Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6267

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Musical-koncertfilm ajánló a prog rock szerelmeseinek
Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds - The Next Generation

Jeff Wayne bombasztikus koncepció-albumát valószínűleg nem kell egyetlen progrock-rajongónak sem bemutatnom. Az ajánlott film ennek egy nagyszínpadi élő előadása 2013-ból - egy nagyon jó plusz intró résszel, néhány kisebb módosítással a zenében, hangszerelésben (de alapvetően ugyanaz az anyag) - és más szereplőkkel/énekesekkel. A narrátor szerepét a néhai Richard Burton helyett Liam Neeson alakítja, ugyanúgy “virtuálisan”, mint a 2006-os koncertfilmben, de ezúttal a kor technikájával “felturbózva”, gyakran hologramként része a jeleneteknek - pl meghökentően jó jelenet, amikor az elkeseredett, idegösszeomlás határán lévő Nathaniel lelkészt Liam Neeson hologramja üti ki egy jólirányzott jobbhoroggal.

Az előadás maga vizuálisan is frenetikus, az énekesek pedig abszolút a topon vannak. Liam Neeson hangja és narrációs stílusa semmivel sem gyengébb, mint Richard Burtoné.
Egyetlen problémám volt a hanggal: az általam megnézett, 5.1-es hangot tartalmazó BDRip-verzión az LFE csatorna hangereje nagyon túl van tolva, legalábbis az én ízlésemhez képest - a subwoofer-t le kellett halkítanom rendesen...

A hétvégén néztem meg, az eredeti koncept-album az egyik legnagyobb kedvencem, láttam már a 2006-os színpadi verziót is, ez a 2013-as verzió hozott annyi újat, jó irányban, hogy egy igazi élmény volt minden perce, a fotelhez szögezett... Nagyon ajánlom. 9/10
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 916

Hozzászólás Szerző: tottyi »

scaurus írta:
2018.06.24., vas. 19:58
A hétvégén az alábbiakat abszolváltam:
Az utolsó jedik
Fekete párduc
Ahol a vadak várnak
Ismerős ajánlására megnéztem a Homeland 1. évad1. részét.

El is kaszáltam.
Szerintem nem neked valo a mozi filmnezes. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Lady Bird-Jó volt a kritika,így gondoltam megnézem,de kicsit vegyesek az érzéseim.Vannak jó pillanatok a filmben,de valahogy nem jött át,hogy mit is akartak ezzel.Lehet túl nagyok voltak az elvárásaim,de kicsit unalmas volt nekem.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A hétvégén az alábbiakat abszolváltam:

Az utolsó jedik

Másodjára, dvd-ről.

Véleményem nem változott, ha több önreflexív humort lett volna benne, jobb lett volna.

Az ébredő erőben is bosszantott, hogy semmit nem tudunk Snoke-ról, de immár lehiggadva, felrémlett, hogy az alaptrilógiában sem tudtunk meg semmit a Császárról.

Rajongóknak kötelező, nem rajongóknak kár megnézni.

Fekete párduc

A moziban kihagytam, most pótoltam be.

Nem sokat veszít, aki nem látja.

Látványra nagyobb panasz nincs, a zene az afrikai motívumokkal érdekes(?).

A sztori ellenben teljesen érdektelen, helyenként röhejes (pl. a folyamatos "ungabungázásuk", majd a magyar szuperhősök gulyást fognak szürcsölgetni és közben nótázni?).

Nem világos, hogy honnan jön az, amit több kritikában is olvastam, hogy "új szintre emeli a szuperhősös filmet".

Nem emelte sehova, én a gyönge Marvel-filmek közé sorolom.

Spoiler

Egyedül Ulysses Klaue-ért volt kár, jó vissza-visszatérő algenya lett volna még.

Azon kívül, hogy a nem kaukázusi nézőknek tetszhetett, hogy végre NEM fehérek a főhősök, azonkívül semmi nem indokolja az anyagi sikerét.

Kizárólag azért érdemes megnézni, hogy elmondhassuk, hogy láttuk VALAMENNYI Marvel-filmet, másért nem.

Ahol a vadak várnak

Spike Jonze filmje 2009-ből.

A rendező saját bevallása szerint nem gyermekeknek készítette, hanem (felnőtteknek?) a gyermekkorról.

Ez a cél sikerült.

A film nem, érdektelen, unalmas.

A látványvilág viszont rendben van.

(A borító alapján azt gondoltam, hogy egy Fantasztikus labirintusszerű filmet kapok.

Hát nem.)

Semmilyen korosztálynak NEM ajánlom.

És egy sorozat.

Ismerős ajánlására megnéztem a Homeland 1. évad1. részét.

El is kaszáltam.

Tisztességes iparosmunkának tűnik, de semmi olyan plusz (karakter, hangulat, jelent, akármi) nem volt benne, ami a további részek megtekintésére sarkallna.

