Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Ráadásnak fura is lenne, mert az újdonságok már bejelentésre kerültek. Ilyenkor már a boltokban vannak. Egyébként szimpatizálok azokkal a gyártókkal akik nem évente változtatják a modelljeiket. Mondjuk ebből a szempontból csak a csúcs proci lóg ki Malacéknál. Ezt leszámítva ők is minden évben új nevet adnak ugyanannak a gyereknek, csak szoftveresen megsimogatják jobbára. 
A Marantz új processzorát NEM 8803-nak fogják hívni. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Atmost tudja? Még Portost is tud.Abban nem vagyok biztos,hogy Aramist tudja

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

Jól látom, hogy PC-USB DAC még mindig nincs rajta?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Én sem találtam sehol,ezért is kérdeztem.
Ráadásnak fura is lenne, mert az újdonságok már bejelentésre kerültek. Ilyenkor már a boltokban vannak. Egyébként szimpatizálok azokkal a gyártókkal akik nem évente változtatják a modelljeiket. Mondjuk ebből a szempontból csak a csúcs proci lóg ki Malacéknál. Ezt leszámítva ők is minden évben új nevet adnak ugyanannak a gyereknek, csak szoftveresen megsimogatják jobbára. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Ezen töprengtem én is, mert, h sehol semmi híre hamva, nem tudom honnan van pontosan ez a kép, akár fake is lehet. Homályos, és egy helyen fellelhető.Én sem találtam sehol,ezért is kérdeztem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Amúgy megjelent már?
Ezen töprengtem én is, mert, h sehol semmi híre hamva, nem tudom honnan van pontosan ez a kép, akár fake is lehet. Homályos, és egy helyen fellelhető. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Na amkor jonnek a 8802 jo aron szep lassan az aproba szerte a vilagban. Kivancsi vagyok milyen lesz az uj nagyvas!Amúgy megjelent már?

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

Na amkor jonnek a 8802 jo aron szep lassan az aproba szerte a vilagban. Kivancsi vagyok milyen lesz az uj nagyvas!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ez is érdekes darab.
No megszuletett. Hal isten a felso kategoriat nem evenkenti upgrade-el nyomta a malac. A 8802 vagy 3 evet szolgalt a kinalatban.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Ez is érdekes darab.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Az új cél.........

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Gratula a fejlesztéshez, de látom nem akarsz megállni ezen a szinten   
.........igen ez már beteges.......

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 982

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Gratula a fejlesztéshez, de látom nem akarsz megállni ezen a szinten   
"Az igazi barát szemből támad."

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

.....első tapasztalatok

Előljáróban : sok minden történt egy időben, ezért több mindent érint a beszámolóm.

A rendszer átépítése során a Marantz AV 8003 proceszor helyére egy AV 8801 processzor került. A 8003-s processzor egy MM 8003 végfokkal dolgozott, ezért a processzor csere után szükség volt egy végfok bővítésre ami egy MM 7055 végfok lett.  Így összesen 13 csatorna áll rendelkezésre a két végfoknál.

A hangsugárzókhoz érkezett két pár Klipsch RP 140 SA. Azért választottam a nagyobbik magassági sugárzó párost, mert azonos névleges teljesítmény mellett   / 50W/  a pillanatnyi 200 W terhelés jobbnak tűnt. Mivel minden hangsugárzóm Klipsch így látványban is jól illeszkedik a szoba összképéhez.

A magassági sugárzók oldalfalra történő felszerelése egyszerűen kivitelezhető, a csatlakozó terminál jól rejti a banándugókat, de ha saruval csatlakoztatjuk azokat, akkor teljesen láthatatlan  maradhat a csatlakozás.

A kalibrálás és a hangsugárzók konfigurálása jól áttekinthető menü segítségével egyszerűen elvégezhető.  
A korábbi 7.1  rendszer hangsugárzói a 8003 végfokon maradtak míg a négy új hangsugárzó a 7055.- került.

