Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Sziasztok!

Van egy NAD 326BEE típusú erősítőm, amelyet eddig egy HRT Music Streamer II-vel és egy Dali Concept 6 hangfalpárral használtam zenehallgatásra.
Szeretném a rendszert TV-re kötni, úgy hogy a PC-ről továbbra is tudjak zenét hallgatni.

Két lehetőségem van:
- Veszek egy másik DAC-t
- Eladom az erősítőm is és veszek egy házimozi erősítőt.

Az utóbbi megoldás szerintem költséghatékonyabb lenne, de nem tudom mennyire alkalmas egy olcsóbb (100-150k Ft) házimozi erősítő zenehallgatásra.
Mit javasoltok?

Az attól függ,hogy milyen zenét akarsz hallgatni és ez egy használt HM vas lenne?

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Sziasztok!

Van egy NAD 326BEE típusú erősítőm, amelyet eddig egy HRT Music Streamer II-vel és egy Dali Concept 6 hangfalpárral használtam zenehallgatásra.
Szeretném a rendszert TV-re kötni, úgy hogy a PC-ről továbbra is tudjak zenét hallgatni.

Két lehetőségem van:
- Veszek egy másik DAC-t
- Eladom az erősítőm is és veszek egy házimozi erősítőt.

Az utóbbi megoldás szerintem költséghatékonyabb lenne, de nem tudom mennyire alkalmas egy olcsóbb (100-150k Ft) házimozi erősítő zenehallgatásra.
Mit javasoltok?

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok

Nemrég vásároltam egy H/K avr 370 erősítőt

És észrevettem hogy bekapcsolt állapotban nulla terheléssel is tűzforró lesz a teteje.

Ez kicsit aggaszt hogy ez normális jelenség vagy valami hiba okozza.

Az erősítő jól szellőző helyen van nem pakoltam rá semmit.Van egy ventillator a készülék hátulján de meg nem láttam,hallottam hogy bekapcsolna.

Kedves hozzáértő fórumozók,kérlek segítsetek,előre is köszönöm a választ.
Használod a videoproci részét vagy a HDMI Passtrought standby funkciót?
Ha ezek a menüben aktívak,akkor a HDMI panel folyamatosan megy és ez okozhatja a tú

lzott melegedést.

Érdemes a lejátszó videoprociját használni inkább ill.a standby HDMI Passtroughot egy kapcsolós dugaljjal

lekapcsolni ha nincs rá szükség.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Atish0901
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Atish0901 »

Sziasztok
Nemrég vásároltam egy H/K avr 370 erősítőt
És észrevettem hogy bekapcsolt állapotban nulla terheléssel is tűzforró lesz a teteje.
Ez kicsit aggaszt hogy ez normális jelenség vagy valami hiba okozza.
Az erősítő jól szellőző helyen van nem pakoltam rá semmit.Van egy ventillator a készülék hátulján de meg nem láttam,hallottam hogy bekapcsolna.
Kedves hozzáértő fórumozók,kérlek segítsetek,előre is köszönöm a választ.

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: tibi9703 »

Az lehet, hogy megoldás lehet. Inkább a gépemen lesz nagyobb gond, ha sikerül is használni úgy, hogy dokkoló+saját csatlakozó, akkor is erőforrás igényesebb lesz. Ezt majd kipróbált hétvégén, ha hazamegyek.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nincs kompozit a TV-n, de igen, az is egy lehetőség lenne.
Csak HDMI és Scart van rajta.
Ez az elosztós dolog pedig megint egy drága dolog lesz, egy normális darab 15-től kezdődik.

Milyen tv hogy nincs rajta kompozit bemenet?
Ha teljes értékű (21 láb mind aktív) scart van rajta ,akkor ott betudod vinni a kompozit videójelet,csak egy átalakító kell.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egy hátrány lesz, hogy az erősítő menüjét nem fogom látni.

A kompozit videokimeneten nem adja ki a menüt?
Egyszer és is megjártam a HDMI kábellel,még az UMC-1 procim volt,de a HDMI kimenete csak az osd miatt volt a tv-be dugva
a hang coax-on és optikán ment bele.Viszont a tv emiatt elég nehezen találta meg a forás jelét,gondoltam kihúzom a kábelt az UMC-ből.
A tv-be benne hagytam és a a vége lelógott a parkettára,gongoltam nem lesz gond.Egy apró pici
dolog elkerült e figyelmemet a kábel vége kb. 1 cm re volt a fő áram elosztótól,na amikor bekapcsoltam a tv-
t azt hittem kiugranak a hangszórók belőle,egy torz gerjedő hang jött ki belőle.
Tanulság nem véletlenül adják védőkupakokkal még a legolcsóbb HDMI kábeleket is,amit nincs bedugva azonnal rá kell tenni a védő és szigetelő kupakját.

