Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Közel 10eUSD-ért illik is jól szólnia... Az nem biztos.A 12000 dolláros Lexicon procira azt írták,hogy zenén nem az igazi!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Eddig a legjobb mozi proci amit hallottam az a classe ssp800 ami sztereon is hozza mar azt a szintet, hogy nem kell kulon sztereo elofok de annak sincs usb bemenete viszont szamos mas lehetoseg kozul lehet valasztani. Ha fontos a zene is es nincs szukseg 7.2nel tobbre akkor jobbat nem tudok ajanlani. Nekem bevalt.
Közel 10eUSD-ért illik is jól szólnia...
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1067

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Eddig a legjobb mozi proci amit hallottam az a classe ssp800 ami sztereon is hozza mar azt a szintet, hogy nem kell kulon sztereo elofok de annak sincs usb bemenete viszont szamos mas lehetoseg kozul lehet valasztani. Ha fontos a zene is es nincs szukseg 7.2nel tobbre akkor jobbat nem tudok ajanlani. Nekem bevalt.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Van, akik próbálkoznak ilyesmivel:
https://emotiva.com/product/xmc-1/
Szerintem nem rossz, de külső, igazán minőségi DAC-al lehet csavarni feljebb a hangminőségen. Azonban akár önállóan is élvezhető a produkciója.

Ezt tapasztalom én is, a Hegel rendesen lelépi a Yami proci sztereo hangját. :-) Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Bodor PC az igazi tudását az Usb-n keresztül tudja megmutatni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: geza123 »

Azon gondolkodtam, hogy miért nem csinálnak a procigyártók olyan vasat, ahol a hm proci mellett egy audiophile sztereo DAC/előerősítő is helyet kapna (USB bemenettel). Így a két rendszer lehetne egy, biztosan lenne rá igény.
Vagy van már ilyen?

Van, akik próbálkoznak ilyesmivel:
https://emotiva.com/product/xmc-1/
Szerintem nem rossz, de külső, igazán minőségi DAC-al lehet csavarni feljebb a hangminőségen. Azonban akár önállóan is élvezhető a produkciója.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Azon gondolkodtam, hogy miért nem csinálnak a procigyártók olyan vasat, ahol a hm proci mellett egy audiophile sztereo DAC/előerősítő is helyet kapna (USB bemenettel). Így a két rendszer lehetne egy, biztosan lenne rá igény.
Vagy van már ilyen?

Nekem a régi pioneer vsx ax5i-n van ilyen opció érdekes,hogy 10-évvel később erre nincs lehetőség,de gondolom így osztották fel a piacot. 
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Vagy van már ilyen?

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Sziasztok!Egy ismerősöm gondolkodik egy Sony STR DA 1200-as erősítő vásárlásán!Esetleg valakinel van tapasztalata a készülékkel kapcsolatban?Vegyesen lenne mozi és zene is!Köszönöm!

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Lehet ettől is pronyóbb AVR-em lesz , a többire inkább no comment.

Én a Denon 6300-ra tippelek, demámévóna pronyó? 
Főleg azért, mert a kis Denon is jól szerepel nálad és a 7200-at meg ki is próbáltad.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Denon X7200 erősítőt szeretnék venni. Előre is gratula! Előre is gratula!

Lehet ettől is pronyóbb AVR-em lesz , a többire inkább no comment.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

De ezek a számok nem röpködnek, hanem mérési eredmény!

Én nagyon nem élek a wattok bűvöletében, de amikor sok-sok évvel ezelőtt CA650R erősítőről Anthem MRX500-ra váltottam azok a wattok, amiket a CA tudott nagyon hiányoztak az Anthem-nél.
A dinamika nem csak a wattokon múlik persze és a hangfalak érzékenységén is sok múlik, de akkor tudod meg, hogy a wattok mit jelentenek, ha kipróbálod!