A 8801 teljesítménye a 7.2 rendszeren hallgatva is bíztató volt. A Klipschek karakteres magasai barátságosabbak lettek, amellett, hogy nem lettek kevésbé részletezők.
A rendszer lényegesen dinamikusabban szólal meg. A subokat vissza kellet vennem 8 db-l. Nagyon energikus az egész hangzás.
A magassági sugárzókat először small állásban próbáltam ki, de így egy kicsit vékonynak találtam a produkciót. Átállítottam large-ra, ettől igazán életre keltek.

A 8801 jó szolgáltatása, hogy a távirányítóról kiválasztható a hallgatni kívánt formátum. Ezt Dts-X re állítottam.
Néhány filmrészlet és demo  nézés után úgy gondolom ez a fejlesztés valódi előrelépés volt.

............és egyre jobban érdekel a 8802 A..

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Gratula! Majd írj az első tapasztalásról pár szóban.

.....első tapasztalatok

Előljáróban : sok minden történt egy időben, ezért több mindent érint a beszámolóm.

A rendszer átépítése során a Marantz AV 8003 proceszor helyére egy AV 8801 processzor került. A 8003-s processzor egy MM 8003 végfokkal dolgozott, ezért a processzor csere után szükség volt egy végfok bővítésre ami egy MM 7055 végfok lett.  Így összesen 13 csatorna áll rendelkezésre a két végfoknál.

A hangsugárzókhoz érkezett két pár Klipsch RP 140 SA. Azért választottam a nagyobbik magassági sugárzó párost, mert azonos névleges teljesítmény mellett   / 50W/  a pillanatnyi 200 W terhelés jobbnak tűnt. Mivel minden hangsugárzóm Klipsch így látványban is jól illeszkedik a szoba összképéhez.

A magassági sugárzók oldalfalra történő felszerelése egyszerűen kivitelezhető, a csatlakozó terminál jól rejti a banándugókat, de ha saruval csatlakoztatjuk azokat, akkor teljesen láthatatlan  maradhat a csatlakozás.

A  

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

A hangszigetelés kérdése a lenti lakótér felé vonatkozik alapvetően.

Ha van 30 centi anyag lefelé gondolom nem azt akarod növelni. Én kezdésnek simán felvinnék pár hangfalat (esetleg mélynyomót) megjáratni ... egyből okosabb leszel ) 
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Terv szerint egy könnyűszerkezetes " fekete szobát" dobnék össze odafenn. A kérdés az, hogy mire számíthatok ilyen esetben ? Mennyire valószínű hogy brutál lehallatszana minden ? Mennyire reménytelen akusztikailag egy ilyen vállalkozás ?
Minél korábbi szakaszban veszed figyelembe az akusztikai szempontokat, annál kevésbé lesz reménytelen a vállalkozás. Azt javaslom, mielőtt komoly döntéseket hozol, konzultálj egy szakemberrel! Segítségével meg tudsz építeni egy olyan szobát, amiben utólag csak minimális akusztikai kezelés szükséges. Tanácsokat itt a fórumon is kaphatsz, de ezek sokszor egymással ellentétesek, szakmai hátterük kétes értékű és vélhetően nehezen húzhatóak rá a Te esetedre.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Milyen infót írjak ? Sejtettem amúgy csak nem akartam elsőre 3 oldalt írni a legapróbb részletekig.

A ház alapszerkezete kisméretű tégla kívül 38cm falakkal, belül 25cm vagy ahol új fal van 10cm Silka tégla.
A födém szerkezete úgy néz ki, hogy kb 20as keresztmetszetű gerendák aljára 7mm OSB van rögzítve a kőzetgyapot tartására csak, a gerendák közt van 20cm kőzetgyapot (standard).
A gerendákon van egy 5*10es stafnikból készült vázszerkezet, kitöltve az előzőre átfedéssel még 10cm kőzetgyapottal.
Erre van ültetve egy Bramac léces vázszerkezet a szellőzés érdekében amire 15mm OSB-k vannak csavarozva telibe, hogy járható legyen a padlás.

