Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A torrent oldalakról letöltött...
A magyar szinkron nagyrészt DD5.1-ben készül. Ez 640kbps vagy 384kbps. Ennél jobb magyar szinkron minőséget, mint pl. DTS HD ritkán látni. Sajnos a DD5.1 is igen silány minőségű. Többször találkoztam már pl. "doboz hangú" center megszólaltatással.
Az eredeti hanganyag igen gyakorta DTS HD-ben vagy True HD-ben fellelhető. Van hogy ezekre kicsit várni kell, de általában felrakják.
Érdemes ráállni az eredeti hanganyagra. Sajnos a szinkron minősége erősen csúszik lefelé a lejtőn.
(720p-ről nem tudok nyilatkozni)
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A torrent oldalakról letöltött 1080p vagy 720p HD filmek magyar, szinkronos, hangsávja javarészt milyen?
Dolby Pro Logic vagy Dolby Digital vagy DTS vagy True HD vagy egyéb?
Kb. milyen ez az arány? (olyat olvastam valahol, hogy 95 %ban a magyar szinkron még mindig Dolby Digital "csak")
Hogyan változik ez az arány, ha nem a magyar szinkronos hangsávot nézzük, hanem az eredeti (angol) hangsávot?
Hogyan változik az arány akkor, ha az 1080p vagy 720p HD filmek helyett a Blu ray formátumban tölti le az ember a filmet?
Köszönöm a választ!
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 459
- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
Én csak annyit szoktam tenni, hogy a keresőbe beírom, hogy xy projektor my calibration settings plus néhány angol szót a menüből és általában 4-5 megoldást lehet találni.
Azokat végigpróbálom és amelyik tetszik, azt használom.
Egy ilyen régebbi és már olcsó projektornál nem biztos, hogy megér 30-40 ezer forintot egy szaki szaktudása.
Akinek van erre pénze, biztosan jobb, azt nem tagadom.
Itt rögtön találtam is párat:
http://www.dtvforum.info/index.php/topi ... 000/page-6
Ezt én is kipróbálom majd, egy üres beállítás slot-ban ha ráérek
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Segítség,kezdő vagyok!
Egy ilyen régebbi és már olcsó projektornál nem biztos, hogy megér 30-40 ezer forintot egy szaki szaktudása.
Nem hiszem, hogy annyi, a tévék kalibrálása 10-15-be kerül.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Az biztos az az igazi,csak gondoltam hàtha van valakiknek ilyen tipus otthon ès van olyan beàllìtàs,ami nem amatőr
Én csak annyit szoktam tenni, hogy a keresőbe beírom, hogy xy projektor my calibration settings plus néhány angol szót a menüből és általában 4-5 megoldást lehet találni.
Azokat végigpróbálom és amelyik tetszik, azt használom.
Itt rögtön találtam is párat:
http://www.dtvforum.info/index.php/topi ... 000/page-6
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor nem lesz màs megoldàs,maradnak a szakik!
Segítség,kezdő vagyok!
Egy külföldi oldalt talàltam,ahol a tesztelő leìrja,mit mire àllìt,milyen vàszonhoz stb....Arra biztos beàllìtom,kipròbàlàs kèppen,csak hàtha van valakinek tuti kombinàciòja.
Segítség,kezdő vagyok!
Az biztos az az igazi,csak gondoltam hàtha van valakiknek ilyen tipus otthon ès van olyan beàllìtàs,ami nem amatőr Hát ez így nem működik sajnos.
Kivéve, ha a másik ember is ugyanolyan vászonra vetít, ugyanolyan távolságról, ugyanolyan forrásról és a szoba méretei, színe is egyformák.
Ha a maximumot szeretnéd kihozni a vetítődből akkor be kell műszeresen kalibráltatni, az nem lehetséges nagyon, hogy szemre állítgatod a menüben az értékeket. Keresd meg Hiccusz-t vagy balagee-t a fórumról, ők szakemberek a kalibrálásban.
Segítség,kezdő vagyok!
Az biztos, hogy kell a jó szaki hozzá mert nagyon hamar el lehet állítani a projekt. ..:-)
Ezekhez nincs kalibráló szoftver mint a monitorokhoz pld?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Segítség,kezdő vagyok!
