Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Szia!

Ezt már itt is megkérdezted

Persze tudom emlékszem rá csak érdekelt pár beállítás es film után mi a vélemény, mert én is hm erősítőt cserélek(eddig H/K a befutó)
és gyűjtöm az infókat a vasakról,márkákról.

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: harvester »

Hali!
Ha jól emlékszem te adtad el a H/K -t es most vetted az Arcam-ot ,mi a tapasztalat megérte váltás?(ha tévedek akkor bocs)

Szia!

Ezt már itt is megkérdezted

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Újdonsült Arcam AVR 250 tulajként az lenne a kérdésem, a "Trim" funkciónál károsíthat-e bármit, ha játszok a Volt-okkal?
Idézek a manualból:
Input trims
: Allows the adjustment of the input sensitivity of the analogue inputs (in Volts rms) so that each one achieves the optimum dynamic range and sounds similar in loudness to the others.
Available level settings are:
LOW 0.5V,
MEDIUM 1V,
REFERENCE 2V,
HIGH 4V.
The reference level of 2V should be appropriate for most inputs. If a source is very quiet compared with the other sources you can increase its loudness by selecting the MEDIUM 1V or LOW 0.5V settings

ASUS Xonar Essence ST-ről használom, H6 analóg 5.1-el.

Hali!
Ha jól emlékszem te adtad el a H/K -t es most vetted az Arcam-ot ,mi a tapasztalat megérte váltás?(ha tévedek akkor bocs)

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 644

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Mi a kisebb helyiség??? 15-16 m2-re szerintem nem való a 7.1, 12-n pedig kifejezetten zavaró (próbáltam...). Valahova Neked is ülnöd kell és a füleiddel érzékeled majd, hogy nem tudják magukat kifutni a hangfalak, zavaró lesz az egész. 5.1-et javasolok, de anyagtól függően egy jó sztereóval 2.1-et is érdemes kipróbálni, ha kicsi a tér, meg fogsz lepődni...
Osu no seishin!

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: harvester »

Újdonsült Arcam AVR 250 tulajként az lenne a kérdésem, a "Trim" funkciónál károsíthat-e bármit, ha játszok a Volt-okkal?
Idézek a manualból:
Input trims
: Allows the adjustment of the input sensitivity of the analogue inputs (in Volts rms) so that each one achieves the optimum dynamic range and sounds similar in loudness to the others.
Available level settings are:
LOW 0.5V,
MEDIUM 1V,
REFERENCE 2V,
HIGH 4V.
The reference level of 2V should be appropriate for most inputs. If a source is very quiet compared with the other sources you can increase its loudness by selecting the MEDIUM 1V or LOW 0.5V settings

ASUS Xonar Essence ST-ről használom, H6 analóg 5.1-el.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szerintem a 7.1 ugyan úgy való kisebb szobába is. Persze minden relatív kinek mihez mi a kicsi. Mindenesetre, ha az erősítő tudja a biampot, a 6-os, 7-es csatornát felhasználhatod a frontok javítására. Egy kolléga úgy fogalmazott, olyan ez mintha kicserélnéd az autódat 4wd-re És tényleg olyan. Finomabban veszi az akadályokat, szebb a leképzése, a téralkotása, valahogy gördülékenyebben játsza le a zenéket.Természetesen csak saját véleményem volt,mert jelenleg még nincs7.1-es erősítőm (1 hónap és lessz7.2-es)és jelenleg az elképzelésem szerint +2 csatornát 2.zónaként fogom használni a hálóban és BD filmhez kapcsolom át 7.2-re mert ugye dvd filmnél csak plussz két hangfal/ha jól tudom?/
De jó az ötleted és kipróbálom azt is!

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: szenszej »

Szerintem a 7.1 ugyan úgy való kisebb szobába is. Persze minden relatív kinek mihez mi a kicsi. Mindenesetre, ha az erősítő tudja a biampot, a 6-os, 7-es csatornát felhasználhatod a frontok javítására. Egy kolléga úgy fogalmazott, olyan ez mintha kicserélnéd az autódat 4wd-re És tényleg olyan. Finomabban veszi az akadályokat, szebb a leképzése, a téralkotása, valahogy gördülékenyebben játsza le a zenéket.
Igen, ez biztosan így van, de gondot okozna a szobában a +2 hangfal elhelyezése.
Köszi az infót!

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csak te tudhatod, hogy elégedett vagy a CAV hnagfalszettel, vagy azt is akakrod cserélni.
A 2 front Hivox tuningos 1 - 2 éve. Azóta szebb a hangja az biztos! Igazság szerint nincs összehasonlítási alapom más hangfalakkal. A hátsók is jók. Azért jó lenne hallani más dobozokat is 1 - 2 rock számmal. Mozira biztosan nagyon jók.
Nem tudom Miskolc és környékén hol lehetne meghallgati dobozokat. Jut eszembe: a Médiamarkt-ban van lehetőség. Majd még gondolkodom ezen...

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az mindig az ártól függ,de szerintem külön hirdesd meg úgy jobban jársz és ha valamit megvesznek akkor megveszed az újat és nem maradsz mozi nélkül!(mert az kibírhatatlan
Lenne:-)

jaja! így lesz...

