Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A DSPlayer egy DirectShow lejátszószoftver. Van olyan verziója a Kodi-nak, amibe bele van integrálva, de az nem hivatalos build és meg is állt a fejlesztés developer hiányában, így újabb verziókba nem tudod beokosítani, hacsak nem érzel hajlamot egy kis programozásra. A Kodi 16-os verziójából van a legutolsó DSPlayer-el szerelt változat. 17-től vagy használod az alap lejátszót ami a Kodiban van, vagy más, külső lejátszóprogramot, mint pl MPC-HC.
A madVR egy DirectShow video renderer, felszerelve például különböző scaling algoritmusokkal, ami hasznos, ha mondjuk 4K-ra akarsz konvertálni 1080p-t vagy alacsonyabb felbontású filmet. A használandó renderer-t a DSPlayer-el szerelt Kodi 16 verzióban ki tudod választani (MPC-HC-ban is választató). A Kodi beépített lejátszójával tudtommal nem működik a madVR.
http://madvr.com/
Itt találsz linket a latest Kodi+DSPlayer telepítőhöz (2016 februári): http://www.videohelp.com/software/Kodi-DSPlayer
Melyiknek van jobb hang es kepminosege,a kodinak vagy az mpc -nek?
Melyikben van jo minksegu elesitese mint a Darbe,v agy valamilyen enchanted?
Htpc (Home Theatre PC)
Kodi-hoz mire jo a dsplayer vagy a madvr?
Mit vagy melyiket erdemes hozza telepiteni?
A DSPlayer egy DirectShow lejátszószoftver. Van olyan verziója a Kodi-nak, amibe bele van integrálva, de az nem hivatalos build és meg is állt a fejlesztés developer hiányában, így újabb verziókba nem tudod beokosítani, hacsak nem érzel hajlamot egy kis programozásra. A Kodi 16-os verziójából van a legutolsó DSPlayer-el szerelt változat. 17-től vagy használod az alap lejátszót ami a Kodiban van, vagy más, külső lejátszóprogramot, mint pl MPC-HC.
A madVR egy DirectShow video renderer, felszerelve például különböző scaling algoritmusokkal, ami hasznos, ha mondjuk 4K-ra akarsz konvertálni 1080p-t vagy alacsonyabb felbontású filmet. A használandó renderer-t a DSPlayer-el szerelt Kodi 16 verzióban ki tudod választani (MPC-HC-ban is választató). A Kodi beépített lejátszójával tudtommal nem működik a madVR.
http://madvr.com/
Itt találsz linket a latest Kodi+DSPlayer telepítőhöz (2016 februári): http://www.videohelp.com/software/Kodi-DSPlayer
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Htpc (Home Theatre PC)
Kodi-hoz mire jo a dsplayer vagy a madvr?
Mit vagy melyiket erdemes hozza telepiteni?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Még valami.
Van e olyan stúdió vagy equalizer program Win 10 alá ,amivel megoldható a 7.1-es kimenő hangot csatornánként vágni és sub-ra rakni ,eq-zni ,hangnyomást és késleltetést állítani stb.
Mind ezt usb kimeneten.
... és gondolom mindezt real-time tudja. Léteznek szoftveres audio DSP-k, crossoverek, de ezekkel nem lehet a több sávot processzálás után ismét egy jelfolyamba összegezni és egyetlen digitális kimenetre küldeni. (Úgy sejtem, ez a terved.)
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Még valami.
Van e olyan stúdió vagy equalizer program Win 10 alá ,amivel megoldható a 7.1-es kimenő hangot csatornánként vágni és sub-ra rakni ,eq-zni ,hangnyomást és késleltetést állítani stb.
Mind ezt usb kimeneten.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm a gyors választ.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Koncert filmek 7.1 csatornán.
A pc-t nyolc csatornás dac követne
Pl. KODI player, lejátszás közben nyomsz egy "A" betűt és tudod állítani a hangsáv késleltetését. De nagyjából az összes komolyabb lejátszóban állítható a kép/hang szinkron.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Koncert filmek 7.1 csatornán.
A pc-t nyolc csatornás dac követne
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok, létezik olyan lejátszó program aminél lehet állítani a késleltetési időket amit a pc digit formában ad ki akár usb/spdif formában?
Audio vagy video lejátszó?
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok, létezik olyan lejátszó program aminél lehet állítani a késleltetési időket amit a pc digit formában ad ki akár usb/spdif formában?
