Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dhcodoki moziszobája
Dhcodoki moziszobája
Pár szóban összefoglalnám a napokban összeállított HTPC-m. Pontosabban a páromét, mert neki készült.
Sokaknak nem újdonság, de én 3 éve foglalkoztam utoljára a témával, így meglepődve tapasztaltam, hogy az integrált szegmensben az Intel már túlszárnyalta az AMD-s Kabini-t is, mégpedig az Apollo Lake procijával. Amúgy is kiszerettem volna próbálni ezt az irányt, (előtte csak AMD-ztem) így nem sokat gondolkodtam merre is induljak. Főleg, mert a konkurens Ryzen megjelenése még odébb van. Fő szempontok voltak egy csendes, csilli-villi fényektől mentes, viszonylag kis termetű HTPC, mely hardveresen is megbirkózik a 4K60Hz felbontással és x265 kódolással. Továbbá fontos volt, hogy ODD-vel és nagyobb méretű HDD-vel is rendelkezzen. Az alábbi rendszer állt össze:
- ház:
Fractal Design Core 500 - 19ezerHUF
Egyszerű, letisztult, könnyen szerelhető, igényes megjelenésű házikó. Egyetlen hátránya, hogy a táp elől helyezkedik el, s az ahhoz tartozó hosszabbító vezeték fejét úgy kellett bepréselni a ház frontlapja mögé. De ezt csak egyszer kell megtenni, ha nem törik meg, nincs probléma. Ami hatalmas pozitívum, hogy a tetején helyezkedik el a led és az USB portok is. Így szemből nincsenek zavaró behatások, még ledes pendrive-al sem.
- alaplap:
Asrock J3455-ITX - 37ezer HUF németországi beszerzés, mert perpill Mo-ra nincs beszállítás.
A tökéletes féllábú óriás. Tökéletes, mert 4k60Hz, 10bit; HEVC x265 csuklóból HDMI-n. Féllábú, mert a HDMI-n nem megy ki a HD hang. Azt csak DVi-on lehet kihozni, ott viszont csak 3840x2160 30Hz van. Legalábbis a külföldi tesztek alapján. Én nem mélyedtem el benne, mert simán csak TV mellé szántam, így a "nagy" kép bőven elég. Azért itt is van némi negatívum. Bíztam benne, hogy madVR NGU-t elviszi alapon, de csak Lanczos-t tud. Na de ne legyek nagyravágyó, elvégre csak az asszony sorozatai fognak fortyogni a bendőjében.
- SSD a rendszernek:
HyperX 120GB Savage - 21ezerHUF
Sok pozitív visszajelzés. Az SSD-k között is jó teljesítményű.
- memória:
HyperX 4GB impact notebook DDR3L 1866Mhz - 13ezerHUF
Alaplaphoz ajánlott. 4GB-ot bőven elégnek tartok a feladathoz.
- HDD:
WD Red 4TB - ingyen, mert volt egy ledobott a mozigépből.
Sok mindent nem lehet róla mondani. Nagy, csendes, red. Illetve annyi, hogy sokat parkolt a fej, amíg torrent feladatokat hajtott végre. Van egy másik 4TB red is a mozis HTPC-ben, de azzal nincs ilyen gond.
- ODD:
Egy 3 éves, nem használt Pioneer BDR-208DBK-t tettem a gépbe. - szintén ingyen volt
- táp:
Be Quiet! Pure Power 9 400W - 18ezerHUF
Eredetileg 300 vagy 350W-osat szerettem volna, de nem volt piacon. Így kicsit fölé lőttem. De legalább 80 plus silver minősítésű és moduláris a kisebb társaival ellentétben. Csendes társnak tűnik.
- billentyűzet:
Trust Compact Wireless Entertainment - 9ezerHUF
Ez egy átcímkézett Hama Uzzano lehet. Vagy a Hama a "matricagyártó", nem tudom. De inkább az előbbi lehetséges. Mindkettőből van itthon. A Trust egy kicsit silányabbnak tűnik. A feliratozása nem a legszebb, illetve a kukacot nem tudom kicsalogatni belőle. Ha esetleg valaki tudja, megírhatná mi a "hívószava". Én szeretem ezt a fajta kompakt billentyűzetet, mert nem kell hozzá külön egér. Jó, regényt ne akarjon vele senki sem írni, de egy kodi, vagy filmes/zenés adatbázis szerkesztéshez elegendő.
