Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Egyértelműen szinuszhullámos UPS-t néztem. Amit kitettem képen az is az. És emiatt a kérdés is: Megéri-e befektetni az ára miatt. És az eredeti kérdés: Mi változik hangban? (ha változik)
Szabo_pitty megadta a válasz egy részét. A szünetmentes tápok, ha nem is mindig négyszögjelet, de az eredeti szinuszhullámhoz képest egy nagyon eltorzult, alul, felül levágott (négyszögjelhez hasonló) jelet küld tovább. A hullámjel torzításának mértéke természetesen függ a táp típusától, kivitelétől, árától(?).
A másik probléma, hogy az elektronok mozgásával szemben szűkítőként lép fel. Úgy képzeld el, mintha egy 1 colos vízvezetékbe egy szakaszon 1/2 col vastagságú vezetékdarabot teszel be. Hiába lesz utána ismét eredeti vastagságú a vízvezeték, abban a víz áramlása, nyomása már lecsökkent.
Ennek alteregójaként képzeld el, hogy jön az áram a vezetékben, majd az áramlás útját jó alaposan leszűkíted egy szünetmentes táppal, ami ráadásul tönkreteszi az eredeti "ritmust" is. Ezután már hiába teszel be a rendszerbe hálózati szűrőt, minőségi elosztót.
A harmadik probléma, hogy ezek a tápok jelentős elektromágneses zajjal terhel(het)ik a környezetüket és magát az elektromos hálózatot.
Szünetmentes táp alkalmazásával összeszűkül a tér, a dinamika, csökken a mélyek intenzitása, mélysége, megszűnnek az apró információk (jelentősen csökken a mikrodinamika). Természetesen táptól, audiorendszertől függően a hangkép romlása lehet kisebb, vagy nagyobb mértékű.
Hogy megéri-e befektetned, hogy arról tápláld audio/video ,készülékeidet arra azt mondom, felesleges, illetve csak akkor, ha mondjuk szerverparkot is üzemeltetsz. Amennyiben olyan helyen laksz, ahol rendszeres a pillanatnyi áramszünet (van is meg nincs is lökésszerűen), talán érdemes a készülékeid védelmében.
longkft.hu/audioblog/
Segítség,kezdő vagyok!
Úgy tudom, hogy az olcsóbb szünetmente tápok, nem szinusz, hanem, négyszög-jelet adnak ki. Ezt, a tápok nem igazán tolerálják, kivéve, a kapcsoló üzemű tápokat.
Egyértelműen szinuszhullámos UPS-t néztem. Amit kitettem képen az is az. És emiatt a kérdés is: Megéri-e befektetni az ára miatt. És az eredeti kérdés: Mi változik hangban? (ha változik)
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Segítség,kezdő vagyok!
Esetleg kérhetnék indokot is miért? ( érdekel ) Van védelem jelenleg a hálózatban. És ha a UPC után beiktatok egy hálózati szűrőt ?
Úgy tudom, hogy az olcsóbb szünetmente tápok, nem szinusz, hanem, négyszög-jelet adnak ki. Ezt, a tápok nem igazán tolerálják, kivéve, a kapcsoló üzemű tápokat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Segítség,kezdő vagyok!
Néztem, hogy mini firewire kábel kell hozzá. Ez ugyanaz a kábel lehet mint ami a számítástechnikában használatos?
Ugyanaz. Főleg videókamerákhoz használják.
Persze komoly minőségű kábelek is vannak, akár Audioquest Diamond mondjuk.
Figyelni kell, mert van új szabvány, azokon már más a csatlakozó.
Segítség,kezdő vagyok!
Sajnos a szünetmentes tápok kisebb-nagyobb mértékben rontják a hang- és képminőséget, a készülékek talán legfőbb ellenségétől a villámlások elektromágneses hatásaitól pedig nem védenek.
Esetleg kérhetnék indokot is miért? ( érdekel ) Van védelem jelenleg a hálózatban. És ha a UPC után beiktatok egy hálózati szűrőt ?
Segítség,kezdő vagyok!
Ez engem is érdekelne! Külföldi fórumon olvastam olyan tapasztalatot, hogy a forráskészülékeknek jobb lett a hangja UPS tápról, viszont az erősítőnél pont ellenkezőleg hatott.
Lehet jobban jár az ember egy ilyennel (ráadásul töredékáron), mint az Isotek és társaival + az UPS komoly védelmet biztosít a készülékeknek.
