Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Cutler »

A válasz lemaradt:

Hát nem tudom. Nekem balagee tesztjéből az jött inkább le, hogy a Sony50-es jól kalibrálható és kalibrálás után pontos videokép jó felbontással jellemzi.

Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy kalibrálás nélkül nézhetetlen lenne, de ha a tutit akarod kihozni belőle, akkor ajánlatos. Ez már az a kategória, ahol kár spórolni. És amilyen nagy precizitással csináltad meg a szobádat, nehezen képzelem, hogy megelégszel egy majdnem jó megoldással, mikor lehetne tökéletes is.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Dhcodoki moziszobája

Den mester sikertörténetét én is olvastam. 

Ez az átfogó teszt igazolja, hogy a HW50  már gyárilag is nagyon közel áll a tökéleteshez megjelenítéshez.

http://www.projektor.hu/erosit+a+kozepkategoria.html 

Hát nem tudom. Nekem balagee tesztjéből az jött inkább le, hogy a Sony50-es jól kalibrálható és kalibrálás után pontos videokép jó felbontással jellemzi.

Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy kalibrálás nélkül nézhetetlen lenne, de ha a tutit akarod kihozni belőle, akkor ajánlatos. Ez már az a kategória, ahol kár spórolni. És amilyen nagy precizitással csináltad meg a szobádat, nehezen képzelem, hogy megelégszel egy majdnem jó megoldással, mikor lehetne tökéletes is.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Aki teheti próbálja meg átállítani, sokkal részletesebb képet ad.

"Mi pontosan a HDR?

A HDR (High-Dynamic Range), nagy dinamikatartományú képet jelent és azért van nagy jelentősége, mert nagymértékben növeli a felhasználói élményt. Ez annak köszönhető, hogy a képek sötét és világos részei, az átlagostól eltérően, lényegesen több részletet tartalmaznak. A HDR képek állnak a legközelebb az emberi szem számára egy időben, könnyedén feldolgozható sötét és világos részletekhez. Ezt nyújtja az új HDMI szabvány is, aminek következtében az eddigieknél lényegesen szebb látvány tárulhat majd elénk.
Az új HDMI 2.0a szabvány specifikációja már elérhető a több, mint 800 gyártó partner számára, a HDMIAdopters Extranet rendszeren keresztül."

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Ha színhelyes képet akarsz, akkor a műszeres kalibráció az egyedüli megoldás. A vetítők gyári beállításai nem fedik a valóságot ebben az ársávban.A vetítő menüjében való állítgatással nem igazán lehet pontosan beállítani egy vetítőt. Kivéve, ha nem Den mester vagy, bár még neki is nagyon sok időbe telt mire sikerült a tökéletest elérnie .
100-200 órát bele kellene raknod, utána érdemes lenne egy szakit hívnod és akkor kihozhatod a vetítőből a maximumot.Ha szereted a természetes, minden filmmel egyformán jól mutató képet, akkor megéri rááldozni.

Den mester sikertörténetét én is olvastam. 

Ez az átfogó teszt igazolja, hogy a HW50  már gyárilag is nagyon közel áll a tökéleteshez megjelenítéshez.
http://www.projektor.hu/erosit+a+kozepkategoria.html 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Dhcodoki moziszobája

Ha van valakinek ötlete, szívesen fogadnám.

Ha színhelyes képet akarsz, akkor a műszeres kalibráció az egyedüli megoldás. A vetítők gyári beállításai nem fedik a valóságot ebben az ársávban.A vetítő menüjében való állítgatással nem igazán lehet pontosan beállítani egy vetítőt. Kivéve, ha nem Den mester vagy, bár még neki is nagyon sok időbe telt mire sikerült a tökéletest elérnie .

100-200 órát bele kellene raknod, utána érdemes lenne egy szakit hívnod és akkor kihozhatod a vetítőből a maximumot.Ha szereted a természetes, minden filmmel egyformán jól mutató képet, akkor megéri rááldozni.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Gratula itt is!

Pedig nem érdemes elpiszkálni a projit, mert az egyik legjobban beállított projik közé tartozik a HW55. Kalibrálni sem lehetne sokkal jobban.

Reference mód
D65
lamp eco
gamma 2,4
A részleteket majd elmondom telón.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

grat nagyon szuper minden!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Jól látom???
van puff ?

Köszi Neked is Gabi!
Van ám puff, de az igazi puff az ez :

Komolyra fordítva... A kikában lehet kapni, több féle színben és kárpittal árulják. Egész laposra összecsukható. Én 77 kilós vagyok, és állva is kibír. Annak ellenére, hogy könnyű és viszonylag vékony anyagból van, elég masszív. Azt hiszem barnás és krémszínű árnyalatokban is kapni. Passzolna a szobádba.   

