Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Tud valaki olyan Bd lejátszót,ami tudja a 2,35:1-es filmeket zoom-olni 16:9-re? Jelenleg van egy samsung-om,/htd-5550/ aminek a távirányítóján van egy úgynevezett full screen gomb,amivel van egy kissé nagyitás és egy 16:9-re nagyítási lehetőség! De sajnos ezen a lejátszón nincs audio kimenet.. -ezért i kell valami mást vennem,mert a nagy vásznon szeretem a filmeket kissé kizoomolni....
Úgy tudom,hogy sony-kon egyáltalán nincs zoom, Pioneer? vagy esetleg valami más Samsung? /LG-t nem szeretnék/
Köszi a válaszokat előre is...
Projektor: Epson EH-TW6100W 3D
Vászon: Grandview 120' CNV motoros
Televízió: Sony 60'
-----------------------------------------
Jamo 7.1 X8 Full
Front : Jamo X870
Háttér: Jamo X850
Háttér Back: Jamo X830
Center: Jamo X 8 Cen
Sub: Jamo X8 Sub
Kábelek: Van Den Hul
Erősítő: Sony ES
Blu Ray: Samsung BD-F7500 3D
Elvileg azért adja el, mert nincs használva. Holnap küldd róla képeket. Viszont a mélynyomókról amiket írtam a véleményed??
Picit lelakottnak tűnik, de semmilyen tapasztalatom nincs a M-S subokról. E150P-et halottam már és nem rossz darab az árkategóriájában. Talán a JBL -t biztosabbnak érzem.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Hát nem, viszont ez az E8 szett kihagyhatatlanul jó áron van. 160k körül szoktak menni. Első generációs E8, de akkor is.
Elvileg azért adja el, mert nincs használva. Holnap küldd róla képeket. Viszont a mélynyomókról amiket írtam a véleményed??
Ezt a szettet már én is néztem! Csak nincs róla kép, de felveszem a kontaktot az eladóval és meglátjuk mi a helyzet a szettel! Bár csak a mélynyomóra van vevő! A hangfalaim nem sokért tudnám sztem eladni:((
Hát nem, viszont ez az E8 szett kihagyhatatlanul jó áron van. 160k körül szoktak menni. Első generációs E8, de akkor is.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Ezt vesd el nyugodtan, nagyon gyenge az a sub, még akkor is ha kettő van belőle. Van most egy best buy Jamo fronton: LINK , több legyet üthetsz vele egycsapásra.Ezt a szettet már én is néztem! Csak nincs róla kép, de felveszem a kontaktot az eladóval és meglátjuk mi a helyzet a szettel! Bár csak a mélynyomóra van vevő! A hangfalaim nem sokért tudnám sztem eladni:((
A mostani Jamo e350PPL szettemnek a hozzá illő mélynyomója a Jamo e3sub. Van fennt a neten 15-20 között több darab is belőle. Az hogy szólna ha abból vennék kettőt?? Csak azért mert az tutira jól nézne ki. De ne kövezzetek meg ezért a kérdésemért!!!
Ezt vesd el nyugodtan, nagyon gyenge az a sub, még akkor is ha kettő van belőle. Van most egy best buy Jamo fronton: LINK , több legyet üthetsz vele egycsapásra.
Sziasztok! Úgy néz ki holnap viszik a mélynyomót. Szóval amit néztem helyette az egy Mordaunt-Short Avant 309I 50ért itt az avx-en, és találtam megint egy JBL e150P-t, 45ért. Szerintetek melyik lenne jobb választás?? Igaz valami világosabbat szerettem volna valami juhar vagy bükk színűt ami jobban illik a szobámba a bútorokhoz meg a hangfalszettem többi tagjához, de olyat valahogy nem igazán találok. Illetve még egy kérdés, de ne harapjátok le rögtön a fejem, légyszi!!! A mostani Jamo e350PPL szettemnek a hozzá illő mélynyomója a Jamo e3sub. Van fennt a neten 15-20 között több darab is belőle. Az hogy szólna ha abból vennék kettőt?? Csak azért mert az tutira jól nézne ki. De ne kövezzetek meg ezért a kérdésemért!!!
Nos egy kicsit szerintem Goblin félreértetted a dolgot! A jamo MPA-201 erősítő arra lett tervezve hogy passzív mélyládákat hajtson meg. Ugyanolyan sub erősítőként használható mint az aktív ládákba építettek. Állítható a vágási frekvencia 50-150Hzig, automata bekapcsolás is van, hangerő szabályozás, tehát pontosan azonos a tudása mint a többi sub erősítőnek, csak ez külső erősítő.
