Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

A két polc és a center képezik a frontvonalamat. Először Onkyo 636-al használtam őket , most egy Anthem MRX-310-es, úgy vettem észre a Focalok igénylik a minőségi erősítést.
Nagyon jó szett, nagyon jó áron!

A 636 nem volt kevés? AZért azt nem nevezném a szó szoros értelmében minőséginek.

davisjunior
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: davisjunior »

A JÓ erősítő minden hangsugárzót jobbá tesz, úgyhogy nem csak a Focalok igénylik, hálálják meg a jobbat ...

Ez így is van, ez a jobb kifejezés, hogy hálásabbak a minőségre, csak a Focalok közismerten a háklisabb csapatba tartoznak e téren.(is)

Projektor: Sony VPL-HW55ES  Vászon: Screenline Amleto 91" Diamond 1.4. -  A/V Processzor: Anthem MRX-310 - Végfok:  DIY B200 -  Front: Focal Aria 906  -  Center: Focal Aria CC900  -  Surround: Focal Chorus B8VW  - Sub: KEF Q400b
Lejátszó:   Zappiti Mini 4K HDR     NAS:   QNAP-228 - 7TB    -  Kábelek:  inAkustik Premium Silver ,  inAkustik White line HDMI, -  Power-R , Lapp Ölflex 110CY    -    Elosztó:    Kontaset Fapaci  -   Szűrő: IsoTek EVO3 Isoplug

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Először Onkyo 636-al használtam őket , most egy Anthem MRX-310-es, úgy vettem észre a Focalok igénylik a minőségi erősítést.

A JÓ erősítő minden hangsugárzót jobbá tesz, úgyhogy nem csak a Focalok igénylik, hálálják meg a jobbat ...

davisjunior
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: davisjunior »

Ehhez a szetthez milyen kategóriájú erősítőben érdemes gondolkozni? 

A két polc és a center képezik a frontvonalamat. Először Onkyo 636-al használtam őket , most egy Anthem MRX-310-es, úgy vettem észre a Focalok igénylik a minőségi erősítést.
Nagyon jó szett, nagyon jó áron!

Projektor: Sony VPL-HW55ES  Vászon: Screenline Amleto 91" Diamond 1.4. -  A/V Processzor: Anthem MRX-310 - Végfok:  DIY B200 -  Front: Focal Aria 906  -  Center: Focal Aria CC900  -  Surround: Focal Chorus B8VW  - Sub: KEF Q400b
Lejátszó:   Zappiti Mini 4K HDR     NAS:   QNAP-228 - 7TB    -  Kábelek:  inAkustik Premium Silver ,  inAkustik White line HDMI, -  Power-R , Lapp Ölflex 110CY    -    Elosztó:    Kontaset Fapaci  -   Szűrő: IsoTek EVO3 Isoplug

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Ehhez a szetthez milyen kategóriájú erősítőben érdemes gondolkozni? 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Anthem MRX-1120 teszt:

http://www.insideci.co.uk/reviews/anthe ... eview.aspx

Úgy látszik nem csak annak a pár fórumosnak tetszik, aki az elmúlt hetekben kipróbálhatta.

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Fecke78 »

Köszönöm 
esetleg a marantz SR5010- el érdemes számolnom ?

