Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Közben kaptunk egy másik papírt is a hölgytől, kiderült pontosan 37,62m2-es terület, se ablak, se semmi. A papírra annyi van írva, hogy "megszüntetve, tömegelve". Hogy ez a tömegelés pontosan mennyi sittet jelent, nem tudom. De az biztos, hogy pár miatyánkat elfogunk mormolni.
Ja és igen, hogy válaszoljak, a parkettát is bombázni kell, ami egyébként 3 éve lett lerakva, mondjuk nem a legdrágább darabok.
Szóval ez a tündérmese sok fejezetes.
Kár érte, kiváló ügynök volt...
Kép: Panasonic P42G30E
AVR: Sony STR-DA5300ES
Médialejátszó: Mede8er MED600X3D
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12
Kábelek: Kép->AVR: AQ Cinnamon; AVR->Mede8er: AQ Chocolate
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
Táp: Valhalla, Fapaci T3
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee
Moziszoba építés
Bár egyelőre sok köze nincs ennek a hsz-nek (még) a topichoz, csak érdekességként gondoltam megosztom.
10 éve költöztünk párommal, egy társasház földszinti 100m2-es saját lakásba. A hét elején olyan történt amitől még ma sem ocsúdtam fel. A régi tulaj a mellettünk lévő lakásba költözött, átjött hozzánk, beszélgettünk, és áthozott a lakásunkról jópár régi papírt, köztük egy 1970-es tulajdoni lapot, és alaprajzokat. Na most, mint kiderült a kedves idősnéni anno elfelejtette mondani, hogy az egyik szoba alatt befalazásra került, parketta rá stb, ami teljesen el lett rejtve egy közel 30 m2-es pince-raktár-nemtudjapontosanmi, ami az új tullapon és alaprajzokon ennek köszönhetően már nem szerepelt. Állítólag akkoriban a hölgy nevén volt, de használatba nem vehette (senki nem tudja mi alapján).
Nos, utána jártunk és kiderült, hogy semmi akadálya annak, hogy a befalazott lejárót felbontsuk és lakhatóvá tegyük. A hölgy állítása szerint egyszerűen egy rahedli sittel töltötték fel, tehát vélhetően háborús állapotok vannak odalent.
De a lényeg, mindig arról álmodtam, hogy de jó lenne egy olyan helyiség ahol egy moziszobát kitudnék alaktani, és alkalomadtán elvonulhatok. Basszus erre kiderül, hogy 10 éve ott aludtam felette...
Úgyhogy a moziszoba még messze van, de a hely ha Isten is úgy akarja adott lesz.
Elnézést hogy picit offoltam, de gondoltam érdekes lehet.
Nem semmi történet. Akkor ezt úgy kell elképzelni, hogy a szobában fel kell szedned a parkettát, aztán feltörni a betont és kiszedni a min. 60m3 snittet? Nem lesz kis meló, a koszról és porról nem is beszélve. Ablak, ajto ezek szerint nincs rajta? Vajon mennyire lehet vizes és vajon mennyi mindent kell majd megcsinálni, hogy egy elhető teret alakits ott ki. Drukkolok, hogy összejöjjön, mert jó kis mozi barlangot lehetne összehozni.
Mennyire mázlista vagy, bárcsak én találtam volna ilyen helyet ....
Biztos kell rá egy kis ráforditás de csinálhatsz kényelmesen egy jó szobát magadnak. ..hajrá -
Moziszoba építés
Mennyire mázlista vagy, bárcsak én találtam volna ilyen helyet ....
Biztos kell rá egy kis ráforditás de csinálhatsz kényelmesen egy jó szobát magadnak. ..hajrá -
"Az igazi barát szemből támad."
Moziszoba építés
Azt nem lesz gyönge kitermelni akkor.....
Viszont lehet találsz érdekes dolgokat...
Sok Sikert!!!
-dobhatsz fel egy képet ha majd megbontásra kerül-
Én sztem jobban izgulok mint te.
Moziszoba építés
Bár egyelőre sok köze nincs ennek a hsz-nek (még) a topichoz, csak érdekességként gondoltam megosztom.
10 éve költöztünk párommal, egy társasház földszinti 100m2-es saját lakásba. A hét elején olyan történt amitől még ma sem ocsúdtam fel. A régi tulaj a mellettünk lévő lakásba költözött, átjött hozzánk, beszélgettünk, és áthozott a lakásunkról jópár régi papírt, köztük egy 1970-es tulajdoni lapot, és alaprajzokat. Na most, mint kiderült a kedves idősnéni anno elfelejtette mondani, hogy az egyik szoba alatt befalazásra került, parketta rá stb, ami teljesen el lett rejtve egy közel 30 m2-es pince-raktár-nemtudjapontosanmi, ami az új tullapon és alaprajzokon ennek köszönhetően már nem szerepelt. Állítólag akkoriban a hölgy nevén volt, de használatba nem vehette (senki nem tudja mi alapján).
Nos, utána jártunk és kiderült, hogy semmi akadálya annak, hogy a befalazott lejárót felbontsuk és lakhatóvá tegyük. A hölgy állítása szerint egyszerűen egy rahedli sittel töltötték fel, tehát vélhetően háborús állapotok vannak odalent.
