Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
gyulaipal moziszobája
gyulaipal moziszobája
No,
jelentem ezek a hangfalak már itthon vannak.
A mélysugárzók ránézésre mindketten perfekt állapotúak. Kézzel nyomkodva nem "csapágyas" egyik sem, de zenével sajnos nem tudtam kipróbálni őket (csomagtartóból csomagtartóba raktuk őket). Most meg ugye a mozi alatt alszanak a gyerekek... :-(
Egy 1,5V-os kis ceruzaelemmel adtunk rájuk egyenfeszültséget és a membránok mozogtak. Ezért a pénzért szerintem kb. lehetetlen, hogy ezek ne érték volna meg az árukat. Mivel ezekben hangváltó is van meg amúgy is, mechanikailag jónak tűnő kész dobozok, szóval bármi gond is lenne velük, ezekből működő hangfalakat csinálni mindenképpen töredék energia- és pénz egy új építéshez képest. És persze töredék idő is.
A magasak is tökéletesen szólnak (a drótot "sercegtetve" az elem pólusain a magas is simán tesztelhető "működik vagy nem" szinten legalábbis) de az egyik membránján van egy pár kis megnyomódás. Szövet dóm, nem hiszem, hogy a lényegen változtatna. A másik magas teljesen perfektnek tűnik.
Ha esetleg a hangváltó is gyári bennük, akkor itt a Kánaán ... de első körben azt hiszem, hogy nagyon egyszerűen lesznek installálva:
- simán leteszem őket az állóhangfalak mellé (a megfelelő sub tetejére lefektetve)
- bekötöm őket párhuzamosan az állóhangfalakkal
- a "channel level" beállításokban 6dB-lel lejjebb veszem az L és R csatorna hangerejét
Ekkor a mostanihoz képest fele feszültséget kap majd mindkét hangfal, amitől csupán negyed elektromos teljesítmény keletkezik rajtuk darabonként. De a "több hangszóró felületét összeadva javul a sugárzási hatásfok" trükk ekkor is működik tehát ekkor ugyanakkora hangnyomás keletkezik, mint most. A hangfalak elméletileg nincsenek ugyan védve, de +3dB-t ráadok a maximális hangerő limit-re, így a hangfalak továbbra sem kaphatnak többet mint a mostani teljesítmény fele, mégis 3dB-lel nő a hangnyomás. Nem négy deciBel-t nyerek, csak hármat, viszont SEMMIT nem kell hozzá tenni, csak letenni a két dobozt és bedugni a drótot, meg a menüben állítani a channel level-t. Később ha lesz időm, majd megcsinálom rendesen a feladatot, de ehhez tervezni kell az elektronikát, d'Appolito elrendezésű dobozt építeni, forrasztgatni, ragasztani, alkatrészt beszerezni, csavarozni ,,, most ez nem fér bele az időbe, de majd megcsinálom.
A szükséges alkatrészek legalább már nagyrészt megvannak, hiszen a legnagyobb kiadás a hangsugárzókat megvenni, ezek pedig ott vannak a dobohokban ... ennyiért ez szerintem ajándék volt. ... :-)
MÉGEGYSZER HATALMAS KÖSZÖNET a tippért!!! :-)
GyP
gyulaipal moziszobája
Szívesen! Örülök ha tudtam vele segíteni!
Bocsi, "beszakadt" az előző hozzászólásom vége .. de úgyis csak a szokásos szócséplő marhaság volt ... :-)
Ha ezeket sikerül megvenni, az HATALMAS segítség lesz! Komolyan. Megmondom miért, de röviden:
1.) Az első lehetőség a használatukra, hogy növeljük a main hangfalak terhelhetőségét. Ettől semmi nem változna minőség szempontjából, de a maximális hangerő nőne.
2.) A másik lehetőség az, hogy a plusz hangszórók használatával a center-t alakítom át "lényegében" azonosra a main hangfalakkal. Akkor végre egy "kvázi azonos" felépítésű "LCR" hangfalhármas "terülne el" a "vászon" alatt, gyakorlatilag azonos hangszínnel. Ebben is lenne logika, mivel (a demo-zás kivételével) soha nem használom az "apparátot" a maximális teljesítmény közelében. És így nemcsak, hogy a hangok egységesebben szólnának a frontoldalon, de a center-ből "kiszedett" hangszórókat (kis kiegészítéssel) a jelenleginél sokkal jobb minőségű surround hangfalak építéséhez lehetne használni ... tehát a surround-ok irányából IS javulna a hangminőség. Szerintem ebben is SOK logika lenne... sőt, TALÁN ebben lenne a legtöbb logika, mert a jobb minőséget az ember mindig élvezhetné, míg a nagyobb maximális hangerőt évente kb. 2x10 percig.
