Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Mért, az 1 jó volt?
Azt kikapcsoltam annyira nem, de mindenki ezerrel mondta, hogy ez a második rész mennyivel jobb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Mért, az 1 jó volt?
Jesszus
Jesszus, hétvégén megnéztem az Amerika Kapitány 2-t. Ez nem film, hanem valami borz-alom... Gondoltam majd a látvány meg a hangminőség eladja, de nem tudta feledtetni a primitív forgatókönyvet.
Viszont "A százéves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt" nagyszerű film, ajánlom mindenkinek a svéd Forrest Gump-ot.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Véleményem szerint jobban sokkal jobban sikerült, mint az Elrabolva trilógia utolsó része.
Végig lebilincselő és izgalmas, jól kitalált történet.
Nézzétek!!
Christopher Reeve-re még írtak egy szerepet lebénulása után. Nem tudom hogy alakult ez, ki kérte, ki ötletelte vagy eszközölte ki, aki tud többet, megírhatná. Ez magában nekem egy dráma már. Képességeihez mért szerep. Talán szánalomszerep is, de ez tényleg csak a háttér ismeretében tapogatható. Mindvégig bízott abban, hogy felépül vagy valamit javul az állapota, a nyilatkozatai erről szóltak. Végül így halt meg.
Na szóval a Hátsó ablak remake-je. Eszembe jutott erről az eredeti. Javaslom megtekintésre.
Jajj, de minden félrement. Na majd egyszer nekifutunk megint.
mert a
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11316
- Kapcsolat:
Az ugye megvan, amikor a forma szüli a tartalmat? Leragadsz egy zenénél, ami amúgy nem is kifejezetten szíved csücske, de oly jó a felvétel, hogy nem tudsz elváltani róla? Több évtizeden át beivódott az emberekbe, hogy az akció a leglátványosabb (arra megy el a legtöbb pénz) így magától értetődően abba is kell a legtöbb látványt belepakolni, ami üzletileg tényleg így van, de egyébként botorság.
... ne mondd már nekem, hogy egy művészfilm nem kívánja, nem kívánhatja meg a minőséget.
Aztán sok nő is jön azzal, hogy "a lényeg" a történeten van, de hát ők a történetre buknak, nincs antennájuk az egészre
Biztos vagy benne, hogy régen annyira mások voltak az arányok? Anno egy scifi is mainstream volt, olyan alacsony/vicces színvonalon tudták csak megjeleníteni az elmeszüleményeket, tehát elmerülni nem tudtál benne, ezzel szemben ma sem lett egy fővonal, de már bele tudsz helyezkedni. Nézhetőségileg - még ha oly fájóan is sok a limonáde - szerintem kifejezetten javultak a számok.
A hangminőség számomra nem zenei kategória, nem is ez alapján választom a hallgatni valóimat. Mikor sok éve megvettem az első plazma TV-met, pár hete meg az első projectoromat, én is belenéztem néhány látványmoziba, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy egy filmet csak a képminősége miatt nézzek végig. Amúgy sem a magam véleményét írtam le, hanem a piaci tendenciákat és ez független attól, hogy Te vagy én mit szeretünk.
Nyilván minden alkotás megkívánja a magas kivitelezési minőséget, de ennek megvalósulása erősen pénzkérdés, az pedig kardinális probléma a "művészfilmeknél". Szóval itt nem a szándék hiányzik, hanem a lehetőség, de vélhetően azért is nincs nagy harc a kérdésben, mert a komoly mondandóval, lebilincselő történettel rendelkező filmek megállják a helyüket letaglózó látvány nélkül is. Ahogy a jófajta muzsikát sem a hozzákészült látványos videoklip teszi fogyaszthatóvá.
A nők érzékelésével kapcsolatban én erősen mást gondolok, eszembe nem jutna leszólni, mert szinte minden szempontból érzékenyebbek nálunk.
Hogy 40-50-60 évvel ezelőtt mi volt a helyzet mainstream mozi fronton, azt igen könnyen kideríthetjük, csak bele kell nézni az akkori sikerlistákba. És hogy a mai tucatmozihoz képest milyenek voltak az akkori húzófilmek, azon szép hosszasan lehetne vitázni, de ez semmit sem változtatna a mai erővonalakon. A "nézhetőség" erősen szubjektív kategória. Tagadhatatlan, hogy a mai nézők többségének teljesen mások az elvárásaik a régebbiekhez képest, mikor beülnek egy moziba, vagy otthon böngészik a kínálatot.