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Kissebb szobába nem is való a 7.1 én is 5.1 párti vagyok:-)
Szerintem a 7.1 ugyan úgy való kisebb szobába is. Persze minden relatív kinek mihez mi a kicsi. Mindenesetre, ha az erősítő tudja a biampot, a 6-os, 7-es csatornát felhasználhatod a frontok javítására. Egy kolléga úgy fogalmazott, olyan ez mintha kicserélnéd az autódat 4wd-re És tényleg olyan. Finomabban veszi az akadályokat, szebb a leképzése, a téralkotása, valahogy gördülékenyebben játsza le a zenéket.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

JAz jutott eszembe, hogy együtt a komplett rendszert 5.1-es CAV hangdobozok + CAV mélynyomó + a HK132-őt éredemesebb meghirdetni egyben?

Csak te tudhatod, hogy elégedett vagy a CAV hnagfalszettel, vagy azt is akakrod cserélni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ja. Nem is nagy méretű szobában van a jelenlegi renszer sem. Az jutott eszembe, hogy együtt a komplett rendszert 5.1-es CAV hangdobozok + CAV mélynyomó + a HK132-őt éredemesebb meghirdetni egyben?
Ebben van vmi tapasztalatotok?
Az mindig az ártól függ,de szerintem külön hirdesd meg úgy jobban jársz és ha valamit megvesznek akkor megveszed az újat és nem maradsz mozi nélkül!(mert az kibírhatatlan Lenne:-)

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ja. Nem is nagy méretű szobában van a jelenlegi renszer sem. Az jutott eszembe, hogy együtt a komplett rendszert 5.1-es CAV hangdobozok + CAV mélynyomó + a HK132-őt éredemesebb meghirdetni egyben?
Ebben van vmi tapasztalatotok?

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni.
Köszi a véleményt!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni. Kezdésnek jó ,legalább van miből alkudni(ez a divat manapság)

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Én Pioneer-t néztem ki magamnak. Egyelőre még nem tudom, hogy melyok típust fogom választani. Az biztos, hogy 5.1-est szeretnék. Rock zenéhez és házimozihoz fogom használni. Olyan 100-120 ezer lenne rá nem sokára + HK132 ára, ha sikerül eladni.
Később szeretném lecserélni a CAV hangafalrendszeremet is. Azt még nem tudom milyenre.
Lehet, hogy az adás-vételben fogok nézelődni.
Köszi az infót!

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Le szeretném cserélni a H/K 132 -es erősítőmet vmi újabbra. Szerintetek mennyiért lehet betenni ezt az erősítőt az adás-vétel fórumba?

40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

1-2éve 40e körül kelt el itt.
H/k-t veszel te is?
Én az avr370-re gyúrok te mit néztél ki?

Én Pioneer-t néztem ki magamnak. Egyelőre még nem tudom, hogy melyok típust fogom választani. Az biztos, hogy 5.1-est szeretnék. Rock zenéhez és házimozihoz fogom használni. Olyan 100-120 ezer lenne rá nem sokára + HK132 ára, ha sikerül eladni.
Később szeretném lecserélni a CAV hangafalrendszeremet is. Azt még nem tudom milyenre.
Lehet, hogy az adás-vételben fogok nézelődni.
Köszi az infót!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok!
Le szeretném cserélni a H/K 132 -es erősítőmet vmi újabbra. Szerintetek mennyiért lehet betenni ezt az erősítőt az adás-vétel fórumba?
Köszi!
1-2éve 40e körül kelt el itt.H/k-t veszel te is?
Én az avr370-re gyúrok te mit néztél ki?

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!
Köszi!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Meg egy fontos dolgot elfelejtettem az az ar!
OLyan 300-400 euro között keresgelek.
Ennyiért a adás-vétel fórumon jó vasak vannak(ha jól emlékszem carlos33 fórumtársnak,pl) érdemes egy jó használt erősítővelIndítani kezdésnek mert ha nem jön be akkor kis bukóval tovább tudsz lépni az Onkyo az eggyik legöregebb hm gyártó és tudja mitől kopog át a szomszéd!:-)

/sajnos a hifi hobbinak van sötét oldala amikor a hangminőség nem a hangfalból erősítőből a fülön át jut el az agyba hanem kikerüli a fület és az agy diktál és csak a pénz vagy a józanész szab határt a hifi vásárláson, és megfeletkezünk a zene halgatásról és a mozizásról.
Ez félig saját tapasztalat is,sok sikert hogy minél előbb megtaláld a neked megfelelő vasat és hosszú évekig használd!/

h.tony
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Meg egy fontos dolgot elfelejtettem az az ar!
OLyan 300-400 euro között keresgelek.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ezeket akarom hajtani. http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p600.html
En an onkyo tx-nr606 vagy 616 amit talaltam.
Ps3/4hez akarom ,meg termeszetesen bd-filmeket nezni. A szoba meretet nem igen tudom. az majd eldöl.
Jó döntés lehet de minél nagyobb modelszámú erősítőt választasz annál jobb a hangminőség 2.0Is(alapmodelt ne)nem ismerem az onkyo-t de nem fogsz benne csalódni,sok sikert!:-)

h.tony

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Ezeket akarom hajtani. http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p600.html
En an onkyo tx-nr606 vagy 616 amit talaltam.
Ps3/4hez akarom ,meg termeszetesen bd-filmeket nezni. A szoba meretet nem igen tudom. az majd eldöl.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok,

MOst akarok venni egy erösitöt thx tanusitvannyal. De nem tudom milyet. Legalabb csatornankent 100w-os teljesitmeny.
Tippek? hasznaltan akrom venni.
üdv.Tony
Ha jól emlékszek 100w alatt nem sok van(gondolom 8ohm-on érted a100w-ot)kicsit több infó jó lenne hogy segítsünk pl.:hangfal,stb

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”