Az biztos az az igazi,csak gondoltam hàtha van valakiknek ilyen tipus otthon ès van olyan beàllìtàs,ami nem amatőr
Az biztos, hogy kell a jó szaki hozzá mert nagyon hamar el lehet állítani a projekt. ..:-)
"Az igazi barát szemből támad."
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Kalibràlt màr valaki benq w5000-et?Pròbàlnàm kihozni a maximumot a projimbòl,de nem akarom elrontani a jelenlegi kèpminősèget....
Segítség,kezdő vagyok!
Igen, elírtam. Pioneer 924-esre gondoltam. Ma gyorsan meg is vettem mielőtt elfogy. Feketét már tényleg nem kapni kb 2 hónapja, de nekem az ezüst is illik a rendszrembe. Egy netes shopban 2db volt még raktáron (128 ezerért vettem). Az utódon (VSX-930) már lemaradt a Pre-out kimenet és 200 ezerbe kerül, szóval úgy néz ki megoldódott az ügy.
Délután elhoztam, már be is kötöttem kipróbálni. Minden működik szépen, standby-ban is átmegy rajta HDMi-n a kép és a hang is, a 2 db HDMI kimenet között is szépen lehet váltogatni külön gombbal a távirányítón. Igaz még incs megvéve a projektor, de így hasznos lesz a funkció
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
Segítség,kezdő vagyok!
Közben találtam egy nekem való erősítőt:
Pioneer VSX-954. Ennek is 2db HDMi kimenetel van és tudja a HDMI passthrough-t standby üzemmódban. Az ára is elég barátságos, és ha kijön az utód még lehet le is akciózzák addig.
Ráadásként még van Pre-out kimenetele is, így rá tudom kötni majd a stereo erősítőt is, ahogy a réginél is.
Köszi mindekinek a segítséget
Gondolom a VSX-924-re gondolsz, 954-es model tudomásom szerint nem volt eddig. Az utód már kijött VSX-930 névvel. Hatalmas akcióra szerintem ne számíts, a nagykereskedőnél 1 db ezüst színű 924-es maradt.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok !
DUNE HD BASE 3D tulajdonosokat keresek akik profin értenek a készülékhez és egy-két kérdésre szívesen válaszolnának !
Pl. reg.kártya , jukebox , zappiti up-grade , stb.
Privát : lowrider@hdsnet.hu
Előre is KÖSZÖNÖM !
Mitya
Segítség,kezdő vagyok!
Közben találtam egy nekem való erősítőt:
Pioneer VSX-954. Ennek is 2db HDMi kimenetel van és tudja a HDMI passthrough-t standby üzemmódban. Az ára is elég barátságos, és ha kijön az utód még lehet le is akciózzák addig.
Ráadásként még van Pre-out kimenetele is, így rá tudom kötni majd a stereo erősítőt is, ahogy a réginél is.
Köszi mindekinek a segítséget
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a segítséget!
Akkor eszerint fogok erősítőt keresni. Ahogy nézegettem a Pioneer és Denon erősítők tudják ezt az extrát, így azok között fogok a továbbiakban nézelődni
Vagy marad a régi megoldás:
HTPC -> HDMI-vel a TV-be, illetve projektorba *** (2 kimenetes VGA kártya kell majd hozzá), hang pedig coax kábellel az erősítőbe
XBOX -> HDMI-vel a projektroba (2 bemenetes projektor kell, Optoma HD26 tudja), hang optkaival az erősítőbe
STB -> HDMI-vel a TV-be
Az évi 6-8db forma 1 futamnál meg egy kis kábeldugosgatást kibírok, hogy a projektoron nézzem a futamokat, más TV-ből ugyse kell
*** Illetve, mivel HDMI-s erősítőre mindenképp cserélek, ezért a HTPC egyik HDMi-jét mindenképp az erősítőbe dugom, onnan pedig a projektroba, az úgyis mindig 5.1-el lesz használva. Ugyanez mehet XBOX-ra is, ott is kell az 5.1.
