Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

.... éppen ezért én egy nem pesti mozit látogatnék meg .
Gyere Bandi szívesen látlak,itt van a Nagyfalu mellett a járást már ismered és mégse pösti
Viccet félre ha meg lesz a 4."végfok klónom" tényleg jöhetsz. 

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Én megkaptam nemrégen, hogy azért írok valamiről a topikomban, mert utána el szeretném adni. Most már ott nem írok.

Pedig szemlélve az apróidat, igazán olvasnák pár gondolatot róluk ott (szerintem más is). Nagy kár hogy ez másik miatt nem motivál .

A mozi dologhoz nem tudok mit írni, mert én szolnoki vagyok. Amit az itteni moziban hallok az egy rakás...
A pesti mozik biztosan mások hang szempontjából.  

A Pösti mozik rendkívüliek hang szempontjából... rendkívül xarok .

Ezen felül én már föladtam, hogy kulturáltan elmenjek mozizni Budapesten a közönség miatt.... éppen ezért én egy nem pesti mozit látogatnék meg .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A véleményem szerint a mozikban hallott filmek az onkyos hanghoz hasonlítanak leginkább,amikor moziban ülök és nem szégyenlik a hangot rátekerni,akkor hallom azt a teret,azt a hangot amit az onkyo csinál.Valószínűleg igazad van,hogy részletességében elveszik kissé,de nálam a mozi az a mozihang.Nem is értem miért baj az ha valami színez kicsit,mozizás közben,a zene hallgatásnál rendben,ne színezzen(nem is arra való,én sem zenélni használom az AVR-t),de amikor filmet nézek az nekem ha olyan mint a moziban,akkor van rendben.Ezt a 906tól megkapom maximálisan!
Szóval ha moziban ülsz akkor audiophile hangot kapsz?????ugyan.... ha adnak rá hangerőt akkor odabasz,a dinamika és a tér fontos a mozihangban a moziteremben.Így nekem is otthon...A finom részletességre meg a zenehallgatás marad,láthatod,korlátaimhoz képest próbálkozom,nah ott el lehet veszni....

Ez világos, neked ez a mozikban hallott mozis hang tetszik, semmi baj nincs ezzel. Ettől még másnak ugyanúgy tetszhet másfajta hangzás filmek esetében. Nekem pl. az tetszik, ami zenénél is. Még jó, hogy nem mindenkinek ugyanaz jön be.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Mibaru?

Annyira jókat vakertatok amitől nekem is hozzá vau támadt kedvem.
Szerintem jó dolog az ha valaki megvan elégedve a rendszerének a hangjával.
Írom ezt én aki szintén megvagyok elégedve a sajátommal 80-90%-ban max ici-pici csiszi-csaszi ábel-kábel és tápkábel de a csapás az már adott és ezen araszolok tovább.Nem azt mondom hogy jó az úgy, ahogy van.
Viszont jó lesz az úgy, ahogy majd szeretném
"csak a zuzuki a többire rá se néz" na jó néha egy Lexusra egy Mergára ......

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Basszus, csak autós példákkal ne gyere! 
Hondám van egyébként - Civic. 
Már kilenc éve megvan - lassan cserélni kell!

Az erősítő csere hasonló a kocsi, vagy telefon cseréhez egyébként.
Nálam a kocsi nem téma és a telefon sem.

mint írtam...akkor melléfogtam a nickneved illetően...gondoltam 555bubu=colin mcrae subaru wrc világbajnok(R.I.P.),a legendás 555ös festés...
bubu meg a subarus szlengben a subaru neve.

iBrumi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: iBrumi »

A mozi dologhoz nem tudok mit írni, mert én szolnoki vagyok. Amit az itteni moziban hallok az egy rakás...

Hosszan gondolkodtam, hogy mikor hallottam moziban jó hangot, de nem jut eszembe... Bántót annál többet!

Vendég

Nevet(ket),nem írok,nem keverem a szart,de van...te is tudod,ami nem baj,nem azt írtam,hanem nekem nem reális a véleményük.Valaki meg ha" nekem így jó és kész",valószínűleg tetszik neki,szereti akkor meg minek cseréljen...mert talán kap jobbat?Lehet mellé fogok,de példa:-a nevedből kiindulva...van egy subaru sti a tulajdonodban,tudjuk mi az....milyen stb...van egy Mitsu Evo nálam.Lehet elpicsázza a bubut,de te csupán azért mert 400méteren kapott 5és fél métert,elcserélnéd????Eladnád rögtön a bubarut?Nos....ott a válasz az erősítőkben is,lehet vannak"jobbak",de ha az ember szeret valamit,tetszik neki,amit hall,minek cserélgetni????Egy Nissan GTR megint más kávéház....mint ahogy egy feljebb lévő AVR is...de az nem az az ár....egyikben sem!!!
próbáltam érthető magyarázatot adni.
Pesti mozik????Hagyjuk,egy kettő talán,de már spórolnak a hang részével...sajnos.
Egyébként Szolnokon születtem....

