Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Néztem a fórumtagok moziszobáit, nagyon tetszett mindegyik, volt pár amit én is meg fogok valósítani.
Egyenlőre még nagyon nagyon kezdő vagyok hozzájuk képest.
A szekrény beszerzése folyamatban van, utána a kábelek megfelelő elhelyezése.. stb... stb

Ehhez a nagy hanghoz nagy kép is dukálna.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A mély átmegy mindenen, ezzel nem nagyon van mit tenni. Családi házban vagyok, ( nem társas) 40 párcentis fal, a mellettem lévő, és az utca szemben lévő oldalán lakó szomszéd is hallja ha beröffentem a mozit. Pedig még ott van az ő falvastagságuk is, no meg nem kevés távolság. Nem zavaró nekik, így nincs gond, de hallják. Emeletesben sztem kizárt megoldani, h ne hallják.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Visszaolvastam a régebbi írásokat, sajnos az olcsó megoldás tényleg nem lehetséges.
A kérdésedre válaszolva,  kb 30 négyzetméter, belmagasság kb 2,7 méter. Tégla épület. Társasház. Földszinten vagyok, egy szomszéd van mellettem, az a fal ami a problémás! Durván 15 négyzetmétert kellene szigetelni. 
Ahogy olvastam itt, és a kivitelezők oldalán, csak a fal szigetelése nem oldaná meg a mély hangok korlátozását. padlót is kellene, és a többi falat is..

Marad a külön családi ház projekt. Idővel.. Addig kénytelenek lesznek elviselni havi pár alkalommal, ha nézek valamilyen filmet...

Köszönöm a javaslatokat!

Olcsó megoldás szerintem sem létezik ,de sajnos "jó" megoldás sincsen az utólagos korrigálásra,vagy csak horribilis pénzösszeg befektetése esetén. A mély hangok terjedésének nem egyszerű gátat szabni.Remekül terjed szinte mindenféle hagyományos építőanyagból készült aljzaton és falakon át,sőt a talajban is szinte akadálytalanul terjed,de itt már a hallható hangokból,inkább érezhető rezgéssé alakul át.
Persze a falvastagság sem mindegy egy 10cm-es pengefal és mondjuk egy 50-60cm vtg  tégla fal között,azért már  van érzékelhető különbség a hang áteresztését nézve. De mivel a legtöbb építmény egy tömör,merev és összefüggő szerkezeti egységet alkot(az alacsony frekvenciás hangok terjedésének ez kánaán)  a rezgést vidáman továbbítják viszonylag nagy távolságokban.

Azért utólag is lehet kisebb-nagyobb mértékben csökkenteni a megfelelő anyagok megválasztásával és felhasználásával egy helyiség "zaj"igényeinek kiszolgálását.
Viszont a mozizáshoz használatos mély hangok kompromisszumok nélküli megszólaltatása,ezeken a megoldásokon jóval túlmutat.
Nem igazán éri meg a befektetett pénz/munka,mert szinte biztos hogy nem lesz arányban az elvárásokkal.

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 378

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Nem szeretnelek megbantani, do a center allvany-toldasod, nem semmi...

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Szerintem jó lesz ez! Okosan építkezel!
Osu no seishin!

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fodytomy »

Néztem a fórumtagok moziszobáit, nagyon tetszett mindegyik, volt pár amit én is meg fogok valósítani.
Egyenlőre még nagyon nagyon kezdő vagyok hozzájuk képest.
A szekrény beszerzése folyamatban van, utána a kábelek megfelelő elhelyezése.. stb... stb

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Baromkodást félretéve,milyen házban laksz ?Régi bérház, társasház ,sorház vagy esetleg panel kecó?
Szoba méretei belmagassága,alul felül oldalt is szomszédok?

Visszaolvastam a régebbi írásokat, sajnos az olcsó megoldás tényleg nem lehetséges.
A kérdésedre válaszolva,  kb 30 négyzetméter, belmagasság kb 2,7 méter. Tégla épület. Társasház. Földszinten vagyok, egy szomszéd van mellettem, az a fal ami a problémás! Durván 15 négyzetmétert kellene szigetelni. 
Ahogy olvastam itt, és a kivitelezők oldalán, csak a fal szigetelése nem oldaná meg a mély hangok korlátozását. padlót is kellene, és a többi falat is..