Nincs kompozit a TV-n, de igen, az is egy lehetőség lenne.
Csak HDMI és Scart van rajta.
Ez az elosztós dolog pedig megint egy drága dolog lesz, egy normális darab 15-től kezdődik.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy hátrány lesz, hogy az erősítő menüjét nem fogom látni.

A kompozit videokimeneten nem adja ki a menüt?

Egyszer és is megjártam a HDMI kábellel,még az UMC-1 procim volt,de a HDMI kimenete csak az osd miatt volt a tv-be dugva

a hang coax-on és optikán ment bele.Viszont a tv emiatt elég nehezen találta meg a forás jelét,gondoltam kihúzom a kábelt az UMC-ből.

A tv-be benne hagytam és a a vége lelógott a parkettára,gongoltam nem lesz gond.Egy apró pici

dolog elkerült e figyelmemet a kábel vége kb. 1 cm re volt a fő áram elosztótól,na amikor bekapcsoltam a tv-

t azt hittem kiugranak a hangszórók belőle,egy torz gerjedő hang jött ki belőle.

Tanulság nem véletlenül adják védőkupakokkal még a legolcsóbb HDMI kábeleket is,amit nincs bedugva azonnal rá kell tenni a védő és szigetelő kupakját.
Rendszer:

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Engem is megrázott, de még úgy is, hogy le volt kapcsolva az elosztó, amibe be van dugva minden.

Megéri szerintetek szervizbe vinni? Pesten van egy hivatalos szervizpartnere a Denonnak, de külföldi oldalakon sem lehet már kapni HDMI boardot, és az is 160$ körül volt.
Egy kényszermegoldás ha veszek egy HDMI elosztót és ugyanaz megy az erősítőbe, meg a TV-be is. Egy hátrány lesz, hogy az erősítő menüjét nem fogom látni.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Volt, hogy meg is rázott.

Szerencse, hogy nincsenek drágább és jobb HDMI kábeleid!

Azok jobban ráznak!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Volt, hogy meg is rázott.
Ez esetben most mar mindent ertek. :D
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sötétben csodásan lehet látni ahogy ívet húz a csatlakozó a hátlaphoz közelítve. Szóval a HDMI kábel mind2 végét érdemes áramtalanítani, és azután dugdosni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Klasszikus hiba, az esetek nagy százalékában rögtön kivégzi egy ilyen megmozdulás a HDMI-t.Így van,akkor ennek annyi.Minden ősszekötőkábelt,de különösen a HDMI-t csak teljes áramtalanítás után lehet ki-be huzigálni.
Nagy valószínűséggel elszállt a panel.
Rendszer:

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Igen, be volt. Már biztos, hogy a HDMI kimenet lesz a hibás. Mégpedig azért, mert áramtalanítás nélkül volt kihúzva, bedugva a HDMI kábel. Nem volt jó ötlet otthon hagyni.
Klasszikus hiba, az esetek nagy százalékában rögtön kivégzi egy ilyen megmozdulás a HDMI-t. 

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A HDMI Pastrought Standby be volt kapcsolva folyamatosan?
Igen, be volt. Már biztos, hogy a HDMI kimenet lesz a hibás. Mégpedig azért, mert áramtalanítás nélkül volt kihúzva, bedugva a HDMI kábel. Nem volt jó ötlet otthon hagyni.

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Úgy tűnik sajnos a Denon 2113 erősítőm HDMI kimenete elromlott. Az erősítő otthon van, szüleim hívtak, hogy nem tudnak TV-t nézni, mert a TV kiírja, hogy nincs jel. Úgy volt bekötve, hogy a STB HDMI-vel megy az erősítőbe, onnan pedig egy HDMI ki a TV-be.

Most hazajöttem és próbálgattam. A hang HDMI-n keresztül PC-ről megszólal az erősítőn, de kép nincs. Ha direktben kötöm a TV-re a PC-t, akkor kép is van. Próbáltam kihúzni mindent és csak az erősítő-TV HDMI kábelét bedugni, de a menü sem jelenik meg az erősítőnek. A TV érzékeli, hogy be van dugva valami, mert kitudom választani a forrást és ahelyett, hogy kiírja, hogy csatlakoztassa a forrást átvált arra, hogy nincs jel. Most külföldi fórumokon próbáltam böngészni, azt írták, hogy mikroprocesszor reset megoldhatja, de nem lett jó. Próbáltam network resetet is, illetve most a legutóbbi firmware-t frissítem pendrive-ról. Ha interneten keresztül próbáltam firmware-t keresni a kijelzőn kiírta, hogy connection fail104. Esetleg ha így sem jó, akkor tudtok valamit ajánlani, vagy ez biztos, hogy szerviz lesz? Sajnos már nem is garanciás. Hol javíthatják vajon, és milyen összegre lehet számítani, ha javítható egyáltalán?
A HDMI Pastrought Standby be volt kapcsolva folyamatosan?
Rendszer:

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Úgy tűnik sajnos a Denon 2113 erősítőm HDMI kimenete elromlott. Az erősítő otthon van, szüleim hívtak, hogy nem tudnak TV-t nézni, mert a TV kiírja, hogy nincs jel. Úgy volt bekötve, hogy a STB HDMI-vel megy az erősítőbe, onnan pedig egy HDMI ki a TV-be.

