Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Nem nekem címezted, de sajnos kell a jó forráskészülék analóg összekötéshez.
A Dune nem alkalmas rá.

Akkor itt ebben az esetben az Oppo DAC-ja hozta a változást, javulást?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönet a beszámolóért.

Analóg összekötés nekem érdekes, vajon egy gyengébb forrásnál ( Pl. Dune ) is kijönne ez, vagy hasonló a különbség HDMI és analóg összekötés között?

Nem nekem címezted, de sajnos kell a jó forráskészülék analóg összekötéshez.
A Dune nem alkalmas rá.

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Ide is bemásolom a szösszenetem, Emotiva vs Marantz AV8003 ügyben, hátha nem mindenki jár odaát:

Imádtam az UMC1-et, 2,5 évet biztosan eltöltöttünk együtt. Talán a lekicsinylő hozzáállások miatt, talán a saját kíváncsiságom miatt, de elkezdtem érdeklődni más processzor után is. Szerepelt a gondolataim közt sima Anthem AVR csak prociként, illetve a Rotel 1570, de inkább a 1572 birizgálta a csőröm. A Marantz proci  a Home Movie-nál keltette fel a figyelmem. A felsorolásból a Marantz AV8003-at dobta a gép. Kezdem a külcsínnel, nekem sosem jöttek be az AVR házba bújtatott procik. Márka függetlenül, spórolásnak tartom, és fantáziátlannak ezt a megoldást. Úgy gondolom ha egy cég készít egy kiemelt csúcs készüléket, ami egyébként is egy külön kategória akkor fektessen már némi energiát a külsőben megjelenő megkülönböztetésre, kiemelésre. Mínusz pont a Marantz-nak, mert külsőleg avatatlan szem simán AVR-nek gondolja. Az Emotiva UMC1 ebből a szempontból nekem tetszetősebb, karcsúbb, ránézésre még az avatatlanok is elgondolkodnak azon, h tulajdonképpen mit is látnak. Csatlakozok szempontjából egyértelműen a Marantz-é a piros pont. A 2db HDMI out, igaz csak 1.3-es, és nem működnek egyszerre, de előny mindenképpen. Az XLR csatlakozók is megemlítendők, minden csatlakozó, és ezzel együtt az egész hátsó rész minőséget sugall. Minden aranyban pompázik, még a csavarok is a csatlakozókhoz öltöztek. A távirányítóknál ismét a Marantz felé billen a mérleg, nem azért mert amúgy kettő is jár mellé, hanem a minősége miatt. A fő távirányító hatalmas LCD kijelzővel hívogatja az újainkat, természetesen kapcsolható háttérvilágítással. A kezelés logikája megszokást igényel, miután ráérez az ember, már megy minden mint a karikacsapás. Az UMC1 fémdurungja említésre sem méltó. A bemérő rendszernél ismét a Marantz-é az előny. Habár nem egy mai gyerek a Audyssey Multi EQ, de a dolgát jobban, és pontosabban teszi, mint az UMC1 Emo EQ-ja. Itt viszont az a különös dolog áll fent, h az új master hangnormáknál nem működik az Audyssey. Erről a kijelzőn kapunk azonnal visszajelzést. TruHD, vagy DTSHD hang esetén kialszik az Audessey felirat. Ahogy kihámoztam, a DSP chip gyengusz még ezen a modellen, így nem bírja a gyűrődést. Persze manuálban lehet játszadozni az EQ-val, tehát valamelyest lehet a szobaakusztikához hangolni, ha valakinek mindenképp erre van ingere. Az UMC bemérő rendszere, pontatlan, ahány mérés annyi féle eredmény, és ezzel együtt hangzás. Apropó ha már a menüben császkálunk, ebben a tekintetben az UMC-nél az előny. Ugyan az UMC sem egy grafikai csoda, de a Marantz full fapad, kék háttér, fehér betűk, valami gyatra felbontással. Szoftver téren ismét a Marantz-é a pöttyös labda. A HDMI kézfogás fénysebességű az Emotivához képest. Már el is szoktam tőle, h rögtön van hang, és kép egyszerre. Váltogathatom kényem kedvemre a hangsávokat, nincsenek néma másodpercek. Jöjjön akkor a hang, hisz minden megbocsátható, feledhető, megszokható, ha a választott libabőrt varázsol az ember hátára. Első körben a HDMI hangot vettettem össze, megvallom majdnem ment is a Marantz a levesbe egy óra tesztelés után. Nagyon részletező teres hangot kaptam, a nappali megtelt élettel. Minden mellettem repkedett, szinte kedvem lett volna megfogni egy-egy jól sikerült effekttel az orom elé tolt tárgyat, repülő izét, és egyebeket. A mély kezelés, és a dinamika viszont elmaradt a megszokottól. Az Emotiva ebben szinte verhetetlen, mindent lehengerlően zúdít az ember nyakába. Csak győzőn levegő után kapkodni a home movie fan. Bár mozista vagyok, de azért belehallgatok pár zenébe is. Itt egyértelmű Marantz, a BW-hez jobban passzol a finomkodó stílus, levesz a BW kissé fémes magasából, selymessé teszi. Több kört futottam a mozival, próbáltam a ládán variálni, illetve a proci beállításain. A mély kezelés sehogy sem volt az igazi, minden esetben hiányzott az a kis plusz, az a pont amit felrak az ember az i-re. Persze kétségeim is támadtak, sok év UMC-zés után már nagyon ráállt a fülem, nem helyes ugyanazt keresnem, sőt mi van ha az Emo csal, és az Marantz a valóságosabb, vagy fordítva. Tépelődésem vége az volt, h sarokba került a Marantz, nem szenvedek én, itt van amit szeretek túráztatom itt magam feleslegesen. Eltelt talán egy hét is mire újra eszembe jutott, gondoltam egy merészet. Próbáljuk ki analógban, kábel híján átszaladtam Termihez, h szánjon már meg a Fapaci gold-al 1-2 napra. Hál isten adakozó kedvében volt, így gyorsan átugrottam. Állvány szétszed (utálom) összeköt, bekapcsol, az Oppo 95 végtelen puritán processzor részének beállítása, és go. Kérem szépen eljött a Kánaán, minden kis részlet a helyére került, a mély kezelés is rendebe jött, megmaradt a tér, az öreg BW-k szárnyaltak (költői túlzás ) A dinamika egy pindurival még mindig az UMC alatt, de ez már a lényegtelen mérték, sőt jobban el is hiszem így a cselekményt. Batman sötét lovagja még sosem szólt ilyen kontrolláltan az alagutas jelenetnél. Az UMC analóg szekciója nem igazán érdemel említést, labdába sem rúg igazán. Itt érződik az 500 vs 2600 dolláros különbség. A Marantz analóg szekciója egyértelműen minőségibb. Zenében ismét a Marantz a nyerő, de miért is lenne másképp, ez már HDMI esetén is bebizonyosodott. Így esett, h az UMC nyugdíjba került, igazából HDMI összeköttetéssel a szoftveres gyengeségét leszámítva nem tudok rá rosszat mondani továbbra sem. Verhetetlen árú, és minőségű cucc. Talán én is változom, és egy picit nyugisabb hangzást részesítek már előnybe, egyelőre marad a Marantz, aztán ki tudja még mit hoz a jövő..........

