Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Jelentkezem én is
A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, .
Oké, de ha lehet ne ! január 7-re szombatra mert az már foglalt elvben Neked is
Ha jó időpontot találsz, menek én is
- csacsumicsa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
Lesz 4K lejátszó is.
Ha még van hely akkor jelentkeznék.
Esetleg a szeánszot nem lehetne megspékelni egy 4K UHD játékos összehasonlítással? Vagy egy másik szeánsz keretében megrendezni ha valakit érdekelne?
Lesz 4K lejátszó is.
- csacsumicsa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
Esetleg a szeánszot nem lehetne megspékelni egy 4K UHD játékos összehasonlítással? Vagy egy másik szeánsz keretében megrendezni ha valakit érdekelne?
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, ha elég érdeklődő jön össze. Az összes projektort a vászonra lőjük, be is kalibrálom mindegyiket, s néhány dolgot összevetünk rajta. Elintézem, hogy ugyanazon forrásból, HDMI elosztóval mindegyikből ugyanaz a kép menjen ki, s kitakar, betakar. Lehet majd látni, melyik milyen a kartonból kivéve, s bekalibrálva. Emellett össze lehet majd vetni, megéri a natív 4K felbontás, vagy elég a 4K felskálázás is. Melyik milyen távolságból látható, élvezhető, honnan van/nincs már értelme az adott felbontásnak. Össze lehet mérni a képet szinte minden szempontból.
Ez jól hangzik
Remélem erre már eltudunk menni haverral.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Mehetek, ha viszek sós masnit?
Laci, pont ez jutott eszembe, hogy volt-e kalibrálva a JVC.
Anélkül be nem teheted a lábad.
Milyen távolságból nézte a DC-ben(a nagyított képet) és milyen távolságról és mekkora vásznat a SA-nál? Volt-e a JVC kalibrálva? Ugyan azokat a műsoranyagokat nézte-e?
Kinek nem elég a 9300-as Epson tudásszintje?
Mikorra tervezed a szeánszot? Csak azért mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbségért, mennyi pénzt hajlandóak kifizetni az emberek ...
A szeánszot januárban, az uborka szezonban tervezem, ha elég érdeklődő jön össze. Az összes projektort a vászonra lőjük, be is kalibrálom mindegyiket, s néhány dolgot összevetünk rajta. Elintézem, hogy ugyanazon forrásból, HDMI elosztóval mindegyikből ugyanaz a kép menjen ki, s kitakar, betakar. Lehet majd látni, melyik milyen a kartonból kivéve, s bekalibrálva. Emellett össze lehet majd vetni, megéri a natív 4K felbontás, vagy elég a 4K felskálázás is. Melyik milyen távolságból látható, élvezhető, honnan van/nincs már értelme az adott felbontásnak. Össze lehet mérni a képet szinte minden szempontból.
A JVC-vel is vetítettél 355 cm széles 16:9-es képet?
Milyen távolságból nézte a DC-ben(a nagyított képet) és milyen távolságról és mekkora vásznat a SA-nál? Volt-e a JVC kalibrálva? Ugyan azokat a műsoranyagokat nézte-e?
Kinek nem elég a 9300-as Epson tudásszintje?
Mikorra tervezed a szeánszot? Csak azért mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbségért, mennyi pénzt hajlandóak kifizetni az emberek ...
Engem is erdekelne a szeansz! :-)
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- gyeniko
- Törzsvendég

- Értékelés: 286
Ha van rá érdeklődés és tudok egy JVC-t szerválni, akkor egymás mellé tudom tenni őket (sőt, még egy 4K-s Sonyt is, meg egy HW65-öt is), egy helyiségben, egy vászonra.
Hadd jelentkezzek be, mint igénylő!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép!
A JVC-vel is vetítettél 355 cm széles 16:9-es képet?
Ezzel a véleményeddel szerintem többünket is kíváncsivá tettél! Ezek szerint, a JVC is "kukázott" egy üveg optikát és piacra dobta az első éles képű vetítőjét?!
Elképzelhetetlenül vágyom egy "kitakar-betakar" tesztre az X7000 és a 9300W között, olvassa a topikot bárki, aki tud ehhez segítséget nyújtani? Igazából csak egy bemutató pldány X7000 kellene, a 9300-at biztosan meg tudja szerezni Iván...
Az Epson csirkehálóját csak akkor láttuk a Dreamcinema-ban, amikor az 2,35:1 nagyított képet néztük.
Ha van rá érdeklődés és tudok egy JVC-t szerválni, akkor egymás mellé tudom tenni őket (sőt, még egy 4K-s Sonyt is, meg egy HW65-öt is), egy helyiségben, egy vászonra.
- denon-x4100
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 40
Ha nem titok elárulnád, hogy hol nézted meg őket 1 óra eltéréssel? JVC: StreamaudioEPSON: Dreamcinema
Sziasztok,
Légyszives segítsetek projektor vállaszásba. Van kb 100.000Ft-om a vásárlásra. Nyílván ebben az árban a használtpiac is játszik.
Otthoni házimozizásra kell. 4,5m-ről is tudnám vetíteni a képet. Most csak falra de később vászonra. A sötétítés elég jól megoldható a szobában. Jó lenne megismerkedni a 3D otthoni élménnyel de gondolom ebben az árban az még nincs benne. Egy médiabox szolgáná ki HDMI-n keresztül.
Minden lehetőséget infót szívesen veszek.
Köszi
Miklós
(Komárom-Esztergom megye)
Nekem volt szerencsém megnézni a JVC X5000-et, illetve az Epson 9300W-t egymás után, igaz nem egy helyen, de egy órán belül, így viszonylag jól össze tudtam hasonlítani a két projektort!