A fázisfordítás hiányzik csak belőle. De úgyis a frontok között lenne a mélynyomó szóval szerintem nem lenne baj az illesztéssel. Hidalva legalább 8 ohm terhelés kell neki. 8 ohmon kivezérelve hídban 200 wattot ad le. Amihez azért elég erős hangszóró kell, és 8 ohmos. Nézegettem a monacor oldalán a hangszórókat, de valami komolyabb 25-ös vagy 30-as ami 8 ohmos az 30 fölött van. Ezért gondoltam , hogy valami duplatekercses autós mélynyomót kellene keresgélni. Találtam is a Pioneer TSW-310D4-et. 2x4 ohmos tekerccsel, ami beköthető 8 ohmra. Újonnan 22 használtan 17. Ennek a hangszórónak a honlapján 35.4 literes zárt láda, vagy 42.5 lieteres Bass reflex láda az ajánlott. Mivel annyira nem vagyok profi a tervezésben ezért gondolom hogy célszerű lenne a zárt láda. Ott sokkal kevesebb a hibalehetőség, ugyanis a portzaj nagyon nagyon zavarna ha a reflexcsövet elméretezném vagy rossz helyre tenném. A szobában sokkal jobban kihallatszana mint egy autóban. Plusz a zárt láda szerintem, ha jól van méretezve kellően gyors precíz mélyeket tud szolgáltatni. A hangszóró 20hz-től 250Hzig visz, ami abszolút tökéletes. A ládához az anyagot bútorlapszabászatnál le lehet vágatni miliméter pontosra, ki lehet vágatni a hangszóró helyét. Szóval ittthon csak össze kellene ragasztani, meg csavarozni, és rákötni az erősítőre. A jamo sub erősítőt meg persze a házimozi erősítő sub kimentére kötném. És építettem magamnak egy zárt 30centis aktív mélyládát! Kérdés hogy vajon hogy szólna a zárt láda, Illeszteni könnyebb vagy nehezebb a zárt ládát, mint a bass reflexet, a mélyei milyenek??
Nekem itt egy kicsit sok a ha. Én elmentem meghallgattam hazavittem. Igaz Drágább volt, de nem annyival, hogy építsek 50 ezerért (nem tudom pontosan mennyi,de valahol-e körül lehet ha mindent összeadsz.)egyet aztán vegyek 70 ezerért mert nem tetszik amit csináltam. Erősítő fölött az előbb elsiklottam, de igazából, ott is fent áll amit írtam, mert bár tudod a paramétereit, azt, hogy hogy fog viselkedni a ládában azt nem. Persze ha nem lennének kisérletezgetni vágyó emberek akkor nem lenne pl Vahalla kábel sem, azonban ahhoz szakértelem kell és pénz, hogy fejlessz egy olyan eszközt ami nem csak hangot ad ki, de jó is azt hallgatni. És tényleg nem bántani akarlak.
write off
Én nem szórakoznék a helyedben sub készítésével.
Nem lesz olyan, mint a gyári sohasem!
Ráadásul az olcsón kapható hangszórók nem túl jók! Ha jó lesz a láda, akkor sem fog jól szólni.
Ok. Akkor inkább várok valami jó vételre!!
-
Vendég
Nos egy kicsit szerintem Goblin félreértetted a dolgot! A jamo MPA-201 erősítő arra lett tervezve hogy passzív mélyládákat hajtson meg. Ugyanolyan sub erősítőként használható mint az aktív ládákba építettek. Állítható a vágási frekvencia 50-150Hzig, automata bekapcsolás is van, hangerő szabályozás, tehát pontosan azonos a tudása mint a többi sub erősítőnek, csak ez külső erősítő.
A fázisfordítás hiányzik csak belőle. De úgyis a frontok között lenne a mélynyomó szóval szerintem nem lenne baj az illesztéssel. Hidalva legalább 8 ohm terhelés kell neki. 8 ohmon kivezérelve hídban 200 wattot ad le. Amihez azért elég erős hangszóró kell, és 8 ohmos. Nézegettem a monacor oldalán a hangszórókat, de valami komolyabb 25-ös vagy 30-as ami 8 ohmos az 30 fölött van. Ezért gondoltam , hogy valami duplatekercses autós mélynyomót kellene keresgélni. Találtam is a Pioneer TSW-310D4-et. 2x4 ohmos tekerccsel, ami beköthető 8 ohmra. Újonnan 22 használtan 17. Ennek a hangszórónak a honlapján 35.4 literes zárt láda, vagy 42.5 lieteres Bass reflex láda az ajánlott. Mivel annyira nem vagyok profi a tervezésben ezért gondolom hogy célszerű lenne a zárt láda. Ott sokkal kevesebb a hibalehetőség, ugyanis a portzaj nagyon nagyon zavarna ha a reflexcsövet elméretezném vagy rossz helyre tenném. A szobában sokkal jobban kihallatszana mint egy autóban. Plusz a zárt láda szerintem, ha jól van méretezve kellően gyors precíz mélyeket tud szolgáltatni. A hangszóró 20hz-től 250Hzig visz, ami abszolút tökéletes. A ládához az anyagot bútorlapszabászatnál le lehet vágatni miliméter pontosra, ki lehet vágatni a hangszóró helyét. Szóval ittthon csak össze kellene ragasztani, meg csavarozni, és rákötni az erősítőre. A jamo sub erősítőt meg persze a házimozi erősítő sub kimentére kötném. És építettem magamnak egy zárt 30centis aktív mélyládát! Kérdés hogy vajon hogy szólna a zárt láda, Illeszteni könnyebb vagy nehezebb a zárt ládát, mint a bass reflexet, a mélyei milyenek??