- guenwhywer
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
hiho! a tőlem jobban hozzáértőktől kérdezném esetleg a tulajoktól akiknek van ilyen hogy életképes ez a dolog?
http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=414.
40-50ezer közötti árat megérhet?
- D-O-M-I
- Törzsvendég
- Értékelés: 138
Htpc (Home Theatre PC)
Hat oszinten szolva BD menut csak egyszer neztem mar nem is emlekszem mit hasznaltam ra talan PowerDVD-et, de ha ez fontos szempont akkor talan a Kodi ezt tudja bar nem probaltam.
Nyilván egy filmnél nem a menü a lényeg, de ha már egy BD50-et töltök le, amiben ott a teljes menü, akkor jól esik ott kiválasztani a nyelvet, feliratot, koncert esetében a számot, stb. Persze nem létszükséglet, de jól esik.
A Kodi és PowerDVD tippeket köszi. Este majd megnézem őket.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi!
Az MPC-HC -t én ffdshow-val kiegészítve a sima 1080p mkv-k lejátszására használom. Arra még nem jöttem rá, hogy BD50-eket hogy tudom lejátszani úgy, hogy rendesen legyen menü is, stb. Erre volt bolond egyszerű megoldás a TMT6.
De ha az MPC-HC -t rá lehet bírni, hogy akár a mappaszerkezetes, akár az iso fájlos BD50-eket menüvel szépen vigye, akkor - mivel ez már amúgyis fel van telepítve - nyilván ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Hat oszinten szolva BD menut csak egyszer neztem mar nem is emlekszem mit hasznaltam ra talan PowerDVD-et, de ha ez fontos szempont akkor talan a Kodi ezt tudja bar nem probaltam.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- D-O-M-I
- Törzsvendég
Htpc (Home Theatre PC)
Hello, en azelott az XBMC-et hasznaltam ami kesobb a Kodi lett https://kodi.tv/download/ezegy szep feluletu lejatszo de aztan atertem az MPC-HC-ra https://mpc-hc.org/downloads/ az egyszeruseg kedveert, nekem ez az utobbi mindent lejatszott es itt van egy kis tutorial a beallitasra https://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejats ... /dxva.html de en mar csak az AC3 Filtert hasznalom hozza es tokeletesen mozizom vele.
Köszi!
Az MPC-HC -t én ffdshow-val kiegészítve a sima 1080p mkv-k lejátszására használom. Arra még nem jöttem rá, hogy BD50-eket hogy tudom lejátszani úgy, hogy rendesen legyen menü is, stb. Erre volt bolond egyszerű megoldás a TMT6.
De ha az MPC-HC -t rá lehet bírni, hogy akár a mappaszerkezetes, akár az iso fájlos BD50-eket menüvel szépen vigye, akkor - mivel ez már amúgyis fel van telepítve - nyilván ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Gép újratelepítés előtt win7 volt, és a BD50 filmeket Total Media Theatre 6-al játszottam le. Akár kibontott (mappaszerkezetes) BD50 volt, akár iso. Ha iso, akkor mount, majd a virtuális meghajtót TMT6 beolvasta, és hurrá.
Most win10 lett, TMT6 visszatéve, és már csak a kibontott BD50-ekkel boldogul. Ha az iso-t mount-olom, és azt a meghajtót indítanám, akkor azt írja ki, hogy "Please insert a valid disc and try again". Ezt nem csak egy iso-val csinálja, hanem az összessel. Olvasgattam a neten, és a TMT6 Vs. win10 kompatibilitási problémákról mások is írtak.
Kérdés: milyen programot érdemes feltenni, ami a TMT6-hoz hasonlóan pofonegyszerű, de vidáman olvassa a kibontott BD50-eken kívül az iso formátumúakat is? Gondoltam mielőtt nekiállnék kísérletezni, és többet is letölteni próbaképp, inkább kérdezek.
Köszi a válaszokat!
Hello, en azelott az XBMC-et hasznaltam ami kesobb a Kodi lett https://kodi.tv/download/ezegy szep feluletu lejatszo de aztan atertem az MPC-HC-ra https://mpc-hc.org/downloads/ az egyszeruseg kedveert, nekem ez az utobbi mindent lejatszott es itt van egy kis tutorial a beallitasra https://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejats ... /dxva.html de en mar csak az AC3 Filtert hasznalom hozza es tokeletesen mozizom vele.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- D-O-M-I
- Törzsvendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Gép újratelepítés előtt win7 volt, és a BD50 filmeket Total Media Theatre 6-al játszottam le. Akár kibontott (mappaszerkezetes) BD50 volt, akár iso. Ha iso, akkor mount, majd a virtuális meghajtót TMT6 beolvasta, és hurrá.