Most hazajöttem és próbálgattam. A hang HDMI-n keresztül PC-ről megszólal az erősítőn, de kép nincs. Ha direktben kötöm a TV-re a PC-t, akkor kép is van. Próbáltam kihúzni mindent és csak az erősítő-TV HDMI kábelét bedugni, de a menü sem jelenik meg az erősítőnek. A TV érzékeli, hogy be van dugva valami, mert kitudom választani a forrást és ahelyett, hogy kiírja, hogy csatlakoztassa a forrást átvált arra, hogy nincs jel. Most külföldi fórumokon próbáltam böngészni, azt írták, hogy mikroprocesszor reset megoldhatja, de nem lett jó. Próbáltam network resetet is, illetve most a legutóbbi firmware-t frissítem pendrive-ról. Ha interneten keresztül próbáltam firmware-t keresni a kijelzőn kiírta, hogy connection fail104. Esetleg ha így sem jó, akkor tudtok valamit ajánlani, vagy ez biztos, hogy szerviz lesz? Sajnos már nem is garanciás. Hol javíthatják vajon, és milyen összegre lehet számítani, ha javítható egyáltalán? 

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: Gali »

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni, mennyi lehet a reális ára egy Harman Kardon AVR 8500-nak. Maga az erősítő kiváló állapotnak örvend, doboz(viseltes), gépkönyv, antennák, távirínyítók hiánytalanul megvannak hozzá. Hifisharkot néztem ott 300-900€ között van minden de félek magyar piacon 200k-val is főlé lőnék ha szeretném eladni.
Kedvelem a készüléket, de úgy néz ki minden hangsugárzóm aktív lesz a közeljövőben és csak előfokként használni pazarlás lenne

Processzor lehetőségekről meg már érdeklődtem pár poszttal korábban...

Köszi
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

Pampika
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: Pampika »

Se dac,se semmi más nem lenne hozzá véve,nem akarok annyira bele merülni. A P7-hez szinte baráti áron jutnék hozzá,innen jött az ötlet.
A 450 után mint írtam kerestem integrált erősítőt. MF M3I lett volna de lecsúsztam róla. Igaz az kb 150 lenne "csak", ez nyílván több.Ezzel úsztam volna meg a legolcsóbban a zene részt is.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

az új árából ,de nem a használt árából,ezt valahogy mindig eltetszenek felejteni!
Nem .A használt árára gondoltam.
Jó a Malac egy picit drágább.
De az Arcam 888 úgy is jobban tetszett.
Vagy ha htpc van akkor ezeknél jóval feljebb van egy 8cs dac ami sztereó minőséget produkál minden csatornán és kijön 450-ből.

Csutka

450 árából egy komolyabb procit tudna venni.

Arcam 888 3D
Malac  8802

Így van! Csak át kell gondolni a dolgokat.

+ahogy írtam, nem is igazán jó procinak.

De próbát mindennel lehet tenni...

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Arcam 888 3D
Malac  8802

az új árából ,de nem a használt árából,ezt valahogy mindig eltetszenek felejteni!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sztem meg tegyél egy próbát a 450-el mint proci.. a p7 meg adja a kraftot!

Arcam 888 3D
Malac  8802

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

sztem meg tegyél egy próbát a 450-el mint proci.. a p7 meg adja a kraftot!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Csutka

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek mi a reàlis àra ma egy Arcam FMJ P7 erősîtőnek?
Fekete szép àllapotban van.
Illetve mennyire ajànlott darab ez?

A màsik ami érdekelne,hogy mi lenne szerintetek a feljebb lépés a mostani szettemnél, ha mondjuk a P7 lenne a végfok(amennyiben ajánlott).
Gondolom proci lenne az igazi.Honnantól lenne érdemes elindulni?

Ami még kîvàncsivà tenne,hogy mi lenne a meglévő avr utàn rakni csak a P7-et? Zene hallgatàshoz amúgy is kerestem integràlt erősîtőt. Hozhat a konyhàra mozira és zenére is egyarànt?

Kiválóan megépített és jó hangú végfok az Arcam P7.
A reális ára függ a korától is, mivel 2002 óta gyártják és sokáig volt gyártásban.
Lehet 10 és 15 éves is - talán nem mindegy.

Nem igazán érdemes az Arcam 450 után kötni - nem hoz annyit és nem is tudja megmutatni az igazi tudását.
Ahogy írod - proci lenne az igazi. Mondjuk egy Arcam?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”