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Szuper a szoba!

A fehér projektort lecseréled egy ugyanolyan, de fekete színűre?
Pontosabban bementél a boltba és vettél egy feketét is? Nem semmi!!!

Szerintem a fehér pont jó volt oda hátra és rögtön megakadt az ember szeme, mivel elüt a sötét környezettől.

nagyon fasza minden.. a vetítő akkor most 55 -s lett ??  mert nem írod,hogy pontosan mi a típus!

Felesleges megint írnom,de nem hagyom ki! A kedvenc szobám a tiéd doki!

Köszi fiúk!     
Elnézést, tegnap kicsit kapkodtam, mert besűrűsödtek a dolgok. Nem fogalmaztam érthetően. Talán ezzel a képpel kellett volna kezdenem:

Szóval pár napja már nálam lakik a sötét nagy úr, de egészen tegnapig nem volt alkalmunk bemutatkozni egymásnak. A cserére egy jó árajánlat adott okot. Valójában nem terveztem leváltani. A fehér  HW50ES-el is maximálisan elégedett voltam, de ez egy kihagyhatatlan lehetőség volt Szepinek hála. S így megvásárolhattam életem első új vetítőjét. Friss ropogós csomagolás, ujjlenyomatmentes burkolat, új illat, de nem is ragozom, mindannyian tudjátok miről beszélek.  
Igen HW55ES-re történt a frissítés. Tegnap éjjel sikerült installálnom. Őszintén megvallva nem látok különbséget a két típus között. Lehet valamely tesztábrával ki lehetne szűrni egészen közelről, de nekem nem sikerült. Anno a HW50 beállításával nem sokat molyoltam (vagy mojoltam) , hagytam úgy ahogy Laci használta (ja, mert azt még tőle vettem használtan). Most a HW55-nél viszont elkalandoztam, s még egy darabig tuti szöszmötölök vele.
Azt vettem észre, hogy ha a HDMI Dynamic Range-et nem "auto"-ra, vagy "limit"-re állítom, hanem "full"-ra, akkor a fekete részletek sokkal részletesebben előjönnek. Viszont a színhőmérséklet ilyenkor kissé eltolódik. Na és itt van a gebasz. Ezt kéne pontosan a helyére lőni. Van egy olyan menüpont, hogy "Color Temp" , amit igen sokrétűen be lehet állítani. Sőt vannak előre beállítottak is, mint pl. a D93, D75, D65, D55, illetve Custom 1.... egészen Custom 5-ig. Ezek közül próbáltam választani, de marha gyorsan hozzászokik a szem az éppen aktuálishoz, így nehéz megítélni, hogy melyik is lenne valójában a színhelyes. Ha van valakinek ötlete, szívesen fogadnám.

Visszatérve a cserére, most így mutat a hátsó rész:

Nekem marhára furcsa. Ahogy Te is írtad Bubu, jól mutatott ott a fehér. De félreértés ne essék, nagyon tetszik így is, csak szoknom kell. A szoba most már tényleg fekete bordó kombó. A függönyökkel majd lehet kicsit feldobom, de még várat magára. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Felesleges megint írnom,de nem hagyom ki! A kedvenc szobám a tiéd doki!

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Jól látom???
van puff ?

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Eddig legalább sötétben tudtad hol a helyed
De kétségtelen az összkép sokkal szebb.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

nagyon fasza minden.. a vetítő akkor most 55 -s lett ??  mert nem írod,hogy pontosan mi a típus!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vendég

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szuper a szoba!

A fehér projektort lecseréled egy ugyanolyan, de fekete színűre?
Pontosabban bementél a boltba és vettél egy feketét is? Nem semmi!!!

Szerintem a fehér pont jó volt oda hátra és rögtön megakadt az ember szeme, mivel elüt a sötét környezettől.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Készítettem pár fotót RGB ledek nélkül, természetes fényben, amit közzétennék. De valójában nem is ez a fő indok, hogy gépet ragadtam. Egy frissítés történt...

Ettől a pillanattól átálltam a sötét oldalra. Igazából semmi problémám nem volt a fehér színnel. Sőt, kifejezetten tetszett, hogy a nagyképű testvérek, azaz a vetítő és a vászon egy színben feszítettek a sötét falak között. Még a HDMI kábelt is úgy választottam, hogy passzoljon a vetítőhöz. Sebaj, eggyel több indok, hogy nekiessek egy HDMI kábel tesztnek. 

