Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
- muzsikpeti
- Fórumlakó

- Értékelés: 253
Egyet kell értenem veled! A primare teljesen más design, sokkal komolyabb kinézetre ez biztos. Az arcam zöld kijelzőjét meg nem tudom megszokni, az biztos hogy ott a tervezők ízlés ficamban szedvednek:) de a hangja mindenért kárpótólt!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SP25 Processor A35.8 Power Amplifier, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
Gyönyörű ez a Focal frontoldal , az Arcam is biztosan nagyon jó, de az a Primare torony, ami az apróban landolt számomra szebb volt. Kár, hogy a Primarenál nem követik a trendet és nem erőltetik valamelyik felső hangfalas történetet, a lemezpörgetőjüket kivonták a forgalomból, már AVR-t sem találtam a honlapjukon, lehet ki akarnak szállni a moziból ?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- muzsikpeti
- Fórumlakó

Igen, az electra center az egész rendszerem legkedvencebb darabja!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SP25 Processor A35.8 Power Amplifier, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable.
5 minutes ago, muzsikpeti said:
Köszönöm Fish!
Tonynak meg ezt a beszámolót meg, hogy megtisztelt az eljövetelével. Jó kis délutáni hallgatózás volt!
Gratulálok a rendszeredhez.Az a center nem semmi darab!
- muzsikpeti
- Fórumlakó

Köszönöm Fish!
Tonynak meg ezt a beszámolót meg, hogy megtisztelt az eljövetelével. Jó kis délutáni hallgatózás volt!
Peti ,irigylésre méltó amit összeraktál, nagy grat hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Ma délután meglátogattam Muzsikpeti kollégát. Kíváncsi voltam mennyire sikerült az ízlésének megfelelő hangot kicsiszolni az Arcam toronyból. Jah majd elfeledtem, érdekelt az 5.1.2 Atmos felállás is. az én 5.2.4-hez képest. Sajna ő nem tudna 4 felsőt elhelyezni, a tetőtéri lehetőségek meglehetősen korlátozottak. Vittem anyagot, így az én cuccaim vezényelték az előadást. Zenével kezdtük, Diana Krall SACD-je indította a fülügyrevételezést. Sima 2.0 hallgattuk, én nem komálom a sok csatornát zene esetén. La a kalappal az Electra mélyei előtt, feszes pontos, gyors. A gitár pengetése tapintható. A tér és a szeparáltság első osztályú. Az énekes hangjából én kicsit fényesebb, nyitottabbhoz vagyok szokva. Itt éreztem egy kis hiányosságot, persze az én ízlésem, és fülem szerint. Pár számba még belehallgattam, dinamikailag is nagyon rendben van a cucc. No de jöjjön a mozi, ez az én terepem. Elég sok anyagba belenéztünk, sima demo anyagba, és természetesen filmekbe. Elsőként beszélnék a két felső által nyújtott produkcióról. Annyit elmondhatok előre, akinek csak kettő felsőre van lehetősége ne habozzon, simán adja az Atmos érzést. Harry Potter repülő autója kissé másképp került meg minket, mint 4 felső esetében, kissé kisebbnek érezhető a felső tér, szűkebb a mozgástartomány, de király így is. Nagy nagy piros pont az Arcam térmegjelenítésének, ezt már az itthoni vendégszereplésnél is érzetem. Zseniálisan jön megy elölről hátra, keresztbe kasul a hang. Precíz illesztéssel, folytonossággal a hangfalak közt. Minden ív, pontos, az elrepülő kesztyűt elkaphatnánk, szinte tapintható. Nem tudom hogyan csinálják, de igazán jó. Kicsit belepróbáltam az új Disney filmekbe. Hátha csak a malac bénázik ezekkel az anyagokkal. Az Arcam is megmutatta, h gyengécske anyagok. Se az SW, se a Thor nem remekelt. Döglöttnek nevezném a produkciót, dinamika, hangerő nyema. No de ahogy átkapcsoltunk egy - egy DTS-X, -re, vagy Szárnyas fejvadász 2-re, mindjárt helyreálltak a dolgok. Lehengerlő előadást kaptam, John Wick 2 alagsori jelenetében minden fegyver kalibere érzékelhető. Együtt lüktettünk az eseményekkel, itt megjegyzem, nálam picit több mély van, de ezek igazából egyedi beállítás függő dolgok, semmiképp sem a rendszer hibája. A normális anyagok, hozták az elvárt minőséget, igazán jól sikerült belőni a cuccost. Gratula a rendszerhez, igazán meggyőző, köszönöm a lehetőséget. A dizájn meg
Következő megálló Fish rendszere lesz.................................