Köszöntem a figyelmet, peace!

Köszönet a beszámolóért.

Analóg összekötés nekem érdekes, vajon egy gyengébb forrásnál ( Pl. Dune ) is kijönne ez, vagy hasonló a különbség HDMI és analóg összekötés között?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ide is bemásolom a szösszenetem, Emotiva vs Marantz AV8003 ügyben, hátha nem mindenki jár odaát:

Korrekt beszámoló!

Itt még OPPO95-ről írsz.
OPPO95-OPPO105D viszonylatában is tehetnél egy összehasonlítást. Szerintem főleg dinamikában jobb az újabb analóg összekötésnél. 

Plusz így még rengeteg tartalék van a rendszerben - sajnos a jó kábeleket nem lehet megspórolni. RCA és XLR kábelekkel tovább lehet hangolni a rendszert.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Imádtam az UMC1-et, 2,5 évet biztosan eltöltöttünk együtt. Talán a lekicsinylő hozzáállások miatt, talán a saját kíváncsiságom miatt, de elkezdtem érdeklődni más processzor után is. Szerepelt a gondolataim közt sima Anthem AVR csak prociként, illetve a Rotel 1570, de inkább a 1572 birizgálta a csőröm. A Marantz proci  a Home Movie-nál keltette fel a figyelmem. A felsorolásból a Marantz AV8003-at dobta a gép. Kezdem a külcsínnel, nekem sosem jöttek be az AVR házba bújtatott procik. Márka függetlenül, spórolásnak tartom, és fantáziátlannak ezt a megoldást. Úgy gondolom ha egy cég készít egy kiemelt csúcs készüléket, ami egyébként is egy külön kategória akkor fektessen már némi energiát a külsőben megjelenő megkülönböztetésre, kiemelésre. Mínusz pont a Marantz-nak, mert külsőleg avatatlan szem simán AVR-nek gondolja. Az Emotiva UMC1 ebből a szempontból nekem tetszetősebb, karcsúbb, ránézésre még az avatatlanok is elgondolkodnak azon, h tulajdonképpen mit is látnak. Csatlakozok szempontjából egyértelműen a Marantz-é a piros pont. A 2db HDMI out, igaz csak 1.3-es, és nem működnek egyszerre, de előny mindenképpen. Az XLR csatlakozók is megemlítendők, minden csatlakozó, és ezzel együtt az egész hátsó rész minőséget sugall. Minden aranyban pompázik, még a csavarok is a csatlakozókhoz öltöztek. A távirányítóknál ismét a Marantz felé billen a mérleg, nem azért mert amúgy kettő is jár mellé, hanem a minősége miatt. A fő távirányító hatalmas LCD kijelzővel hívogatja az újainkat, természetesen kapcsolható háttérvilágítással. A kezelés logikája megszokást igényel, miután ráérez az ember, már megy minden mint a karikacsapás. Az UMC1 fémdurungja említésre sem méltó. A bemérő rendszernél ismét a Marantz-é az előny. Habár nem egy mai gyerek a Audyssey Multi EQ, de a dolgát jobban, és pontosabban teszi, mint az UMC1 Emo EQ-ja. Itt viszont az a különös dolog áll fent, h az új master hangnormáknál nem működik az Audyssey. Erről a kijelzőn kapunk azonnal visszajelzést. TruHD, vagy DTSHD hang esetén kialszik az Audessey felirat. Ahogy kihámoztam, a DSP chip gyengusz még ezen a modellen, így nem bírja a gyűrődést. Persze manuálban lehet játszadozni az EQ-val, tehát valamelyest lehet a szobaakusztikához hangolni, ha valakinek mindenképp erre van ingere. Az UMC bemérő rendszere, pontatlan, ahány mérés annyi féle eredmény, és ezzel együtt