Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Justice league.
Hát ez sem lesz az év filmje. Igazából úgy néztem meg, hogy nem láttam előtte semmilyen trailert (igyekszem kerülni a spoilereket),de lehet kellett volna.
Van egy főgonosz aki nagy, csúnya, folyamatosan mérgesen néz, és mély hangon vicsorog és persze ismét az egész világ a tét. Igazi klisé. Bár annyira nem volt rossz, mint a Galaxis 2. A színészek se alkottak valami nagyot, enyhén szólva. Egyetlen pozitívum néhány jól sikerült poén, meg Gal Gadot csini pofija. De ez így elég sovány. Gagyi az egész.
5/10
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Justice league.
Hát ez sem lesz az év filmje. Igazából úgy néztem meg, hogy nem láttam előtte semmilyen trailert (igyekszem kerülni a spoilereket),de lehet kellett volna.
Van egy főgonosz aki nagy, csúnya, folyamatosan mérgesen néz, és mély hangon vicsorog és persze ismét az egész világ a tét. Igazi klisé. Bár annyira nem volt rossz, mint a Galaxis 2. A színészek se alkottak valami nagyot, enyhén szólva. Egyetlen pozitívum néhány jól sikerült poén, meg Gal Gadot csini pofija. De ez így elég sovány. Gagyi az egész.
5/10
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
ez de nagyon jó szórakoztató, nem veszi magát komolyan etc.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

magon és az bitumenen nincs teljesen fent, de a felirat jó hozzá, ha ruszki oldalról kölcsönöznéd ki
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Pálfi György magyar rendező nevét Hukkle című első filmje kapcsán ismertük meg.Egy ötletes és szerethető mozit csinált, dialógusok nélkül ahol a képek és a hang mesél.A film hangjáról még annyit, hogy az első olyan magyar film volt ami a hangjával , házimozisként mosolyt csalt az arcomra.A vadászrepülős jelenet nagyon rendben volt.
A napokban akadtam rá Pálfi egy másik filmjére ami tulajdonképpen nem más mint egy óriási filmmontázs az elmúlt 100 év filmjeiből.A Final Cut- Hölgyeim és uraim egy kerek történetet mesél el szintén képek segítségével.Hihetetlen mennyiségű munka van benne , majd ötszáz filmből vágták össze a teljes alkotást több éven keresztül.Mivel jogdíjakat nem akartak fizetni ezért kiadva , hivatalosan vetítve nem volt.Oktatási segédanyagként jelent meg dvd-n egy könyvvel együtt amiből a filmművészeti egyetemen vágást, montázselméletet stb. tanítanak..Érdemes megnézni mert rengeteg ismert pillanatot találunk akár kedvenc filmjeinkből is.
"A Final Cut című legó-műtárgynak nincsen más célja, minthogy megszerettesse magát. Emlékeztet arra, hogy miért is járunk moziba. Egy mosolyért, egy legördülő könnycseppért. Álmainkért, ki nem mondott gondolatainkért. Vászonra festett képmásunkért."
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Hogy ez a Circle milyen egy buta tinifilm. Logikai bukfencet minden múviban találhatunk, de ez kifejezetten az adott korosztályra van szabva. Menetében, megoldásaiban, végében. Mindamellett a felütés, a feszegetett téma jó és aktuális, de többet is ki lehetett volna hozni belőle, azt mondom.
Arra biztatnálak benneteket, hoigy írjatok combosabb beszámolókat. Nagyon halódik a topik, még ha folyamatában ez nem is tűnik fel esetlegesen.
Már a regény is meglehetősen didaktikus, s afféle tanulságos mesének volt szánva, elsősorban a nagy kamasz-fiatal felnőtt generáció számára, de a filmet sikerült még ehhez képest is lebutítani.
Ami a Három óriásplakát.. című filmet illeti: nekem azért tetszett borzasztóan, mert annyiféleképpen el lehetett volna rontani (nem akarok spoilerezni, mert hátha még nem látta valaki: de gondoljatok bele, hány olyan pont van a történetben, ahol egy másfajta fordulat egy pillanat alatt elcsépeltté tette volna azt a dramaturgiai megoldást). Azt sem hiszem, hogy az alkotók nagyot akartak volna mondani bárkinek is bárkiről. Inkább csak megkíséreltek egy olyan történetet elmesélni, melyben nem minden szereplő a klisék szerint elvárható módon viselkedik, hanem lehetőséget kap arra, hogy pont ezeket a kliséket meghazudtolva döntsön. És hát persze fenntartva, hogy ezek a döntések adott estben rosszak, és következményeik vannak. Mindezt úgy, hogy minden színész hoz valamit karrierjének korábbi szerepeiből, és csavar is a tőle megszokott/elvárt figurán. Többek között ezért gondolom azt, hogy az alakítások egy része remekül sikerült. Meg mert szerintem nem csak a történet fordulatai felelősek azért, hogy végre egy olyan film, amiről el lehet gondolkodni, hanem azok az arcok is, amelyek a történetben szereplő sorsok hordozói. Szerintem a végén nem Rockwell és McDormand kelnek útra, hanem ott kezd az ember a látottakon töprengeni, s gondolja át az adott helyzetben a cselekvés lehetőségeit és morális és egyéb következményeit. Aki csak jót szórakozna, annak nyilván kerülendő mozi.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
- Mi is láttuk. Az egyik este 2 termék abbahagyása után vettem sorra.
Az mi volt? Valamilyen terméket ettél és abbahagytad annak evését, hogy el ne hízz
A megtörtént események alapján készült termékeket sosem hagyjuk ki.
Viszont egy jobb filmet sikerült utána választani.
Marshall
Picit lassan indul a történet, viszont a film felétől lett igazán jó. 10/7.5
Venomer: Igazad van
- Mi is láttuk. Az egyik este 2 termék abbahagyása után vettem sorra. Nem vártam tőle semmit, nem kaptam semmi extrát, de nézhető volt! Kedvelem a megtörtént eseményeket feldolgozó filmeket.
- Igyekeztem, hogy konkrétum ne legyen benne, de ha annak tartod ...
- fodesz
- V.I.P.