Meglátjuk ... a lényeg, hogy HATALMAS KÖSZÖNET a tippért!!! Ha sikerül, megveszem a hangfalakat, ha nem, akkor legalább nyugodt leszek, mert megpróbáltam és megtettem mindent, ami emberileg lehetséges volt az ügy érdekében ... :-)
gyulaipal moziszobája
MGMART: HATALMAS KÖSZÖNET!!!!
Már reggel beszéltem is az "emberrel", elméletileg ma megyek a hangfalakért! Remélem nem adja el addig másnak, mivel konkrétan megmondtam, hogy kellenek és hogy nem akarok alkudozni sem. Ez tényleg jó vétel!
Ha sikerül tényleg megszerezni őket, akkor a L+R hangfalakban dupla mélyközép lesz, ami plusz 6dB hangnyomást jelent ... és persze innentől kezdve a hangfalakat kb. lehetetlen lesz "megölni" a hangerő tekergetésével. A magassugárzó által lefedett tartományban most is 500W körüli a terhelhetőség ("szénné" van pakolva ellenállással a magassugárzó, mivel sokkal magasabb a hatásfoka mint a mélyközépnek). Ha a mélyközepek kettesével sorba lennének kötve, akkor a hangnyomás nem változna (persze a hangváltó megfelelő módosítása után) viszont ehhez darabonként (a mostanihoz képest) NEGYED elektromos teljesítményt kapnának a mélyközepek. Így már ebben a tartományban is "500W" felett futna a terhelhetőségi görbe. Azért tettem a "Wattokat" idézőjelbe, mert ezek NEM valós Wattok, hiszen a soros kapcsolás miatt az áfolyó áram feleződik, hiszen a
Szívesen! Örülök ha tudtam vele segíteni!
gyulaipal moziszobája
MGMART: HATALMAS KÖSZÖNET!!!!
Már reggel beszéltem is az "emberrel", elméletileg ma megyek a hangfalakért! Remélem nem adja el addig másnak, mivel konkrétan megmondtam, hogy kellenek és hogy nem akarok alkudozni sem. Ez tényleg jó vétel!
Ha sikerül tényleg megszerezni őket, akkor a L+R hangfalakban dupla mélyközép lesz, ami plusz 6dB hangnyomást jelent ... és persze innentől kezdve a hangfalakat kb. lehetetlen lesz "megölni" a hangerő tekergetésével. A magassugárzó által lefedett tartományban most is 500W körüli a terhelhetőség ("szénné" van pakolva ellenállással a magassugárzó, mivel sokkal magasabb a hatásfoka mint a mélyközépnek). Ha a mélyközepek kettesével sorba lennének kötve, akkor a hangnyomás nem változna (persze a hangváltó megfelelő módosítása után) viszont ehhez darabonként (a mostanihoz képest) NEGYED elektromos teljesítményt kapnának a mélyközepek. Így már ebben a tartományban is "500W" felett futna a terhelhetőségi görbe. Azért tettem a "Wattokat" idézőjelbe, mert ezek NEM valós Wattok, hiszen a soros kapcsolás miatt az áfolyó áram feleződik, hiszen a
gyulaipal moziszobája
Szia Pali!
Rád gondoltam mikor megláttam ezt a hirdetést.
http://www.jofogas.hu/budapest/Hangfal_ ... tm?first=1
Egy db AL170-es kb 100 Euró ennek tükrében ez több mint jó vételnek tűnik.
gyulaipal moziszobája
Mondjuk az viszont érdekes, hogy a hátsó falon a képben bal oldali hangfal mellett lógó "advanced" lámpatest (fehér drót végén lógó LED lámpa, mögötte fehér papír ami előző életében egy tortás doboz volt) ... szóval EZ nem szúrt szemet senkinek. Pedig tényleg ronda ... de valamivel muszáj volt fényt csinálni, mert magában a lámpa egy fehér falú szobát bevilágít, de a sötétkék falak között kb. SEMMI hatása nem volt. A fehér papír egy csomó fényt visszaver, így már VALAMIT látni ha felkapcsolom. Persze ezt sem szándékozom véglegesen megtartani... :-)
A sötét falak egész érdekes tárházát hozzák létre a világíási problémáknak...
gyulaipal moziszobája
A képen bekeretezett fehér csíkok:
- A függőleges az egy, a kéménynek támasztott fehér "hungarocell" díszléc, aminek az eleje le van festve kékre, de még nem volt idő feltenni a LED világítást amit eltakarna (LED fény fog körben futni a plafon alatt). A hátulja fehér és a festés széle a hullámos vonal. Szóval az NEM szerves része a mozinak, gondoljunk rá úgy, hogy csak egy "deszka" áll a "sarokban". Megfogom és kiviszem bármikor. Bár feltenni a helyére jobb lenne, így mindig idegesít a látványa és előbb vagy utóbb tényleg megcsinálom, hogy tovább már ne idegesítsen. Ez amolyan önsanyargatás amivel további munkára ösztönzöm magam. :-)
- Az alsó, a dobogó oldalán egy kék LED sor amit csak ideiglenesen körbe-kanyarintottam a dobogó körül. Világítani tud, nem esik le az ember a dobogóról, szóval jelenleg életvédelmi célokat szolgál. Véglegesen NEM ez lesz ott, de a végleges megoldás elkészültéig sem akarom, hogy korom sötét legyen a moziban, mert a gyerekek nem szeretik a teljes sötétet. A vászonra NEM jut fény látható mennyiségben, szóval a mozizást nem zavarja a fénye. Főleg mivel egyre "foghíjasabban" világít, ahogy pusztulnak el a modulok sorban ... kínai sztar, de ideiglenesen megteszi...
