Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Házimozi erősítők,processzorok
Gyors kérdés:
Ha egy AVR-nek az USB aljzatába bedugok egy számítógép ventillátort plusz hűtésként, ugye nem teszi tönkre az erősítőt (Onkyo 609-es)?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Elvileg eleg lenne 3 ilyen sztereo kombo,egy Oppo ele,es megenne az osszes proci vegfok parost ?
Ezen a valtozaton mar regota gondolkodom.
Sajnos nem lehet megúszni egy jó processzort.Nem rossz az Oppo végfokkal,de nem lesz elég dinamikus.
Hangfal-szinten így meglehet az azonos minőség, persze ha megfelelően el tudja az ember helyezni mind.
Viszont egy mozierősítő hangminősége köszönő viszonyban sincs egy sztereó + külső DAC kombóhoz képest.
Saját példám:
pár éves Denon "zászlóshajó AVR" 4520 (pedig a Denon a legtöbb mozierősítőhöz képest elég természetes hanggal bír) Új ára valami 700.000 Ft volt
versus
Nagyobb Hivox sztereó erősítő + Denon DA300 DAC (jobb táppal) új ára összesen ~200.000 Ft
Az utóbbi, kevesebb, mint harmad árú kombótól kapott hangminőség olyan szinten jobb, mint az AVR-rel, hogy azt leírni nem lehet.
Elvileg eleg lenne 3 ilyen sztereo kombo,egy Oppo ele,es megenne az osszes proci vegfok parost ?Ezen a valtozaton mar regota gondolkodom.
Én egy dolgot nem értek. Ha van 2 jó hangfalad sztereóban, veszel még hármat UGYANOLYAT és körben lerakod, akkor 5db tökazonos minőségű hangfal fog szólni, tehát semmit nem kellene romlani a minőségnek. Vagy ezt rosszul látom?
Esetleg azt feltételezzük, hogy minden házimozi erősítő gyengén muzsikál? Ezt sem értem, de hát sokmindent nem értek én...
Hangfal-szinten így meglehet az azonos minőség, persze ha megfelelően el tudja az ember helyezni mind.
Viszont egy mozierősítő hangminősége köszönő viszonyban sincs egy sztereó + külső DAC kombóhoz képest.
Saját példám:
pár éves Denon "zászlóshajó AVR" 4520 (pedig a Denon a legtöbb mozierősítőhöz képest elég természetes hanggal bír) Új ára valami 700.000 Ft volt
versus
Nagyobb Hivox sztereó erősítő + Denon DA300 DAC (jobb táppal) új ára összesen ~200.000 Ft
Az utóbbi, kevesebb, mint harmad árú kombótól kapott hangminőség olyan szinten jobb, mint az AVR-rel, hogy azt leírni nem lehet.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Nyilvánvaló, hogy minőségileg mindig gyengébb lesz egy ugyanannyiba kerülő sokpontegy kialakítás, mint egy sztereó. Viszont van egy szint, egy küszöb-érték (mindenkinél nyilván más, de azért itt is Gauss-görbe szerű az eloszlás), ahol már a jobb minőség sokaknak kevésbé érzékelhető / nem ér annyit az élmény-faktor ellenében, hogy ne a másik irányba dőljön el a kérdés.
Visual 2D / 3D esetében ezt a szintet a megjelenítés a nagy többség számára még(?) nem érte el. Szerintem mostanában nem is fogja.
Én egy dolgot nem értek. Ha van 2 jó hangfalad sztereóban, veszel még hármat UGYANOLYAT és körben lerakod, akkor 5db tökazonos minőségű hangfal fog szólni, tehát semmit nem kellene romlani a minőségnek. Vagy ezt rosszul látom?
Esetleg azt feltételezzük, hogy minden házimozi erősítő gyengén muzsikál? Ezt sem értem, de hát sokmindent nem értek én...
Így van, de nekem úgy tűnik, a gyengébb minőséget simán bevállalják az emberek a térhatás kedvéért audio fronton úgy is, hogy sokkal többet kell fizetniük érte, mint egy komoly sztereó rendszerért. Vizuális téren viszont az minőségre hivatkozva utasítják el a 3D-t.
