Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Pontosan én is ezt látom, hogy esélyt sem akarnak adni neki mert PA...És burkoltan meg megy az utalgatás hogy akinek még is tetszik az süket, nincs hallása, vagy megy a lesajnáló duma, hogy csak ennyi az igénye és örüljön neki hogy kis pénzből tud venni magának tetsző hangot. Miközben a tengerentúl sokan használják ezeket az átkozott PA hangfalakat és D osztályú szarokat előszeretettel, miközben sokszor az általános iskolás a zsebpénzéből hamarabb megtudna venni magának egy komolyabb cuccot, mint itt sokan felnőttként a keresetünkből. De biztos hogy azok az emberek halláskárosultak a nagy hangerőtől, illetve biztos nincs abszolút hallásuk sem mint itt egyeseknek.Nincs itt lesajnálás.Próbáld ki és ha neked tetszik,akkor hajrá.Cutler is élvezze nyugodtan a végfokot.Vélemények hangzanak el ,de nem kell hogy mindenben egyet értsünk.Az nagyon jó,ha 135 ezerért lehet vadi új vegfokot venni 2x300watt teljesítménnyel,garanciával.Ebben az esetben nem kell olyan sokat kiadni.A hangosítástechnikában meg nem mindegy hogy hány száz kiló végfokot kell cipelni!
Az viszont a hozzászólásokból látszik, hogy sokan eleve esélyt sem adnának annak a végfoknak amit Cutler használ. Még úgy se, hogy jönnek az ajánlások rá. Sokszor azon megy a para, hogy minden ami jó, drága. De amikor jön valami, ami nem drága, és lehet hogy jó, egyből kreálódnak az elméletek, hogy miért nem lehet jó
Pontosan én is ezt látom, hogy esélyt sem akarnak adni neki mert PA...És burkoltan meg megy az utalgatás hogy akinek még is tetszik az süket, nincs hallása, vagy megy a lesajnáló duma, hogy csak ennyi az igénye és örüljön neki hogy kis pénzből tud venni magának tetsző hangot. Miközben a tengerentúl sokan használják ezeket az átkozott PA hangfalakat és D osztályú szarokat előszeretettel, miközben sokszor az általános iskolás a zsebpénzéből hamarabb megtudna venni magának egy komolyabb cuccot, mint itt sokan felnőttként a keresetünkből. De biztos hogy azok az emberek halláskárosultak a nagy hangerőtől, illetve biztos nincs abszolút hallásuk sem mint itt egyeseknek.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Aztan itt van ez a kis angol manufaktura is, akik a Hypex Ncore modulokbol rakja ossze nemi egyedi megoldasokkal otvozve:
https://www.nordacoustics.co.uk/
Anno korbejartam a temat es erosen gondolkoztam, hogy veszek innen vegfokokat es majd azzal hajtom meg a csatornakat, de anyagi megfontolasbol letettem rola.
£1500-ra jon ki a stereo blokk ara, amiben Hypex NC500 modul van es ha azt megnezed, hogy mennyibe kerul a modul maga, akkor lathatod, hogy nem azon mulik, hogy milyen modul van benne, hanem sok minden egyeb mas is kell hozza. Nyilvan nem dolgozik akkor arressel egy ilyen kis ceg, mint egy nagy multi, foleg hogy inen-onnan osszevasarolt alkatreszekkel rakja ossze es nem lennek meglepodve, ha csak egy ember allna ez mogott.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
De miből gondolod, hogy amit a hifis cégektől megveszel sokkal többért, az ettől tényleg jobb? Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem lehet jobb. Vagy hogy nem jobb. Csak azt, hogy nem szükségszerűen jobb. D osztálynak az egyik előnye a baromira magas hatásfok. Emiatt nem kell nagy drága készülékház. Nem kellenek brutál nagy drága fém hűtőbordák, a kis veszteség miatt nem termelődik annyi hő. Nem kell 2-3 szorosan túlméretezett tápegység/trafó, ami szintén horror ár. Ergo elég költséghatékony. Főleg nagy tételben, ami egy Crown esetén sokszorosan igaz.