Magyarul ezek NEM VÉGLEGES DOLGOK. Ha valaki azt hiszi, hogy csak magyarázom a bizonyítványt, akkor csinálok közeli képeket, de tényleg az igazat mondom, "nem hülye vagyok, csak rövidlátó" !!! ... :-)
gyulaipal moziszobája
Én arra gondoltam,hogy amit régen tényleg szó szerint béna holmikból tudtunk megcsinálni, ma ne lépjük meg közel se ugyanazt.
A DIY-ben is lehet fejlődni és kell is. Nem egyenlő a "jóvanaz" legyintéssekkel.
Magam is átalakítanék néhány dolgot ami nem tetszik és át is fogok majd szép sorban.
De ha valamire nincs elég pénzem inkább addig nem kezdek hozzá,mert ugye manapság minden - legyen az bármilyen anyag,kő,fa,fém stb - is borzasztó drágák. Ezeket okosságokkal helyettesíthetjük más anyagokkal és úgy kijöhetünk olcsóbban, a lényeg,hogy kicsit se legyen rosszabb az eredmény,sőt! És akkor nyerünk rajta igazán.
De egy bontott ruhásszekrényből pl nehezen lehet egy igazán szép ,ízléses és hasznos készülék állvány a hifi/mozi komponenseinknek,mert persze úgy filléres lenne és mégis megtenné az is,csak max elrejtjük,hogy ne látszódjon....
Lehet ilyet is felhasználni,de kell belevinni valami csavart,egyediséget,design-t,kreatív ötleteket,hogy ne a barkács kivitel kerekedjen felül.
Azt akartam kihámozni ezzel,hogy a DIY egyáltalán nem egyenlő az olcsósággal.
De már nem forszírozom tovább. Csípem egyébként gyulaipal hozzáállását,csak ne mindíg az anyagiakon való spórolás legyen elsősorban a cél,mert az rátelepszik a munkára amit belefektet és elfedi a jó végeredményeket.
Teljesen egyetértek, a diy is legyen profi....ha nem most, akkor később. Gyulaipal is azon van, csak több időt kell rá szánni(mostanában nekem is kevés az időm...ha a beruházó megkérdezi tőlem, -adjak pénzt, azt mondom, -nem, időt adj!)
Szepi mozija is DIY, de azon esztétikailag nem nagyon lehet fogást találni.
Szerintem páran erre a problémára gondolnak:
Festő szemmel nem tudom, nem észrevenni az ajtótok festési hiányosságát, de a nézőközönség elfeledteti a hibákat
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
gyulaipal moziszobája
Én arra gondoltam,hogy amit régen tényleg szó szerint béna holmikból tudtunk megcsinálni, ma ne lépjük meg közel se ugyanazt.
A DIY-ben is lehet fejlődni és kell is. Nem egyenlő a "jóvanaz" legyintéssekkel.
Magam is átalakítanék néhány dolgot ami nem tetszik és át is fogok majd szép sorban.
De ha valamire nincs elég pénzem inkább addig nem kezdek hozzá,mert ugye manapság minden - legyen az bármilyen anyag,kő,fa,fém stb - is borzasztó drágák. Ezeket okosságokkal helyettesíthetjük más anyagokkal és úgy kijöhetünk olcsóbban, a lényeg,hogy kicsit se legyen rosszabb az eredmény,sőt! És akkor nyerünk rajta igazán.
De egy bontott ruhásszekrényből pl nehezen lehet egy igazán szép ,ízléses és hasznos készülék állvány a hifi/mozi komponenseinknek,mert persze úgy filléres lenne és mégis megtenné az is,csak max elrejtjük,hogy ne látszódjon....
Lehet ilyet is felhasználni,de kell belevinni valami csavart,egyediséget,design-t,kreatív ötleteket,hogy ne a barkács kivitel kerekedjen felül.
Azt akartam kihámozni ezzel,hogy a DIY egyáltalán nem egyenlő az olcsósággal.
De már nem forszírozom tovább. Csípem egyébként gyulaipal hozzáállását,csak ne mindíg az anyagiakon való spórolás legyen elsősorban a cél,mert az rátelepszik a munkára amit belefektet és elfedi a jó végeredményeket.
gyulaipal moziszobája
A DIY nem azt jelenti,hogy az csak összedobált gányolás és a legalja anyagok is elegendőek hozzá,majd arra hivatkozunk,hogy csak ilyenre futotta, de így jobb mert fillérekbe került és így is király.