Ami az Epson előnye az a nagy fényerő, világosabb szobákban ez segítség lehet, viszont maga a kép minősége sokkal szebb, kontrasztosabb volt számomra a JVC X5000-en. Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép! Nekem a színek is jobban tetszettek a JVC-nél, én az x5000 vagy x7000 mellett döntenék, bár árban azért drágábbak!
Ha nem titok elárulnád, hogy hol nézted meg őket 1 óra eltéréssel?
Blogom
Azért biztosan kijelenthető az ,hogy az epson 9300 nem a világ legjobb vetítője.. számtalan jobb gép van a piacon. csak hát ennyi pénzért most ő a legjobb az biztos!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- gyeniko
- Törzsvendég

- Értékelés: 286
Nekem volt szerencsém megnézni a JVC X5000-et, illetve az Epson 9300W-t egymás után, igaz nem egy helyen, de egy órán belül, így viszonylag jól össze tudtam hasonlítani a két projektort!
Ami az Epson előnye az a nagy fényerő, világosabb szobákban ez segítség lehet, viszont maga a kép minősége sokkal szebb, kontrasztosabb volt számomra a JVC X5000-en. Az epsonnál kivehető volt a vásznon a pixelrács, a JVC- nél ugyanazon távolságból összefüggő rajzolatú volt a kép! Nekem a színek is jobban tetszettek a JVC-nél, én az x5000 vagy x7000 mellett döntenék, bár árban azért drágábbak!
Ezzel a véleményeddel szerintem többünket is kíváncsivá tettél! Ezek szerint, a JVC is "kukázott" egy üveg optikát és piacra dobta az első éles képű vetítőjét?!
Elképzelhetetlenül vágyom egy "kitakar-betakar" tesztre az X7000 és a 9300W között, olvassa a topikot bárki, aki tud ehhez segítséget nyújtani? Igazából csak egy bemutató pldány X7000 kellene, a 9300-at biztosan meg tudja szerezni Iván...
Az Epson csirkehálóját csak akkor láttuk a Dreamcinema-ban, amikor az 2,35:1 nagyított képet néztük.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
- denon-x4100
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 40
Valaki hasonlította már össze az új Epson 9300-ast valamelyik újabb JVC 4k e-shift projektorral? Igaz, hogy mind az 5000-es, mind a 7000-es JVC jóval drágább az Epsonnál, de érdekelne, hogy vajon a gyakorlatban is jobbak, vagy csak drágábbak nála?
Kíváncsi lennék egy ilyen összevetésre is, nem csak elméletben, hanem egy bemutatón is.
Tudtommal ahol ez van, ott a másik nincs, úgyhogy nem lesz egyszerű.
Hehe, néhány hete Ivánnal csináltunk egy rövid "kitakar-betakar' tesztet, a kis terem Sony VPL-VW320ES vetitője küzdött a 9300-assal. Szerintem "döntő fölény"-nyel nyert a 9300-as.
Valaki hasonlította már össze az új Epson 9300-ast valamelyik újabb JVC 4k e-shift projektorral? Igaz, hogy mind az 5000-es, mind a 7000-es JVC jóval drágább az Epsonnál, de érdekelne, hogy vajon a gyakorlatban is jobbak, vagy csak drágábbak nála?
Kíváncsi lennék egy ilyen összevetésre is, nem csak elméletben, hanem egy bemutatón is.
Blogom
neki 3chipes a vetitője
Ok.
Ez a projektor már nagyon jó és ami nem csak számomra fontos, hogy nem villogja szét az ember szemét (agyát)! Van akit nem zavar, de aki a hdmi-s teszt alatt Tibi balján ült fiatal srác, a korábbi nagyszobás demózás után hazafelé a kocsiban, számára megmagyarázhatatlan fejfájásra panaszkodott. Engem is zavar a rainbow, ezért soha nem vennék 1 chipes vetítőt.
Na a lényeg csak lemaradt. Ha Tibi hozzászokna az lcd nyugodt képéhez, még az is előfordulhat, hogy később már őt is zavarná a dlp.
neki 3chipes a vetitője.. és olyan képet néz amit ,nem kapsz csak 6-8 mill körül.. nem jobb az epson hidd el, de tény ,hogy a 9300-as epson nekem is megmozgatta a fantáziámat.. ha eljönnél egyszer hozzám, akkor látnál olyan dlp 1chipest amin nem szúrod ki a szivárványt.. szinte biztosra veszem!
ne hülyéskedj már bazz...
Ez a projektor már nagyon jó és ami nem csak számomra fontos, hogy nem villogja szét az ember szemét (agyát)! Van akit nem zavar, de aki a hdmi-s teszt alatt Tibi balján ült fiatal srác, a korábbi nagyszobás demózás után hazafelé a kocsiban, számára megmagyarázhatatlan fejfájásra panaszkodott. Engem is zavar a rainbow, ezért soha nem vennék 1 chipes vetítőt.
Na a lényeg csak lemaradt. Ha Tibi hozzászokna az lcd nyugodt képéhez, még az is előfordulhat, hogy később már őt is zavarná a dlp.
Tegnap akartam én is írni, hogy a HW-65-höz hasonlítgatják az Epsont. Nekem is jobban tetszett a képe, mint a 320-as Sony-é, pedig itt már arról sem beszélhetünk, hogy azonos lenne a kategória.
Az Epson az első LCD masina, aminek egészen DLP-s természetes színvilága van. A fényereje meg alázza a legtöbb DLP-t.
Mondjuk azért a tökéletes kalibráció sem vált hátrányára, nem hiszem, hogy ha dobozból kivéve látjuk,ennyire ellettünk volna ájulva tőle
Elgondolkoztam a Sim2 cseréjén.
ne hülyéskedj már bazz...