Köszi mégegyszer, kezd körvonalazódni a rendszer
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Szeretnék venni egy projektort a közeljövőben és így már akkor két megjelenítő lesz a rendszerben. A régebbi erősítőm is lecserélném egy újjabb HDMi-s erősítőre (mondjuk egy Harman Kardon 171-re, azon már 6 HDMi bemenet és 2db HDMI kimenet van). A kérdésem, hogy ez a gyakorlatban hogy működik? Minden eszközömet (HTPC, Set Top Box, XBOX, Blu ray lejátszó) rákötöm az erősítőmre HDMi kábellel, az erősítő két HDMI kimenetét pedig rákötöm a két kijelzőre (TV / projektor). Ha én mondjuk este csak TV-zni szeretnék a TV hangszoróin keresztűl a set top box-ról, akkor elég ezt a két eszközt bekapcsolnom vagy az erősítőt is be kell kapcsolnom mert kikapcsolt állapotban nem engedi át ahangot meg a képet? Vagy ha pl a projektron akarok XBOX-ozni, de csak a projektor beépített hangszoróin keresztül (Optoma HD26 lesz valószínű), akkor ezt hogy a legegyszerúbb megoldani minnél kevesebb kábellel és egy ilyen HDMI-s erősítővel?
Válaszokat köszi előre is
Sajnos amit te keresel, arra nincs igazán jó megoldás.
HDMI Standby Passthrough-nak hívják, amikor a jelet az erősítő továbbküldi standby állapotban is.
A HK 171 mondjuk erre nem képes!!!
De nem tudok olyan erősítőről, ahol lehetne kapcsolgatni standby állapotban, hogy melyiket szeretnéd átengedni. (már lehet, hogy van, de én nem tudok róla)
Ezeknél az erősítőknél be lehet állítani, hogy egy bizonyos forrást akarsz átengedni, vagy az utoljára nézettet.
Ez a max.
Ha be van kapcsolva a funkció, azért érdemes esténként áramtalanítani a cuccost, mert mondjuk az Onkyo erősítőknél olyan, mintha folyamatosan bekapcsolva tartanád az erősítőt.
Lehet úgy használni, hogy beállítod az utoljára nézettre a standby passthrough-t és ha mondjuk Xbox-ot akarsz használni, de csak a projektoron - bekapcsolod az erősítőt, Xbox bemenetre állítod, majd standby állapotba kapcsolod. Így működik mással is.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Szeretnék venni egy projektort a közeljövőben és így már akkor két megjelenítő lesz a rendszerben. A régebbi erősítőm is lecserélném egy újjabb HDMi-s erősítőre (mondjuk egy Harman Kardon 171-re, azon már 6 HDMi bemenet és 2db HDMI kimenet van). A kérdésem, hogy ez a gyakorlatban hogy működik? Minden eszközömet (HTPC, Set Top Box, XBOX, Blu ray lejátszó) rákötöm az erősítőmre HDMi kábellel, az erősítő két HDMI kimenetét pedig rákötöm a két kijelzőre (TV / projektor). Ha én mondjuk este csak TV-zni szeretnék a TV hangszoróin keresztűl a set top box-ról, akkor elég ezt a két eszközt bekapcsolnom vagy az erősítőt is be kell kapcsolnom mert kikapcsolt állapotban nem engedi át ahangot meg a képet? Vagy ha pl a projektron akarok XBOX-ozni, de csak a projektor beépített hangszoróin keresztül (Optoma HD26 lesz valószínű), akkor ezt hogy a legegyszerúbb megoldani minnél kevesebb kábellel és egy ilyen HDMI-s erősítővel?
Válaszokat köszi előre is
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Segítség,kezdő vagyok!
Hello!Nekem tetszene a Heco Argon 50 csak nem Magyarországon élek és sok lenne a postakoltseg.
Dali zensor 5 lett belole:)Már csak egy jó erositot kell néznem hozzá.Remélem nem bánom meg hogy nem Polk audiot vettem de max eladom ha nem tetszik:)
Koszonom a segítséget
Szuper, bár azt nem tudhattuk, hogy nem Magyarországon élsz, ezért is volt innen egy jó ajánlás.
Hamar sikerült választanod, döntened a listádból.
Veszel egy erősítőt, meghallgatod milyenek együtt, és vagy eladod, vagy eladod....
Kevesen nyugszanak és elégednek meg első választásukkal, így van ez rendjén.
Mindenkinek van egyfajta elképzelése, hogy mit vár el a rendszerétől, mit szeretne hallani!
Sok sikert az erősítőkereséshez!
Jó zenehallgatást!
Segítség,kezdő vagyok!
Nem tudom mi nem tetszett neked a Bowers 603s3-ban, de nekem nagyon "fémízű" a magasa ezeknek a B&W dobozoknak!
Nem tudom mekkora a fájdalomküszöb a komplett láncra (vas, dobozok, kábelek) de szerintem használtban nézelődj!