Aki gányolásnak hívja a DIY dolgokat az nem veszi komolyan amit csinál,kényszerhelyzet viszi rá,vagy véges a türelme hozzá.
Egy postaládát is meglehet csinálni egy PVC csőből 10 perc alatt (mert olcsó és nem kell sokat bajlódni vele) illetve el lehet készíteni fából,fémből,akármilyen anyagból lényeg,hogy stílusosan,igényesen tegyük azt,hogy maradandó legyen és évekig jó legyen ránézni.
- fodesz
- V.I.P.

gyulaipal moziszobája
Annak is igaza van, aki nem akar "barkács" vackokat meg konyhapult hangfalakat látni otthon. Vannak akikre a fiatal kori élmények így hatnak, én meg pont most élem a "barkácsolós" korszakomat.
Érthető ha valaki megunja ezt és ezután csak szép, csillogós cuccot akar otthon látni. Más meg pont azt élvezi, hogy akkor is barkácsol, amikor amúgy már megtehetné, hogy megveszi a gyárit ... csak abban nem lát kihívást. Vannak akik lehetetlen kihívásokat állítanak maguk elé és beledöglenek a munkába, hogy megfeleljenek a SAJÁT kihívásaiknak, de ez az életük öröme. Mások meg csak nyugalmat szeretnének és egész nap az ágyban döglenek és ettől boldogok.
Szerintem úgy kellene ezt értelmezni,hogy aki annak idején nem tehette meg, hogy megvásárolt eszközökkel nyomuljon,plussz még az állványokat,a körítéshez való tárgyakat is megvegye készen és ezek helyett csak a barkács jutott - abból már tanulva régen milyen kezdetleges módszerekre kényszeredett - ma már elkerüli az ilyen megoldásokat és ahelyett kicsit elmozdul igényesebb irányba ,viszont szigorúan megmarad a DIY talajon,csak már más szemszögből tekintve,profibban,körültekintőbben elkészítve stb.. Ezt kellene hogy jelentse a tanulás,megérés arra,hogy ne érjük be azzal ami húsz éve még jó volt.
A DIY nem azt jelenti,hogy az csak összedobált gányolás és a legalja anyagok is elegendőek hozzá,majd arra hivatkozunk,hogy csak ilyenre futotta, de így jobb mert fillérekbe került és így is király.
Aki gányolásnak hívja a DIY dolgokat az nem veszi komolyan amit csinál,kényszerhelyzet viszi rá,vagy véges a türelme hozzá.
Egy postaládát is meglehet csinálni egy PVC csőből 10 perc alatt (mert olcsó és nem kell sokat bajlódni vele) illetve el lehet készíteni fából,fémből,akármilyen anyagból lényeg,hogy stílusosan,igényesen tegyük azt,hogy maradandó legyen és évekig jó legyen ránézni.
Amellett fontos,hogy akit komolyan foglalkoztat a DIY ,ugyanúgy vásárolhat csillogó holmikat mint más ,attól még nem fog "ráunni" a DIY-kedésre,mert nemcsak a házimoziszobára vonatkozik a csináld magad őrület,hanem az élet más területein,más hobbinál is jól jön,azért a lakás körül is jól kamatoztatható a DIY. Így ha a mozi elkészült attól nem kell "abbahagyni" és dögleni az ágyban ,mert már nincs mit tenni ott,hanem keresni kell a lehetőségeket tovább,vagy pusztán felfrissíteni,régi dolgot amit korábban csináltunk,felturbózni,átalakítani ,újítani,ha valamit meguntunk...Ilyen egyszerű,erről szól a DIY.
gyulaipal moziszobája
A lényeget kifelejtettem. A megszűnt fórumon valaki azt írta, hogy "mindenki a maga szintjén nyomorog".
Jelen.
gyulaipal moziszobája
... csak annyit jelent, hogy Pali nem a 720p-s szakadt projektorából barkácsol kvázi 2K-t, hanem a 4K-s projektorából fejleszt 8K-sat. ...
A lényeget kifelejtettem. A megszűnt fórumon valaki azt írta, hogy "mindenki a maga szintjén nyomorog".