-
Vendég
A magyar szinkron milyensége miért nem lényeges, ha egyszer magyarok vagyunk?
Nem mondtam, hogy nincs baj vele. Azt állítottam, hogy ezen a színvonalon felesleges.
-
Vendég
Ezen sokat gondolkodtam már. Mennyiben szocializációs és mennyiben személyiség-típus függvénye a kitaposott úton való haladás alapvetően az egyén életében és így az ugyanezen sínpárra felhelyezett tartalomfogyasztás is. Van a sokkal kisebb tábor, amit te is megvilágítottál, egy teljesen más lényegi világ. A kettő nem értheti egymást.
A nézőit elveszteni nem fogja, ezt magadból kiindulva írod, ami teljességgel érthető is, csakhogy az emberiség többsége nem így működik. Azt hiszem ez valami olyasmi alapokon nyugodhat - most a többségi Földlakóról beszélek -, mint amikor az ítélőképesség az egótól/butaságtól függ valakiben egész életében, ami persze az öregedéssel rosszabbodik, szóval hogy ha valaki kedves vele, az "jó ember". Ha valaki megnevetteti - vagy valami, mondjuk egy film - akor az "jó". Ha ki van szolgálva "cukorkával", értsd: minimális vagy semmi munkával kiszolgálja, megnevetteti, látvánnyal megkínálja, akkor az úgy a jó. Minden más melós lenne és túl összetett. Jó és jó közt is univerzumnyi különbségek vannak, ez ilyen és úgy gondolom, az álláspontokat közelíteni akarni fórumozás szintjén ugyan nem érdemtelen, de globális szinten teljesen értelmetlen. Vagy amikor fagyit eszik az ember: van, akinek a lebóvlibb is jó, mert a cukor miatt az agy jutalmazásközpontja megkapta amit akart, számára ez egy teljes kör, a milyenség viszont nem játszik, a lényeg megvan. Le lehet ezt fordítani az élet bármely területére. Abból mindig balhé van az önérzet miatt, ha igénytelenebbekre és igényesebbekre van bontva 2 csoportként az ember, de hát van, ahol kár szépíteni a tényeket. Ez nem tesz rosszá senkit, csupán eltérőek a célok.
Érteni véllek, és javarészt egyet is értek veled. Van az angolban egy szép kifejezés: eye candy. Annyit tesz nagyjából, hogy "édesség a szemnek". Sokan és sokat nassolnak ebből az addiktív termékből.
Pár dolgot nem értek: mit néznek, ha elsősorban nem amerikait? Tényleges öntudatra ébrednek és elkezdenek random török drámákat - ja tényleg, a C8-on, ami egy tévécsatorna, mint tudjuk, a héten van egy egészen jó kis török dráma - letölteni? Mert ezt esetleg egy tinédzser lánycsoportnál tudom elképzelni, mint múló hóbortot. Mi a te szakmád, amit nem tartasz jónak?
Ebből kellene egyébként kikeveredni, hogy "kínál nekik". Mert ez még mindig a teljesen tudattalan állapot. Külön vicc, amikor valaki öntudatára ébredtnek hiszi magát, de ugyanazt fogyasztja csak épp egy árnyalattal eltérő csomagolásban.
Néz franciát, skandinávot, angolt, britet, skótot, írt, lengyelt, románt (stb., általában: európait), iránit, koreait, japánt, oroszt, ausztrált, chileit, kanadait, szenegálit, izraelit, palesztint, stb.