Én nem szórakoznék a helyedben sub készítésével.
Nem lesz olyan, mint a gyári sohasem!
Ráadásul az olcsón kapható hangszórók nem túl jók! Ha jó lesz a láda, akkor sem fog jól szólni.
Szerintem a dolog megoldható, egy próbát megérne, kölcsönbe egy autós láda, s próba.
Én philips aktiv mélyládát használok, de csak szerintem kicsi 20 cm-es 8ohmos ! hangszóró van benne, s nem is nagyon referálta az igazi mélyeket,
a hangszórót kikötöttem , a kivezetést kivittem, s két 4ohmos autós mélyládát kötöttem rá , SOROSAN, hogy az ohm szám stimmeljen,
s a két 300-as láda , megfelelően látja el a helyiséget mélyhangokkal, van dübörgés.....
A vágási frekvenciát, hogy fogod beállítani rajta? A láda saját erősítőjét? Valahonnan power kell kapjon. A végen, Ha ezekkel tisztában vagy es magadban mindenre válaszoltál, nem szeretném elvenni a kedved semmiképpen, de a szobából kiindulva túl sokat a hang fizikájáról, a rezgesek elnyeletéséről vagy éppen erősítéséről vajmi keveset tudhatsz. En biztos nem tudnám en a megfelelő kivárasara szavazok. Egyébként a fórumon van egy 7es mordaunt talán megérne megkérdezni megvan-e meg es ha igen akkor biztos lehet kicsit alkudni is most mar.
Picit azért write-only módban vagy, konkrét dolgokat kérdezett...
Sziasztok! A mélynyomóm még sajna nem kelt el, de közben a heco, meg a jbl igen amiket kinéztem Szóval nézelődtem, gondolkodtam. Szerintetek milyen lenne valami jó kis autós duplatekrcses 30as hangszóró zárt ládában egy jamo mpa-201-el meghajtva???
Bár ezt az MPA-201 -et erre (is) találták ki:
(a képen 101 van, de tökugyanaz funkcióra)
Elméletben jónak hangzik, nem is ötforintos cucc volt. De gyakorlatban szerintem nem annyira működőképes.
Asszem pont egy Pioneer WX301 -el próbáltunk ki régebben mi lenne ha...
De nemigazán működött a dolog, gyenge volt és baromi lassú. Kocsiban príma volt pedig.
Szerintem várjál, elég sűrűn bukkannak fel normális sub-ok jó áron errefelé.
A vágási frekvenciát, hogy fogod beállítani rajta? A láda saját erősítőjét? Valahonnan power kell kapjon. A végen, Ha ezekkel tisztában vagy es magadban mindenre válaszoltál, nem szeretném elvenni a kedved semmiképpen, de a szobából kiindulva túl sokat a hang fizikájáról, a rezgesek elnyeletéséről vagy éppen erősítéséről vajmi keveset tudhatsz. En biztos nem tudnám en a megfelelő kivárasara szavazok. Egyébként a fórumon van egy 7es mordaunt talán megérne megkérdezni megvan-e meg es ha igen akkor biztos lehet kicsit alkudni is most mar.
Ha értesz a hangfal építéshez és tervezéshez akkor hajrá, én megvárnám, hogy jöjjön valami más helyettük. Mindíg jön
Ok. Nem azt mondom hogy nagy mester vagyok, de építettem már mélynyomót igaz kocsiba. Ott a külső nem volt annyira fontos mert kárpitot kapott szóval nyilván az egyszerübb viszont nagyon jól sikerült! Amit néztem az egy pioneer TSW-310D4 annak 34,5 literes zárt ládát javasol a gyártó. A zárt láda mindig jobb mivel kevesebb az esély arra hogy elrontsam. Egy előre sugárzó 33x33x33as netto űrtartalmú láda megcsinálása nem túl bonyolult dolog. Ami a problámásabb hogy jól is nézzen ki de egy kis fantáziával meg egy két ellesett paraktikával meg lehet oldani. A legegyszerűbb ha MDFből építek egy alapvázat, és arra kívülről valami bükkszínű bútorlapot ragasztok+ belülről hozzácsavarozom. Elölapnak MDF menne élkerekítve mind a négy éle, és szépen igényesen lefestve valami szürke vagy talán fekete színre, majd lelakkozva. Így kapnék egy elég merev dupla rétegű ládát, ami ha szépen van megcsinálva szerintem jól is nézne ki. Kérdés hogy a Jamo erősítő megfelelne ilyen jellegű felhasználásra?? Szerintetek megéri belevágni vagy inkább várjak valami kész mélynyomóra???
