Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: MGMART »

-KP- írta:
2018.07.20., pén. 19:40
Egy kósza nyári délutáni gondolat, próbáltatok már olyan felállást, hogy régi csúcs mozivasat (denon avc a1se, yamaha az1 stb.) befogni 5.1 bemeneten végfoknak? Elég olcsón meg lehet úszni a dolgot..
Olcsóbb lesz, de nem fogja utolérni a komolyabb végfokok hangminőségét.Nemrég váltottam Yamaha DSP A1-ről proci- végfokra.Egy Emotiva UPA7-est vettem és kíváncsiságból utánakötöttem az integráltnak hoz-e rajta valamit.Zenén néztem elsősorban 2 csatornán, ott jobban detektálható a difi.Meglepetésemre nem kis különbség volt a végfok javára.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

-KP- írta:
2018.07.20., pén. 19:40
Egy kósza nyári délutáni gondolat, próbáltatok már olyan felállást, hogy régi csúcs mozivasat (denon avc a1se, yamaha az1 stb.) befogni 5.1 bemeneten végfoknak? Elég olcsón meg lehet úszni a dolgot..
Egészen biztos hogy remek produkciót nyújtanak végfokként, főleg az említett Denon.

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Budapesten régebbi előfokot (NuForce AVP 16)hová/kihez ajánlatos vinni javítani?

Tegnap ki lett kapcsolva, ma este már nem kapcsolt be. Semmilyen külső behatás nem érte. Bő három és fél éve teszi nálam a dolgát, eddig még zavarba sem jött egy pillanatra sem.

Előre is köszönöm a segítséget.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Gtaati írta:
2018.07.10., kedd 07:59
Helló!

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Az onkyo tx-nr676 után maradva az onkyo vonalon mit tudnátok ajánlani ami előrelépés lenne?

Köszönöm!
Minden ,ami felette van típusban ,értelemszerűen.Bármelyik Rz szériás darab minőségi javulást hoz.Persze drágább is jóval.Ajánlani lehet nagy bőszen ,de azt is tudni kéne mennyit szánunk rá.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Az Rz széria az Onkyo-nál már rég nem érintett HDMI panel ügyben.(nem is volt)Ez egyébként érdekes ,mert úgy látszik a Zonkijó úgy elrontotta ,akkor a renoméját ,hogy azóta is a felhasználóknak az első kérdése ez.Amikor elhagyták a forrasztásnál azt a bizonyos anyagot ,akkor jelentkeztek a problémák.Ez egy jó 2 éves időszakot ölelt fel ,aztán megszűnt.Nem kell már félni egyik cégtől sem.Rég le is húzhatta volna a rolót, ha még mindig, ilyen vagy ilyesmi probléma állna fenn náluk.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

cannondale
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: cannondale »

Üdv mindenkinek.

Jelen tervem, egy Onkyo TX-RZ820, 830, amelyiket meg kapom jó áron, még képlékeny.
Ezek analóg végfokosak, tehát picivel jobban melegszenek mint a digitálisak.

Van e valakinek tapasztalata, az rz szériát illetően, HDMI problémával?

Köszönöm.

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Fecke78 »

Köszönöm , én is így sejtettem ezt veszem remélem jó lesz Magnat Interior IC 82 :smile32:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Fecke78 írta:
2018.07.12., csüt. 10:22
Sziasztok
Van egy marantz sr 6011 -es erősitőm amihez most szeretnék venni mennyezeti hangszorókat 1 párt (atmos) . És ahogy látom a filmeket magyar szinkronnál nincs atmos hang , csak eredeti angolnál , de azt is látom ,hogy az erösitö akár bejövő 2.0 hangból is tud 5.1 et csinálni , ez akkor müködhet akár sima 5.1 nél is , azaz akkor is használja a menyezeti hangszorót ?
Úhh nagyon kúszán irtam le remélem azért érti valaki a kérdésem
Igen.
Az atmosos erősítőknél van olyan, hogy Dolby Surround és DTS Neural-X. Ha Auro-3D-t is tud az erősítő, ott meg Auromatic a neve. Ezek bármilyen hangot, legyen az sztereó, 5-7 csatornás, fel tudják keverni a felsőkre is, elég jó minőségben.

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Fecke78 »

Sziasztok
Van egy marantz sr 6011 -es erősitőm amihez most szeretnék venni mennyezeti hangszorókat 1 párt (atmos) . És ahogy látom a filmeket magyar szinkronnál nincs atmos hang , csak eredeti angolnál , de azt is látom ,hogy az erösitö akár bejövő 2.0 hangból is tud 5.1 et csinálni , ez akkor müködhet akár sima 5.1 nél is , azaz akkor is használja a menyezeti hangszorót ?
Úhh nagyon kúszán irtam le remélem azért érti valaki a kérdésem

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2018.07.10., kedd 09:32
Vajon asszonypajtás és a szomszédok is vigyorognak? :kapdelm: bocs.gif
Ha a család itthon van, akkor csak este nézek filmet, azt is -20 maximum hangerőn.

