Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem célszerű keverni a blogolást és a fórumozást. Utóbbi beszélgetésre, infócserére, kapcsolattartásra lett kitalálva, míg a privát blogon mindenki leírhatja reakció nélkül, mit gondol a világról. Sokak szerint akkor indul meg egy fórum a lejtőn, amikor elkezdődik a klikkesedés, megjelennek a privát szobák és féltitkos csoportokba vonulnak vissza a tagok. Lehet benne igazság. Annak idején én elleneztem ezt az irányt, de leszavaztak.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Itt a saját gondolatait és tapasztalatait osztja meg Tonyka.
Ráadásul sokkal bővebben, mint mondjuk bárki a filmes topikban.

Egyetértek Cutlerrel. Ha valaki egy filmről akar olvasni, az joggal gondolhatja úgy, hogy ha benéz a filmajánlóba, akkor ott fogja megtalálni az egyes filmek kritikáit, ajánlóit vagy épp az ellenkezőjét. Terjedelemtől és a mondanivaló magvasságától függetlenül. Téves értelmezés az ellentettje, hiszen Ilyen alapon mindenki nyithatna egy "én így gondolom, ez az én utam, így bukdácsolok össze-vissza" (szélesen értelmezett) topikot, s rögtön szét is baxxtunk vele mindent. Gondoljatok csak bele. Mindenki végig kéne, hogy nyálazza, oldalakra visszamenőleg minden fórumos saját, önállóan nyitott topikját, hátha az illető kábel témában, csevegő témában, moderációs kérdésekben, filmajánlásban, projektor adásvételben, phono kar vagy hangszedő installációban, krumplifőzelék recept, netán számítógépes beállítások témájában írt-e bármit is?  :smile51:Ha valaki ezt felrúgja, s dafge a saját mozis topikjában ír egy olyan témáról, aminek van saját szekciója, valahol a topik (öncélú) fanfárkodásának tartom, legyen az bárki is. Nem véletlenül lett így tematizálva a fórum.  A "saját" (mozi/média/hifi) topikok arra vannak, hogy a delikvens a saját rendszerét be- és megmutassa, meséljen az esetleges fejlesztéseiről, szétkürtölje, ha új beszerzés van, stb. Ennyi.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Mondjuk nem tudom, hogy egy Emotiva procis hírt, miért a moziszobás topikodba raksz be, nem az erősítősben lenne a helye? Ahogy a filmajánlókat se ide kellene, hanem a nekik való helyre. Persze értem én, hogy pörgessük a saját topikot, csak így az infók nem a saját topikjaikban vannak, hanem össze vissza. Szvsz
Volt ez már egyszer téma. Először is a fórum messze van az általad említett, áhított rendtől, kissé kukacoskodásnak érzem a felkérdezést. Mostanság ez annyira nem lep meg, persze ettől én továbbra is maradok a saját utamon, elég makacs, no meg önfejű vagyok a hobbival, és az elképzelésimmel kapcsolatban. Pláne, h fórum szabályt nem sértek vele, ha igen, majd jelzik az illetékesek. Ilyen erővel már önmaga a mozitopikok is szükségtelenek, mindennek van helye. A saját képek a rendszeredről untig elég lenne arra a célra, h feldobálj pár képet. Csak, h attól még nem ismer meg a közösség ráadásul egy hét múlva a feledés homályába veszne mit mikor, miért. Mert senki nem fog ezernyii lapot átnyálazni ha kíváncsi a személyed által bejárt útra pl. A topikomat nem azért készítettem, h olyan legyen, mint sok másik, ahol megfagyott az idő, és gazdátlanul hevernek. Azt gondolom ez rosszabbul fest, mint, h egy új proci hírét osztom meg, aztán esetleg beszélgetünk róla. A topikom az én váram,(illetve az AVX-é) szívesen látok benne mindenkit. Örömmel veszem, ha szívesen bogarásznak, böngésznek benne. Itt van a magvas gondolataim többsége, amik újdonságokat, érdekességeket, mint most a mikrofon, vagy akár filmajánlókat, beszámolókat tartalmaznak. Sokan merítenek az ajánlóimból, sokakkal egyezik az ízlésem, így nekik egyszerűbb kisebb oldalszámon böngészni az ajánlóim, vagy éppen elkerülni valamelyik alkotást. A topikokban sok esetben akár 3 lapon keresztül is teljesen másról folyik a diskúrzus, mint amire a topik hivatott. Én viszont ahogy olvasható a topik címében, elég tágra hagytam a zsák száját, megjegyzem nem véletlen. Tiltva nincs, bárki átemelhet a a témának megfelelő párhuzamos topikba innen bármit. Néha én is szoktam duplázni, mint az akkor friss Alien bemutatóval. 