Most win10 lett, TMT6 visszatéve, és már csak a kibontott BD50-ekkel boldogul. Ha az iso-t mount-olom, és azt a meghajtót indítanám, akkor azt írja ki, hogy "Please insert a valid disc and try again". Ezt nem csak egy iso-val csinálja, hanem az összessel. Olvasgattam a neten, és a TMT6 Vs. win10 kompatibilitási problémákról mások is írtak.
Kérdés: milyen programot érdemes feltenni, ami a TMT6-hoz hasonlóan pofonegyszerű, de vidáman olvassa a kibontott BD50-eken kívül az iso formátumúakat is? Gondoltam mielőtt nekiállnék kísérletezni, és többet is letölteni próbaképp, inkább kérdezek.
Köszi a válaszokat!
Htpc (Home Theatre PC)
Lehet, hogy 2 csatornásra kellene állítani a kimenetet a windows-ban és az 5-7 csatornás hangot tömörített formában stream-elni "átfelé" a HDMI-n. Ekkor a sztereó zenét hallgatva működne a sokcsatornás üzemmód, de amint tömörített adat menne át a HDMI-n, a Sony átkapcsolna 7 csatornás üzemmódba. Így kézzel nem kellene semmit állítgatni.
Hah mennyire igazad van! két csatornára állítva vindózban egyből meghozta a multi-ch sztereót. Ki kell próbálnom, hoyg ebben a felállásban mit produkálnak a filmek/játékok!
@Junioir19
Látszólag minden rendben van, mert hdmi bejövő jelet ír, és a bejövő jelek tipusát is felismeri. A tv nincs külön optikai kábellel csatlakoztatva, avr "tv-out' ján van hdmin keresztül.
Mindenesetre ha a fenti felállásban - azaz amit gyulaipál javasolt lentebb- működik az összes általam elvárt szcenárióban, akkor elengedem azt a kérdést, hogy nem az AVR-t látja playback deviceként.
Htpc (Home Theatre PC)
Hali
Igen, pontosan az volt a helyzet az elötte használt Harman kardonommal, amit a második bekezdésben írsz. Ha nem volt bekapcsolva az erősítő, akkor a PC egyáltalán nem látta a lejátszási eszközt és ha nem úgy indítottam el a pc-t, hoyg már be votl kapcsolva (vagy menet közben kikapcsoltam esetleg az erősítőt), akkor csak egy pc restart oldotta meg (úgy hogy a harman MÁR be van kapcsolva).
Most azonban az a helyzet,hogy akármit csinálok a TV az elsődleges (és egyedüli mert a sony még soha nem jelent meg az eszközlistában) visszajátszási eszköz, aminek az égvilágon semmi értelme.
Tehát megy a zene, kikapcsolom a tévét és puff meghal a hang, miközben teljesen függetennek kéne lennie, hiszen sorba kötött eszközlánc legvégén csücsül és papíron CSAK egy videó jelet kellene kitolnia ami átjött az AVR en keresztül a pcből.
A hangszórókiosztás be van állítva windowsban, működik is a multi channel így:
AMP: HDMI audio signals from playback devices are only output to the speakers connected to the receiver. Multi-channel sound can be played back as it is.Ha erre van kapcsolva az erősítő, akkor, és csak akkor tudom windosban a többcsatornás kiosztást használni DE sztereó zeneforrást nem hajlandó az AVR a multi channel stereo opciójával kitolni a az első és hátsó hangfalakra is.
TV + AMP: The sound is output from the speaker of the TV and the speakers connected to the receiver.Ha így van beállítva az erősítő, akkor windows egyáltalán nem ajánlja fel a többcsatornás hangfalkiosztást, DE az elöbb leírt stereo music over multichannel mégis produkálja a sony (w t f)
Teljes rejtély az egész számomra és a sok tipp és segítség ellenére úgyérzem végleg kifogytam az opciókból.
Nemértem, hogy mi az alapvető működésbeli különbség az ugyanolyan 7.1 es HK és 7.1 es Sony AVR között, amiért nem viselkedik ugyanúgy, azonos felállásban a Sony....