Régebben majdnem készíttettem valakivel egy erősítőt hypex modulokból. Tokkal vonóval megállt volna az egész 150-ből kb. Kisker áron vásárolva minden. Ja és árban alig lett volna több, a 100-200W-hoz képest a 300-400W teljesítmény. Végül elvetettem az ötletet. De később kiderült ugyanolyan modulokat használ sok neves cég,a horror árú végfokaihoz. Sajna így sok évvel később már nem emlékszem a nevekre, de sokan meglepődnének...
Az viszont a hozzászólásokból látszik, hogy sokan eleve esélyt sem adnának annak a végfoknak amit Cutler használ. Még úgy se, hogy jönnek az ajánlások rá. Sokszor azon megy a para, hogy minden ami jó, drága. De amikor jön valami, ami nem drága, és lehet hogy jó, egyből kreálódnak az elméletek, hogy miért nem lehet jó
Segitek, pl a Nad. En nagyon gondolkozok, hogy beszerzek magamnak egy ilyen kombot tesztelesre, hogy osszemerjem a Naim Supernait2-vel:
http://www.the-ear.net/review-hardware/ ... -amplifier
(en is gondlkoztam az epitesen, de meg nem adtam fel )
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Azért tegyük hozzá, 100-150e Ft körül D osztályú minőségi végfokot nem lehet kapni még használtan sem.
Én eddig több százezres D class végfokot hallottam, próbáltam és egyik hangja sem tetszett. Ilyen összeg körül általában D class hangszer erősítőket és mélynyomó erősítőket érdemes használni. Több gyártónak vannak D class 2x500W-1000W erősítőjük pár száz dollárért, de én nem gondolom, hogy felveszi a versenyt az A/B osztályos méregdrága nagy teljesítményű végfokokkal.
De miből gondolod, hogy amit a hifis cégektől megveszel sokkal többért, az ettől tényleg jobb? Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem lehet jobb. Vagy hogy nem jobb. Csak azt, hogy nem szükségszerűen jobb. D osztálynak az egyik előnye a baromira magas hatásfok. Emiatt nem kell nagy drága készülékház. Nem kellenek brutál nagy drága fém hűtőbordák, a kis veszteség miatt nem termelődik annyi hő. Nem kell 2-3 szorosan túlméretezett tápegység/trafó, ami szintén horror ár. Ergo elég költséghatékony. Főleg nagy tételben, ami egy Crown esetén sokszorosan igaz.
Régebben majdnem készíttettem valakivel egy erősítőt hypex modulokból. Tokkal vonóval megállt volna az egész 150-ből kb. Kisker áron vásárolva minden. Ja és árban alig lett volna több, a 100-200W-hoz képest a 300-400W teljesítmény. Végül elvetettem az ötletet. De később kiderült ugyanolyan modulokat használ sok neves cég,a horror árú végfokaihoz. Sajna így sok évvel később már nem emlékszem a nevekre, de sokan meglepődnének...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Azért tegyük hozzá, 100-150e Ft körül D osztályú minőségi végfokot nem lehet kapni még használtan sem.
Én eddig több százezres D class végfokot hallottam, próbáltam és egyik hangja sem tetszett. Ilyen összeg körül általában D class hangszer erősítőket és mélynyomó erősítőket érdemes használni. Több gyártónak vannak D class 2x500W-1000W erősítőjük pár száz dollárért, de én nem gondolom, hogy felveszi a versenyt az A/B osztályos méregdrága nagy teljesítményű végfokokkal.
Meglepő módon nagyon ritkán látni ilyesmit használtan. De továbbra sem értem min megy a rugózás. Ez egy majdnem 150 ezer forintos sztereó végfok. Neves high end / hifi gyártók is gyártanak ilyen végfokokat, csak sokszoros áron.
