Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
Ez a minimum kötelező!!! egy szívében YAMAHAs fiatalembernek, akarom mondani Batmannak !!!! :-)
Nagyon pöpec, Gratula!
, visszatérhetnének hozzá igazán .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Bandi Mozifalodája
Tádááám , természeten borostyán sárga;
--
Ez a minimum kötelező!!! egy szívében YAMAHAs fiatalembernek, akarom mondani Batmannak !!!! :-)
Nagyon pöpec, Gratula!
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Bandi Mozifalodája
Hasonló elven, mint ez:
Ahol a spot lámpák vannak, onnan ereszkedne ki a vászon. De ha TV is lenne a falon, akkor nagyon ki kéne emelni a dobozolást (vászon + TV mélység), s úgy már elképzelhető, hogy csúnya lenne.
Értem mostmár . Áhh, ez szinte csak nulláról, és legalább 40 centi vastag + álfal a teljes falra. De ez szinte a legszebb elrejtés igen.
Amúgy tehettem volna a készülő vászon - szekrény aljára a három hangdobozt felülről megvilágító irányított spot megoldást.
Gondolkoztam rajta sokat, de a már túl giccses gondolat miatt kihagytam.
Hasonló képet nem tudok felrakni, szép megoldás lehetne, csak nagyon rezegne a léc a too much ízlésen.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
Leengedett méretű dobozolás? Az érdekes lenne, főleg hogy TV-t is bele kéne kalkulálni.
Hasonló elven, mint ez:
Ahol a spot lámpák vannak, onnan ereszkedne ki a vászon. De ha TV is lenne a falon, akkor nagyon ki kéne emelni a dobozolást (vászon + TV mélység), s úgy már elképzelhető, hogy csúnya lenne.
Bandi Mozifalodája
Meglepett a fekete bútorlap látványa. Tetszik. Azt gondolom,ezek után egészen meg fogod változtatni a szoba arculatát is.
A világos állvány ami korábban volt, + a szoba világosabb árnyalatú színei (Parketta,falak,nyílászárók,a fehér zokni és a Bandi féle fehér lábszár )
után valami egészen más fog jönni úgy érzem.... Klassz!
Sztem is jó ötlet a fekete bútorlap. Modern megjelenést hoz a szobának.
A világos bútorzat még a fekete dobozokhoz volt megálmodva. Nekem kb azóta szúrta egy kicsit a szemem, nem voltam ám kibékülve a sötét alma dobozok mellett velük.
Remélem egységes lesz majd, és elégedettebb leszek. Inkább fog passzolni a szoba eredeti színvilágához, és így szinte bármilyen színű hangdobozszett jöhet a jövőben.
A fekete még mindig nem a zsánerem amúgy egy nappaliban. Ez a prégelt matt fekete is felér egy ujjlenyomat laborral .
Kb. 60%-os állapotban van a képeken, ez tulajdonképpen csak a belső váz.
Külseje sötét alma lesz, a polcokra még jön egy edzett üveglap betét.
Végeredményben szeretném azt elérni a megvilágítással és a fekete belsővel, hogy sötétben enyhén "lebegő" hatást érjenek el az eszközök megvilágítva.
Remélem összejön valamennyire.
Sztem is jó ötlet a fekete bútorlap. Modern megjelenést hoz a szobának. Bár eddig sem volt szocis. kicsit merész, de akár az egész vászonnak (leengedett állapotban) eltudnék képzelni egy dobozolást a falon. Akár leddel dekorálva.
Mivel vésted ki a led profilok helyét??
Ceriuával és vonalzóval egy papíron . Csak lerajzoltam, megterveztem, és lapszabászaton megvalósították.
Gép vagy megfelelő szerszám nélkül ez meredek meló; a bemart 9x7 mm-es profil 3 miliméterre van a bútorlap első élétől, és onnan + a 2 milis ABS élfólia.
Ezt kézzel kivésni szinte lehetetlen, és én is izgultam hogy meg e tudják csinálni.
Leengedett méretű dobozolás? Az érdekes lenne, főleg hogy TV-t is bele kéne kalkulálni.
Led dekor meg vászon körül... valahogy a kettő üti egymást. Mozin kívül szürkülettől általában nálam üzemel és ad egy alap fényt a szobában.