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
helyesbítek ha nem haragszol... nem Netflix film.. megvette csak...
Köszi, nekem elég volt a nagy Netflix logó az elején, ezek szerint tévedtem, de készíthették volna ők is, nem lenne különbség sztem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
helyesbítek ha nem haragszol... nem Netflix film.. megvette csak...
The Titan
Valahogy éreztem, elég nekem a webdl, 5.1-ben. Újabb Netflix film, egyelőre ez még jelent egyféle színvonalat egész estés filmek esetén. Az alaptörténet nem lenne rossz. Az előző alkotással ellentétessen, itt bolygónk elhagyásával akarják megoldani az égető gondjainkat. Semmivel sem hihetőbben, mint mondjuk a kicsinyítés. Ebben az esetben is kissé félrevezető a bemutató. Mindenkit biztosíthatok a filmben nincs 3 percnél több akció. Ami van az is olyan Netflix-es. Szép lassan csorog a történet, mivel testi változásról van szó, így mindig várja az ember, h na majd most, na majd most történik valami durva. Megkapjuk a kliséinket, a szerelem, szeretet mindent legyőz, a doki karaktere ezerszer lerágott csont, Csapó!!! Kissé vontatott, néha már már unalmas. Lehetett volna ebből egy jó kis izgalmas bármi is. Könnyen felejthető, holnap már emlékezni sem fogok rá.
10/4 B kategóriás. mivoltát le sem tagadhatja.
Kicsinyítés
Úgy tűnik Matt Damon napok vannak, mondjuk nem vagyok oda különösen a fazonért. Középre raknám a színészi palettán, nem találom őt igazán kiemelkedőnek. Tekintsünk el a film gerincét képező kicsinyítés lehetetlenségétől. Le kell ülni, el kell fogadni a játékszabályokat, akkor nem lesz gond. Meglepődtem, egész beszippantott a film hangulata. Egyrészt igazán jól megcsinálták, másrészt tetszett a már már gépesített, futószalag szerű kicsinyítés folyamata, bemutatása. Eljátszva a gondolattal érdekesnek hat, valóban mennyivel kevesebb szennyezés, és hely kellene az emberiségnek. No de vagy mindenki, vagy senki, én nem bíznám a nagyok jóindulatára magam. A film felvet pár érdekesebb üzenetféleséget is. Annak ellenére, h nem volt csimbumm, feszültség, kellemesen teltek a perceim. Kifejezetten érdekelt hősünk sorsának alakulása. Amúgy a karakter igazán eltalált, a napi rutin, az élet küzdelmébe belefáradt, kitörési pontot, és az amúgy önmagát kereső személyében. Egyetlen biztos pont a felesége. Szóval viszonylag jól fel van építve, amin aztán a történet csavar egy erőset. Sokkal többet nem árulok el, sztem elég lesz ez kedvcsinálónak. Egyedül a vége nem feküdt nekem, vagy néztem volna még tovább vagy megkavart az első kolóniás jövendölés. Összességében nekem bejött, kellemes meglepetés volt. Színészileg teljesen rendben van, a karakterek is viszonylag rendben. Ahogy a sorsszerű találkozások is. Nagy meglepetések nincsenek, max a legelső. A Vietnámi hölgy jól meg is nevetettet egyszer.
10/7 elsőnek 6-ra gondoltam, de így jobban átgondolva........
Suburbicon: Tiszta udvar rendes ház
Nem tudom ki, h van vele, de ki vagyok éhezve az igazán jó thrillerekre. Manapság ez a műfaj sincs a topon. George Clooney fimjének bemutatója, tartalma felkeltette az érdeklődésem. Álmos vasárnap délután nekiestem. A 60 évek Amerikájának kisvárosát zseniálisan hozza a film. Pillanatra meglepett Julianne Moore kettős szerepe. Az első 15 perc igazán jól indul, aztán a kiszámíthatóságba veszik a film. Sosem kedveltem azokat az alkotásokat, amikor te mint néző mindent tudsz. Nem tudom itt ez volt - e a cél, vagy csak nekem volt kézenfekvő, mindenesetre elmaradt a nyomozósdi, a gyanakvás esszenciája. Sokkal sokkal jobban meg lehetett volna oldani ezt a történetet. Ebben a formájában a középszerűség szintjére sikerült lekalapálni, igazán kár érte. Bele raktak a történetbe a kornak megfelelő fekete gyűlöletet, de ez sem segített, épp csak felületesen mutatják. Nem izgultam, nem rágtam a körmeim, külső szemlélőként különösebb érzelem nélkül néztem végig. Nem tudott beszippantani, egyszer megvolt aztán csók. Oscar Isaac-ot még megemlíteném, ahogy az előző filmeben nem tetszett, úgy tetszett ebben. A mostani biztosítási nyomozó karaktere kifejezetten jól állt neki, meg is lepődtem. A film végén sincs csavar, meglepetés, egy iskolás gyerek aki figyel picit, tudja miképp végződik a film. Itt sajnos megint nincs igazi veszély érzet, izgalom a kis főszereplőért.