A padlás majd 130nm de állószékes a tetőszerkezet, így azokat teljesen kikerülve egy kb 6*5m moziszoba lehetne leválasztható (itt a belmagasság 4 méter körüli) úgy, hogy gyakorlatilag középre építek egy "dobozt" a padláson belül. Hogy ennek milyen lenne a szerkezete, kialakítása az még teljesen nyitott, igazából az a kérdés, hogy hogyan kellene csinálni ezt úgy, hogy a lenti részen ne legyen nagyon zavaró, ha fent üvölt a mozi, már ha egyáltalán megvalósítható.

Bármilyen hanggátlási feladathoz a "szűk keresztmetszetet" kell mindig megvizsgálni, s ezt kizárólag csak a helyszínen, egy bejárással lehet megtenni. Gondolok itt a nyílászárókra, a hézagokra, résekre, küszöbökre, a szomszédos (esetleges) élettérrel, a fali aljzatokra, kapcsolókra, olyan csövezésekre, amely más helyiségbe is átvezet (vagy onnan jön), Kérj fel egy céget erre, s így haladj tovább, ellenkező esetben, bár kaphatsz hasznos tanácsokat, valódi megoldást nem. Az akusztika dettó. Azt kell megnézni, alkotja-e jelenleg bármi is a később mozi falát vagy ezt követően fog kiépülni. Ha igen, mi lesz az? Ha még variálható, akkor ez is képlékeny. Azt kell tisztán látni előre, milyen dimenziókat vesz majd fel a legvégén a szoba, s annak határoló falai milyen szerkezetűek és rétegrendűek lesznek. Ezzel egy időben el kell döntened, milyen mozit szeretnél, hol legyenek benne a fotelek, hány db legyen, milyen legyen és hogy legyen installálva benne a hang- és képrendszer, az akusztikai elemeket akarod-e látni vagy sem, hogy nézne ki majd az enteriőr, stb. Ezt követően lehet pro-aktív módon megtervezni az akusztikát. Ha ehhez érzel magadban tudást és energiát, vágj bele magad vagy fordulj szakemberhez! 

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A padlás majd 130nm de állószékes a tetőszerkezet, így azokat teljesen kikerülve egy kb 6*5m moziszoba lehetne leválasztható (itt a belmagasság 4 méter körüli) úgy, hogy gyakorlatilag középre építek egy "dobozt" a padláson belül. Hogy ennek milyen lenne a szerkezete, kialakítása az még teljesen nyitott, igazából az a kérdés, hogy hogyan kellene csinálni ezt úgy, hogy a lenti részen ne legyen nagyon zavaró, ha fent üvölt a mozi, már ha egyáltalán megvalósítható.

Az a baj, hogy léghanggátlásnál leginkább az elválasztó szerkezet tömege, ami számít, és ugye mondanom sem kell, h egy vasbeton födémhez képest a fenti szerkezet milyen pehelysúlyú.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kennystyle
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: kennystyle »

Ne haragudj, de ennyi infóból sajnos sem a hangszigetelésre, sem az akusztikára vonatkozóan nem lehet megállapítani semmit sem.

Milyen infót írjak ? Sejtettem amúgy csak nem akartam elsőre 3 oldalt írni a legapróbb részletekig.

A ház alapszerkezete kisméretű tégla kívül 38cm falakkal, belül 25cm vagy ahol új fal van 10cm Silka tégla.
A födém szerkezete úgy néz ki, hogy kb 20as keresztmetszetű gerendák aljára 7mm OSB van rögzítve a kőzetgyapot tartására csak, a gerendák közt van 20cm kőzetgyapot (standard).
A gerendákon van egy 5*10es stafnikból készült vázszerkezet, kitöltve az előzőre átfedéssel még 10cm kőzetgyapottal.
Erre van ültetve egy Bramac léces vázszerkezet a szellőzés érdekében amire 15mm OSB-k vannak csavarozva telibe, hogy járható legyen a padlás.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Egy ház teljes felújításába vágva ki tudtam csípni egy 5*4-es szobát moziszobának. Viszont kezdek elbizonytalanodtam az ügyben, hogy ez mennyire lesz tartható moziszobának család szempontjából. :-)
B tervként szerepel, hogy van egy jó nagy padlás, viszont a ház maga fagerenda födémes volt, és ezt meg is tartottam így nem is gondolkoztam igazából beépítésen. Egy szobát azért ki tudnék alakítani, egy nagyobb, bár kicsit nehezebben megközelíthető moziszobát.
A régi fagerendák közé került 20cm kőzetgyapot szigetelés, arra egy 5*10cm palló váz és abba még 10cm kőzetgyapot, szóval összesen 30 cm kőzetgyapot van a födémben, és egy viszonylag erős alapszerkezet... A palló vázon csak 15mm OSB-k vannak a padlás járhatóságáért, de persze erre azért még lehet dobni nyugodtan ezt-azt megerősíteni.