És ez jó - mondom ezt úgy, hogy hivatásom az angol nyelvű kultúrákhoz köt.
nem a már ismerőshöz igazítva szeretik befogadni a filmes alkotásokat, vagy amikor ott nem kapják meg azt, amit vártak (mert az iparág időről időre kifullad, s képtelen ezeket az elvárásokat kielégíteni), Mivel a filmipar hatalmas üzlet, ezért ennek megfelelően konzervatív, már csak a benne mozgatott (financiális, szellemi, kapcsolati, stb.) tőke és technológia tehetetlenségénél fogva is. Képtelen a megváltozott igényekre reagálni, legyen szó a forgalmazás, terjesztés és hozzáférés új modelljeiről, vagy éppen az ízlés és a technológiai elvárások alakulásáról. Éppen ezért halad a saját útján és tempójában - véleményem szerint - a veszte felé, ami nem jelent mást, mint hogy elveszíti nézőit. S bár minden egyes generációval a filmek potencionális fogyasztói újratermelődnek,
Ezen sokat gondolkodtam már. Mennyiben szocializációs és mennyiben személyiség-típus függvénye a kitaposott úton való haladás alapvetően az egyén életében és így az ugyanezen sínpárra felhelyezett tartalomfogyasztás is. Van a sokkal kisebb tábor, amit te is megvilágítottál, egy teljesen más lényegi világ. A kettő nem értheti egymást.
A nézőit elveszteni nem fogja, ezt magadból kiindulva írod, ami teljességgel érthető is, csakhogy az emberiség többsége nem így működik. Azt hiszem ez valami olyasmi alapokon nyugodhat - most a többségi Földlakóról beszélek -, mint amikor az ítélőképesség az egótól/butaságtól függ valakiben egész életében, ami persze az öregedéssel rosszabbodik, szóval hogy ha valaki kedves vele, az "jó ember". Ha valaki megnevetteti - vagy valami, mondjuk egy film - akor az "jó". Ha ki van szolgálva "cukorkával", értsd: minimális vagy semmi munkával kiszolgálja, megnevetteti, látvánnyal megkínálja, akkor az úgy a jó. Minden más melós lenne és túl összetett. Jó és jó közt is univerzumnyi különbségek vannak, ez ilyen és úgy gondolom, az álláspontokat közelíteni akarni fórumozás szintjén ugyan nem érdemtelen, de globális szinten teljesen értelmetlen. Vagy amikor fagyit eszik az ember: van, akinek a lebóvlibb is jó, mert a cukor miatt az agy jutalmazásközpontja megkapta amit akart, számára ez egy teljes kör, a milyenség viszont nem játszik, a lényeg megvan. Le lehet ezt fordítani az élet bármely területére. Abból mindig balhé van az önérzet miatt, ha igénytelenebbekre és igényesebbekre van bontva 2 csoportként az ember, de hát van, ahol kár szépíteni a tényeket. Ez nem tesz rosszá senkit, csupán eltérőek a célok.
az újabb generációk már másképp - és más médiumok segítségével - szocializálódtak, mint fogyasztók és befogadók. Nem azt, és nem úgy fogják nézni, amit a filmipar (elsősorban az amerikai) kínál nekik, és ezt én - szakmámmal ellentétben - jó dolognak tartom. Ebben a nagyobb történetben az igényes magyar szinkron megléte vagy hiánya egyáltalán nem tényező.
Pár dolgot nem értek: mit néznek, ha elsősorban nem amerikait? Tényleges öntudatra ébrednek és elkezdenek random török drámákat - ja tényleg, a C8-on, ami egy tévécsatorna, mint tudjuk, a héten van egy egészen jó kis török dráma - letölteni? Mert ezt esetleg egy tinédzser lánycsoportnál tudom elképzelni, mint múló hóbortot. Mi a te szakmád, amit nem tartasz jónak?
Ebből kellene egyébként kikeveredni, hogy "kínál nekik". Mert ez még mindig a teljesen tudattalan állapot. Külön vicc, amikor valaki öntudatára ébredtnek hiszi magát, de ugyanazt fogyasztja csak épp egy árnyalattal eltérő csomagolásban.
Egyáltalán nem baj az, ha nem mai gyermek! Úgy kéthetente szoktam VHS estet tartani, kell az. Szerencsére egy nem túl vészes kódolás esetén a VHS hibái elnyomják a kockázást, így egészen befogadható a minőség. Na meg a feeling. Egy kicsit nosztalgia, de nem csak! Nehéz eldöntenem mi teszi fogyaszthatóbbá ezeket, a fiatalabb, korábbi létbe visszautaztató mivoltuk vagy annyira máshogy nyúltak egy-egy témához, hogy ténylegesen mások voltak azok a filmek (mondjuk úgy 2005-ig bezárólag értem). Sok komolytalan B film is van a 90-es évekből időszakából, kísérleti sci-fik, miegyéb. Mégsem lehet rájuk haragudni, teljesen mások, mint egy mai B.