Basszus, csak autós példákkal ne gyere! 
Hondám van egyébként - Civic. 
Már kilenc éve megvan - lassan cserélni kell!

Az erősítő csere hasonló a kocsi, vagy telefon cseréhez egyébként.
Nálam a kocsi nem téma és a telefon sem.

Vendég

Én megkaptam nemrégen, hogy azért írok valamiről a topikomban, mert utána el szeretném adni. Most már ott nem írok.

Nem ismerek itt professzort, aki agyondicsér valamit, de nyugodtan leírhatod, hogy kikre gondolsz. Pont az baj, hogy ilyen okok miatt szinte senki sem ír már semmit.
Nézd jobban meg a fórumot! Egy jó kis véleménycsere, vagy egészséges vita nem ártana.
Sajnos a legtöbben vagy addig jutnak, mint te: "nekem így jó és kész", vagy pedig inkább meg sem szólalnak.

Örülök neki, hogy elégedett vagy mindennel. Ez azért a lényeg, de érdemes meghallgatni más véleményeket és elgondolkodni rajtuk. 

Nevet(ket),nem írok,nem keverem a szart,de van...te is tudod,ami nem baj,nem azt írtam,hanem nekem nem reális a véleményük.Valaki meg ha" nekem így jó és kész",valószínűleg tetszik neki,szereti akkor meg minek cseréljen...mert talán kap jobbat?Lehet mellé fogok,de példa:-a nevedből kiindulva...van egy subaru sti a tulajdonodban,tudjuk mi az....milyen stb...van egy Mitsu Evo nálam.Lehet elpicsázza a bubut,de te csupán azért mert 400méteren kapott 5és fél métert,elcserélnéd????Eladnád rögtön a bubarut?Nos....ott a válasz az erősítőkben is,lehet vannak"jobbak",de ha az ember szeret valamit,tetszik neki,amit hall,minek cserélgetni????Egy Nissan GTR megint más kávéház....mint ahogy egy feljebb lévő AVR is...de az nem az az ár....egyikben sem!!!
próbáltam érthető magyarázatot adni.
Pesti mozik????Hagyjuk,egy kettő talán,de már spórolnak a hang részével...sajnos.
Egyébként Szolnokon születtem....

Vendég

Bocs ,hogy bele pofátlankodok a beszélgetésetekbe! Én meg azt kérdezném ,hogy 555bubu hallottál már 906 Onkyot? Csak azért mert nekem nem jött be ami előtte volt Dartdhicknek a 875 Onkyo!Szerintem is mindent színezett és el is vesztek a részletek. Mondtam is Darthdicknek ha ez az "Onkyos hang" akkor az nekem nem jön be! Aztán cserélt a 906 Onkyora. Szerintem teljesen más hangzása van mint a 875-nek! Nem akar túlzásokba esni,tiszta ,részletes,dinamikus nem "Onkyos" mindet bele hangja van ez az én véleményem.  Amiket jockey67 felsorolt erősítőket azok közül én  a Marantz sr7007 választanám.

605/607/609/806/875/876/906 erősítőim voltak Onkyo-ból.

Az újabbakra kíváncsi lennék, főleg az 5010-re!

Vendég

A véleményem szerint a mozikban hallott filmek az onkyos hanghoz hasonlítanak leginkább,amikor moziban ülök és nem szégyenlik a hangot rátekerni,akkor hallom azt a teret,azt a hangot amit az onkyo csinál.Valószínűleg igazad van,hogy részletességében elveszik kissé,de nálam a mozi az a mozihang.Nem is értem miért baj az ha valami színez kicsit,mozizás közben,a zene hallgatásnál rendben,ne színezzen(nem is arra való,én sem zenélni használom az AVR-t),de amikor filmet nézek az nekem ha olyan mint a moziban,akkor van rendben.Ezt a 906tól megkapom maximálisan!
Kicsit kérkedek mindig mikor itt az avxen sok professzor,hozzáértő mindig agyon dícsér valamit,eltelik két hónap,jó esetben azt,jön a következő projekt,akkor meg az van fényezve...összevissza cserélgetnek,adnak vesznek,majd mindenféle jelzőkkel,jellemzőkkel leírnak egy hangot,azt eltelik megint egy hónap és kezdődik az egész elölről...ez nekem nevetséges...Én is cserélgettem(de közel sem annyit),hallgatóztam,de mindig minden egyes alkalommal volt vmi ami hiányzott,már semmi.Láthatod,nem szetteket vásárolgatok,ez az én teóriám,mindenhova megvan az amit kerestem,beillik,összeillik,s biztosíthatlak,nem szól  gyengébben,mint a jobb szettek...sőt.(most van centerben egy DIY projekt,de az sem mindenáron).Nálam nincs cserebere...
Szóval ha moziban ülsz akkor audiophile hangot kapsz?????ugyan.... ha adnak rá hangerőt akkor odabasz,a dinamika és a tér fontos a mozihangban a moziteremben.Így nekem is otthon...A finom részletességre meg a zenehallgatás marad,láthatod,korlátaimhoz képest próbálkozom,nah ott el lehet veszni....