Illetve az 5011 menyiben add többet 

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mindhárom típust áruljuk, ezekből én a Pio-t választanám. A mobil appja jobb mint a távírányító, HDMI Standby Through működik, mindenféle szolgáltatással telepakolva, megbízható, 3 év gari, jó mozihang. Mondjuk zenére egyiket sem használnám, de ebben az árkategóriában nincs olyan.
Köszönöm 
esetleg a marantz SR5010- el érdemes számolnom ?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3243
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok 
Decemberben le szeretném cserélni a házimozi erősitőmet ami egy onkyo tx sr 707-es volt . Meg voltam vele elégedve , két híbája volt az egyik a hdmi panel amit végül is gyári viszahívás után cseréltek , és ami nagy csalodás volt az a távirányitó halálla , elöször csak nehezen vette a parancsott (hangerő fel , le) később a javítás ellenére meghalt , szerintem ez azért gáz 
Hangfalam :
Jamo c 805 frontom van illetve jamo d6 sub , d6 háttér , és d7 center. . napi szinten használjuk tv , én még zene illetve természetessen mozi .
3 készüléket néztem ezidáig 
Piooner VSX-1131
Denon AVR-x2330w
És az Onkyo TX-NR 656.
Nem szeretnék használtatt venni.
Ami szempont de szerintem mindegyik tudja , hogy legyen hozzá rendes müködő app ( a távirányitó miatt)
Illetve , hogy kikapcsolt állapotban is lehessen tv-t nézni upc setup boxon .
Akinek esetleg van vélemény tapasztalata pro és kontra azt köszönettel meghallgatnám .
Köszönöm .

Sziasztok 
Decemberben le szeretném cserélni a házimozi erősitőmet ami egy onkyo tx sr 707-es volt . Meg voltam vele elégedve , két híbája volt az egyik a hdmi panel amit végül is gyári viszahívás után cseréltek , és ami nagy csalodás volt az a távirányitó halálla , elöször csak nehezen vette a parancsott (hangerő fel , le) később a javítás ellenére meghalt , szerintem ez azért gáz 
Hangfalam :
Jamo c 805 frontom van illetve jamo d6 sub , d6 háttér , és d7 center. . napi szinten használjuk tv , én még zene illetve természetessen mozi .
Piooner VSX-1131
Denon AVR-x2330w
És az Onkyo TX-NR 656.
Ami szempont de szerintem mindegyik tudja , hogy legyen hozzá rendes müködő app ( a távirányitó miatt)
Akinek esetleg van vélemény tapasztalata pro és kontra azt köszönettel meghallgatnám .
Köszönöm .

Mindhárom típust áruljuk, ezekből én a Pio-t választanám. A mobil appja jobb mint a távírányító, HDMI Standby Through működik, mindenféle szolgáltatással telepakolva, megbízható, 3 év gari, jó mozihang. Mondjuk zenére egyiket sem használnám, de ebben az árkategóriában nincs olyan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok 
Hangfalam :
Piooner VSX-1131
Denon AVR-x2330w
És az Onkyo TX-NR 656.
Köszönöm .

Demonarm
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Demonarm »

Onkyo TX-SR 600 as vagy 500-as sorozata,  TX-NR 500-as vagy 400-as sorozata jó a hangfalaiddal. Hogy melyik, azt neked fontos meghallgatnod és kiválasztanod
Köszönöm a segítséget.

JPjani
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: JPjani »

1 pár erősítő tipust írnátok nekem,(pl. Onkyo tx-sr608), vagy olyat amit ti is vennétek hozzá esetleg, vagy tapasztalatból, max 100e FT-ig persze használtan.
Ami kérdésem lenne az az, hogy ehhez mekkora aktív mélyládát érdemes vennem?20m2 a szoba, és valaki azt írta, hogy 30hz alá is tudjon menni, vagy az erősítőtől is függ?
Sajnos ezeket nem tudom, és már most köszönöm az eddigi segítségeteket.

Onkyo TX-SR 600 as vagy 500-as sorozata,  TX-NR 500-as vagy 400-as sorozata jó a hangfalaiddal. Hogy melyik, azt neked fontos meghallgatnod és kiválasztanod

JPjani

1 pár erősítő tipust írnátok nekem,(pl. Onkyo tx-sr608), vagy olyat amit ti is vennétek hozzá esetleg, vagy tapasztalatból, max 100e FT-ig persze használtan.
Ami kérdésem lenne az az, hogy ehhez mekkora aktív mélyládát érdemes vennem?20m2 a szoba, és valaki azt írta, hogy 30hz alá is tudjon menni, vagy az erősítőtől is függ?

