Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Demonarm
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Demonarm »

Szerintem lényeges lenne a hangfal márkája is!!
US Blaster 4007: -Front 200watt rms 4-8Ohm 40hz-22khz 92db
                           -Hátsó és center 150watt rms 4-8ohm 60hz-22khz 89db

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

Szerintem lényeges lenne a hangfal márkája is!!

Demonarm

Esetleg bővebben?
Szia! Van nekem 5.0-ás hangfalrendszerem ami 200watt rms 4-8ohm, és szeretnék venni hozzá 7.1 erősítőt, ami elegendő lenne hozzá. Ami érdekel elsősorban Onkyo, csak sajnos még nem nincs tapasztalatom erősítők terén.Mekkora erősítőt vegyek ami megtudja hajtani a hangfalaimat? (xx watt) Melyik vagy milyen erősítőt ajánlanál nekem? (ami elsősorban érdekel:Onkyo). Max 100e Ft-ig. PC game + film amire kellenne.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni házimozi erősítő vásárlással kapcsolatban tapasztalt embertől, aki választ adna és információval tudna kisegíteni ebben.

Köszönöm
Esetleg bővebben?

Demonarm

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni házimozi erősítő vásárlással kapcsolatban tapasztalt embertől, aki választ adna és információval tudna kisegíteni ebben.

Köszönöm

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Tudja valaki,h az Arcam 600-nak a hatuljan levo usb bemenet ,az mire szolgal ?
Esetleg dac bemenet ?

USB connector
The AVR600 can play files stored
on a USB mass storage device,
typically a pen drive, but any
USB device that complies with
the ‘mass storage device‘ class is
compatible.
The AVR600 only supports the
direct connection of USB devices
and will not support devices
connected through a hub. If
regular access to the USB socket is required, you may
find it convenient to use a USB extension lead.
See page 46 for details of supported file types.

és ez van a 46.-ik oldalon:

The AVR600 is fitted with a
network audio client which is
capable of playing internet radio
stations as well as stored music on
a network storage device such as a
PC, or from a USB flash drive.
For information on installing the AVR600 on your
network, see page 16.
The AVR600 supports the following file formats:
< MP3
< WMA (Windows Media Audio)
< WAV
< FLAC (Free Lossless Audio CODEC)
< MPEG-4 AAC (iTunes) with DRM10 support
< Ogg Vorbis
Favourites
You can store tracks or radio stations in your ‘favourites’
folder for easy access later. Once playing, pressing
the FAV+ key adds the track to the ‘favourites’ folder.
Pressing FAV- removes the track from the ‘favourites’
folder (this key only has an effect if the track is in the
favourites folder).
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudja valaki,h az Arcam 600-nak a hatuljan levo usb bemenet ,az mire szolgal ?
Esetleg dac bemenet ?

illes
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: illes »

Koszonom, ez lesz a kovetkezo lepes, csak remenykedtem, hogy van belsos/ismeros a temaban...

Egy ötlet. Miért nem hívsz fel párat? Ezt csak a szerviz/szervizes fogja megmondani. A google a barátod.

TibiPapa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: TibiPapa »

Nekem egy X4000 volt az Onkyo előtt, jó részletező hangja volt,  jazzen, könnyedebb műfajokon nagyon tetszett, és a 200 W eléggé dinamikussá tette, pontos audyssey beállítással, Dinamic EQ-t Flat módban, valamint a Dinamic Volume-t Light módba kapcsolva tetszett a legjobban. Mozin viszont így az ONKYO-val összehasonlítva sajna elvérzett... Persze ez szubjektív véleményem... az X4300 ettől már lehet másabb.
Az Új Denon-ok hangja mára sokkal feszesebb lett. Az Onkyo viszont testesebb. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb. Esetleg tényleg összevetni őket.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,

TibiPapa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: TibiPapa »

Sziasztok!

Tapasztalt már Valaki olyat Denon erősítőn, hogy a van amikor nem szól a center, máskor a jobb oldal?
Egy Denon X2000 csinál ilyet mostanában, de van, hogy tökéletes...
Kábeleket ellenőriztem, beállításokkal nincs gond, semmi nem változott. 
Vélemények?

