Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Saját tervek alapján készült el a hangszigetelt szobám. Az ajtót is magam terveztem. Télen és ősszel gyakorta mozizok ilyenkor. Amúgy is későn este a leghatásosabb a film, zene. (Legalábbis én így működöm.) Párom a földszinten álmában szedi a virágot, én meg időnként beülök a Fury-ba és adogatom Brad Pitt-nek a töltetet.
Hogy ebben a hobbiban kinek, mi a túltolás, az teljesen szubjektív. Valaki a technikára hajt és nem érdekli, hogy az asszony főzés közben meg-megbotlik a jobb első frontba, ettől boldog. Valaki felvásárolja az álmai rendszerét, de nem használja, ettől boldog. Valaki meg azt mondja, hogy lesz@rom a technikát, csak legyen egy jól megépített szobám, a többi majd adja magát az évek során, ez meg ettől boldog. Nincs itt semmiféle túltolás. Amit én látok sok házimoziban, az a félrebillent mérleg. Hála a türelmetlenségnek, a globális szemlélet hiányának, a fórumok húzóerejének, a nagyzolásnak, stb, stb..
Lorantz 24 kérdése ez volt:
"Viszont van még egy gondom. A hangok az ajtónál szinte egy az egyben átjutnak. Ide tervezek még gumi szigetelőt körberagasztani a hézagok kitöltésére. Milyen megoldást tudnátok még javasolni hangszigetelésre?"
Erre a kérdésre, az a megoldás, amit lejjebb írtam. Légtömör szigetelés nélkül nincs hanggátlás! Ez ilyen. Ha a helyiség lakószobaként is funkcionál, akkor kompromisszumot kell kötni, vagy egy szellőztetőt (akár hővisszanyerőst) építeni, arra alkalmas falszakaszra. Lorantz esetében is a (képek és elmondása alapján) a leggyengébb láncszemnek az ajtó tűnik. Annak hanggátlási tényezőjét fel kellene vinni a falak szintjére, vagy legalábbis minél jobban megközelíteni azt. Ha sikerül elérni, az közel sem fogja azt jelenteni, hogy ő is beülhet a Fury-ba. De azt mindenképp eléri, hogy javuljon a helyzet. Főleg közép és magas frekvencián.
(Egy eset: Pár évet laktam panellakásban. Az alsó szomszéd fürdőjéből minden egyes szó áthallatszott a mi fürdőnkbe. Volt ott csajozásról szóló tanácsadás (apa a 14 éves fiának), mit főzzek ma ebédre kérdés megvitatása, hova tetted a kulcsot már megint, egyszólamú fingás, minden ami kell egy család, de nem kell a szomszéd életébe. Egy kis sziloplaszt a fűtéscsövek mentén a padlónál véget vetett az online adásnak.)
Én légtömör szigetelést alkalmaztam, szellőztető berendezés nélkül. Általában 1 filmet nézünk meg esetenként, bár időnként kettő is becsúszik. Ebben az esetben még teljesen komfortos a dolog. Igaz ez a szoba kizárólag erre van használva. Talán Nadtom említette, hogy sokszor reggeltől estig nyomják. Na ő nem véletlen tervezte (vagy már meg is építette) a hővisszanyerős szellőztetőt.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Segítség,kezdő vagyok!
Családi házról van szó, a szomszédok minimum 10 méterre és 30 centis falakra vannak. Szóval abból tuti nem lesz gond
Annyi a lényeg, hogy például esti filmezésnél is lehessen aludni a szomszéd szobában. Mindkét szoba ajtaját kihézagolom, az csak segít valamit. Nem az a célom, hogy ott aztán semmi hang ne jusson át, főleg, hogy most se kifejezetten vészes a helyzet, csak apró és minél olcsóbb megoldásokkal igyekszem ezen még javítani.
A 80ezer nekem már túlzásnak tűnik, akkor inkább jön mindenki mozizni
Ettől függetlenül köszi a segítséget!