Mivel a Bowers 603s3 nem feküdt, így a B&W-t kivenném a listából!
Én ha most keresnék dobozokat (frontok, center) olyan 100-120 körül akkor az itt az apróban hirdetett Heco Argon 50, center 30-ast zsákolnám be!
Ill egy mindenes Tannoy szettet!
De próbálj meg rendszerben gondoklozni, a rendsuerszinergia nagyon fontos!!!
Hiába jó a doboz, a vas ha nem passzolnak (karakter, kategória)!
20 nm-re azért már jobb az álló frontnak (de zenében a monitorok jobban), de egy pár jó monitor, jó sub-al is igen jól tud szólni...
Hello!Nekem tetszene a Heco Argon 50 csak nem Magyarországon élek és sok lenne a postakoltseg.
Dali zensor 5 lett belole:)Már csak egy jó erositot kell néznem hozzá.Remélem nem bánom meg hogy nem Polk audiot vettem de max eladom ha nem tetszik:)
Koszonom a segítséget
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Segítség,kezdő vagyok!
Hello!Sajnos nincs erosítom sem, 3 éve eladtam az erositot és a hangfalakat is.Bowers 603s3 hangfalaim voltak onkyo erosítovel.Bár nekem a 603s3 magasa nem igazán tetszett.
Jó lenne meghallgatni mindet de sajnos nincs rá lehetoségem.Nekem az is jó lenne ha legalább annyira szépen szól mint a 603 csak jobb magassal.De lehet az erosíto nem volt hozzávaló.
Amúgy a centert/hátteret meg sem néztem hogy miket találok hozzájuk,eddig a frontokra koncentráltam:)
Nem tudom mi nem tetszett neked a Bowers 603s3-ban, de nekem nagyon "fémízű" a magasa ezeknek a B&W dobozoknak!Nem tudom mekkora a fájdalomküszöb a komplett láncra (vas, dobozok, kábelek) de szerintem használtban nézelődj!
Mivel a Bowers 603s3 nem feküdt, így a B&W-t kivenném a listából!
Én ha most keresnék dobozokat (frontok, center) olyan 100-120 körül akkor az itt az apróban hirdetett Heco Argon 50, center 30-ast zsákolnám be!
Ill egy mindenes Tannoy szettet!
De próbálj meg rendszerben gondoklozni, a rendsuerszinergia nagyon fontos!!!
Hiába jó a doboz, a vas ha nem passzolnak (karakter, kategória)!
20 nm-re azért már jobb az álló frontnak (de zenében a monitorok jobban), de egy pár jó monitor, jó sub-al is igen jól tud szólni...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Segítség,kezdő vagyok!
És mindezek mellett érdemes odafigyelni arra is hogy melyikhez találsz passzoló centert (hátteret)... ill hogy a mostanihoz mi passzolna?
Hello!Sajnos nincs erosítom sem, 3 éve eladtam az erositot és a hangfalakat is.Bowers 603s3 hangfalaim voltak onkyo erosítovel.Bár nekem a 603s3 magasa nem igazán tetszett.
Jó lenne meghallgatni mindet de sajnos nincs rá lehetoségem.Nekem az is jó lenne ha legalább annyira szépen szól mint a 603 csak jobb magassal.De lehet az erosíto nem volt hozzávaló.
Amúgy a centert/hátteret meg sem néztem hogy miket találok hozzájuk,eddig a frontokra koncentráltam:)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Segítség,kezdő vagyok!
Szia! Milyen erősítőd van? Jó lenne, ha meg tudnád fülelni saját környezetben a kiszemelteket, mert az egy dolog, hogy szerintünk mi a jó. Mindenkinek más az ízlése, hallása! És mindezek mellett érdemes odafigyelni arra is hogy melyikhez találsz passzoló centert (hátteret)... ill hogy a mostanihoz mi passzolna?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Szerintetek melyik lenne jobb választás 15-20 nm2-es szobában házimozi front hangfalaknak?
Dali zensor 3
Bowers 601s3
Monitor audio Bronze 2
Polc audio RTIa3
Koszonom
Szia! Milyen erősítőd van? Jó lenne, ha meg tudnád fülelni saját környezetben a kiszemelteket, mert az egy dolog, hogy szerintünk mi a jó. Mindenkinek más az ízlése, hallása!