Nemértem, hogy mi az alapvető működésbeli különbség az ugyanolyan 7.1 es HK és 7.1 es Sony AVR között, amiért nem viselkedik ugyanúgy, azonos felállásban a Sony....
Hali!
A Sony kijelzőjén a bal felső sarokban milyen ikon látható(HDMI, Optikai, Koax)?
Én vissza állítanám gyári alaphelyzetre, a tévé optikai kábelét az optika2 in- hez csatlakoztatnám, a pc-ét a game HDMi-be, A pc hallgatásakor a game-t választva a kijelző bal felső sarkán HDMI-nek kellene megjelennie, középen pedig hogy milyen tipusú az audio(dd, dts, pcm, Dts-HD). Ha ezek nem jelennek meg, akkor másik hdmi kábel, illetve bemenet csatlakoztatása és kiválasztása.
Htpc (Home Theatre PC)
Most azonban az a helyzet,hogy akármit csinálok a TV az elsődleges (és egyedüli mert a sony még soha nem jelent meg az eszközlistában) visszajátszási eszköz, aminek az égvilágon semmi értelme.
Akkor a Sony másképp működik, "láthatatlan" próbál maradni, magyarul azt "szimulálja", hogy ő csak egy darab drót, amin átmegy a jel, de bele nem "beszél". Érdekes, mert a Denon nem így működik és ahogy írod, a HK sem.
> Tehát megy a zene, kikapcsolom a tévét és puff meghal a hang, miközben teljesen függetennek kéne lennie, hiszen sorba kötött eszközlánc legvégén csücsül és papíron CSAK egy videó jelet kellene kitolnia ami átjött az AVR en keresztül a pcből.
Érthető. Ezt csinálja a Denon is. Ha kikapcsolom a projektort, szól a PC-nek, hogy itt már nincs eszköz és valóban meghal a hang. Az AVR-ekben kellene egy beállításnak lenni, hogy NE FOGLALKOZZANAK azzal, hogy mi történik a kimenetre kötött HDMI eszközzel. Vagy lehet, hogy van ilyen beállítás, csak senki nem tudja, hogy melyik ... :-(
> A hangszórókiosztás be van állítva windowsban, működik is a multi channel így:
AMP: HDMI audio signals from playback devices are only output to the speakers connected to the receiver. Multi-channel sound can be played back as it is.
Ha erre van kapcsolva az erősítő, akkor, és csak akkor tudom windosban a többcsatornás kiosztást használni
Logikus, mert ekkor a Sony egy 7 csatornás AVR-nek mondja magát a HDMI-n. Úgy tűnik mégis tud beszélni, de csak a hanggal kapcsolatos paraméterekkel kapcsolatban hajlandó megszólalni. Ha nem ezt állítod be, akkor viszont csak ismétli a TV szövegét, az meg azt mondja, hogy: "Én egy két csatornás hangkeltő eszköz vagyok" ... persze, hogy a Windows ennek "hallatán" NEM fog 7 csatornás hangot küldeni erre az eszközre, ezért letiltja az 5-7 csatornás beállítást, hiszen azt hiszi, hogy a kimeneti eszköz ezt nem támogatja.
> DE sztereó zeneforrást nem hajlandó az AVR a multi channel stereo opciójával kitolni a az első és hátsó hangfalakra is.
Mert azt hiszi, hogy ettől elveszne a többi hang, ami a hátsó hangfalakra kellene, hogy menjen. Az AVR meg van győződve róla, hogy 7 csatornás (PCM) hangot kap ezért NEM ajánlja fel a csak 2 csatornás bemenet esetén használható üzemmódot. Állítsd át a windows-ban, hogy 2 csatornás legyen a kimenet a HDMI-n és egyből hajlandó lesz a Sony kitenni 5-7 csatornára a sztereó hangot. Egy próbát megér.
> TV + AMP: The sound is output from the speaker of the TV and the speakers connected to the receiver.
Ha így van beállítva az erősítő, akkor windows egyáltalán nem ajánlja fel a többcsatornás hangfalkiosztást, DE az elöbb leírt stereo music over multichannel mégis produkálja a sony (w t f)
Persze, a fenti okok miatt...
> Teljes rejtély az egész számomra és a sok tipp és segítség ellenére úgyérzem végleg kifogytam az opciókból.