Az általad linkelt wattok mérések, felfogtam . A röpködést arra írtam, hogy elvárás egy kb. 20 m2-es átlagos pl. 7.2.4 Atmos mozinál maradva a Marantz/Denon vonalon 8 ohmon a 11*140 watt, ami összesen 1 540 watt, ez óriási teljesítmény. Ha minden csatorna egyformán szólna egy trafót komoly hangerőn csak egyszer hallgatnál meg, utána már nem kellene agyalni a fejlesztéseken, mert garantáltan halláskárosodást szenvednél. Erre írtam, hogy a felsőkre, surr.-ra miért ne lenne elég egy átlagos szobába pl. az Anthemnél mért 36,8 watt, aminek ugyanúgy semmi értelme külön kezelni, mert sohasem szól minden csatorna padlón.  
Watt és watt között van különbség, ezt aláírom erősítő és proci/végfok, hangfal érzékenység függő a dolog. Mint írtam diszkóztam pár évig, volt EV kályhának becézett hangfalam, MEGA reflexem, Shiva végerősítőm stb., hidd el elég sokszor próbáltam mennyi is a sok watt.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Bocs, hogy off, de itt pörgés van.
20 méterre cat5e, vagy cat6 kell? Nasról, filmezésre.

Egyértelműen CAT6. Árban nincs nagy differencia, a technika pedig változik napról napra. Hamar eljöhet az idő, amikor jól jön majd.

Csutka

CAT5 elég (CAT5e!!), de az nem nagy távolság, érdemesebb behúzni CAT6-ot.

Jegkrem
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Jegkrem »

Cat5 elég a gigabithez, ha h264/h265-ben megy át a film (azaz nem transzkódolod realtime pl. mpeg2-be), akkor bőven elég kell, hogy legyen. Ha jól emlékszem 100 méterig nem kell aktív jelismétlő eszköz Cat5-nél.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Én nagyon nem élek a wattok bűvöletében, de amikor sok-sok évvel ezelőtt CA650R erősítőről Anthem MRX500-ra váltottam azok a wattok, amiket a CA tudott nagyon hiányoztak az Anthem-nél.
A dinamika nem csak a wattokon múlik persze és a hangfalak érzékenységén is sok múlik, de akkor tudod meg, hogy a wattok mit jelentenek, ha kipróbálod!

Azok a wattok nagyon tudnak számítani amikor egy jelenetnél szükség van az erőre.Nem csak a mélyekre gondolok,mert azt intézi a subwoofer,de a subtartomány feletti részeknél is.Nagyon nem mindegy,hogy az a hang mennyire torzít.Természetesen ezt nem torzításként fogjuk hallani,hanem másként.A másik dolog,hogy nem mindegy mekkora légtérben dolgozok a rendszer,mennyi energia kell a levegő megmozgatásához.Tudom hogy azt a hangsugárzók teszik,de azok mögött ott egy végfok azokkal a wattokkal.

Csutka

Különösen nem hat meg az az erőlködés/erőltetés, ami itt megy. Én eddig is simán úsztam árral szemben , besüllyesztettem a háttereket, pedig azt mondták úgy nem jó, megvettem az ívelt vásznat pedig azt mondták nem lesz jó és még sorolhatnám... 

Ezeket erőltetésnek és erőlködésnek érzékeled? 
Szerintem senki sem azért ír egy felvetésre, mert Neked rosszat akar!

Vettem ívelt vásznat. Garutal! Gratula! Gratula!
Besüllyesztettem a háttereket. Gratula! Gratula! Gratula!
Denon X7200 erősítőt szeretnék venni. Előre is gratula! Előre is gratula!

Legyen ez mindig?
Szerintem az a jó, ha van pár ellentétes vélemény, vagy érv, amin el lehet gondolkodni és azok alapján is esetleg módosítani az elképzeléseket.

Csutka

Jók ezek a mérések, de nem érdemes a wattok bűvöletében élni . Pár évig DJ-ztem, itt néha olyan számok repkednek egy szobai mozirendszer kapcsán, amivel már kisebb tornatermet be lehet hangosítani. Mondana valaki csak egy filmrészletet, ahol minden csatornának a maximumot kell leadni?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench

Ha ez a mérési eredmény igaz, akkor bizony jelentősen elmarad az is.

