Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Vendég

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tmt az total media theatre, de mindegy is ott jol kiveheto ,hohy valami ilyenkor nem kerek,a kodi hibatlaul mukodik amugy!
Probaltad mar a htpc-t az oppohoz kepest milyen kepben meg hangban ?

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Tmt az total media theatre, de mindegy is ott jol kiveheto ,hohy valami ilyenkor nem kerek,a kodi hibatlaul mukodik amugy!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Nevezhetjük (Sz)oppo-nak is:DTökéletes és hibátlan lejátszó nincs,valami "bengája" mindegyiknek van.
Több mint 6 éve média lejátszózom,nálam az oppó vált be eddig a legjobban.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

hi!

ez sajnos nem igaz,  ha csak dts-t mutat akkor az is szól hiába dts-hd az anyag.. anno volt ilyen gondom, hogy a tmt 5 nem volt hajlandó csak dts-ben megszólaltatni a dts-hd anyagokat, ugyanazon a konfigon uyganazzal a bluray-el  tmt6-on pedig  már dts-hd t is írt az erősítő és sokkal jobban is szólt.. szóval ha csak dts-t ír ki akkor egy csökkentet módban hallod azt akkor.. sajna..
Nem tudom mi a bánat az a tmt5+6,de hidd el hogy csak az Oppó "hazudik" egy kicsit,a fülem nem.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

hi!

ez sajnos nem igaz,  ha csak dts-t mutat akkor az is szól hiába dts-hd az anyag.. anno volt ilyen gondom, hogy a tmt 5 nem volt hajlandó csak dts-ben megszólaltatni a dts-hd anyagokat, ugyanazon a konfigon uyganazzal a bluray-el  tmt6-on pedig  már dts-hd t is írt az erősítő és sokkal jobban is szólt.. szóval ha csak dts-t ír ki akkor egy csökkentet módban hallod azt akkor.. sajna.. 

Csak az OPPO mutat DTS-t, az erősítő DTS HD-t.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ne foglalkozz hogy az MKV lejátszásakor a DTS-HD Master az infóban csak DTS,az AVR vagy a proci HD Masterként ismeri fel

hi!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Kicsit bosszantó dolgok ezek,de azért együtt lehet velük élni
Nevezhetjük (Sz)oppo-nak is:D
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

sziasztok!

Ha már Oppo a téma..

Külső HDD -ről vagy hálózatról nézek  "kölcsönzött"  filmeket  az Oppo 7.1 kimenetét használva.Ha mkv a formátum néha csak sima dts hangot ír ki (pl Visszatérő ) míg ugyan ez a film m2ts formátumban rendes dts hd hanggal megy.

Ugyanakkor van olyan film  mkv-ban ahol viszont lejátssza a teljes hd  hangot.

A verzió mkv-nál mindig remux.

Valami ötlet?

A hiányos feliratokkal lehet valamit kezdeni(Ö.Ü betűknél)
Az Oppo-legalábbis a 93 és 95-MKV kezelése nem a legletisztultabb.Lehet hogy az újabb típusoknál már javították ezeket.
Ne foglalkozz hogy az MKV lejátszásakor a DTS-HD Master az infóban csak DTS,az AVR vagy a proci HD Masterként ismeri fel

.A Tru-HD-s MKV-ból ne tudja kikódolni a hangsávot,én már kisem kölcsönzöm. M2TS-nél vagy Blu-Ray struktúrában minden ok.

MKV-nál a beágyazott felíratoknál nem tudja megjeleníteni az ékezetes betűket,csak egy kocka.A külső felíratnál (srt) már van betű,

csak az ékezet helyett egy vízszintes hullám van.Blu-Ray PGS felíratoknál,csak az ékezet a probléma.ANSI kódolású felíratokkal boldogul

csak.

Kicsit bosszantó dolgok ezek,de azért együtt lehet velük élni
Rendszer:

vicious
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: vicious »

köszönöm a tippeket a feliratra,esetleg a hd hangok hiányára valami ötlet?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Mkv -nál nem látok külön feliratot
Jah bocs, én mindig magam pakolom oda, nekem ez volt a kézenfekvő. Ebben az esetben ahogy gyebi72 írta, mind1, h már bemuxolt felirat, mellé kell rakni az átnevezett Ansi-t. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

sziasztok!
Ha már Oppo a téma..
Ha nagyon zavar a hosszú ő, ű betű hiánya, akkor tsmuxerrel m2ts-t kell csinálni a filmből és akkor a külső srt felirat, belső pgs-é válik és akkor már helyesen jelenítí meg az összes betűt

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Te még mindig nem érted.
Mindent értek, de nem érdekel.

vicious

Remux dologban nem tudok okosat, én sosem szedek olyat, illetve nem használom az analóg kimenetét. Az Ő, Ű betűnél egyet tudsz tenni, Ansiba mented a feliratot, így vízszintes hullám lesz a két betű felett. Ez jobb, mint a kocka.

