Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Házimozi-zene 50-50% .Két jelölt:Swans T1000-es,vagy CAD MD EX3???
Köszönöm a véleményeket!
zúzni md ex3, minden másra T1000. De hol láttál belőle eladót?
- rockerjani
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Házimozi-zene 50-50% .Két jelölt:Swans T1000-es,vagy CAD MD EX3???
Köszönöm a véleményeket!
Szia!Pl egy ilyen??? http://www.hangszerdiszkont.hu/studio/f ... to-erosito
Szia!
Igen ilyesmi, csak wireless kellene.
- rockerjani
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Sziasztok!
Tud valaki valami jó megoldást arra, hogy egy forrást (pl TV vagy bármi egyéb amiből analóg vagy digit audio jel jön ki ) egyszerre több fejhallgatóval történő hallgatására? (már 2 -nek is örülnék de mondjuk 4-5 vagy bővíthető még jobb lenne)
autóba valót találtam - nem tudom ez otthonra TV elé működne-e...
https://www.amazon.com/dp/B00BUWCT42?psc=1
Köszi előre is!
Szia!Pl egy ilyen??? http://www.hangszerdiszkont.hu/studio/f ... to-erosito
Sziasztok!
Tud valaki valami jó megoldást arra, hogy egy forrást (pl TV vagy bármi egyéb amiből analóg vagy digit audio jel jön ki ) egyszerre több fejhallgatóval történő hallgatására? (már 2 -nek is örülnék de mondjuk 4-5 vagy bővíthető még jobb lenne)
autóba valót találtam - nem tudom ez otthonra TV elé működne-e...
https://www.amazon.com/dp/B00BUWCT42?psc=1
Köszi előre is!
Mások ezt úgy csinálják, hogy felvásárolják, majd min. 20% felárral hirdetik az adok-veszekben, mint megvettem, de mégsem az én világom Rontod itt a bizniszt Erre nem is gondoltam... Naívan azt hittem a fórum arra való, hogy azonos érdeklődésű emberek megosszák a tapasztalataikat, illetve segítsék egymást jó beszerzési források megtalálásában...lehet utópisztikusan gondolkodom!
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Érdemes szétnézni itt: https://www.willhaben.at/iad/bap/websto ... ge=1&view=
Az Elac 244.3-ast meg is rendeltem. :-)
Mások ezt úgy csinálják, hogy felvásárolják, majd min. 20% felárral hirdetik az adok-veszekben, mint megvettem, de mégsem az én világom Rontod itt a bizniszt
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Érdemes szétnézni itt: https://www.willhaben.at/iad/bap/websto ... ge=1&view=
Az Elac 244.3-ast meg is rendeltem. :-)
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Szerintem ez lehet a felfogatásra a legjobb megoldás:
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
[attachment=393877:IMG_1791.JPG
Dönthető, forgatható és amennyire lehet esztétikus is.
Köszi, ez jól néz ki! :-)
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Eldőlt a surround hsz kérdésre, az Elac 243.3-as lesz. :-)
Nem lesz teljesen a sarokban ami nem is baj, a mostani bipol-ok helyére megy kb., de probálom a sarok felé tolni amíg csak lehet. A hsz a hallgatási pozíció felé lesz fordítva és kicsit le is fogom billenteni.
A kérdés már csak az, hogy mivel fogom esztétikusan felfogatni, de ez már a kisebb probléma.
Eldőlt a surround hsz kérdésre, az Elac 243.3-as lesz. :-)
Nem lesz teljesen a sarokban ami nem is baj, a mostani bipol-ok helyére megy kb., de probálom a sarok felé tolni amíg csak lehet. A hsz a hallgatási pozíció felé lesz fordítva és kicsit le is fogom billenteni.
A kérdés már csak az, hogy mivel fogom esztétikusan felfogatni, de ez már a kisebb probléma.
Ha minden igaz a festék Trilak S 3030-Y30R N-1200 (fal) és S 4040-Y30R N1487 (mennyezet)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Ez a falszín milyen vetítés szempontjából? Volt összehasonlítási alap?
Az a baj nem a fal elé engedem a vásznat hanem még van vagy 70cm mögötte, így nehezen tudom megmondani. Ilyen felállással teljesen rendben van még Szepi denevérbarlangjához viszonyítva is (ott próbáltuk még a projektoromat) Élhetőség szempontjából még jó a szín, de nekem a mennyezet még sötétebb... így már mások szerint sok, szerintem jó.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Tudom, ráadásul a Monitor Audio háttereim nálad vannak.
Tudom, de azóta sem használtam. Került fel RSFX, de nem az.