Terv szerint egy könnyűszerkezetes " fekete szobát" dobnék össze odafenn. A kérdés az, hogy mire számíthatok ilyen esetben ? Mennyire valószínű hogy brutál lehallatszana minden ? Mennyire reménytelen akusztikailag egy ilyen vállalkozás ?
Ne haragudj, de ennyi infóból sajnos sem a hangszigetelésre, sem az akusztikára vonatkozóan nem lehet megállapítani semmit sem.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Egy ház teljes felújításába vágva ki tudtam csípni egy 5*4-es szobát moziszobának. Viszont kezdek elbizonytalanodtam az ügyben, hogy ez mennyire lesz tartható moziszobának család szempontjából. :-)
B tervként szerepel, hogy van egy jó nagy padlás, viszont a ház maga fagerenda födémes volt, és ezt meg is tartottam így nem is gondolkoztam igazából beépítésen. Egy szobát azért ki tudnék alakítani, egy nagyobb, bár kicsit nehezebben megközelíthető moziszobát.
A régi fagerendák közé került 20cm kőzetgyapot szigetelés, arra egy 5*10cm palló váz és abba még 10cm kőzetgyapot, szóval összesen 30 cm kőzetgyapot van a födémben, és egy viszonylag erős alapszerkezet... A palló vázon csak 15mm OSB-k vannak a padlás járhatóságáért, de persze erre azért még lehet dobni nyugodtan ezt-azt megerősíteni.

Krisztián fog tudni segíteni.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

kennystyle
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: kennystyle »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Bocsánat! Nem volt szándékomban személyességi kérdést csinálni a témából.
Számtalanszor téma volt a hifi-s fórumon a rendszerépítés,és az arany középutat képviselted kábelekkel,erősítőkkel,hangsugárzókkal kapcsolatban,nekem az jött le az írásaidból,hogy lehet minőséget építeni "egyszerűbb" úton is.Néha a kevesebb több.

Nincs miért elnézést kérned, pláne mert valóban azt írtad, amit vallok. Szerintem az élmény minősége elsősorban a felhasználó hozzáállásán múlik. Így fordulhat elő, hogy sokaknak egy belépő szintű lejátszó rendszer is örömforrás lehet, másoknak a sok tízmilliós csodákkal sincs kedvük filmet nézni, zenét hallgatni, csak cserélgetnek folyamatosan, de örökké elégedetlenek. Pár hete az esti órákban jutottam el egy viszonylag olcsó moziszobába és miközben én méréseket végeztem, az ajtó előtt toporgott pisszegve a népes csapat (apu, anyu, 2 gyerek, szomszéd család), mert már jöttek volna mozizni. És néha előfordulok olyan helyen is, ahol a komoly készülékeken még fent van a védőfólia, a High End lejátszó Play gombja pedig poros. Számomra nem kérdés, melyik rendszer okoz több örömet és melyik éri meg jobban az árát.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Ezt egy kicsit kifejthetnéd. Annyi nézetet emlegettek már a nevem alatt, hogy nem tudom számon tartani.
Bocsánat! Nem volt szándékomban személyességi kérdést csinálni a témából.
Számtalanszor téma volt a hifi-s fórumon a rendszerépítés,és az arany középutat képviselted kábelekkel,erősítőkkel,hangsugárzókkal kapcsolatban,nekem az jött le az írásaidból,hogy lehet minőséget építeni "egyszerűbb" úton is.Néha a kevesebb több.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”