Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Megállapítás nem olcsó az élet.
Tehát ! Drágán add az életed.
Hat 3000forint egy felnott meg egy gyerek...plusz a nacsosz meg udito masik 2500 szoval olcsonak nem mondanam.
Ez teljesen relatív, mihez képest? 1 óra bowling mennyiből jön ki, hát még 2 óra? Egy állatkert látogatás mennyi? Több idő, de a zseton is több. Egy Tihanyi kirándulás mennyi teszem azt? Kilépni a házból már eleve nem olcsó. Ha csak elmegyünk sétálni ide a duna partra kettőknek egy fagyi, + cola mert megszomjazik az ember séta közben alaphangon 1800ft. Egyáltalán nem tartom különösen drága kikapcsolódásnak a mozit. Bármerre indulok minden súlyos ezresekbe kerül.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1078
Hat 3000forint egy felnott meg egy gyerek...plusz a nacsosz meg udito masik 2500 szoval olcsonak nem mondanam.
- muzsikpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 250
Mi olcsó manapság
A mozijegy a plaza-ba:)
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Emotiva RMC1, Rotel Rmb1095 és Rmb1075, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4
Az atmos-os procijukat elfogadnám, olcsó portéka
Mi olcsó manapság
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- muzsikpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 250
új brand a HMS-ben!
http://www.hazimozistudio.hu/termekkate ... nk/acurus/
Az atmos-os procijukat elfogadnám, olcsó portéka
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Emotiva RMC1, Rotel Rmb1095 és Rmb1075, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Blackbird1
- V.I.P.
- Értékelés: 16
Relé kontakhibás, relénél lévő kondi kiszáradás,vagy ezeknek vezérlő ic meghibásodása. Tipushibák!
Köszi a tippet én is erre számítok. Igazából nem csodálkozom rajta régen szinte non stop ment. Már jóval több mint 10 éves várható volt,hogy valami lassan elromlik benne.
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.
Sziasztok!
Másfél éve 5.0-ás hangfalrendszert + erősítőt vettem, ami a következő:
- US BLASTER 4007 hangfalredszer: 2 front, 2háttér, 1center hangfal
-FRONT : 200Watt RMS
40HZ-22KHZ
92 DB
4-8 Ohm
-HÁTTÉR : 150Watt RMS
60HZ-22KHZ
89 DB
4-8 Ohm
-CENTER : 150Watt RMS
60HZ-22KHZ
89 DB
4-8 Ohm
Az erősítőt szeretném leváltani, most jelenleg SONY STR-DE585 van, ami kicsit gyenge hozzá + nincs HDMI rajta . Onkyo erősítőn gondolkodok, sok jót hallottam róla.
A Kérdéseim a következők:
1. Mekkora erősítőt érdemes vennem hozzá? (xxxWatt)
2. Melyik Onkyo erősítőt ajánlátok? (3-4 típus , max 100e Ft-ig)
3. Mivel az Onkyo erősítők álltalában 6 Ohm-os, az probléma a 4-8 Ohm-os hangfalra nézve?
Naggyából leírtam amiket szerettem volna, egy hozzáértő segítségét kérném ebben.Előre is köszönöm a segítséget.
Nálam viszont bekövetkezett amitől a legjobban tartottam. Szeretett AZ-1 es Yamahám úgy tűnik részben beadta a kulcsot. Filmezés közben a legutóbbi alkalommal a center csatorna egyszer csak elnémult. Ez egy 5-10 másodperc múlva helyreállt úgy tűnt talán egy kábel rosszul érintkezett vagy valami mert a mediaplayert az erősítővel összekötő optikai kábel valamiért néha kilazul a lejátszóból. Sajnos ma újra jelentkezett a dolog ezúttal nem állt helyre és a kábelek is a helyükön. Kipróbáltam egy másik hangszóróval hátha az a baj de semmi. Több beállítást is megpróbáltam hátha csak a dts jel miatt valami vacakol de semmi. Úgy tűnik amint mondjuk úgy üzemi hőmérsékletre melegszik elszáll a center. Ötlet, vélemény ? Hová forduljak ahol értenek is hozzá,nem malmoznak át és nem kóklerkednek ?
Nem mondom,hogy keveset használt a gép mert régen nagyon sokat ment. Mostanában csak havi egy két film de semmi előjele nem volt a dolognak a legutóbbi esetet leszámítva.
Relé kontakhibás, relénél lévő kondi kiszáradás,vagy ezeknek vezérlő ic meghibásodása. Tipushibák!