A tuti és számomra nagyon fontos és hasznos extra az lenne, ha, az RF távirányítóját át lehetne alakítani infrássá és lehetne vezérelni triggerjelre.
Tudnám a rendszertávval kapcsolgatni és mozis üzemen kívül automatice bekapcsolna.
Ez szuper lenne, ha valakinek volna rá ötlete ne titkolja előlem .
Bandi Mozifalodája
Sztem is jó ötlet a fekete bútorlap. Modern megjelenést hoz a szobának. Bár eddig sem volt szocis. kicsit merész, de akár az egész vászonnak (leengedett állapotban) eltudnék képzelni egy dobozolást a falon. Akár leddel dekorálva.
Mivel vésted ki a led profilok helyét??
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1033
Bandi Mozifalodája
Azert szolariumra nem fogadnek...
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Meglepett a fekete bútorlap látványa. Tetszik. Azt gondolom,ezek után egészen meg fogod változtatni a szoba arculatát is.
A világos állvány ami korábban volt, + a szoba világosabb árnyalatú színei (Parketta,falak,nyílászárók,a fehér zokni és a Bandi féle fehér lábszár )
után valami egészen más fog jönni úgy érzem.... Klassz!
Bandi Mozifalodája
Jókora átalakításba vágtál bele . Rendesen átváltozik a front rész, az állvány nagyon ötletes lesz, így az eddigi képek alapján, kíváncsian várom milyen lesz a végső állapot. A bevésett led nagyon tetszik, már nézegettem én is, de bútorlapba rakni eszembe sem jutott, valószínűleg ellopom az ötletet az új moziba.
Csak nyugodtan, ő az amúgy egészen pontosan: http://www.ledcenter.hu/291-led-profilo ... ekkel.html. A boltot is ajánlom, példásan segítőkészek és gyorsak.
Akkor ha befejezted az enyemnek is neki allhatsz;)
Kivancsi leszek milyen lesz az osszkep!
Hajra
Ahhoz meg kéne állapodnod az eszköztárral .
Már én is .
Nagyon jól haladsz!
Picit irígykedem, nagyon jó otthon barkácsolgatni...nekem most nincs barkácsolni valóm
Már: vagy még nincs? .
Bandi kitartás már látod a végét.
Már hallani is szeretném Köszi.
Bandi Mozifalodája
Gyere át adok én neked munkát
Gondoltam, hogy lesz jelentkező
Bandi Mozifalodája
Nagyon jól haladsz!
Picit irígykedem, nagyon jó otthon barkácsolgatni...nekem most nincs barkácsolni valóm
Gyere át adok én neked munkát Bandi kitartás már látod a végét.
Bandi Mozifalodája
Nagyon jól haladsz!
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1033
Bandi Mozifalodája
Akkor ha befejezted az enyemnek is neki allhatsz;)
Kivancsi leszek milyen lesz az osszkep!
Hajra
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Bandi Mozifalodája
Jókora átalakításba vágtál bele . Rendesen átváltozik a front rész, az állvány nagyon ötletes lesz, így az eddigi képek alapján, kíváncsian várom milyen lesz a végső állapot. A bevésett led nagyon tetszik, már nézegettem én is, de bútorlapba rakni eszembe sem jutott, valószínűleg ellopom az ötletet az új moziba.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Bandi Mozifalodája
Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part III - A már már soha el nem készülő szekrény
A vászon után a bútorlap zsonglőrködés első állomása, az utóbbi 2 évben n+egyszer megtervezett Hi-Fi állvány/szekrény elkezdése volt.
A régi konfekciódarab ezer sebből vérzett már és ezeket mind figyelembe is próbáltam venni a tervezésnél. Megpróbáltam kedvezni a 2.0 részlegnek a front dobozok egymáshoz közelebb
csalásához, de ezt az új vászon szélessége egyből elkaszálta. A plusz légtér mindenképp hasznos lesz.
A főbb lényege a stabilitás és merevség volt, amennyire egy szobai bútordarabtól ez várható persze. Súlyra már nagyon jól állok, a betervezett 90-100 kiló terheletlenül már most úgynézki hogy meglesz.
Az belső prégelt fekete váz már elkészült és várja a héten elvileg megérkező borítását.
Esztétikumra a hangdobozokhoz fog igazodni (remélem ), a készülék és hangulatvilágítás az már kötelező extra kellett hogy legyen, és az általános kábelezési káosz rendszerezésére
is próbálok megoldást szögelni a hátsó fertályában ha elkészül.