Ez azt jelenti, hogy képes lennél a jövőben minden nem Atmos és DTSX filmet Dolby Surround-ban, vagy NeuralX-ben nézni? Vagy jobb maradni natív módban?
Mert, ha az van, hogy egyik filmnél OK, a másiknál nem, akkor inkább várnék még a fejlesztéssel. 

Azt jelenti, már most is úgy forognak a filmek, ha van egy egy jelenet aminél kíváncsi vagyok a különbségre, akkor átkapcsolom normál Master-re. 

Ez roppant érdekes kérdés.
Van, ahol jobb és van, ahol rosszabb.

Nekem az a furcsa, hogy nem csak hozzátesz hangot a felső hangfalakra, hanem én egy kis dinamika visszaesést tapasztalok az alsóknál.
Nem értem, hogy miért.
Személy szerint nekem a Neural-X tűnik jobbnak, de a legjobb kiegészítés "normál" anyagokhoz talán az Auro3D.

Nálam egyelőre a Dolby Surround a nyerő, de még tesztelés alatt továbbra is. A méréssel is szórakozom, kicsit lejjebb, kicsit feljebb, előre, hátra. A hallható eredmény hullámzik elég rendesen, ez kiemelten érvényes a felsők határozottságára. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Ha most beleolvasol a filmes topikba - egy nagy zagyvaság az egész. Sajnos.

A hírek és újdonságok, érdekességek is elférnek itt.
Az erősítők topik már inkább a nem tudom mi lehet a baj az erősítőmmel dolgokkal foglalkozik, illetve az Onkyo 606-os jó választás lenne-e, stb.

Én legszívesebben Tonyka topikját olvasom egy ideje.

Semmi gond azzal, ha a gondolatairól ír, én is szívesen olvasom a beszámolóit.A filmes topik meg pont azért olyan, mert ő és a többi moziszobás fórumos is a saját topikjában ír a filmekről.
Ha mindenki ott fejtené ki bővebben a véleményét a filmekről, akkor talan nem lenne akkora nagy zagyvaság.
Véleményem szerint ideális esetben a filmajánlós topikban mondaná el mindenki a véleményét a filmekről és a saját moziszobás topikjában esetleg írna a film technikai dolgairól, hogy milyen a képminősége, hangkeverése, esetleg az Atmosról.
Ha meg szerinted az újdonságok is jó helyen vannak itt, akkor ennyi erővel minden fórumosnak nyitnia kellene egy sajat topikot és oda írogathatná, ami csak eszébe jut. Aztán aki valami témát akarna keresni, az elolvashatná az összes fórumozó, összes topikját

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ez azt jelenti, hogy képes lennél a jövőben minden nem Atmos és DTSX filmet Dolby Surround-ban, vagy NeuralX-ben nézni? Vagy jobb maradni natív módban?
Mert, ha az van, hogy egyik filmnél OK, a másiknál nem, akkor inkább várnék még a fejlesztéssel. 

Ez roppant érdekes kérdés.
Van, ahol jobb és van, ahol rosszabb.

Nekem az a furcsa, hogy nem csak hozzátesz hangot a felső hangfalakra, hanem én egy kis dinamika visszaesést tapasztalok az alsóknál.
Nem értem, hogy miért.
Személy szerint nekem a Neural-X tűnik jobbnak, de a legjobb kiegészítés "normál" anyagokhoz talán az Auro3D.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Mondjuk nem tudom, hogy egy Emotiva procis hírt, miért a moziszobás topikodba raksz be, nem az erősítősben lenne a helye? Ahogy a filmajánlókat se ide kellene, hanem a nekik való helyre. Persze értem én, hogy pörgessük a saját topikot, csak így az infók nem a saját topikjaikban vannak, hanem össze vissza. Szvsz

Ha most beleolvasol a filmes topikba - egy nagy zagyvaság az egész. Sajnos.

A hírek és újdonságok, érdekességek is elférnek itt.
Az erősítők topik már inkább a nem tudom mi lehet a baj az erősítőmmel dolgokkal foglalkozik, illetve az Onkyo 606-os jó választás lenne-e, stb.