Sajnos a szünetmentes tápok kisebb-nagyobb mértékben rontják a hang- és képminőséget, a készülékek talán legfőbb ellenségétől a villámlások elektromágneses hatásaitól pedig nem védenek.
longkft.hu/audioblog/
Ide lettem irányítva a kérdésemmel Tehát hogyan befolyásolja a hangminőséget egy szünetmentes táp beiktatása?(nálunk elég sok a vihar sajnos és amikor el-el megy az áram az nem túl hasznos a rendszernek(gondolom))
Ez engem is érdekelne! Külföldi fórumon olvastam olyan tapasztalatot, hogy a forráskészülékeknek jobb lett a hangja UPS tápról, viszont az erősítőnél pont ellenkezőleg hatott.
Lehet jobban jár az ember egy ilyennel (ráadásul töredékáron), mint az Isotek és társaival + az UPS komoly védelmet biztosít a készülékeknek.
Segítség,kezdő vagyok!
Ide lettem irányítva a kérdésemmel Tehát hogyan befolyásolja a hangminőséget egy szünetmentes táp beiktatása?(nálunk elég sok a vihar sajnos és amikor el-el megy az áram az nem túl hasznos a rendszernek(gondolom))
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- doktorszabi
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Segítség,kezdő vagyok!
Néztem, hogy mini firewire kábel kell hozzá. Ez ugyanaz a kábel lehet mint ami a számítástechnikában használatos?
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem! Nemrégiben szereztem egy Pioneer VSX-Ax5i-t valamint egy Pioneer DV-868avi tipusú lejátszót. Hogyan lehetne a legjobb hangot kihozni a készülékekből SACD-vel? Milyen kábellel vagy kábelekkel kellene összekötni a készülékeket? Köszönet!
Szerintem próbáld ki a firewire (iLink) összekötést!
- doktorszabi
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem! Nemrégiben szereztem egy Pioneer VSX-Ax5i-t valamint egy Pioneer DV-868avi tipusú lejátszót. Hogyan lehetne a legjobb hangot kihozni a készülékekből SACD-vel? Milyen kábellel vagy kábelekkel kellene összekötni a készülékeket? Köszönet!
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi! Volt már néhány (yamaha-363, onkyo-?, technics), de úgy gondoltam tovább lépek magasabb szintre: denon, hk - esetleg anthem, ca. Mivel most panelba kell és a 60W RMS is sok, ezért gondoltam, hogy a teljesítményt veszem lejjebb. Nem jó az irány?
Nagyon is jó az irány,Anthem és a Ca is tökéletes választás,igaz drágák,az Anthem mrx500-as nagyon jó..megy pü!
Segítség,kezdő vagyok!
Természetesen a Denon is tökéletes választás lehet,de ha ez az első házi mozi erősítőd érdemes egy használt de majdnem új vassal kezdeni,mert ha később kiderül,hogy kevésnek érzel egy belépő szintű erősítőt akkor újnál sokat buksz rajta(én így jártam mikor elkezdtem a hifit),de egy használt ebből a szempontból sokkal jobb lehet pl. ez http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 5-%C3%BAj/ igaz ebben nincs bt/dlna viszont az ára jó/lehet alkuképes,hdmi,USB van.
Ha ez nem jön be akkor pici bukóval tovább adod és veszel másikat esetleg más márkát,így hamar megtalálhatod az általad jónak tartott hangú erősítőt.
Mielőtt megveszed próbálj minél több márkát meghallgatni üzletben/hirdetőknél mert lehet már ott felfigyelsz egy erősítőnél valamire ami megfog benne,utána jöhet a hangfal választás,konkrét márkát nem írok mert érdemes időt szentelni a meghallgatásra,ezzel sok pézt spórolsz és tapasztalatot nyersz.
-?
Köszi! Volt már néhány (yamaha-363, onkyo-?, technics), de úgy gondoltam tovább lépek magasabb szintre: denon, hk - esetleg anthem, ca. Mivel most panelba kell és a 60W RMS is sok, ezért gondoltam, hogy a teljesítményt veszem lejjebb. Nem jó az irány?
Segítség,kezdő vagyok!
Koszi! Nem feltetlenul fo szempont, inkabb elony. Hasznaltakat nezem, egyaltalan nem fontos, hogy uj legyen. Ha van esetleg konkretum, amit talaltal, megkoszonom privatban.
Minden jot!
Természetesen a Denon is tökéletes választás lehet,de ha ez az első házi mozi erősítőd érdemes egy használt de majdnem új vassal kezdeni,mert ha később kiderül,hogy kevésnek érzel egy belépő szintű erősítőt akkor újnál sokat buksz rajta(én így jártam mikor elkezdtem a hifit),de egy használt ebből a szempontból sokkal jobb lehet pl. ez http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 5-%C3%BAj/ igaz ebben nincs bt/dlna viszont az ára jó/lehet alkuképes,hdmi,USB van.
Ha ez nem jön be akkor pici bukóval tovább adod és veszel másikat esetleg más márkát,így hamar megtalálhatod az általad jónak tartott hangú erősítőt.
