Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Én megkövültem az 1.1-nél.
Te ősember, mit akarsz itt két igenel?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Talán itt van a legjobb helyen. HDMI 2.1 speckók
Nagyon jó kis táblázat, érdekes látni a fejlődést a Yes-ek sokasodásával. Aztán jöhet a 2.2 is
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Talán itt van a legjobb helyen. HDMI 2.1 speckók
Szia!
Le nem játssza, max megjeleníti, ha csak nem valami belső lejátszósra gondolsz, már ha létezik ilyen. Egy sima FHD gép 4K-s jel esetén nem ad képet, hisz nem ismeri, nem tud dolgozni vele, így visszakonvertálni sem. Vannak 4K képes FHD projik, mint az enyém pl. ezek kezelik a 4K jelet, meg is mutatják, h az, de ettől még a kép felbontás FHD marad. Illetve bekacsol egy E-shift nevezetű cuccot, amitől mintha, de nem lesz 4K-s a kép. Pláne nem jeleníti meg a 4K-s anyagon található + részleteket. Csak lekezeli, így van képed.
Szia!
Igen, csak megjelenítésre gondolok.. Köszönöm!
Üdv Gy
Nem vagyok szakértő, meg tapasztalatom sincs vetítők terén(sem), de tényleg más képi világa van a DLP-nek mint az LCD-knek. Mindeki döntse el neki melyik tetszik jobban. Ez a cinemascopos kép szép síma naturális. Talán az LCD vetítő harsányabb a színek terén. Úgy értem élénkebb, színesebb. Ez természetesebb, másabb. Persze film függő. Az animációs film színes, részletes volt.
Köszönöm a kedves szavakat!
Ha ennél még színesebb volt az LCD amit láttál, akkor az nagyon túl lehetett színezve. Ebben a pillanatban nálam is kicsit túl van színezve a kép, mert a CMS ki van kapcsolva és a belső íriszre applikált színszűrő pluszban kicsit messzebb tolja a kék- és piros alappontokat (a zöld meg gyárilag is jelentősen kívül van a Rec,709 háromszögön). Magyarul egy nálam is túlzottan színes a kép ebben a pillanatban, de ezt majd a kalibrálás helyreteszi, ha egyszer megtörténik. Addig így is jó... nekem igazából most is tetszik. Szóval ha ennél még színesebb volt az LCD akkor az elég messze volt egy kalibrált vetítőtől. Vagy be volt kapcsolva a "reality creation" vagy valami hasonló túlszínező-túlélesítő-túlkontrasztoló elektronikus valami. Vannak cégek akik így beállított géppel demóznak... de ettől még nem ez a természetes kép. Kinek mi tetszik... de én inkább a kép természetességében hiszek.
GyP
Sziasztok srácok!
Korábban biztos már volt kérdés, de lusta vagyok több oldalt vissza olvasni.. Full hd projektor alkalmas Uhd megjelenítésre? Nem tudom ez is úgy működik, hogy lejátsza, csak "vissza butítja" a minőséget?
Üdv Gy
Szia!
Le nem játssza, max megjeleníti, ha csak nem valami belső lejátszósra gondolsz, már ha létezik ilyen. Egy sima FHD gép 4K-s jel esetén nem ad képet, hisz nem ismeri, nem tud dolgozni vele, így visszakonvertálni sem. Vannak 4K képes FHD projik, mint az enyém pl. ezek kezelik a 4K jelet, meg is mutatják, h az, de ettől még a kép felbontás FHD marad. Illetve bekacsol egy E-shift nevezetű cuccot, amitől mintha, de nem lesz 4K-s a kép. Pláne nem jeleníti meg a 4K-s anyagon található + részleteket. Csak lekezeli, így van képed.
Sziasztok srácok!
Korábban biztos már volt kérdés, de lusta vagyok több oldalt vissza olvasni.. Full hd projektor alkalmas Uhd megjelenítésre? Nem tudom ez is úgy működik, hogy lejátsza, csak "vissza butítja" a minőséget?
Üdv Gy
Semmit ne vonj le egy harsányabb színből, ugyanis ha kalibrálva van mindkettő, a pirosnak ugyanolyan pirosnak kell lennie.