hangzás. Apropó ha már a menüben császkálunk, ebben a tekintetben az UMC-nél az előny. Ugyan az UMC sem egy grafikai csoda, de a Marantz full fapad, kék háttér, fehér betűk, valami gyatra felbontással. Szoftver téren ismét a Marantz-é a pöttyös labda. A HDMI kézfogás fénysebességű az Emotivához képest. Már el is szoktam tőle, h rögtön van hang, és kép egyszerre. Váltogathatom kényem kedvemre a hangsávokat, nincsenek néma másodpercek. Jöjjön akkor a hang, hisz minden megbocsátható, feledhető, megszokható, ha a választott libabőrt varázsol az ember hátára. Első körben a HDMI hangot vettettem össze, megvallom majdnem ment is a Marantz a levesbe egy óra tesztelés után. Nagyon részletező teres hangot kaptam, a nappali megtelt élettel. Minden mellettem repkedett, szinte kedvem lett volna megfogni egy-egy jól sikerült effekttel az orom elé tolt tárgyat, repülő izét, és egyebeket. A mély kezelés, és a dinamika viszont elmaradt a megszokottól. Az Emotiva ebben szinte verhetetlen, mindent lehengerlően zúdít az ember nyakába. Csak győzőn levegő után kapkodni a home movie fan. Bár mozista vagyok, de azért belehallgatok pár zenébe is. Itt egyértelmű Marantz, a BW-hez jobban passzol a finomkodó stílus, levesz a BW kissé fémes magasából, selymessé teszi. Több kört futottam a mozival, próbáltam a ládán variálni, illetve a proci beállításain. A mély kezelés sehogy sem volt az igazi, minden esetben hiányzott az a kis plusz, az a pont amit felrak az ember az i-re. Persze kétségeim is támadtak, sok év UMC-zés után már nagyon ráállt a fülem, nem helyes ugyanazt keresnem, sőt mi van ha az Emo csal, és az Marantz a valóságosabb, vagy fordítva. Tépelődésem vége az volt, h sarokba került a Marantz, nem szenvedek én, itt van amit szeretek túráztatom itt magam feleslegesen. Eltelt talán egy hét is mire újra eszembe jutott, gondoltam egy merészet. Próbáljuk ki analógban, kábel híján átszaladtam Termihez, h szánjon már meg a Fapaci gold-al 1-2 napra. Hál isten adakozó kedvében volt, így gyorsan átugrottam. Állvány szétszed (utálom) összeköt, bekapcsol, az Oppo 95 végtelen puritán processzor részének beállítása, és go. Kérem szépen eljött a Kánaán, minden kis részlet a helyére került, a mély kezelés is rendebe jött, megmaradt a tér, az öreg BW-k szárnyaltak (költői túlzás ) A dinamika egy pindurival még mindig az UMC alatt, de ez már a lényegtelen mérték, sőt jobban el is hiszem így a cselekményt. Batman sötét lovagja még sosem szólt ilyen kontrolláltan az alagutas jelenetnél. Az UMC analóg szekciója nem igazán érdemel említést, labdába sem rúg igazán. Itt érződik az 500 vs 2600 dolláros különbség. A Marantz analóg szekciója egyértelműen minőségibb. Zenében ismét a Marantz a nyerő, de miért is lenne másképp, ez már HDMI esetén is bebizonyosodott. Így esett, h az UMC nyugdíjba került, igazából HDMI összeköttetéssel a szoftveres gyengeségét leszámítva nem tudok rá rosszat mondani továbbra sem. Verhetetlen árú, és minőségű cucc. Talán én is változom, és egy picit nyugisabb hangzást részesítek már előnybe, egyelőre marad a Marantz, aztán ki tudja még mit hoz a jövő..........