Azóta rendszeresen eszembe jut, hogy ez mekkora igazság! Valószínűleg az ember soha nem elégedett, bármilyen jó cucca is van, mindig nyomorultul érzi magát és mindig újabb célt tűz ki maga elé. Én a 720p-t tuningolom szénné, más meg valóban a 4K-ból csinál 8K-t, de talán mindegyikünk ugyanolyan boldog, mint a másik, amikor valamit sikerül megcsinálni vagy megvenni...és ha nem sikerül, egyformán nyomorultul érezzük magunkat, tehát mndig, mindenki "nyomorog" ,,, a maga szintjén ... hmmm ...
gyulaipal moziszobája
Az is igaz, hogy zenét HALLGATNI vagy filmet NÉZNI teljesen MÁS HOBBY mint "mozit építeni". Én valószínűleg nem "házimozi rajongó" vagyok, hiszen az idő 1% alatt van az amikor valóban NÉZEM a moziban a filmet. 99% az agyalás, tervezés, reszelés, tuningolás, stb. Valószínűleg én az építés élvezem ... bár azért a mozizást is. De ha választanom kéne, hogy építsek egy második mozit vagy inkább mozizzak az elsőben, valószínű építenék... mert az kreatív, agyalós, kihívásos dolog. A nézés kicsit olyan passzív ... bár egy jó filmen is lehet még napokig agyalni.
Ennyi.
gyulaipal moziszobája
Szóval szerintem tévedsz, amikor azt írod, nincs igény ilyen szolgáltatásra.
Egy szóval nem írtam, hogy nincs igény rá. Az egész gondolatmenet abból indult, hogy nem könnyebb drága mozit építeni, mint olcsót. Ebből folytatódott, hogy az ilyen mozis őrültek, mint mi, inkább magunk építjük a drága mozit is, mintsem megbízzunk vele egy céget.
gyulaipal moziszobája
Bocsánat, hogy passzív vagyok, most tényleg nyakamban van egy csomó munka.
Köszönöm mindenkinek az értékes gondolatokat! Most akkor kimondom a frankót, a Nagy és Végső igazságot: MINDENKINEK IGAZA VAN!!!
Annak is aki igénytelennek nevezi a mozimat, hiszen BIZONYOS SZEMPONTBÓL NÉZVE TÉNYLEG AZ. Most még egyértelműen az. De fejlődni fog, ahogy van időm.
Annak is igaza van, aki nem akar "barkács" vackokat meg konyhapult hangfalakat látni otthon. Vannak akikre a fiatal kori élmények így hatnak, én meg pont most élem a "barkácsolós" korszakomat. Én is lomtalanitáson, kidobott tévékből kiszedett hangszórókból építettem az első gitáros hangfalamat, torzítót egy mechanika hibás magnó deck-ből, stb. Érthető ha valaki megunja ezt és ezután csak szép, csillogós cuccot akar otthon látni. Más meg pont azt élvezi, hogy akkor is barkácsol, amikor amúgy már megtehetné, hogy megveszi a gyárit ... csak abban nem lát kihívást. Vannak akik lehetetlen kihívásokat állítanak maguk elé és beledöglenek a munkába, hogy megfeleljenek a SAJÁT kihívásaiknak, de ez az életük öröme. Mások meg csak nyugalmat szeretnének és egész nap az ágyban döglenek és ettől boldogok.
Az is igaz, hogy SOK pénzből is NEHÉZ olyat venni ami valóban jó és igényes. Nekem mindíg a túl kevés lehetőség a problémám és a lehetőség MEGTALÁLÁSÁRA megy el az energiám, De most átgondolva igaz lehet, hogy a "túl sok" lehetőségből választani legalább olyan nehéz és legalább annyi idő- és energia kell hozzá. Sajnos kevesen vannak akik erről az oldaláról nézik a fa... ... izé ... problémát. :-)
Az is igaz, hogy zenét HALLGATNI vagy filmet NÉZNI teljesen MÁS HOBBY mint "mozit építeni". Én valószínűleg nem "házimozi rajongó" vagyok, hiszen az idő 1% alatt van az amikor valóban NÉZEM a moziban a filmet. 99% az agyalás, tervezés, reszelés, tuningolás, stb. Valószínűleg én az építés élvezem ... bár azért a mozizást is. De ha választanom kéne, hogy építsek egy második mozit vagy inkább mozizzak az elsőben, valószínű építenék... mert az kreatív, agyalós, kihívásos dolog. A nézés kicsit olyan passzív ... bár egy jó filmen is lehet még napokig agyalni.
Talán pont ez a fórum lényege: valaki leírta a véleményét és ez másokban okos gondolatokat szült, amiket szintén leírtak ... stb. Köszönöm! Én magam is új nézőpontból látok dolgokat, szélesedett a látóköröm és önkritikát is gyakoroltam (csak persze azt nem teszem közhírré :-). Komolyan NAGYON hasznosnak érzem az elmúlt pár nap hozzászólásait!
NEM CSAK A POZITÍV VÉLEMÉNYEK HASZNOSAK!!! Sőt, a nagy tudományos felfedezéseket mindig az szüli, hogy valami nem olyan jól működik mint ahogy kellene és valaki ennek hangot ad.
