Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Gravitáció
Kémkölykök
Batman és Robin
Alkonyattól pirkadatig
Solaris

csak hirtelen pár scifi (jellegű) film

Mind láttam. Egyik se lett a szívem csücske.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

Klúni bácsi egy sci-fi-ben? Ezt megnézem majd.

Gravitáció
Kémkölykök
Batman és Robin
Alkonyattól pirkadatig
Solaris

csak hirtelen pár scifi (jellegű) film

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Klúni bácsi egy sci-fi-ben? Ezt megnézem majd.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: GeriB »

Törés. Nem csípem a krimis filmeket, de ezt nagyon eltalálták! Izgalmas, és fordulatos az utolsó percig.

Jó volt. Másik Anthony Hopkins film: A Rítus

http://www.imdb.com/title/tt1161864/

Ördögűzős film.
Anthony Hopkin nagyon jó színész.
Atlantisz gyermekei

http://www.imdb.com/title/tt0252501/?re ... lmg_act_37

Misztikus dráma Stephen King tollából. Érdemes megnézni.

A vadon fogjai

http://www.imdb.com/title/tt0119051/?re ... lmg_act_46

Kaland és dráma keveréke.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

A kezelés.
 Hol nevetsz, hol elszorul a torkod.

Ne keverjük!

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

Most néztem a Infinit, elég érdekes film volt. Számomra egy jó erős közepes pontot ér..

Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Törés. Nem csípem a krimis filmeket, de ezt nagyon eltalálták! Izgalmas, és fordulatos az utolsó percig.

Nekem is az egyik kedvencem!
10/10

Én is csak ajánlani tudom jó nagyon !

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Nekem is az egyik kedvencem!
10/10
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Ne keverjük!

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ismerem a könyvet, de azon a 300 oldalon írottak nem indokolják, hogy egy 3 részes, 9 órás lufit gyártsanak belőle, tele másodosztályú CGI trükkökkel, bárgyú párbeszédekkel és logikátlan eseményszállal.

Ebben teljesen igazad van.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Az állat nagyságát és minden erényét bemutató, lebilincselő történet!

Nekem nagyon tetszett!!

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: GeriB »

Téli mese

http://www.imdb.com/title/tt1837709/

Fantasy - dráma kicsi romantikával. Sok híres színész szerepel a filmben, a történet nem kaptafa és mindig van meglepetés. Nagyon jó film.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Azt hittem hirtelen ,hogy a SONY TV-ém menü rendszere    

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A Jackson-os volt a legjobb

Lényegében azért tettem be hangosan felröhögtem 

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 609

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

A Jackson-os volt a legjobb
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez pedig azért gondoljuk így, mert az ipar emelt költségekkel dolgozik. Elég csak egy stáblistát végignézni, és belegondolni abba, hogy ott mindenkinek rendes fizetést kellett adni, és még haszont is kellett termelni. Azoknak a filmeknek a többsége, melyek nem ezzel a felfogással, nem kizárólagosan a látványt előtérbe helyezve, elsősorban nem (kultúr)ipari termékként készülnek, javarészt el se jutnak hozzánk. A "független" filmeket, vagy a közösségi finanszírozású alkotásokat csak akkor látjuk (meg), ha pl. egy díj révén a fősodor közelébe kerülnek.
Bónusz találós kérdés. Vajon kinek gratulált a magyar politikai vezetés: a FIFA elnökének az újraválasztásához, vagy a magyar filmes sikerhez Cannes-ban?

Az amerikai filmek valóban hatalmas stábbal készülnek, de ez régebben is így volt, csak akkor díszletesből volt sok, most meg számítógépes animátorokból, grafikusokból van rengeteg. A nagy költséget azonban nem ők, hanem inkább a színészek okozzák a 10-20-30 millió dolláros gázsijaikkal. Ez egy magyar lottó ötös nagyságrendje. Vérlázító, de logikus a helyzet, hiszen az amerikai filmeket elsősorban a főszereplő személye adja el.

A politikai szálat most nem venném fel, de nyilván vérlázító, amit a magyar kormány művel a kultúrában.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Ismerem a könyvet, de azon a 300 oldalon írottak nem indokolják, hogy egy 3 részes, 9 órás lufit gyártsanak belőle, tele másodosztályú CGI trükkökkel, bárgyú párbeszédekkel és logikátlan eseményszállal.
Nagy-nagy lájk Neked! Tudom, hogy nincs szükséged pont tőlem ilyesmire, de most JÁR neked! 

Gyuri!
Egyáltalán nem keverem össze a fantasy-sci fi filmeket a dokumentum filmekkel! Nem szokásom és egyébkén IMÁDOM a jó filmeket ...
A feltétlen Tokien rajongó a szememben olyan mint egy Orbán rajongó(aki az idők folyamán fehér galléros bűnöző lett). Mindegy mit mond az imádott, csak beszéljen ...
Azzal, hogy a rajongó felkészültnek tűnik az imádottjából, attól előttem nem lesz nagyobb ember, és a termék sem lesz jobb.  