Köszöntem a figyelmet, peace!

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 352

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Front:Dali c6
Center:dali concept center
Hàttèr:wharfedale diamond 9.2
Mèly jelenleg nincs,azt viszont kellene lassan venni.

A daliknak jó lesz az ezüst.
LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII

HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Milyen dobozaid vannak?
Front:Dali c6
Center:dali concept center
Hàttèr:wharfedale diamond 9.2
Mèly jelenleg nincs,azt viszont kellene lassan venni.

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.

Igen megfogadtam,ès ìgy utòlag köszönöm is,sokkal jobb lett a rendszerem. ..Holnap kezdem a jàtèkot ezüst ic-kkel,sajnos ma mèg nem nàlam vannak....
Akkor nem bàntom a kis sonymat ,marad amìg az atmos el nem terjed.

Milyen dobozaid vannak?

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

látom megfogattad a tanácsunkat és megvetted a végfokot a sony mellé.
Örülök,hogy tetszik.
Ha a kábelekkel jàtszadozol,akkor még jobb lesz a produkció.

Szvsz én nem cserélném le a sony-t..........

Igen megfogadtam,ès ìgy utòlag köszönöm is,sokkal jobb lett a rendszerem. ..Holnap kezdem a jàtèkot ezüst ic-kkel,sajnos ma mèg nem nàlam vannak....
Akkor nem bàntom a kis sonymat ,marad amìg az atmos el nem terjed.

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Jelenlegi sony 2400es-em utàn kötöttem egy vègfokot(carver av 405),eddigi vàltozàs szinte fantasztikus(erő, rèszletessèg,dinamika),annak ellenère, hogy 0ft-ot èrő madzagokkal vannak a csatornàk összekötve...
A gondolat, viszont piszkàlja az agyam, hogy mi lenne ha a sony menne, helyette egy emotiva umc1 jönne, ez mennyire jò ötlet?

látom megfogattad a tanácsunkat és megvetted a végfokot a sony mellé.
Örülök,hogy tetszik.
Ha a kábelekkel jàtszadozol,akkor még jobb lesz a produkció.