Kb. használt ára gondoltam, de legyen 70-80-100e, a lényegen nem változtat, ha a saját igenyeidnek megfelel, akkor minden más mellékes.
Meglepő módon nagyon ritkán látni ilyesmit használtan. De továbbra sem értem min megy a rugózás. Ez egy majdnem 150 ezer forintos sztereó végfok. Neves high end / hifi gyártók is gyártanak ilyen végfokokat, csak sokszoros áron.
- -KP-
- V.I.P.

Kb. használt ára gondoltam, de legyen 70-80-100e, a lényegen nem változtat, ha a saját igenyeidnek megfelel, akkor minden más mellékes.
Igen, ez az. Ezért sem értem, amikor 50 ezres árról beszél Pianno
Van benne venti(tartottam is tőle), de annyira halk, hogy nem hallani. Közel hajolva sem nagyon, a 3m-es nézési távolságomból meg abszolút semmit nem hallani.
https://www.muziker.hu/crown-xls-1502
Ez az a végfok?
Ebben van venti?
Igen, ez az. Ezért sem értem, amikor 50 ezres árról beszél Pianno
Van benne venti(tartottam is tőle), de annyira halk, hogy nem hallani. Közel hajolva sem nagyon, a 3m-es nézési távolságomból meg abszolút semmit nem hallani.
-
Csutka
Akkor neked túl nagy elvárásaid nincsenek, mert az ERŐ csak egy szempont a sok közűl, ami fontos. Sokkal több kell a jó hanghoz.
"Eszméletlen térábrázolás és részletesség sztereon"
Nem csak az erőről írt.
Azért Cutler-nél nem akármilyen frontok zenélnek!
-
Csutka
50ezerért?
Ha tudsz ennyiért, akkor még ma vennék 5 darabot. Légyszi ne fogd vissza magad!!!
https://www.muziker.hu/crown-xls-1502
Ez az a végfok?
Ebben van venti?
Pár saját tapasztalatot megosztanék a témával kapcsolatban, ahogy olvasom, épp aktuális J
Az egészből a konzekvencia számomra az, hogy az ERŐ ami igazán számít, mint sem a technológia.
Akkor neked túl nagy elvárásaid nincsenek, mert az ERŐ csak egy szempont a sok közűl, ami fontos. Sokkal több kell a jó hanghoz.
Kicsit olyan kompromisszumos megoldást érzek ki a szavaidból, de a lényegen nem változtat. Ha 50 ezerért vettél végfokot és nem tapasztalsz különbséget a jóval minőségibb végfokhoz képest, akkor nem is kell tovább ragozni és az sem számít, ki mit gondol a Crown erősítókról. A lényeg, hogy neked tetszik, a többi mellékes.50ezerért?Ha tudsz ennyiért, akkor még ma vennék 5 darabot. Légyszi ne fogd vissza magad!!!
De akkor, amit Tonyka írt - ha gyakorlatilag jobb, mint egy Anthem, nem lenne érdemes az összes csatornát ilyennel hajtani?
" Árban jobb "
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Elmélkedhettek napestig, a lényegen nem változtat. Árát, méretét meghazudtoló hangja van a Crown-nak.
Szerintetek nekem nem voltak kételyeim? Írtam is, hogy eredetiled a surr.back meghajtására akartam, olcsó megoldásként.