Marad a külön családi ház projekt. Idővel.. Addig kénytelenek lesznek elviselni havi pár alkalommal, ha nézek valamilyen filmet...

Köszönöm a javaslatokat!

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Szivesen!
Ha nem csak viccbol irtad.

Persze egetrengeto dolgokrol nincs szo

Ugyanakkor szembejott mar az elejen is peldaul az a problemusz is, hogy hogyan rogzitsek fel egy bazinagy tv-t a falra, hogy a leheto legkisebb tavolsagba alljon ki, de azert stabil legyen.

Igazabol itt jottem ra, hogy egy normalis konzolt se lehet kapni.
Vagy megis?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Ahogy anocedembal jeleztem, beleugrottam egy mozi_look projektbe.

Gondoltam inditok egy sajat topikot errol, de nincs jogosultsagom.

Jó volna pedig, mert sokunkat érdekelne ez. 
Fodeszt keresd a topicnyitás miatt. http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/21866-fodesz/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

'stét!
Miutan a nappalibol (45nm) kiuzetett egyideje a tv, es a parszaz csatornas sat forrast is hanyagoltam, hianyerzetem kezdett tamadni...
Szoval a tetoter egy kis elfeledett zugaban, belevagtam egy moziluk epitesebe.
Valoban nem nagy.
Olemben a tv-vel elleszek egy darabig...
Ahoj

Ahogy anocedembal jeleztem, beleugrottam egy mozi_look projektbe.
Egyelore a helysegre koncentralok, ami cseppet sem idealis, pont ezert kihivas.
(Megfelelobe mindenki tud)

Szoval, burkolat, fuggony, padlo, festes, vilagitas, butor a fokuszban.
Megjelenito a kis helyseg miatt es a kevesebb macera okan LCD, egyszeru hanggal, semmi cico.

Ami kisse meglepett, hogy milyen szepen lehet zsetont kolteni egy ilyen mikrovallalkozasra is
(ha rendesen meg akarja csinalni az ember)

Gondoltam inditok egy sajat topikot errol, de nincs jogosultsagom.
Nem baj.
Ha kesz lesz akkor legfeljebb visszafele beszamolok...

ahoj

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Léteznek esetleg olcsóbb megoldások, amik hatékonyak?
Én is csatlakoznék gyebi72 véleményéhez. Ha a mélyhangok zavarják a szomszédot, akkor az olcsó megoldás kizárt. A drága pedig nem egyszerű. Kicsit görgess lejjebb, nemrég téma volt a hangszigetelés. Igaz, csak általánosságban beszéltünk róla. 

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Sziasztok!

Korlátozott lehetőségeim miatt a nagyszobám lett a mozis, tv-s szobám.
Milyen megoldások, ötletek léteznek arra, hogy a szomszédok ne akarjanak a helyi jegyzőhöz fordulni, a zajok miatt...
Elsősorban a mélynyomó hallatszik át.
Néztem hogy vannak zajszigetelő anyagok, de elég borsós áron..

Köszönöm!

Jobb híján először az ötlettel rukkolnék elő.
A helyi jegyző befenyítése,új mozibarát jegyző kinevezése.
Új szomszéd beszerzése,siketek és nagyothallók előnyben.
Baromkodást félretéve,milyen házban laksz ?
Régi bérház, társasház ,sorház vagy esetleg panel kecó?
Szoba méretei belmagassága,alul felül oldalt is szomszédok?

Fodytomy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Sziasztok!

Korlátozott lehetőségeim miatt a nagyszobám lett a mozis, tv-s szobám.
Milyen megoldások, ötletek léteznek arra, hogy a szomszédok ne akarjanak a helyi jegyzőhöz fordulni, a zajok miatt...
Elsősorban a mélynyomó hallatszik át.
Néztem hogy vannak zajszigetelő anyagok, de elég borsós áron..

Köszönöm!

