Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ahogy visszaolvasgatom te vagy a legnagyobb ellensége az Onkyo márkának. Valóban volt szériahibás sorozatuk,de azokat visszahívták és ingyen javították. Felesleges általánosítani,hogy minden Onkyo alapból hibás. Ha így úgy lenne,mint amennyire dramatizálod és szószólója vagy az Onkyo hdmi hibának,akkor már senki a földön nem venne Onkyo erősítőt. Mégis az egyik legkedveltebb márka a házimozi erősítők között és a legtöbben veszik.
Ezt mivel magyarázod?

Néha kicsit fárasztó vagy. A mai napig márkán belül Onkyo-ból volt a legtöbb nekem. Egészen 906 mentem, amikor te még nem is ismertél. A 905-m egy barátomnak adtam el, kb. 2 év múlva halt meg a HDMI-je. A 906-t eleve hibás HDMI-vel vettem, és adtam el. Az egyik kimeneten nem ment a 24Hz, ha olyan jelet adtam neki, nem volt kép, a másikon ment tökéletesen. 7-es sorozat már nem volt nekem, de azokból szinte mindegyik darab elhalt elég hamar, itt kezdődött igazán az egész HDMI mizéria az Onkyo-nál. Innentől kezdve egész Flacink 5010-ig minden modellen behalt a HDMI panel. Az emberek különböző módokat találtak ki a hiba megúszására. Volt aki megemelte a gépet, volt aki ventiket rakott rájuk, volt aki teli hűtő bordázta. Nem volt, szériahibás sorozatuk, hanem sok éven keresztül hibás sorozatuk volt. Ezek fényében, bár meglehet, h tök hazugságokat soroltam itt fel, és csak úgy kitaláltam, nem jó szívvel ajánlok használt Onkyo-t a régebbi sorozatokból senkinek sem. Ha már visszaolvasgattál azt is látnod kéne, h a hangjára soha nem mondtam terhelőt. Valószínűleg nem véletlen kedveltem oly sok éven át a márkát. De az is igaz, h haragszom a cégre a műszaki hibái miatt, jobban mondva sajnálom azokat aki szénné szívják magukat gyanútlanul mikor kidöglik a kedvencük. Vagy eszkábálhatnak a fent felsorolt módszerek szerint. Nevezhetsz ezért ellenségnek, de szó sincs erről. Remélhetőleg az új sorozat már nem lesz problémás, és akkor nyugodt lelkiismerettel fogom ajánlani bárkinek, aki szereti a dögös mozi hangot. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

Kíváncsiból megnéztem a házimozi erősítő adásvétel topik első oldalát. A legtöbb erősítő Onkyo.
Miért van a legtöbb embernek Onkyo erősítője,ha annyi baj van velük?  Azért mert nagy átlagban elégedettek velük.
Ha pl. 3db  Arcam-ból meghibásodik 1db az nem sok. Az arány ugyanaz,ha 100 db Onkyo-ból meghibásodik 30 ugye? 
és mégis többnek tűnik a 30. Viszonyítás kérdése a magyarázat  

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Minden márkára igaz a HDMI betegség. Nem volt soha Onkyo-m!
Igaz az Oppokra is. Most is árultak itt a fórumon  Oppo 95 hdmi hibával. , Oppo 105D hdmi hibával,de volt itt Marantz proci vagy  Emotiva proci Harman avr hdmi hibával. Lehetne sorolni még bőven. Az érdekes,hogy valamiért az Onkyo-t húzzák le,de még sem lehet látni hdmi hibás eladó Onkyo-t ,de pl hdmi hibás Oppo egyre több van eladó,de erről valahogy senki nem beszél.

Érdekes oppo hdmi hibáról még nem is halottam , létezik .
"Az igazi barát szemből támad."

