Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
Pár moziszobában látni, hogy üveggel borítják a dekorációnak szánt képeket, posztereket. Vagy csak simán felragasztják, keretezik a fényes fotópapírt. Ennek jól ismerjük hátrányait, épp ezért szeretnék megosztani egy technikát, mely megoldás lehet a problemisztikára. Dekupázsnak hívják ezt a varázsmódszert. Én azon belül is a transzfer dekupázst alkalmaztam.
Az A3-as méretű képekhez 6mm vastag nyír rétegelt lemezt használtam. Nagy táblában vásárolva (1520mm x 1520mm), majd felszabva elég olcsóra jön ki. Kellően világos felület, fa mintázat. Mindkettő fontos tulajdonság az esztétikus eredményhez. S hála a ragasztott rétegeknek, ez kevésbé tud vetemedni. (Ebből a szempontból ugyanolyan jó lehet az MDF lap is.)
2 féle ragasztót próbáltam ki. Nekem talán ez vált be jobban. 750ml 4-5ezer HUF között jön ki. Kb. úgy lehet számolni, hogy 3-4db A3-as felületre elmegy ~100ml. Vizes bázisú, így vízzel hígítható, de csak kis mértékben. Ez azt jelenti, hogy ha 10-20%-nál több vizet kevertem hozzá, akkor a rétegelt lemez felső felülete kissé felpuklisodott. Ugyanez igaz akkor is, ha a felület tocsog a ragasztótól. Tehát lehetőleg vékonyan, egyenletesen kell felhordani az anyagot.
A beragasztózott felületre, a fénymásoló papírra lézernyomtatóval nyomtatott tükörképet színnel lefelé egyszerűen felhelyeztem és hagytam száradni 24 órán keresztül.
Ezután alaposan felvizeztem és elkezdtem ledörzsölni a papírréteget.
Miután leszedtem a papír nagy részét, még egyszer-kétszer vizeztem és dörzsöltem. Itt lentebb lehet látni, hogy elsőre nem jön le teljes mértékben. Ha ezeket a kis foltokat rajta hagyjuk, előfordulhat, hogy a lakk sem tünteti el és foltos marad a felület. A dörzsöléssel óvatosan kell bánni, mert helyenként lejöhet a festék is.
Miután megszáradt, vizes bázisú (fontos, mert a ragasztó is az) matt parkettalakkal kezeltem. Konkrétan ezzel:
http://www.milesi.hu/ipari-felhasznalok ... catid=2354
Ha jól emlékszem 3ezer párszáz HUF a literes kiszerelés.
A lakk 24 órás száradása után mindegyiket préseltem még egy napot, mert a vizezés során kissé meggörbültek. Annyira nem volt látható, de engem zavart.
A hátuljára ragasztóval került fel az akasztó:
A teljes szettet a mozi bejárata elé szánom, ahol barnás, sárgás színek uralkodnak. Ezért választottam ezt a sorozatot. Sztem a végeredmény szuper lett:
Nem tudom, hogy fénymásolópapírra lézernyomtatóval A3-as méretnél lehet-e nagyobbat nyomtatni. De, ha valaki nagyobb méretet szeretne, egyszerűen fel kell darabolni a nyomtatni kívánt képet és több darabban ráragasztani a fa felületre. Vagy akár a manapság divatos feldarabolt (több tagból álló) poszterként/képként is lehet alkalmazni.
Ha A2-es, vagy nagyobb képet készítenék, akkor a hátulját is lakkoznám, így még inkább biztosítva lenne a vetemedés ellen.
Dhcodoki moziszobája
Köszönöm szépen!
Dhcodoki moziszobája
Kicsit megkésve, de boldog szülinapot!
Dhcodoki moziszobája
11 hours ago, Fish said:
Köszönöm Neked is Fish!
Dhcodoki moziszobája
12 hours ago, thxfan said:
ohhh!!! Ez hatalmas!!! Köszi!!!!
Dhcodoki moziszobája
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
						- thxfan
- Beköltözött 
- Értékelés: 1200
Dhcodoki moziszobája
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
						Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- fodesz
- V.I.P. 
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Szia Krisz!
Boldog szülinapot!!
- -KP-
- V.I.P. 
- Értékelés: 1698
Dhcodoki moziszobája
Boldog Születésnapot!
Dhcodoki moziszobája
Jövőhéttől eladó egy A3 méretű Marvel képsorozat. Új, hibátlan, minőségi nyomtatvány, nem tucattermék. Csak egyben!!! Ára postaköltséggel együtt 25ezer HUF.

