Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
Stream Audio:
Audiocentrum;
NORDOST - Oppo - Hegel - System Audio láncban tartottak kábel csere-bere demostrációt. Björn (Thor ) óriási volt, és prezentált USB kábel vs digitális 0,1 demó is tanulságos volt....
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Bandi Mozifalodája
A Nordost Valhalla tenger mellé gyorsan rögtönöztünk egy Nordost Cecil cable watch akusztikus tartozék megtervezését is ;
Music Tools:
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
És végül, de (nagyon) nem utolsó sorban - Limar Audio:
Bandi Mozifalodája
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bandi Mozifalodája
Mennék de holnap sajnos melo van.
Vasárnap tudok max elmenni,meglátjuk .....sikerül-e Rezsó autogrammot kérnem.
Bandi Mozifalodája
Elnézést kérek de én úgy emlékszem hogy ez az idézet HDRezsőmaster-ben így hangzott el "Szóljoon hangossan a Zének örülj velem kérlek úgyahogya nén"
Hál Isten, én ebből a hazai folklór irányzatból a korom után már lemaradtam\kimaradtam .
Első találkozásunk a rendkívül értelmetlen Sztereó magazin melléklet tesztlemezekkel esett meg Mr dajer bársonyos hangjával;
"....és most rózsazajt fogunk hallani a bal csatornából...."
"ssSSSSsssSSSsssSSSSSSss"
(aztamindenit lehet meg kéne keresnem, volt rajta azért pár értelmes freki skála teszt - még a végén beérett és lehet jó lesz valamire? )
Holnap megyünk . Nem jössz Vuki ? - tudom lehet perpill a Construma kézenfekvőbb lenne , de azért mégis...
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bandi Mozifalodája
És persze ki tudna ellenállni a "Szóljon hangosan az ének"-nek! :)
Elnézést kérek de én úgy emlékszem hogy ez az idézet HDRezsőmaster-ben így hangzott el "Szóljoon hangossan a Zének örülj velem kérlek úgyahogya nén"
Bandi Mozifalodája
Hát ki tudna ellenállni egy ilyen igéző mosolynak?
rezso.jpg
avshowxv.jpg
Szombaton irány a Rezső Show, csak győzzük lábbal - elég népes lett a kiállítok listája.
Én már várom , és remélem párotokkal összefutunk a kiállításon...
És persze ki tudna ellenállni a "Szóljon hangosan az ének"-nek! :)
Bandi Mozifalodája
Kinek a párjával akarsz összefutni?
Lehetőleg mindenkiével aki otthon maradt .
*párotokkal = fórumtársainkkal - a gyengébbek és Warter kedvéért .
Ajaj akkor én leszek a Bandi párja?!
Írhattam volna akár azt is, hogy Stan-t és Pan-t keressétek... .
Bandi Mozifalodája
Kinek a párjával akarsz összefutni?
Bandi Mozifalodája
Hát ki tudna ellenállni egy ilyen igéző mosolynak?
Szombaton irány a Rezső Show, csak győzzük lábbal - elég népes lett a kiállítok listája.
Én már várom , és remélem párotokkal összefutunk a kiállításon...
Bandi Mozifalodája
Így hallatlanban szerintem nagyon jól döntöttél, kíváncsi vagyok milyen lesz ha összeáll minden és a kis 3 lábú is végre 4 lábú lesz
Gondolod? . Lassan meg kéne már tanulnom Németül rendesen, és akkor megszabadulsz tőlem , de csak tőlem... .
De azért tőlem ez nagyon gyors döntés sorozat volt, valljuk be... én is meglepődtem hogy kihagytam a szokásos 1-2 hetes vergődés sorozatot .
Szubstrici ! .
Bandi Mozifalodája
Így hallatlanban szerintem nagyon jól döntöttél, kíváncsi vagyok milyen lesz ha összeáll minden és a kis 3 lábú is végre 4 lábú lesz
Aavik - Borresen - Ansuz
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Vissza kanyarodva Bandi szobájára az c80 kiváló alap.
Az elhelyezés lesz egyébként a sub legnehezebb pontja a konstrukció miatt.De már adtam pár ötletet neki privátban.Kiváncsi leszek ha kiprobálja milyen véleménnyel lesz a kapott eredményről.
Szerintem is nagyon rossz az elhelyezés Bandinál.
Pontosítok. Nem Bandinál kellene elhelyezni, hanem nálam!