A frekvencia menet alsó hallható határa, amit a hangszóró képes lesz a térbe kisugározni;
akár aktív, akár passzív mélynyomó rendszerről legyen is szó,
mindig a beépített hangszóró alsó határfrekvenciájától, és a hozzá illesztett hangfal (rezonátor doboz) kialakításától függ.
Az erősító a hangszórót meghajtó erőt és annak mértékét szolgáltatja.

Az erősítók teljesítményét mindig egy hozzá illesztett hangfal impedanciára adják meg pl: 200W /4 ohm, 133W /6 ohm, 100W /8 ohm
(A 200W 4 ohmos hangfalaid ennél nagyobb teljesítménnyel nem illik meghajtani, mert károsodik a hangfal, és ennek következtében a meghajtó erősítő is, oszt lehet sok pénzt költeni a javításra)
Ha ezt figyelembe veszed, hosszú távon kellemesen hallgathatsz bármit az általad választott, neked tetsző rendszer összeállításban.

Demonarm

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

Szerintem meg mindegyik. A speaker setup-ban van egy olyan opció, hogy 4 vagy 6 Ohm. Ha a 4 Ohm-ot választod bekapcsolódik egy előtét ellenállás!
Az Onkyo-k az előtét ellenállás nélkül is bírják a 4 Ohm-ot.

Ha Mindegyik tudná, akkor azt írnák rá, hogy 4-16ohm, de sok esetben 6-16, 8-16, stb van rajta

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Egyes Onkyok is tudják..
Szerintem meg mindegyik. A speaker setup-ban van egy olyan opció, hogy 4 vagy 6 Ohm. Ha a 4 Ohm-ot választod bekapcsolódik egy előtét ellenállás!
Az Onkyo-k az előtét ellenállás nélkül is bírják a 4 Ohm-ot.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Milyen házimozi erősítőt tudtok, amelyek tudják a 4 ohm-ot? 
Egyes Onkyok is tudják..
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

nagyon sokra az van írva, hogy pl. 6-16ohm-ig, stb..

Főleg, ha ez a névlegesen minimum 4 Ohmos "US Blaster" esetleg mondjuk lemegy 3-ra is a mélyeknél.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nehezen tudom elképzelni, hogy valamire való erősítő, nem tudjon, 4 Ohmon működni.
nagyon sokra az van írva, hogy pl. 6-16ohm-ig, stb..

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azthiszem az Anthemek mind......
Kicsivel "pénztárcabarátabb" ra gondoltam...

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Nehezen tudom elképzelni, hogy valamire való erősítő, nem tudjon, 4 Ohmon működni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Azthiszem az Anthemek mind......
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Demonarm

Mekkora szobában szólalna meg?
16m2 felett már az alsó oktávokban így mélyhiányos a megszólaslása.
Szükséges hozzá egy tisztességes aktív mélynyomó, ami valóban lemegy 30Hz alá, nem csak írják róla. használtan itt találhatsz jót, a fórumon.
A 4 ohmos alsó hangszórók olyan erősítőt igényelnek, aminek a végfokai ezt tudják üzembiztosan. Vagy illesztő tag szükséges, de akkor oda a 92dB... A mai erősítők 6-8 ohm terhelésre vannak tervezve

kb20m2 a szoba, és igen majd az erősítő vétel után jön szóba az aktív mélyláda, de addig is első az erősítő

JPjani

US Blaster 4007: -Front 200watt rms 4-8Ohm 40hz-22khz 92db
                           -Hátsó és center 150watt rms 4-8ohm 60hz-22khz 89db

Mekkora szobában szólalna meg?
16m2 felett már az alsó oktávokban így mélyhiányos a megszólaslása.
Szükséges hozzá egy tisztességes aktív mélynyomó, ami valóban lemegy 30Hz alá, nem csak írják róla. használtan itt találhatsz jót, a fórumon.
A 4 ohmos alsó hangszórók olyan erősítőt igényelnek, aminek a végfokai ezt tudják üzembiztosan. Vagy illesztő tag szükséges, de akkor oda a 92dB... A mai erősítők 6-8 ohm terhelésre vannak tervezve

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”