A szomszédokat sosem hallottam még panaszkodni... :smile29:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz írta:
2018.07.10., kedd 08:19
Gtaati írta:
Helló!

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Az onkyo tx-nr676 után maradva az onkyo vonalon mit tudnátok ajánlani ami előrelépés lenne?

Köszönöm!
Én a pre-out csatlakozóval ellátott modellt keresnék, mert akármit csinálsz, egy AVR-ben sosem lesz annyi szufla, mint egy végfokban. A legnagyobb javulást azzal értem el, hogy, beraktam a crown végfokot a rendszerbe, és olyan front hangfalakat, amik fel sem veszik, ha pár száz watt teljesítményt rájuk küldök.
Mióta megléptem ezt, egyre gyakrabban veszem észre magamon, hogy -5 vagy felette van a hangerő és csak vigyorgok. :D
Vajon asszonypajtás és a szomszédok is vigyorognak? :kapdelm: bocs.gif

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Gtaati írta:
Helló!

Köszönöm!
Én a pre-out csatlakozóval ellátott modellt keresnék, mert akármit csinálsz, egy AVR-ben sosem lesz annyi szufla, mint egy végfokban. A legnagyobb javulást azzal értem el, hogy, beraktam a crown végfokot a rendszerbe, és olyan front hangfalakat, amik fel sem veszik, ha pár száz watt teljesítményt rájuk küldök.
Mióta megléptem ezt, egyre gyakrabban veszem észre magamon, hogy -5 vagy felette van a hangerő és csak vigyorgok. :D
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Gtaati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gtaati »

Helló!

Köszönöm!
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Gtaati írta:
2018.07.09., hétf. 10:54
Helló Mindenki!

Érdeklődni és tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy Onkyo tx-nr676 erősítőt használok a Heco Music Style szettel, egy kb 20nm feletti szobában zene hallgatásra és filmek nézéséhez . Úgy néz ki, hogy lenne lehetőségem váltani egy Marantz Sr5012-re, a kérdés az lenne, hogy ez valóban előrelépés lenne-e, illetve sok helyen olvasni, hogy Marantz részletesebb pontosabb, de dinamikában nem olyan erős. Akinek esetleg mindkét márkával van tapasztalata az ezt meg tudnád erősíteni, illetve cáfolni? Dinamikából nem szeretnék lentebb adni,szóval ha a Marantz-ban van annyi dinamika mint az Onkyoban és részletesebb, pontosabb akkor az nekem már jó:)

Köszönöm előre is a segítséget! leborulok.gif
Ha teheted, akkor váltásnál ne más márkát keress ugyanazon kategórián belül, hanem próbálj meg kategóriát ugrani és magasabb kategóriás erősítőt vásárolj más gyártótól, vagy ugyanattól.
Ugyanazon kategórián belül a különbségek rendszer- és ízlés függők, de nem markánsak.

Nagy általánosságban a Marantz kicsit lágyabb, talán részletezőbb, az Onkyo mozisabb és erősebb, vagy nevezzük dinamikusabbnak. Az Onkyo teresebb mozit tud csinálni, de nagyobb hangerőn fárasztó lehet.
SZVSZ.

Fish írásával is egyetértek, de sajnos általában nem igazán lehet otthon próbálgatni a gépeket.
Ha kategóriát tudsz ugrani - nem fog biztosan csalódás érni.
:smile32:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nem biztos,hogy amin te dinamikat ertesz az valojaban az is,sokszor az onkyo loudnes- es hangjat osszekeverik ezzel,nem akarom leszolni es lehet a malac nem is tetszene,mindenkeppen sajat kornyezetben kell tenni egy probat,de az is igaz,hogy neha kell par nap mire rajon az ember,hogy amit eddig hallgatott az valojaban nem is volt jo,vagy eppen az ellenkezoje! Ha onkyo nyero hangzas a te fulednek ,akkor markan beluli feljebb lepes hozhat a konyhara!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Gtaati
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gtaati »

Helló Mindenki!