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 69.6 watts – Front Left
1% distortion at 77.5 watts – Front Left
0.1% distortion at 36.8 watts – Surround Back Left
1% distortion at 51.7 watts – Surround Back Left

Mi a helyzet, ha az atmos csatornákat is hajtod? 
Ez csak 7 csatornás mérés!

Jók ezek a mérések, de nem érdemes a wattok bűvöletében élni . Pár évig DJ-ztem, itt néha olyan számok repkednek egy szobai mozirendszer kapcsán, amivel már kisebb tornatermet be lehet hangosítani. Mondana valaki csak egy filmrészletet, ahol minden csatornának a maximumot kell leadni?
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Lehet hogy megint én értelmezzem rosszul, de számomra ez a kijelentés megint azt sugallja burkoltan, hogy ha valaki még is csak ilyen csúcs AVR-re ruház be, az csak hülye lehet  mivel ott van az elő-végfok kombó. 
Szegény thxfan, jól gondol meg hogy tényleg megakarod-e venni a Denon/Marantz csúcs AVR-t, mert könnyen rádagadtják a "this stupid" jelzőt    

Különösen nem hat meg az az erőlködés/erőltetés, ami itt megy. Én eddig is simán úsztam árral szemben , besüllyesztettem a háttereket, pedig azt mondták úgy nem jó, megvettem az ívelt vásznat pedig azt mondták nem lesz jó és még sorolhatnám... Ezek ellenére még így, hogy most csak a kicsi Denon van örömmel ülök be a moziba és nem vágok eret a kapott hangtól.
A szobám hiába 22 m2-es, a kicsi belmagasság miatt kb. egy 17-18 m2-es normál szobának felel meg, a korábbi 25 m2-es nappaliban is kiszolgáltak az AVR-ek, pedig ott volt pl. belépő Pio is, így itt is elég lesz nekem egy AVR. Ami nálam járt Denon X7200-as bőven elég volt erőben, az Auro 3D tesztnél simán, torzítás nélkül kihajtotta a 9 db hangfalat, kb. 65-70%-on ment, ahogy a mostani kicsi Denon is 75 %-nál már elég, pedig szeretem a hangerőt.
10.1 Auro3D

Csutka

Nem inkább Marantz-ot (8802A) akartál írni?
De nem azonos áron vannak!!!  Ha úja Marantz proci/végfok árát hasonlítod egy új csúcs Denon AVR árához, akkor azért ott jelentős különbség van. 
Ha már a példánál tartunk: Marantz AV8802A + MM8077 vs Denon AVR-X7200WA
De annyiért amennyibe most a Denon kerül, egy sokkal jobb ÚJ proci-végfok párost nem hiszem hogy könnyű lenne találni. 

Na most rohanok squasholni 

Akkor bocs én is félreértettelek!
Ugyanannyiért nem lehet venni jobbat!
Használtan már sokkal kisebb a különbség.

Ettől még nem lesz hülye, aki nem proci-végfokot használ.

Én holnap squasholok! 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Sajnos ez nincs így és nem is lehet szépíteni.
Persze ez az én gondolatom és vitatkozni lehet vele. 

A proci-végfok párosokkal nem versenyezhet egy AVR.
Ahogy írod, nem is annyiba kerülnek.
Neked Anthem-ed van. 
Biztos lehetsz benne, hogy egy AVM60 kiegészítve Anthem végfokokkal jobb és sokkal jobb, mint a csúcs AVR.
Mondjuk itt van árkülönbség is.

Egy Denon 8802A kiegészítve végfokokkal jobb és sokkal jobb, mint egy Denon X7200WA.
stb...

Nem inkább Marantz-ot (8802A) akartál írni?
De nem azonos áron vannak!!!  Ha úja Marantz proci/végfok árát hasonlítod egy új csúcs Denon AVR árához, akkor azért ott jelentős különbség van. 
Ha már a példánál tartunk: Marantz AV8802A + MM8077 vs Denon AVR-X7200WA
De annyiért amennyibe most a Denon kerül, egy sokkal jobb ÚJ proci-végfok párost nem hiszem hogy könnyű lenne találni. 