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Atya ég, keres már rá az adás vételben az Onkyo vasakra. Nagy számban fogod olvasni, h már javított darabok. Ez a topik visszanézve teli van tanácstalan Onkyo tulajdonosok kérdéseivel, azzal a hibával, h nincs hang. Nem is értem miért születnek meg ezek a beírások amik tényleg szembe mennek azzal ami tény. Sok HDMI meghal meghalhat, de a legtöbb az esztelen dugdosás miatt bekapcsolt állapotában, Ez valóban érint minden márkát. De ezt a fajta meghibásodást nem kéne összemosni az Onkyok HDMI panel meghalásával. Ami a forrasztóanyag gondjával van összefüggéseben már hosszú évek óta. A legjobban azt nem értem, h ezzel a bagatelizáló beírásoddal rábeszélsz valakit, h vegyen meg egy potenciálisan meghibásodásra hajlamos készüléket, ami gyakorlatilag időzített bomba. Csak ezt nem tudom mit felelnél ha 4 hónap múlva számon kérne a tanácsod miatt mutatva egy 100e-es javítási számlát. Én nem tudom jó szívvel ajánlani az Onkyo megvásárlását. A Youtube, a net telis teli van ezzel a gonddal. Egész iparág fejlődött odakint a javítására. De odakint elismerte az Onkyo egyes modellekre a hibát, és megnyújtotta a garancia időt. Nem értem miért kell ezt tagadni, mentegetni, mi haszon van ebből egy fórumon ahol tényleg tájékozódni szeretne valaki. Tényleg úgy fest most a fórum, h valaki mond valamit, erre rögtön ott terem két ember aki ezt rögtön megcáfolja. A lényeg, h nem kell rám hallgatni, a szerviz és az internet megadja a választ 100%-an.
Ahogy visszaolvasgatom te vagy a legnagyobb ellensége az Onkyo márkának. Valóban volt szériahibás sorozatuk,de azokat visszahívták és ingyen javították. Felesleges általánosítani,hogy minden Onkyo alapból hibás. Ha így úgy lenne,mint amennyire dramatizálod és szószólója vagy az Onkyo hdmi hibának,akkor már senki a földön nem venne Onkyo erősítőt. Mégis az egyik legkedveltebb márka a házimozi erősítők között és a legtöbben veszik.
Ezt mivel magyarázod?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Igaz az Oppokra is. Most is árultak itt a fórumon  Oppo 95 hdmi hibával. , Oppo 105D hdmi hibával,de volt itt Marantz proci vagy  Emotiva proci Harman avr hdmi hibával. Lehetne sorolni még bőven. Az érdekes,hogy valamiért az Onkyo-t húzzák le,de még sem lehet látni hdmi hibás eladó Onkyo-t ,de pl hdmi hibás Oppo egyre több van eladó,de erről valahogy senki nem beszél.

Atya ég, keres már rá az adás vételben az Onkyo vasakra. Nagy számban fogod olvasni, h már javított darabok. Ez a topik visszanézve teli van tanácstalan Onkyo tulajdonosok kérdéseivel, azzal a hibával, h nincs hang. Nem is értem miért születnek meg ezek a beírások amik tényleg szembe mennek azzal ami tény. Sok HDMI meghal meghalhat, de a legtöbb az esztelen dugdosás miatt bekapcsolt állapotában, Ez valóban érint minden márkát. De ezt a fajta meghibásodást nem kéne összemosni az Onkyok HDMI panel meghalásával. Ami a forrasztóanyag gondjával van összefüggéseben már hosszú évek óta. A legjobban azt nem értem, h ezzel a bagatelizáló beírásoddal rábeszélsz valakit, h vegyen meg egy potenciálisan meghibásodásra hajlamos készüléket, ami gyakorlatilag időzített bomba. Csak ezt nem tudom mit felelnél ha 4 hónap múlva számon kérne a tanácsod miatt mutatva egy 100e-es javítási számlát. Én nem tudom jó szívvel ajánlani az Onkyo megvásárlását. A Youtube, a net telis teli van ezzel a gonddal. Egész iparág fejlődött odakint a javítására. De odakint elismerte az Onkyo egyes modellekre a hibát, és megnyújtotta a garancia időt. Nem értem miért kell ezt tagadni, mentegetni, mi haszon van ebből egy fórumon ahol tényleg tájékozódni szeretne valaki. Tényleg úgy fest most a fórum, h valaki mond valamit, erre rögtön ott terem két ember aki ezt rögtön megcáfolja. A lényeg, h nem kell rám hallgatni, a szerviz és az internet megadja a választ 100%-an.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: cisco »

Sziasztok ! 
Sok helyen hallom, olvasom az Onkyo házimozi erősítőkkel kapcsolatban a HDMI problémát.
Pontosan ez miben nyilvánul meg, mi okoza ezt a típushibát ? Konkrétan mely modelleket érinti ?