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...kevés kiadó engedheti meg magának azt a luxust, hogy a fogyasztók csökkenő kisebbségét tekintse célközönségnek.
 Ez pedig azért gondoljuk így, mert az ipar emelt költségekkel dolgozik. Elég csak egy stáblistát végignézni, és belegondolni abba, hogy ott mindenkinek rendes fizetést kellett adni, és még haszont is kellett termelni. Azoknak a filmeknek a többsége, melyek nem ezzel a felfogással, nem kizárólagosan a látványt előtérbe helyezve, elsősorban nem (kultúr)ipari termékként készülnek, javarészt el se jutnak hozzánk. A "független" filmeket, vagy a közösségi finanszírozású alkotásokat csak akkor látjuk (meg), ha pl. egy díj révén a fősodor közelébe kerülnek.
Bónusz találós kérdés. Vajon kinek gratulált a magyar politikai vezetés: a FIFA elnökének az újraválasztásához, vagy a magyar filmes sikerhez Cannes-ban?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A Hobbit, mint könyv kifejezetten gyerekmesekönyvként íródott, tehát a Gyűrűk Urához képest az is pont ilyen volt.
Tehát lehet nem szeretni, de oka van a dolognak, és így hű a könyvhöz.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én igen lelkes LotR rajongó voltam, de a Hobbit részeit csak erősen fészkelődve tudtam végignézni egyszer, aztán rögtön DEL. Bugyuta, gyerekes, fantasyátlan (sicc!) volt még a műfaj jellegzetességeihez mérten is.

A Hobbit, mint könyv kifejezetten gyerekmesekönyvként íródott, tehát a Gyűrűk Urához képest az is pont ilyen volt.
Tehát lehet nem szeretni, de oka van a dolognak, és így hű a könyvhöz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Laci: fantasy a valóságtól nagyon messze van ,helyén kell tudni kezelni.. még sem csinálhattak egy "doku" filmet róla. mert akkor meg az lett volna nagyon szar sok embernek..persze ez is fantasy hiszen kitalált ,mese az egész én végig bírtam, ülni ,nem mondom ,hogy  a legjobban sikerült film de olyan borzasztó szar nem volt azért..aki meg fan annak meg úgy is mindegy csak a megszokott környezetben ,kitalált világban játszódjon és ennyi elég is..
Én igen lelkes LotR rajongó voltam, de a Hobbit részeit csak erősen fészkelődve tudtam végignézni egyszer, aztán rögtön DEL. Bugyuta, gyerekes, fantasyátlan (sicc!) volt még a műfaj jellegzetességeihez mérten is.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Laci: fantasy a valóságtól nagyon messze van ,helyén kell tudni kezelni.. még sem csinálhattak egy "doku" filmet róla. mert akkor meg az lett volna nagyon szar sok embernek..persze ez is fantasy hiszen kitalált ,mese az egész én végig bírtam, ülni ,nem mondom ,hogy  a legjobban sikerült film de olyan borzasztó szar nem volt azért..aki meg fan annak meg úgy is mindegy csak a megszokott környezetben ,kitalált világban játszódjon és ennyi elég is..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Az az igazság, hogy én már azért sem, olyan szar filmeket csinálnak ,hogy bíz havi díjjal nem fizetnék egy petákot sem. 
Ezzel teljesen egyetértek!
Ezzel is:
" Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a látványfilmek mozgatják a hardveres piacot is. Egy Transformers, vagy Star Wars epizód rengeteg emberben ébresztett igényt a nagyobb felbontás, képméret irányába, míg egy "művészfilm" (hülye kifejezés, de hát ez terjedt el) nagyszerűen élvezhető akár SD felbontásban is. " 
Házimoziszobát a nagy többségében gyatra termékek miatt teljes mértékben felesleges ki építeni. Aminek jó a sztorija, van mondani valója egy akár 40"-os (vagy kisebb) tv-n is élvezet a megtekintése, hiszen ezen filmek alá ritkán kerül földet-födémet is megmozgató hangeffekt. Múlthéten vasárnap ebéd közben az Asterix legutóbbi részét néztük meg, hogy ne legyen csend(nem volt új része a Garázs tv-nek valamit nézni akartam miközben rágok) ... Meglepődtem mennyire jó hangok kerültek az animációs film alá!  
  " Néhány nappal ezelőtt itt néhányan nézhető, sőt szórakoztató filmként jellemezték a Pompeii és a Jupiter felemelkedése, amik nekem annyira ZS kategóriás gagyik, hogy 3 percnél tovább nem tudtam nézni őket. Lehetne ebből egy zsíros vitát kreálni, némi személyeskedésekkel ízesítve, de ennél békésebb belátni, hogy sokan sok céllal ülünk le a filmvászon elé"  Hát ja ...  Ne vitázzunk feleslegesen. Ami neked megfelelő és művészi, az elképzelhető, hogy nekem dögunalom nézhetetlen "ZS" kategória.
Jaaaaaaa!
 "ZS" kategóriáról jut eszembe! Helyenként idióta, logikátlan, agyatlan fantáziátlan-fantázia ... Biztosan ki lett tárgyalva a Hobbit legutolsó része?
Annyira, de annyira ratyi lett, hogy azonnal töröltem a gépről! Bennünk felmerült a kérdés, hogy miért is imádott fetrengni a sárkány az arany tárgyak között, fejünket fogtuk amikor és ahogyan lelövődött a szárnyas jószág (ezen még a feleségem is kiakadt), az Orkok vezérének ménem jutott eszébe, hogy a sziklazabálókkal fel lehetett volna falatni az ellenséget, a végén a sasok által deszantolt medvéknél legszívesebben ordítottam volna ...
Megrökönyödve ültünk és vártuk, hogy ennek a marhaságnak mikor lesz máááár vége, hogy örökre törölhessem ... Technikailag jó volt, de ilyet soha többet nem akarunk látni a vásznunkon. Ettől még a Pompeii és a Jupiter felemelkedése is jobb volt! Ha valaki képes volt megvenni lemez formátumban, PÉNZT KIADNI ezért a "ZS/ZS" kategóriás sorozatért, hát az ne nagyon jellemezzen más filmet "ZS" kategóriának ...   

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”