Lehet, hogy 2 csatornásra kellene állítani a kimenetet a windows-ban és az 5-7 csatornás hangot tömörített formában stream-elni "átfelé" a HDMI-n. Ekkor a sztereó zenét hallgatva működne a sokcsatornás üzemmód, de amint tömörített adat menne át a HDMI-n, a Sony átkapcsolna 7 csatornás üzemmódba. Így kézzel nem kellene semmit állítgatni.
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor kizárásos alapon a forrás küld "rossz" jelet. De ez NEM feltétlenül a Sony hibája.
A HDMI-n a gépek "beszélgetnek" és megkérdezi a forrás a másik géptől, hogy milyen üzemmódokat fogad el. Viszont az AVR/PROCI saját vélemény nélküli gép (pl. az enyém) hiszen ő mindig csak azt "mondja" amit a HDMI kimenetére rádugott készülék válaszol az adott kérdésre (ezért tudja a HTPC hogy pl. mennyi a projektor felbontása). Ha úgy kapcsolom be a HTPC-t, hogy a Denon AVR ki van kapcsolva, akkor persze SEMMIT nem válaszol a Windows (HTPC) kérdésére a HDMI másik végén levő (kikapcsolt) Denon és ekkor a Windows emiatt "alap" üzemmódba kapcsolja a HDMI kimenetet. Ekkor nálam is 2.0 PCM jel megy ki a KÉSŐBB BEKAPCSOLT Denon-ba. Szóval A BEKAPCSOLÁSI SORREND IS LEHET A GOND!!!!! Ilyenkor én simán újraindítom a HTPC-t és kész, ezután már 7.1 jel megy ki, mivel amúgy ez van beállítva.
A Windows-ban be kell állítani, hogy pl. 5.1 vagy 7.1 csatornás kimenet legyen a HDMI. Windows 7-ben jobb klikk a tálcán jobb alul a kis hangszóró ikonra, -> Playback Devices -> itt a listában ott lesz a Sony (gondolom) -> Sony-ra jobb click -> configure speakers. Itt beállítod, hogy hány hangszóró van ... és működnie KELL. Ha mégsem, akkor legalább tudni fogod, hogy hány hangszóróra "szánt" jelet küld ki a Windows a HDMI-n, de szerintem itt lesz a probléma... ha átállítod 5.1-re akkor szerintem menni fog...
Igen, pontosan az volt a helyzet az elötte használt Harman kardonommal, amit a második bekezdésben írsz. Ha nem volt bekapcsolva az erősítő, akkor a PC egyáltalán nem látta a lejátszási eszközt és ha nem úgy indítottam el a pc-t, hoyg már be votl kapcsolva (vagy menet közben kikapcsoltam esetleg az erősítőt), akkor csak egy pc restart oldotta meg (úgy hogy a harman MÁR be van kapcsolva).
Tehát megy a zene, kikapcsolom a tévét és puff meghal a hang, miközben teljesen függetennek kéne lennie, hiszen sorba kötött eszközlánc legvégén csücsül és papíron CSAK egy videó jelet kellene kitolnia ami átjött az AVR en keresztül a pcből.
A hangszórókiosztás be van állítva windowsban, működik is a multi channel így:
AMP: HDMI audio signals from playback devices are only output to the speakers connected to the receiver. Multi-channel sound can be played back as it is.Ha erre van kapcsolva az erősítő, akkor, és csak akkor tudom windosban a többcsatornás kiosztást használni DE sztereó zeneforrást nem hajlandó az AVR a multi channel stereo opciójával kitolni a az első és hátsó hangfalakra is.
TV + AMP: The sound is output from the speaker of the TV and the speakers connected to the receiver.Ha így van beállítva az erősítő, akkor windows egyáltalán nem ajánlja fel a többcsatornás hangfalkiosztást, DE az elöbb leírt stereo music over multichannel mégis produkálja a sony (w t f)
Teljes rejtély az egész számomra és a sok tipp és segítség ellenére úgyérzem végleg kifogytam az opciókból.
Htpc (Home Theatre PC)
@gyulaipal
Kipróbáltam másik bemenetet... semmi
Bármilyen forrást játszom le az AVR Linear PCM / 2/0 csatornát ír
Akkor kizárásos alapon a forrás küld "rossz" jelet. De ez NEM feltétlenül a Sony hibája.