Nyilvánvaló, hogy minőségileg mindig gyengébb lesz egy ugyanannyiba kerülő sokpontegy kialakítás, mint egy sztereó. Viszont van egy szint, egy küszöb-érték (mindenkinél nyilván más, de azért itt is Gauss-görbe szerű az eloszlás), ahol már a jobb minőség sokaknak kevésbé érzékelhető / nem ér annyit az élmény-faktor ellenében, hogy ne a másik irányba dőljön el a kérdés.
Visual 2D / 3D esetében ezt a szintet a megjelenítés a nagy többség számára még(?) nem érte el. Szerintem mostanában nem is fogja.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Így van, de nekem úgy tűnik, a gyengébb minőséget simán bevállalják az emberek a térhatás kedvéért audio fronton úgy is, hogy sokkal többet kell fizetniük érte, mint egy komoly sztereó rendszerért. Vizuális téren viszont az minőségre hivatkozva utasítják el a 3D-t.
Lehet a szem érzékenyebb, mint a fül. Nem tudom.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10965
- Kapcsolat:
Akkor nem fogja a többség a vizuális térhatást elutasítani, ha az majd elér egy 2D-t megközelítő szintet, egyelőre ettől igen messze van. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy bizonyos készülék-színvonal alatt inkább javasol az ember sztereó megoldást, mint sokpontegyet.
Tehát Te nem térben látod magad körül a tárgyakat?
Nem furcsa, hogy a vizuális térhatást sokan elutasítjátok, de az audio térhatást a többség elengedhetetlennek gondolja egy mozi esetében?
Akkor nem fogja a többség a vizuális térhatást elutasítani, ha az majd elér egy 2D-t megközelítő szintet, egyelőre ettől igen messze van. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy bizonyos készülék-színvonal alatt inkább javasol az ember sztereó megoldást, mint sokpontegyet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10965
- Kapcsolat:
Hát sztem a 3D egy műanyag cucc, és köze sincs a valósághoz amit nap, mint nap látok.
Ráadásnak egy haszontalan filmen a 3D sem segít. Na nehogy már technikai csodákkal adják el a mai katasztrófa filmeket.
Tehát Te nem térben látod magad körül a tárgyakat?
Nem furcsa, hogy a vizuális térhatást sokan elutasítjátok, de az audio térhatást a többség elengedhetetlennek gondolja egy mozi esetében?
Sosem erőltettem rá itt senkire sem a 3D-t!
Dehogynem erőlteted, kifejezetten izzadtságszagúan. Elég csak elolvasni, hogy egyetlen sort írtam arról, h nekem nem jött be, számomra nem ad semmit, erre rögtön oldalak(!) születtek a cáfolatra, magyarázatra.
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Pioneer VSX 920-ról illetve SC-2022-ről kérhetnék véleményeket?
Nekem volt 920-am a Malac előtt, nekem nem volt vele bajom. Egy alap Yamaha erősítőt váltott. Attól sokkal jobb volt a hátsó térérzet, nah meg ez tudta már a HD hangokat, míg a Yami nem.
Meg szerintem a 2022-es az magasabb kategória, mint a 920-as.
De a mostani Malac az jobban tetszik.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1677
Pioneer VSX 920-ról illetve SC-2022-ről kérhetnék véleményeket?
Még egy gondolat: nem akarok senkivel sem versenyezni, hogy kinek milyen értékű projektora van és mióta!
Ha nagyon akarnám én is beszállhatnék "a vegyünk minél drágább cuccot, de főleg a másikénál legyen azabb, mert akkor biztosan menő vagyok vele pár napig a fórumon" féle "versenybe!
Gondolom ez nekem szól Szóval nem is kell senkivel versenyezni és szerintem ez a verseny a te agyszüleményed. Miért nem lehet elfogadni, hogy a fórumosok fejlesztenek, ki-ki a maga lehetőségeihez és hajlandóságának megfelelően. Állandóan belemagyarázni azt, hogy valaki azért vesz valamit, hogy itt a fórumon menőnek tűnjön, ne már. Felnőtt, túlnyomórészt középkorú, családos emberekről beszélsz, akik már rég kinőttek az ilyen gyerekes dolgokból. Kár lenne degradálnod őket, minket.