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Egy kép vaku nélkül.Ez sem a valódi színeket adja, valahol a kettő között, de a második képhez közelebbi a valódi színösszetétel.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Moziszoba építés

A szobán már átalakítást nem tervezek. Még Fapacit várom a hónap vége felé. Aztán beépítem a készülékeket.
Hát, a kontraszt miatt nem ártott volna kissé sötétebb falszín, de majd idővel, ha szeretnél javítani, akkor ez is egy irány lesz. Várunk majd képeket a szoba összeszereléséről és a kész eredménynről. Jó munkát kívánok hozzá.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

ok, esetleg írnál valamit a szoba kialakításáról? Ez a végleges, verzió vagy lesz még valamilyen átalakítás?A szobán már átalakítást nem tervezek. Még Fapacit várom a hónap vége felé. Aztán beépítem a készülékeket.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Moziszoba építés

Ide várjuk a vásznat kedves Szepi.
ok, esetleg írnál valamit a szoba kialakításáról? Ez a végleges, verzió vagy lesz még valamilyen átalakítás?
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Ide várjuk a vásznat kedves Szepi.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Beszélek kivitelezőkkel, valahogy biztos lesz minden problémára megoldás. Van időm, tényleg úgy érzem, ha egy moziszobás új otthon szeretne az ember, akkor inkább előtte tájékozódjon a témával kapcsolatban, ne utólag mikor már megvette a lakást. Elég gáz lenne, ha az új lakásban/házban derülne ki: Itt képtelenség hangot szigetelni? Nincs elég hely? Nem jók a szobaarányok! A padlóban csövek vannak?  stb...
Inkább költök hangszigetelésre 1-1,5 milliót, de legalább tudok a filmre/zenére koncentrálni és nem aggódom a szomszédok vagy a család pihenése miatt. 

Erről van szó, így kell nekiállni. Moziszoba építéskor a legfontosabb elem, a szoba. A technika csak utána következik. Azt bármikor lehet fejleszteni, de ha az új szoba szerkezete silány, a javítására marha nehezen veszi rá az ember magát.

Kivitelezőkkel nem olyan egyszerű ám. Legalábbis az esetemben nem volt az. Eleve nincs a környéken olyan szakember aki, ha csak a hangszigetelést nézzük is, korrekt munkát tudna végezni. Nem ismerik a technológiát, az anyagokat. Sőt, még egy hagyományos falat sem úgy húznának fel, ahogy kell, mert a megrendelők 99% spórol. (érthető okokból persze). Tető hőszigetelésnél csodálkoztak, hogy nem 10-15cm-es anyagot rakok. Vagy gipszkarton falnál dupla gipszkarton borítást nagyon kevés megrendelő kér, pedig azt alapból duplán kell rakni. 
Mikor hangszigeteléssel kapcsolatban kerestem kivitelezőt, nem volt elég, hogy a cégek csak a saját technológiájukat istenítették, és csak az a jó, csak úgy lehet csinálni.. még ócsárolták a konkurencia munkáját, vagy az anyagukat, amivel dolgoznak. Hihetetlen..
Egy speciális hanggátló anyaggal (nem akarom megnevezni és a céget sem szeretném felírni) burkoltuk egy szoba egyik falát. Ezt az anyagot egy arra kitalált dologgal lehet csak rögzíteni. A cégvezető ódákat zengett erről a rögzítőről, hogy milyen fontos, milyen jó dolog, mekkora találmány. Legyen a neve most szög. Egy darab szög került ~4 euroba. Legalábbis nagy nehezen ennyire tudtam lealkudni. Kellett belőle ~80 darab. Mikor kiérkezett a cég, s a melósok pakolták ki az anyagot, majdnem hanyatt vágtam magam, mikor megláttam milyen filléres dologról van szó. Ráadásul a munka végeztével ott hagyták a maradékot, úgy 30-40db-ot. Nem viszitek a "szöget"?? - kérdezem. Ááá, tedd csak el, van bőven.- válaszolta a muki. Nabazzz..
Szóval kihasználják rendesen az embert, ha spéci szigetelést szeretne a lakásában tudni. 

