Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

Jelentkezem én is

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 814

Hozzászólás Szerző: lacy »

A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, .
Oké, de ha lehet ne ! január 7-re szombatra mert az már foglalt elvben Neked is
Ha jó időpontot találsz, menek én is

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Lesz 4K lejátszó is.
Ha még van hely akkor jelentkeznék.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Esetleg a szeánszot nem lehetne megspékelni egy 4K UHD játékos összehasonlítással? Vagy egy másik szeánsz keretében megrendezni ha valakit érdekelne?
Lesz 4K lejátszó is.

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Esetleg a szeánszot nem lehetne megspékelni egy 4K UHD játékos összehasonlítással? Vagy egy másik szeánsz keretében megrendezni ha valakit érdekelne?

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, ha elég érdeklődő jön össze. Az összes projektort a vászonra lőjük, be is kalibrálom mindegyiket, s néhány dolgot összevetünk rajta. Elintézem, hogy ugyanazon forrásból, HDMI elosztóval mindegyikből ugyanaz a kép menjen ki, s kitakar, betakar. Lehet majd látni, melyik milyen a kartonból kivéve, s bekalibrálva. Emellett össze lehet majd vetni, megéri a natív 4K felbontás, vagy elég a 4K felskálázás is. Melyik milyen távolságból látható, élvezhető, honnan van/nincs már értelme az adott felbontásnak. Össze lehet mérni a képet szinte minden szempontból.
Ez jól hangzik
Remélem erre már eltudunk menni haverral.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Mehetek, ha viszek sós masnit?

Laci, pont ez jutott eszembe, hogy volt-e kalibrálva a JVC.

Anélkül be nem teheted a lábad. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Milyen távolságból nézte a DC-ben(a nagyított képet) és milyen távolságról és mekkora vásznat a SA-nál?  Volt-e a JVC kalibrálva? Ugyan azokat a műsoranyagokat nézte-e? 
Kinek nem elég a 9300-as Epson tudásszintje? 
Mikorra tervezed a szeánszot? Csak azért mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbségért, mennyi pénzt hajlandóak kifizetni az emberek ...

A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, ha elég érdeklődő jön össze. Az összes projektort a vászonra lőjük, be is kalibrálom mindegyiket, s néhány dolgot összevetünk rajta. Elintézem, hogy ugyanazon forrásból, HDMI elosztóval mindegyikből ugyanaz a kép menjen ki, s kitakar, betakar. Lehet majd látni, melyik milyen a kartonból kivéve, s bekalibrálva. Emellett össze lehet majd vetni, megéri a natív 4K felbontás, vagy elég a 4K felskálázás is. Melyik milyen távolságból látható, élvezhető, honnan van/nincs már értelme az adott felbontásnak. Össze lehet mérni a képet szinte minden szempontból.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

A JVC-vel is vetítettél 355 cm széles 16:9-es képet?
Milyen távolságból nézte a DC-ben(a nagyított képet) és milyen távolságról és mekkora vásznat a SA-nál?  Volt-e a JVC kalibrálva? Ugyan azokat a műsoranyagokat nézte-e? 
Kinek nem elég a 9300-as Epson tudásszintje? 
Mikorra tervezed a szeánszot? Csak azért mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbségért, mennyi pénzt hajlandóak kifizetni az emberek ...

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Engem is erdekelne a szeansz! :-)
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 286

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Ha van rá érdeklődés és tudok egy JVC-t szerválni, akkor egymás mellé tudom tenni őket (sőt, még egy 4K-s Sonyt is, meg egy HW65-öt is), egy helyiségben, egy vászonra.
Hadd jelentkezzek be, mint igénylő!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép! 
A JVC-vel is vetítettél 355 cm széles 16:9-es képet?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ezzel a véleményeddel szerintem többünket is kíváncsivá tettél! Ezek szerint, a JVC is "kukázott" egy üveg optikát és piacra dobta az első éles képű vetítőjét?! 
Elképzelhetetlenül vágyom egy "kitakar-betakar" tesztre az X7000 és a 9300W között, olvassa a topikot bárki, aki tud ehhez segítséget nyújtani? Igazából csak egy bemutató pldány X7000 kellene, a 9300-at biztosan meg tudja szerezni Iván...
Az Epson csirkehálóját csak akkor láttuk a Dreamcinema-ban, amikor az 2,35:1 nagyított képet néztük. 

Ha van rá érdeklődés és tudok egy JVC-t szerválni, akkor egymás mellé tudom tenni őket (sőt, még egy 4K-s Sonyt is, meg egy HW65-öt is), egy helyiségben, egy vászonra.

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Ha nem titok elárulnád, hogy hol nézted meg őket 1 óra eltéréssel?  JVC: StreamaudioEPSON: Dreamcinema

tropi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: tropi »

Sziasztok,

Légyszives segítsetek projektor vállaszásba. Van kb 100.000Ft-om a vásárlásra. Nyílván ebben az árban a használtpiac is játszik.

Otthoni házimozizásra kell. 4,5m-ről is tudnám vetíteni a képet. Most csak falra de később vászonra. A sötétítés elég jól megoldható a szobában. Jó lenne megismerkedni a 3D otthoni élménnyel de gondolom ebben az árban az még nincs benne. Egy médiabox szolgáná ki HDMI-n keresztül.

Minden lehetőséget infót szívesen veszek. 