Ez így közel 120ezerben állt meg, tárhely és optikai olvasó nélkül. (Év forduló tájékán mindig elszállnak az árak. Ezt érdemes figyelembe venni. Legjobb nyár közepén építkezni) Azt lehet mondani, hogy 150-180ezer között kihozható egy olyan 4-6TB-os tárhellyel rendelkező HTPC, mely sokáig megállja a helyét, ha csak a minőségi képmegjelenítés van hangsúlyban. Tehát, ha valaki csak TV-re (legyen fullHD, vagy UHD) akarja kötni, bátran ajánlom hosszú távra.
Azonban, ha a hang is fontos, akkor egyelőre még az integrált lapokat el kell felejteni. Talán az év második felében a Ryzen meghozza a már nagyon várt mindenest. Legyünk türelemmel.
Csak érdekességkép itt a 2013 év végén összerakott mozigépem, mely 1080p madVR Lanczos-ra és HDMI-n keresztüli HD hangokra is képes:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=1594416
Dhcodoki moziszobája
Egyik fórumtárs kérésére beméreteztem a center, front és a vászon egymáshoz való elhelyezkedését. A vászon 2,5 méter széles és 310cm a nézési táv.
Bár a frontok igen magasnak számítanak, ettől független számomra teljesen rendben van ez az elrendezés. Nagyobb vászonnak sem látnám értelmét.
Ha valaki kérné, kiszámíthatom a bezárt szögeket is.
(Hogy negatívumot is írjak, sztereó zenéléskor a frontok túl szélesen fekszenek. Hallgatható, de ~40-40cm-el beljebb kényelmesebb lenne. Megoldásként a processzor egyik hangzásképét használva, összeszoktam rántani a teret. Mondjuk ez nem minden muzsikának tesz jót. Tehát inkább félmegoldás.)
Dhcodoki moziszobája
Nálad is szoktak ilyet?
https://www.facebook.com/jackie.chancey ... f=NEWSFEED
Nagyon nagy. Ez a mozgás tipikus.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Doki,neked is! Hozzá kell szóljak, gyilkos lett ez a fekete frontoldal! Nagyon könyörtelen! Nekem mindenképp NO1
Dhcodoki moziszobája
Kiru a a Pecó!!!
Az akusztikai panelekből elég volt 4?Vagy a sarokban is vannak a földön?
Szia! Köszönöm! Összesen 12 panel került a mennyezetre (ebből 4 a ferde síkra), és 3 basstrap a sarkokba. Ehhez hozzájön a szőnyeg, a textiltapéta és a függöny. Ezek összességének hozadéka talán az irányítottság jelzővel irtható le leginkább. De az alsó tartományban is érzékelhető változást hozott.
Nem tudom, hogy szabad-e más oldalról hirdetést linkelni, legfeljebb törlik, de itt árulják a végfokodat (semmi közöm a hirdetéshez)
Köszi Gbardo az ajánlásod!
Nem semmi kombó lenne. Sajna most nem lehetséges az ilyen súlyos kiadás. De egyelőre nem is izgat. Más tervet szövögetek, perpill nagyobb lendület nélkül.
Dhcodoki moziszobája
Nem tudom, hogy szabad-e más oldalról hirdetést linkelni, legfeljebb törlik, de itt árulják a végfokodat (semmi közöm a hirdetéshez)
http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... -525,24414
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi
Kiru a a Pecó!!!
Dhcodoki moziszobája
Kiru a a Pecó!!!
Majd csavarozással rögzítettem, hogy szerelhető legyen. A csavarfejekre veszek olyan fekete korongot, hogy kulturáltabban nézzen ki, csak még nem tudom hol kapok. Sztem jó lett. Mit gondoltok?
Hibátlan lett sztem -
Dhcodoki moziszobája
Majd csavarozással rögzítettem, hogy szerelhető legyen. A csavarfejekre veszek olyan fekete korongot, hogy kulturáltabban nézzen ki, csak még nem tudom hol kapok. Sztem jó lett. Mit gondoltok?
Hibátlan lett sztem -
"Az igazi barát szemből támad."
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Dhcodoki moziszobája
A csavarfejekre veszek olyan fekete korongot, hogy kulturáltabban nézzen ki, csak még nem tudom hol kapok. Sztem jó lett. Mit gondoltok?
Jó lett szerintem, szépen belesimul a környezetbe .
A csavarfejekre öntapadós kör alakú takarókat minden barkácsáruházban lehet kapni:
https://www.praktiker.hu/csavar-zar-vas ... dos-fekete
Műanyag takarósapkát inkább bútoripari szerelvényboltokban, pl. horror áron mérik, a postaköltség több lesz, mint maga a beltartalom :
http://www.csercsics.hu/index.php/hu/we ... -01-detail
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Dhcodoki moziszobája
A napokban elkészítettem a surround kábelezés elrejtését szolgáló dobozolást. Megoldhattam volna egyszerű kábel csatornával, de számomra az ipari hatást kelt. Így hát egy kis asztalos munkával MDF-ből és párnafából széles, lapos dobozokat készítettem. Feketére festettem, de nem sikerült. A festék sem volt az igazi, meg a fújása sem. Úgy gondoltam harmonizálni fog az akusztikus panelekkel, de egyáltalán nem így történt. Ráadásul sikeresen le is vertem az egyik sarkát.