A vetítőt is csak azért említettem, mert már nem először nyilatkozol irányomba úgy, mintha még nem is láttam volna 3D-s vetített képet. Ne keverj össze a haverokkal, akik tátott szájjal bámulják a képből kiúszó halat
Ja és a mutogatás, dicsekvés rám nagyon nem jellemző, ezért sincs moziszobás topikom( az AVfórumon volt, szerettem is, de nagyon nem bánom, hogy az enyészeté lett),sőt az aláírásomban sincs felsorolva semmi és ez nekem nagyon meg is felel
De ez itt már nagyon Off, elnézést!
Szóval, röviden: nincs és nem is volt 3D hájp ...
nem már Lacikám.. a csapból is ez folyt ,mikor 3d vetítőt vettél és azóta ezt jó párszor megkaptuk, és hogy igazi barom akinek ez nem tetszik.. na mindegy . a lényeg ,hogy nekem ilyen beteg agyam van és nem tudom felfogni sem az írásaid lényegét sem a 3D -s kép adta előnyöket
Sosem avval volt baj ,hogy neked ez tetszik!!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Bocsánat hogy bele vauzok, mindenkinek lehet igaza,pro.kontra, talán ezért is nem hóditotta igazán meg a világot.
Legutóbb egy multi moziban, A barátságos óriás c, filmet láttam 3D-ben, hát nem volt a 3D egy nagy szám...,
az a probléma, hogy ez nagyon rendező, operatör függő, hogy hogyan tervezik meg a 3D-s látványt, kb a film alat, 3-4-szer
kaptam fel a fejem egy igazi felém irányuló 3d-re...ez elég kevés. Mihez képest?. pl.ahoz hogy nekem is vannak 3D-s bluray
DEMÓ-lemezeim, ahol minden másodperc a faléd ömlő 3d-ről szól, s ha én is el akarom káprárztatni a vendégeket, mert kiváncsiak rá,
ezekből rakok be, s valóban megy az ájulat, vajon a boltokba miért ezen demók mennek, hogy a vevő elájuljon , s vegye a tévét.
Figyeljétek meg, hogy a hirad.boltokban a 3D-s tévéket, ugy rakják, hogy a tévé képernyőjétől 1.5-2 m-re már kerezben futó polc
legyen , hogy ha a vevő felveszi a 3D-s szemüveget ne tudjon ettől távolabbra menni, mert ha még a polcig is elmegy, még belefér a
látóterébe a teljes élmény amit a szuper demók adnak.
ui: a hölgy amoziban a 12. sorba akarta a jegyet adni, de én az 5.-be kértem, nem értette, de még igy is kb, 10m-re voltam a vászontól
ami a szemüveg látóterébe pont belefért...
Továbbra sem értem, hogy mi ez nagy hype a 3D irányába
Ez az én véleményem!
Ha állandóan felületesen olvasol, akkor a végeredmény a NEM ÉRTEM lesz! Érdekes bammeg! Hiccusz megértette(ezt is)! Lehet, hogy odafigyel mit olvas? Lehet, hogy pont ezért értelmezi helyesen a leírt szavakat? iGEN!
Sosem erőltettem rá itt senkire sem a 3D-t! A helyes értelmezés az az, hogy NEM KELL leírni-leszólni-degradálni a 3D-t mert neked nem tetszik, vagy mert az agyad nem megfelelő működése miatt, nem képes a 3D befogadására!
Jajjj! Akkor a 3D-s térhangzású Atmos is hasonlóan nem tökéletes ugye? DE igen! Mégis mennyien majmolják, gyakorlatilag kritika nélkül ...
Még egy gondolat: nem akarok senkivel sem versenyezni, hogy kinek milyen értékű projektora van és mióta!