Reseteld le. Ha valami szoftveres gond, akkor megoldja. Ha nem, akkor irány a szerviz.
Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,

illes
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: illes »

Nincs ötlete senkinek?

Pár év után hazatelepültem és hoztam magammal egy Yamaha RXV-673 erősítőt, amit kint használtam. Persze arra csak kidobozolás után jöttem rá, hogy az USA modelleken nincsen tápbemenet választó.   A nemzetközi modelleken van.... Mivel a felvett teljesítménye max. 400W, nincs igazán jó transzformátoros megoldás.
Kérdés: van Mo-on vmi szakszervíz, ahol hajlandóak lennének a táppanelt cserélni vagy átalakítani?

Köszönöm a segítséget előre is!

-illés

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

Hozzászólás Szerző: Tul »

A Pioneer korrekciós rendszere az egyik legjobb (ha nem a legjobb) a kommerszek közül.
Ha valahol, hát annál érdemes használni. De egy mozdulattal válthatsz a korrigált és a belenyúlásmentes verzió között, szóval tényleg nincs veszíteni valód azzal, hogy végigcsináltatod vele a mérést.

Pio 2022-höz kapott audyssey mérőrendszer ekvalizerét érdemes használni? Az 5 csatorna jelszintjének és távolságának meghatározását nyugodt szívvel rábíznám, de a csatornánkénti külön eq már nem dobogtatja meg a szívem. Vélemény?

cly
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: cly »

Kedves fórumtársak, mindenkinek köszönöm a segítséget!
Az elmúlt napokban volt vergődés rendesen, de végre eldőlt: egy Pioneer LX72 váltja majd a régi Yamahát. Remélem 5-6 évig társak leszünk a mozivilágban.
Mivel a kezdeti elképzeléseket követően az új készülékek felé fordult a figyelmem szeretném megemlíteni Papatyi Tibor urat, biztosan sokan ismeritek (házimozigyőr). Kiváló szakember és nagyon segítőkész volt és annak ellenére, hogy végül nem - náluk vásárolt - új, Onkyo 646-om lesz, hanem a régi pio, továbbra is nagyon segítőkészen válaszolgatott kérdéseimre. Bátran ajánlom őt ha valaki új eszköz beszerzése előtt áll.

Külön köszönet "fcsfelix" Csabinak aki időt, energiát nem sajnálva próbált útmutatást adni bármivel is fordultam hozzá!!

Jó, hogy létezik ez a fórum !

ui. Ha valakinek van lehetősége most németben vásárolni, a Sony 1060-as most elég komoly akcióban van (schwab.de-n) !

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Sziasztok!

Tapasztalt már Valaki olyat Denon erősítőn, hogy a van amikor nem szól a center, máskor a jobb oldal?
Egy Denon X2000 csinál ilyet mostanában, de van, hogy tökéletes...
Kábeleket ellenőriztem, beállításokkal nincs gond, semmi nem változott. 
Vélemények?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Pio 2022-höz kapott audyssey mérőrendszer ekvalizerét érdemes használni? Az 5 csatorna jelszintjének és távolságának meghatározását nyugodt szívvel rábíznám, de a csatornánkénti külön eq már nem dobogtatja meg a szívem. Vélemény?

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Nekem egy X4000 volt az Onkyo előtt, jó részletező hangja volt,  jazzen, könnyedebb műfajokon nagyon tetszett, és a 200 W eléggé dinamikussá tette, pontos audyssey beállítással, Dinamic EQ-t Flat módban, valamint a Dinamic Volume-t Light módba kapcsolva tetszett a legjobban. Mozin viszont így az ONKYO-val összehasonlítva sajna elvérzett... Persze ez szubjektív véleményem... az X4300 ettől már lehet másabb.
Nekem is volt Denon 4810 , de maradt a nagy LX-es Pio

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

Köszönöm a válaszokat Dorian-nak is. Ami még érdekes lehet az a yamaha 2060 vagy 3060 elég nehéz dönteni.
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Civil war utolsó jelenet miert érzem 2.1-ben dinamikusabb a mély és a dinamika is mint 5.1-ben.
Ca551r v2 a sub bk xxls200

Ami érdekes hogy a sub +50% több áramot vesz fel 2.1-ben mert megmertem.

