Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Warter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: Warter »

Bocs, de ez egy katasztrófa, minden értelemben.

Pompeii

http://www.imdb.com/title/tt1921064/

Dráma, mely kis romantikát is tartalmaz. A római birodalom korába nyerhetünk betekintést.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: GeriB »

1 szóval se írtam, hogy rossz.
1 szer nézhetős szórakoztató.

Megnézhető azért többször is.
Akciófilmnek készült és annak jó.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

Pompeii

http://www.imdb.com/title/tt1921064/

Dráma, mely kis romantikát is tartalmaz. A római birodalom korába nyerhetünk betekintést.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Látványos és pörgős akció film volt. Érdemes volt megnézni.
1 szóval se írtam, hogy rossz.
1 szer nézhetős szórakoztató.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem ezt a filmet TV-re tervezték.
TV-be nem látszik  ,hogy kiszedték az autóból a motort és az erőátviteli alkatrészeket mikor lelöki az autót a rakpartra .
Mozivásznon rögtön szemet szúrt.

Látványos és pörgős akció film volt. Érdemes volt megnézni.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

Ghost in the Shell

http://www.imdb.com/title/tt0113568/

Ghost in the Shell 2 - Innocence

http://www.imdb.com/title/tt0347246/

Klasszikus sci-fi Manga. Egyik nagy kedvenc. Lebilincselő sztori és elgondolkodtató.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Mindkettő bejött.
A John Wick-nek lesz folytatása.

Szerintem ezt a filmet TV-re tervezték.
TV-be nem látszik  ,hogy kiszedték az autóból a motort és az erőátviteli alkatrészeket mikor lelöki az autót a rakpartra .
Mozivásznon rögtön szemet szúrt.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

A gép

http://www.imdb.com/title/tt2317225/

Sci-fi és thriller műfaját tekintve. Érdemes megnézni.

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

John Wick: jó film, de csak 10/6-os..Denzel-nek jobban áll a "Charles Bronson stílus", A védelmező egy 10/10-es film volt nálam.

Mindkettő bejött.
A John Wick-nek lesz folytatása.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

John Wick: jó film, de csak 10/6-os..Denzel-nek jobban áll a "Charles Bronson stílus", A védelmező egy 10/10-es film volt nálam.

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Na ez az a film amibe egyáltalán nem csalódtam: 

A fogoly (2014)

Nem vártam semmit, és nem is kaptam semmit.   

Szerintem azért nem volt olyan rossz!
Simán nézhető,főleg,ha az utóbbi 1-2 év felhozatalához hasonlítjuk.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Anno az Elit alakulat után kezdtük el a The Pacific-et, s a 2. részig jutottunk el. Valahogy nem hozta, azt a szintet amit ez Elit. Pár év után most egyedül megpróbálkoztam vele, s azt kell mondjam nagy hiba volt akkor abbahagyni. Erősen ajánlott:

Én pont tegnap este fejeztem be az Elit-et.Jó kis sorozat!Ajánlom annak aki még nem látta!
Letesztelem majd a másikat is.
Koszi az ajánlást!
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Anno az Elit alakulat után kezdtük el a The Pacific-et, s a 2. részig jutottunk el. Valahogy nem hozta, azt a szintet amit ez Elit. Pár év után most egyedül megpróbálkoztam vele, s azt kell mondjam nagy hiba volt akkor abbahagyni. Erősen ajánlott:

Én is az Elit alakulat után néztem meg,nem hagytam abba nekem tetszett elejétől a végéig.
Az "előd" sorozat persze nyersebb,még ütősebb,de azért a Pacific is nagyon jó volt.
Mindkét sorozat megvan különleges kiadású DVD díszdobozban.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

A fogoly (2014)

Nem nézem meg és én se fogok kapni semmit!

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Áthozom ide .  Fodesz!, csináltunk egy kis munkát Szepinél, szory . Pakold át ide?