Nem tudom szakszerűen megfogalmazni... nem volt rossz az sem talán a képi világa más volt. Nem is ugyan az a folm volt, eltelt kb. másfél hét. Ezért lett volna jó ott lenni a proji teszten , akkor nem beszélnék ilyen butaságokat...
Ma volt szerencsém ellátogatni Palihoz.
Kicsit úgy éreztem magam mint Marty Doki házában...
Na de a látottakról! Ez az írisz tuning nagyon jó! Na meg ez a DLP proji. Kontrasztosak a betűk, itt már feketék a feketék. Szerencsémre nem vagyok szivárvány látó. Egy ilyen tuningolt gép jó lenne otthonra. Hiányzik már a mozizás.
Nem vagyok szakértő, meg tapasztalatom sincs vetítők terén(sem), de tényleg más képi világa van a DLP-nek mint az LCD-knek. Mindeki döntse el neki melyik tetszik jobban. Ez a cinemascopos kép szép síma naturális. Talán az LCD vetítő harsányabb a színek terén. Úgy értem élénkebb, színesebb. Ez természetesebb, másabb. Persze film függő. Az animációs film színes, részletes volt.
Egyszóval tetszett.
Köszönöm a lehetőséget!
Sziasztok.
Projektorhoz 15 méter hdmi kábelt kell vezessek. Az lenne a kérdésem hogy ez a hossz még átviszi a full hd jelet vagy jelerősítő kell?
Tökéletesen és hibamentesen működik: http://www.kacsa-audio.hu/webshop/kacsa ... __14.p.583
Pali, volna egy kérdésem: Az összes belépő vetítő rövid vetítési távolságú. Legalábbis, az én leendő vászonméretemhez/szoba hosszához képest. Nem lehetne készíteni előtétlencsét hozzájuk, ami kb 20%-al csökkentené a kép méretét? Balgaság, drága, vagy mindkettő egyszerre?
Elméletileg lehetséges (DPI például gyári lencséket tud adni az M-Vision-ökhöz, persze plusz pénzért).
A gond csak az, hogy a képgeometria sérül:
- ha nagyítod a képet, párnatorzítást kapsz (mivel az anamorf optika is ezt teszi a vízszintes irányban, ezért kell görbíteni a vásznat ha prizmát használsz)
- ha kicsinyíted, akkor hordótorzítás az eredmény.
És persze az optikai felületek hibái és a rajtuk levő por miatt romlik az ANSI kontraszt, reflexiók, fényveszteség, esetleg színhiba, homályos kép, stb.
Ebay-en szoktak árulni bagóért hasonló optikákat, én ezeket sem javaslom ... de ez az egyetlen racionális lehetőség.
Ja, és mivel eleve NAGY szögben vetítenek az olcsó gépek, a fent említett torzítások is NAGYOK lesznek. Szerintem elfogadhatatlanul szar lesz az eredmény. Ha mondjuk egy 2:1-es vetítési arányból kell 2,4:1-et csinálni, azzal nem lesz semmi gond, ott kicsi lesz a torzítás ... de ha 1,4:1 környékéről indulsz ... hát ... szerintem bátor dolog.
Szerintem jobb (és hosszabb távol sokkal olcsóbb) megoldás venni egy "rendes" (esetleg ipari) projektort. Mert:
- nagy a fényerő
- rendes minőségű az optika, választható vetítési aránnyal (a komoly gépekben cserélhető a lencse)
- ipari gépek esetén "ezeréves" élettartam (ha TV helyett (is) használod, akkor NEM 200-300 óra fog ám "beleszaladni" a gépbe évente!!!)
- minimális értékvesztés (egy új géphez képest mindenképpen, mivel azok százezreket veszítenek az értékükből azonnal, ahogy kilépsz velük a bolt ajtaján)
- ha kétlámpás a gép, akkor nappal dupla lámpát használhatsz, éjjel meg egyet, esetleg még annak a fényéből is "eldobhatsz" valamennyi a (még) jobb kontraszt érdekében
- az UHP lámpák elhasználódásával ma már NEM kell törődni, bagóért lehet lámpákat beszerezni. Nálam több darab, 2000 vetített óra felett járó lámpa is van és tökéletesen működnek (bár a fényerő már kisebb mint gyárilag de ez sem gond, ha alapvetően van rendes fényereje a gépnek - maximum a "leharcolt" lámpát használod sötétben, nappal meg az "izmosat" is bekapcsolod mellé :-). A vetítés költsége tehát igen minimális, ha a gép értékvesztését is figyelembe vesszük, akkor az új, lézeres gépek "ajtón kilépéskor" elszenvedett értékvesztése kb. 150-200 évre előre biztosítaná az UHP lámpák költségét.
