Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
ez így szokott lenni. és pont a fő htpc ellenes előtt.. na kész
Mikor legutóbb nálad voltam, pont akkor adta meg magát pár percre a tied is, emlékszel? Na ilyenkor mondom én is azt, hogy ezt nem nekem találták ki. Meg amiről itt egyesek értekeztek az NGU-ról, meg miegymásról, az nem fehér embernek való.
Dhcodoki moziszobája
Nem vagyok en ellenes, inkabb nem ertek hozza. Annyira meg azert megsem egyszeru, es nagyszeru ahogy sokan hangsulyozzak. Neha elnezve az ezernyi beallitast, ez fut az alatt, az felett, tisztara bele szedulok. Amint latjuk van olyan informatikusunk aki epit masnak, megis lejatszot hasznal. Ebben sincs olyan, h egy minden felett. Valamiben minden fogyatekos. Az Oppo is tudja cifrazni, most eppen az MKV-s Atmos hangsav nem az erossege. Fagyott mar le o is, szoval eszemben sem volt karoromkent felhasznalni a kodi osszezuhanasat. Hiaba a jo szivem visz a ................
Az amszterdami kiállításon egy Oppo 203-as dermedt halálra a show 1. napján úgy, hogy nem is tért utána magához.
Dhcodoki moziszobája
Nem vagyok en ellenes, inkabb nem ertek hozza. Annyira meg azert megsem egyszeru, es nagyszeru ahogy sokan hangsulyozzak. Neha elnezve az ezernyi beallitast, ez fut az alatt, az felett, tisztara bele szedulok. Amint latjuk van olyan informatikusunk aki epit masnak, megis lejatszot hasznal. Ebben sincs olyan, h egy minden felett. Valamiben minden fogyatekos. Az Oppo is tudja cifrazni, most eppen az MKV-s Atmos hangsav nem az erossege. Fagyott mar le o is, szoval eszemben sem volt karoromkent felhasznalni a kodi osszezuhanasat. Hiaba a jo szivem visz a ................
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Dhcodoki moziszobája
. Épp szerettem volna pár szóban bemutatni a HTPC-zés mikéntjét, mikor is a Kodi elegánsan egy hibaüzenettel karöltve összeomlott. Először láttam ilyet, s mikor csinálja, pont a színpadra lépésekor. ... biztos lámpalázas volt. Aztán a demo során ez a bemutató valahogy feledésbe is merült.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Dhcodoki moziszobája
Régóta terveztem, h meglátogatom doki kollégát.
Köszönöm a látogatást!
Nagyon sajnálom, hogy csak ilyen rövid időre sikerült elszabadulnotok párotoktól. Persze érthető, mert az út oda-vissza sokkal több időt emésztett fel, mint maga a demó. Így sajna pont a lényeg maradt el, egy kis kötetlen beszélgetés formájában.
Volt egy jó "poén" is, melyet Tonyka sztem udvariasságból nem kommentált a helyszínen sem. Épp szerettem volna pár szóban bemutatni a HTPC-zés mikéntjét, mikor is a Kodi elegánsan egy hibaüzenettel karöltve összeomlott. Először láttam ilyet, s mikor csinálja, pont a színpadra lépésekor. ... biztos lámpalázas volt. Aztán a demo során ez a bemutató valahogy feledésbe is merült.
Volt egy jó észrevétel is. A konvergencia nem volt beállítva a vetítőn. Valamiért sosem merült fel, pedig látható volt a jelenség. Köszönöm, helyreraktam!
Dhcodoki moziszobája
És azokból is egyre többen kinőttek, hogy elvakultan védjenek egy márkát. Pl mint FLaci is régen tette Gondolom rám és az Anthem-re gondolsz. Kicsit abban nem látod át a lényeget, hogy én senkit nem győzködtem még arról, hogy vegyen Anthem-et, mert annál nincs jobb. Van bőven, hajaj. Azt meg nézd el nekem, hogy reagálok olyan fórumosok beírásaira, akik nem vagy csak felületesen ismerik ezt a márkát, ennek ellenére negatív színben próbálják feltüntetni( nem Tonykára és a mai vélemény különbségünkre gondolok!). Majd, ha egy olyan ír róla negatívan, aki együtt is élt egy ilyen vassal, azt szívesen elfogadom. Példáu, hal Paler azt fogja mondani, hogy alaposan kivesézve az Anthem nem hozza az elvárásait, akkor azt elismerem.Béke veled!