Szvsz én nem cserélném le a sony-t..........

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Sziasztok!

Jelenlegi sony 2400es-em utàn kötöttem egy vègfokot(carver av 405),eddigi vàltozàs szinte fantasztikus(erő, rèszletessèg,dinamika),annak ellenère, hogy 0ft-ot èrő madzagokkal vannak a csatornàk összekötve...
A gondolat, viszont piszkàlja az agyam, hogy mi lenne ha a sony menne, helyette egy emotiva umc1 jönne, ez mennyire jò ötlet?

Lesz amiben előre lépés, lesz amiben vissza. Szolgáltatások terén az UMC1 full fapad. A HDMI kézfogás is lehet problémás, elégé komponens függő, h mivel jön ki jól, és mivel nem. A mikrofonos bemérő rendszere elég pontatlan, 5 mérésből 5 más. Viszont kitartó türelemmel egy nagyon pöpec dinamikus hangot lehet belőle kihozni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

TibiPapa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: TibiPapa »

Primare, ELAC, Sonus Faber, Naim, Dali, Magnat, Focal, Onkyo, Q Acoustics, Boston Acoustics, Wharfedale, Taga Harmony, Canton, Onkyo, Denon, Marantz, KEF, NAD, Bluesound, Bose, Tangent, Inakustik, XLO, QED, Norstone,

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Szerintetek a 906 után melyik lenne az az onkyo erősitő amelyikre már érdemes lenne lecserélni. Amelyiknél már azt mondaná az ember hogy wow, hűha, bammeg, azt a kqrva..
Itt is vannak ilyen pillanatok de tényleg a részletek azok elmosodnak sokszor. Igaz még más rendszert nem hallottam a sajátomon kivül. Nagy tapasztatom nincs. Azt is az itt elhangzott vélemények alapján kerestem raktam össze.

Azt is figyelembe kell venni hogy milyen forráskészüléked és nyersanyagaid vannak. Mert sokat számít.Azért a 906 közel sem nevezhető dinamikátlannak,vagy a kategóriájához,vagy az AVR produktumaihoz mérten nem elég részletgazdagnak.
Nagyon-nagyon kell neki a megfelelő felbontású audio vagy video anyag, a DVD és MP3 féle minőséggel lapos,tompa élettelen lesz,és csak csalódás fog érni.
Egyébként az Onkyo-k a hozzájuk párosított hangsugárzók terén is nagyon válogatósak.

petix81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: petix81 »

Gondoltam hogy az 5000-es szériát fogjátok említeni. Vennék én 5010-et de még mindig horror az ára, használtan meg nehéz kifogni. Nincs túl sok belőle. Ha jött volna ki utódja akkor esetleg kevesebb lenne. Tényleg valaki nem tudja véletlenül miért nincs 5030?
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Milyen monitorod van, hogy nem tud 24Hz-et? Egyébként igen, klónban mindkettőn ugyanaz a frekvencia.
Az, hogy 24Hz-en nincs OSD benne van az erősítő használati utasításában, olvasd el.
Meghibásodást nem okoz, de a problémáidat igen. Azért fontos a sorrend, mert a Windows elég háklis a menet közbeni megjelenítő váltásokra.

Oké, így már tiszta! Köszi a segítséget és a hozzászólást mindenkitől!

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Ha jól tudom akkor klón módban nem tud különböző képfrissítési frekvenciát adni a monitornak és a Tv-nek és így például a 24 Hz-es filmeket csak 50, vagy 60 Hz-en tudom nézni.
Ez így valós?

Azt nem tudtam hogy 24 Hz-en nem megy az OSD, bár nem is értem hogy miért van ez így.

Ha esetleg nem tartom a bekapcsolási sorrendet, akkor az okozhat problémát, meghibásodást valamelyik eszköznél, vagy az a villódzás, amit leírtam, az nem okozhat gondot?

