Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

akik szeretik a dokumentumfilmeket, azoknak ajánlott a jugoszláv űrprogramról szóló film. a dolog lényege, hogy az usa igencsak le van maradva ez ügyben:
(nyilván van csavar a történetben)

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Most látom,hogy  4 napja van Thor-Ragnarok és senki sem szólt 

Látta már valaki?

Igen van de tán még csak web-dl-ben...

Természetesen, még moziban
Nekünk tetszett, de én amúgy is szeretem a képregény filmeket.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Most látom,hogy  4 napja van Thor-Ragnarok és senki sem szólt 

Látta már valaki?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

komolyabb hangvitelű film, mikor egy férfi a gyászát nem a társadalmi konvencióknak megfelelően,illetve eléggé egyedi módon dolgozza fel. nem vicces film, de azért van egyfajta "humora"  és ott van benne az élet is. kellemes filmélmény  volt.

Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

szórakoztató, vicces,látványos. ennyi elég egy popcorn mozihoz   (eredeti hanggal néztem, de ide ez most a szinkronos )

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6968

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Star Wars felnőtteknek, erre kíváncsi leszek:
http://www.slashfilm.com/dune-remake-st ... illeneuve/

Ennyi erővel akkor a David Lynch verzió pláne az...

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6968

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nagyon erősen kezdett a counterpart. Remélhetőleg ezt a minőséget meg tudja tartani az egész évad alatt... Aki szerette a Fringe fő szálát annak nem fog csalódást okozni.

A Future Man is egész élvezhetőre sikeredett...

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Oscar-jelölések, 2018. Van magyar az öt legjobbnak jelölt külföldi film között.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Hát meg fogol lepődni, de projektoron és komplett hanggal néztük tegnap
ami nem is volt baj mert ha valaki tv-n nézi és főképp a lapos tv tipushoz illő lapos hangjával (mivel ezekben olyan tré a hang nem is fér el tulajdonképpen semmi rendes hangsugárzó eszköz)
végig igen kellemes a filmhez bejövős zene szólt alatta a háttérben meg éppen mikor mi kellett.
És egyáltalán nem rossz feeling ilyen lassabb és nem akciós dús filmekkel projektorozni

Megfogol lepődni, de nem szoktam a tv hangszóróját használni! Párszor írtam már, hogy a pc az avr-n keresztül van bekötve így, ha a pc-ről akarok bármit nézni, az avr-nek szólnia kell. Különbözőek vagyunk. Miután vége lett a "teljesen életszagú", hogyan pasizik be és meg magát 40 évesen Dr. Szöszi, megkérdeztem a feleségemet: érdemes lett volna ezért bekapcsolni a vetítőt? A válasza rövid volt: nem.   

A mai termés 40" 720p tv-n:
- Victoria and Abdul
- Welcome to Germany 
Az első szódával még csak-csak, de a második termék ... Azt tudtam, hogy a franciák bohókások és idióták ( pl. Romazuri), de, hogy már a németek is azon a szinten (vagy már mélyen alatta) legyenek, nekem ez újdonság. Valaki szenvedje már végig, hogy értse miről beszélek! 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ez nagyon jó kis EURÓPAI (Spanyol) sorozatot ajánlanék figyelmetekbe:

la casa de papel.jpg

http://www.imdb.com/title/tt6468322/

van egy másik spanyol sorozat, amit szeretek és humoros is:

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: lacy »

tegnap Dr. Szöszi mostani filmje (Home Again). Ha valaki nagyon unatkozik, esti hírek helyett tv-n jó lesz mindkettő.

Hát meg fogol lepődni, de projektoron és komplett hanggal néztük tegnap
ami nem is volt baj mert ha valaki tv-n nézi és főképp a lapos tv tipushoz illő lapos hangjával (mivel ezekben olyan tré a hang nem is fér el tulajdonképpen semmi rendes hangsugárzó eszköz)
végig igen kellemes a filmhez bejövős zene szólt alatta a háttérben meg éppen mikor mi kellett.
És egyáltalán nem rossz feeling ilyen lassabb és nem akciós dús filmekkel projektorozni

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

illetve még egyet (német):

http://www.imdb.com/title/tt5753856/

akinek tetszett a Stange® Things az mindenképp lessen bele!