Úgy csinálsz, mint aki nem érti, aztán a végén kiderül, h mégis érti. Érintett vagyok, igen, csak kevésbé lelkes, és derűlátó, mint te. Őszintén, mikor vezették be a BD-t? Meddig voltak 5.1 master hangok? Mikortól kezdték el tömegesen 7.1-re tolni a megjelenéseket? Pedig már az elején megvolt a lehetőség meg a technikai háttér. Köpködtek az emberek mégsem törődtek vele. Attól, h belekerül majd mindenbe idővel, attól még nem biztos, h meghódítja a világot. Az álomgyár abba fektet amiből profitál. Tolhatja a Dolby a szekeret, meg nyomhatják a gyártók, ha nem fog hasznot termelni. Ha az emberek nem dobják ki a tegnap vett vasaikat, és nem fúrják szét a nappalikat, akkor cseszhetik az egész hóbelebancot.  Így nem fognak növekedni a film eladások sem, akkor meg nem fognak törődni vele. A 3D mekkora flash volt, Cameron Avatar-ával végig söpört a világon. Ma már az enyészeté a népszerűsége, nem itthon, ott kint a kapitalista fellegvárban is. Pedig minden gyártó bedobott apait anyait, mekkora volt a felhajtás körülötte? Még egy gondolat, sem a németeknél, sem az amcsiknál nincs minden második házban proji, vagy akár rendszer. Persze 300 milliós lakosság esetén tetemes a hobbisták száma ez nem kérdés. Lényeg a lényeg, meglátjuk pár év múlva, h mi lesz a sorsa ennek az újításnak.

Egy kicsit el vagy tévedve. 

Az amit te a kezedben fogsz MA Magyarországon kéktokos lemez, az abszolút nem a filmipar alapja. Sosem volt az, ma sem az, és a jövőben sem lesz az.

Rossz vicc a mi szemléletünket sajnos fejlettebb külföldhöz mérni. Hidd el hogy velünk nem számolnak a filmgyárak, sőt, mi haszontalan férgek vagyunk a szemükben, 
Ameddig egy szinte átlagos amerikai\német\angol lakos úgy vásárol szórakoztató médiát rendszeresen a napi kiló kenyeréhez és szalonnájához, hogy "észre sem veszi" addig ne keress párhuzamot.
És itt nem is a pénztelenség a gond nálunk, és lakhatnak az usában bármennyien. Gondok vannak itthon a kultúrával is, legyen az CD, DVD, BR, folyóirat, mozi, színház, kutyafüle...

Az hogy te 4-5 év múlva BR lemezt akarsz nézni a lejátszódban, az már lassan ma is egy elavult dolog. Elég megnézni a netes filmszolgáltatókat, már megreformálták a tévézést a sorozatok útján.
Nem nehéz belátni hogy ez lesz az egész estés filmek sorsa is. 
Kereskedelmileg mindenki sokkal jobban jár, a színészek az alkotó gárda, a kiadó és a vásárló is. És itt nem lehet hangsúlyozni hogy a vásárló is jobban jár. 
Amit te látsz a filmiparban az fals, a filmipar virágzik rendületlenül,

Ez már az audio oldalon is tombol, illetve már elég nagy kultúrája lett a fejlettebb országokban. Nőtt mindenkinek a bevétele, a felhasználónak meg olcsóbb és kényelmesebb lett. 
A technológiák nem gyerekcipőben járnak, az hogy te vagy én nem ismerjük az attól még létező és nem hülyeség.

Lehet itthon szatyorban van a technológiák elterjedése , de ennek oka is van; A tudatlanság és az ájfón-nájkicipó-éhenhalok szálam mentén az igénytelenség is nagy szerepet játszik.

A műszaki termékekre is igaz ez kb. Itt van például az Atmos technológia. De lehetne akár a 4K. 