Vicarious2
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Vicarious2 »

Sziasztok!

A denon avr-eknek általánosan milyen a hangja tudom,hogy hangfal függő is a dolog a4300H-t néztem ki a hónap közepétől lehet majd kapni. Atmos rendszerben üzemelne.

Marantz Cinema 40
Focal Aria 906+S900, Focal Aria 900CC, Focal Aria 926
SVS SB-4000
Audioquest NRG2, Pangea AC14SE MK2, Taga PF-1000, Oehlbach NF214 SUB
QED XT40, Inakustik Silver
LG 70 UM7450PLA, Epson EW-TH5210

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A denon avr-eknek általánosan milyen a hangja tudom,hogy hangfal függő is a dolog a4300H-t néztem ki a hónap közepétől lehet majd kapni. Atmos rendszerben üzemelne.

Nyugodt, nem erőszakos, a természeteshez közeli, melegebb stílusú nem kevés méllyel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

Sziasztok!

Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

Nem kapcsolod be véletlenül az Audyssey EQ-t is??
A DEQ nem tolja a teret semerre sem. Az EQ sajnos használhatatlan.

Az én tapasztalatom szerint a DEQ +DVolume light használatával olyan 20-as hangerő szintig tökéletes átlag mozizáshoz.
Anélkül tényleg 20-as szintig kicsit lapos a hangja és nincs megfelelő tér.
Ha pedig tomboltatni akarod, akkor ki kell kapcsolni a DEQ-t és Dvolume-t és akkor jön meg az igazi ereje.
A 650R ilyen szempontból más volt, ahogy Kimi írta.

Kikapcsolva haszmálom,csak a távolságok miatt használom a bemérést,abból is csak az egyszerűbbet.A mérés után sem kapcsolom be a dynamic eq-t és a dynamic volume-ot.Ha bekapcsolom,akkor még tompább lesz brutális mélyekkel ,de valahogy a bal frontot és a bal surroundot jobban hallani mint a jobb oldalt..(5.1)

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Procik nélkül használom,úgy elég lapos a hangja,ha bekapcsolom a dynamic eq- t és a dynamic hangerőt,akkor megjön a dinamika,de eltolja a teret balra..Még nem volt olyan nap, hogy ne állítgassam a jelszinteket akár többször is...Nem találom a megfelelő beállítást..

Nem kapcsolod be véletlenül az Audyssey EQ-t is?? 
A DEQ nem tolja a teret semerre sem. Az EQ sajnos használhatatlan.

Az én tapasztalatom szerint a DEQ +DVolume light használatával olyan 20-as hangerő szintig tökéletes átlag mozizáshoz.
Anélkül tényleg 20-as szintig kicsit lapos a hangja és nincs megfelelő tér.
Ha pedig tomboltatni akarod, akkor ki kell kapcsolni a DEQ-t és Dvolume-t és akkor jön meg az igazi ereje.
A 650R ilyen szempontból más volt, ahogy Kimi írta.

melczeradam
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: melczeradam »

igen 20m2 még pont jó tovább nem erőltetném, igen vmi hiányzik belőle nekem ismost 35 m2-en van,konyha nappaliban.A mozi és játszószobám majd csak jövő nyáron lesz kész kb 20m2.Addig a nappaliban kínlódok.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: kimi- »

igen 20m2 még pont jó tovább nem erőltetném, igen vmi hiányzik belőle nekem is
Nálam volt CA 650R 60nm-re de nem volt vele gond.

Az újabb modelleknél már másképp oldották meg a hangerő változást. Valahogy többet kell neki tekerni , hogy igazán legyen dinamika.Másképp szabályozza a dolgokat.
A 650R nem ilyen volt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”