Killing Gunther 25 percet bírtam és az asszony se bánta hogy nyomtam egy stop-ot
Irdatlan xar, gyenge erőltetett poénokkal. Kuka.
Viszont egy jobb filmet sikerült utána választani.
Marshall
Picit lassan indul a történet, viszont a film felétől lett igazán jó. 10/7.5
Venomer: Igazad van, de nem adtam a kritikára, még ha "tudat alattinak" is gondolod a döntésem a plakátos filmmel a hájpolások miatt. Olvastam azért róla ,de elvárás épp ezért sem volt sok a történet miatt.
Az igazán nagy színészi alakítást pedig nálam közel sem a hatásvadász filmek szereplői hozták eddig sem ,de ebben a filmben nem véltem egyénileg sem olyan jónak a színészeket, hogy ez mércét állított volna fel.
Laci, ez spoilerbe hajlott.
Épp most néztem meg. Nekem kissé erőlködés szagú, valami nagyon nagyot akartak alkotni és nekem több helyen hiteltelen is az egész... 10/6.
Mi tegnap néztük meg. Ami megjelenik az aszfalton (az enkórra is van lehetőségem, de nem oda járok kölcsönözni), azokat leszedem és majd valamikor sorra kerülnek. Mivel semmit nem tudtam róla, nem is vártam semmi. Vacsorázós, hanyatt fekvős, tv-s verzióban néztem, majd mikor asszonykám végzett a papír munkájával leült mellém. Mikor vége lett megkérdeztem tőle, hogy szerinte milyen volt? Azt mondta, hogy nézhetőbb volt mint azok amiket mostanában nézek. A film szerintem is tele volt élettől elrugaszkodott történésekkel, de azt gondolom a belefér kategóriában maradt (a parancsnok tettét elfogadtam. Hasonló helyzetben én is azt tettem volna!/leginkább ezért bánom, hogy leadtam az önvédelmit/). Aki nem látta még, nézze meg!
Vajon, hogy döntöttek? Ha megtették, a rendőrök még az nap eljutnak hozzájuk, ha nem tették meg, minek indultak el?
Sziasztok!
Tud valaki jót mondani az alábbi filmekről?
...
- Killing Gunther
...
Roppant gyenge eresztés.Sajnálok minden percet, amit ráfordítottam.
A Hétköznapi Vámpírok jó volt, ez nem.
Az ötlet nem rossz, csak forgatókönyv és dialógusok kellett volna.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
3 óriásplakát: adott közhangulat és időpont is eldönti mi mekkorát szól. Na meg, hogy adott témából, stílusból mennyire van épp hiány, milyen régen kapott a közönség értékelhető darabot. Ez itt most tudott nagyot szólni, a fentiek miatt érezhető a túlértékeltség szerintem.
fodesz, ha kevesebb kritikát és hype-ot gyűjtesz be nézés előtt, kevesebb az elvárás is. Ennek a folyamatnak sokszor az oroszlánrésze tudat alatt zajlik. Az ingerszegénység néha kifizetődő!
Mekkorát alakítás kérdése: a közönség gyakran keveri a hatásvadász szerepekkel, cselekményekkel, pedig az egyén színészi kvalitásairól szól elvileg a fogalom.
A Három óriásplakát Ebbing határában volt a harmadik film. Várós volt, pláne a kapott pontszám alapján.
Nem volt rossz, de picit középszerűre sikerült az egész film.10/6.5. Persze a történet és az egész egyedire sikerült az rendben volt.
Olvastam róla, hogy a színészi alakításokat kiemelkedőnek tartják.
A női főszereplőn kívül senkit nem tudnék kiemelni. Sem Rockwell-t ,sem pedig Harrelson-t.
De mit értsek kiváló színészi alakításon? Máskor, más filmekben is jók egyes színészek, mégsem emelik ki.
Néha nekem ezek a megjegyzések bizonyos esetekben, hogy valaki "mekkorát alakított" nem visznek el egy-egy sztorit.
A dolgát csinálja. Aki nem jó színészi teljesítményt nyújt, az egyszerűen nem profi a szakmájában.
Nekem egy picit előre túl lett hájpolva ez az egész film.
Épp most néztem meg. Nekem kissé erőlködés szagú, valami nagyon nagyot akartak alkotni és nekem több helyen hiteltelen is az egész... 10/6.
- -KP-
- V.I.P.