A HDMI-n a gépek "beszélgetnek" és megkérdezi a forrás a másik géptől, hogy milyen üzemmódokat fogad el. Viszont az AVR/PROCI saját vélemény nélküli gép (pl. az enyém) hiszen ő mindig csak azt "mondja" amit a HDMI kimenetére rádugott készülék válaszol az adott kérdésre (ezért tudja a HTPC hogy pl. mennyi a projektor felbontása). Ha úgy kapcsolom be a HTPC-t, hogy a Denon AVR ki van kapcsolva, akkor persze SEMMIT nem válaszol a Windows (HTPC) kérdésére a HDMI másik végén levő (kikapcsolt) Denon és ekkor a Windows emiatt "alap" üzemmódba kapcsolja a HDMI kimenetet. Ekkor nálam is 2.0 PCM jel megy ki a KÉSŐBB BEKAPCSOLT Denon-ba. Szóval A BEKAPCSOLÁSI SORREND IS LEHET A GOND!!!!! Ilyenkor én simán újraindítom a HTPC-t és kész, ezután már 7.1 jel megy ki, mivel amúgy ez van beállítva.
A Windows-ban be kell állítani, hogy pl. 5.1 vagy 7.1 csatornás kimenet legyen a HDMI. Windows 7-ben jobb klikk a tálcán jobb alul a kis hangszóró ikonra, -> Playback Devices -> itt a listában ott lesz a Sony (gondolom) -> Sony-ra jobb click -> configure speakers. Itt beállítod, hogy hány hangszóró van ... és működnie KELL. Ha mégsem, akkor legalább tudni fogod, hogy hány hangszóróra "szánt" jelet küld ki a Windows a HDMI-n, de szerintem itt lesz a probléma... ha átállítod 5.1-re akkor szerintem menni fog...
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Sikerült megoldani a problémát. Direkt kipróbáltam korábban kábellel egy másik TP-Lineks switchel, hogy kizárjam az esetleges wifi problémát. Anno azzal ugyan úgy beállt a kép. Elegem lett, feldúrtam a házat és közvetlenül a padláson lévő Mikrotik routerre kötöttem őket kábellel ami meg is oldotta a problémát.
Hiába az atomstabil Mikrotik router ami elméletileg 150Mbit/s-es gyakorlatilag ~35Mbit/s körül volt a tényleges sebessége streamelés közben. Kábellel mikor pl beletekertem a filmbe és újra kellett neki bufferelnie simán felment a maximum 100Mbit/s-re is a hálózat használata.
Az Oppo is simán streameli még a 40GB-os filmeket DTS hanggal. Sokkal gyorsabban is teker.
Htpc (Home Theatre PC)
Üdv!
Sony kezelési útmutatóját vedd elő és nézd meg a HDMI beállításokat. Állítsd be, hogy az erősítő dekódolja a hangot és ne küldje tovább a TV-nek.
Select the setting you want.
AMP: HDMI audio signals from playback devices are only output to the speakers connected to the receiver. Multi-channel sound can be played back as it is.
TV + AMP: The sound is output from the speaker of the TV and the speakers connected to the receiver.
Első opcióra van/volt állítva és sajnos ugyanaz a helyzet.
@gyulaipal
Kipróbáltam másik bemenetet... semmi
Bármilyen forrást játszom le az AVR Linear PCM / 2/0 csatornát ír
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Htpc (Home Theatre PC)
ok értem...
Minden lejátszásnál gond van vagy csak bizonyos filmeknél? Azért kérdem mert anno nekem is volt oppo95 és a nagy bitrátájú és/vagy 20Gb-nél nagyobb MKV filmekkel voltak iylen gondok DLNA-n keresztül.
Ha átmásolod az adott anyagot a NUC belső SSD-re akkor is?
Én még azt megpróbálnám a helyedben, hogy rögtön a NUC-ra kötni a megjelenitőt próba képen és onnan lejátszani (akár külső HDD, akár belső). Így legalább az Oppo-t is kizárod és tényleg valami hálózati gubanc lesz...
Kipróbáltam OpenELEC distróval és az eredmény ugyan az. Másolás SSD-re vagy HDD-re kb 2 MB/S. A streamelés SSD-ről vagy HDD-ről szint úgy szaggat. Az egy dolog, hogy az Oppó gyenge oldala a stream, de másik PC-n még annál is rosszabb a helyzet.
A kisebb bitrátájú filmeknél csak 1-2x áll meg. Ami nagyobb értelem szerűen sűrűbben.
A hálózat nélküli lejátszás tökéletes. Bármit letudok játszani a NUC-al vagy az Oppoval.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi a válaszokat.
Futok egy újabb kört a dugdosással ha hazaértem.