Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Kissebb szobába nem is való a 7.1 én is 5.1 párti vagyok:-)
Ja. Nem is nagy méretű szobában van a jelenlegi renszer sem. Az jutott eszembe, hogy együtt a komplett rendszert 5.1-es CAV hangdobozok + CAV mélynyomó + a HK132-őt éredemesebb meghirdetni egyben?
Ebben van vmi tapasztalatotok?
40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni.
Köszi a véleményt!
40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni. Kezdésnek jó ,legalább van miből alkudni(ez a divat manapság)
Én Pioneer-t néztem ki magamnak. Egyelőre még nem tudom, hogy melyok típust fogom választani. Az biztos, hogy 5.1-est szeretnék. Rock zenéhez és házimozihoz fogom használni. Olyan 100-120 ezer lenne rá nem sokára + HK132 ára, ha sikerül eladni.
Később szeretném lecserélni a CAV hangafalrendszeremet is. Azt még nem tudom milyenre.
Lehet, hogy az adás-vételben fogok nézelődni.
Köszi az infót!
Kissebb szobába nem is való a 7.1 én is 5.1 párti vagyok:-)
Le szeretném cserélni a H/K 132 -es erősítőmet vmi újabbra. Szerintetek mennyiért lehet betenni ezt az erősítőt az adás-vétel fórumba?
40-et kicsit vastagnak gondolok érte, de talán elmegy annyiért, meg lehet próbálni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
1-2éve 40e körül kelt el itt.
H/k-t veszel te is?
Én az avr370-re gyúrok te mit néztél ki?
Én Pioneer-t néztem ki magamnak. Egyelőre még nem tudom, hogy melyok típust fogom választani. Az biztos, hogy 5.1-est szeretnék. Rock zenéhez és házimozihoz fogom használni. Olyan 100-120 ezer lenne rá nem sokára + HK132 ára, ha sikerül eladni.
Később szeretném lecserélni a CAV hangafalrendszeremet is. Azt még nem tudom milyenre.
Lehet, hogy az adás-vételben fogok nézelődni.
Köszi az infót!
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a H/K 132 -es erősítőmet vmi újabbra. Szerintetek mennyiért lehet betenni ezt az erősítőt az adás-vétel fórumba?
Köszi!
1-2éve 40e körül kelt el itt.H/k-t veszel te is?
Én az avr370-re gyúrok te mit néztél ki?
Sziasztok!
Köszi!
Meg egy fontos dolgot elfelejtettem az az ar!
OLyan 300-400 euro között keresgelek.
Ennyiért a adás-vétel fórumon jó vasak vannak(ha jól emlékszem carlos33 fórumtársnak,pl) érdemes egy jó használt erősítővelIndítani kezdésnek mert ha nem jön be akkor kis bukóval tovább tudsz lépni az Onkyo az eggyik legöregebb hm gyártó és tudja mitől kopog át a szomszéd!:-)
/sajnos a hifi hobbinak van sötét oldala amikor a hangminőség nem a hangfalból erősítőből a fülön át jut el az agyba hanem kikerüli a fület és az agy diktál és csak a pénz vagy a józanész szab határt a hifi vásárláson, és megfeletkezünk a zene halgatásról és a mozizásról.
Ez félig saját tapasztalat is,sok sikert hogy minél előbb megtaláld a neked megfelelő vasat és hosszú évekig használd!/
Meg egy fontos dolgot elfelejtettem az az ar!
OLyan 300-400 euro között keresgelek.
Ezeket akarom hajtani. http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p600.html
En an onkyo tx-nr606 vagy 616 amit talaltam.
Ps3/4hez akarom ,meg termeszetesen bd-filmeket nezni. A szoba meretet nem igen tudom. az majd eldöl.
Jó döntés lehet de minél nagyobb modelszámú erősítőt választasz annál jobb a hangminőség 2.0Is(alapmodelt ne)nem ismerem az onkyo-t de nem fogsz benne csalódni,sok sikert!:-)
Ezeket akarom hajtani. http://www.teufel.de/heimkino-thx/syste ... -p600.html
En an onkyo tx-nr606 vagy 616 amit talaltam.
Ps3/4hez akarom ,meg termeszetesen bd-filmeket nezni. A szoba meretet nem igen tudom. az majd eldöl.
Sziasztok,
MOst akarok venni egy erösitöt thx tanusitvannyal. De nem tudom milyet. Legalabb csatornankent 100w-os teljesitmeny.
Tippek? hasznaltan akrom venni.
üdv.Tony
Ha jól emlékszek 100w alatt nem sok van(gondolom 8ohm-on érted a100w-ot)kicsit több infó jó lenne hogy segítsünk pl.:hangfal,stb
Sziasztok,
MOst akarok venni egy erösitöt thx tanusitvannyal. De nem tudom milyet. Legalabb csatornankent 100w-os teljesitmeny.
üdv.Tony
Mik az elvárások, mire akarod használni?Mekkora szobába lenne, miket hajtana?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Sziasztok,
üdv.Tony
Igényeid? (HDMI, 3D, HD hang dekódolás, lan, usb, stb...)
Árkeret?
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Sziasztok,
üdv.Tony
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném.Próbálgatom beállítani a Marantz erősítőt,de rengeteg beállítási lehetőség van.Szükségem lenne egy magyar nyelvű haszálati útmutatóra.Tudnátok ebben segíteni hol tudnék beszerezni,venni,kölcsön kérni,vagy bármilyen megoldás érdekelne.