Édesanyám tanította, hogy ha valaki büdös, akkor két dolgot tehetünk:
- szólunk neki. Kkicsit csúnyán fog ránk nézni, de azután többször fog fürdeni és a probléma megoldódott
- nem szólunk és büdös marad élete végéig
Rövid távon a második megoldás a jobb, mert nincs belőle sértődés, de hosszú távon az első a jobb. És az okos ember szerintem hosszú távra gondolkozik. Ezt tanította édesanyám ... és igaza volt!!! ... viszont barátai azóta sincsenek! :-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11169
- Kapcsolat:
gyulaipal moziszobája
A mi szintünkön igen. Ahogy ismerem Palit és itt a többieket kizártnak tartom, hogy bárki is megbízzon egy profi céget a kivitelezéssel. Hiszen pont azért vagyunk itt egy házimozi közösségben mert minket ez érdekel. Ne egy profi cég döntse el, hogy mit és hogyan épít be. A házimozi legnagyobb élvezete a megtervezése megépítése. Miért adnám ki a kezemből? Az, hogy mondjuk van rá 100 millióm az nem jelenti azt, hogy nem érdekel vagy, hogy az ötödét egyből elbukjam egy profi cég árrésén és munkadíján. Az csak annyit jelent, hogy Pali nem a 720p-s szakadt projektorából barkácsol kvázi 2K-t, hanem a 4K-s projektorából fejleszt 8K-sat. A legjobb cuccokkal. Erre mondtam, hogy semmivel sem kevesebb munka vagy utánajárás, sőt most még mondhatja azt, hogy ennyi pénzem volt gyerekek, ez sikerült. 100 millióból már komolyan mutatni kell valamit.
Az itt jelenlévő néhány tucatnyi fórumtárs a piac elenyésző hányada. Elég sok olyan moziszobában jártam eddig, amit profi cégek építettek és rendeztek be, mert a tulajdonos nem akart szenvedni vele, őt a filmnézés érdekelte, a kütyüzés egyáltalán nem. (Az otthoni filmnézés és a zenehallgatás eredetileg nem műszaki hobbi!) Még Magyarországon is megél néhány komoly rendszerépítő cég az ilyen megrendelésekből, a kicsit gazdagabb nyugaton pedig rengeteg ilyen vállalkozás működik sikeresen. Szóval szerintem tévedsz, amikor azt írod, nincs igény ilyen szolgáltatásra.
Egyébként 100 millió forintból pont olyan nehéz egy rendszert megépíteni, mint 1 millióból, hiszen ahogy emeljük a költségkeretet, úgy emelkednek az elvárások is. Ráadásul a drága készülékek kevésbé univerzálisak, mint az olcsó kütyük és nagyon megkívánják a megfelelő körítést. Volt szerencsém olyan HiFi rendszerrel találkozni, ahol a 20 MFt-os hangsugárzók csak szenvedtek a gagyi körülmények miatt és biztos vagyok benne, hogy egy olcsó, fogyatékos, kevésbé hisztis hangdoboz sokkal szebben szólt volna ott.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
gyulaipal moziszobája
Hevesiz------ez a te szinted, nem az enyém...kiléptem a beszélgetésből!
De ettől függetlenül Pali jó olvasni az irományaid!
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
gyulaipal moziszobája
100 millióból? Szerinted megvenni ès megfizetni egy profi cèget a kivitelezèsre igènytelen?
A mi szintünkön igen. Ahogy ismerem Palit és itt a többieket kizártnak tartom, hogy bárki is megbízzon egy profi céget a kivitelezéssel. Hiszen pont azért vagyunk itt egy házimozi közösségben mert minket ez érdekel. Ne egy profi cég döntse el, hogy mit és hogyan épít be. A házimozi legnagyobb élvezete a megtervezése megépítése. Miért adnám ki a kezemből? Az, hogy mondjuk van rá 100 millióm az nem jelenti azt, hogy nem érdekel vagy, hogy az ötödét egyből elbukjam egy profi cég árrésén és munkadíján. Az csak annyit jelent, hogy Pali nem a 720p-s szakadt projektorából barkácsol kvázi 2K-t, hanem a 4K-s projektorából fejleszt 8K-sat. A legjobb cuccokkal. Erre mondtam, hogy semmivel sem kevesebb munka vagy utánajárás, sőt most még mondhatja azt, hogy ennyi pénzem volt gyerekek, ez sikerült. 100 millióból már komolyan mutatni kell valamit.
- fodesz
- V.I.P.

gyulaipal moziszobája
Emlékszem még gyerekkoromban a hifizés nálam a cipősdobozokból épített hangfalakkal kezdődött....
Senki nincs ellene annak amit tesz, Félreérted.
Elmondjam hogyan kezdtem el a hifizést,vagy a gitározást? Lehet nem hinnéd el.Lyukas membránú ütött kopott Vidi hangfallal, recsegős hibás erősítővel, toldott ,a hangfalból kinőtt kábelekkel ,filléres körítéssel, rongyos piaci kazettákkal,a legolcsóbb helyekről.
Malter és mész borította Unitra egy kazis magnóval "aláfestve" ami elszaggatta majd az összes kazettám,az oda-vissza tekeréstől,mire "lekerestem" a Megadeth és metallica riffeket ,a nóták ritmus szekcióit.