- ZsolioAudio
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 10
Dhcodoki moziszobája
Ennyi! Van, aki még mindig decibel versenyek bűvöletében él. Arról nem beszélve, ha akartad volna, Doky biztos csavar még a hangerőn
Valakik még igen, hála istennek én és vagyunk egy páran már aki régen kinőttünk ezekből. És azokból is egyre többen kinőttek, hogy elvakultan védjenek egy márkát. Pl mint FLaci is régen tette
Dhcodoki moziszobája
Én nem ragaszkodom ehhez, sőt jobban szeretem meghallgatni az egyedi szokásokat, mert hidd el hihetetlen hullámzások vannak az elvárásokban különböző személyek közt. A minőséget meg megmutatja 96dB-n is. Végül is nem arra vagyok kíváncsi, h mekkora hangnyomást képes kipumpálni magából a rendszer.
Ennyi! Van, aki még mindig decibel versenyek bűvöletében él. Arról nem beszélve, ha akartad volna, Doky biztos csavar még a hangerőn
Dhcodoki moziszobája
De egy bemutató alkalmával egy Ferrarit is illő megmutatni nagy tempóval is, nem csak azt, hogy hogyan mutat benne a leendő tulaj...
Én nem ragaszkodom ehhez, sőt jobban szeretem meghallgatni az egyedi szokásokat, mert hidd el hihetetlen hullámzások vannak az elvárásokban különböző személyek közt. A minőséget meg megmutatja 96dB-n is. Végül is nem arra vagyok kíváncsi, h mekkora hangnyomást képes kipumpálni magából a rendszer.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- ZsolioAudio
- Lefelé a lejtőn
Dhcodoki moziszobája
Azért mert a Ferrari egy városka szűk utcajában is Ferrari, nem egy Renault Thália. Nem hinném, hogy csak az vesz Ferrarit, aki mindig minden körülmények között 300-al szeretne száguldozni. Viszont, ha úgy tartja kedve, akár egyszer egy évben, akkor megteheti
De egy bemutató alkalmával egy Ferrarit is illő megmutatni nagy tempóval is, nem csak azt, hogy hogyan mutat benne a leendő tulaj...
- ZsolioAudio
- Lefelé a lejtőn
Dhcodoki moziszobája
Nincs ebben különleges, sokan moziznak hasonlóan, hasonló cuccossal. Gugu barátom pl. kifejezetten figyel a hangerő szintre az egészséges hallás jegyében. Pedig neki sem egyszerű cucca van. Azért valljuk be, a komoly minőségű cuccok, minden esetben komoly hangerőre képesek. Ezt viszont senkinek nem kötelező kihasználni, így marad szimplán a minőség a célkeresztben.
Dhcodoki moziszobája
Pedig Te sem vagy egy nagy hangerő imádó Tóni, de ez a 15 dB eltérés nem kevés.
De ilyenkor szoktam mondani, minek Ferrari ha csak a városka szűk utcáiban poroszkálunk...
Nincs ebben különleges, sokan moziznak hasonlóan, hasonló cuccossal. Gugu barátom pl. kifejezetten figyel a hangerő szintre az egészséges hallás jegyében. Pedig neki sem egyszerű cucca van. Azért valljuk be, a komoly minőségű cuccok, minden esetben komoly hangerőre képesek. Ezt viszont senkinek nem kötelező kihasználni, így marad szimplán a minőség a célkeresztben.
Dhcodoki moziszobája
De ilyenkor szoktam mondani, minek Ferrari ha csak a városka szűk utcáiban poroszkálunk...
