Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Fapaci javaslatára lépném meg.

Kicsit kozmetikázni fogja a gondodat, de megoldani nem. Egy rezonátorral egybeépített/kiegészített már igen. Pláne, ha hangolt!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Azt hozzátenném, hogy nem kifejezetten a beszakadás miatt ajánlotta, hanem úgy általánosságban, javítana az alsó tartományban. Ha jól értelmeztem a helyzetet...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Pénzkidobás.
Fapaci javaslatára lépném meg. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Egyszerű 90kg/m3 sűrűségű sarokpanel.

Pénzkidobás. Sima, porózus panel ilyen célra alkalmatlan.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Helyedben ilyet választanék hengeres a sarokba

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Milyen basszuscsapda lesz?

Egyszerű 90kg/m3 sűrűségű sarokpanel. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Most, hogy elvitték az egyik SVS-t, szembesültem a ténnyel, hogy képtelen vagyok megfelelően beállítani a megmaradt 1 darabot. A szoba egy csúnya beszakadást idéz elő a hallgatói pozícióban. Így az eredeti tervem, miszerint a két SVS árából veszek egy magasabb szintű másikat, ugrott. Vagy visszaszerzek egy PB2000-est, vagy átállok zártra. Utóbbi esetben úgy vélem lesz kockázat, mert 200-250ezer/darab környékén kellene meghúznom a határt. S nem biztos, hogy ezért a pénzért jobban járok zártakkal.

Ha van javaslatotok szívesen fogadnám. Én első körben az SVS SB2000-re gondoltam. A visszavásárlási garancia csábító.
Van aki a T12-őt jobbnak tartja. Igaz lehet? 

De az is lehet előrébb kellene hoznom a basszuscsapda beszerzését. Talán az megoldás a beszakadásra.  S akkor még az is előfordulhat, hogy marad az 1 darab, de komolyabb zárt vásárlásának terve.

Milyen basszuscsapda lesz?

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Dhcodoki moziszobája

Szívesen adok neked pár dobozt én is csak össze ne keverd

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Az ML-től a legkisebbet hallottam, nem emlékszem a számozásra, de attól én sem voltam elájulva.(de beszéltünk is róla) Gondolom az 1500-as jobb lehet....

Ha közelebb laknál, a két Tannoy-t vihetnéd pár napra...csak az íze kedvéért

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Dhcodoki moziszobája

Én itt szereztem be.

http://www.md-sound.de/advanced_search_ ... mpnr6jedb7 több mint baráti árban van az 12 nsd

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Most, hogy elvitték az egyik SVS-t, szembesültem a ténnyel, hogy képtelen vagyok megfelelően beállítani a megmaradt 1 darabot. A szoba egy csúnya beszakadást idéz elő a hallgatói pozícióban. Így az eredeti tervem, miszerint a két SVS árából veszek egy magasabb szintű másikat, ugrott. Vagy visszaszerzek egy PB2000-est, vagy átállok zártra. Utóbbi esetben úgy vélem lesz kockázat, mert 200-250ezer/darab környékén kellene meghúznom a határt. S nem biztos, hogy ezért a pénzért jobban járok zártakkal.

Ha van javaslatotok szívesen fogadnám. Én első körben az SVS SB2000-re gondoltam. A visszavásárlási garancia csábító.

De az is lehet előrébb kellene hoznom a basszuscsapda beszerzését. Talán az megoldás a beszakadásra.  S akkor még az is előfordulhat, hogy marad az 1 darab, de komolyabb zárt vásárlásának terve.   

Anno körbe jártam az SVS vs T12-t, mivel az én fejemben is csak zárt szerepelt, aztán tudjuk mi lett a vége. Nem jársz rosszul egyikkel sem, hangban szinte nincs különbség. Fantasztikus jó ládának tartom a T12-t, volt is itthon tesztre 2db. Igazából az indított el a leejtőn, no meg az SPL 1200 Ultra. Ha az összeghatár érvényes akkor nem sok lehetőséged van jó zárt ügyben. Mert pl az ML sub is jó lenne, már az 1500, alatta nem ajánlom. De az 1500 már kiesik a keretből. A helyedben elhoznék 2db SVS-t, hisz visszavihető. A T12 egyetlen hibája a nem túl széles freki tartomány amiben dolgozik. 25-75-ig, de legyen 80hz a teteje. Viszont ebben a tartományban eszméletlen minőséget, és erőt produkál. Illetve az anyaghasználata, és a súlya bizalomgerjesztő. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Az alábbi szobát 100%-ban a tulajdonos maga építette egy családiház tetőterében....

Gratulálok neki és minden elismerésem hozzá! A Clarusok jól is mutatnak a szoba hangulatához.
Érdekes a szürke és bordós fa szín találkozása ,együtt eléggé merészek,majdhogynem harsányak a kirobbanó bordós pirosas árnyalatok a visszafogott szürke mellett.
Hozzáteszem igazán klassz a hely is ahol ezt felépítette a tulajdonosa!   A kék led-ek még dobnak is a hangulaton egy film kezdés előtt.

Én úgy gondolom,hogy egy ilyen szintű mozival is maximálisan élvezhetőek a filmek és szerintem sokan ellennének vele akár hosszabb távon is,attól,hogy nem domborítanak a szobában mindenütt a felsőház nagy drága márkái.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A fával borított részek mögötti elnyelőkről tudsz többet? Csak mert egy pillanatra azt hittem, Helmholtz rezonátor (Slat rezonátor) is lehet/ne/.

A faborítás mögött kőzetgyapot van. Az egyik sarokban ez eléri az 1m3-nyi mennyiséget.  A kivitelezés úgy történt, hogy visszabontható, ha szükséges. 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1078

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Ezzel egyetertve azert jegyezzuk meg, hogy megvaz idealis korulmenyek kozott is minden hangsugarzonak illetve markanak van karaktere es izles dolga kinek mi tetszik. Tehet egy jol kialakitott szobaban es a megfelelo ajanlasokatvis betartva boven lehet teljesen maskent hangzo rendszert osszehozni ami valalinek tetszeni fog valakinek meg nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11089
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... ha valaki elégedett a látott vagy hallott produktummal, annak ellenére hogy nem "referencia" értékre beállított, attól nem kell magát ostoroznia vagy éppen szégyellnie ez miatt. Ha neki ez így megfelel, és elégedetten és boldogan ül le elé és áll fel a zenehallgatás/filmnézés végén akkor szerintem az a illető elégedett. És végeredményben ez a lényeg. 
Ingoványos terület ez. Jómagam is vallom, hogy a leglényegesebb szempont a felhasználó elégedettsége, de ehhez némi ízlés is szükségeltetik. Még mindig visszhangzik a történelemben a 90-es évek őrülete, amikor mindenki EQ-val próbálta a HiFi rendszertét tuningolni, néha egészen durva, irreális beállításokkal operálva.

Ha jobban belegondolunk, gyorsan rájövünk, hogy sem a képi, sem a hangi produkciónál nem fogjuk elérni soha a természethű szintet. No de akkor mi legyen a referencia? A képmegjelenítőket lehet kalibrálni, a hangrendszert lehet optimalizálni, de egyik beavatkozás sem fog tökéletes eredményt adni, ahogy egy hangfelvétel, vagy film sem fogja soha a valóságot konzerválni. Az otthoni felhasználó csupán annyit tehet, hogy a lejátszó rendszere torzítását próbálja minél kisebb értékre szorítani, hogy a lejátszott média műsorán minél kisebb változtatást hajtson végre. Ennek elérésekor tapasztalni fogjuk, hogy ahány felvétel, annyi megszólalás és képi világ, hiszen egyik technológia sincs szabványosítva.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Én nem publikálom semmit, 
Akinek nem inge... 

... csak azt jegyeztem meg hogy ha valaki elégedett a látott vagy hallott produktummal, annak ellenére hogy nem "referencia" értékre beállított, attól nem kell magát ostoroznia vagy éppen szégyellnie ez miatt. Ha neki ez így megfelel, és elégedetten és boldogan ül le elé és áll fel a zenehallgatás/filmnézés végén akkor szerintem az a illető elégedett. És végeredményben ez a lényeg. 

Ezzel már korábban egyetértettem.

...Egyébként meg aki laikus userként mélyebbre beleássa magát a témába, az előbb-utóbb úgy is elmegy több helyre is(fórumosokhoz/kereskedőkhöz) hogy minél tájékozottabb legyen és minél több tapasztalatot gyűjtsön. Majd ezek fényébe kialakul benne az, amit látni/hallani szeretne majd az otthonában is.

Tévedsz. Sokan nem kerekednek fel, mert vagy nem érdekli őket ennyire ez a hobbi, vagy nem engedhetik meg maguknak, vagy csak egyszerűbb leülni a gép elé. Nincs se személyes kontaktus, se metakommunikáció, vannak viszont odavetett félmondatok, szakzsargonok (vagy annak hallatszó jelzők!) amelynek a felét sem értik. Nekik szinte lehetetlen a "de facto" tényekről leválasztani a szubjektív magánvéleményt, stb. Itt sokszor könnyebb belemondani bárkinek bármit a vakvilágba. Legfeljebb majd "megmagyarázom" alapon. Pont ezért nem mindegy ki, hogyan és mit mond, ajánl és ír le. A laikust az különbözteti meg a hozzáértőtől, hogy nem képes helyes és helytelen, szakmailag megalapozott és megalapozatlan vélemény között különbséget tenni. Nekik egyik nick név olyan, mint a másik. Ők az alapján hoznak döntést, amit itt olvasnak. S nem kevesen vannak. Jelen pillanatban is vagy 650-en...

Bocsánat az Off-ért, talán át is lehetne mozgatni ezeket a megfelelő helyre, ha zavar, Doki! 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: paler »

Tényleg hangulatos, és ízlésesen kialakított szobának tűnik ! Mi az úriember szakmája?  Tán nem ezermester 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Dhcodoki moziszobája

Egyetértek. Csak ne publikáljuk ezt, úgy, mintha ezt így kéne csinálni vagy így lenne kívánatos! Pláne nem, ha az emberhez tanácsért fordul egy laikus "user".
Én nem publikálom semmit, ehhez én túl kevés vagyok, csak azt jegyeztem meg hogy ha valaki elégedett a látott vagy hallott produktummal, annak ellenére hogy nem "referencia" értékre beállított, attól nem kell magát ostoroznia vagy éppen szégyellnie ez miatt. Ha neki ez így megfelel, és elégedetten és boldogan ül le elé és áll fel a zenehallgatás/filmnézés végén akkor szerintem az a illető elégedett. És végeredményben ez a lényeg. 
Egyébként meg aki laikus userként mélyebbre beleássa magát a témába, az előbb-utóbb úgy is elmegy több helyre is(fórumosokhoz/kereskedőkhöz) hogy minél tájékozottabb legyen és minél több tapasztalatot gyűjtsön. Majd ezek fényébe kialakul benne az, amit látni/hallani szeretne majd az otthonában is.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Gratulálok! 
Joggal. Nagyon tetszetős kis mozi. 
A fával borított részek mögötti elnyelőkről tudsz többet? Csak mert egy pillanatra azt hittem, Helmholtz rezonátor (Slat rezonátor) is lehet/ne/.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Az alábbi szobát 100%-ban a tulajdonos maga építette egy családiház tetőterében. A fal gondosan rétegelt és merevített gipszkarton, mely helyenként hűtés-fűtés rendszert is magában foglal. Az aljzat teljes felületen homokágyon fekszik. A hátsó sarkokban és a fal mentén (fával borított terület mögött) hangelnyelő került beépítésre. A villamos hálózat kiépítése szintén példaértékű, egy külön fejezet lenne, így most nem részletezném. A későbbiekben tervezi az akusztikus korrekciót és helyenként további dekorációt. A ledes dekorfény szintén teljes mértékben saját kezű DIY kivitelezés. Folyamatban van a hangszigetelt ajtó beépítése és a tetőtéri ablak sötétítése. 
Ahogy a képeken is látszik, a technikai rész még nincs 100%-ban kiforrva, de jó úton halad a projekt.  

Az úriember előtt mélyen meghajolok, mert nagyon jó példát mutat, hogy rendkívül alacsony költségvetésből (igaz sok munkával és kitartással) is lehet hódolni eme hobbinak!  

Gratulálok! 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dhcodoki moziszobája

Márpedig de...ha nekem pl. a referencia kép vagy hang nem jön be, akkor márpedig én azért nem fogom kínozni magamat, hogy mások elvárásának megfeleljen a kapott hang és kép.
Egyetértek. Csak ne publikáljuk ezt, úgy, mintha ezt így kéne csinálni vagy így lenne kívánatos! Pláne nem, ha az emberhez tanácsért fordul egy laikus "user".

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Szerintem gondold végig ezt újra 
Még jó, hogy vannak referenciák (pl. hosszúság, súly, idő egységes mértékegységek) mert ha mindent egyéni szerintemre és ízlésre mérnénk az elég fura világot okozna. gondolj bele, ha kéz mértékre kapnál párizsit, szemmértékre meg hangfalkábelt! Ha nekem elég sötét mozis szobám lenne akkor bekalibráltatnám a vetítőmet(amit amúgy nem is használok  ), és mikrofonnal beállítatnám a hangrendszert(ha elég komolyan venném a hobbit akkor biztosan  )!
Mindentől függetlenül nem vagyok megelégedve a rendszeremmel mert nem tetszik ahogy szól és nem tetszik ahogy a vetítő vetít, de elfogadom ami van. Ez nem ízlés, hanem belenyugvásos elfogadás!

"a lényeg az hogy elsősorban neki tetsszen és ne a mások igényeit kövesse vakon és görcsösen."

A valóságszerűséget(nem a dinamikait mert azt nem lehet/pl. ágyúlövés/) kellene referenciaként tekinteni és nem az egyéni ízlés fontosságával tele szórni a fórumot! Voltam olyan fórumosnál ahol az ember léptei olyanok voltak mint amikor az ég dörög, dübörög! És az tetszett neki!!! Nem vicc ...
Hiccuszék nagy szobájának hangja/képe pont azért jó, mert valóságszerűbb, mint sok hobbista otthonában hallható hang és látható kép és nem azért mert az Hiccuszék ízlésvilága ... 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Dhcodoki moziszobája

Ne természetes személyre gondolj, hanem referencia értékekre. Ha a képet lehet referencia értékre kalibrálni akkor a hanggal is ezt kellene tennünk. Az, hogy ki milyen hosszúra növeszti, fodrászkodtatja vagy festi a haját az az ő dolga, de ha a kép referenciára van belőve, akkor a Házi Mozi HANG SE legyen már a "nekem ez teccik, oszt neszójjábe, mert semmiközöd hozzzá, ez az én izlésem az én akaratom" féle "minőség"!  Rossz irány! Van itt pár jó fülű hobbista akiknek a véleményére lehet adni ... 
Márpedig de...ha nekem pl. a referencia kép vagy hang nem jön be, akkor márpedig én azért nem fogom kínozni magamat, hogy mások elvárásának megfeleljen a kapott hang és kép. Vagy azt gondolod hogy két különböző hangmérnök is ugyanúgy keverné ki ugyanannak a filmnek vagy zenének a hangsávjait mint a másik ? Szerintem nem, tudod: ízlések és pofonok. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy a nem arra kell törekedni hogy minél jobban megközelítse a rendszer a valóságos hangokat, de szerintem az sem ördögtől való, ha valaki egy méregdrága rendszert amivel tényleg meg lehet közelíteni a természetes hangokat, annak tulajdonossa kicsit színesebbre, a saját fülére hangolja (saját maga hangmérnökeként) a saját rendszert. Van aki a TV-t színekbe szegényesebben nézi, van aki meg színekbe telítettebben szereti nézni ugyanazt a anyagot. Most bármelyikre is ráerőtleníteni a referencia színbeállítást csak azért mert ez a előírt, miközben ő nem így élvezi/szereti nézni a képet, szerinted helyes ?
Természetesen a referenciának van értelme, mivel így lehet jól összemérni a készülékek tudását, de szerintem ugyanannyira fontos, ha nem fontosabb az illető saját ízlése. Nem mindenki születik abszolút hallással, nem mindenki hallja ugyan úgy a hangokat, valakinek magasabb másnak meg alacsonyabb az ingerküszöbbe a hangerőre is. Most gondolod el, elő lenne írva filmenként hogy milyen hangnyomással kellene nézni a filmeket is, hogy azt az élmény kapjuk amit a rendező/hangmérnök megálmodott, miközben téged zavarna/idegesítene  az a hangnyomás, vagy épp kevesebbnek éreznéd. Akkor nem állítaná a hangerőn csak azért mert ez a referenciaérték, miközben te kurvára nem élvezed ez miatt a kapott produkciót.  Szerintem gondold végig ezt újra 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Miert szerinted masok igenyei szerint kene kialakitani a mozinkat?
Ne természetes személyre gondolj, hanem referencia értékekre. Ha a képet lehet referencia értékre kalibrálni akkor a hanggal is ezt kellene tennünk. Az, hogy ki milyen hosszúra növeszti, fodrászkodtatja vagy festi a haját az az ő dolga, de ha a kép referenciára van belőve, akkor a Házi Mozi HANG SE legyen már a "nekem ez teccik, oszt neszójjábe, mert semmiközöd hozzzá, ez az én izlésem az én akaratom" féle "minőség"!  Rossz irány! Van itt pár jó fülű hobbista akiknek a véleményére lehet adni ... 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”