Családi házban lakom, hanggátló ajtónk van a földszinten és az emeleten is (van belső lépcsőház). Mozi hangerőn minden hallatszik fent, Dupla ajtón illetve födémen keresztül. Szerintem nem fog sokat számítani, ha kihézagolod az ajtókat.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Segítség,kezdő vagyok!
Családi házról van szó, a szomszédok minimum 10 méterre és 30 centis falakra vannak. Szóval abból tuti nem lesz gond
Annyi a lényeg, hogy például esti filmezésnél is lehessen aludni a szomszéd szobában. Mindkét szoba ajtaját kihézagolom, az csak segít valamit. Nem az a célom, hogy ott aztán semmi hang ne jusson át, főleg, hogy most se kifejezetten vészes a helyzet, csak apró és minél olcsóbb megoldásokkal igyekszem ezen még javítani.
A 80ezer nekem már túlzásnak tűnik, akkor inkább jön mindenki mozizni
Ettől függetlenül köszi a segítséget!
Segítség,kezdő vagyok!
Ha nem szeretnél különösebben költekezni, a légmentességre kell törekedni. A gumiszigetelés jó ötlet, de ne feledd a küszöb vonalában sem. Ha a zárat nem használod, azt is próbáld óvatosan tömíteni. Illetve a jobb felső sarokban bevitt kábel furatát is a lehető legjobban szigetelni. Nézd meg a falon lévő konnektorokat. Láttam már olyat régebben épült panellakásban, hogy a szomszéd szobával (sőt, szomszéd lakással) közös furatba építették össze a két konnektort. Ha van a szobában elvezetett fűtéscső, azok be- illetve kimenet környéki hézagjait is tömítsd el.
Ha ennél nagyobb hatékonyságot szeretnél, akkor az ajtólap tömegét/sűrűségét érdemes növelni, ugyanúgy szem előtt tartva a légmentes zárást. Egy jól megépített hangszigetelt ajtó anyagára 50-80 ezer környékén állhat meg + munkadíj. Ennek több ponton záródónak, duplán falcoltnak, így duplán gumírozottnak, több féle nagy sűrűségű anyagból összeállított és rugalmas réteget is tartalmazó lappal rendelkezőnek kellene lennie. Ha jól megcsinálod többet fog, mint az üzletekben árusított 250-300 ezres borzadványok.
Nem kellene ennyire túl tolni. Ha lakótelepi lakásról beszélünk nem az lesz a legnagyobb probléma, hogy egy két szobás lakás, két szobája között, az ajtó résein vagy az ajtón átmegy a hang. Lakószobák, lakóterületek lég tömörré tétele, egészségügyi szempontból kifejezetten kerülendő! Ha a gumi tömítés a vizet is megtartja, a hálószobát úszó szobaként is lehet majd használni. Most azon gondolkodom, hogy az őrületnek van-e felső határa ... Átgondoltam. Nincs.
Segítség,kezdő vagyok!
Viszont van még egy gondom. A hangok az ajtónál szinte egy az egyben átjutnak. Ide tervezek még gumi szigetelőt körberagasztani a hézagok kitöltésére. Milyen megoldást tudnátok még javasolni hangszigetelésre?Ha nem szeretnél különösebben költekezni, a légmentességre kell törekedni. A gumiszigetelés jó ötlet, de ne feledd a küszöb vonalában sem. Ha a zárat nem használod, azt is próbáld óvatosan tömíteni. Illetve a jobb felső sarokban bevitt kábel furatát is a lehető legjobban szigetelni. Nézd meg a falon lévő konnektorokat. Láttam már olyat régebben épült panellakásban, hogy a szomszéd szobával (sőt, szomszéd lakással) közös furatba építették össze a két konnektort. Ha van a szobában elvezetett fűtéscső, azok be- illetve kimenet környéki hézagjait is tömítsd el. Ha ennél nagyobb hatékonyságot szeretnél, akkor az ajtólap tömegét/sűrűségét érdemes növelni, ugyanúgy szem előtt tartva a légmentes zárást. Egy jól megépített hangszigetelt ajtó anyagára 50-80 ezer környékén állhat meg + munkadíj. Ennek több ponton záródónak, duplán falcoltnak, így duplán gumírozottnak, több féle nagy sűrűségű anyagból összeállított és rugalmas réteget is tartalmazó lappal rendelkezőnek kellene lennie. Ha jól megcsinálod többet fog, mint az üzletekben árusított 250-300 ezres borzadványok.