Azért mert a Ferrari egy városka szűk utcajában is Ferrari, nem egy Renault Thália. Nem hinném, hogy csak az vesz Ferrarit, aki mindig minden körülmények között 300-al szeretne száguldozni. Viszont, ha úgy tartja kedve, akár egyszer egy évben, akkor megteheti
- ZsolioAudio
- Lefelé a lejtőn
Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
Régóta terveztem, h meglátogatom doki kollégát. Figyelemre méltó mozit lapátolt össze. Egy szimpatikus közvetlen fiatalembert ismertem meg személyében. A szoba nagyon hangulatos, a képeken is átjön. Belépni személyesen mégis egészen más, hiába dobban a mozis szív naa. A szoba adottságaihoz képest nagyon jól megtervezett az egész. A vászon, és a fal nagyon pöpec, le a kalappal. Elsőre elmondanám, h tanulságosak az ilyen látogatások. Ezekből derül ki, h sokszor felesleges vitatkozni a hangon, és az elvárásokon. Tényleg" mindenki másképp csinálja " Sok időm nem volt így gyorsan belecsaptunk a lecsóba. Pár számomra ismeretlen akusztikus zenét kaptam. Ezek meggyőzően muzsikáltak, szépen pengették a gitárokat, kifejezetten jól állt a rendszernek ez a fajta zene. No de nem is én lennék ha nem kérnék valami általam ismert zenét. Ebből tudom megítélni, h az én fülemhez képest milyen is amit hallok. Diana Krall, és Susan Wrong segített ebben. Az elhelyezésből adódóan mélység az nincs, mint ahogy a legtöbb mozisnál nincs. Magasság viszont van, az énekes hölgyek fölénk magasodva akartak elbűvölni minket a hangjukkal. Szóval tényleg fent álltak azokon a bizonyos világot jelentő deszkákon. Viszont kissé érzelemmentesnek találtam az előadást, én valahol a kábelek környékén keresném a megoldást, mert az AVM60-at hallottam már sokkal jobban zenélni. Szóval zeneileg van még potencia a rendszerben szvsz. Itt jegyezném meg, h zene hallgatásnál erősen csorbul a nagybetűs háromszög zenehallgatási szabály. Mivel 4 szuper kényelmes fotel van, így kettő közé karfára esik a középvonal. Ezt lehet is hallani, így mindig áthajoltam a mellettem üllő vállához. Filmek következtek, itt rögtön kiderült, h a mozi hangerő mást jelent mindkettőnknél. Megkérdeztem, h ezen a hangerőn szokott-e mozizni? A válasz igenlő volt, rögtön előkaptam a telcsis dB mérő szoftvert a zsebemből. 94-96dB értékek voltak hellyel közzel a csúcs pillanatokban. Ez nálam 110 vagy néha fölé is becsúszik. A 4 üllő hely közül 2 helyen ültem. Egy elmondás szerint több méllyel rendelkezőben, illetve a központban ahová a rendszer van lőve. Itt is van köztünk különbség. Én több méllyel dolgozom, persze itt a hangerő is befolyásoló tényező. A Terminátor 4 benzinkutas jeleneténél pehelysúlyúnak tűnt a hatalmas robot a léptei alapján.A tér, és a részletezés csillagos ötös, nagyon jól működött egy egészként együtt a rendszer. A center hangját külön kiemelném. Doki hezitál a center középre helyezésén, hangáteresztő vászonnal természetesen. Direkt figyeltem erre, véleményem szerint felesleges szenvedni, vagy rákölteni. A center nagyon szépen oda teszi a hangot ahová valók a térben. Sosem hallottam, h hű de alulról jön a hang, pedig nagyon akartam. Hamar eltelt az a kis idő amit ott tölthettem. Köszönöm, h fogadtál minket.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10990
- Kapcsolat:
Dhcodoki moziszobája
Akkor a kérésednek eleget téve sorrendben a különböző beállításokhoz tartozó értékek:
Köszi, hogy kipróbáltad! Érdekes, hogy alig változik nálad a render time. Én is megnéztem próbából, nálam a Lanczos és az NGU Low 5 ms körül elketyeg. Majd egyszer valaki megfejti...
Dhcodoki moziszobája
Szerintem elakadtunk. Gabo gépénél jóval erősebb masinákon sem tudják a NGU Very High beállítást használni a hozzáértő szakik. A madVR fórumon több tucatnyi esettanulmány található erről. Komoly hardveren (i7, GTX 1070, 1080) a High beállítás pont eldöcög 40 ms környékén, de néhol már eldobálja a képkockákat. (Most jöhetne valaki a szokásos kérdéssel, hogy miért kell erős HTPC )
Gabo, csak az érdekesség kedvéért próbáld ki, hogy Chroma NGU Very High-ról átváltasz NGU Low, NNEDI64, aztán Lanczos-ra. Érdekelne, milyen renderelési idők jönnek ki így nálad, bár ez persze nem csak a chroma algoritmuson múlik.