Én legszívesebben Tonyka topikját olvasom egy ideje.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A Surround beszéd foszlányokat is felenged, addig a Neural:X nem. Filmnézés közben többszöri neki futásra a Dolby S. nyert nálam. Mind dinamikában, mind a felsők használatában jobbnak érzem. Ez kissé meg is lepett. T.C. barlangba ereszkedése brutál jó, csipeg - csepeg minden felülről. Egyértelműen hozzátesz a hangzáshoz. Nem tudom, h csinálják de nem éreztem még túlságosan nem odavaló hangot a felsőkből jönni. Ellenben a szélfújás, eső esés, és hasonlók nagyon jól átjönnek. 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

A fene érti, biztos tudnak valamit, ennyiért már nem kéne félrenyúlniuk. Szarvas hiba lenne, ha nem lenne működőképes, 4999 dodo már nem kis összeg, nagyon nem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem nagyon értem a .3 csatornás procikat. Régebben, ha mélysugárzóról volt szó, akkor az alap 1 db helyett vagy 2db(elől 2, hátul 2, átlósan 1-1) vagy 4 db(minden sarokba 1-1)volt az ajánlás. A 3 subos felállást nem nagyon erőltették, mert nehézkes az összehangolásuk. Ehhez képest az Emo már a 2. proci, ahol 3 szub kimenet van
A fene érti, biztos tudnak valamit, ennyiért már nem kéne félrenyúlniuk. Szarvas hiba lenne, ha nem lenne működőképes, 4999 dodo már nem kis összeg, nagyon nem. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Aztaa mindenit támad az Emotiva a másfél millás kategóriában is. Mendemondák keringtek már jó ideje az RMC1-ről, hát úgy tűnik megszületett.

http://www.avsforum.com/emotiva-to-debu ... -ces-2017/

Nem nagyon értem a .3 csatornás procikat. Régebben, ha mélysugárzóról volt szó, akkor az alap 1 db helyett vagy 2db(elől 2, hátul 2, átlósan 1-1) vagy 4 db(minden sarokba 1-1)volt az ajánlás. A 3 subos felállást nem nagyon erőltették, mert nehézkes az összehangolásuk. Ehhez képest az Emo már a 2. proci, ahol 3 szub kimenet van

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Aztaa mindenit támad az Emotiva a másfél millás kategóriában is. Mendemondák keringtek már jó ideje az RMC1-ről, hát úgy tűnik megszületett.

http://www.avsforum.com/emotiva-to-debu ... -ces-2017/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egy kis érdekesség az Audyssey mikrofonról, nekem ugyan HB van. De így érthető, miben tud többet mondjuk az Audyssey Pro szett mikrofonja. Valószínűleg pontosabb 12kHz felett. 
A mikrofon hangnyomás/feszültség linearitása nem különösebben érdekes paraméter, ha korrigálva van a mérőkörben. A készülékekhez azért mellékelnek mikrofont, mert annak az átviteléhez van beállítva a mérőkör, de a normális mérőmikrofonok között elég minimális különbség van. Persze a szupergagyi példányokon a korrekció sem segít, mert azoknál a többi paraméter is vérzik.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Egy kis érdekesség az Audyssey mikrofonról, nekem ugyan HB van. De így érthető, miben tud többet mondjuk az Audyssey Pro szett mikrofonja. Valószínűleg pontosabb 12kHz felett. 

http://subvoice.hu/hangdobozepites/meres/mikrofon/

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A malac, visít, röfög és csámcsog... 
Ahogy mondod, pont ebben a sorrendben

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Kíváncsi lettem én is, malacot amúgy még nem is hallottam ?   
A malac, visít, röfög és csámcsog... 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ohh nem is baj, minél kevesebben ismerik annál jobb nekem

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 926

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Az a lényeg ,hogy fasza és tetszik neked.. mikor lehet megfülelni? 

"Az igazi barát szemből támad."

menyuslight
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: menyuslight »

Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000  Vászon:Screenline: 21:9 microperforált  Tápszűrő: Torus Power  Amp: Primare 30.7 Amp 2: Primare 30.7  Front: MILLER & KREISLER S150  Rear: M&K Sound S150  Atmos M&K Sound MP 150
Sub: SVS 4000

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Az a lényeg ,hogy fasza és tetszik neked.. mikor lehet megfülelni? 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Mert nem volt itthon, igy nem tudott behajolni. csobe akarsz huzni, de ismerlek, mint a rosszpenzt.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Itt történt meg ami amúgy soha nem szokott, h behajolt a feleségem az előszobából, h ez marha jól szól.
 "  az Anthem nagy szerelem  "

Az Anthemnél ezt miért nem tette meg? 