Ezért úgy döntöttem kicsit beáldozok, s vettem ugyanolyan anyagot, mellyel az ajtót burkoltam. Ezzel lett borítva, egyszerű ráhajtással és tűzéssel.
(Legalább párom porszívóval könnyebben körberohangál )
Dhcodoki moziszobája
Az Anthem karácsonyi ajándéka a DTSX és egy új ARC szoftver!
http://www.anthemav.com/support/latest-software.php
(A proci frissítésnél nincs szükség új kalibrálásra.)
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Dhcodoki moziszobája
Ott vannak a méretek, ahol az elemeket sorakoztatják fel.
http://www.karpitosbutor.hu/kollekcio/4-torino
Megnéztem. 3,5 méter körül? Az brutál nagy
Dhcodoki moziszobája
Ennek a torino fotelsornak mekkora a mérete? Nekem is kellene valami hasonló. A mostani hármas kanapé ugyan szuper kényelmes de egy idő után valahogy mindig fekve kötök ki rajta Hiányzik a könyöktámasz...
Ott vannak a méretek, ahol az elemeket sorakoztatják fel.
http://www.karpitosbutor.hu/kollekcio/4-torino
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Dhcodoki moziszobája
Ennek a torino fotelsornak mekkora a mérete? Nekem is kellene valami hasonló. A mostani hármas kanapé ugyan szuper kényelmes de egy idő után valahogy mindig fekve kötök ki rajta Hiányzik a könyöktámasz...
Dhcodoki moziszobája
Úgy néz ki, hogy ez a vágás nem jön be.
(mint ahogy a reflexes esetén sem vállt be)
Bármennyire is gyors, vagy pontos a szub, kicsit dúsnak érzem. Ezúttal a gyakorlat igazolta az elméletet. A napokban, ha lesz időm leszedem az ARC frissített verzióját, s megnézem az mit hoz. Ha szintén hasonlóan korrekciózik, szép lassan lejövök a 250Hz szub vágással.
Dhcodoki moziszobája
link:
http://www.karpitosbutor.hu/
http://www.karpitosbutor.hu/kapcsolat
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod! Felvettem már velük a kapcsolatot. Árajánlatot is kaptam, de javasolták, hogy keressem meg a helyi kereskedőt, mert lehet náluk sem járok rosszabbul. Hármat is találtam a környékemen. Most épp velük tárgyalok. Rengeteg ülőgarnitúrát megnéztünk az elmúlt pár hónapban, ez számunkra a legszimpatikusabb. Örülök, hogy még ennyi idő után is pozitívan nyilatkozol a termékről.
Dhcodoki moziszobája
Emlékszem anno mennyit kerestem a moziszobába megfelelő foteleket. Nem is találtam pohártartós megoldást jó ár/érték arányba. A 4 személyesek mind 500ezer felett voltak. Ami kis extrát tartalmazott, legyen az kárpit, vagy funkcionalitás már simán elérte a 700-750ezret. Nem beszélve arról, hogy akkor még elég szűkös volt a piac.
Most a nappalinkba keresek ülőgarnitúrát, s ráakadtam erre a magyar gyártmányra:
Torino
fotelsor2.jpg
torino.6_f.jpg
Nagyon rugalmasan személyre szabható elemes garnitúráról van szó. Akár "U" alakban is kérhető. Kényelem szintje nem ér fel az igazi mozi fotelekkel, de ettől független eltudnám képzelni a vászon előtt is. A pohártartós része leddel, kifordítható fa tálcával kombinálható. A tálca mechanika profi, nem pár ezer forintos vasalat. Szövetválaszték bőséges. Egyedül a fa berakása, ami nem tetszik. 3 féle színből lehet választani. Mahagóni, sötétbarna és fenyőhöz hasonló világos.
Szia,
Nekünk ilyen Torino van a mozi-nappaliban, nagyon kényelmes, csak ajánlani tudom.
Érdemes a gyártót közvetlenül felkeresni, mert sokkal nagyobb a választék anyag/szín/egyedi megoldások tekintetében, mint a viszonteladóknál.
A viszonteladók többségénél nincs meg minden szövetminta, mi is a gyártóhoz mentünk Székesfehérvárra és ott döbbentünk rá, mennyire érdemes volt elutazni ezért.