1. Procinak kb. 0 hatása a renderidőre, celeronon is ue. lenne.2. Videokártyából amd-t kell venni, kadenciahelyességgel kezdve. Hiába szajkózzuk. Van aki hajlandó volt hallgatni a tanácsra.
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Dhcodoki moziszobája
Szerintem elakadtunk. Gabo gépénél jóval erősebb masinákon sem tudják a NGU Very High beállítást használni a hozzáértő szakik. A madVR fórumon több tucatnyi esettanulmány található erről. Komoly hardveren (i7, GTX 1070, 1080) a High beállítás pont eldöcög 40 ms környékén, de néhol már eldobálja a képkockákat. (Most jöhetne valaki a szokásos kérdéssel, hogy miért kell erős HTPC )
Gabo, csak az érdekesség kedvéért próbáld ki, hogy Chroma NGU Very High-ról átváltasz NGU Low, NNEDI64, aztán Lanczos-ra. Érdekelne, milyen renderelési idők jönnek ki így nálad, bár ez persze nem csak a chroma algoritmuson múlik.
Akkor a kérésednek eleget téve sorrendben a különböző beállításokhoz tartozó értékek:
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Dhcodoki moziszobája
Van türelmetek az tuti! Én már kb. 100X agybajt kaptam volna. Pedig egykor mániákus PC megszállott voltam én is. Sajnos már nincs hozzá türelmem meg időm se. Pedig tuti jó dolog ez a HTPC. De érdeklődve olvasom az írásotok. Hajrá!
Én is érdeklődve olvasok minden hasonlót.
informatikus is vagyok és pár HTPC-t már összeraktam, de nekem jó a Dune.
Bekapcsolom, elindítom a filmet akármilyen formában és mindig ugyanúgy le tudja játszani. Még sohasem fagyott le és sohasem kellett még hozzányúlni sem. A képe projektorral is kiváló.
A HTPC mindig is PC marad.
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Dhcodoki moziszobája
Van türelmetek az tuti! Én már kb. 100X agybajt kaptam volna. Pedig egykor mániákus PC megszállott voltam én is. Sajnos már nincs hozzá türelmem meg időm se. Pedig tuti jó dolog ez a HTPC. De érdeklődve olvasom az írásotok. Hajrá!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Dhcodoki moziszobája
Viszont nem bánnám, ha fapaci és gabo01 a végére járna a dolgoknak. Akár a topikomban is.
Dhcodoki moziszobája
Egy intel i3 6100T prociba ágyazott HD530-cal milyen madvr algokat lehetne futtatni? Nekiállok kísérletezni, de egy kis iránymutatás jó lenne.
Bár ez itt elég off... talán mehetne az utolsó pár post a HTPC topikba.
Igen, mehetne. Viszont nem bánnám, ha fapaci és gabo01 a végére járna a dolgoknak. Akár a topikomban is.
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Dhcodoki moziszobája
Egy intel i3 6100T prociba ágyazott HD530-cal milyen madvr algokat lehetne futtatni? Nekiállok kísérletezni, de egy kis iránymutatás jó lenne.
Bár ez itt elég off... talán mehetne az utolsó pár post a HTPC topikba.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Dhcodoki moziszobája
No de akkor a képeken miért látjuk a DXVA2 feliratot a video decodernél? Másoknál ez csak a Native beállításnál jelenik meg.
Passz! Most nem látom azt a feliratot és a render idő nem romlott!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Dhcodoki moziszobája
Ma egy hozzáértő fórumtárs team viewer-en keresztül ránézett a beállításaimra és kiderült, hogy minden ok! Nem native DXVA volt beállítva hanem a DXVA Copy back bár azt mondja AMD-nél a none az alap és az megegyezik a copy-back-el!
No de akkor a képeken miért látjuk a DXVA2 feliratot a video decodernél? Másoknál ez csak a Native beállításnál jelenik meg.