A x06 széria utáni gépek mind ilyenek voltak, amennyire olvastam. Az okozta, hogy brutálisan melegedtek! Most RZ szériásom van, több óra használat után is langyosnak is alig mondható. Hosszú távon passz, ezek új gépek.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Szerintem a legjobban akkor jár ha felhívja a Sekont, vagy a Totel szervizét, és tőlük tájékozódik. Így teljes képet kaphat az Onkyo-ról, és más márkákról is. Itt az Onkyo tulajok nem tudnak objektívek maradni az érintettségük, és a szeretet miatt. Ezért általában úgy írnak a hibáról, h nem olyan nagy gond ez, nem is kell komolyan venni, a többi is olyan. Sztem ez így ebben a formában nem igaz, szóval a legjobb a szervizre hallgatni. 
Ebben van valami. Pl nekem nem romlott el, lehet, hogy másnál meg minden baja van.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Talán a legfrissebb szériákat már nem érinti, egyébként mindet. De nem csak az Onkyot, a többi gyártót is. A legrosszabb, ha nincs megfelelő szellőzés biztosítva a gépnek, akkor pár hónap után feladja a küzdelmet. A másik dolog, ami okozhatja, ha bekapcsolt állapotban csatlakoztatják a HDMI kábelt.
Minden HDMI panelre érvényesek a fentiek, de az Onkyora különösen. 
Megfelelő használat mellett jelentősen csökken a meghibásodás valószínűsége. Ismert előéletű gépet érdemes venni.

Szerintem a legjobban akkor jár ha felhívja a Sekont, vagy a Totel szervizét, és tőlük tájékozódik. Így teljes képet kaphat az Onkyo-ról, és más márkákról is. Itt az Onkyo tulajok nem tudnak objektívek maradni az érintettségük, és a szeretet miatt. Ezért általában úgy írnak a hibáról, h nem olyan nagy gond ez, nem is kell komolyan venni, a többi is olyan. Sztem ez így ebben a formában nem igaz, szóval a legjobb a szervizre hallgatni. 

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok ! 
Sok helyen hallom, olvasom az Onkyo házimozi erősítőkkel kapcsolatban a HDMI problémát.
Pontosan ez miben nyilvánul meg, mi okoza ezt a típushibát ? Konkrétan mely modelleket érinti ?

Talán a legfrissebb szériákat már nem érinti, egyébként mindet. De nem csak az Onkyot, a többi gyártót is. A legrosszabb, ha nincs megfelelő szellőzés biztosítva a gépnek, akkor pár hónap után feladja a küzdelmet. A másik dolog, ami okozhatja, ha bekapcsolt állapotban csatlakoztatják a HDMI kábelt.
Minden HDMI panelre érvényesek a fentiek, de az Onkyora különösen. 
Megfelelő használat mellett jelentősen csökken a meghibásodás valószínűsége. Ismert előéletű gépet érdemes venni.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Sziasztok, 

Nemrégiben írtam Nektek egy Onkyo TX-NR636-ról aminél a center sugárzóban nem voltak magas hangok...
Nos kérem az AccuEQ a hunyó, (vagy a mikrofon) .  Mondjuk ha a mikrofon lenne beteg, akkor nem csak a centeren lenne ez a jelenség, hanem a frontokon is....
Kalandvágyból kikapcsoltam az AccuEQ-t, és láss csodát, vannak magasak.  (kb 15-ször futtattam le a Room Calibration-t, volt olyan, hogy a centernél kitakartam a magassugárzót, hátha át tudom verni, de sok javulás nem volt.)  
Lehet, hogy szoftverhiba lenne?

Más:

Használja valaki ennél az erősítőnél az analog video (monitor) out aljzatot?   Nekem nem jön ki rajta kép sehogy sem (a bemenet HDMI STB).  Van valami logikai bukfenc? (a Main HDMI, és a SUB HDMI működik, de egy régebbi projektorom van, aminek még nincs HDMI inputja, csak analóg kompozit + VGA  

Köszi előre is...

Kovacsit

Ha elolvasod a használati utasítást, akkor ott le van írva, hogy digitális bemenet esetén (Pl. HDMI) nem lesz analóg kimenet. Szvsz ezt egyetlen AVR/Processzor sem tudja, és értelme sem lenne sok. Ha a projidon nincs digitális bemenet, akkor használd a STB analóg kimenetét.

Drum
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Drum »

Sziasztok ! 

kovacsit
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: kovacsit »

Sziasztok, 

Nemrégiben írtam Nektek egy Onkyo TX-NR636-ról aminél a center sugárzóban nem voltak magas hangok...
Nos kérem az AccuEQ a hunyó, (vagy a mikrofon) .  Mondjuk ha a mikrofon lenne beteg, akkor nem csak a centeren lenne ez a jelenség, hanem a frontokon is....
Kalandvágyból kikapcsoltam az AccuEQ-t, és láss csodát, vannak magasak.  (kb 15-ször futtattam le a Room Calibration-t, volt olyan, hogy a centernél kitakartam a magassugárzót, hátha át tudom verni, de sok javulás nem volt.)  
Lehet, hogy szoftverhiba lenne?