- szar projektort szerintem NE vegyél, mert az sokkal idegesítőbb lesz mint pl. egy szar tévé. Tapasztalatból tudom, nálam is van szar gép és megőrülök tőle ha bekapcsolom. Ezért nem is kapcsolom be...
Ha mindenképpen új gépet akarsz venni, akkor szerintem erre a célra egy lézeres gép lenne a jó, de nem az élettartam hanem a fényerő miatt. Egyes lézeres gépek iszonyat fényerőket tudnak, ha nem sötétben kell vetíteni, akkor ez igen hasznos. Csak persze sajnos az olcsóbb lézeres gépek is közelről vetítenek nagyot (gondolom egy Barco lézeres gép sokmillióért nem jöhet szóba a célra! :-)
És ugye a másik dolog, hogy a lézeres gépnek fényereje lesz bőven, ami nagy királyság, de a képminősége meg kontrasztja nem lesz jó, ami nappali használatnál nem gond, de amikort "komolyan" akarsz majd vetíteni (sötétben) akkor idegesíteni fog...
Persze mindez magánvélemény...
Koszonom.
Egyszer ezt az alább ajánlottat kipróbálom mivel negyed áron van. Ha hiányérzetem lesz akkor később cserélem de itt most amugy is csak képet kell átvigyen.
Persze, ahogy gondolod, csak mi ezzel szoktunk installálni a vizuál technikában is, nagyon vastag kábel jó a szigetelése és nagyon kicsi a jelveszteség is rajta, azért ajánlottam.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- traumraise
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -ethernet/
HDM24 is átviszi az biztos és annyi métert csinálunk, amennyi kell
Koszonom.
Egyszer ezt az alább ajánlottat kipróbálom mivel negyed áron van. Ha hiányérzetem lesz akkor később cserélem de itt most amugy is csak képet kell átvigyen.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -ethernet/
HDM24 is átviszi az biztos és annyi métert csinálunk, amennyi kell
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Szuper. Koszonom. Élek vele úgy gondolom.
kültempü
- traumraise
- Fórumlakó
kábele válogatja
Nekem eddig ( múlt év dec) egy noname kínai 15 méteres volt, az csak 1080i -vel boldogult a P már mindenféle digitális képzajt produkált.
erősítővel remek volt.
mostanra úgy romlott el, hogy a lábak az érintkezői lettek kontaktosak az egyik mintha félbe tört volna.. szóval csere
kértem ugyanonnan ( haver és ügyfél is ) egy másikat ez újabb, ilyen 4K meg 3D feliratokkal ellátott, de biztos ami tuti hoztam erősítővel egybetákoltat is
Na azzal is kezdtem, hát inkább nem volt mint igen kép, épp eléggé 2ségbe estem
aztán átcseréltem a sima kábelre mondom legfeljebb utánacsatolom a külön erősítőt.
Na erre pont nem lett szükség, mert ez az új kábel gyönyörűségesen viszi a 1080p 60Hz is nem csak a 24
azóta nix erősítés
ha gondolod rainbow.hu pü-ben mondom kit keress a cucc talán 10+áfa de lehet hogy annyi sem (nekem kicsit más az elszámolásom velük)
Szuper. Koszonom. Élek vele úgy gondolom.
- traumraise
- Fórumlakó
Szerintem van esélyed rá, de nem garantált.
Érdemesebb lenne cat6-hdmi átalakítóban gondolkodni?
Sziasztok.