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi a tanácsokat!
Akkor inkább még gyűjtögetek, nem sürgető a dolog. Meg azért nem veszek feleslegesen, hogy csak minimális javulás legyen. Igyekszem megduplázni a keretet, abból gondolom azért már egy egész jó rendszer kijönne.
Így a plafon az elsődleges, keresek neki valami jó színt.
Köszi mégegyszer!
Segítség,kezdő vagyok!
Először is gratula a kuckóhoz, és ahhoz, h elindultál a a moziszoba rögös útján. Hát a plafon, és bármilyen nagy felület rengeteget ront a projektorod képén. Igazi kontraszt gyilkos a fehér felület. Vannak áthidaló színek, nem muszáj feketére festeni, nekem kétféle szürke pl. De lehet barna, és stb. A mély hangok átmennek mindenen, tompítani lehet, elég komoly beruházással. Kezdésnek valami középszintű régebbi AVR-t javasolok, mondjuk Onkyo 605 pl. Az apróba bőven fogsz találni, dobozokat is. Bár a 150e. meglehetősen karcsú, tekintve, h kéne egy sub is. Kicsit még kéne bővíteni a kereten mondjuk egy 50e.-el. Egy jól megválasztott AVR, és olcsóbb hangfal szett már előrelépés lenne.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Építgetek itthon, nem moziszoba, nem is full extrás. De hálóba, kezdőként úgy gondolom nem vészes. Szerencsére a szoba teljesen lesötétíthető, a falak is egész sötétek. Max a plafon a gyenge pont, de azt mégse szeretném átfesteni (úgyis kb 50-60 centire van a vetített résztől).
A kábelezés még hülyén néz ki, majd talán a héten még megjönnek az újak, akkor el tudom vezetni normálisan.
A "rendszer":
- Panasonic PT-AT6000E projektor
- Bydium 260 cm széles 16:9-es motoros vászon
- Logitech Z906 5.1
- Zidoo x9s médialejátszó
Elég homemade megoldás:
Még annyit találtam ki, hogy a szekrények fényvisszaverésén tudnék segíteni fóliázással:
Viszont van még egy gondom. A hangok az ajtónál szinte egy az egyben átjutnak. Ide tervezek még gumi szigetelőt körberagasztani a hézagok kitöltésére. Milyen megoldást tudnátok még javasolni hangszigetelésre?
Ha jól gondolom, a hangrendszer a leggyengébb pont jelenleg. Tudom, ez nem házimozira való, bögreszett. Erre volt pénz, meg eredetileg nem is itt, nem is erre volt használva.
Szívesen fogadom a tanácsokat, milyen rendszerrel tudnám kiváltani. (Használt tökéletes, 150ezer körül lenne rá jelneleg). Nem érzem egyelőre égető szükségét, lehet, hogy jobban jövök ki ha gyűjtögetek még, aztán később meglátom. Ez most kifejezetten csak érdeklődés.
A szoba méretei:
alapterület: 4,5m x 3,5m
belmagasság: 2,9m
nézési és vetítési távolság: 2,5m
vászon a padlótól: 80 cm
Szívesen vennék bármilyen építő kritikát, amivel jobbá tehetném a "mozimat". Mivel nagyon kezdő vagyok, bármilyen apró trükknek örülök.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Üdv: Zoli
(bocsi a képminőségért, csak telefon van erre a célra)
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1162
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsot, a probléma megoldódni látszik.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
-
Csutka
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv, amatőr házimozisként segítséget szeretnék kérni, van egy" egybe "házimozim, és azt szeretném, hogy a tv adást kihangosítsa, elég egy hdmi az egybemozim,és azt összekötni a tv vel, ? vagy milyen csatlakozó kell, hogy legyen rajta?