Bandi Mozifalodája
Azerio-nak igaza van.Jól látja a dolgokat. Két különböző kategóriájú szub nem igazán jó egy csapatban.
A 360-as még ha jó is volt eddig a C80 már biztosan más szint lesz így pedig "együtt járatva" a 360 hiányosságai egy komolyabb láda mellett azonnal kijönnének.
Ha egy igazán jó minőségű és remek hangú szubot sikerül rendszerbe illeszteni akkor már felértékelődnek a dolgok és az eddigi "emlékek" gyorsan köddé vállnak.
Kinek nem volt igaza ? . Ki hasonlította és párhuzamosított össze a kettőt?
Még én sem sajnos.
Viszont amit írtam, írtam. Ha addig nem szöktetik meg a 360-ast, addig tuti ki akarok próbálni pár dolgot.
És ki is fogok, és élvezni fogom hogy tapasztalatot szerzek, és írok is majd róla ha nem gáz beszélnem még az eddigi kis kedvencemről .
Nálam sokkal okosabb ember azt mondta,hogy az emberi agy,a harmóniára törekszik.Tehát ha nincs ott egy hang (mert mondjuk a hangfal nem képes előállítani),akkor az agyunk "odateszi".Vagyis kevésbé lesz zavaró a nincs,mint amikor egy hangfal nem megfelelően szólal meg.A gyengébb hangfalat sokkal hamarabb,markánsabban észrevesszők,hogy nem illik a rendszerbe,mint az olyat,ami mondjuk az adott frekin nem szólal meg.
Magyarán,ha csak gyenge minőségű mélyet képes előállítani,inkább szerezzünk be olyat,ami lehett nem megy le addig,de amit produkál,azt kiválóan.
Ebből a megközelítésből sem érdemes ezt a két sub-ot együtt kergetni.De természetesen ezt tudja Bandi is,én csak leírtam,amit hallottam.
Itt nem látok összefüggést? Már hogy leírtam, hogy csak tapasztalatot akarok csak szerezni. Sajátot, legyen jó vagy rossz - de mindenképp hasznos lesz.
De az első gondolatot kereteztetni lehetne .
Sokkal jobb lesz a c80 ezt borítékolom előre és nem a hangnyomásról beszélek.. Sokaknak csak az számít más nem.. Egy napon sem említhető a 2 Sub ,még ha olyan jól is teljesít a sarokban! Nagy gratula a méretes minőségi sub-hoz ,biztosan nem lesz csalódás! Ezen a szinten már nem arról kell beszélni ,hogy jó e vagy sem.. találd meg a legjobb helyét és élvezd..
Köszi Fish , semmiképp nem lesz az és remélem hamarosan a helyére kerül.
Lengessünk meg egy közös zászlót (nem te meg én, hanem mindenki alzusamen)...
...mindenki döntse el , hogy saját magának mi a kedves és a jó, és lelje benne örömét.
Bandi atya - házimoziteremtés könyve 8ikbekezdés, 6ik sor.
Pedig hány ember gondolja úgy, hogy a hangnyomás az a minőség jele.
Elég sokat jár át a barátom hozzám.És mikor a 4 sub üzemben van hát elég furcsán pislog minek 4 ha a mellkasában nem érzi többnek a hangnyomást pedig eggyel is majd kipréselte belőle a levegőt..És akkor kell neki mindig elmagyarázni, hogy az eggyel is meg van,de nem csak az a lényeg.
Csak akkor eszmél rá miután újra belecsöppen az "normál világba"Nem is lehet kihasználni hangnyomás tekintetében normálisan egy több szubos rendszert a valóságban egy átlag helyiségben.De abban biztos vagyok sok embernek ha lenne rá lehetősége a több sub elhelyezésére nem foglalkozna az "egészséges" hangnyomás beállítására.Feltekerné az összeset aztán csak vigyorogna mekkora über állat.Hagy rázza szét a házat és a hangnyomás söpörjön el mindent.
Mindenkit megnyugtatok nem csak prüntyögnek a dobozkáim a szobában,de van egy egészséges egységes szint amit soha nem lépek át a mély sugárzókkal.Akár hány darab megy belőlük.Lényegében semmivel nem használom nagyobb hangerőn a 4et mint ha csak 1 menne.Csak a 2 vagy 4 db együtt tud olyat amit egy sose fog tudni és nem a hangnyomásra gondolok.
Egy darabbal is lehet házat lakást bontani.Az nem nagy kunszt.
Mi még szerintem sokat fogunk dumálni .