Marantz Sr 7005 erősítőhöz kellene.
Aki tud légyszi segítsen.
Köszönettel Atléta!
Gratua a Marantzhoz! Leldl benne örömod es jó probalgatast
Milyen Tannoy hangfalaid vannak ha nem titok?
Haver is most vett egy kis malacot. 1403-ast és ahhoz ő is először Tannoy V1-eket nézett, de végül Monitor Audio lett M szériából.
Szia.Nem titok.Régi széria.Mx3,Mx1,Mxc
Tudom,hogy nem nagy dobozok,de nagyon szépen szólnak.Ezek is kb tizenévesek,mint a Sony erősítőm.
Hangerő és a torzítás problémád csak a Sony erősítőd minősíti(gyenge volt a teljesítménye mindegy hány 100w-os volt papíron)
Marantz/Tannoy páros jó döntés gratula!
Falbontásra HILTI-nél nincs jobb!;-)
Ha otthon leszek tuti ezt fogom megnézni először!!Kíváncsi vagyok én is,hogy állnak a db-szintek.
Köszönöm a segítséget!
Milyen Tannoy hangfalaid vannak ha nem titok?
Haver is most vett egy kis malacot. 1403-ast és ahhoz ő is először Tannoy V1-eket nézett, de végül Monitor Audio lett M szériából.
Az első kérdés a dB-ekről nem at equalizer beállításokra vonatkozott, nahem a chanel levelre. Ha a távon van Level gomb, azt nyomkodva is végignézheted az egyes csatornák jelszintjét.
Azért írom ezt, mert más márkáknál (pl. Pio, Onkyo) a mikrofon indokolatlanul leveszi a csatornák jelszintjét -4 dB-lel is akár. Ha a frontokat visszaállítjuk 0 dB-re és a többi csatornát is ugyanennyivel, akkor visszajön az erősítők ereje.
Ha otthon leszek tuti ezt fogom megnézni először!!Kíváncsi vagyok én is,hogy állnak a db-szintek.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Hétvégén sikerült megvennem a Marantz sr7005-ös erősítőt.Gyönyörű,hibátlan állapotban van a masina.Első nekifutásra összeraktam a hangfalaimmal rákötöttem ps3,médialejátszó és kipróbáltam.Azt hittem,hogy a Sony str-db840 után lebontja nekem a 4-ik emeletet,de nem ez történt.Sajnos első nekifutásra nem azzal kezdtem,hogy a mérőmikrofonnal bemérjem a hangfalaimat,így a bent lévő beállításokkal kezdtem neki.Túl visszafogott volt a hangerő.Majd mikor bemértem a Tannoy családot rájöttem,hogy bizony itt nem is lesz házbontás viszont rengeteget javult a hangzás.Arra jöttem rá,hogy a Marantz nagyon vigyáz az én kis Tannoy családomra.Nagyobb hangerőn sem esett szét a Tannoy hangja meglepetésemre mélyek is jöttek a hangfalamhoz mérten rendesen.Nagyon szépen szólt.Viszont a Sonynál az volt,hogy fél hangerőnél nagyon szólt,de nem szépen.Utánna meg még vissza volt a fele,de nem tudtam volna feljebb tekerni,mert élvezhetetlen lett volna.Nyilván a hangfalaim mérete végett.Itt viszont már nincs vissza a fele, viszont nagyon szól és szépen.Még rengeteg beállítás előtt állok,mert nem volt időm beállogatni rendesen.Meg csak hétvégente vagyok otthon.Viszont esetleg ha van köztetek olyan akinek ilyen erősítője van,az legyenszíves írjon,mert lenne jó pár kérdésem,ha nem gond persze.Remélem nem untattalak benneteket az első benyomásommal,de írtam hogy megosztom Veletek.További szép napot Mindenkinek!!
Hangerő és a torzítás problémád csak a Szony erősítőd minősíti(gyenge volt a teljesítménye mindegy hány 100w-os volt papíron)Marantz/Tannoy páros jó döntés gratula!
Falbontásra HILTI-nél nincs jobb!;-)
Szia.Megtudom nézni,hogy miket állított be,de nem tudom módosítani őket.Szerintem,csak ha 0-ról elkezdem és manuálisan csinálom csak úgy tudom állítani.De még nagyon az elején vagyok és sok az állítási lehetőség,ráadásul a magyarnyelvű nyomtatvány másik marantzhoz való,csak részben tudom használni.Szóval vannak még lehetőségek a betyárban
Az első kérdés a dB-ekről nem az equalizer beállításokra vonatkozott, nahem a chanel levelre. Ha a távon van Level gomb, azt nyomkodva is végignézheted az egyes csatornák jelszintjét.
Azért írom ezt, mert más márkáknál (pl. Pio, Onkyo) a mikrofon indokolatlanul leveszi a csatornák jelszintjét -4 dB-lel is akár. Ha a frontokat visszaállítjuk 0 dB-re és a többi csatornát is ugyanennyivel, akkor visszajön az erősítők ereje.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Én ebből azt vettem le, hogy tetszik a Marantz és nem bántad meg a vásárlást, tehát nem ajánlottunk rosszat!
Biztosan kell egy kis idő megismerni az erősítőt!
Sok jó filmet és zenét kívánok hozzá!
Tetszik nagyon,viszont kb 12 éve hasznátam a Sonyt és még szoknom kell a Marantzot.De szerintem hamar hozzászokok a jóhoz
Köszi a jókívánságot,és köszi a segítséget!!