Híd?
Összekötő kábel.

Dhcodoki moziszobája
Híd?
Összekötő kábel.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
						Dhcodoki moziszobája
Örülök,hogy ennyire tetszik az új vas!
Borítékoltam előre a pozitív változást,van itthon komolyabb sztereó láncom amivel összevetettem az emot és azért is mertem ajánlani a frontok hajtására.De van még egy potenciál az emoban amit a találkozásunkkor el is mondtam,ha azt megléped tuti,hogy még szélesebb lesz az a mosoly.
Híd?

Borítékoltam előre a pozitív változást,van itthon komolyabb sztereó láncom amivel összevetettem az emot és azért is mertem ajánlani a frontok hajtására.De van még egy potenciál az emoban amit a találkozásunkkor el is mondtam,ha azt megléped tuti,hogy még szélesebb lesz az a mosoly.

Dhcodoki moziszobája
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
						- -KP-
- V.I.P. 
- Értékelés: 1698
Dhcodoki moziszobája
Az első a Ponyvaregény, a második a Jackie Brown nálam a mestertől...
Én ki nem állhatom a filmjeit. Kivétel a Kutyaszorítóban. Az a kedvenceim között van. De a Négy szoba, Sin city is ok.
Dhcodoki moziszobája
Az első a Ponyvaregény, a második a Jackie Brown nálam a mestertől...Kill Bill sehol???
Dhcodoki moziszobája
Jó olvasni ha valaki ennyire tud örülni az új fejlesztésnek! Sokáig érezd így!

Dhcodoki moziszobája
Gratulálok!
Ehhez a szetthez már csak egy jó külső dac kell és a sztereo még egy lépcsővel feljebb kerül!
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
						Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Dhcodoki moziszobája
Grat,jo olvasni,hogy orulsz,az anthem nel nem volt ekkorra virulas,pedig azt gondoltam volna ott nagyot leptel,persze az is hozta amit kellett,de nincs mese kell az ero ,na! A lenyeg ,hogy most fasza minden...en is gondban vagyok mert a frontjaim elviselnenek 2x ennyit is ,sot,csak hat az penzben merve durva lenne! Sok oromet hozza!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
						Dhcodoki moziszobája
Gratula. Sajnos dinamikát vagy nagy watt vagy sok kondival lehet elérni.
Itt megvan mind a 2-tő
Nálam nagy kedvenc Django elszabadul
Dhcodoki moziszobája
"Na, de most előbb elmajszolok egy Tarantino mesterművet"
Melyiket?
Asszonyt várom vele, de sanszos Igazság ligája lesz. :/ Nincs igazság. Sebaj. bepótolom utána, talán Jackie Brown, régen láttam.
- irishcream
- Hazajáró lélek 
- Értékelés: 1202
Dhcodoki moziszobája
" ...fergeteges" nagy gratula! 

