Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

handrasw
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: handrasw »

Még ha a vas kezeli is... a hangerő miatt, igaz azt is lehet a jelszint beállítással kompenzálni...
...
Tehát? :-)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Miért fontos a dobozok egyforma impedanciája, ha az erősítő egyébként kezeli a különbözőeket is?Még ha a vas kezeli is... a hangerő miatt, igaz azt is lehet a jelszint beállítással kompenzálni......
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

handrasw

Segítség,kezdő vagyok!

Miért fontos a dobozok egyforma impedanciája, ha az erősítő egyébként kezeli a különbözőeket is?

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most utána néztem és az Epos M16 4 ohm-os, viszont nem nagyon találok ilyen impedenciájú hangfalakat... Legtöbbje 6 illetve 8 ohm-os. Tudnál esetleg segíteni, hogy milyen irányba keresgessek?

Ha Epos-t néznél, akkor lehet stimmelne minden!
Epos M5 biztosan kiváló lenne!
Nekem volt centerem a sorozatból régebben, az M8. Centernek meg azt érdemes, ráadásul tényleg kiváló center.

Ha már veszel akkor legyen egységes a rendszered SZVSZ!

doktorszabi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: doktorszabi »

Most utána néztem és az Epos M16 4 ohm-os, viszont nem nagyon találok ilyen impedenciájú hangfalakat... Legtöbbje 6 illetve 8 ohm-os. Tudnál esetleg segíteni, hogy milyen irányba keresgessek?

handrasw

Segítség,kezdő vagyok!

Ez már ezotéria a javából, ha addig jött belőle bármi is .
Természetesen néma volt! Nem volt lehetőségem ellenőrizni. :-)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Kis segítséget szeretnék kérni! Háttér hangsugárzót szeretnék venni, de nem tudom, hogy mi alapján? Mit kell figyelembe venni? Fontos a frontok paraméterei (EPOS M16)? Zenéket hallgattam vele, de szeretném kibővíteni mozizásra... Előre is köszönet!

Szia!

Elsősorban a dobozok impedanciájára figyelj hogy azonos legyen a két front és center hangsugárzókkal!Ez alap dolog.
Azonos márkából érdemes válogatni,az egységes hangkép miatt is és esztétikai szempontokból.Ami még fontos lehet a frekvencia alsó tartománya minimum 60-80Hz legyen.
Ez mondhatni általános.A surround dobozok nagyrésze tudja..
Az hogy polchangfal vagy állódoboz ,ízléstől függ vagy hogy milyen lehetőségek vannak,elfér-e a nagyobb vagy kisebb is elég.
Szerintem az utóbbi reális döntés,mellesleg lehet vele játszani hogy feljebb,vagy lentebb helyezed el állványon vagy polcokon stb..,
Ha nem megy azonos szérián belül a választás ,az még "beleférhet" ha esetleg más színű vagy másik model hiszen sokan voltunk már meg jól akár különböző dobozokkal is,ideig-óráig
De érdemes azért arra törekedni hogy egyformák legyenek lehetőleg akkor "az a része" már le van tudva  és az asszonynak is tetszik...

doktorszabi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 22

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: doktorszabi »

Kis segítséget szeretnék kérni! Háttér hangsugárzót szeretnék venni, de nem tudom, hogy mi alapján? Mit kell figyelembe venni? Fontos a frontok paraméterei (EPOS M16)? Zenéket hallgattam vele, de szeretném kibővíteni mozizásra... Előre is köszönet!

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Tulajdonosa lettem egy Denon AVR 2105 erősítőnek.
Különböző okoknál fogva bizonytalan ideig be kell érjem két front egy sub és egy center sugárzóval.
A centert azért vettem, mert valaki azt tanácsolta, hogy azon jön majd a legtöbb beszéd hang. Ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy egy zenés filmnél a beszéd alig hallatszik Dolby D. ( gondolom a D = digital) állásban.
Normális ez, ha igen akkor ehez a konfighoz milyen beállításokat javasoltok?