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

Ez nagyon jó kis EURÓPAI (Spanyol) sorozatot ajánlanék figyelmetekbe:

http://www.imdb.com/title/tt6468322/

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Nem Micimackó itt a lényeg.A történet arról a fiáról szól és természetesen Micimackó születéséről.Ha valaki leragad ennél,akkor nehéz lesz elvonatkoztatni.Anélkül pedig hogy végignéznéd a története sem fog összeállni.Nem mondom hogy mindenkinek tetszeni fog,nekem bejött pedig nem bírom Micimackó bugyuta figuráját.

ma megnéztük a viszlát, christopher robin-t :

egy keserédes, de aranyos történet, a micimackó születésének a hátteréről . gondolatébresztő lehet, hogy szülőként mit ronthatunk el a gyermekünkkel való kapcsolatunkban...ajánlott

(aki pl. a wa féle rajzfilmmel kapcsolja össze, jelentem nagyon messze jár az igazságtól...)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Tegnap esti film volt:

Rosewood, az égő város (1997)
 https://port.hu/adatlap/film/tv/rosewoo ... movie-5179

Eddig valamiért kimaradt ez a film, pedig már elég régi.
Igaz történet alapján készült ,így ez adott egy pluszt ,hogy nekiüljünk, illetve az is hogy többek között Don Cheadle alakításait is kedvelem..
A 2:21 órás műsoridő ellenére nem volt nyögvenyelős, valószínűleg a történet eredetisége és drámaisága miatt.
Ha valaki eddig még nem látta szerintem érdemes megnézni. 
10/7.5

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

tegnap esti filmélmény (miközben régi barátom luke skywalker első magyar szinkronhangja is felhívott személyében, így dupla "filmes" élmény volt, ámbár ezen filmhez nem kapcsolódott )

aki komolyabb hangvitelű filmre vágyik, mely el is gondolkodtat a világról, van benne humor és nem mellesleg látványos is, tegyen vele egy próbát:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A '82-es blédránert épp tegnap néztem újra, ha már itt az új.
Igazából nézhető volt, de ma szemmel már lerágott csont a téma, és a dramaturgia is meghaladott ma már. Utóbbi szerintem már akkor is az volt. Ma megnézzük a 3 témába vágó jutyubos videót, aztán mehet az új rész.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Ha már szóbakerült a Broken Flowers.....Beugrott egy szintén régen látott nyomot hagyó darab Bill Murray-vel:

Elveszett jelentés

Nagyon emberi és szép , amolyan "keserédes" hangulatú.
Lassú film, de pont átadja a jetlegből származó fáradtságot... nekem is tetszett!  
Ebben láttam előszőr Scarlett kisasszonyt, ő iy rendben volt!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nekem se a 82-es Szárnyas fejvadász, sem a mostani nem tetszett. Nem igazán kedvelem a műfajt sem - főleg ahogy öregszem - így inkább velem van a baj, nem a film rossz.
Zord, nyomasztó,komor és monoton. Dögunalom.
Ryan Gosling-ot pedig alapból kedvelem, bár itt nagy alakításban nem fáradt bele.
Magasnak tartom a pontozását is ,mintha "muszájból" meg kellett volna adni neki a 8,3-at ,mert ez egy klasszikus film "újraindítása"
A mad max-el is így voltam, bár azokat számtalanszor láttam anno, az új verzió azonban egyszer is elég volt.

Vélhetően kilógok a sorból,de nem hoz lázba ,így csak 10/5 pontot tudok adni rá.