Más:

Használja valaki ennél az erősítőnél az analog video (monitor) out aljzatot?   Nekem nem jön ki rajta kép sehogy sem (a bemenet HDMI STB).  Van valami logikai bukfenc? (a Main HDMI, és a SUB HDMI működik, de egy régebbi projektorom van, aminek még nincs HDMI inputja, csak analóg kompozit + VGA  

Köszi előre is...

Kovacsit
Tel:  30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Mondj egy példát ha lehet a nem megfelelő HDMI használatra.
A hdmi kábeleket nem lehet csak úgy ki-be dugdosni, egy bekapcsolt hm erősítőn,mint pl. az optikai kábeleket. Kötelező kikapcsolni az erősítőt és a lejátszót is.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3176
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Nem csak az Arcam,vagy az Onkyo-k érzékenyek a hdmi problémákra. Bármelyik erősítő meghibásodik,ha a hdmi csatlakozást nem a megfelelő módon használják.

Mondj egy példát ha lehet a nem megfelelő HDMI használatra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Nem csak az Arcam,vagy az Onkyo-k érzékenyek a hdmi problémákra. Bármelyik erősítő meghibásodik,ha a hdmi csatlakozást nem a megfelelő módon használják.
Tudom sajnos, elég sok megfordult már a kezem között. 

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Akkor ezzel együtt már a második Arcam, amit csak én tudok, hogy rossza a HDMI
Sajnos nem lesz olcsó a javítás :-(
Most jobb lenne ha Onkyo felírat szerepelne rajta, mert akkor megúsznád kb 100 ezerből 

swarz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: swarz »

Akkor ezzel együtt már a második Arcam, amit csak én tudok, hogy rossza a HDMISajnos nem lesz olcsó a javítás :-(
Most jobb lenne ha Onkyo felírat szerepelne rajta, mert akkor megúsznád kb 100 ezerből
[/quo
Tudnál mondani esetleg szervizt ahol arcamokkal foglalkoznak?Megnézetném hogy a szoftveres hibát kizárják.Százezrekért nem fogom megcsináltatni az biztos.Hangban ez a hiba nem szól bele,két hdmi kimenetes lejátszóm van szerencsére.Csak a tudat zavar, hogy a kimenet rosz lett csak úgy?

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Meg volt.Sajnos nem segített.A menübe be tudtam lépni mert komponens kimeneten is kiadja a menüt.Sajnos a video kimenet résznél a hdmi beállítási rész szürke nem lehet változtatni mintha nem érzékelné az erősítő.A bd lejátszót rákötve hdmi-vel van hang csak kép nincs,de komponensen kiadja a képet a tv-re.A hdmi bemenet az jó legalább is ez biztos ,csak a kimenettel nem stimmel valami.Köszönöm mindenkinek a segítséget,ha még esetleg valami ötlet lenne azt is szivesen látnám.
Akkor ezzel együtt már a második Arcam, amit csak én tudok, hogy rossza a HDMI
Sajnos nem lesz olcsó a javítás :-(

swarz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Menü gomb hosszan nyomva tart, majd azt hiszem az ok gombot nyomd meg és resetel. Hátha segít.
Meg volt.Sajnos nem segített.A menübe be tudtam lépni mert komponens kimeneten is kiadja a menüt.Sajnos a video kimenet résznél a hdmi beállítási rész szürke nem lehet változtatni mintha nem érzékelné az erősítő.A bd lejátszót rákötve hdmi-vel van hang csak kép nincs,de komponensen kiadja a képet a tv-re.A hdmi bemenet az jó legalább is ez biztos ,csak a kimenettel nem stimmel valami.Köszönöm mindenkinek a segítséget,ha még esetleg valami ötlet lenne azt is szivesen látnám.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a "professzorral": http://www.uk.onkyo.com/en/products/pr- ... 32641.html?
Írna esetleg pár sorban véleményt, aki már hallotta, netán birtokolja? Előre is köszi!

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez egy nagy lehetőség,ha valakinek fontos a zene és a mozi hang. Ráadásként az Atmos-t is tudja fél milláért.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2026049

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Menü gomb hosszan nyomva tart, majd azt hiszem az ok gombot nyomd meg és resetel. Hátha segít.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Hogy tudnám látni a menüt ha nincs kép a hdmi-n?
Van rajta komponens és kompozit analóg kimenet is. Talán érdemes volna ezzel és, ha megvan a menü, akkor átnézni a video beállításokat.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

swarz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábel csere?Szia.Az volt az első.3 különbözővel is próbaltam.Direktbe a tv-re kötve a lejátszót van kép a tv-n.Mihelyt beviszem az arcamba a kimeneten csak hang van a kép nem jelenik meg a panasonic plazmán.Elromlott a hdmi?Vagy kézfogás probléma?Hogy tudnám látni a menüt ha nincs kép a hdmi-n?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”