Köszi

Milyen monitorod van, hogy nem tud 24Hz-et? Egyébként igen, klónban mindkettőn ugyanaz a frekvencia.
Az, hogy 24Hz-en nincs OSD benne van az erősítő használati utasításában, olvasd el.
Meghibásodást nem okoz, de a problémáidat igen. Azért fontos a sorrend, mert a Windows elég háklis a menet közbeni megjelenítő váltásokra.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Sziasztok!

Első körben Onkyo tulajok véleményére, tapasztalatára lennék kíváncsi, de természetesen akinek releváns információja van, nyugodtan ossza meg velem.

Tapasztalatom szerint a bekapcsolási sorrend teljesen mindegy. A lényeg, hogy amikor filmet akarsz nézni a WINDOWS+P betűk lenyomásával nem kiterjeszted, nem klónozod, hanem átirányítod a képet! Nálam sok probléma okozója volt a kép kiterjesztés / klónozás ... 
A kép vezérlését egy kb. 2000 Ft-os rádiós egérrel meg tudod oldani(én is így nézem a filmeket/ most már csak néha/)! https://www.pcx.hu//termek/genius-trave ... r=argep.hu
A 906-oson a MAIN kimenetet használd! Az 5010-nél, ha egyszerre kétfelé osztom a képet "BOTH" , akkor a MAIN kimenet színvilága enyhén zöldes lesz ... 

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bekapcsolási sorrend:

- tévé
- erősítő
- pc

A pc-n állítsd klón-ra az asztalt és ne kiterjesztettre.
(Az OSD 24Hz-en nem látszik)

Ha jól tudom akkor klón módban nem tud különböző képfrissítési frekvenciát adni a monitornak és a Tv-nek és így például a 24 Hz-es filmeket csak 50, vagy 60 Hz-en tudom nézni.
Ez így valós?

Azt nem tudtam hogy 24 Hz-en nem megy az OSD, bár nem is értem hogy miért van ez így.

Ha esetleg nem tartom a bekapcsolási sorrendet, akkor az okozhat problémát, meghibásodást valamelyik eszköznél, vagy az a villódzás, amit leírtam, az nem okozhat gondot?

Köszi

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Sziasztok!

Első körben Onkyo tulajok véleményére, tapasztalatára lennék kíváncsi, de természetesen akinek releváns információja van, nyugodtan ossza meg velem.

Adott egy Onkyo TX-NR906, aminek a HDMI bemenetée egy asztali PC VGA-jának a HDMI kimenete van kötve.
Az Onkyo HDMI kimenete pedig rá van kötve egy Plazma HDMI bemenetére.

A problémám az lenne, hogy ha filmet akarok nézni az Onkyo-n keresztül, akkor az alábbiakat tapasztalom.

PC-t bekapcsolom, megvárom míg feláll. A TV kiterjesztett képernyőként van beállítva a PC-n, de amíg az erősítő nincs bekapcsolva, vagy arra a bemenetre állítva, addig a PC nem érzékeli a másodlagos kijelzőt (TV).

Ha bekapcsolom az erősítőt, vagy átváltok a megfelelő bemenetre (TV) az erősítőn, akkor a monitor el kezd villogni és kb 15-20 másodperc és néhány villogás után jelenik meg a TV-n a PC másodlagos kijelzője. Egy kicsit furcsa hogy így ismeri fel, érzékeli, kezeli (villogás, 15-20 másodperc) a TV-t (erősítő), mint másodlagos kijelző.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez így normális?

A második pedig az, hogy mikor felismeri a TV-t (erősítő) és megjelenik a kép, akkor néha megjelenik a képernyőn az erősítő funkciói (hangerő állítás, csatornák beállítása) amiket épp állítok, de néha semmi. Az erősítő reagál a funkció változtatásokra, viszont a képernyőn nem jelenik meg az infó.
Sajnos nem jöttem rá, hogy miért van ez és miért jelenik meg néha és máskor miért nem?

Valakinek ötlet, vélemény? Remélem érthetően leírtam...........

Köszönöm

Bekapcsolási sorrend:

- tévé
- erősítő
- pc

A pc-n állítsd klón-ra az asztalt és ne kiterjesztettre.
(Az OSD 24Hz-en nem látszik)

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Adott egy Onkyo TX-NR906, aminek a HDMI bemenetée egy asztali PC VGA-jának a HDMI kimenete van kötve.
Az Onkyo HDMI kimenete pedig rá van kötve egy Plazma HDMI bemenetére.