Van egy forrás (valami beltéri egység gondolom
Van egy "egybemozi"
Van egy megjelenítő, ami TV
A lehetőségek.
-Beltéri HDMI-vel (hang+kép) az egybemoziba, majd az egybemoziból HDMI-vel a TV-be. Ha van HDMI passthrough lehetőség, akkor nem kell mindig bekapcsolni az egybemozit, hogy hang is legyen, egyébként meg mennie kell minden alkalommal
-Beltéri koax/optikai kábellel az egybemoziba, a kép külön HDMI-vel a beltériből a TV-be. ---------------- Szerintem neked ez lesz a tuti.
-Beltériből HDMI-vel a TV-be, majd a TV-ből vissza 8általában) optikai kábellel az egybemoziba. (ha a TV-n van optikai kimanet)
-Beltériből HDMI-vel a TV-be, majd a TV-ből vissza HDMI-vel az egybemoziba. (ha az egybemozi tudja az ARC-t)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
szia, későn értem ma haza, de holnap keresni foglak!
Sima optikával kösd össze azt jad szóljon!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ha a tv és az egybemozi is tudja a CEC-t akkor meglehet próbálni a HDMI-on az oda-vissza jelet,de én nem javasolnám.Elég sok kompatibilitási probléma van vele.Ha tv van digitális kimenet-optikai vagy coax-én inkábbazzal próbálkoznék.Ha leírod a tv ill.a házimozi típusát könnyebben tudnék tanácsot adni a lehetőségekről.szia, későn értem ma haza, de holnap keresni foglak!
- 4you
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Ha a tv és az egybemozi is tudja a CEC-t akkor meglehet próbálni a HDMI-on az oda-vissza jelet,de én nem javasolnám.Elég sok kompatibilitási probléma van vele.Ha tv van digitális kimenet-optikai vagy coax-én inkábbazzal próbálkoznék.Ha leírod a tv ill.a házimozi típusát könnyebben tudnék tanácsot adni a lehetőségekről.szia, későn értem ma haza, de holnap keresni foglak!
Rendszer:
- Quetz
- Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!
Üdv, amatőr házimozisként segítséget szeretnék kérni, van egy" egybe "házimozim, és azt szeretném, hogy a tv adást kihangosítsa, elég egy hdmi az egybemozim,és azt összekötni a tv vel, ? vagy milyen csatlakozó kell, hogy legyen rajta?
Ha ARC kompatibilis a TV és az erősítő, akkor működhet a dolog egy szimpla HDMI kábellel. Nekem sosem volt problémám ezzel (Panasonic TV, Sonz és Denon erősítők), másoktól meg azt olvasni hogy egyre másra szívnak vele. Ki kell próbálnod, hogy nálad mi a helyzet.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv, amatőr házimozisként segítséget szeretnék kérni, van egy" egybe "házimozim, és azt szeretném, hogy a tv adást kihangosítsa, elég egy hdmi az egybemozim,és azt összekötni a tv vel, ? vagy milyen csatlakozó kell, hogy legyen rajta?Ha a tv és az egybemozi is tudja a CEC-t akkor meglehet próbálni a HDMI-on az oda-vissza jelet,
de én nem javasolnám.Elég sok kompatibilitási probléma van vele.Ha tv van digitális kimenet-optikai vagy coax-én inkább
azzal próbálkoznék.Ha leírod a tv ill.a házimozi típusát könnyebben tudnék tanácsot adni a lehetőségekről.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
- 4you
- V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!
Rendszer:
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!Pioneer vsx ax5i erősítő zene és mozi hangja és tudása után érdeklődöm kinek milyen tapasztalata és véleménye van az ax5-l.Pioneer vsx 1019 ah erősítőt váltja az ax5i.Köszi a válaszokat előre is.
Segítség,kezdő vagyok!