De a lényeg, mindig arról álmodtam, hogy de jó lenne egy olyan helyiség ahol egy moziszobát kitudnék alaktani, és alkalomadtán elvonulhatok. Basszus erre kiderül, hogy 10 éve ott aludtam felette...
Úgyhogy a moziszoba még messze van, de a hely ha Isten is úgy akarja adott lesz.
Kár érte, kiváló ügynök volt...
Moziszoba építés
https://www.youtube.com/watch?v=tOjJ2BhKCnw
Miért kell ilyenekkel borzolni a kedélyeket
Írtam PM-et , kértem egy kis infót.Olvastad?
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Moziszoba építés
Ez a nappaliból van kívülről. A jobb ajtó az alaprajzon bal alul van.
Így már világos.
Én a helyedben maradnék az 5.1 nél, mivel nem nagy az alapterület és a kevesebb néha több!
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Moziszoba építés
Nem a tetőtérben, hanem alul. Mivel ki kéne bontani a tokot, azt nem szeretném, mert nemrég lett berakva. A jobb oldali ajtó a bejárat.
image.jpg
Lehet, hogy csak nekem nem világos (elnézést az értetlenségemért) de a rajzon egy ajtó van, a képen pedig kettő...
Moziszoba építés
Jó lenne valahogy a 7.1, de fingom sincs hogyan.
Esetleg az ajtó fölé, de az már 2 méter magasan lenne.
Ha az oldalsugárzókat, vagy csak az ajtó melletti hangsugárzót mobil állványra teszed, megoldott a 7.1.
Ajtó fölé ne! Mondjuk ezt te is érezted/tudtad.
Nálam is alul-felül ajtók vannak.
Moziszoba építés
Nem a tetőtérben, hanem alul. Mivel ki kéne bontani a tokot, azt nem szeretném, mert nemrég lett berakva. A jobb oldali ajtó a bejárat.
image.jpg
Nálam nincs jobb oldali. Csak egy alsó, meg egy felső
Moziszoba építés
Szerintem felül az ablak lehet, akkor meg pont oda esne a másik oldali surr. (ha pontos a vázlat).
Ja, hogy az egy ablak. Akkor 5.1(.2).
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Moziszoba építés
Ülj közelebb, s máris fel tudod tenni oldalra a surroundokat.
Szerintem felül az ablak lehet, akkor meg pont oda esne a másik oldali surr. (ha pontos a vázlat).
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Moziszoba építés
Ez a vázlat.
Névtelen.png
Ülj közelebb, s máris fel tudod tenni oldalra a surroundokat.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Moziszoba építés
Ez a vázlat.
Névtelen.png
Ez a tetőtérben lesz, ahogy korábban írtad? Miért nem lehet megfordítani a felállást? Felül a kék vonal az ablak? A kombájnt felismerem .
10.1 Auro3D
Moziszoba építés
Jó ötlet, de nem kivitelezhető, vagy inkább nem lehetséges. Sok bontással szétveréssel járna, és esztétika szempontjából sem lenne jó látvány a másik helyiség felől. Köszi.Nem nagyon értem, hogy miért járna sok bontással, az esztétikai részét meg főleg, de te tudod.Ha mindenképp ragaszkodsz az eredeti felálláshoz, akkor viszont hagynám az 5 csatornás kialakítást, a 7 csatornát nem erőltetném. Főleg nem az ajtó fölé 2 méter magasban elhelyezve a surrondot. Inkább akkor már 5.1.2-es Atmos- ban gondolkodnék a helyedben. Persze a mennyezetiekhez is kell valamennyi rombolás, nem tudom azt mennyire akarnád.
Moziszoba építés
Ez a vázlat.
Névtelen.png
Szvsz.Az ajtót kifelé nyílóra változtatnám, aztán az egész felállást megfordítanám.
Moziszoba építés
Kíváncsi leszek, bár hozzád sztem csak Obama juthat majd be.
Miért? Próbáltad és nem engedett be?
Moziszoba építés
A padlószőnyeg lesz horror sajnos.
Pedig ha neki állnál szőni...... Kíváncsi leszek, bár hozzád sztem csak Obama juthat majd be.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Moziszoba építés
Igen a Hdmi egy érvágás lesz....
A hangelektronika megvan, proji volt 165000, a vászon 8000, ebből lesz diy fix. XPS lap, festék, világítás stb. eddig 35000. Itt tartok anyagilag. Sajátkezüleg készül minden, csak az időm kevés. A padlószőnyeg lesz horror sajnos.
Hajrá, sok sikert hozzá és jó filmeket!
Moziszoba építés
hajrá
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Moziszoba építés
300000 a max. költség. Bele fog férni talán.
Abból egy közepes HDMI kábel jön ki
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Moziszoba építés
Mégiscsak csinálom a moziszobám. Hiányzik a vetítés nagyon. Lassan alakul, majd dobok képeket.
300000 a max. költség. Bele fog férni talán.
Hajrá!
Várjuk a képeket. Remélem minden részletről lesz valami kis infó, hogy más is tanulhasson belőle.
Szeretnék már én is itt tartani, hogy a moziszobámat építgethessem..
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Moziszoba építés
A surround oldalt leszámítva, elég vagány kis nappali:
Gáz ez a hátsó rész. Éppen ide illik a mondás: Sokszor a kevesebb, több. 5.2.4 csatorna bőven elegendő lenne.
Viszont a frontoldal tetszetős.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000