(Ráadásul, részben kiszámítható, wikipédián átfutva, kb. úgy alakult a történet, amire számítani lehetett.)

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Végigszenvedtem (na jó, pörgettem, hamar megvolt) a The End of the F***king World minisorozatot.

A srác sajnos nagyon gyenge a szerephez, a csajsziról el is tudnám képzelni, hinni, de a srác ... szégyen.

Utánaolvasva miből is készült, hát nem sok köze van az eredeti comic book-hoz.

Így a befejeztével kb annyi maradt bennem, ezt a sz@rt.

Ismét beláttam, a Netflix számomra még mindig gagyi minőséget képvisel.

Ezek jobban bejöttek:

Summer of Sam

Leírás

An american crime

Leírás

Jó szórakozást, talán azt mégsem, nem olyanok!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

6/14/2018 at 8:07, bitrograde írta:

....az általam ismert, egyetlen teljesen latin nyelvű filmmel, a Sebastiannal...

Véletlenül futottam bele.

Latin nyelvű filmek: https://www.imdb.com/list/ls055779263/

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Robert Zemeckis új filmje:

https://www.youtube.com/watch?v=abJkp-EQgU4

Jónak ígérkezik.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

7 hours ago, Coyoman said:

Nekem a 90-es évek a Depeche Mode, Massive Attack, Portishead, Bukem, Photek, gitárzenékből Voivod, Neurosis, itthonról VHK, Korai, Másfél...a teljesség igénye nélkül.

Ez van, nem vagyunk egyformák. Majd ha ezek szólnak a Sláger tv-ből-rádióból, valaki szóljon rám!

Semmi gond, én nem voltam/vagyok ilyen "szélsőséges", film vonalaon meg sosem éedekelt a horror, nem az izgalom miatt! A Fűrész tetszett, az elve miatt talán. Lehet nem is ogazi horror.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

8 hours ago, Aszpirin said:

Britney Spears???? A többi még O.K., de Britney? Komolyan???

Na jó! Ismertem Britney-t is az elhangzottak között.  Meg ő késöbbi is talán, lehet hogy női mivolta sokat dobott rajta :), de a régebbi számai talán jobbak is voltak, az igazat megvalva nem követem figyelemmel a pályáját.

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

22 minutes ago, TSanyi said:

Off

Jövök be a szobába és a TV-n megy a Sláger TV (ne kérdezzétek miért volt ott nem én kapcsoltam oda, azt sem tudom milyen csatornáink vannak). Talánn Happy Gang, Salt 'N' Pepa Let's talk about sex, Rapülők, Britney Spears... (lekapcsoltam). Fiatalsáhom zenéi, szerettem őket, most is jók szerintem, többre tartom mint Fluor Tomi- féle "zenét". Nem is ez a lényeg, hanem hogy a Sláger TV- n ez megy! Azt hiszem tényleg öregszem.... Anno Sláger TV-t, Rádiót a magyar nótázósokkal, Karády féle zenékkel azonosítottam, most "pár" év után az én zenéim mennek rajta...

Nekem a 90-es évek a Depeche Mode, Massive Attack, Portishead, Bukem, Photek, gitárzenékből Voivod, Neurosis, itthonról VHK, Korai, Másfél...a teljesség igénye nélkül.

Ez van, nem vagyunk egyformák. Majd ha ezek szólnak a Sláger tv-ből-rádióból, valaki szóljon rám!

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

6 perce, TSanyi írta:

Talánn Happy Gang, Salt 'N' Pepa Let's talk about sex, Rapülők, Britney Spears... (lekapcsoltam). Fiatalsáhom zenéi, szerettem őket, most is jók szerintem, többre tartom mint Fluor Tomi- féle "zenét".

Britney Spears???? A többi még O.K., de Britney? Komolyan???

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Off

Jövök be a szobába és a TV-n megy a Sláger TV (ne kérdezzétek miért volt ott nem én kapcsoltam oda, azt sem tudom milyen csatornáink vannak). Talánn Happy Gang, Salt 'N' Pepa Let's talk about sex, Rapülők, Britney Spears... (lekapcsoltam). Fiatalsáhom zenéi, szerettem őket, most is jók szerintem, többre tartom mint Fluor Tomi- féle "zenét". Nem is ez a lényeg, hanem hogy a Sláger TV- n ez megy! Azt hiszem tényleg öregszem.... Anno Sláger TV-t, Rádiót a magyar nótázósokkal, Karády féle zenékkel azonosítottam, most "pár" év után az én zenéim mennek rajta...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

5 órája, Csutka írta:

Nem nagyon akasztotta rá senki.

A karate japán harcművészet, a kung-fu meg kínai. Bruce Lee a wing tsun ágat tanulta, de a filmjeiben inkább sajátságos stílust mutatott be.