Egyébként még ezt is kihallom, hogy más (főleg bipól mivolta miatt), de annak a pár effektnek amit többnyire rákevernek megfelel. Legalább így kapok hátsó hangokat is, többet ad hozzá a 7.1 mint amit az egységesség felrúgásával bukok. A munka nagyját az oldalsók végzik és az a frontokkal tökéletes egységet alkotnak. Az elsőkben a zárt kamra kb. pont ugyanekkora a mélyközép+magas sugárzónak mint a GSFX-ben.
A GSFX oldalsó hangszóróit nem használom, monopól módban üzemel.
Sarkosan fogalmaztam, részben viccnek szántam. Monitorokról váltottam fali dobozokra, nekem is van már tapasztalatom mindenféle felállással ilyen téren.
Tudom, ráadásul a Monitor Audio háttereim nálad vannak.
Nem csak a tapshoz elég, hidd el.
Sarkosan fogalmaztam, részben viccnek szántam. Monitorokról váltottam fali dobozokra, nekem is van már tapasztalatom mindenféle felállással ilyen téren.
Bipól/dipólokkal kapcsolatban. Szerintem ezekkel koncert sosem lesz az igazi... max a tapshoz elég. (Bocs.)
Én azt sem feltétlenül szeretem ha egy trombita pl. hátulról szólal meg, jobb amikor csak az atmoszféra kialakításra használják a több csatornát. Koncerteknél az is eltérő, hogy hogy osztják el a front szekciót. Frontok dominálnak-e vagy pl. az énekest kompletten rátolják külön a centerre. Sok múlik a keverésen.
Egészen érdekes és különböző keverések vannak.
Még SACD anyagoknál is.
De a trombita azért nem fog csak hátulról szólni - ha igen, akkor gond van.
Ha nincs hely hátul, iszonyatosan szar, ha jobbról és balról hallod a hangokat, ráadásul nincs összefüggő tér.
Nem csak a tapshoz elég, hidd el.
Elnézést átsiklottam felette, pedig igyekeztem mindenkinek válaszolni. :-)
Én is így gondolom, hogy egy jó, minőségi bipol surround nem szabad, hogy nagyon kilógjon akkor sem, ha más a gyártó és a típus (főleg ha a magas hsz is hasonló), de tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatosan. Neked is a hátsó falon van a surround?
Ki hol köt kompromisszumot. Van aki az elhelyezéssel, van aki a dobozokkal, van aki olcsóbb készülékekkel ... ritka akinek sehol sem kell.
Én pl. abban is biztos vagyok, hogy mondjuk a Te kategóriádban minőségi de eltérő hátterekkel akár egységesebb(/jobb) hangot lehet létrehozni mint két kategóriával lentebb komplett szettnél ahol igaz egymáshoz tervezték a dobozokat, de el vannak spórolva a hátterek, center... és hiába egy család, nem tudja hozni a frontok színvonalát.
Ami viszont Nálad még probléma, hogy ugye az elhelyezés is kompromisszumos.
(De még mindig azt mondom Elac háttereket vegyél! )
Bipól/dipólokkal kapcsolatban. Szerintem ezekkel koncert sosem lesz az igazi... max a tapshoz elég. (Bocs.)
Én azt sem feltétlenül szeretem ha egy trombita pl. hátulról szólal meg, jobb amikor csak az atmoszféra kialakításra használják a több csatornát. Koncerteknél az is eltérő, hogy hogy osztják el a front szekciót. Frontok dominálnak-e vagy pl. az énekest kompletten rátolják külön a centerre. Sok múlik a keverésen.
Én is így gondolom, hogy egy jó, minőségi bipol surround nem szabad, hogy nagyon kilógjon akkor sem, ha más a gyártó és a típus (főleg ha a magas hsz is hasonló), de tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatosan. Neked is a hátsó falon van a surround?
Igen, sajnos én sem tudok másképpen elhelyezni hangfalakat.
Csak azért írtam a dolgot, mert tényleg érdekes (szerintem), hogy a B&W nem használja a magas sugárzót dipole módban és nincs furcsa hang, vagy eltérés - szépen besimul a hangképbe.
De persze megint le kell írni - igaza van a többieknek is. Akkor a legjobb, ha teljesen azonos a hátsó is, de ha nincs lehetőség, akkor egy valóban kiváló és minőségi háttér még akár jobb is lehet, mint a sorozat legkisebb polc sugárzója háttérnek.
A B&W eléri nálam azt, hogy az effektek csak a hátsó térből szólnak és akár a magasság érzékeltetésére is jók. Nem a hangfalakból jön a hang.
Az én hozzászólásommal nem foglalkoztál.