A 4K-t nem lehetett lenyomni az emberek torkán rögtön a 400képsoros TV adás idejében... Vagy most leforgatták újra a Ben-Hur-t meg a Csillagok Háborúját?
Fel kell nőni ehhez az adott fogyasztói országnak. Ha átjön hozzánk ma egy japán allámpolgár, ne csodálkozz rajta ha durván kiröhög minket
Bekapcsolod a tévét neki, és gyere Mijági szán, nézd 720p az Eurosport....  Ja és van 60 megás netem... 
Mi'co'dáááá? Ninc 10gigabitesz internet? Ninc x265 4K euroszport? Mijez kőkolszak?
Ja, és ugye a High-Tech Pest megyében lennénk . És igaz kisebb mértékben, írhattam volna Svéd, Német és egyéb Európai országot is akár.

Nemtudom érted -e ? 

Az Atmosszal is tudják mit csinálnak a gyártók, nem az aktuális modellek fogják ezt nekik megtéríteni. Felvette a cég a profiljába és ha veszel egy Pl.: Yamaha furulyát, azzal is a direktívát támogatod.
Csak itt kis hazánkban az a gond hogy még furulyát sem vesz senki... nem, hogy csúcskategóriás házimoziprocesszort....

Minálunk sajnos ömlik be  a külföldi levetett szemét amit boldogan és büszkén megvásárolunk. És elvárjuk hogy elismerjenek a gyártók technológiai felvásárlópartnernek? 
Amikor semmit nem teszünk hozzá a fogyasztói kereskedelmen működő szórakoztatóiparhoz?

És itt stop mert megint nagyon elkanyarodtam . Annyi még hogy személy szerint sajnos én is részese vagyok a fenti hazai állapotoknak. De remélem megérem hogy ez megváltozzon országos szinten.

-

Még mindig nem értem az alap problémádat. A filmiparnak nem kerül semmibe szinte az új hangrögzítési technológia. 
Műszakilag kell "elfogadtatni" a néppel az újdonságot. A technológia adott, most hogy 2 hétig dolgozik rajta egy külön hangmérnök gárda az már nem oszt nem szoroz.
Most erre vagy vevő lesz a nép vagy nem. Mindenesetre már rámozdult sok elektronikai és hangdobozgyártó cég a témára, nem véletlenül.
Külföldön meg már jól haladnak a felhasználók is a tapasztalatok megosztásával. 

Itthon meg asztlátom hogy megint a homokba dugta a fejét a nép, a nép akit elvileg ezzel fel kéne tudni izgatni .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

A fogoly (2014)

Pont most fejeztem be. 
Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Engem ezen kívül még az időben történő öncélú, össze-vissza  ugrálás idegesített (nem tett hozzá semmit a történethez).
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A fogoly (2014)

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

A Jupitert nagyon lehúzzák, pedig kellemes szerintem is.
Egy klissékkel teli, látványos popcorn mozi, kikapcsoló, agymosó, szórakoztató.
Nem kell ennek többnek lennie. 7/10
Még nem láttuk a Red-et, de az is ez a kategória, teljesen nézhető volt. 7/10
Donnie Darko, bepótolás is volt. Utána kellett olvasni, mert nem egy egyszerű film, de nem is nagy durranás.5/10

Nekem is bejött a Jupiter felemelkedése. 3D-ben láttam és pörgős, látványos és kellemes volt.
A Red kellemes akció film poénokkal fűszerezve, érdemes megnézni. A 2. részét még nem láttam.
Donni Darko kicsit elvont, de jó. A Southland Tales (Káosu Birodalma) című filmet ajánlom. Nem hétköznapi film, érdemes megnézni.

http://www.imdb.com/title/tt0405336/?ref_=nv_sr_1

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó

A Jupiter felemelkedése hát gyenge film lett szerintem ilyet láthattunk már,ezek a jelmezbálos sci-fik számomra semmi újat nem tudnak már hozni...Lehet hogy öregszem,de én alulpontoztam a múltkor.De ettől másnál még lehet jó.

A szombati mozi Az amerikai mesterlövész volt.
  http://www.port.hu/amerikai_mesterloves ... _id=157140

Szerintem jó film,ahogy Clint Eastwood rendezései általában.
Minden tiszteletem a hősnek, (Chris Kyle) akit Cooper játszott.
Nem semmi eredmény volt az amit ő véghezvitt.R.I.P

A helyszín és a történet sem semmi,tehát 7,8/10
Nálam anno a Sólyom végveszélyben ,a Bombák földjén és a frissebb Lone Survivor is patent filmek voltak.