Mielőtt megveszed próbálj minél több márkát meghallgatni üzletben/hirdetőknél mert lehet már ott felfigyelsz egy erősítőnél valamire ami megfog benne,utána jöhet a hangfal választás,konkrét márkát nem írok mert érdemes időt szentelni a meghallgatásra,ezzel sok pézt spórolsz és tapasztalatot nyersz.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Az otthoni hifiben szerintem nincs helye a Bluetooth-nak,autóban még elmegy és telón adatot megosztani,ennél a vezetékes összekötés is jobb(telefon),én AirPlay-t használok ez stabilabb és jobb minőségű,igaz márkakötött.
A Bluetooth nálam leszerepelt,szerintem ez ne legyen fontos tényező az erősítő vásárlásodnál,nekem ez a véleményem és tapasztalatom a Bluetooth-os zenehalgatásról.
Használtak között nézelődtél,vagy csak új érdekel?Van pár jó vétel!
Koszi! Nem feltetlenul fo szempont, inkabb elony. Hasznaltakat nezem, egyaltalan nem fontos, hogy uj legyen. Ha van esetleg konkretum, amit talaltal, megkoszonom privatban.
Minden jot!
Segítség,kezdő vagyok!
5.1-es rendszer kellene nekem panelba, bluetooth/dlna csatlakozasi lehetoseggel, max. 60W RMS. Nem baj, ha a zene jol szol es szeretem a jo basszust, ha duborog a robbanas. Szeretnem, ha megallna a dolog 130e-ben, de tudom, hogy ez aligha kivitelezheto. A jovoben egy hangfalszett cserevel minosegi ugrast tervezek, tehat az erosito legyen az eros lancszem (ha nincs jobb otlet termeszetesen).
Minden valaszert, javaslatert, kioktatasert halas vagyok! Ajanlottak a masik topikban a DENON X1000-et, ami onmagaban 100e es felek, hogy ez a kategoria kell nekem, igy a keretet kell novelnem. Megegyszer koszi mindenkinek elore is!
Szia!
Az otthoni hifiben szerintem nincs helye a Bluetooth-nak,autóban még elmegy és telón adatot megosztani,ennél a vezetékes összekötés is jobb(telefon),én AirPlay-t használok ez stabilabb és jobb minőségű,igaz márkakötött.
A Bluetooth nálam leszerepelt,szerintem ez ne legyen fontos tényező az erősítő vásárlásodnál,nekem ez a véleményem és tapasztalatom a Bluetooth-os zenehalgatásról.
Használtak között nézelődtél,vagy csak új érdekel?Van pár jó vétel!
Segítség,kezdő vagyok!
5.1-es rendszer kellene nekem panelba, bluetooth/dlna csatlakozasi lehetoseggel, max. 60W RMS. Nem baj, ha a zene jol szol es szeretem a jo basszust, ha duborog a robbanas. Szeretnem, ha megallna a dolog 130e-ben, de tudom, hogy ez aligha kivitelezheto. A jovoben egy hangfalszett cserevel minosegi ugrast tervezek, tehat az erosito legyen az eros lancszem (ha nincs jobb otlet termeszetesen).
Minden valaszert, javaslatert, kioktatasert halas vagyok! Ajanlottak a masik topikban a DENON X1000-et, ami onmagaban 100e es felek, hogy ez a kategoria kell nekem, igy a keretet kell novelnem. Megegyszer koszi mindenkinek elore is!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudom, hogy nem idevaló a dolog, de nem nagyon találtam hova is tehetném a hirdetést. Kérném a segítségeteket ebben hova tehetném. Szeretnék megválni egy wharfedale vr 10 aktív mély ládától. 43e ft-ot szeretnék érte. Szinte teljesen új állapotú és hibamentes!
A fotó erejéig kivittem természetes fényre, hogy látszódjon rajta, hogy tényleg hibátlan!
Műszaki adatok aki nem ismerné a cuccot:
http://www.netdepo.hu/wharfedale_vardus ... ukereso.hu
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Lehet hogy kicsit off a téma, de nem találtam rá topicot.
Van egy Asus Oplay hdp r1-em, aminek a hdmi kimenetének, aljzatnak valami kontakt hibája lehet. A tv néha nem lát jelet, néha fura színekből áll össze a menü. Kábel hiba szerintem kizárva, mivel próbáltam másik kábellel is. Szerintetek lehet javítani? Debrecen környéke. Köszi előre is.
Segítség,kezdő vagyok!
Először is köszi a választ.
20nm alapterület.
A hátam mögött sajnos nincs ennyi hely, mivel a vetítés miatt a lehető leghátrébb vittem az ülési pozíciót.
Igazából egy eléggé low cost mozim van, így drágább szub sem nagyon jöhet szóba.
30e körül tudtok valami ajánlani használtan, ami elég a 20nm-re?