Egy másik történet.. Moziszéket szerettem volna vásárolni. Fontos volt, hogy 4 személyes legyen, funkciós, kényelmes, pohártartós, mutatós, és a mérete passzoljon a szobába. Egy céget találtam, aki a legolcsóbb volt az országban, (!) 450-500ezer HUF-ért kínai gyártmányt forgalmazott. Szerencsére akkoriban nem tudták volna időre leszállítani, mert gond volt a dollár-forint árfolyam átváltással. Pontosabban a gyártó és a forgalmazó között akadt egy kis vita. Így pár hónapot mindenképp várni kellett volna. Felhívtam még jó pár céget, köztük gyártókat is. A következő legolcsóbb egy magyar gyártmány lett volna 750ezerért. Utána már csak millió felett találtam. 
Ezzel megint csak azt akarom mondani, hogy a moziszoba a kiváltságosaké és ezt úgy kihasználják, ahogy csak tudják.

....és nagyon jól tudjuk, hogy ez a technikai dolgoknál is jelen van. Legyen az kábel, vagy AVR, vagy bármi más. Egy-kettőnél szerencsére van DIY megoldás.    

Lantos
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Lantos »

Nem egy malomban őrlünk.
Ezek szerint nem volt elég egyértelmű a hogyan és mit megfogalmazásom.
Az amiről én írtam nem előtétfal alkalmazása.
Az általam javasolt megoldásnak nem sok köze van ehhez.

Pedig utaltam rá két mondat erejéig:
"Az aljzattól és a helyiséget határoló fő és oldalfalaktól teljesen el kellene "csatolni" egy úsztatott vasalt aljzatbeton készítésével.
Erre mehetne a felépítmény."
Lantos gondolatmenetét követve,ahogyan fogalmazott és ez a kulcs szó "szobában szoba" amely nem kapcsolódik "szervesen" a meglévő helyiséghez csak az úsztatott aljzattal.
Az oldalankénti 1,5 m pedig biztosítana körbe egy szervízjáratot és megakadályozza a páralecsapódást és annak minden nyűgét. Persze nem mindegy hogy egy,kettő esetleg három főfal határolná az adott helyiséget, érdemes lenne,minden főfalra szerelni egy fűtőtestet.............

Megfelelő hodályméretű helyiség,rendelkezésre állása esetén kivitelezhető és funkcionálisan működőképes lenne,de értelmetlen a költségeket és végeredményt figyelembe véve.

Mindenkinek javaslom lapozzunk... Nyilván én sem fogom a lakás 1/2 árát rákölteni egy hangszigetelésre. Ki lehet fogni bizonyos szempontból jó lakásokat is Pl. alattad üzlethelyiségek, melletted lift akna, feletted beépítetlen tetőtér, stb... Én egy elvi műszaki és hőtechnikai kérdés körül szerettem volna a véleményeteket kérni, mindenkinek voltak jó meglátásai, érdemes volt csevegni róla.

peace...

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért a 1,5m óriási túlzás amit Vuki írt, ha nem fáj a terület veszteség falaknál ha előtét akkor ~15cm jön le oldalanként, mennyezet 20-25cm a padló a bonyolultabb mert ugye helyed az nem nagyon van max ha bontasz aljzatbetont is, vagy magasabban lesz a padlószint itt.

Nem egy malomban őrlünk.
Ezek szerint nem volt elég egyértelmű a hogyan és mit megfogalmazásom.
Az amiről én írtam nem előtétfal alkalmazása.
Az általam javasolt megoldásnak nem sok köze van ehhez.

Pedig utaltam rá két mondat erejéig:
"Az aljzattól és a helyiséget határoló fő és oldalfalaktól teljesen el kellene "csatolni" egy úsztatott vasalt aljzatbeton készítésével.
Erre mehetne a felépítmény."
Lantos gondolatmenetét követve,ahogyan fogalmazott és ez a kulcs szó "szobában szoba" amely nem kapcsolódik "szervesen" a meglévő helyiséghez csak az úsztatott aljzattal.
Az oldalankénti 1,5 m pedig biztosítana körbe egy szervízjáratot és megakadályozza a páralecsapódást és annak minden nyűgét. Persze nem mindegy hogy egy,kettő esetleg három főfal határolná az adott helyiséget, érdemes lenne,minden főfalra szerelni egy fűtőtestet.............

Megfelelő hodályméretű helyiség,rendelkezésre állása esetén kivitelezhető és funkcionálisan működőképes lenne,de értelmetlen a költségeket és végeredményt figyelembe véve.

Lantos
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Moziszoba építés

"Inkább költök hangszigetelésre 1-1,5 milliót, ..."