10/5.5 -nél többet nem igazán.
Expedíció
Újabb Sci-fi az Ex Machina rendezőjétől. Nagyok voltak az elvárásaim, hát lássuk. A megtekintés előtt átolvastam a tartalmat, kifejezetten tetszett, ez tulajdonképpen nem is változott, nagyon jó alapanyag. A szereposztás Portman kisasszonyt leszámítva nem túl acélos. Ez rá is nyomja a bélyegét a filmre. Ott van még Jennifer Jason Leight, de mintha elfelejtett volna színészkedni, vagy mindig is ilyen volt? Esetleg a karakter miatt, de valahogy nem jött át az ő személye, mint ahogy a csapat többi nő tagjáé sem. SW-ből kölcsönzött Oscar Isaac elég tenyérbemászó volt, valahogy nem stimmelt nekem. Szóval maradjunk Portman kisasszonnyal. Ő legalább jól nyomja, kellőképpen megtört, kellőképpen elszánt, kellőképpen bűnbánó. Féltem, h beleveszek a dologba, mint egy Érkezés, vagy Csillagok között-ben. A végén meg is történt, egy részét értettem, egy részét nem. Talán nem is kell, sokan ezt mondják a hasonló filmeknél, legyen így. Komoly ritmusról nem beszélhetünk, viszonylag lassan csordogál a cselekmény. Hőseink kolbászolnak a Vibrálásban, egy egy állomáson történik ez az, apróbb horror jelenetekkel spékelve. A csapat fogyatkozik, ahogy kell, viszont tapintható feszültséget nem sikerül közvetíteni a filmnek. Nem túl nagy költségvetésű a film, ehhez mérten egész jó a látványvilág. Persze a CGI medve izé azért khmm, de a sötétség valamelyest elfedi a gyengeséget. Képileg, hangilag nem nyilatkozom, a webdl nem erről szól. Amúgy egész jól szólt. 5.1-ben is. Újabb érdekes, fura sci-fi, egynek elmegy, de sokkal jobb lehetett volna. Erősebb színészi gárdával, jobban kidolgozott karrakterekkel, és némi feszültséggel.
10/6 jó indulattal.
Régebben a két kazettás gyorsmásolós magnón is élveztük a zenét, azon a led-es discofényesen. A végén még visszatérsz a VHS-hez,végülis az is jó volt.
Ez egy új szó.
De amúgy tényleg túl vannak tolva sokszor a jelzők.
Most épp Quimby-t hallgatunk a babával egy hm vason, és nagyon élvezzük, holott nem audiofil.
Dehogy tartalak.
Régebben a két kazettás gyorsmásolós magnón is élveztük a zenét, azon a led-es discofényesen.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
Uramanyám, mi lett itt... Mi lesz a következő? Az analóg shaktikövek fázis-helyes és rezgéscsillapított elhelyezésének hdmi-re gyakorolt kontrasztjavulási hatásmechanizmusa? :-)Pontosabban az ezüst tartalmú hdmi-re, mert arra jobb hatással van, mint a sima rézre. Smile.
10.1 Auro3D
Uramanyám, mi lett itt... Mi lesz a következő? Az analóg shaktikövek fázis-helyes és rezgéscsillapított elhelyezésének hdmi-re gyakorolt kontrasztjavulási hatásmechanizmusa? :-)
Pörgetjük Tonyka topicját ,ne üljön le
Ezek a tipikus nagy audiofil, zenesznob, és megfoghatatlan jelzők. Olvasni lehet bőven az önigazolásokat.
Nyugodtan leírhattad volna, hogy komplett idiótának tartasz, nem "mínuszoltalak" volna le
Amúgy azt sem tudom mi az a zenesznob.Ezek szerint te jobban benne vagy a témában
Uramanyám, mi lett itt... Mi lesz a következő? Az analóg shaktikövek fázis-helyes és rezgéscsillapított elhelyezésének hdmi-re gyakorolt kontrasztjavulási hatásmechanizmusa? :-)
Áhááá, tudtam, h valami árulás van a dologban. Direkt össze akarják zavarni az embert. Nem tudom az emberi hang általában mettől meddig terjed hertz ügyileg, de mormogó papát nem szeresem.beszédhang alapfrekvenciája férfiaknál 90...180 Hz, nőknél 140...260 Hz ,persze ez egyénenként eltérő,de látszik,hogy nem igazán sub tartomány
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Fapaci megközelítéséről lerí a mérnöki háttér. Mérhető , számolható, detektálható tulajdonságokkal, egy számhalmazzal definiálja a jó hangot úgymint torzítás , sávszélesség, dinamika stb.