A Kingsman aranykört is megnéztük múlt héten, az első részhez hasonlóan jó volt ,persze tele rengeteg hülyeséggel ,de mégis szórakoztatott kikapcsolt.
10/6

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ha már szóbakerült a Broken Flowers.....Beugrott egy szintén régen látott nyomot hagyó darab Bill Murray-vel:

Elveszett jelentés

jó tipp, én is szeretem,

ajánlom az "apu vad napjai" - t, aki szintén komolyabb filmre vágyik nézze meg, 2007-es

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Elveszett jelentés

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Írjatok egy rendezőt, akire szerintetek érdemes figyelni.

Denis Villeneuve

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

A Blade Runnderből az 1. rész volt a jobb szerintem. Akkoriban volt mire reflektálnia, ma már tökéletesen okafogyott forgatókönyv-alap (a jó sci-fikért persze élünk-halunk). Megvolt a para: elveszik-e a munkáinkat a robotok, a digitalizálódás hajnala, a mesterséges intelligencia témája is kezdett beszivárogni a köztudatba, mint a  személyi számítógép-ipar hozadéka. Ma ezek lerágott csontok, nem megmozgatók. A hangulata, tempója is illeszkedik a fentiekhez. Az összhangulat pedig szuper, de hangulat is csak úgy van, ha aktualitás van. Úgyhogy ha élhetek ezzel a műfajba illő képzavarral, éppen hogy a jelen-jövő felett járt el az idő. Ami az ember saját kis aranykorszakában vésődik az meg különben sem avul el soha. Elkoptatni persze el lehet, ha túltoljuk a nosztalgiát, csak óvatosan....

Filmzenék: jól visszahozza a feelinget, de velem olyan is volt, hogy míg a film alatt a Broken Flowers trackjei nagyon ütősek voltak, külön hallgatva egy sem tetszett.

Illúzió lerombolása: habár nem rossz érv, évtizedek távlatáról beszélünk, nyugodtan újranézhető, emlékek torzultak, kiesett majd' az egész. Arról nem is beszélve, hogy kisgyerek vagy fiatal fejjel látva valami egészen máshogy súlyozódik, igen kis %-a értelmeződik a mondanivalóból, utalásokból, ezek finom összefüggéseiből. Egy dédelgetett, erősen hiányos emlék vagy a mű mind teljesebb befogadása a fontosabb?

Érdemesebb az 1. részhez, de bármi ilyenhez egy lassabb állapotot választani, de még nem elalvósat. Ha belealszik az ember sem baj, annál tovább van jelen az élmény. Több idő van értelmezni, úszkálni a kis kreált világban.

Írjatok egy rendezőt, akire szerintetek érdemes figyelni.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Tegnap a videa-n megpróbáltam megnézni a '82 filmet. A feléig bírtam, aztán abba hagytam. Akkoriban nem láttam, a mostani mércével mérve, nekem (nekünk) nem jött be. Valamikor majd sorra veszem a mostani (UHD-s) verziót. Nem várok tőle sokat így nem is csalódok, ha mégis jó lesz, akkor majd örülök!   

Tegnap előtt Ferde ház (Crooked House), tegnap Dr. Szöszi mostani filmje (Home Again). Ha valaki nagyon unatkozik, esti hírek helyett tv-n jó lesz mindkettő.

Én pont ezért nem nézek újra szinte egy régi filmet sem, mert nem akarom lerombolni azt az illúziót és élmény amit valamikor sráckoromban adtak.Más életkorban más szemmel más világban láttuk ezeket a régi klasszikusokat és sajnos ha beismerjük ha nem eljárt sokuk fölött az idő.Nyilván vannak kivételek de ezek inkább a szabályt erősítik.

Amúgy a folytatás minden szempontból erősebb mint a régi.Illene vetítőn nézni

Régen sok filmzenei cd-t vettem.Ha át akarom élni egy régi film után belémégett érzéseket, benyomásokat  elég beraknom a film zenéjét cd-n.Tökéletesen visszaránt abba hangulatba amit akár tizen-huszonéve ezelőtt filmnézés közbe éreztem.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Pedig a Suburra-val is bizonyítottak. Izgalmas, bűnügyi thriller.
Az jó film!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”