Ahogy írtam hasonló magassal rendelkező Adam Audio hangfalakat használok elöl és hátul B&W DS7 dipole hangfalakat.
Zenére és mozira is tökéletes megoldás.
Régebben System Audio hangfalakhoz Phonar bipole 1000 hangfalakat használtam.
Akkor Anthem erősítőm volt és egy fórumos eljött meghallgatni.
Sztereót indítottam el, de véletlenül az AnthemLogic music módot. (ennél a módnál csak a két első és két hátsó hangfal szól, a center nem)
A reakció csak annyi volt, hogy milyen hatalmas teret tud az erősítő - nem lehetett úgy sem észre venni, hogy teljesen különbözőek a hangfalak.
Persze, a legjobb, ha minden egyforma, de ha a háttér minőségi darab - akkora problémát nem fog okozni a másság!
SZVSZ és tapasztalatom szerint.
Az oldalfalra nem tudok semmilyen surround hangfalat tenni, mert az egyik oldalon ablak van.
Marad a sarok ami megint csak nem jó, ezért is került a surrond a hátsó falra, kb. 1m-re a saroktól.
Kb. 40-50 cm van a hátsó fal és az ülő garnitúra mögött. A kábelek a falban vannak a suround hsz-k mögött jönnek ki a falból, ez megint egy adottság.
Még nincs határozott irány, csak töröm a fejem...
Az én hozzászólásommal nem foglalkoztál.
Ahogy írtam hasonló magassal rendelkező Adam Audio hangfalakat használok elöl és hátul B&W DS7 dipole hangfalakat.
Zenére és mozira is tökéletes megoldás.
Régebben System Audio hangfalakhoz Phonar bipole 1000 hangfalakat használtam.
Akkor Anthem erősítőm volt és egy fórumos eljött meghallgatni.
Sztereót indítottam el, de véletlenül az AnthemLogic music módot. (ennél a módnál csak a két első és két hátsó hangfal szól, a center nem)
A reakció csak annyi volt, hogy milyen hatalmas teret tud az erősítő - nem lehetett úgy sem észre venni, hogy teljesen különbözőek a hangfalak.
Persze, a legjobb, ha minden egyforma, de ha a háttér minőségi darab - akkora problémát nem fog okozni a másság!
SZVSZ és tapasztalatom szerint.
Az oldalfalra nem tudok semmilyen surround hangfalat tenni, mert az egyik oldalon ablak van.
Marad a sarok ami megint csak nem jó, ezért is került a surrond a hátsó falra, kb. 1m-re a saroktól.
Kb. 40-50 cm van a hátsó fal és az ülő garnitúra mögött. A kábelek a falban vannak a suround hsz-k mögött jönnek ki a falból, ez megint egy adottság.
A fentiek miatt az oldalfalba építhető hsz nem jöhet szóba, csak sima Elac polc sugárzót lehetne feltenni a mostani bipol surround helyére a hallgatási pozíció fel fordítva. Nem tudom az milyen lenne??? Ezért is gondolkodtam csak bipol-ban.
Doki, Cecil, Tamoo:
Azért foglalkozom a surround-al, mert egyre több "sokcsartonás" zenét hallgatok ezért szeretnék azonos kategóriás hsz-kat, a mozi csak "hab lenne a tortán". Lehet rossz úton járok, de még csak keresem, nem találtam meg...:-)
A frekvencia átvitel tudom nem a hsz választás alapkérdése, de próbáltam legalább hasonló hajtogatott magas hangsugárzós surroundot keresni, kb. azonos frekvencia tartománnyal. A közép tartomány nem tudom mekkora gondot okozna, erre vonatkozóan nincs tapasztalatom. Amit most hallok, az az, hogy zenénél de mozinál is gyengébbek a sourround hsz-k, mint az Elac-ok (nyilván nem egy kategóriában vannak), ez igaz a magas és közép tartományra is (egyébként 80Hz-n vágom én is).
Nem is lenne kérdés az Elac sorround, ha lenne bipol sugárzója, de nincs.
Még nincs határozott irány, csak töröm a fejem...
Más gyártó hangsugárzójának bevonása pénzkidobás, legyen az bármekkora surround bajnok.
Van amikor nincs hiányérzete az embernek eltérő hangszóró készlettel sem, sok esetben valóban lehet jó mozit csinálni így is.
Persze ha hallotta egységesen is, akkor utána ott a bogár ... jogosan, szóval amúgy egyetértek veled, én is maradnék az on-wall Elacnál és abból is azonos hangszórókészlettel.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Az alapján választunk hangfalat, hogy az egyik gyártó 5 vagy 10khz-el nagyobb határfrekvenciaátvitelt írt a magassugárzójára...