A kérdés részben megoldódott, kicsúszott a center kábele. :-)

Ez már ezotéria a javából, ha addig jött belőle bármi is .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Úgy bizony elég halk tud lenni
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

handrasw

Segítség,kezdő vagyok!

Különböző okoknál fogva bizonytalan ideig be kell érjem két front egy sub és egy center sugárzóval.
A centert azért vettem, mert valaki azt tanácsolta, hogy azon jön majd a legtöbb beszéd hang. Ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy egy zenés filmnél a beszéd alig hallatszik Dolby D. ( gondolom a D = digital) állásban.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 414

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Ha szórt háttérhangot akarsz, akkor igen.
De 5 csatornás SACD vagy DVD-A esetén jobb az irányított háttérhang, kb füllel egy vonalban, vagy a többi hangszóróval egy síkban.
Fül alatt viszont nem szerencsés, az biztos.

Ok, majd megemelem őket, hogy fülmagasságban legyenek a csipogók. Bár akkor a frontokat is lehet, meg kellene emelni, de azok jóval távolabb vannak.
Egyelőre az 5.1-es rendszer mozira van, nem multichannel zenére.
A két surround jelenleg a földön áll, és hátulról kapja a néző a hangot, nem direktben oldalról.

handrasw

Segítség,kezdő vagyok!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Surroundoknak pont, hogy fülmagasság felett kéne lenniük, min. 50-60cm-rel.
Ha szórt háttérhangot akarsz, akkor igen.
De 5 csatornás SACD vagy DVD-A esetén jobb az irányított háttérhang, kb füllel egy vonalban, vagy a többi hangszóróval egy síkban.
Fül alatt viszont nem szerencsés, az biztos.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

30 cm kb a difi

Surroundoknak pont, hogy fülmagasság felett kéne lenniük, min. 50-60cm-rel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

30 cm kb a difi
Az nem számottevő,deee ideiglenesen emeld meg pl: pár méretesebb könyvvel és hallgasd meg hátha.....javul
Mivel ezek hátterek sokkal jobban számít a részletek szemponjából, hogy oldalt vagy a hátad mögött vannak elhelyezve.
Ezt azért említem meg,mert amíg 5.1 rendszert használtam a hátam mögött voltak elhelyezve a hátterek és azt a hangzást szoktam meg.
Aztán amikor 7.1 lett belőle meglepődve tapasztaltam,hogy az oldalt elhelyezett hátterekből sokkal tisztábban kihallani a hangokat és több részletet is érzékelni lehet a hátul elhejezetthez képest.
Gondolom ez összefüggésben van a koponyán elhejezkedő lokátorok felépítésével és azok tájolásával,vagyis amerre nézünk fülünk az abból az irányból érkező hangokat pontosabban továbbítja az agyunk házimozihangfeldolgozásértfelelős részlegébe ezért az agyunkba beépített HD proci jobban teljesít.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

A hangzásért mindent érdemes megtenni .
Mennyivel van lejjebb a "csipogó" mint a lokátorok?

30 cm kb a difi

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

5.1-es rendszerben a surround-ok elhelyezését illetően lenne kérdésem. Surround-nak álló hangsugárzókat használok, Yamaha NSG-40 típusokat:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ha-ns-g40/

[persze ez enyém nincs leütve ]

Na most ilyenkor a fotelben ülve a magas sugárzó nem fülmagasságban van. Érdemes a jobb térért, hangzásért megemelni a hangsugárzókat?

Köszi

A hangzásért mindent érdemes megtenni .
Mennyivel van lejjebb a "csipogó" mint a lokátorok?

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

5.1-es rendszerben a surround-ok elhelyezését illetően lenne kérdésem. Surround-nak álló hangsugárzókat használok, Yamaha NSG-40 típusokat:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ha-ns-g40/

[persze ez enyém nincs leütve ]

Na most ilyenkor a fotelben ülve a magas sugárzó nem fülmagasságban van. Érdemes a jobb térért, hangzásért megemelni a hangsugárzókat?