Ha nagyon akarnám én is beszállhatnék "a vegyünk minél drágább cuccot, de főleg a másikénál legyen azabb, mert akkor biztosan menő vagyok vele pár napig a fórumon" féle "versenybe"! Pénz költekezés szempontjából szerencsés vagyok, hogy olyan környéken lakom, ahol ha kiejtem a számon, hogy házimozi, a "mennyé te a pi***ba" szemekkel néznek rám!
Szóval, röviden: nincs és nem is volt 3D hájp ...
Nem kell feltétlen tökéletesnek lennie ahhoz, hogy jónak éld meg a látottakat.
Továbbra sem értem, hogy mi ez nagy hype a 3D irányába ,nálad! Én láttam jó 3D-t, a te vetítődnél sokkal de sokkal jobb masinán.. 6mill gép, de nem ájultam el, eszemben sincs 3D ben nézni semmit sem, pedig Tv-m is van, és vetítőt sem lennék hajlandó bekapcsolni a 3D miatt! Teljesen haszontalan valaminek érzem és tartom, persze nem vagyunk egyformák ,és a felkészületlen ismerőseidet még be tudod vonzani evvel magadhoz, persze ,hogy tetszik nekik, otthon egy max 40" lcd néznek jó esetben... a nagy kép látványa mámorító első alkalommal, legyen az bármilyen minőségben is! Minket ne próbálj már rábeszélni immáron már lassan tizedszerre olvassuk ezt végig, hogy szerinted ez a jövő, és 2d kép egy lapos szar a 3d hez képest! szerintem meg egy fos élvezhetetlen valami ,ami semmit sem ad vagy nyújt, sőt elvesz az értékből ,élvezetből, fényerőből stb..! Ez az én véleményem!
A 4K 10000x jobb és ott szemmel látható a minőségi fejlődés és az hogy kapsz valamit a pénzedért cserébe..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
A "nagykönyvben" úgy van leirva, hogy a 3D-s képet , a TV, vagy a vászon szélességének ,az 1.1- 1.2 szeres távolságából kell nézni, igy lesz benne a látótérben, igy lesz tökéletes a 3D élménye. Hisz a 3D nem más, mint a vászon sikjától a szoba felé egy fél gömb, aminek a szélén kell ülni, érintőlegesen., bele nézve a fél gömbbe.
Ajánlott film, aminek nagyon jó a 3d-je, jobb mint az Avatar-é, Végső állomás 5. része.
Nem tökéletes a kép, nem minden film egyformán 3D-s, de ha megszokod, úgy mint a térhangzásúbb Atmost a lapos 2d már nem lesz akkora élmény, hiába hibamentesebb.
Ha a helyén kezeled és nem házimozi őrült módjára kergeted a tökéletességet, akkor neked sem lesz gondod a 3D-vel!
Persze, hogy nem kell, de amikor valaki 2D-ben közel tökéleteset néz már régóta, az nehezen tudja a helyén kezelni a 3D hibáit.Utolsó mondatodat nem annyira értem, mert azt sugallja, mintha még nem láttam volna 3D-s képet, pedig volt JVC-m, ami tudta a nem tökéletes 3D-t, de boldogan, gondolkozás nélkül eladtam, amikor egy lapos 2D-s Sim2-t sikerült vennem.
Na és kinél vetít egy ilyesmi projektor?
Mert a fent említettek nem éppen egy 1 millás vetítő ismérvei
Nemrégen volt nálam egy srác mutattam neki a Pacific rim-et(ebbe néztünk bele a DC-ben is), majd az animációs Litchmond-ba is belenéztünk. Amikor a vetítő alatt álltunk, megmutattam neki azt a részt amikor a hal kijön a vászonról. Nálam legalább 4 métere úszik ki és lebeg előttünk! A reakció:
Nem tökéletes a kép, nem minden film egyformán 3D-s, de ha megszokod, úgy mint a térhangzásúbb Atmost a lapos 2d már nem lesz akkora élmény, hiába hibamentesebb.
Amikor a DC-ben jártam örömömre szolgált, amikor Hiccusz azt mondta, hogy Ő is csípi a 3D-t! Ha a helyén kezeled és nem házimozi őrült módjára kergeted a tökéletességet, akkor neked sem lesz gondod a 3D-vel!