Remux dologban nem tudok okosat, én sosem szedek olyat, illetve nem használom az analóg kimenetét. Az Ő, Ű betűnél egyet tudsz tenni, Ansiba mented a feliratot, így vízszintes hullám lesz a két betű felett. Ez jobb, mint a kocka.
Mkv -nál nem látok külön feliratot

vicious

Remuxnál a kép érintetlen, a többibe (hang, felirat) pelepiszkálhatnak.
Analóg kimenetnél, hogyan írhat bármit az erősítő?

nem az erősítő hanem az Oppo nak az infója írja ki.
A leírásban a filmeknél az van hogy hd hang meg kíváncsiságból lejátszottam Popcornal is és ott Hd hangot írt ki az infó

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

sziasztok!
Ha már Oppo a téma..
Külső HDD -ről vagy hálózatról nézek  "kölcsönzött"  filmeket  az Oppo 7.1 kimenetét használva.Ha mkv a formátum néha csak sima dts hangot ír ki (pl Visszatérő ) míg ugyan ez a film m2ts formátumban rendes dts hd hanggal megy.
Valami ötlet?

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

vicious

sziasztok!
Ha már Oppo a téma..
Valami ötlet?

Vendég

Az, h én mit milyen függőnek tartok az esetünkben semmit nem számít. A HDMI kábel mint tudjuk a többség szerint nem számít, így a saját bogaramból nem indulnék ki tényként. Amit viszont elfogad az itt jelenlévők 90%-a az az analóg kábel hatása a hangra. Így ez van központban. Ráadásnak, én ismerem a kollégát, te nem. Nem fog 5db Lexicon-hoz méltó IC kábelre kiadni mondjuk 200 - 300e-et. Ezért is puhatolódzik az egy kábel megoldás irányba. Tehát a központi téma nem én vagyok, hanem a kolléga látásmódja. Mivel ismerem az észjárását, így az ő szemszögéből reagálok ebben az esetben. Légy nyugodt, ő Nem Blue Heaven HDMI-t használ Igy van.Sosem adnek ki tobb szaz ezret egy kabelra.Szinte minden kabelem luxor gold.Ami joval dragabb kabeleket vert el nalam.
Ha azon mulna nem lenne problema ic kabelekel oszekotnom ,de nem szeretem az analog hangot.
A hdmi is luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A 7702-es nem kábel függő?
Csak mert most locsoltál ki Nordost HDMI-re nem kevés lecsót és mivel számodra nagy képbeli különbség nincs HDMI és HDMI között, így egyértelmű, hogy a hang miatt került a rendszerbe.
Azért, ha kifizetsz a Malac árának harmadát egy méteres HDMI-ért, akkor kijelenthető, hogy az új proci is kábel érzékeny, csak éppen HDMI, nem analóg

Az, h én mit milyen függőnek tartok az esetünkben semmit nem számít. A HDMI kábel mint tudjuk a többség szerint nem számít, így a saját bogaramból nem indulnék ki tényként. Amit viszont elfogad az itt jelenlévők 90%-a az az analóg kábel hatása a hangra. Így ez van központban. Ráadásnak, én ismerem a kollégát, te nem. Nem fog 5db Lexicon-hoz méltó IC kábelre kiadni mondjuk 200 - 300e-et. Ezért is puhatolódzik az egy kábel megoldás irányba. Tehát a központi téma nem én vagyok, hanem a kolléga látásmódja. Mivel ismerem az észjárását, így az ő szemszögéből reagálok ebben az esetben. Légy nyugodt, ő Nem Blue Heaven HDMI-t használ

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Na, de pont, hogy most is megerősítetted, hogy nem érted
Nem a két gép hangminőségét akarja összehasonlítani, hanem azt, hogy melyikkel tud jobb hangot kapni a saját szempontjai szerint. Ja, hogy egyik nem  tudja a nagyfelbontást? Hát sajnálom.