Konnyen lehet, melyebben kell a zsebedbe nyulnod.
Biztos megeri, hajra!

(Esetleg majd idonkent riportozhatnad itt a projektet)

Meglátjuk a matek végét... Nyilván ésszerű költségeket bevállal még az ember ezen felül is, ha kb. 10-15 évre gondolkodik egy 90-100 m2-es lakásban.
Minőségi családi házat sem olyan egyszerű ám venni/építeni, de szerintem ezt mindenki maga döntse el!

dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

"Inkább költök hangszigetelésre 1-1,5 milliót, ..."

Konnyen lehet, melyebben kell a zsebedbe nyulnod.
Biztos megeri, hajra!

(Esetleg majd idonkent riportozhatnad itt a projektet)

Lantos
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Moziszoba építés

Minden átmenő cső vinni fogja a hagot ezen nem tudsz segíteni max kicsit csillapítani.
Páratechnikai szempontból a belső előtétfal külső határoló falon sose szerencsés megoldás kiegészítő párazáró réteg beépítése szükséges a szerkezetbe (párazáró fólia).
Maga szoba hangszigetelésére 2 irányt javaslok:
http://www.phonestar-hangszigeteles.hu/
http://www.green-glue.hu/

A szoba mind a 6 felületét meg kell rendesen csinálni csak akkor működik és készülj fel hogy ~20nm-es is min. milliós költség csak a hangszigetelés és arra ne számíts hogy semmi nem fog kiahallatszódni itt csillapításról beszélünk, kialakított szerkezettől függően 30-40db max és az se minden frekvenciára értendő.

Azért a 1,5m óriási túlzás amit Vuki írt, ha nem fáj a terület veszteség falaknál ha előtét akkor ~15cm jön le oldalanként, mennyezet 20-25cm a padló a bonyolultabb mert ugye helyed az nem nagyon van max ha bontasz aljzatbetont is, vagy magasabban lesz a padlószint itt.

Köszönöm cecil a tanácsokat! Beszélek kivitelezőkkel, valahogy biztos lesz minden problémára megoldás. Van időm, tényleg úgy érzem, ha egy moziszobás új otthon szeretne az ember, akkor inkább előtte tájékozódjon a témával kapcsolatban, ne utólag mikor már megvette a lakást. Elég gáz lenne, ha az új lakásban/házban derülne ki: Itt képtelenség hangot szigetelni? Nincs elég hely? Nem jók a szobaarányok! A padlóban csövek vannak?  stb...
Inkább költök hangszigetelésre 1-1,5 milliót, de legalább tudok a filmre/zenére koncentrálni és nem aggódom a szomszédok vagy a család pihenése miatt. Lehet, kár volt itt ezt a homlokzati fal/fűtéscső kérdést feldobni, de ez is része, gondoltam van valakinek gyakorlati tapasztalata, mert elméletben én is gondoltam ezekre a buktatókra, hiszen ezért kérdeztem meg. Úgy tudom Te is társasházban laksz, neked sem lehet egyszerű. Amúgy nagyszerű a rendszered!!!!!
Még egyszer köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!!!

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy gondolom, hogy a külső falat is hangszigetelni kellene belülről (kellett volna, mert már lebeszéltetek) az egész szobával együtt, mert a hang a külső falon nem csak az utca felé távozna, hanem a falszerkezetben a lenti és a fenti lakó felé is.

De Neked lett igazad, a moziszoba kertes házba való!

Minden átmenő cső vinni fogja a hagot ezen nem tudsz segíteni max kicsit csillapítani.
Páratechnikai szempontból a belső előtétfal külső határoló falon sose szerencsés megoldás kiegészítő párazáró réteg beépítése szükséges a szerkezetbe (párazáró fólia).
Maga szoba hangszigetelésére 2 irányt javaslok:
http://www.phonestar-hangszigeteles.hu/
http://www.green-glue.hu/

A szoba mind a 6 felületét meg kell rendesen csinálni csak akkor működik és készülj fel hogy ~20nm-es is min. milliós költség csak a hangszigetelés és arra ne számíts hogy semmi nem fog kiahallatszódni itt csillapításról beszélünk, kialakított szerkezettől függően 30-40db max és az se minden frekvenciára értendő.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”