Nem ismerek itt professzort, aki agyondicsér valamit, de nyugodtan leírhatod, hogy kikre gondolsz. Pont az baj, hogy ilyen okok miatt szinte senki sem ír már semmit.
Nézd jobban meg a fórumot! Egy jó kis véleménycsere, vagy egészséges vita nem ártana.
Sajnos a legtöbben vagy addig jutnak, mint te: "nekem így jó és kész", vagy pedig inkább meg sem szólalnak.

Örülök neki, hogy elégedett vagy mindennel. Ez azért a lényeg, de érdemes meghallgatni más véleményeket és elgondolkodni rajtuk. 

Vendég

Bocs ,hogy bele pofátlankodok a beszélgetésetekbe! Én meg azt kérdezném ,hogy 555bubu hallottál már 906 Onkyot? Csak azért mert nekem nem jött be ami előtte volt Dartdhicknek a 875 Onkyo!Szerintem is mindent színezett és el is vesztek a részletek. Mondtam is Darthdicknek ha ez az "Onkyos hang" akkor az nekem nem jön be! Aztán cserélt a 906 Onkyora. Szerintem teljesen más hangzása van mint a 875-nek! Nem akar túlzásokba esni,tiszta ,részletes,dinamikus nem "Onkyos" mindet bele hangja van ez az én véleményem.  Amiket jockey67 felsorolt erősítőket azok közül én  a Marantz sr7007 választanám.

A hallottam nem OK. Otthon kell kipróbálni.

Csak vitaindítónak írom: Az Onkyo egy kicsit "megvezeti" az embert. 
Elsőre bombasztikus, nagyon tetszik szerintem mindenkinek, de hosszabb együttélés után - és ha előtte volt más - lehet észrevenni azt, hogy nem igazán valóságosak a hangok, a részleteket elfedi és hiába a legjobb a térábrázolásban, ami az akció mozi akció jeleneteire nagyon szuper - az összhatása nem valóságos és túlzó. Egy idő után fárasztó a hangja.

A Pio erősítők mondjuk realisztikusabbak, kicsit több a részlet, sem a mélyek, sem a magasak nem kerülnek túlzottan előtérbe. 
Az apróbb részleteket nem mutatják meg.

Az Onkyo ár-bajnok volt mindig is. Amennyiért meg lehet venni az Onkyo erősítőket (használtan), más hasonló kategóriásat nem.

Vendég

Elsőre bombasztikus, nagyon tetszik szerintem mindenkinek, de hosszabb együttélés után - és ha előtte volt más - lehet észrevenni azt, hogy nem igazán valóságosak a hangok, a részleteket elfedi és hiába a legjobb a térábrázolásban, ami az akció mozi akció jeleneteire nagyon szuper - az összhatása nem valóságos és túlzó. Egy idő után fárasztó a hangja.

A Pio erősítők mondjuk realisztikusabbak, kicsit több a részlet, sem a mélyek, sem a magasak nem kerülnek túlzottan előtérbe. 

Az Onkyo ár-bajnok volt mindig is. Amennyiért meg lehet venni az Onkyo erősítőket (használtan), más hasonló kategóriásat nem.

Kicsit kérkedek mindig mikor itt az avxen sok professzor,hozzáértő mindig agyon dícsér valamit,eltelik két hónap,jó esetben azt,jön a következő projekt,akkor meg az van fényezve...összevissza cserélgetnek,adnak vesznek,majd mindenféle jelzőkkel,jellemzőkkel leírnak egy hangot,azt eltelik megint egy hónap és kezdődik az egész elölről...ez nekem nevetséges...Én is cserélgettem(de közel sem annyit),hallgatóztam,de mindig minden egyes alkalommal volt vmi ami hiányzott,már semmi.Láthatod,nem szetteket vásárolgatok,ez az én teóriám,mindenhova megvan az amit kerestem,beillik,összeillik,s biztosíthatlak,nem szól  gyengébben,mint a jobb szettek...sőt.(most van centerben egy DIY projekt,de az sem mindenáron).Nálam nincs cserebere...