És a ragasztás előtt, mikor még semmi baja sem volt a subcsőnek minden rendben volt vele? Úgy szólt ahogy kellett ?
Szia. Pontosan, korábban minden rendben volt és olyan erő volt benne, hogy alig birtam feltekerni egy kicsit a hangerőt. Most feltekerem maximumra és alig érezni a mélyhangot. Két erősítővel is kipróbáltam, sub kábel csere nem volt. Nem hinném, hogy a sub kábel a ludas, szerintem valami még mindig nincs rendben a subbal.
- Blackbird1
- V.I.P.
Nálam viszont bekövetkezett amitől a legjobban tartottam. Szeretett AZ-1 es Yamahám úgy tűnik részben beadta a kulcsot. Filmezés közben a legutóbbi alkalommal a center csatorna egyszer csak elnémult. Ez egy 5-10 másodperc múlva helyreállt úgy tűnt talán egy kábel rosszul érintkezett vagy valami mert a mediaplayert az erősítővel összekötő optikai kábel valamiért néha kilazul a lejátszóból. Sajnos ma újra jelentkezett a dolog ezúttal nem állt helyre és a kábelek is a helyükön. Kipróbáltam egy másik hangszóróval hátha az a baj de semmi. Több beállítást is megpróbáltam hátha csak a dts jel miatt valami vacakol de semmi. Úgy tűnik amint mondjuk úgy üzemi hőmérsékletre melegszik elszáll a center. Ötlet, vélemény ? Hová forduljak ahol értenek is hozzá,nem malmoznak át és nem kóklerkednek ?
Nem mondom,hogy keveset használt a gép mert régen nagyon sokat ment. Mostanában csak havi egy két film de semmi előjele nem volt a dolognak a legutóbbi esetet leszámítva.
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.
- Blackbird1
- V.I.P.
Üdvözletem mindenkinek. Segítséget, illetve tanácsot szeretné kérni. ITT megtalálható az előzmény. Először a másik fórumon próbálkoztam, előre elnézést kérek, semmilyen reklámot nem akarok csinálni. Egyáltalán nem tudom, hogy engedélyezve van-e más fórumokon lévő hozzászólások bemásolása ide. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Mélynyomót két erősítővel is kipróbáltam mindkét esetben fennáll a korábban említett jelenség.
És a ragasztás előtt, mikor még semmi baja sem volt a subcsőnek minden rendben volt vele? Úgy szólt ahogy kellett ?
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Nem.
Köszönöm szépen!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Gyors kérdés:
Ha egy AVR-nek az USB aljzatába bedugok egy számítógép ventillátort plusz hűtésként, ugye nem teszi tönkre az erősítőt (Onkyo 609-es)?
Nem.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
szerintem a film egész más dolog.Ott a képi élmény elvonja a figyelmedet.Legalábbis így lenne az igazi.A zene csak hozzátesz az élményhez.Más dolog a többcsatornás zene kérdése,de az nekem nem jön be.Nekem sokszor mosolyt huz a szamra ,mikor egy gyonyoru hatter zene felcseng,es beteriti a szobat .Fuggetlenul a film jelegetol,vagy jelenettol.Tobb csagornas zenet en sem szeretem.
Ugy latszik ebben az ar kategoriaban csak ennyit lehet elvarni.
Igen de mi van a filmek alatti zenekel?Azoktol is elvarnam,h a hangszerek elhelyezkedjenek a szobaba.szerintem a film egész más dolog.Ott a képi élmény elvonja a figyelmedet.Legalábbis így lenne az igazi.A zene csak hozzátesz az élményhez.Más dolog a többcsatornás zene kérdése,de az nekem nem jön be.
Az hogy mozin és szereóban is jól szóljon az nagyon sokba fog kerülni.Ezért gondolkodom én is külön sztereó rendszerben.
Igen de mi van a filmek alatti zenekel?Azoktol is elvarnam,h a hangszerek elhelyezkedjenek a szobaban.
Oppo vegfok paros tenyleg borzaszto.Kozotte van nekem egy Arcam proci,ami gyonyoruen, tisztan dinamikusan szol.De nem olyan mint egy sztereo.Nem jon le a hang a hangfalrol.Ezt pedig nagyon hianyolom,foleg ugy ,h a hangfalaimat mar hallotam sztereo rendszeren,es alom hangja volt.Az hogy mozin és szereóban is jól szóljon az nagyon sokba fog kerülni.Ezért gondolkodom én is külön sztereó rendszerben.