Ja és 5000ft-os Jolana gitárral 14 -15 évesen,melyért nyáron melóztam 80ftos órabérért haverom kőműves faterja mellett ifjú csira koromban.
Az olcsó technikából és hangfalakból és a celluxxal ragasztgatott kazettákból elegem lett. CD-re nem telt, az luxus volt mifelénk.
Ma ezekről sokaknak halovány gőzük sincs.Egyből ájfonnal születnek a kamaszok és belecsöppennek a legfrissebb menő újdonságokban.
Nem a pénzes fater kintről behozott technikáján nevelkedtem. Szerintem vagyunk páran itt hasonló múlttal.
De valahol elindultam és rengeteg holmin túl kellett jutnom,hogy elérjek egy szintet,tehát célom volt azért rendesen..
Bocsánat nem akartam ezzel untatni senkit sem,illetve OFF-olni,de valamiért leírtam,mert kijött belőlem.
Ezek után nem akarok látni itthon ótvarságot,konyhaszekrényből (és ami van) felépített holmikat sem ,máskülönben van egy másik választás ,hogy akkor nem kell semmi,vagy beérem egy egyszerűbbel,de a barkácsolástól és direkt elgondolván a " csakazértis minél olcsóbban összehozom a számomra zsírkirályt " gondolkodástól mentsen meg az ég. Így nekem elég volt a farigcsálós,barkácsolós korszakból.
Egyszerűen ha komolyan akarjuk gondolni a házimozizást és azért nagy igényeket kell kiszolgáljon,akkor a pénzt is gyűjteni kell hozzá rendesen, hogy elérjük az álommozit otthon.Ma ez van.
gyulaipal moziszobája
Pál én veled vagyok.Tudom miről beszélsz,átérzem a mondataidat.Emlékszem még gyerekkoromban a hifizés nálam a cipősdobozokból épített hangfalakkal kezdődött.Valahol ott csapott meg a szele ennek az egésznek.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Én is tudom, hogy mikor végeztem igénytelen munkát! ELSŐ KÖRBEN mindig akkor, amikor ez NEM veszélyeztette a "második kör" eredményét. Amiről tudtam, hogy csak ideiglenes (vagy végül el lesz rejtve) azzal nem vacakoltam sokat, ott a funkcionalitás volt a lényeg. De pl. a hátsó két széksort emelő dobogót megcsináltam elsőre rendesen, mert ott NEM akarok "második kört".
A "MÁSODIK KÖR" viszont már a végletes és esztétikus megoldásokról fog szólni. Pont ez benne a nehéz, hogy NAGYON át kell gondolni mindent, mert ezután tényleg vagy 10 évig nem akarok semmihez hozzányúlni ... na és ÍGY megcsinálni egy mozit ... hát szerintem egyetértünk, hogy nagyon komoly tervezést és gondolkodást igényel. Sőt, talán prófétának kell lenni hozzá. Nem hiszem, hogy maradéktalanul sikerülni fog, de minél jobban igyekszik az ember, annál kevesebb helyen kell majd "harmadik kört" tartani.
Itt a kerdes nem az, hogy valaki igenyes vagy igenytelen munkat vegez hanem, hogy veszi a faradtsagot es bemutatja a sajat rendszeret mikozben olyan technikai megoldasokkal szinesiti amirol a tobbsegnek lovese sincs es mar a leirasbol is lathato, hogy oromet leli abban amit csinal es akkor jon egy igazsag bajnoka aki orszag-vilag elott igenytelennek nevezi az egeszet. Ezzel van a problema ha eddig nem ertetted volna.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1095
gyulaipal moziszobája
Én is tudom, hogy mikor végeztem igénytelen munkát! ELSŐ KÖRBEN mindig akkor, amikor ez NEM veszélyeztette a "második kör" eredményét. Amiről tudtam, hogy csak ideiglenes (vagy végül el lesz rejtve) azzal nem vacakoltam sokat, ott a funkcionalitás volt a lényeg. De pl. a hátsó két széksort emelő dobogót megcsináltam elsőre rendesen, mert ott NEM akarok "második kört".
A "MÁSODIK KÖR" viszont már a végletes és esztétikus megoldásokról fog szólni. Pont ez benne a nehéz, hogy NAGYON át kell gondolni mindent, mert ezután tényleg vagy 10 évig nem akarok semmihez hozzányúlni ... na és ÍGY megcsinálni egy mozit ... hát szerintem egyetértünk, hogy nagyon komoly tervezést és gondolkodást igényel. Sőt, talán prófétának kell lenni hozzá. Nem hiszem, hogy maradéktalanul sikerülni fog, de minél jobban igyekszik az ember, annál kevesebb helyen kell majd "harmadik kört" tartani.