Így van! A hangnyomást el lehet érni mindenféle ócska ládával is ha tekerjük a hangerőt csak legyen benne nagy hangszóró,de szépen és precízen csak nagyon kevés mélysugárzó tud szólni.
Aki olyan szubot talál ami nagyon pontos illetve szép mélyei vannak és ha jó helyre kerül a szobában biztosan tökéletesen elégedett lesz vele.
Bandinál szerintem most folyamatosan mennek a próbák és az is elképzelhető hogy ide-oda cipeli a szubot...
Sajnos még nem .
Egy kis status update:
Más világban élünk mint a Nyugatiak. Vagyis kicsit lassabban őrülnek a malmok a kereskedelemben.
Szóval a szerviz nem szívbajos, és malmoznom kell egy darabig még amire akár infót kapok arról hogy egyáltalán rendelhető e az alkatrész... Addig se előre se hátra.
Mindeközben a Hollandoktól vártam egy másik csomagot is, ami 2!, leírom mégegyszer; kettő napon belül ideért.
Egy rohanó világban élünk mi is, de Magyarországon néha túl sok helyes és esetben áll meg az idő...
Na, ez csak ilyen Magyaros, csalódós gondolatmenet volt, nem szeretném feltétlen ha erről meg más offra kapnánk rá a topicban : ).
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Sokkal jobb lesz a c80 ezt borítékolom előre és nem a hangnyomásról beszélek.. Sokaknak csak az számít más nem.. Egy napon sem említhető a 2 Sub ,még ha olyan jól is teljesít a sarokban! Nagy gratula a méretes minőségi sub-hoz ,biztosan nem lesz csalódás! Ezen a szinten már nem arról kell beszélni ,hogy jó e vagy sem.. találd meg a legjobb helyét és élvezd..
Így van! A hangnyomást el lehet érni mindenféle ócska ládával is ha tekerjük a hangerőt csak legyen benne nagy hangszóró,de szépen és precízen csak nagyon kevés mélysugárzó tud szólni.
Aki olyan szubot talál ami nagyon pontos illetve szép mélyei vannak és ha jó helyre kerül a szobában biztosan tökéletesen elégedett lesz vele.
Bandinál szerintem most folyamatosan mennek a próbák és az is elképzelhető hogy ide-oda cipeli a szubot...
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Vissza kanyarodva Bandi szobájára az c80 kiváló alap.
Az elhelyezés lesz egyébként a sub legnehezebb pontja a konstrukció miatt.De már adtam pár ötletet neki privátban.Kiváncsi leszek ha kiprobálja milyen véleménnyel lesz a kapott eredményről.
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Pedig hány ember gondolja úgy, hogy a hangnyomás az a minőség jele.
Elég sokat jár át a barátom hozzám.És mikor a 4 sub üzemben van hát elég furcsán pislog minek 4 ha a mellkasában nem érzi többnek a hangnyomást pedig eggyel is majd kipréselte belőle a levegőt..És akkor kell neki mindig elmagyarázni, hogy az eggyel is meg van,de nem csak az a lényeg.
Csak akkor eszmél rá miután újra belecsöppen az "normál világba"Nem is lehet kihasználni hangnyomás tekintetében normálisan egy több szubos rendszert a valóságban egy átlag helyiségben.De abban biztos vagyok sok embernek ha lenne rá lehetősége a több sub elhelyezésére nem foglalkozna az "egészséges" hangnyomás beállítására.Feltekerné az összeset aztán csak vigyorogna mekkora über állat.Hagy rázza szét a házat és a hangnyomás söpörjön el mindent.
Mindenkit megnyugtatok nem csak prüntyögnek a dobozkáim a szobában,de van egy egészséges egységes szint amit soha nem lépek át a mély sugárzókkal.Akár hány darab megy belőlük.Lényegében semmivel nem használom nagyobb hangerőn a 4et mint ha csak 1 menne.Csak a 2 vagy 4 db együtt tud olyat amit egy sose fog tudni és nem a hangnyomásra gondolok.
Egy darabbal is lehet házat lakást bontani.Az nem nagy kunszt.
Bandi Mozifalodája
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Bandi Mozifalodája
Nálam sokkal okosabb ember azt mondta,hogy az emberi agy,a harmóniára törekszik.Tehát ha nincs ott egy hang (mert mondjuk a hangfal nem képes előállítani),akkor az agyunk "odateszi".Vagyis kevésbé lesz zavaró a nincs,mint amikor egy hangfal nem megfelelően szólal meg.A gyengébb hangfalat sokkal hamarabb,markánsabban észrevesszők,hogy nem illik a rendszerbe,mint az olyat,ami mondjuk az adott frekin nem szólal meg.