A mérnöki hátteret nincs okom tagadni, de úgy érzem, kicsit elbeszélünk egymás mellett. A sávszélesség és a dinamika úgy került szóba, hogy e szempontból nincs különbség HiFi és házimozi között, mindkettő ugyanazzal a 10 oktávval és 70-80 dB átfogással operál. Itt nincs szerepe a szubjektivitásnak. A torzítás pedig nem más, mint a bejövő és a kimenő hang különbsége, rengeteg fajtája létezik, csökkentésük az egyik alapvető célunk.
Hogy zenehallgatás, filmnézés közben milyen érzések keletkeznek bennünk, az elsősorban rajtunk múlik. Lehet az adott rendszer akármilyen magas színvonalú, ha egy kívülálló, érdektelen emberkét ültetsz le elé, hősünket nem fogja meghatni a szuper hangzás.
Pontosan erre gondoltam.Én dolgoztam rádióban és volt lehetőségem összehasonlítani az eredeti hangot azzal ami kiment adásba.Hát volt különbség.Külön proceszort használnak,hogy olyan legyen a hang ahogy te sem szereted:)
Áhááá, tudtam, h valami árulás van a dologban. Direkt össze akarják zavarni az embert. Nem tudom az emberi hang általában mettől meddig terjed hertz ügyileg, de mormogó papát nem szeresem.
Fapaci megközelítéséről lerí a mérnöki háttér. Mérhető , számolható, detektálható tulajdonságokkal, egy számhalmazzal definiálja a jó hangot úgymint torzítás , sávszélesség, dinamika stb.
A helyzet az, hogy az igazi audiofil vonalon számtalan olyan készülék , hangsugárzó van ami megbukna ezeken a méréseken.Viszont képes úgy szólni hogy átjön rajta az érzelem , képes megríkatni , mosolyt csalni az arcodra a lelkedre hat.
Rengeteg rendszer képes technikai értelembe nagyon jól szólni, csak sajnos lélektelenül.
Hát, kinek milyen, Tina Turner-é más, mint Jackson-é. Persze nagy vonalakban azt tudom, h nem brekegéshez hasonló. Ha már itt tartunk pl. a jó centerhang is képlékeny. Van aki szereti ha vaskosabb, nekem tisztábbnak hat ha kevésbé. Én nem kedvelem mikor pl. egy rádiós beszélgetés alakalmával full fel van dúsítva méllyel a beszédhang. Miközben az életben sosem hallom egyik ember hangját sem olyannak.Pontosan erre gondoltam.Én dolgoztam rádióban és volt lehetőségem összehasonlítani az eredeti hangot azzal ami kiment adásba.Hát volt különbség.Külön proceszort használnak,hogy olyan legyen a hang ahogy te sem szereted:)
Hogy milyen egy összedőlő ház hangja moziban? A valósághoz képest "Light"!
Csakúgy mint a felrobbanó gázpalacké,vagy mikor a mesterlövész kilövi melletted az acetilén palackot az acélmagvas lövedékkel és a nagynyomású gáz kiszabadul a palackból!
De az "igazi" amikor égő házban kell keresni a bent lévő személyt,vagy a PB gázpalackot mielőtt még felrobban és hallod ahogy a tetőgerendák recsegve égnek és gyengülnek a nagy súly alatt.
No azt nem csak hallod hanem a testeddel érzed is! No az "Real Atmos"!!!
Hát ilyen rendszert nem könnyű összehordani az biztos.
Illetve mégis.... csak egy szál gyufa kell hozzá!
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Hogy milyen egy összedőlő ház hangja moziban? A valósághoz képest "Light"!
Csakúgy mint a felrobbanó gázpalacké,vagy mikor a mesterlövész kilövi melletted az acetilén palackot az acélmagvas lövedékkel és a nagynyomású gáz kiszabadul a palackból!
De az "igazi" amikor égő házban kell keresni a bent lévő személyt,vagy a PB gázpalackot mielőtt még felrobban és hallod ahogy a tetőgerendák recsegve égnek és gyengülnek a nagy súly alatt.
No azt nem csak hallod hanem a testeddel érzed is! No az "Real Atmos"!!!
Hát ilyen rendszert nem könnyű összehordani az biztos.
Illetve mégis.... csak egy szál gyufa kell hozzá!
Zidoo UHD-3000/Anthem AVM-60/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/