Az üzemanyag költség pedig simán megterül, mivel a viszonteladó hasznát nem fizeted meg.
Nekünk anno (2009) a Torino sarok 250.000 Ft lett volna viszonteladónál, a gyártónál megkaptuk 185.000 Ft-ért úgy, hogy a saját szövetéből még 3 kispárnát is csináltak nekünk.
link:
http://www.karpitosbutor.hu/
http://www.karpitosbutor.hu/kapcsolat
Dhcodoki moziszobája
Pedig ezt most nem látod jól...
Autó hifi hangnyomás versenyeken rengeteg varrott membrános mélytoló van...ott meg nem a finomkodás a lényeg,hanem a kitartó nyomás s ehhez a membránnak nem éppen kis terhelést kell kibírnia.Semmi féle törés,szakadás nem lép fel.
Kissé SVS ellenes vagy,ami rendben van,elfogadom,nah de attól még ami jó az jó,még ha svs is...
Ha van varrott az mit bizonyít? Tételezzük fel, hogy teljes terhelésnél valamiért elenged a ragasztás. Tized másodperc alatt szanaszét szakadna a gumi a varrás mentén.
Számomra az svs teljesen semleges.
Dhcodoki moziszobája
Tehát még egyszer. A gumi a perforációk mentén gyorsan cafatokra szakadna. A ragasztás a gumi szél teljes felületét, sérülés mentesen tapasztja a membrán széléhez! A membránnak sem tesz jót, ha sűrűn átlukasztgatják, de így, hogy NEM a varrás viseli a fizikai terhelést, hanem a RAGASZTÁS, ezért merték meghímezni a hangszórót. Nem csodálkoznék azon, ha a varrásmentén, ahol szándékosan meggyengítették a membránt, egyszer csak eltörne.
A HIT nagyon erős tudatformáló, ezért nem látom értelmét, hogy tovább vitázzak ...
Pedig ezt most nem látod jól...Autó hifi hangnyomás versenyeken rengeteg varrott membrános mélytoló van...ott meg nem a finomkodás a lényeg,hanem a kitartó nyomás s ehhez a membránnak nem éppen kis terhelést kell kibírnia.Semmi féle törés,szakadás nem lép fel.
Kissé SVS ellenes vagy,ami rendben van,elfogadom,nah de attól még ami jó az jó,még ha svs is...
Dhcodoki moziszobája
Minek varrnák meg a membránt potyára? Csak hogy jobban nézzen ki? Meg kinek lenne igénye ilyen kategóriában ha csak tényleg erre hajaznának? Ugyan már..
Nem hinném,hogy egy ilyen szubnak szükség lenne gagyizni "művarrott" design elemekkel.
Varrás az szerintem egy plusz megerősítés. Ragasztani,préselni mindenképp kell a membránt a peremhez,akkor is ha varrva van,vagy sem.
Tehát még egyszer. A gumi a perforációk mentén gyorsan cafatokra szakadna. A ragasztás a gumi szél teljes felületét, sérülés mentesen tapasztja a membrán széléhez! A membránnak sem tesz jót, ha sűrűn átlukasztgatják, de így, hogy NEM a varrás viseli a fizikai terhelést, hanem a RAGASZTÁS, ezért merték meghímezni a hangszórót. Nem csodálkoznék azon, ha a varrásmentén, ahol szándékosan meggyengítették a membránt, egyszer csak eltörne.
A HIT nagyon erős tudatformáló, ezért nem látom értelmét, hogy tovább vitázzak ...
Dhcodoki moziszobája
Minek varrnák meg a membránt potyára? Csak hogy jobban nézzen ki? Meg kinek lenne igénye ilyen kategóriában ha csak tényleg erre hajaznának? Ugyan már..
Nem hinném,hogy egy ilyen szubnak szükség lenne gagyizni "művarrott" design elemekkel.
Varrás az szerintem egy plusz megerősítés. Ragasztani,préselni mindenképp kell a membránt a peremhez,akkor is ha varrva van,vagy sem.
Az látszik a membrán anyagán is, h valami extra anyag. Tapintásra valami sűrűn szőtt, de műanyagos rücskös érzést ad. Nem tudom pontosan milyen anyag lehet. Lehet a ragasztáson kívül még kellett extra megerősítés.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Ha csak varrással lenne rögzítve a gumi perem, azt a membrán gyorsan leszaggatná magáról, ráadásul a varrás helyén sérül a membrán és a gumiperem folytonossága. A ragasztástól jobb rögzítési mód nincs. Jelen esetben a varrás nem több mint dizájn elem.
Dhcodoki moziszobája
Tiszteletem a szakértő uraknak.
Doki te meg ne hagyd magad mindenről meggyőzni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP