Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Laca76
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Laca76 »

Sziasztok.
Tudna valaki nekem segíteni, hogy vajon mi okból lehet, hogy az Onkyo TX-NR 636 típusú erősítőm miért csinálhat olyan hibát, hogy kb 1 perc alatt 2-3 alkalommal elnémul egy másodpercre, akkor látom az erősítő kijelzőjén, hogy eltűnik a pirosan világító dts  jel, addig nincs hang, majd visszajön. Esetleg a hdmi kábelt kellene cserélni? Vagy mi lehet az oka? Közben a tv-n is van optikai kimenet az is össze van dugva az erősítővel.

Valakinek valami használható ötlete?

UI: Elnézést ha nagyon láma lennék, de minden normális segítőkész ötletnek örülök.

Köszönettel: Laca.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Mi a helyzet az Emotiva-val?? Már egy ideje piacon van az XPA GEN3 moduláris változata, de nem nagyon olvasni róla. Főleg nem az Eu fronton.   

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Ha eleri azt a hang minoseget amit keresek(sztereo minoseg)akkor orok darabb lesz.
Nekem nem kellenek a folosleges kamu szolgaltatasok.
Ezert nem hajazok a legujabb gepekre.

Az Arcam is true balanced felépítésű - ami sokat számíthat. Persze majd olyan végfok is kell mögé. 
Elég ritka madár, de 3D nélküli változatokat olcsón lehet venni.
Ezért talán a legjobb választás lehet manapság.

Az EQ szerintem semmit sem ér ezekben az Arcam cuccokban, de nem is fog hiányozni.

Ha nagyon kell EQ, kiegészíteném a későbbiekben egy Dirac-os MiniDSP-vel.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csúcs kategóriát képvisel, próbáld ki, úgy sem marad sokáig Volt velük valami műszaki probléma, erről az Arcam túlajok tudnak többet. Fish útba tud igazítani, h kell-e tartani hasonlótól vagy sem.

Ha eleri azt a hang minoseget amit keresek(sztereo minoseg)akkor orok darabb lesz.
Nekem nem kellenek a folosleges kamu szolgaltatasok.
Ezert nem hajazok a legujabb gepekre.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

De remelem nem csak a tevolsagot meg a hangerot meri be.
Sok kulfoldi tesztben egy szintre hozzak az Anthem D 2 vel.Sot allitolag zenere megjobb is.
Hatranyara az arc t irjak az D2 vel szemben..
Az a baj meg Arcam om nem volt ,es nemtudom milyen minoseget es hangkaraktert kepvisel.

Csúcs kategóriát képvisel, próbáld ki, úgy sem marad sokáig Volt velük valami műszaki probléma, erről az Arcam túlajok tudnak többet. Fish útba tud igazítani, h kell-e tartani hasonlótól vagy sem. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

A Malacban lévőnél csak a Dirac jobb ami az új Arcam-ba van, és az ARC ami az Anthem-ben van.

De remelem nem csak a tevolsagot meg a hangerot meri be.Sok kulfoldi tesztben egy szintre hozzak az Anthem D 2 vel.Sot allitolag zenere megjobb is.
Hatranyara az arc t irjak az D2 vel szemben..
Az a baj meg Arcam om nem volt ,es nemtudom milyen minoseget es hangkaraktert kepvisel.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Azt tudja valaki ,hogy Arcam 600 ban levo szoba korekcio ,jobb mint egy marantzba ?
Elvileg azArcam 888 prociba is az lehet .De arrol nem talalok infot.

A Malacban lévőnél csak a Dirac jobb ami az új Arcam-ba van, és az ARC ami az Anthem-ben van. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

Azt tudja valaki ,hogy Arcam 600 ban levo szoba korekcio ,jobb mint egy marantzba ?
Elvileg azArcam 888 prociba is az lehet .De arrol nem talalok infot.

Vendég

Arcam av 888-ról hallót vagy fülelt valaki ?

vicious
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: vicious »

köszi srácok!

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

lenne még egy Oppo-s kérdésem:

Ha m2ts file -t nézek és feliratot akarok választani az Oppo csak 8 lehetőséget kínál fel a21-ből amiben nincs bent a magyar..
Ilyenkor mit lehet tenni?

TS Muxer progival beolvastatod és visszpipálod amelyik nem kell és mentés.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

vicious

Ki kell gyomlálni Pc-n.

Ez egész pontosan mit is jelent

vicious

lenne még egy Oppo-s kérdésem:

Ha m2ts file -t nézek és feliratot akarok választani az Oppo csak 8 lehetőséget kínál fel a21-ből amiben nincs bent a magyar..
Ilyenkor mit lehet tenni?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

az oppo fasza jó, de a harmadát sem tudja ,ami nekem fontos egy htpc-ben.. minden más nekem nem kell ami az oppo ban van, egyedül max a dsd funkciója érdekelne még.. képben hangban(hdmi) nem hiszem ,hogy jobb lenne, illetve láttam és hallottam már sokszor és nem láttam semmi olyat amiért futnom kéne venni.. viszont aki nem akar szívni htpc-vel, illetve nem ért hozzá picit sem annak az oppo a tökéletes választás!   
Korrekt főképp a te szádból, és ez így is van. No meg persze sokan megtévednek, jó minőségű, szép hifi rendszerbe illő HTPC-t nem lehet 100e.-ből összerakni. Gyengeségei meg pl. a sokat emlegetett kodinak is vannak, no meg a többinek is. Csak kevésbé beszélnek róla, mert együtt élhető hibák. 

Vendég

Ezt hogy érted?? A HTPC-ben ez megoldott dolog.lehet felreerthetoen irtam.Htpc-nek az infoja es a boritoja hianyzik az Oppo-bol.Sajna az Oppo nagyon fapados ,minden teren.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Htpc ben a legjobban a film info es a borito kepek hianyoznak a legjobban.

Ezt hogy érted?? A HTPC-ben ez megoldott dolog.

Vendég

az oppo fasza jó, de a harmadát sem tudja ,ami nekem fontos egy htpc-ben.. minden más nekem nem kell ami az oppo ban van, egyedül max a dsd funkciója érdekelne még.. képben hangban(hdmi) nem hiszem ,hogy jobb lenne, illetve láttam és hallottam már sokszor és nem láttam semmi olyat amiért futnom kéne venni.. viszont aki nem akar szívni htpc-vel, illetve nem ért hozzá picit sem annak az oppo a tökéletes választás!   
Htpc ben a legjobban a film info es a borito kepek hianyoznak a legjobban.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Probaltad mar a htpc-t az oppohoz kepest milyen kepben meg hangban ?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vendég

Szerintem 200k- ból simán építesz egy olyan HTPC-t ami nem vall szégyent egy Oppo mellett. Szerintem!
Pl egy fapacifelere gondolok.

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Szerintem 200k- ból simán építesz egy olyan HTPC-t ami nem vall szégyent egy Oppo mellett. Szerintem!

Vendég

Tmt az total media theatre, de mindegy is ott jol kiveheto ,hohy valami ilyenkor nem kerek,a kodi hibatlaul mukodik amugy!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Tmt az total media theatre, de mindegy is ott jol kiveheto ,hohy valami ilyenkor nem kerek,a kodi hibatlaul mukodik amugy!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nevezhetjük (Sz)oppo-nak is:DTökéletes és hibátlan lejátszó nincs,valami "bengája" mindegyiknek van.
Több mint 6 éve média lejátszózom,nálam az oppó vált be eddig a legjobban.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

hi!

ez sajnos nem igaz,  ha csak dts-t mutat akkor az is szól hiába dts-hd az anyag.. anno volt ilyen gondom, hogy a tmt 5 nem volt hajlandó csak dts-ben megszólaltatni a dts-hd anyagokat, ugyanazon a konfigon uyganazzal a bluray-el  tmt6-on pedig  már dts-hd t is írt az erősítő és sokkal jobban is szólt.. szóval ha csak dts-t ír ki akkor egy csökkentet módban hallod azt akkor.. sajna..
Nem tudom mi a bánat az a tmt5+6,de hidd el hogy csak az Oppó "hazudik" egy kicsit,a fülem nem.
Rendszer:

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

hi!

ez sajnos nem igaz,  ha csak dts-t mutat akkor az is szól hiába dts-hd az anyag.. anno volt ilyen gondom, hogy a tmt 5 nem volt hajlandó csak dts-ben megszólaltatni a dts-hd anyagokat, ugyanazon a konfigon uyganazzal a bluray-el  tmt6-on pedig  már dts-hd t is írt az erősítő és sokkal jobban is szólt.. szóval ha csak dts-t ír ki akkor egy csökkentet módban hallod azt akkor.. sajna.. 

Csak az OPPO mutat DTS-t, az erősítő DTS HD-t.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”