A filmjeit senki sem hívja karate filmnek, bitrograde is csak eltévesztette, mert a Karate Kid kapcsán írt.

Mindenesetre Bruce Lee egy legenda és Jackie Chan is Oscar-díjas - megérdemelten!

Hát igen, volt is csodálkozás, hogy a The Karate Kid (2010) ezt a címet kapta, amikor abban kung-fut űztek...

Bár, olvastam olyat is, hogy a karate (tágabb értelemben) gyűjtőfogalom a pusztakezes harcművészetekre.

Fene tudja:
https://www.quora.com/Why-is-the-movie- ... ns-kung-fu

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: Mendark »

2 hours ago, bitrograde said:

Hogy valami "ifjúsági" (latinul: YA ), az még önmagában nem mond semmit a minőségről: a célközönséget el lehet érni sokféle módon. A Karate kölyök szerintem is a korabeli színvonalasabb darabok közül származik: szép ívű pedagógia narratíva vagyon benne, annak minden kötelező és opcionális kellékével. Szórakoztatónak szerintem is kevésbé mondható. Érdekes módon a csajom a még ennél is gyengébb Dudikoff-filmeket imádta kamaszkorában. Bejött neki ez az amerikai nindzsás szúrós nézés meg a hallgatagság. Néha kevéssel is beéri az ember (lánya). 

Egyébként én a Bruce Lee filmekért sem nagyon vagyok oda, pedig szeretem a szépen, táncszerűen koreografált harcművészeti jeleneteket, de már nehezemre esik írólapnyi forgatókönyvre épülő, egész estés filmeket végignézni hatszor három perc verekedésért. Mindamellett, hogy persze nélküle nem az a karate-film, ami.

A Linda meg egyszerűen késő Kádár-kori kurzus-film (ahogy A Tenkes kapitánya a kora Kádár-koré). A gonosz GMK-sok, Babetta meg taekwondo, stb., hát persze.

Ha már zs-kategória, akkor az én "kedvencem" a Gay Niggers from Outer Space. Van magyarított változat is a tubuson, de persze eredetiben az igazi. 

Én az ugandai filmipart részesítem előnyben, íme az egyik kedvenc Wakaliwood trailerem, katarzis 0:43nál!

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

1 órája, lehoako írta:

Bocsánat, tudom, h formai jellegű hajszálhasogatás, de Bruce Lee a Kung-Fu-ban volt aktív. Ettől még -tudva tudom, hogy- tartja magát a "karate-film" megnevezés az ő oeuvre-jének esetében is, bár ez terminológiai pontatlanság, a szélsőségesen laikus "közönség" akasztotta rá a filmjeire. 

Nem nagyon akasztotta rá senki.

A karate japán harcművészet, a kung-fu meg kínai. Bruce Lee a wing tsun ágat tanulta, de a filmjeiben inkább sajátságos stílust mutatott be.

A filmjeit senki sem hívja karate filmnek, bitrograde is csak eltévesztette, mert a Karate Kid kapcsán írt.

Mindenesetre Bruce Lee egy legenda és Jackie Chan is Oscar-díjas - megérdemelten!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

33 minutes ago, bitrograde said:

Egyébként én a Bruce Lee filmekért sem nagyon vagyok oda, pedig szeretem a szépen, táncszerűen koreografált harcművészeti jeleneteket, de már nehezemre esik írólapnyi forgatókönyvre épülő, egész estés filmeket végignézni hatszor három perc verekedésért. Mindamellett, hogy persze nélküle nem az a karate-film, ami.

Bocsánat, tudom, h formai jellegű hajszálhasogatás, de Bruce Lee a Kung-Fu-ban volt aktív. Ettől még -tudva tudom, hogy- tartja magát a "karate-film" megnevezés az ő oeuvre-jének esetében is, bár ez terminológiai pontatlanság, a szélsőségesen laikus "közönség" akasztotta rá a filmjeire. 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Hogy valami "ifjúsági" (latinul: YA ), az még önmagában nem mond semmit a minőségről: a célközönséget el lehet érni sokféle módon. A Karate kölyök szerintem is a korabeli színvonalasabb darabok közül származik: szép ívű pedagógia narratíva vagyon benne, annak minden kötelező és opcionális kellékével. Szórakoztatónak szerintem is kevésbé mondható. Érdekes módon a csajom a még ennél is gyengébb Dudikoff-filmeket imádta kamaszkorában. Bejött neki ez az amerikai nindzsás szúrós nézés meg a hallgatagság. Néha kevéssel is beéri az ember (lánya). 

A Linda meg egyszerűen késő Kádár-kori kurzus-film (ahogy A Tenkes kapitánya a kora Kádár-koré). A gonosz GMK-sok, Babetta meg taekwondo, stb., hát persze.