Köszi

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszönöm. Elvileg a későbbiekben Fapaci be fogja mérni a szobát. Csak sajnos eléggé messze lakunk egymástól, így valószínűleg csak jövőre kerül sor rá. Gondoltam addig kontárkodok kicsit ilyen basszus csapdákkal. De a soraidból azt vettem ki, hogy nem biztos hogy segítenének ezek a szivacsok.
Esetleg Szabó Zoliék (HiVox) is tudnának segíteni...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Lelkes amatőr
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Lelkes amatőr »

Köszönöm. Elvileg a későbbiekben Fapaci be fogja mérni a szobát. Csak sajnos eléggé messze lakunk egymástól, így valószínűleg csak jövőre kerül sor rá. Gondoltam addig kontárkodok kicsit ilyen basszus csapdákkal. De a soraidból azt vettem ki, hogy nem biztos hogy segítenének ezek a szivacsok.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3243
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Erről van valakinek véleménye?

http://www.muziker.hu/hangtechnika/stud ... c-Basstrap

A szobám akusztikáján szeretnék javítani kicsit. A mély hangokat szeretném kezelni. Megfelelő lenne erre a célra? Működnek ezek 100 Hz alatt is?
A válaszokat előre is köszönöm!

Ez azért ennél egy kicsit bonyolultabb ügy. Először is meg kellene mérni a szoba alacsony frekvenciás átvitelét, hogy tudjuk mit kellene kezelni.
Minden szobának vannak un. saját módjai, ezek alapvetően a szoba geometriájától függenek, és persze változik a gerjesztés helyzetétől (a hangfalak helye) a mérési ponttól (lehallgatási pozíció). Ez a gyakorlatban több, akár 10-12dB nagyságú frekvencia kiemelést és frekvencia elnyomást jelent a 20-120Hz-es tartományban. Ha ismerjük, hogy hol vannak a problémás pontok az átvitelben, csak akkor kezdhetjük el kezelni azokat. A legegyszerűbb módja ennek a hangfalak tologatása ( a gerjesztési pont megváltoztatása), ezzel ha szerencsénk van, akkor sikerülhet a nagyobb átviteli anomáliák csökkentése. Sokan nem is tudják, hogy a hangfal tologatásnak ez az értelme. Hangolt basszus csapdák (Helmholtz rezonátor) elhelyezésével lehet a  nagyobb frekvencia kiemeléseket csökkenteni. Nyilván minden egyes változtatás után újabb méréssel érdemes ellenőrizni az eredményt. Igazán kielégítő eredményt szerintem leginkább az alacsony frekvenciás átvitel készülék oldali korrekciójával, magyarul szobaakusztika korrekciós áramkörökkel lehet elérni.
A belinkelt akusztikai szivacsokkal is lehet kísérletezni, de ezek nem hangolhatóak, leginkább csak a katasztrofális akusztikájú termek döngését lehet valamelyest csökkenteni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Lelkes amatőr
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Lelkes amatőr »

Sziasztok!

Erről van valakinek véleménye?

http://www.muziker.hu/hangtechnika/stud ... c-Basstrap

A szobám akusztikáján szeretnék javítani kicsit. A mély hangokat szeretném kezelni. Megfelelő lenne erre a célra? Működnek ezek 100 Hz alatt is?
A válaszokat előre is köszönöm!

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Sziasztok! Mindegy milyet hasznàltok, a leggagyibbal is működik....és felesleges is erre sok pénzt kidobni , a többszázezres kábel+hub ugyanolyan képpel bír mint a mezei , ezt tapasztalatból mesélem !
Nálam 4db furutech usb , ugyanazt hozta mint az oppo gyári , hubbal, hub nélkül.....
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

Atléta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 221

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Nekem ehhez hasonló:
snake-usb-eloszto_.jpg

Köszönöm,én is kipróbálok majd egyet!
Ha nem válna be,akkor max marad a dugdosás!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”