Sziasztok! A mélynyomóm még sajna nem kelt el, de közben a heco, meg a jbl igen amiket kinéztem Szóval nézelődtem, gondolkodtam. Szerintetek milyen lenne valami jó kis autós duplatekrcses 30as hangszóró zárt ládában egy jamo mpa-201-el meghajtva???
Ha értesz a hangfal építéshez és tervezéshez akkor hajrá, én megvárnám, hogy jöjjön valami más helyettük. Mindíg jön
És a heco vitas sub30a-ról mi a véleményetek?
Ilyenem van, az árát simán éri. Jó mélyre megy, nagy hangnyomással, ha kell. A mélyei lomhák, de ez az ilyen árkategória sajátja. Filmekhez (meg gondolom tuctuc zenéhez is) simán megfelel, ez a lomhaság sokpontegyes, hangszeres koncerteknél jön elő.
Az utód "Victa"szériával sok probléma volt, a reflexnyílás portzajossága miatt, ezzel nem.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
És a heco vitas sub30a-ról mi a véleményetek?? Az is viszonylag jó áron van használtan 50! Bár abban már 30as van, és az már lehet hogy nagy és nem lenne valami precíz mélye?? De azt sem tudom a heco milyen ligában játszik??? A JBL baromi jól néz ki, meg a kocsimban is JBL mélynyomó van és nagyon király, csak az mivel szürke lehet kilógna a rendszerből, mivel nekem minden világos. Szerintetek a JBL hogy nézne ki a szobámban???
Heco -kat meg kell hallgatni, elég nagy a szórás a különböző modellek között.
A JBL 45k-ért nagyon jónak tűnik, ennyi pénzért nemigen van jobb.
Az nem olyan rossz. Ha nézelődsz véletlenül se vegyél olcsóbb Wharfedale subot (WH-210, Powercube 10), ők a harmatos lepkefing kategóriában versenyeznek.
És a heco vitas sub30a-ról mi a véleményetek?? Az is viszonylag jó áron van használtan 50! Bár abban már 30as van, és az már lehet hogy nagy és nem lenne valami precíz mélye?? De azt sem tudom a heco milyen ligában játszik??? A JBL baromi jól néz ki, meg a kocsimban is JBL mélynyomó van és nagyon király, csak az mivel szürke lehet kilógna a rendszerből, mivel nekem minden világos. Szerintetek a JBL hogy nézne ki a szobámban???
Ezt annó hallottam rendszerbe kötve én is, elég korrekt...ÉS az ára sem egy horror, már a mai árakat figyelembe véve, és a kapott értéket. http://avland.hu/sa_termekek/i_aktiv_me ... index.html
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Az nem olyan rossz. Ha nézelődsz véletlenül se vegyél olcsóbb Wharfedale subot (WH-210, Powercube 10), ők a harmatos lepkefing kategóriában versenyeznek.
Egyet értek...Szerintem ha veszel akkor minimum egy ilyet érdemes, vagy legalábbis e körül a kategória körül. Ahogy elnézem azért nem olyan kicsi az a szoba ahol vagy.. Kell oda a jó szub.
http://proteusaudio.hu/index.php?/Subwo ... -subwoofer
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Itt debrecenben van egy JBL e150P, az tetszik nagyon!!
Viszont a mélynyomó membránfelületét még mindig kicsinyellem, ha ezt el tudom adni, valami 25ösre lehet lecserélem! Itt debrecenben van egy JBL e150P, az tetszik nagyon!! Jah meg az erősítőt egy HK-ra, amit Btaman ajánlott vagy valami hasonlóra! De már így is király lett nagyon!!
Nem feltétlen kell a két front közé, akár a jobb front mellé is teheted, ha van ott hely. Lényeg, hogy ne sarokban legyen. A sub-ot 80Hz-re állítsd, így a frontok és a mozierősítő nyakából is leveszed a legmélyebb frekik terhelését, így tisztább közepeket is kapsz.
Valóban így 80Hz környékén szól talán a legszebben!!! A sub viszont a frontok között marad, mert így teljesen összhangban van a frontok hangjával, nem lóg ki közülük, olyan mintha a frontokból jönne a mély is pedig nagyon nem!! Köszönöm a sok hasznos tanácsot, kaptam egy új házimozit tőletek!!!