De hogy valami komolyabb is legyen visszatekintésként, megnézhetné mindenki, aki csak szeretné Rés a pajzsont. Megvolt a plakáttya.
Egy nagyon jó vígjáték a Tűz a víz alá. Igaz nem mai gyerek, de biztos kikapcsolódást jelent.
fapaci,
Egy Transformers, vagy Star Wars epizód rengeteg emberben ébresztett igényt a nagyobb felbontás, képméret irányába, míg egy "művészfilm" (hülye kifejezés, de hát ez terjedt el) nagyszerűen élvezhető akár SD felbontásban is (sőt néha még zavaró is a jobb minőség, mert jobban látszanak a pénzhiány okozta technikai fogyatékosságok).
Az ugye megvan, amikor a forma szüli a tartalmat? Leragadsz egy zenénél, ami amúgy nem is kifejezetten szíved csücske, de oly jó a felvétel, hogy nem tudsz elváltani róla? Több évtizeden át beivódott az emberekbe, hogy az akció a leglátványosabb (arra megy el a legtöbb pénz) így magától értetődően abba is kell a legtöbb látványt belepakolni, ami üzletileg tényleg így van, de egyébként botorság.
Igény, na igen, azt hiszem örökre belémégett a kép, amikor buszon, nagyhangon magyarázta egy fószer a sofőrnek, hogy milyen király animációt töltött le a netről, a Transformers előkészületeiről, hogy milyen sirály, ahogy mozognak a vázszerkezetek és hosszan ecsetelte. De hát ez nem egy 15 éves srác volt, hanem olyan 35 körüli férfiember.
Nála tuti, hogy erre fókuszálódik a minőségbeli igény is, de mindemellett ne mondd már nekem, hogy egy művészfilm nem kívánja, nem kívánhatja meg a minőséget. Hány olyan jó rendezést láttunk már, ami kifejezetten igényelte a jó alapanyagot, a zajtalan, éles képet? Mert úgy jöttek ki a tónusok, úgy sikerülhetett átadni csak az érzést, a gondolatot? És valahogy mindig erre lyukad ki ez a téma mindenhol, hogy jó az a kép a különc, csodabogár-értelmiségnek, holott ugyanolyan szorosan együtt jár a dolog, ahogyan számunka kifejezetten csúnya nőt sem választunk és ahogyan a zene sem tud igazából kellemes lenni, ha otromba felvételen van csak meg (hibák milyenségének befogadhatósága egyénenként persze eltérő lehet).
Aztán sok nő is jön azzal, hogy "a lényeg" a történeten van, de hát ők a történetre buknak, nincs antennájuk az egészre, a szálakkal egybeöltött képi világ igényességére, pedig ha minden együtt áll, az az igazi csemege. Magam szempontjából azt mondom, hogy ha valahova igazán kell vagy kellene minőség, az ez a kis szegmens, már ha ki van használva minden alkotásra felhasználható elem jól. Remélem nem keveri ezt össze senki azzal, mikor valaki a hifizésben el van veszve: fától az erdőt, referencia hangszerhangtól a színpadképet nem látja. Miért kellene műanyag evőeszközt adni az ember kezébe attól, hogy nem mainstream étterembe megy? Akármilyenek is egy adott kópia sajátosságai, az épp ugyanúgy rárakja - számomra - a bélyegét az élmény egészére, mint a rendező maga. Nem feltétlenül előjelekben vagy pontszámokban mérhető ez a beleszólás, de el nem választható az élmény egészétől.
És ahogy növekszik az első csoport aránya, a filmgyárak egyre inkább a nekik szánt filmeket tolják, hiszen kevés kiadó engedheti meg magának azt a luxust, hogy a fogyasztók csökkenő kisebbségét tekintse célközönségnek.