Itt a kerdes nem az, hogy valaki igenyes vagy igenytelen munkat vegez hanem, hogy veszi a faradtsagot es bemutatja a sajat rendszeret mikozben olyan technikai megoldasokkal szinesiti amirol a tobbsegnek lovese sincs es mar a leirasbol is lathato, hogy oromet leli abban amit csinal es akkor jon egy igazsag bajnoka aki orszag-vilag elott igenytelennek nevezi az egeszet. Ezzel van a problema ha eddig nem ertetted volna.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
gyulaipal moziszobája
Csak úgy rábökni és megvenni persze lehet, de pont az igényesség volt a téma, az pedig nem az.
100 millióból? Szerinted megvenni ès megfizetni egy profi cèget a kivitelezèsre igènytelen?
De könnyü-e a komponensek kivàlasztàsa ha van mondjuk 100 millàd rà? Igen!
Itt a fórumon szerintem akàrki fejben 5 perc alatt összerakna egy komoly , etalon rendszert, 100 millàbòl.
Ezeknek a dolgoknak amit mondtàl szvsz semmi köze az igènyessèghez
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
gyulaipal moziszobája
> Semmivel sem nehezebb kevés pénzből ezt összehozni, mint nagyon sokból nagyon jót.
Hát ha profi szinten tudsz hangfalat tervezni és építeni, számítógépen valós időben képet feldolgoztatni, digitális áramköröket tervezni és építeni, ismered a VGA csatlakozó lábkiosztását és még pár hasonló dolgot, akkor Neked tényleg nem nehezebb. Nekem viszont rohadt nehéz volt, komoly szakemberek segítettek, nélkülük nem is ment volna. Pedig pont évtizedek óta érdekel a téma és munkakörileg is foglalkoztam már hasonló dolgokkal. Szerintem ez sokkal nehezebb volt mint elmenni egy boltba és venni gyári cuccokat, hazavitetni, összedugni és bekapcsolni. Sokkal nehezebb volt, de sokkal nagyobb lesz az öröm is a végén. Lehet, hogy csak nekem gyengék a képességeim és ezért becsülöm túl a befektetett munkaórák ezreinek az értékét. Lehet, hogy másnak 1-2 óra lenne megcsinálni azt, ami nekem egy hónap. De nem érdekel, mivel szeretem a témát, és ezért minden percet élveztem ennek az egésznek. Holnap ismét belekezdenék, örömmel. Elfogadom, hogy mások nem az elméleti és gyakorlati munkát látják ebben az egészben, hanem csak az igénytelenséget meg az olcsóságot de én ezt látom benne. Ízlések és pofonok...
Szerinted 100 millióból olyan egyszerű? Csak a legmegfelelőbb szőnyeg kiválasztása, utánajárása, beszerzése hónapokig eltarthat. Ahhoz ugyanúgy nem értesz, sok segítséget kellene igénybe venned és nagyon sok tanulással jár. És az még csak egy nyamvadt szőnyeg. 10 a tizediken variációjú audiórendszer építhető meg. Kiválasztani a legmegfelelőbbet, a legjobb helyről a legjobb feltételekkel szerinted olyan egyszerű? És még kismillió dolog. És attól, hogy van 100 milliód, férfi ember létedre mindezt magadnak is kellene megépítened és telepítened, mivel az az igazán nagy buli. Olyan szakkifejezésekkel és specifikációkkal találkoznál, amiről még nem is hallottál. Hidd el, tovább tartana megépíteni, keményebb munkával, mint ezt a barkácsmozit.
Csak úgy rábökni és megvenni persze lehet, de pont az igényesség volt a téma, az pedig nem az.
gyulaipal moziszobája
Valójában is kifejted amit akarsz mondani?
Ha ugy erted , hogy a szakadt 720p 3chip Dp szar, akkor nagyon nem lehetsz képbe HM fronton.
Lehet, hogy nála egy DP Lightning vetít és szebb a mozi mint a DreamCinema nagyszobája. Ehhez képest az én vetítőm tényleg gagyi és olyan szép az én mozim sosem lesz, ez tény.
De azzal ekkor sem értek egyet, hogy ennyi pénzből ezt megcsinálni könnyű lenne. Pontosabban TALÁN igaz lenne ez akkor, ha végtelen idő állna rendelkezésre. De nekem pl. több év volt mire találtam olyan mozifoteleket, amik megfeleltek az elvárásoknak és ki is tudtam őket fizetni a limit veszélyeztetése nélkül. A projektor ugyanez a történet. Kb. 2009 óta néztem a hirdetéseket mire ezt megvettem, mert az egyik gép drága volt, a másikon nem az a lencse volt ami nekem kellett, a harmadik nem High Contrast hanem High Brightness verzió... és a mozinak azelőtt funkcionálnia kellett, hogy a gyerekek megnőnek és kirepülnek. Gyorsan és olcsón jót szerezni nem könnyű. Bármelyik feltétel feloldásával sokkal könnyebb lesz a feladat ... de kevésbé is lesz érdekes! :-)