Egyetlen alkalommal találkoztam korábban Crown végfokkal. Akkor amikor anno megvettem a ESL-ket. A srác 9m2-es hálójában demozott nekem és a Crown egy nagyon régi és csúnya végfoka hajtotta a hangfalakat. Nem szólt szarul, na Persze lehet ez a Crown valami korábbi csúcs végfoka volt, azt nem tudom, de nem is érdekel. Csak azért említem, mert ezen emlék is kellett, hogy megmerjek kockáztatni egy 1502-t. Az, hogy túlszárnyalta a várakozásaimat, nekem csak öröm. Ettől még nem hiszem azt, hogy Steinway Lyngdorf szintű hang költözött a szobámba, mert nem. Nekem, az én fülemnek megfelel. Sőt az egómat sem sérti Az viszont tény, hogy szép fotót nem nagyon tudok róla csinálni, amivel lehetne büszkélkedhetni. Szerencsére nálam denevérbarlang van, így nem nagyon látni
Kicsit olyan kompromisszumos megoldást érzek ki a szavaidból, de a lényegen nem változtat. Ha 50 ezerért vettél végfokot és nem tapasztalsz különbséget a jóval minőségibb végfokhoz képest, akkor nem is kell tovább ragozni és az sem számít, ki mit gondol a Crown erősítókról. A lényeg, hogy neked tetszik, a többi mellékes.
De akkor, amit Tonyka írt - ha gyakorlatilag jobb, mint egy Anthem, nem lenne érdemes az összes csatornát ilyennel hajtani?
Erősen gondolkodok is már egy ideje ezen Azt nem mondtam, hogy jobb. Annyit írtam, hogy nem éreztem visszalépésnek picit sem. Az is hallható javulást hozott, hogy mivel lekerült az MCA-50-ről a frontok kihajtása és " csak" a center illetve a 4 surround csatornával kell birkóznia, így ezek erőteljesebben, dinamikusabban szólnak. Ettől is csak javult az egész hangkép. De tény, hogy a 1502 nem lóg ki lefelé.
-
Csutka
Elmélkedhettek napestig, a lényegen nem változtat. Árát, méretét meghazudtoló hangja van a Crown-nak.
Szerintetek nekem nem voltak kételyeim? Írtam is, hogy eredetiled a surr.back meghajtására akartam, olcsó megoldásként.
Egyetlen alkalommal találkoztam korábban Crown végfokkal. Akkor amikor anno megvettem a ESL-ket. A srác 9m2-es hálójában demozott nekem és a Crown egy nagyon régi és csúnya végfoka hajtotta a hangfalakat. Nem szólt szarul, na Persze lehet ez a Crown valami korábbi csúcs végfoka volt, azt nem tudom, de nem is érdekel. Csak azért említem, mert ezen emlék is kellett, hogy megmerjek kockáztatni egy 1502-t. Az, hogy túlszárnyalta a várakozásaimat, nekem csak öröm. Ettől még nem hiszem azt, hogy Steinway Lyngdorf szintű hang költözött a szobámba, mert nem. Nekem, az én fülemnek megfelel. Sőt az egómat sem sérti Az viszont tény, hogy szép fotót nem nagyon tudok róla csinálni, amivel lehetne büszkélkedhetni. Szerencsére nálam denevérbarlang van, így nem nagyon látni
- -KP-
- V.I.P.

Nem értem ezt a hozzáállást én sem.Amerikában már egy jelentős réteg van, aki a Crown és másik néhány piacvezető cég termékeit használja otthoni célra, nagy megelégedéssel. Az új XLS széria is inkább nekik készült már szvsz, az új feature-ök jelentős része azt a célt szolgálja, hogy egy otthoni hifi/mozi rendszerbe jobban beilleszthető legyen. Ráadásul egy olyan piaci szegmensbe érkeznek ezek a cuccok, ahol sokkal kevesebb a rózsaszín köd és a hifis bullshit. Azt is gyanítom több erősítőt ad el a Crown egy hónap alatt, mint sok hifis cég együtt egy év alatt... Azt is rebesgetik egy ideje már, hogy a JBL Synthesis is Crown elektronikát használ. Nagymenő hifis cégek sima mezei Icepower meg Hypex D osztályú modulokat használnak, pl a Rotel, vagy akár a Nuforce, meg még sokan mások.
- davisjunior
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 17
Akkor ez jó hír neked,mert fillérekből tudsz jó hangot és hatalmas teljesítményt varázsolni.Szerencsés vagy.