Be is érkezett anno a várva várt első lapszabász pack, és végre a hüle rajzaimat a gyakorlatban is elkezdhettem;
Fiókok beszabva, kiigazítva;
Fejjel lefele, a hangulatvilágítás előkészítése;
A horror ; Bandi virsli újai vs páka vs lehetetlen szűk helyeken való forrasztás;
Cirka 6 óra pepecselés eredménye;
De megérte ;
Tádááám , természeten borostyán sárga;
Ezer thx Flóriánnak, hogy a privát levelezés közben "rábeszélt" a bevésős ledprofilra - én lustán a külső profilos megoldást rendeltem volna meg,
Sokkal tovább kellett vele szöszmöszölni de megérte minden rászánt perc, elváráson felül hibátlanul hozta amit szerettem volna.
Már a "talpán", várva a következő lapszabász packkal a korpuszát;
Picit lassan vállalnak bármit ahonnan vágott m2 -áron tudtam rendelni a sötét alma bútorlapot sajnos. Picit idegesítő is, ez - de férfias zavaromba emiatt bele is hajszoltam magam egy valamikor idénre tervezett
mozis kiegészítő upgrade a projektbe szövésére és rászabadítottam magamat pár budapesti "szalon"ra tesztelés és meghallgatózás szempontjából .
Szóval végül is hasznos volt akkor az üresjárat és a későbbre tervezett hangi kiegészítés a csillagok mai állása alapján egyszerre fog szolgálatba állni a rendszer újraszabás végeztével...
folyt. köv.
Bandi Mozifalodája
Lehet gondoltak az építők arra, h minden igényt kielégítő mozifaloda lesz majd. Így óvakodtak a párhuzamos falaktól ami jót tesz a hangnak.
Egy részeg kőműves a többet ér a legjobb akusztikai szakembernél is !
Ezek tények Uraim .
Elfogyott a Batmanos- zokni?
Snassz ez a sima fehér... vagy ezzzzz a kripton álca ??
Nem, de ez a melós zokni - a végére kicsípem a virágácsokat ígérem .
Bandi Mozifalodája
Elfogyott a Batmanos- zokni?
Snassz ez a sima fehér... vagy ezzzzz a kripton álca ??
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
Bandi Mozifalodája
Lehet gondoltak az építők arra, h minden igényt kielégítő mozifaloda lesz majd. Így óvakodtak a párhuzamos falaktól ami jót tesz a hangnak.
Egy részeg kőműves a többet ér a legjobb akusztikai szakembernél is !
Bandi Mozifalodája
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Bandi Mozifalodája
Köszönöm Urak .
Ja olvastam,hogy nálad sincs derékszög sehol Ismerős.Ez előre külön figyelmet érdemel,vagy menet közben kell improvizálni,de tény,hogy bosszantó.
Vannak apróbb érdekességek .
Egy majdnem 3 méter hosszú " doboz kerül majd fel, és ugye milliméterre ki kellett számolni hol is fog "kibukni" a vászon a szekrényzetből. Van egy pár mm a vászon két vége közt a faltól...
Fel is csaptam a falra a lézeres szintezőt hogy mi is van; és egy méteren belül már fent is akadt a "pont" a tapétán .
Szemre ezt nem is lehet látni, de a doboz meg feküdne a falra és lehet érdekes lesz majd a végén a gyakorlatban , Ez még meglepetés lesz nekem is , sok mindent nem tudok ellene tenni majd.
Egy élmény lesz majd a dobozban lévő maszkolást hozzáilleszteni síkban a vászonhoz, de majd megoldom.
Lesz vagy 60-65 kiló a doboz, és már nyugtatom magam, hogy lehet hogy 5-6x föl-le fogjuk rakosgatni amire megfelelőre hézagolom. Célzóvizet mindenképp előre be kell majd hűteni .
A másik esztétikai gebasz a szoba lejtésével lesz; a tapétát ugye fix csíkokban raktam fel és szemre egyenesnek, vízszintesnek is tűnik a felső szegőléc a tapéta tetején.
De a vászon és a szekrényét már most látni hogy nem fog vele futni párhuzamosan. Rendesen bemérve a szoba két sarka közt öt méteren kb másfél centi lejtés van jobbról balra.