Ha már zs-kategória, akkor az én "kedvencem" a Gay Niggers from Outer Space. Van magyarított változat is a tubuson, de persze eredetiben az igazi. 

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

10 órája, Lemmy9 írta:

Szerintem is. A zs kategórián belül is mégegy zs. 

Földim, illetve "bolygóim"!

Ha a Karate kölyök (1984) (de a még szerintem sem túl izmos Amerikai nindzsa is) ilyen besorolású, akkor egy Gyilkos paradicsomok vagy egy Alientampon milyen besorolást kap? 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Hoppá!

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

1 órája, Csutka írta:

Nekem a film akkor sem tetszett. Nagyon gyenge SZVSZ az Amerikai Ninja filmmel együtt.

Akkoriban azért Bruce Lee és az a néhány kínai kung-fu film volt a menő.

Gyenge, nem gyenge - ízlés kérdése.

Ami biztos, hogy, anno, nagyon népszerű volt, annyira, hogy még 2015-ben is a Funko játékcég úgy gondolta, hogy érdemes kijönnie a The Karate Kid eredeti karaktereinek (Daniel Larusso, Johnny Lawrence, Mr. Miyagi, John Kreese and Ali Mills) figuráival.

A zenéje is remek, pl. "The Moment of Truth" (Survivor), "Cruel Summer" (Bananarama).

A popkulturális hatást ez is mutatja:
No More Kings - "Sweep The Leg"

Én pl. Bruce Lee-t, illetve hongkongi retteneteket (pl. Részeges karatemester) sosem szerettem - de ez is ízlés kérdése.

Csutka

13 perce, scaurus írta:

Persze, hogy az.

Egyrészt a 80' évek ikonikus filmje, én magam sokszor felhozom, mint (majdnem) tökéletes ifjúsági filmet, van benne minden és olyan arányban, ami és ahogy kell.

Nem vagyok ellene "remake"-nek, sem "reboot"-nak, akkor HA valamit hozzá tudnak tenni a karakterhez, a történethez (akár egy csavart, egy nézőpontot).

Pl. Jackie Chan és Jaden Smith fémjelezte újrázásnak SEMMI értelme nem volt, mint film (annyira) nem volt rossz, de jó sem, megismételte a régit és SEMMIT nem adott hozzá, leforgatni is kár volt.

Bár, még nem láttam, de az előzetes alapján ez a sorozat mintha mondana valamit, mutatna egy új nézőpontot az ominózus versenyről.

Meglátjuk.

A Lindával ugyanezt tudom mondani, ha tudnak valami újat mutatni, és mindazt szórakoztatóan, ám legyen.

Nekem a film akkor sem tetszett. Nagyon gyenge SZVSZ az Amerikai Ninja filmmel együtt.

Akkoriban azért Bruce Lee és az a néhány kínai kung-fu film volt a menő.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

3 perce, Csutka írta:

Lehetne nyugdíj előtt álló rendőr ezredes. Persze a mociját is le kell cserélni valami szuper járgányra.

Meg azt az ikonikus egérsikolyt is valami ezredeshez méltóra 

Ja, úgy már nem is Linda lenne...

Csutka

Éppen most, Aszpirin írta:

Kicsit megöregedett közben szegény...

Semmi gond, ma is jó formában van! 

Lehetne nyugdíj előtt álló rendőr ezredes. Persze a mociját is le kell cserélni valami szuper járgányra.

Szerednyey Béla (nem tudom már hogy hívták a filmben) persze még most is taxis lenne...

Ő gyakorlatilag nem is öregedett semmit.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

33 perce, Csutka írta:

Görbe Nóra is jöhetne újra egy pár Linda résszel! Azt inkább nézném. 

Kicsit megöregedett közben szegény...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

26 perce, Csutka írta:

Ez most jó hír? 

...

Persze, hogy az.

Egyrészt a 80' évek ikonikus filmje, én magam sokszor felhozom, mint (majdnem) tökéletes ifjúsági filmet, van benne minden és olyan arányban, ami és ahogy kell.

Nem vagyok ellene "remake"-nek, sem "reboot"-nak, akkor HA valamit hozzá tudnak tenni a karakterhez, a történethez (akár egy csavart, egy nézőpontot).

Pl. Jackie Chan és Jaden Smith fémjelezte újrázásnak SEMMI értelme nem volt, mint film (annyira) nem volt rossz, de jó sem, megismételte a régit és SEMMIT nem adott hozzá, leforgatni is kár volt.

Bár, még nem láttam, de az előzetes alapján ez a sorozat mintha mondana valamit, mutatna egy új nézőpontot az ominózus versenyről.

Meglátjuk.

A Lindával ugyanezt tudom mondani, ha tudnak valami újat mutatni, és mindazt szórakoztatóan, ám legyen.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”