Szerintem Te is szerencsés vagy, mert egy „filléres” Anthem/Sonus rendszer (remélem) boldog tulajdonosa lehetsz.
Projektor: Sony VPL-HW55ES Vászon: Screenline Amleto 91" Diamond 1.4. - A/V Processzor: Anthem MRX-310 - Végfok: DIY B200 - Front: Focal Aria 906 - Center: Focal Aria CC900 - Surround: Focal Chorus B8VW - Sub: KEF Q400b
Lejátszó: Zappiti Mini 4K HDR NAS: QNAP-228 - 7TB - Kábelek: inAkustik Premium Silver , inAkustik White line HDMI, - Power-R , Lapp Ölflex 110CY - Elosztó: Kontaset Fapaci - Szűrő: IsoTek EVO3 Isoplug
Mér egy gondolat, nem firtatom a D minőségét, egész biztosan van belőle kiváló minőségű. Egy dolog viszont egészen biztos, a gyártók igyekezete nem véletlen. Az alábbi példa, és az árazása is mutatja, h töredék áron lehet előállítani. Ezen szoktam néha jóízűeket vitázni Muzsikpeti cimborával. Mert hát a gyártók vannak annyira anyagilag erkölcsösek, h ugyanolyan komoly összeget tudnak elkérni érte, mint az A-B modellért. Egyáltalán nem érezhető úgy az előállítási költség szerénysége, mint pl. a Crown-nál. Ami hozzáteszem teljesen reális. Szóval nem véletlen nyomják egyes gyártók a D-t, jóval nagyobbat kaszálnak vele. Újabb opció a nagy kaszára, ha el tudják fogadtatni a felhasználókkal, hát ezért serénykednek annyira. Persze jön majd a szokásos, de az nem olyan, meg így a fejlesztések, ilyen olyan kifogások. A kapcsoló üzemű táp előállítási költsége akkor is töredék ma már egy hagyományos erősítőhöz képest.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Így nézve, ez a felépítés a gyakorlatban akkor semmilyen pluszt nem jelent csak 2x árat.
Azért az 560000 fillér körül mozog ha 4 crown XLS 1502 végfokból rakjuk össze az erősítést. Nekem 415 ezerre jött ki három darab. https://hangszerplaza.hu/crown-xls-1502 ... egerosito/ Ami jelentősen olcsóbb mint egy Anthem végfok.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Akkor ez jó hír neked,mert fillérekből tudsz jó hangot és hatalmas teljesítményt varázsolni.Szerencsés vagy.
Azért az 560000 fillér körül mozog ha 4 crown XLS 1502 végfokból rakjuk össze az erősítést.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Pár saját tapasztalatot megosztanék a témával kapcsolatban, ahogy olvasom, épp aktuális J
Nem rég Cutler kollégánál jártam és volt szerencsém egy bő 2 órás demóhoz.
A sztoriban az az érdekes , hogy kb. egy évvel ezelőtt is jártam nála , akkor még egy DIY végfok hajtotta a frontokat, így hallottam azt a felállást is, és most az új D-osztályost is (CROWN XLS 1502).
Processzor mindkét esetben ua. (Anthem AVM60).
Akkor is ,és most is hasonlóakat tapasztaltam. Eszméletlen térábrázolás és részletesség sztereon ,és mozin is.
Persze ezt be tudhatnánk a procinak is , mondván ezekért ő a felelős, de szerintem mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van.
A két óra alatt egyszer sem éreztem bántónak/csattogónak/ fárasztónak a Crown produkciót, mondom mindezt úgy, hogy előtte D-osztályt csak futólag hallottam, de inkább semennyit.
Egyikük sem milliós tétel, sem erőben sem árban nincs többszörös különbség a két végfok között. (bár érdekességként megemlíteném, hogy a DIY hangját milliós naimokhoz mérik az audiodiyersen)
Az egészből a konzekvencia számomra az, hogy az ERŐ ami igazán számít, mint sem a technológia.