Projektorhoz 15 méter hdmi kábelt kell vezessek. Az lenne a kérdésem hogy ez a hossz még átviszi a full hd jelet vagy jelerősítő kell?
kábele válogatja
Nekem eddig ( múlt év dec) egy noname kínai 15 méteres volt, az csak 1080i -vel boldogult a P már mindenféle digitális képzajt produkált.
erősítővel remek volt.
mostanra úgy romlott el, hogy a lábak az érintkezői lettek kontaktosak az egyik mintha félbe tört volna.. szóval csere
kértem ugyanonnan ( haver és ügyfél is ) egy másikat ez újabb, ilyen 4K meg 3D feliratokkal ellátott, de biztos ami tuti hoztam erősítővel egybetákoltat is
Na azzal is kezdtem, hát inkább nem volt mint igen kép, épp eléggé 2ségbe estem
aztán átcseréltem a sima kábelre mondom legfeljebb utánacsatolom a külön erősítőt.
Na erre pont nem lett szükség, mert ez az új kábel gyönyörűségesen viszi a 1080p 60Hz is nem csak a 24
azóta nix erősítés
ha gondolod rainbow.hu pü-ben mondom kit keress a cucc talán 10+áfa de lehet hogy annyi sem (nekem kicsit más az elszámolásom velük)
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Sziasztok.
Szerintem van esélyed rá, de nem garantált.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- traumraise
- Fórumlakó
Sziasztok.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Szóval, vennék egy új belépő DLP projit (szinte mind egyforma tudású, 500 körüli Ansi kontraszt, 2000 Natív, bődületes fényerő, 2-3 év gari, havi egy filmhez tökéletes nekem), fix ezüst vásznat, hogy nappal is maradjon valamennyi kontraszt. Hozzá TV tunert.
Az új gépek egyébként is bőven megvannak áldva fényerővel és ECO módban 8-10 ezer órás lámpájuk van. Az nálam 4 évet jelentene. Az egész befektetés Kb. 260-300e Ft. Ennyi manapság egy 55", ez pedig majdnem 100" lenne.
Kérdés: Van valakinél megoldva ugyanez? Illetve milyen TV tuner kell ehhez?
belépő proji ami tv-t kiváltja? ha magunkból indulok ki akkor szerintem nem jó irány. Nálunk elég sokat megy a tv és 99%-ban valami szarás világít mellette (egy tér a konyha-étkező-nappali) vagy csak nappal van Ez belépő projektorral halál. Be lehet sötétíteni, de a tv járatás sokszor csak háttérzaj vagy mellette csinálunk mást is, azt sötétben nem lehet... Én 2 hónapja vettem egy Benq i500-ast, led, dlp, 720p, belépő szint. Ehhez vettem egy elitescreen 220 széles kézi rolós vásznat, amit le lehet a tv elé lógatni. HA filmnézés van (és nincs senkinek lámpa mellett végzendő nyavalyája) akkor proji, amúgy tv. Biztosan pödörődni fog a vászon széle, már újonnan sem volt tökéletes, illetve az sem tökéletes, hogy sok a világos fal, de ezek a hibák eltörpülnek ahhoz képest, hogy mennyire szar világosban projektort nézni
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Pali, volna egy kérdésem: Az összes belépő vetítő rövid vetítési távolságú. Legalábbis, az én leendő vászonméretemhez/szoba hosszához képest. Nem lehetne készíteni előtétlencsét hozzájuk, ami kb 20%-al csökkentené a kép méretét? Balgaság, drága, vagy mindkettő egyszerre?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
A digi ingyen biztosít hdmi-s beltérit, csak be kell menned az irodába és kérni egyet.
Köszi! Utánajárok, ez nagyon jó!
- Red75
- V.I.P.
A digi ingyen biztosít hdmi-s beltérit, csak be kell menned az irodába és kérni egyet.
Köszi! Utánajárok, ez nagyon jó!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
DIGI. Optikai-n jön a házba, a gyári routerből pedig koax kábelen megy most a TV-be a digitális jel. Na ehhez valami, amiből digitális TV csatornák lesznek HDMI-n.
Jó-jó, de akkor ide, mit?
Szerintem nem bírják.
Lelombozódtam.
Azt hittem jobb elektróda, más gáz, vagy nagyobb teljesítményű lámpát kisebb árammal hajtanak, hogy tovább bírja.
- Red75
- V.I.P.
Szerintem nem bírják.
Lelombozódtam.
Azt hittem jobb elektróda, más gáz, vagy nagyobb teljesítményű lámpát kisebb árammal hajtanak, hogy tovább bírja.