Sajnos nem lehet megúszni egy jó processzort.Nem rossz az Oppo végfokkal,de nem lesz elég dinamikus.
Oppo vegfok paros tenyleg borzaszto.Kozotte van nekem egy Arcam proci,ami gyonyoruen, tisztan dinamikusan szol.De nem olyan mint egy sztereo.Nem jon le a hang a hangfalrol.Ezt pedig nagyon hianyolom,foleg ugy ,h a hangfalaimat mar hallotam sztereo rendszeren,es alom hangja volt.
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Gyors kérdés:
Ha egy AVR-nek az USB aljzatába bedugok egy számítógép ventillátort plusz hűtésként, ugye nem teszi tönkre az erősítőt (Onkyo 609-es)?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Elvileg eleg lenne 3 ilyen sztereo kombo,egy Oppo ele,es megenne az osszes proci vegfok parost ?
Ezen a valtozaton mar regota gondolkodom.
Sajnos nem lehet megúszni egy jó processzort.Nem rossz az Oppo végfokkal,de nem lesz elég dinamikus.
Hangfal-szinten így meglehet az azonos minőség, persze ha megfelelően el tudja az ember helyezni mind.
Viszont egy mozierősítő hangminősége köszönő viszonyban sincs egy sztereó + külső DAC kombóhoz képest.
Saját példám:
pár éves Denon "zászlóshajó AVR" 4520 (pedig a Denon a legtöbb mozierősítőhöz képest elég természetes hanggal bír) Új ára valami 700.000 Ft volt
versus
Nagyobb Hivox sztereó erősítő + Denon DA300 DAC (jobb táppal) új ára összesen ~200.000 Ft
Az utóbbi, kevesebb, mint harmad árú kombótól kapott hangminőség olyan szinten jobb, mint az AVR-rel, hogy azt leírni nem lehet.
Elvileg eleg lenne 3 ilyen sztereo kombo,egy Oppo ele,es megenne az osszes proci vegfok parost ?Ezen a valtozaton mar regota gondolkodom.
Én egy dolgot nem értek. Ha van 2 jó hangfalad sztereóban, veszel még hármat UGYANOLYAT és körben lerakod, akkor 5db tökazonos minőségű hangfal fog szólni, tehát semmit nem kellene romlani a minőségnek. Vagy ezt rosszul látom?
Esetleg azt feltételezzük, hogy minden házimozi erősítő gyengén muzsikál? Ezt sem értem, de hát sokmindent nem értek én...
Hangfal-szinten így meglehet az azonos minőség, persze ha megfelelően el tudja az ember helyezni mind.
Viszont egy mozierősítő hangminősége köszönő viszonyban sincs egy sztereó + külső DAC kombóhoz képest.
Saját példám:
pár éves Denon "zászlóshajó AVR" 4520 (pedig a Denon a legtöbb mozierősítőhöz képest elég természetes hanggal bír) Új ára valami 700.000 Ft volt
versus
Nagyobb Hivox sztereó erősítő + Denon DA300 DAC (jobb táppal) új ára összesen ~200.000 Ft
Az utóbbi, kevesebb, mint harmad árú kombótól kapott hangminőség olyan szinten jobb, mint az AVR-rel, hogy azt leírni nem lehet.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Nyilvánvaló, hogy minőségileg mindig gyengébb lesz egy ugyanannyiba kerülő sokpontegy kialakítás, mint egy sztereó. Viszont van egy szint, egy küszöb-érték (mindenkinél nyilván más, de azért itt is Gauss-görbe szerű az eloszlás), ahol már a jobb minőség sokaknak kevésbé érzékelhető / nem ér annyit az élmény-faktor ellenében, hogy ne a másik irányba dőljön el a kérdés.
Visual 2D / 3D esetében ezt a szintet a megjelenítés a nagy többség számára még(?) nem érte el. Szerintem mostanában nem is fogja.
Én egy dolgot nem értek. Ha van 2 jó hangfalad sztereóban, veszel még hármat UGYANOLYAT és körben lerakod, akkor 5db tökazonos minőségű hangfal fog szólni, tehát semmit nem kellene romlani a minőségnek. Vagy ezt rosszul látom?
Esetleg azt feltételezzük, hogy minden házimozi erősítő gyengén muzsikál? Ezt sem értem, de hát sokmindent nem értek én...