Dhcodoki moziszobája
Bemutatnám az új házi kedvencet.
Hívhatnám Anthem verőnek is, de nem lenne helyénvaló, nem egy ligában játszanak. Legyen a neve a megfizethető minőség? Hülyeség, úgy hangzik mintha kompromisszumot kötöttem volna bármivel is. Inkább nevezem az elmúlt idők legjobb fejlesztésének. Bizony, mert az atmos által nyújtott teresebb élményt is lepipálja eme monstrum hozadéka. S ezzel újra bebizonyítottam magamnak, hogy a hangsugárzók számának növelését, minden esetben meg kell előzze a minőségre való törekvés. Legalábbis számomra ez a helyes irány, amit hál'isten sikerült is megtartanom.
Pedig rezgett a léc rendesen. A régi felállás az alábbi meghajtást tartalmazta:
Anthem MCA50 - 5.0 hajtás
Emotiva UPA7 - ideiglenesen 2.0 atmos hajtás
Innen kellett továbblépnem. Az atmos általi pontosabb tér leképzése kissé csábított a 7.0-ra való fejlesztés irányába. Ez esetben a fentebb írt két végfok mellé érkezett volna a 6. - 7. csatorna hangsugárzója. De szerencsére elhessegettem a gondolatot, s kitartottam az elvem mellett. Illetve kaptam némi sugallatot is.
Menjen a gyenge láncszem, s jöjjön egy olyan eszköz, mely igazán a fellegekbe emeli a jelenlegi hangsugárzó leosztást. Ebben segített Python fórumtárs, kinek épp feleslegesen állt rendszerében egy Emotiva XPA2, viszont pont sokcsatornás hozzáillő társat keresett az UPA5 végfoka mellé. Az már csak hab a tortán, hogy a kedves kolléga hozzám hasonlóan nagy becsben dédelgeti eszközeit. Így az üzlet igazán jóízű kézfogással köttetett meg. UPA7 ment, XPA2 jött, majd rögtön utána érkezett a mosoly is, mely pár napja levakarhatatlan az arcomról.
Számítottam rá, hogy a frontokra kötött XPA2 lekörözi az MCA50-et. Miért is ne tenné, elvégre egy sztereó és egy 5 csatornás végfokról beszélünk. Na de ekkora hozadékkal?! Ezt nem gondoltam volna. Minthogy azt sem, hogy ennyi tartalék volt a két Logan-ben. A leírások, beszámolók arról szóltak, hogy nem igényel különösebb erőgépet. A gyártó 20-400W közötti erősítést javasol a 94dB-es, 4ohm-os hangsugárzókhoz. Azt hiszem az UPA7, MCA50 után, a most bekötött XPA2 tudja beérkeztetni azt a szintet, melyet a Martin bácsiék megálmodtak. A hangsugárzók szárnyra kaptak. (Ja, hogy eddig nem is repültek???)
2.0-ban tesztelve határozottan hallatszik, hogy a tér széltében nagyobb lett. Egyes hangok, hangszerek ijesztően nagy intenzitással szólalnak meg egészen a szoba szélén. Bár eddig is voltak effektek, melyek eljutottak az orrom hegyéig, de most időnként rá is koppintanak. Talán az alsó tartomány változott a legtöbbet. A nyitott frontok basszusai gyorsabbak lettek. A hangot is feljebb tudnám tekerni. Most már értem a sok amerikai miért párosítja drága hangfalait ehhez az olcsónak kikiáltott végfokhoz.
Mozin is rendkívül határozott előrelépés hallható, ami tuti nem csak az XPA2-vel hajtott frontoknak köszönhető. Az Anthem-nek most már "csak" a surround, atmos és center sugárzókkal kell megbirkóznia. Így a nehezebb munkát lepasszolva, nagyobb lendületet vehet.
Egyszóval: "FERGE.. most figyelj! TEGES" élményt kaptam.
Visszatekintve az elmúlt pár évre, hatalmas fejlődésen ment át ez a hobbim. A technika lecserélése, annak bővítése, az akusztika optimalizálása, a mélysugárzó pontos beillesztése (huhhh, ezzel hónapokig szenvedtem), mind olyan szükséges és kihagyhatatlan pont volt, mely nélkül nem volna kerek a rendszer. Köszönet a közreműködőknek!! Nagyon boldog vagyok.
Itt a tavasz, nemsokára lehet füvet nyírni és nagyokat bringázni.. juhééé!! Dupla boldogság!
Na, de most előbb elmajszolok egy Tarantino mesterművet.
*kieg: UPA7 - 7 csatorna, 30kg; XPA2 - 2 csatorna, 33kg
Dhcodoki moziszobája
Köszönöm! Rég láttalak erre.
Csendes megfigyelő lettem,szinte csak olvasgatok.
Kép:Sony VPL-VW50 
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
						ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Dhcodoki moziszobája
Gratula druszám!
Etalon a szobád nekem mint színekben,mint kivitelezésben!
A cuccok meg irigylésre méltóak!
Köszönöm! Rég láttalak erre.