Magyarán,ha csak gyenge minőségű mélyet képes előállítani,inkább szerezzünk be olyat,ami lehett nem megy le addig,de amit produkál,azt kiválóan.
Ebből a megközelítésből sem érdemes ezt a két sub-ot együtt kergetni.De természetesen ezt tudja Bandi is,én csak leírtam,amit hallottam.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Azerio-nak igaza van.Jól látja a dolgokat. Két különböző kategóriájú szub nem igazán jó egy csapatban.
A 360-as még ha jó is volt eddig a C80 már biztosan más szint lesz így pedig "együtt járatva" a 360 hiányosságai egy komolyabb láda mellett azonnal kijönnének.
Ha egy igazán jó minőségű és remek hangú szubot sikerül rendszerbe illeszteni akkor már felértékelődnek a dolgok és az eddigi "emlékek" gyorsan köddé vállnak.
Bandi Mozifalodája
Mivel nem akarom teleszemetelni remek topicodat a tapasztalataimmal a sok szubos dolgot illetően privtba folytatnám, hátha valaki a legkevésbé erre kiváncsi itt.
Jöhet mindenféle infó, nem gond. De azt szögezzük le, hogy tisztában vagyok vele hogy mit nem illik (szabad) összemixelni , csak a kíváncsiság dolgozik .
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Mivel nem akarom teleszemetelni remek topicodat a tapasztalataimmal a sok szubos dolgot illetően privtba folytatnám, hátha valaki a legkevésbé erre kiváncsi itt.
Ez természetesen így van, nem is állt szándékomban számolni vele a jövőben, célzott csereként érkezett.
Egy szubos a rendszer helyisége nálam, nincs lehetőségem duplázni, és most már anyagilag is szinte lehetetlen lesz.
Viszont mozin kiszeretnék majd próbálni elméletben egy-két dolgot ha fikszálódik a C80-as helyzete, helye.
Mögé kötve, elhelyezem jópár helyre a szobában mert kíváncsi vagyok mi történik a gyakorlatban is, lehet nem lesz az ideális de tanulságos és remek tapasztalatszerzés lesz annyi biztos .
Kimi már hallotta milyen nálam a 360, azóta párszor dumáltunk róla milyen lehetne kettő... most itt az alkalom a c80 azthiszem visszafele csak kompatibilis .
Bandi Mozifalodája
Én nem barátkoztatnám össze őket.
Az oka igen egyszerű.Subos játékaim során rájöttem hogy igazán összelőni csak azonos elvű szubot lehet és azonos minőségüt.Az elv lehet egyforma de a minőségük nem egyforma mindig ki fog jönni a gyengébb motyo korlátjai.
Ha más elvüeket használsz nem lesz igazán jó.Soha.Furcsa anomáliák lesznek.
Akkor inkább 1.
A másik ok amiért nem erőltetném az a minőségbeli különbség.
A 360as bele rondit matd az elnagyoltságával pontatlan hangjával a c80 produkciojába.
És ezt akkor értenéd meg mikor 2 egyforma van.
Sajnos a kapott hang korlátai mindig a leggyengébb láncszem lesz.A hangja mindig ott lesz a rendszerbe és vele a c80-nak nem sok értelme van.Hiába jó meg álom volt.A 2nek együtt értelme így nincs.
Én a 360ast száműzném.
Azért a c80 nagyon más szint.Ne butisd le egy 360 szintjére.
Ez természetesen így van, nem is állt szándékomban számolni vele a jövőben, célzott csereként érkezett.
Egy szubos a rendszer helyisége nálam, nincs lehetőségem duplázni, és most már anyagilag is szinte lehetetlen lesz.
Viszont mozin kiszeretnék majd próbálni elméletben egy-két dolgot ha fikszálódik a C80-as helyzete, helye.
Mögé kötve, elhelyezem jópár helyre a szobában mert kíváncsi vagyok mi történik a gyakorlatban is, lehet nem lesz az ideális de tanulságos és remek tapasztalatszerzés lesz annyi biztos .
Kimi már hallotta milyen nálam a 360, azóta párszor dumáltunk róla milyen lehetne kettő... most itt az alkalom a c80 azthiszem visszafele csak kompatibilis .