Biztos vagy benne, hogy régen annyira mások voltak az arányok? Anno egy scifi is mainstream volt, olyan alacsony/vicces színvonalon tudták csak megjeleníteni az elmeszüleményeket, tehát elmerülni nem tudtál benne, ezzel szemben ma sem lett egy fővonal, de már bele tudsz helyezkedni. Nézhetőségileg - még ha oly fájóan is sok a limonáde - szerintem kifejezetten javultak a számok.
-
Vendég
2/5. Nem is rossz.
csak hirtelen pár scifi (jellegű) film
Mit csináljak, nálam 51% kell a ketteshez.
2/5. Nem is rossz.
-
Vendég
Én komédiából csak a melankolikus-derűs tónusút szeretem igazán, talán a koromnál és a lelki alkatomnál fogva.
Két ilyen kedvenc van, ami időről időre visszatér a lejátszóba. Az első Sophie Coppola zseniális Elveszett jelentése.
A leghíresebb jelenet belőle talán az, amikor Bill Murray "elénekli" a "More than This" c. számot a Roxy Musictól.
https://www.youtube.com/embed/pLXJhTDVoZQ
A másik talán még komikusabb, magyarul a lefordíthatatlan Wonderboys mellé még odatették, hogy Pokoli hétvége. Már Michael Chabon eredeti regénye is telitalálat volt (sajnos nincs magyarul), de a film hihetetlen utazás Tripp "tanár úr" világába , melyet Bob Dylan zenéje tesz hangulatossá. Nekem mindig, minden körülmények között jókedvem lesz tőle. És hát micsoda színészek: Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances Dormand, Robert Downey Jr., Katie Holmes, akik ki is tudnak bontakozni, mert nem szorítja őket agyon a hollywoodi sablon.
https://www.youtube.com/embed/L9EKqQWPjyo
Jurassic world
4/10
Gyenge utanerzese az elso resznek.
Ma néztem meg az 5. részt. Nagyából az elvártat teljesíti. Nekem lehet már magas az ingerküszöböm a rengeteg film után, de nem egy Életrevalók az mán biztos.
Van benne beleszarok őr akit nem sajnálunk hogy felfal a dínó, visítozó gyerekek, akik tojnak rá mit mondanak nekik a felnőttek (akik más téren nem sokkal eszesebbek mint ők), van agresszív katona, aki erőből oldana meg mindent, főhős aki megmenti a nőt,(meg a nő őket) és végül egymásra találnak . Magyarán halivúdi standard történet, kiváló CGI látványtechnikára építve.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Egy nagyon jó vígjáték a Tűz a víz alá. Igaz nem mai gyerek, de biztos kikapcsolódást jelent.
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
Jurassic world
4/10
Gyenge utanerzese az elso resznek.
Gravitáció
Kémkölykök
Batman és Robin
Alkonyattól pirkadatig
Solaris
Solaris elgondolkodtató sci-fi. Nekem bejött.
Alkonyattól pirkadatig klasszikus jó akció-thriller vámpíros film.
A többit még nem láttam. A Gravitációra nagyon kíváncsi vagyok.
George Clooney és Ewan McGregor közös filmje A Kecskebűvölők hatalmas vígjáték. Ritkán jelenik meg sajnos jó vígjáték, de ez nagyon jó.
https://www.youtube.com/watch?v=00saHa3Al2w
http://www.imdb.com/title/tt1234548/
A Prometheus-a se sikeredett nagyra....
Szerintem nagyon jó lett a Prometheus. Elgondolkodtató és látványos. Más, mint az Alien filmek. Az Alien filmek nagyon jók.
Én is mert az Exodus nem lett jó ! A Prometheus-a se sikeredett nagyra....
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Remélem, és várom nagyon.
Én is mert az Exodus nem lett jó !
Ridley Scott minden bizonnyal megint nagyot alkotott:
Remélem, és várom nagyon.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Ridley Scott minden bizonnyal megint nagyot alkotott:
-
Vendég
Gravitáció
Kémkölykök
Batman és Robin
Alkonyattól pirkadatig
Solaris
2/5. Nem is rossz.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Gravitáció
Kémkölykök
Batman és Robin
Alkonyattól pirkadatig
Solaris
Az alkonyattól pirkadatig című filmet nem sorolnám sci-fi műfajhoz. A kémkölykök szerintem pedig kinőtte már még a mai óvodás korosztály is.Batman és Robin szintén.