Ezeket 40 év alatt észre se vette a családi személyzet, és csak emiatt a hüle hobbi miatt ugrott a béka a vízbe. De hát ez van, ez van ha a pecó teljesen "házi" építésű, azért valahogy túlélem én is .
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Hát hiába na, ilyen ez a mozizás, soha nincs pihenés,örök fejlesztések garmadája mindíg,meg pakolás és ami vele jár.
Ja olvastam,hogy nálad sincs derékszög sehol Ismerős.Ez előre külön figyelmet érdemel,vagy menet közben kell improvizálni,de tény,hogy bosszantó.
Jó melót Bandi és egyél sok bundáskenyeret!
Bandi Mozifalodája
Az elmardhatatlan zoknis kép. Imádom!.
Gratula további jó munkát!
Bandi Mozifalodája
További jó munkát, várjuk a fejleményeket..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Bandi Mozifalodája
Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part I - Előkészületek
Már olyan régóta tervezgettem pár részleget és olyan régóta húzódik, és folyamatosan gyűltek hozzá más-más részlegek hiányosságai is, hogy arra már lassan én sem emlékeztem .
- körülbelül amióta a nagyobb frontok megérkeztek akkortájt realizálódtak az első gondolatok, hogy valamit kell kezdeni majd a frontoldali hi-fi szekrényzettel/állvánnyal mert sem esztétikailag sem használhatóság szempontjából problémás és csonka megoldás.
Rezgett, zörgött, bármennyi merevítést eszközöltem rajta, pár hét után szétrázták a dobozok és ennek hangot is adott.
Erre csak ráadás volt hogy amint kibővült anno a Z7-es, fizikai felosztásban is alkalmatlan lett.
Az utóbbi másfél évben legalább 5x terveztem meg papíron, és nem sok választott el a megvalósítástól.
De sajnos , mindig jött egy változás; végfokok, HTPC változó méretei, és hasonló marhaságok , ami miatt már én is röhögtem magamon hogy most miért nem és mire várok még a kifogás hegyekkel .
Ez részben hasznos volt, mert sikerült elérni a kívánt végleges megoldást.
Másrészről kábelezés ügyben folyamatosan adtam magam alá a szopórollert a feleslegesen hosszú és így jóval drágább megoldásokkal.
Ennek a végfok kiválasztásával vége lett és végre a végleges tervet vethettem papírra.
Másrészt ha már végre ilyen szinten le kell bontanom a rendszert, akkor végre már a sok kisebb nagyobb részhiányosságokat és ötleteket is megoldhatom végre.
Időközben a másfél-két év alatt ezek szépen folyamatosan gyarapodtak, és a végére 25-30 féle apró „marhaság” lazán összegyűlt, és kicsit könnyelműen kezeltem őket az elméletben; ááh, pikk-pakk megoldom őket ha lehetőségem adódik rájuk végre…
Ez azért mint kiderült optimista kijelentés volt, és pár apróbb részleg a kigondolt pár órás munka helyett elhúzódott napokig is.
De a hiányosságok végre nem fognak zavarni, ez bőven megéri majd a végén.
A nagyobb részlegekről lövök fel majd pár posztot folyamatosan. Augusztus elején nekiugrottam és teljes csönd köszöntött be a Mozifalodába.
Akkor Szeptember elejére saccoltam, hogy végzek. De a dolgok mai állása szerint és a lapszabászok védőszentje miatt - remélem hogy Október elejére már élvezhetem újra a sok szerencsétlenkedés gyümölcsét és hódolhatok a hobbinak újra.
A hobbinak, aminek a hiánya 4-5 hét után már lassan fizikai fájdalommá vált; eléggé hiányzik már a heti 2-3 alkalmas két órás sötétben ücsörgés és mindennapi csönd már frusztráló…
Mindennek van azért jó oldala is; a tékában nem győzök majd válogatni az elmúlt 2 hónap termése közt, és végre molyolhatok tovább a 2.0 részlegen amin végre nem köti meg kezem pár eddig idegesítő apróság…
Nagyobb részfeladatok pár sorban;
- rendszerlebontás
- tápösvények átalakítása
- vászoncsere
- front hifi szekrényzet megépítése
- vászon - burkoló szekrényzet megépítése
- és egy be nem kalkulált rendszerbővítés kiépítése…
- kábelezes újragondolása, megvalósítása
- rendszer beköltözés, széles mosoly - remélem...