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Nekem is tetszenek a hifis/filmes összefoglaló írásai!
Legjobb az írásaiban, hogy valóban pártatlan és valódi felhasználói szemmel vizslatja, és készíti el a beszámolóját!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Szóval a csatlakoztatás, térdelés, állványszétszedés, Audyssey tortúrája után alig vártam, h végre valamiféle hangot is halljak már. A sors úgy hozta, h egy DTS-X demo került elsőnek sorra. Kevés időm volt, és nagyon kíváncsi voltam a nevezetes DTS-X-re. Rögtön beleakadtam egy elég impresszív muzsikába. Itt történt meg ami amúgy soha nem szokott, h behajolt a feleségem az előszobából, h ez marha jól szól. Na mondom, nyugodtan alhatok nem vágja el a torkom álmomban, h már megint mi a fenét vettem drága pénzért. A kapott hang megdöbbentően tiszta, részletes, dinamikus volt. Elvezet volt hallgatni minden taktusát. Minden hang körbe vett, a tértől tátva maradt a szám, pedig hallottam már sok mindent idehaza. Aztán elkezdődött  a szokásos tesztanyagok egymás utáni indítása. A tisztaság megdöbbentő, a magasok nem tolakodnak, mégis finomak. Így az ismert hangok teljesen új köntösbe öltöztek, minden kicsit élvezetesebbé vált. A mélyek pontos megfogottak, még is intenzívek. Nem takarnak semmit, tehát nem a többi hang kárára dolgoznak. A dinamika egy lépcsővel feljebb került. Párszor befficent némi libabőr is, vagy éjjel 1-ig nyomtam alig bírtam abbahagyni a tesztelést. Később elkezdtem foglalkozni az új hang módokkal. Kaptam kétféle verziót a felsők megszólaltatásához normál 5.1 - 7.1 master és DD. DTS hangok esetére. Az egyik a Dolby Surround a másik a Neural:X. Lekapcsoltam a nagy végfokot, h csak a mennyezetiek szóljanak. Így könnyebben kivehető, h melyik mit csinál. A Surround beszéd foszlányokat is felenged, addig a Neural:X nem. Filmnézés közben többszöri neki futásra a Dolby S. nyert nálam. Mind dinamikában, mind a felsők használatában jobbnak érzem. Ez kissé meg is lepett. T.C. barlangba ereszkedése brutál jó, csipeg - csepeg minden felülről. Egyértelműen hozzátesz a hangzáshoz. Nem tudom, h csinálják de nem éreztem még túlságosan nem odavaló hangot a felsőkből jönni. Ellenben a szélfújás, eső esés, és hasonlók nagyon jól átjönnek. Ezt ugye nem tudom hasonlítani a 7702-höz, hisz az nem tudta. Az MKII, vagy a 7703-at lehetne összevetni. Minden esetre sima Atmos is jobban szól a nagy vason, persze ez nem meglepő, hisz hangban túl mutat a kicsin, ez most már nem kérdés. A koncertek szintén jól szólnak, Adele valóban bevarázsolta az Albert Hall-t a nappalimba, a hangja meg fantasztikus. Bárki bármit mond az egyik legjobb felvétel hang ügyileg. A magasok továbbra is rabul ejtettek, mindezt balanszosan, egyik hang sem zavar be a többinek. A zene eszközök jól elkülönültek egymástól, élmény volt hallgatni. Olyan számokat is meghallgattam amit idáig sosem. 2.0-ás zenére nem tudtam még teljesen kiaknázni, bár még másban sem, kell azért még idő pár tapasztalathoz. Nem mértem még csak 6 ponton pl. A 8 pontos mérés még hátra van. A vágásokkal játszadozás, a távolságokkal szórakozás, a PRO bemérés még mind mind hátra van. A fő csapás viszont már megvan, a gép nagyon jó. Nem mondom most már el tudnék képzelni egy hangfalszett feljebb lépést is, idővel az is el fog következni. Egyelőre élvezem ami van.

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Üdv Tonyka.
Jó látni hogy mindig mennek valamilyen tesztelgetések nálad .))

Békés Boldog Karácsonyt kívánok
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Örömmel vettem tudomásul, h a kistesóhoz képest feltűnt egy újabb menüpont. Nevezetesen a két csatornás jel esetén kapunk külön bass menedzsmentet, távolság állítást, vágást, és stb. Ebből látszik, h komolyan vették a zenefanokat. Fájlaltam is a 7702-nél, h Large front állítás mellett  két csatornás jel esetén nem használta a subot. Azt gondolom van olyan minősége a subjaimnak, h nyugodtan rábízhassam a mélyeket akár zene esetén is. Tudom ez sokaknak eretnetség, én akkor is szeretem őket használni. 

Lezárt

Vissza: “Házimozi”