Még egy kicsi 3D ismétlés, hogy Hiccuszt igazoljam.
Volt rá példa, hogy megkértem a vendégemet, hogy menjen a vászonhoz olyan közel ahonnan számára élvezetes legyen a 3D kép. Nálam a vászon 120". A vászon és a szem között kb. 3.1 méter van. A tesztalanyok mindegyike annyira ment közel a vászonhoz, hogy a szemüvege teljesen tele lett képpel ami gyakorlatilag a perifériás látását jelenti. Ekkor 1.5 méternél közelebb ültek a vászonhoz. Az "egérmozi" tv-k, ezért nem nyújtanak elegendő 3D élményt, mert még a 120" is kevésnek bizonyul 3.1 méter távolságból ...
Ja a vetítőmbe, ami lassan 10 hónapos, már 38 óra van! Hogy szalad az idő ...
Ahhoz, hogy az embert megfogja, sok mindennek kell egyszerre teljesülnie
- kell hozzá egy jó projektor (3D módban is "nagy" fényerő, crosstalk mentes képalkotás, tiszta objektív, stb.). Általános szabály, aktív 3D módban a 2D bekalibrált fényerejének kb. 1/7-e marad meg. Hiába van egy vetítőnek 20 fL bekalibrált fényereje 2D-ben, ha 3D-re váltva abból 3-4 marad meg. S egy ilyen vetítő már jónak mondható!
- ha aktív, akkor minél nagyobb szemenkénti frissítés (jellemzően itt bukik meg szinte minden aktív)
- de inkább passzív 3D, abból is a cirkuláris polarizációs megoldás (Real 3D).
Na és kinél vetít egy ilyesmi projektor?Mert a fent említettek nem éppen egy 1 millás vetítő ismérvei
Nem attól függ, engem úgy sem fogott meg.
Ahhoz, hogy az embert megfogja, sok mindennek kell egyszerre teljesülnie.
- igenis kell hozzá nagy méret. Hiába a többi, ha nincs méret, megette a fene az egészet, nem "szippant be". A 3D javasolt nézési távolsága akkor az igazi, ha a szemüvegben nézve a vászon két széle a szemüveg keretének a két szélén van). Ez közelit jelent viszonylag, ezért nagyon fontos, hogy
- kell hozzá egy jó projektor (3D módban is "nagy" fényerő, crosstalk mentes képalkotás, tiszta objektív, stb.). Általános szabály, aktív 3D módban a 2D bekalibrált fényerejének kb. 1/7-e marad meg. Hiába van egy vetítőnek 20 fL bekalibrált fényereje 2D-ben, ha 3D-re váltva abból 3-4 marad meg. S egy ilyen vetítő már jónak mondható!
- ha aktív, akkor minél nagyobb szemenkénti frissítés (jellemzően itt bukik meg szinte minden aktív)
- de inkább passzív 3D, abból is a cirkuláris polarizációs megoldás (Real 3D).
- kell hozzá egy jó szemüveg (itt is sok márka elvérzik). Kényelmes és könnyű viselet legyen. (szemüvegeseknek elérhető az egyedileg készített, dioptriás 3D szemüveg is!)
kell hozzá maga az ember, aki rettentően szubjektív. Sokszor találkozom és beszélek olyanokkal, akik még a Real 3D-től is fejfájást kapnak a moziban. Nekik sosem lesz elfogadható a 3D.
- rendkívül érdekes, de kell hozzá még egy kis "akklimatizálódás", hozzászokás. Azt vettem észre magamon, ha nem kapdosom le 10 mp-ként a szemüveget, egy idő után hozzászokik a szemem. Persze aki érzékeny rá, az a világért se erőltesse, hisz senkinek nem cél a rosszullét és egyebek.
Akinek meg végképp nem pálya, annak marad a túdí. :-)
Kedves Dorina!
Tv-n valóban nem fogós a 3D, de azért ne temessük ezt a formátumot, mert a nagyobb méretű vetített képen, azért másabb az élmény ...
Nem attól függ, engem úgy sem fogott meg.
Köszi Iván!