A Három óriásplakát Ebbing határában volt a harmadik film. Várós volt, pláne a kapott pontszám alapján.
Nem volt rossz, de picit középszerűre sikerült az egész film.10/6.5. Persze a történet és az egész egyedire sikerült az rendben volt.
A női főszereplőn kívül senkit nem tudnék kiemelni. Sem Rockwell-t ,sem pedig Harrelson-t.
De mit értsek kiváló színészi alakításon? Máskor, más filmekben is jók egyes színészek, mégsem emelik ki.
Néha nekem ezek a megjegyzések bizonyos esetekben, hogy valaki "mekkorát alakított" nem visznek el egy-egy sztorit.
A dolgát csinálja. Aki nem jó színészi teljesítményt nyújt, az egyszerűen nem profi a szakmájában.
- GTomi
- V.I.P.

Sziasztok!
- Killing Gunther
hétköznapi vámpírok stílusában forgatott film, de nem swarzi a főszereplő.
nekem tetszett, de ez semmit nem jelent
- fodesz
- V.I.P.

Sziasztok!
- Aftermath
- The Choice
- Killing Gunther
Múlt héten megkajáltunk három filmet, de sajnos egyik sem volt igazán jó.
A The Snowman sem lesz mégegyszer nézős, ahogy a Gyilkosság az Orient express-en. Mindkettő kb 10/5.5 pontot ért maximum.
Hogy ez a Circle milyen egy buta tinifilm. Logikai bukfencet minden múviban találhatunk, de ez kifejezetten az adott korosztályra van szabva. Menetében, megoldásaiban, végében. Mindamellett a felütés, a feszegetett téma jó és aktuális, de többet is ki lehetett volna hozni belőle, azt mondom.
Arra biztatnálak benneteket, hoigy írjatok combosabb beszámolókat. Nagyon halódik a topik, még ha folyamatában ez nem is tűnik fel esetlegesen.
- GTomi
- V.I.P.

bron/broen befejezve:
így kell lezárni a teljes történetet. rohadt jó csavarok, minden összefügg mindennel, de persze sokáig nem tudod mikor és minek lesz jelentősége... 10/10
és a zenéje is nagyon jó!
LION (igaz történet)
Pont tegnap néztem meg másodjára. Nekem is nagyon tetszett. Elég szívbemarkoló.
404-es dimenzió - a Végtelen Határok mai változata. Aki azt szerette, ezt is fogja. Úgy bizony.
- traumraise
- Fórumlakó