Igazad van. Ha csak szolgáltatást akarunk összehasonlítani akkor a Marantz a nyerő. Csak ezért nem biztos, hogy ezt a tortúrát végig kell csinálni elég ha a google-ban rákeresek a műszaki adatokra. Vagy elég akár az évjáratra. A hd hangokat meg tudja az csak analógban. Lehet meglepőnél. De legalább az erősítő ki is írja azt, ami a készülék elején (logó) rajt van. Az sokkal sokkal fontosabb.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

.....mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő.

A 7702-es nem kábel függő?Csak mert most locsoltál ki Nordost HDMI-re nem kevés lecsót és mivel számodra nagy képbeli különbség nincs HDMI és HDMI között, így egyértelmű, hogy a hang miatt került a rendszerbe.
Azért, ha kifizetsz a Malac árának harmadát egy méteres HDMI-ért, akkor kijelenthető, hogy az új proci is kábel érzékeny, csak éppen HDMI, nem analóg

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Azt vágom, hogy nem tesztet akar írni! Az egyik be van kötve hdmi-n a másik coaxon. A hdmi-n átküldi a nagyfelbontású jelet a másikon a becsomagolt lebutított hangot. Mit fog ebből leszűrni és hogyan? Összehasonlítani úgy lehet valamit ha az előtte lévő dolgok megegyeznek. A 105-ön például két analóg sztereó kimenet is van és nem ugyan azt a hangot kapod. Marad a dugdosás, ha igazán össze akarod hasonlítani. De így...

Na, de pont, hogy most is megerősítetted, hogy nem érted
Nem a két gép hangminőségét akarja összehasonlítani, hanem azt, hogy melyikkel tud jobb hangot kapni a saját szempontjai szerint. Ja, hogy egyik nem  tudja a nagyfelbontást? Hát sajnálom.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem érted. Nem tesztet akar írni a két gép analóg hangminőségéről, hanem arra kíváncsi, hogy számára, a felhasználási módja szerint melyik a jobb.
Azt vágom, hogy nem tesztet akar írni! Az egyik be van kötve hdmi-n a másik coaxon. A hdmi-n átküldi a nagyfelbontású jelet a másikon a becsomagolt lebutított hangot. Mit fog ebből leszűrni és hogyan? Összehasonlítani úgy lehet valamit ha az előtte lévő dolgok megegyeznek. A 105-ön például két analóg sztereó kimenet is van és nem ugyan azt a hangot kapod. Marad a dugdosás, ha igazán össze akarod hasonlítani. De így...

Vendég

Ne haragudj vétek erre a klaviatúrát koptatni! Almát a körtével nem lehet.
Hang az hang nem korte meg alma .Ha a tesztanyagom jobban szol az egyiken akkor az szamomra jobb.Mindegy mivel kotom osze es mi a neve a gepezetnek.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Ne haragudj vétek erre a klaviatúrát koptatni! Almát a körtével nem lehet.

Nem érted. Nem tesztet akar írni a két gép analóg hangminőségéről, hanem arra kíváncsi, hogy számára, a felhasználási módja szerint melyik a jobb.

Vendég

Analógon teljesen felesleges összehasonlítani, mondom, úgy, h én meg a Malac-ot ismerem. Ízig - vérig HDMI-re kihegyezett proci. Az analóg része gyengébb, mint a régi csúcs 8003-é. Illetve az analóg szép és jó, de mint mondottam roppant kábel érzékeny, illetve függő. A kollégát ismerve már pár éve, ő erre, se időt, se olyan pénzmennyiséget nem hajlandó költeni amit mondjuk egy Lexicon megérdemelne. Szóval amire éppen te gondolsz, az esetünkben nem egyértelműen fehér, vagy fekete, még ha hízelgők is neked a régebbi gépek lehetőségei. Kicsit olyan ő, mint a gyerek aki zárás után bent ragadt a cukrászdába. Minden süteménybe hamar bele akar harapni, mert kíváncsi az ízükre, de igazából egynek sem tapasztalja élvezi ki az ízét.

Ennyire azert nem vagyok durva,de mar fejlodom Az teny hogy mindent kiprobalnek ,de mindig csak felfele.Sokan vanak igy vele , csak en batrabban csinalom.
Van akinek idokel ,hogy mindent meghaljon a kutyukben nekem ez gyorsan megy.
Igazabol egy ket helyen hallotam egy hangot es azt keresem.De mar kozel jarok.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”