A THX minősítésnek különböző fokozatai vannak, ezeket itt megtalálhatod. Magyar fórumokon az általános vélemény, hogy a THX minősítés csak marketing eszköz, és feleslegesen kidobott pénz, amit a hangminőség javítására is költhettek volna. Nem mellesleg vannak hangrendszerek, amik certifikáció nélkül is teljesítik a THX kritériumokat. Jó példa erre az XTZ Cinema hangfalcsalád, ami a kiadást követően több év elteltével kapta meg a THX Ultra minősítést.
Köszönöm szépen a választ. Így már könnyebb a döntés.
- Quetz
- Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!
Esetleg bővebben? Ezek szerint nincs különösebb hatással a mélyláda thx képessége a hangzásra?
A THX minősítésnek különböző fokozatai vannak, ezeket itt megtalálhatod. Magyar fórumokon az általános vélemény, hogy a THX minősítés csak marketing eszköz, és feleslegesen kidobott pénz, amit a hangminőség javítására is költhettek volna. Nem mellesleg vannak hangrendszerek, amik certifikáció nélkül is teljesítik a THX kritériumokat. Jó példa erre az XTZ Cinema hangfalcsalád, ami a kiadást követően több év elteltével kapta meg a THX Ultra minősítést.
Segítség,kezdő vagyok!
Ezeknél a szetteknél a rájuk írt thx a megvásárlásukért való köszönetnyilvánítást jelenti angolul, szlengben, más semmi egyebet nem.
Nemár. Ez most komoly? Akkor miért kerül többszörösébe egy ilyen sub?
Segítség,kezdő vagyok!
Esetleg bővebben? Ezek szerint nincs különösebb hatással a mélyláda thx képessége a hangzásra?
Ezeknél a szetteknél a rájuk írt thx a megvásárlásukért való köszönetnyilvánítást jelenti angolul, szlengben, más semmi egyebet nem.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Röviden a válasz a kérdésedre nem.Esetleg bővebben? Ezek szerint nincs különösebb hatással a mélyláda thx képessége a hangzásra?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Kezdő házimozis vagyok, segítséget szeretnék kérni. Vettem itt a fórumon egy onkyo thx-es 7.0-ás hangfalszettet. Nincs hozzá subwoofer, ebben kérném a segítségeteket, hogy milyet vegyek hozzá. Az erősítő, amivel meghajtom, az egy onkyo tx nr609-es gép. Ha nem thx minősítésű subot veszek, akkor az nagon elrontja a hangzást?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv titus26
Röviden a válasz a kérdésedre nem.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Kezdő házimozis vagyok, segítséget szeretnék kérni. Vettem itt a fórumon egy onkyo thx-es 7.0-ás hangfalszettet. Nincs hozzá subwoofer, ebben kérném a segítségeteket, hogy milyet vegyek hozzá. Az erősítő, amivel meghajtom, az egy onkyo tx nr609-es gép. Ha nem thx minősítésű subot veszek, akkor az nagon elrontja a hangzást?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv titus26
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi a válaszokat!
Sziasztok!
A felsorolt eszközökből álló házimozi szett mennyit érhet szerintetek?
Hangfalak:
Celestion F10 2 db
Celestion F30 2 db
Celestion F35c 1 db
Celestion S80 1 db
Erősítő:
Pioneer VSX-1015-s erősítő
Előre is köszönöm a válaszokat!
A Pio kb 10 éves lehet gondolom, eredetileg 160ezer körül volt az ára, ha műszakilag hibátlan, karcmentes és megvan az összes tartozéka (pl. mérőmikrofon), nagyjából 50ezer körül van a használtpiaci értéke.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A felsorolt eszközökből álló házimozi szett mennyit érhet szerintetek?
Hangfalak:
Celestion F10 2 db
Celestion F30 2 db
Celestion F35c 1 db
Celestion S80 1 db
Erősítő:
Pioneer VSX-1015-s erősítő
Előre is köszönöm a válaszokat!
A Pio kb 10 éves lehet gondolom, eredetileg 160ezer körül volt az ára, ha műszakilag hibátlan, karcmentes és megvan az összes tartozéka (pl. mérőmikrofon), nagyjából 50ezer körül van a használtpiaci értéke.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275