Köszi

Miklós

(Komárom-Esztergom megye)

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Nekem volt szerencsém megnézni a JVC X5000-et, illetve az Epson 9300W-t egymás után, igaz nem egy helyen, de egy órán belül, így viszonylag jól össze tudtam hasonlítani a két projektort!
Ami az Epson előnye az a nagy fényerő, világosabb szobákban ez segítség lehet, viszont maga a kép minősége sokkal szebb, kontrasztosabb volt számomra a JVC X5000-en. Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép! Nekem a színek is jobban tetszettek a JVC-nél, én az x5000 vagy x7000 mellett döntenék, bár árban azért drágábbak!

Ha nem titok elárulnád, hogy hol nézted meg őket 1 óra eltéréssel? 
Blogom

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Azért biztosan kijelenthető az ,hogy az epson 9300 nem a világ legjobb  vetítője.. számtalan jobb gép van a piacon. csak hát ennyi pénzért most ő a legjobb az biztos! 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 286

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Nekem volt szerencsém megnézni a JVC X5000-et, illetve az Epson 9300W-t egymás után, igaz nem egy helyen, de egy órán belül, így viszonylag jól össze tudtam hasonlítani a két projektort!
Ami az Epson előnye az a nagy fényerő, világosabb szobákban ez segítség lehet, viszont maga a kép minősége sokkal szebb, kontrasztosabb volt számomra a JVC X5000-en. Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép! Nekem a színek is jobban tetszettek a JVC-nél, én az x5000 vagy x7000 mellett döntenék, bár árban azért drágábbak!

Ezzel a véleményeddel szerintem többünket is kíváncsivá tettél! Ezek szerint, a JVC is "kukázott" egy üveg optikát és piacra dobta az első éles képű vetítőjét?! 
Elképzelhetetlenül vágyom egy "kitakar-betakar" tesztre az X7000 és a 9300W között, olvassa a topikot bárki, aki tud ehhez segítséget nyújtani? Igazából csak egy bemutató pldány X7000 kellene, a 9300-at biztosan meg tudja szerezni Iván...
Az Epson csirkehálóját csak akkor láttuk a Dreamcinema-ban, amikor az 2,35:1 nagyított képet néztük. 
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

denon-x4100
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: denon-x4100 »

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Valaki hasonlította már össze az új Epson 9300-ast valamelyik újabb JVC 4k e-shift projektorral? Igaz, hogy mind az 5000-es, mind a 7000-es JVC jóval drágább az Epsonnál, de érdekelne, hogy vajon a gyakorlatban is jobbak, vagy csak drágábbak nála?
Kíváncsi lennék egy ilyen összevetésre is, nem csak elméletben, hanem egy bemutatón is.

Tudtommal ahol ez van, ott a másik nincs, úgyhogy nem lesz egyszerű.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Hehe, néhány hete Ivánnal csináltunk egy rövid "kitakar-betakar' tesztet, a kis terem Sony VPL-VW320ES vetitője küzdött a 9300-assal. Szerintem "döntő fölény"-nyel nyert a 9300-as.

Valaki hasonlította már össze az új Epson 9300-ast valamelyik újabb JVC 4k e-shift projektorral? Igaz, hogy mind az 5000-es, mind a 7000-es JVC jóval drágább az Epsonnál, de érdekelne, hogy vajon a gyakorlatban is jobbak, vagy csak drágábbak nála?
Kíváncsi lennék egy ilyen összevetésre is, nem csak elméletben, hanem egy bemutatón is.
Blogom

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

neki 3chipes  a vetitője
Ok. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Ez a projektor már nagyon jó és ami nem csak számomra fontos, hogy nem villogja szét az ember szemét (agyát)! Van akit nem zavar, de aki a hdmi-s teszt alatt Tibi balján ült fiatal srác, a korábbi nagyszobás demózás után hazafelé a kocsiban, számára megmagyarázhatatlan fejfájásra panaszkodott. Engem is zavar a rainbow, ezért soha nem vennék 1 chipes vetítőt. 
Na a lényeg csak lemaradt. Ha Tibi hozzászokna az lcd nyugodt képéhez, még az is előfordulhat, hogy később már őt is zavarná a dlp.

neki 3chipes  a vetitője.. és olyan képet néz amit ,nem kapsz csak 6-8 mill körül.. nem jobb az epson hidd el, de tény ,hogy a 9300-as epson nekem is megmozgatta a fantáziámat.. ha eljönnél egyszer hozzám, akkor látnál olyan dlp 1chipest amin nem szúrod ki a szivárványt.. szinte biztosra veszem! 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

ne hülyéskedj már bazz...
Ez a projektor már nagyon jó és ami nem csak számomra fontos, hogy nem villogja szét az ember szemét (agyát)! Van akit nem zavar, de aki a hdmi-s teszt alatt Tibi balján ült fiatal srác, a korábbi nagyszobás demózás után hazafelé a kocsiban, számára megmagyarázhatatlan fejfájásra panaszkodott. Engem is zavar a rainbow, ezért soha nem vennék 1 chipes vetítőt. 
Na a lényeg csak lemaradt. Ha Tibi hozzászokna az lcd nyugodt képéhez, még az is előfordulhat, hogy később már őt is zavarná a dlp.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap akartam én is írni, hogy a HW-65-höz hasonlítgatják az Epsont. Nekem is jobban tetszett a képe, mint a 320-as Sony-é, pedig itt már arról sem beszélhetünk, hogy azonos lenne a kategória.
Az Epson az első LCD masina, aminek egészen DLP-s természetes színvilága van. A fényereje meg alázza a legtöbb DLP-t.
Mondjuk azért a tökéletes kalibráció sem vált hátrányára, nem hiszem, hogy ha dobozból kivéve látjuk,ennyire ellettünk volna ájulva tőle
Elgondolkoztam a Sim2 cseréjén.

ne hülyéskedj már bazz...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”