- Értékelés: 91
Ajánlom az alábbi filmet, sztem kevésbé ismert de nagyon jó:
LION (igaz történet)
Egy indiai kisfiú etéved/elveszik indiában, azt se tudja hogy mi a szülőfaluja neve. Hihetetlen miken megy keresztül és hogy egyáltalán életben marad. Majd jön egy elképesztő sorsfordulat és lassan felnőttként követjük az útját.
Igazi érzelmeket felborzoló dráma, zsepit készíteni!
(A film kb első 1 órája indiai nyelvű a szinkronos verzióban is, majd megjön a szinkron is.)
Volt egyszer egy Venice
Megnéztem,bár ne tettem volna.
Erőtlen és erőltetett.
Bruce Willis sem a régi.Annak idején a Red című filmben szerintem jó volt,de itt valahogy nem volt az igazi.
Egy két poén rendben volt,de az iMdb értékelés teljesen reális.
Nálam az volt a hétvégén terítéken:
Elit halálosztók 1-2. Angol címe Elite Squad, eredeti meg Tropa De Elite.
Gyakorlatilag kis túlzással egy brazil Narcos-nak tekinthető a film. A brazíliai helyzetet mutatja be, drogdílerek, rendőrségi és politikai korrupció, és egy elit brazil kommandós alakulatot. Főszereplő Wagner Moura aki mostanság leginkább a Narcosban Pablo Escobar szerepe miatt lett ismert. Itt most a jók oldalán és legalább olyan jól játsza. Első részhez van szinkron, másodikhoz nincs, de én eredeti portugál dts hd-vel néztem mindkét részt. Akármilyen amerikai filmmel felveszi színvonalban a versenyt, az Isten városa után ez a két film számomra egy újabb brazil kedvenc. Ha pedig csak a fele igaz annak, ami a filmben történik...
- -KP-
- V.I.P.

Nálam az volt a hétvégén terítéken:
Elit halálosztók 1-2. Angol címe Elite Squad, eredeti meg Tropa De Elite.
Gyakorlatilag kis túlzással egy brazil Narcos-nak tekinthető a film. A brazíliai helyzetet mutatja be, drogdílerek, rendőrségi és politikai korrupció, és egy elit brazil kommandós alakulatot. Főszereplő Wagner Moura aki mostanság leginkább a Narcosban Pablo Escobar szerepe miatt lett ismert. Itt most a jók oldalán és legalább olyan jól játsza. Első részhez van szinkron, másodikhoz nincs, de én eredeti portugál dts hd-vel néztem mindkét részt. Akármilyen amerikai filmmel felveszi színvonalban a versenyt, az Isten városa után ez a két film számomra egy újabb brazil kedvenc. Ha pedig csak a fele igaz annak, ami a filmben történik...
- bitrograde
- Beköltözött

Sam Rockwell nekem már a Holdban is tetszett. Humorban kissé elcsépelt volt nekem néhol a film, de belesimult az egészbe végülis és számos erőssége mellé megbocsájtható, tényleg ajánlott. A nagy konyhakéssel álmodtam. Pont, mielőtt torkon szúrtak vele, felébredtem.:-)
Sam Rockwell néha elég hullámzó teljesítményt nyújt. Látta valaki itt a Harcosok klubja mellett az egyetlen Palahniuk-adaptációt, a Fulladást? Az is kapott valami kritikusi különdíjat a Sundance fesztiválon, de rég láttam annyira "keresett" alakítást.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- bitrograde
- Beköltözött

Ma majdnem végignéztük a Dark című német sorozatot. Jó kis sorozat, kár, hogy csak egy évad van még belőle. 8/10. Ajánlott azoknak, akik szeretik a szövevényes, lassabb folyású, kicsit misztikus sorozatokat.
82BEB97D-BE5A-4B56-8860-AD72291CA4B8.jpeg
Ízlések és pofonok... Családdal tettünk egy próbát vele: utánérzés, kliségyűjtemény - ilyen szavak röpködtek a levegőben, amikor letettünk róla egy-két rész után.
Ma majdnem végignéztük a Dark című német sorozatot. Jó kis sorozat, kár, hogy csak egy évad van még belőle. 8/10. Ajánlott azoknak, akik szeretik a szövevényes, lassabb folyású, kicsit misztikus sorozatokat.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1