Vendég

nekem nem volt,de hallottam,yamahát,pioneert,clarusokat,emotiva párost...(3800,lx81-82,)
Nagyon tetszettek azok is.906 az 906...van valami benne ami a többiben nincs,de nem jobb egyik sem,meg ő sem,másabb mindegyik.

bodorob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: bodorob »

Angolhoz angol illik. A nadnál dinamikusabb, életszerübb. Bár ahhoz a nyugodt missionhoz, lehet h mégis vmi japán kell h életet verjen bele.. Csak úgy meg a "minőségből" veszítenél. Olvass utánna a cambridge-nek! Hátha beleszeretsz! Nekem azzal indult el a minőségi(bb) mozi építés.
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.

bodorob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: bodorob »

Cambridge Audio nem pálya?
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.

Vendég

Volt hasonlóan felső kategóriás más erősítőd az Onkyo előtt?

nekem nem volt,de hallottam,yamahát,pioneert,clarusokat,emotiva párost...(3800,lx81-82,)
Nagyon tetszettek azok is.906 az 906...van valami benne ami a többiben nincs,de nem jobb egyik sem,meg ő sem,másabb mindegyik.

Vendég

Szerintem ebben pont jó a 906....

Volt hasonlóan felső kategóriás más erősítőd az Onkyo előtt?

Vendég

goldenear forcefield 4-es subra gondolsz!!

Arra gondoltam, mert szubot nem látok az aláírásodban.

Vendég

Hans Zimmer    filmzenéi 
(aztán persze általában van a filmben mellé csimbumm is)

Hans Zimmer a legnagyobb!!!!!

Alby_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Alby_ »

Igen én is ezt akartam sorokon keresztül elmondani, de te tömörebben megfogalmaztad.

Hans Zimmer    filmzenéi 
(aztán persze általában van a filmben mellé csimbumm is)

Vendég

Nem tudom, hogy az akciófilmeket szerinted miért csak "izomagyú nulla IQ-val rendelkező" emberek néznek? Szerintem félreértetted a mondanivalómat.
Minden olyan filmnél fontos az, amiben a Denon-Marantz vonal erősebb, amiben a van vmi aláfestő zene, nem csak a nyáldrámáknál. De én akciófilmeknél is jobban kedvelem a Denonos hangot. Vitatkozni ezen nem érdemes, ízlés kérdése.

Nálam pont fontos a filmzene,drámaisága,ahogy és amikor megindul valami téma,csúcsra ér(zenei téma),azt nagyon odatudja festeni a 906os,ahova kell,olyan dinamikával ahogy kell,nekem és ebben igazat adok ízlés dolga,az Onkyo jön be.Filmzenére érzékeny vagyok,szerintem a legjobban az tudja az embert a film magával ragadni.
Egyébként ha váltanék AVR-t akkor egy Pio vagy egy Yamaha jöhetne számításba...joghurtmárkát meg hanyagoljuk     .
PEACE

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Csupán kiváncsiságból,mondanál példát milyen mozira nem ajánlod az onkyot?Mert a rombolós akciófilmeknél van csimbumm,ezek szerint egy izomagyú nulla iqval rendelkező mozisoknak való az onkyo.Talán a Bridgitte Jones,vagy Dirty Dancing féle vonalra már tényleg kemény...

Nem tudom, hogy az akciófilmeket szerinted miért csak "izomagyú nulla IQ-val rendelkező" emberek néznek? Szerintem félreértetted a mondanivalómat.
Minden olyan filmnél fontos az, amiben a Denon-Marantz vonal erősebb, amiben a van vmi aláfestő zene, nem csak a nyáldrámáknál. De én akciófilmeknél is jobban kedvelem a Denonos hangot. Vitatkozni ezen nem érdemes, ízlés kérdése.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Igen én is ezt akartam sorokon keresztül elmondani, de te tömörebben megfogalmaztad.
Szerintem ebben pont jó a 906....

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Zenei, drámai aláfestést sem mindegy hogyan adja elő.

Vendég

Hogy zenére melyik AVR-ek jók (ha jó valamelyik is), abban nagyjából egyetértés van. De hogy mozira mi a jó az sztem nem olyan egyértelmű. Ha valaki a mozin a rombolós akciófilmeket érti, akkor persze, nagy Onkyo, aztán megvan a csimbumm. De azért a mozizás nem csak, nem feltétlenül ebből áll mindenkinek. Vannak akik a reálisabb és részletgazdagabb hangképet, itt is többre értékelik. Ők választják csak mozira is a Denon-Malacz vonalat.
offolok kicsit.bocsesz.
Csupán kiváncsiságból,mondanál példát milyen mozira nem ajánlod az onkyot?Mert a rombolós akciófilmeknél van csimbumm,ezek szerint egy izomagyú nulla iqval rendelkező mozisoknak való az onkyo.Talán a Bridgitte Jones,vagy Dirty Dancing féle vonalra már tényleg kemény...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”