Én a Polk, Proson és a JBL márkát ajánlanám első körben, használtat is érdemes belőlük venni. Polk jelenleg best buy a 67 ezer forintos árával, megéri beruháznmi rá. Még a Jamok mennek kedvező árban használtan,érdemes rájuk keresni.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia.
Attól függ:
1 mekkora a eléyiség ahol be lenne rendezve? Mert a Suround Back-nak a hátad mögött Minimum másfél de inkább 2 méterre kell lennie, ha ez megoldhatatlan akkor csakis 5.1
2: milyen tartalmakat nézel? Mert ugye minden 7.1 lejön 5.1-ben és a +2 csatorna lekeveredik a suround falakba de ha jobban 5.1 forásaid vannak, néhány filmért nem hiszem hogy megéri befektetni, irom ezt annak tudatában hogy jelenleg 5.0 van és egy mélynyomó nagyonbb élményt dob mint +2 hátsó hangfal + ha mélynyomód lesz, job lesz a beszédérthetőség és a térérzet is megnö.
Erősitőcsere: minden valamirtevaló erősitő ma már 7.1 vagy jobb, a belépők vagy egyel jobbak müködnek 5.1-ben tehát ez ne legyen mérvadó hanem vegyél minél jobb kategóriást .1-ek számától föggeltenül és mondjuk denon/onkyo márkát figyelembe véve inkább egy 38xx-en/8xx-en told optikaival mint egy x1100-on/323-on HD ben mert az előbbi sokkal jobb élményt nyujt hiába van rá HD kiirva...
Először is köszi a választ.
20nm alapterület.
A hátam mögött sajnos nincs ennyi hely, mivel a vetítés miatt a lehető leghátrébb vittem az ülési pozíciót.
Igazából egy eléggé low cost mozim van, így drágább szub sem nagyon jöhet szóba.
30e körül tudtok valami ajánlani használtan, ami elég a 20nm-re?
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Jelenleg 5.0-ás rendszerben mozizok.
Talán jövőre lesz lehetőségem erősítőt cserélni.
Az lenne a kérdésem, hogy 5.1 vagy 7.1 csatorna mellett voksoltok-e?
Ki mit mond?
Előre is köszi a válaszokat.
Szia.
Attól függ:
1 mekkora a eléyiség ahol be lenne rendezve? Mert a Suround Back-nak a hátad mögött Minimum másfél de inkább 2 méterre kell lennie, ha ez megoldhatatlan akkor csakis 5.1
2: milyen tartalmakat nézel? Mert ugye minden 7.1 lejön 5.1-ben és a +2 csatorna lekeveredik a suround falakba de ha jobban 5.1 forásaid vannak, néhány filmért nem hiszem hogy megéri befektetni, irom ezt annak tudatában hogy jelenleg 5.0 van és egy mélynyomó nagyonbb élményt dob mint +2 hátsó hangfal + ha mélynyomód lesz, job lesz a beszédérthetőség és a térérzet is megnö.
Erősitőcsere: minden valamirtevaló erősitő ma már 7.1 vagy jobb, a belépők vagy egyel jobbak müködnek 5.1-ben tehát ez ne legyen mérvadó hanem vegyél minél jobb kategóriást .1-ek számától föggeltenül és mondjuk denon/onkyo márkát figyelembe véve inkább egy 38xx-en/8xx-en told optikaival mint egy x1100-on/323-on HD ben mert az előbbi sokkal jobb élményt nyujt hiába van rá HD kiirva...
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Ki mit mond?
Szerintem a +1 legyen nagyon jó inkább és elég az öt hangfal.
A plusz két hangfalra szánt összeget inkább fordítsd a szubra!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Ki mit mond?
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Segítség,kezdő vagyok!
Ez a lebutított hang ezek szerint meg tud megszólalni a régi mozis erősítőkön, amelyek csak hagyományos DD-t és dts-t tudnak, méghozzá hagyományos DD és dts módban?
Azt értem, hogy a HD hang nem tud megszólalni régi mozis erősítőkön, csak többcsatornás analóg átvitellel, ha van ilyen.
Digit koax vagy optikai kábellel csatlakoztatva egy még nem HD képes"hagyományos" erősítő ,amelyet Blu-ray lejátszóval vagy más HD hang megszólaltatására alkalmas médialejátszóval csatlakoztatsz.
A Dolby TrueHD hang dekódolású hangból Dolby Digital hang lesz az erősítőn hallható,a DTS-HD Master hangsáv pedig DTS hangsávra "butul" vissza.
Amennyiben van az erősítődön analog 5.1 in vagy Multi ch bemenet és a lejátszón, ahogy már előttem is írták 5.1 vagy 7.1 kimenet akkor a HD hangok felé szabad az út, persze kompromisszumokkal, ami a hang minőségét illeti.