A problémám az lenne, hogy ha filmet akarok nézni az Onkyo-n keresztül, akkor az alábbiakat tapasztalom.

PC-t bekapcsolom, megvárom míg feláll. A TV kiterjesztett képernyőként van beállítva a PC-n, de amíg az erősítő nincs bekapcsolva, vagy arra a bemenetre állítva, addig a PC nem érzékeli a másodlagos kijelzőt (TV).

Ha bekapcsolom az erősítőt, vagy átváltok a megfelelő bemenetre (TV) az erősítőn, akkor a monitor el kezd villogni és kb 15-20 másodperc és néhány villogás után jelenik meg a TV-n a PC másodlagos kijelzője. Egy kicsit furcsa hogy így ismeri fel, érzékeli, kezeli (villogás, 15-20 másodperc) a TV-t (erősítő), mint másodlagos kijelző.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez így normális?

A második pedig az, hogy mikor felismeri a TV-t (erősítő) és megjelenik a kép, akkor néha megjelenik a képernyőn az erősítő funkciói (hangerő állítás, csatornák beállítása) amiket épp állítok, de néha semmi. Az erősítő reagál a funkció változtatásokra, viszont a képernyőn nem jelenik meg az infó.
Sajnos nem jöttem rá, hogy miért van ez és miért jelenik meg néha és máskor miért nem?

Valakinek ötlet, vélemény? Remélem érthetően leírtam...........

Köszönöm

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, házimozi vonalon szeretnék feljebb lépni. Jelenleg az LX86 a centert és a háttereket hajtja a frontokat az előfokon keresztül a csöves erősítőm. Ez egy kicsit kényelmetlen mivel két készülék hangerejét kell összehangolnom. Elsősorban koncertfelvételek során gyengének érzem a csöves erejét. Úgy gondoltam, hogy egy komoly 5 vagy többcsatornás végfokra cserélném a mostani AVR-t és a csöves erősítőmet. Nagyon  fontos, hogy sztereóban is kiválóan teljesítsen.  Olyat keresek amin  van xlr is ide csatlakoztatnám az előfokomat az rca pedig maradna a házimozi procinak.
Egyáltalán ez jó ötlet?

Az a Pio LX86 is igen komoly gépezet, modern is, és erős is.
Nekem az jutott eszembe ha azzal amúgy moziban elégedett vagy, az is lehetne egy megoldás,
hogy hagyod a helyén mozis AVR-t és egy olyan hifi végfokot veszel mellé a frontok számára ami, a mellett hogy szépen szól, teljesítményben is kb hasonló, így nem lenne gond a különböző hangerőszintváltozásokkal.
( Másodlagos szempont, de ez járna a legkisebb átrendezéssel is.)
Nem vagyok ebben járatos. Elsőre nekem hirtelen a Bodor Audio jutott eszembe, szereintem egy telefont megérne rákérdezni milyen végfokot tudnának ilyen célokra ajánlani. Talán próbát tenni is lehet ha van készen megfelelő és kölcsönkérhető letét ellenében.
(Bodor Audio is -osztályban utazik már úgy selytem) 
Vagy persze bármi egyéb komoly végfok újonnan, vagy használtan.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Pioneer sc2024-et használ(t) valaki? Kb melyikOnkyo szintjén  helyezkedik el? Vélemények is érdeklnének.Köszi

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Végül is kb 1 milla körül már biztos kapsz olyan HM erősítőt ami sztereóban is kiválóan teljesít és még xlr csatija is legyen? hát nem kis igények
én megtartanám a sztereo csövest és....

Sejtettem, hogy nem fogom olcsón megúszni!
HFK-t már egyszer vettem tőled, meg voltam vele elégedve de most inkább egy komolyabb végfokra gyúrnék.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3644

Hozzászólás Szerző: AAttila »

1 : mert mindentől van jobb
2 : mert mindentől van másabb
3 : mert dolgozik a hifibogár

Nyugodtan tegyél te is egy próbát ha belefér a keretbe,mert szerintem ár/érték arányban nem rossz páros.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”