Azért szeretem Clint Eastwood filmjeit, mert mélyebb tartalommal rendelkeznek. Nagyon jól bemutatta Clint Eastwood egy híres katona élettörténetén keresztül, hogy milyen szörnyű dolog a háború és hogy hat ki az emberek életére.
A bombák földjén nagy kedvenc és a Sólyom végveszélyben is. A Zöld zóna is nagyon jó volt. Elgondolkodtató filmek.
Ami nagyon jó sorozat volt: Generation Kill.

http://www.imdb.com/title/tt0995832/

Iraki megszálláskor játszódik a sorozat. Érdemes megnézni.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A Jupiter felemelkedése hát gyenge film lett szerintem ilyet láthattunk már,ezek a jelmezbálos sci-fik számomra semmi újat nem tudnak már hozni...Lehet hogy öregszem,de én alulpontoztam a múltkor.De ettől másnál még lehet jó.

A szombati mozi Az amerikai mesterlövész volt.
  http://www.port.hu/amerikai_mesterloves ... _id=157140

Szerintem jó film,ahogy Clint Eastwood rendezései általában.
Minden tiszteletem a hősnek, (Chris Kyle) akit Cooper játszott.
Nem semmi eredmény volt az amit ő véghezvitt.R.I.P

A helyszín és a történet sem semmi,tehát 7,8/10
Nálam anno a Sólyom végveszélyben ,a Bombák földjén és a frissebb Lone Survivor is patent filmek voltak.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ma a Jupiter felemelkedése c. filmet néztem 'volna' 3D-ben, valami hiba történt a kölcsönzésnél így maradt a normál, viszont a film képe/hangja és maga a történet kárpótolt mindenért, nagyon jó volt 10/8 nálam.

Gabi, régi háborús filmek közül ajánlanék egy szintén valós történeten alapuló mindenféle propaganda és színészi/rendezői túlzásoktól mentes már már "dokumentum" jellegű filmet, kb. húsz éve láttam utoljára, de arra emlékszem, hogy nagyon megfogott a hitelessége.
Remélem tetszeni fog, címe:
The Dam Busters.
Pár kedvcsináló kép, az utólsón a teljes stáb van:

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ma esti film régi nagy kedvencem úgyis mondhatnám régi idő mozija  (filmmúzeum). Tengeri farkasok 
http://www.port.hu/tengeri_farkasok_the ... m_id=57828

Mindig is szerettem a háborús filmeket. Navarone ágyúi , Híd a kwai folyón.
Merem állitani ,hogy vannak olyan jók mint a mostani filmek, néha jó előszedni őket.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Azt honét lehet tudni ,hogy konvertált ?

http://mozi-filmek.hu/film/bosszuallok- ... a-3d-2015/

Megmondom őszintén nem nagyon vágyok ezek után 3D projektora .

Itt tudod nyomon követni, hogy a következő és az elmúlt filmek mik voltak eredet, rendes 3D-s kamerával forgatva és mik voltak utólag konvertálva.
http://www.realorfake3d.com/

De pl előfordulhat, hogy a konvertált is jól sikerül. Lásd Jurassic Park
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Azt honét lehet tudni ,hogy konvertált ?

http://mozi-filmek.hu/film/bosszuallok- ... a-3d-2015/

Megmondom őszintén nem nagyon vágyok ezek után 3D projektora .

A proji cserénél szerintem minden féleképp érdemes a 3D-t figyelembe venni, sőt mindennél érdemes több tudással rendelkezőt vásárolni mint amire szükség van, mert később gondol egyet az ember és ez v. az kell, akkor csak be kell kapcsolni és nem kell másikat venni a +exták miatt..
A 3D egy érdekes dolog, nekem eddig az egymás mellé fajta tetszett a legjobban, igaz a szemüveg még mindig zavar picit, de meg lehet szokni(a TNT-et mindenkinek ajánlom 3D-ben, így már jó a film:-).

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”