Na most rohanok squasholni 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Csutka

Vannak pro és kontra érvek,ezért az tud dönteni aki megveszi.Számomra egy elő-végfok szimpatikusabb,de lehet valakinek egy Avr a jó megoldás.Az viszont egyértelmű,jogy a mostani csúcs Avr-ek elmaradnak például egy Denon AVC-A1XVA mögött megépítettségben.Ami viszont érdekes,hogy az Anthem nincs 20 kiló,de elég izmos és nem marad el teljesítményben az Arcam Avr600 mögött.Szólgáltatásban nyílván elavultak.

https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench

Ha ez a mérési eredmény igaz, akkor bizony jelentősen elmarad az is.

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 69.6 watts – Front Left
1% distortion at 77.5 watts – Front Left
0.1% distortion at 36.8 watts – Surround Back Left
1% distortion at 51.7 watts – Surround Back Left

Mi a helyzet, ha az atmos csatornákat is hajtod? 
Ez csak 7 csatornás mérés!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Na ebben teljesen egyetértünk, én is így gondolom. De ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, hogy minden egyes gyártónak a jelenlegi termékpalettáján vannak csúcs AVR-ek. És tuti hogy vannak nem kevesen akik ezeket a gépeket favorizálják még egy proci/végfok kombóval szemben is. Szerintem az új árakat figyelembe véve, nem gondolom hogy annyira nagy különbség lenne a kombó javára, ha egyáltalán ennyiért tudna is új proci/végfokot venni is. Az új ár vs használt árnál természetesen más lenne a felállás. De ha nézzük pl. a Denon csúcsgép használt árát és korát egy ugyanolyan értékű és korú provi-végfokkal összehasonlítva, akkor megint nem biztos hogy az AVR áráért annyival jobb hangot kapna.Vannak pro és kontra érvek,ezért az tud dönteni aki megveszi.Számomra egy elő-végfok szimpatikusabb,de lehet valakinek egy Avr a jó megoldás.Az viszont egyértelmű,jogy a mostani csúcs Avr-ek elmaradnak például egy Denon AVC-A1XVA mögött megépítettségben.Ami viszont érdekes,hogy az Anthem nincs 20 kiló,de elég izmos és nem marad el teljesítményben az Arcam Avr600 mögött.Szólgáltatásban nyílván elavultak.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

A proci/végfok kombónak van egy nagy előnye a csúcs AVR-ekkel szemben, ez pedig az, hogy olyan szabvány változás esetén, amit nem lehet szoftveres frissítéssel lekövetni(mostanság példa erre a 4K UHD-s HDMI), nem kell az egész cuccot lecserélni, "csak" a procit.

Sot, van ennel talan meg fontosabb elonye is a ket keszulekes megoldasnak, megpedig hogy az aramra erzekeny processzor teljesen el van szeparalva a kevesbe erzekeny vegfoktol.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Csutka

Na ebben teljesen egyetértünk, én is így gondolom. De ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, hogy minden egyes gyártónak a jelenlegi termékpalettáján vannak csúcs AVR-ek. És tuti hogy vannak nem kevesen akik ezeket a gépeket favorizálják még egy proci/végfok kombóval szemben is. Szerintem az új árakat figyelembe véve, nem gondolom hogy annyira nagy különbség lenne a kombó javára, ha egyáltalán ennyiért tudna is új proci/végfokot venni is. Az új ár vs használt árnál természetesen más lenne a felállás. De ha nézzük pl. a Denon csúcsgép használt árát és korát egy ugyanolyan értékű és korú provi-végfokkal összehasonlítva, akkor megint nem biztos hogy az AVR áráért annyival jobb hangot kapna.

Sajnos ez nincs így és nem is lehet szépíteni.
Persze ez az én gondolatom és vitatkozni lehet vele. 

A proci-végfok párosokkal nem versenyezhet egy AVR.
Ahogy írod, nem is annyiba kerülnek.
Neked Anthem-ed van. 
Biztos lehetsz benne, hogy egy AVM60 kiegészítve Anthem végfokokkal jobb és sokkal jobb, mint a csúcs AVR.
Mondjuk itt van árkülönbség is.

Egy Denon 8802A kiegészítve végfokokkal jobb és sokkal jobb, mint egy Denon X7200WA.
stb...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”