Szóval a fórumról nem tűntem el, csak a szabadidőmben ezzel szórakoztatom mostanában.
Lehet úgy hangzik hogy ez nehezemre esik, és sokáig húzódik és miért is - de én ezekkel imádok molyolni és ugye végre meg is tehetem.
Megpróbálok a szokásos módon túl sok képet mellékelni a topicba, de itt lesz egy kis bénázás sajnos;
Időközben érkezett két „új” kép-kepcsőr ágyú és néha magam sem tudom mit nyomkodok rajtuk - és ez a képeken is meg fog látszani… illetve,
pár dolog kimarad, rosszul sikerültek; mert vak vezet világtalant és még tanulom őket - random nyomok mindent . Még.
Ennyi szöveg után jöjjön pár kép és még több betű ;
Bandi Mozifalodája
Rendszerkörnyezet és rendszer újraépítés - part II - Rendszerlebontás, táplálás tapaszok, vász:on
Egy élmény volt mindenkit összecsomagolni, bedobozolni és biztonságos helyre menteni a lakásban. Elsőre egyszerűbbnek tűnt, de időközben szépen meghízott már mindenki ,
és kapkodni hamar kiderült nem ésszerű. A frontokat külön mutatvány volt kipaterolni a szobából, másfél éve amióta elhelyeztem őket nem is emeltem le őket még a tüskéiről.
Picit elfeledkeztem, hogy ez már nem egyszemélyes kommandó .
De kikerültek és szép sorban a többi egység is elhagyta a helyszínt;
Majd következhetett a bevált 1 fázisos tápösvény feljavítás, illetve egy másik fázis bevezetésének átgondolása.
Átgondolása, mert a 1095-ös Rotel végfok hozott pár nem várt "extrát" is. Őkegyelme nem szereti ha más nagyobb fogyasztóval kell osztoznia a fázisán, és ennek jelet is ad, védett üzemmódba kapcsolással.
Ez hogy miért és hogyan, az egy dolog. A probléma megoldva, és nagyon érdekelne hogy ha valakinek két példány is hajtja a ménest az hogyan oldotta meg őket 1 körről .
A szoba "előkészítve" ehhez, jópár méter 2,5 ölflex tápmadzagot elnyeltek a lábazati parkettaszegélyek. Kapott külön ösvényt a projektor is, és emellett végre elrejtődött az évek óta
lábatlankodó Audioquest HDMI-X - HDMI jelkábele, és a vászonvezérléshez a trigger vezérléshez a kábel is beépült a szegőbe.
Az UTP hálózat cserélődött CAT5e- ről, CAT6 -osra biztos ami biztos, 1 gigabites még mindig a hálózat, de a számtech kisördög megkívánta .
Jöhetett a régi Projekta vászon lebontása végre és az "új" felszerelése;
Itt már előkerült pár anomália; miszerint a házi építésű ház saját szabványok szerint készült anno, és hamar kideült hogy a derékszög nálunk nem annyira derékszög, és a sík az nem mindig sík .
Ekkora méretben ez lehet picit fájdalmas lesz a végén, remélem nem lesz komolyabb esztétikai probléma.
A vízszint azért hibátlan lett, és jöhetett a tavasz óta várt "új" vászon, egyenesen Cecil elvtárs exfaláról egy 106"-os motoros Grandview CNV személyében;
A "dobozolás" is megtévesztően hasonló lesz a nála látottakkal. Az eredeti terv is az volt hogy változtatás nélkül megkapja a felső szekrényzetet.
De időközben változtak a dolgok, esztétikailag is funkcionalitásra is megkövetelte az újra tervezést.
Hasonló lesz mint nála volt, csak egy személyre szabott és kibővített verzió fog érkezni rá. De csak szinte legvégén kerül rá sor véglegesíteni.
Méretileg a régi 96" vs új 106" így fest, illetve képről kicsit kevésbé jönnek át az arányok - elég nagy a difi és egy kicsit keresztbe is tett a 2.0 részleg egyik tervének ;
De sebaj, a méret kárpótol . Ráadásul az Epson projit sem kell csutkára kitekernem vízszintes lens shift tartományban és biztosított a kinézett esetleg proji csere is így.
Világosban valahogy így fog festeni az előrekalkulált és használt pozíció majd;
folyt. köv.