A reklám helye, mert igenis megérdemli: 
Köszönöm Szepinek, egyúttal az AVmax-nak a lehetőséget, hogy nagyszerű áron, ennek a nagyszerű vetítőnek a friss csomagolását bonthattam.     

A reklám II. helye:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... pl-hw50es/

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Gratulálok, nagyon komoly lett a szoba!

Akusztikai elemeket/paneleket, mozis kiegészítőket, posztereket tervezel?

Szia!
Köszönöm! Az akusztikát mindenképp szeretném fapacival beméretni, s ha szükséges korrekciózni is. De ez még kicsit odébb van. Dekorációt addig nem tervezek, amíg nem tudom, hogy hova és mennyi panelt kell feltennem. De ha lesz dekor, akkor is csak minimális. Felesleges porfogókat nem szeretnék.   

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Gratulálok, nagyon komoly lett a szoba!

Akusztikai elemeket/paneleket, mozis kiegészítőket, posztereket tervezel?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Lassan össze lehetne hozni egy "Házimozi Tanácsadói Best Of" topicot!
Sztem gyebi72 all stereo módra gondolt. 

Vendég

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem van rajta 5/7 ch stereo mód, legfeljebb csak 4 lesz.
Lassan össze lehetne hozni egy "Házimozi Tanácsadói Best Of" topicot!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Nagyszerű!! Köszi!  

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Na, jó de akkor sztereóban keveri le a sávokat. Azt szeretném, ha az 5.1-et keverné le 4.1-re, de úgy, hogy minden csatorna a helyén marad, kivéve a center. Ez a frontokra kerülne. Lehet akkor ez nem is működik?? 

A szomszédomnál is így van és simán lekeveri a frontokra a centert, kicsit más lesz a hangja hamar meg lehet szokni.....de mérni feltétlen kell még ha utána állítasz is....   
"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

mikrofonos mérésnél észleli ,hogy nincs center és a center hang a frontokból fog szólni..pio-tudja.. anno amikor vártam a Bowers centeremet 1-2 hétig center nélkül voltam és az lx83 rátolta a frontokra a center hangot is.. fura volt de addig is volt valami..  vagy ki lehet jelölni a menüben ,hogy nincs center, már nem emlékszem pontosan, de az tuti ,hogy működik a center nélkül is a dolog..

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Szerintem van rajta 5/7 ch stereo mód, legfeljebb csak 4 lesz.
Na, jó de akkor sztereóban keveri le a sávokat. Azt szeretném, ha az 5.1-et keverné le 4.1-re, de úgy, hogy minden csatorna a helyén marad, kivéve a center. Ez a frontokra kerülne. Lehet akkor ez nem is működik?? 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Köszönöm a gratulációkat! 

Gratulálok én is az egész projekthez!    Minden pöpec, elfogadnám. Most már tessék hátradőlni, mozizni!

Egy apróság a mozifotelekhez: Ez mennyivel jobb, mint amit a JYSK-ben lehet kapni? 

Nem próbáltam a JYSK-es foteleket. Csak arra figyeltem, hogy rugós legyen az ülőke, és jó vastag párnázással fedjék a háttámlát. Igazi belesüppedős érzés nyújt. Idővel ez sztem még fokozódni is fog. Csak be kell járatni, mint egy jó erősítőt. Sztem pohártartósra sem lenne túl bonyolult átalakítani, de annyira örülök neki, hogy nem fogok hozzányúlni.

Közben páromnak vásároltam a nappaliba egy Dune HD TV-301-es lejátszót. Igaz jól megszenvedtem vele, de végül sikerült beállítanom, hogy mindent lásson a moziszobába lévő HTPC-n. Ezúton is köszi Bandi a segítséget! Szerencsére anno ez is eszembe jutott, így a kábelcsövezésnek hála, madzagon tudtam összekötni mindent. Így már könnyedén lehet a nappaliban sorozatokat, vagy akár HD-t nézni a tárhelyről.
Arra kell figyelni, hogy a WIN7 fióknak ne csak nevet, hanem jelszót is adjunk, különben nem látja a mappákat, csak a gépet.  A hálózati és megosztási központban pedig a jelszóval védett megosztás ki legyen kapcsolva.

Lenne egy kérdésem:

Szerintetek a Pio LX72 tud 4.1-et??? Ha valaki nem köt centert, csak a 2 frontot, 2 surroundot, és 1 szubot. Lehet vajon így használni??    

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Gratula  nagyon jó lett!  

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”