Érdeklődni és tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy Onkyo tx-nr676 erősítőt használok a Heco Music Style szettel, egy kb 20nm feletti szobában zene hallgatásra és filmek nézéséhez . Úgy néz ki, hogy lenne lehetőségem váltani egy Marantz Sr5012-re, a kérdés az lenne, hogy ez valóban előrelépés lenne-e, illetve sok helyen olvasni, hogy Marantz részletesebb pontosabb, de dinamikában nem olyan erős. Akinek esetleg mindkét márkával van tapasztalata az ezt meg tudnád erősíteni, illetve cáfolni? Dinamikából nem szeretnék lentebb adni,szóval ha a Marantz-ban van annyi dinamika mint az Onkyoban és részletesebb, pontosabb akkor az nekem már jó:)

Köszönöm előre is a segítséget! leborulok.gif
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: szigony »

Megoldódott. Köszönöm a segítséget. :smile53:
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

pablotaxi69
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: pablotaxi69 »

Sziasztok!
Marantz SR9300 került most hozzám, de nem vagyok nagy szakértője.
PCről hallgatnék zenét,néznék filmet, valamint a tv műsor hangját hallgatnám vele. Csak 5.0 rendszerben.
Azt láttam,hogy több Optikai bemenet van rajta.
Egyikre kötném a tv-t, a másikra a PC-t.
Amennyiben a pc-ről nézek filmet, aminek a hangja pl. DTS, vagy 5.1 akkor az erősítő azt automatikusan érzékeli,és úgy kapcsolja be a hangfalakat?
Jelenleg egy Yamaha RX-483 "mindentudó" AV erősítőt használok.
Film 20% - Zene 80% Hangminőségre jobb a Marantz vagy maradjak a Yamahánál?
Köszönöm

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Töröltél, és újra Audyssey beállítás? Vagy csak sima fapad?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Golyabacsi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Golyabacsi »

Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 12:56
Tonyka írta:
2018.06.30., szomb. 11:10
Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 11:07
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy maranzt sr- 6011
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm
Szia!

reset.jpg
Működött köszönöm szépen, de a probléma jelen van, mégpedig, hogy a hangzással van valami probléma.
Olyan erőtlen és mintha halkabb is lenne.
Eddig filmnél és zenénél is(Sub nélkül is) a kanapé megmozdult alatzam, most pedig semmi.
A frontoknak a membránja is alig mozdul.
Mi lehet a probléma?
Szoval akkor senkinek, semmi 5let?

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Az audyssey beállításoknál kell beállítani, hogy 1 vagy 2 subod van. A hangsugárzó konfignál, még a mérés megkezdése előtt.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1409

Hozzászólás Szerző: szigony »

Denon 7200-nél miként tudom az Audyessey-vel úgy bekalibrálni, hogy csak 1 subwoferrel menjen? 5.1.2-ben. A speaker configot megcsináltam. Amikor kérte a 2. subwoofert akkor skip-re mentem, de a végén ismét kérte, hogy nézzem meg a kábelt. Nem enged tovább. Hátul a subwoofert a pre out hoz csatlakoztattam. Oda ahol 2db subwoofer csatlakozó is van. Kötöttem az 1 és a 2 is de ugyan az a végeredmény.
Van valami javaslatotok? A manual setup ok az megy, de kíváncsi lennék a mérés eredményére is.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

AstraCDX

Hozzászólás Szerző: AstraCDX »

"Még mindig HD radio-t mutat, vagy azt sikerült beállítanod?
Antennát csatlakoztatsz hozzá?"

A T-MODE-ot át tudom kapcsolni AUTO-ra, de semmit sem talál . Már félig lemondtam róla .
Azért félig, mert két ilyen erősítőnk van amik típusszámaik alapján teljesen megegyeznek,
de színükben, és ebben a tuner anomáliában különböznek egymástól .
Az enyémen épp műxik a hagyományos FM vétel, a gyermekemén ami HD-Rádiós azon nem .
Természetesen csatlakoztatott FM antennával próbáltam a tunert, a feketén műxik a vétel, az ezüstön nem . sad.gif
További kérdésem, hogy ezekhez a "modern" házimozi erősítőkhöz hivatalosan milyen FM csatlakozó dugó kell ?
Mert a "régi" típusú koax dugó aminek ~2,4mm vastagságú a tüskéje az biza nem jó hozzá .

Üdv.

Astra

Golyabacsi

Hozzászólás Szerző: Golyabacsi »

Tonyka írta:
2018.06.30., szomb. 11:10
Golyabacsi írta:
2018.06.30., szomb. 11:07
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy maranzt sr- 6011
Hogyan lehet resetelni magyarán mondva a gyári beállításokat szeretném "visszakapni"
Előre is köszönöm
Szia!

reset.jpg
Működött köszönöm szépen, de a probléma jelen van, mégpedig, hogy a hangzással van valami probléma.
Olyan erőtlen és mintha halkabb is lenne.
Eddig filmnél és zenénél is(Sub nélkül is) a kanapé megmozdult alatzam, most pedig semmi.
A frontoknak a membránja is alig mozdul.
Mi lehet a probléma?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”