Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Htpc (Home Theatre PC)
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Htpc (Home Theatre PC)
Nos, megnéztem egy ilyen "SACD ISO" fájlt. Ezen nincs semmilyen fájlrendszer, a CDA-hoz hasonlóan trackek vannak rajta.
Kiírtam egy DVD lemezre, a Windows fel se ismerte, azt hitte (üres) írható DVD lemez... Linux Felismerte hogy "audio lemez", de nem tudta lejátszani.
A Raspbmc-vel végül is nem néztem meg, de az XBMC fórumán emlegetnek egy béta állapotú add-ont, ami DSD-t tud lejátszani...
Röviden összefoglalva: a Raspberry Pi + XBMC (Raspbmc) nem tudja egyelőre lejátszani az SACD-t (se lemezről, se ISO-fájlból)!
Tudnál linket mellékelni? Én csak olyat találtam, hogy a linux még nem tudja lejátszani a tudomány jelenlegi állása szerint.
Htpc (Home Theatre PC)
Tudnál adni egy ilyen fájlt? Kipróbálnám a Raspbmcvel...
Nos, megnéztem egy ilyen "SACD ISO" fájlt. Ezen nincs semmilyen fájlrendszer, a CDA-hoz hasonlóan trackek vannak rajta.
Kiírtam egy DVD lemezre, a Windows fel se ismerte, azt hitte (üres) írható DVD lemez... Linux Felismerte hogy "audio lemez", de nem tudta lejátszani.
A Raspbmc-vel végül is nem néztem meg, de az XBMC fórumán emlegetnek egy béta állapotú add-ont, ami DSD-t tud lejátszani...
Röviden összefoglalva: a Raspberry Pi + XBMC (Raspbmc) nem tudja egyelőre lejátszani az SACD-t (se lemezről, se ISO-fájlból)!
- Sedwick
- Nincs visszaút

- Értékelés: 29
Htpc (Home Theatre PC)
ha nem lennek olyan messze mar postaznam is az 56os atit a szekreny melyerol.remelem sikerul talalni valakit.esetleg dobj fel a gepre ideiglenesen egy win 8ast,azzal mit kezd!!
Biost frissítettem és már felismeri a HDMI-t.
A probléma ott van, hogy elég gubancos hangot kicsikarni belőle.
Így van most összekötve a rendszer: PC-HDMI-erősítő-HDMI- TV
jelenség:
- ccc újrarakás után a catalystban az audio résznél nem aktív a HDMI, csak a hangszóró és a Digital Optokai
- csak akkkor van hang, ha a TV van rákötve a VGA-ra (elsősorban nem azon nézem a filmeket, ezért gond ez.- projektor)
- ekkor a lejátszóeszközöknél megjeleníti a Sony erősítőmet, mint HDMI eszköz- hang van
- ha átrakom a projektorra a 2. kijelzőt akkor el is tűnik az eszközök közül és csak az eddigi 2 eszközt jeleníti meg és a Sony HDMI-t nem csatlakoztatott eszköznek írja- hang nincs
felraktam a realtek honlapjáról a legfrissebb drivert:
- realtek HD hangkezelőben nincs HDMI fül, a jobb oldali ikonos felsorolásban nem aktív a HDMI, mintha lenne ilyen kimenet, de nincs bedugva semmi (halványabb az ikon)
- változás nincs, csak akkor van hang, ha TV-re rakom a VGA-t- ekkor is elsődleges a monitorom, mint korábban is minden esetben
- Sedwick
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
ha nem lennek olyan messze mar postaznam is az 56os atit a szekreny melyerol.remelem sikerul talalni valakit.esetleg dobj fel a gepre ideiglenesen egy win 8ast,azzal mit kezd!!
Szia!
Ma tudtam kipróbálni a haver 5450 HDMI-s kártyáját. Mielőtt beraktam, leszedtem a catalystot és ezzel újra telepítettem. A HDMI telepítő ugyan azt írja ki, tehát: "Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó.".
ötlet? win8-at nem szeretnék még felrakni.
Amit még észrevettem a mostani próbálkozásnál, hogy a win7 mikor bebootolt első berakásnál az 5450, kiírta hogy telepíti az új hardvereket és ott a grafikust kipipálta hogy megvan, de az audio-nál csak a win7-es körbe-körbe forgó keresés ikon látszódott (homokóra) és nem ért a végére, még most is azt látnám, ha nem nyomtam volna a bezár gombra.
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor pontosítok ps3 iso, meg mèg kitudjamilyen iso, lènyeg a lènyeg, a linux hozzájuk sem szagol.
Tudnál adni egy ilyen fájlt? Kipróbálnám a Raspbmcvel...
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel most szerintem nagyon sokat segítettél, ha jól értem kernelt kell fordítanom(fordítatnom valakivel:D)
Eppen eddig jutottunk ezzel legutobb
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel most szerintem nagyon sokat segítettél, ha jól értem kernelt kell fordítanom(fordítatnom valakivel:D)
Én Raspbmc-t használok, és van lefordított UDF kernelmodulja: /lib/modules/3.6.11/kernel/fs/udf/udf.ko
Htpc (Home Theatre PC)
Megérte gondolkodni- az egyik havernak van egy félredobott ATI 5450-e. Kipróbálom azzal- hívom is....
Szia!
Ha nem sikerül, írd meg merre laksz, ha pest közelébe összehozhatunk egy próbát, az én kártyámmal.
- Sedwick
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Megérte gondolkodni- az egyik havernak van egy félredobott ATI 5450-e. Kipróbálom azzal- hívom is....
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Értem-értem, sajnos igazad lehet, sőt még gari is lenne rá ha igazolódna a dolog. Most már csak egy gubanc van- nincs a környezetemben HDMI-s VGA-s kollega. Gondolkodom honnan lehetne szerválni egyet.
- Sedwick
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Nem azt mondom hogy szart vettel,hanem hogy nem jut eszembe mas lehetoseg.Ha nem probalod ki a cseret,lehet nem fogsz rajonni hogy mi a problema.
Értem-értem, sajnos igazad lehet, sőt még gari is lenne rá ha igazolódna a dolog. Most már csak egy gubanc van- nincs a környezetemben HDMI-s VGA-s kollega. Gondolkodom honnan lehetne szerválni egyet.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi...most vettem a kártyát , igaz nem újonnan- pár hónapos volt, de láttam a számlát is, így biztos hogy nem leharcolt darab- ettől még lehet hogy rossz---- értem én.
Tehát látnia kellene alapból, vagy telepítés után lehetne látni az eszközt....vagy azért nem tudom telepíteni, mert nem érzékeli a HDMI-t. (Tyúk vagy a tojás:)
Nem azt mondom hogy szart vettel,hanem hogy nem jut eszembe mas lehetoseg.Ha nem probalod ki a cseret,lehet nem fogsz rajonni hogy mi a problema.
- Sedwick
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
szerintem kerj kolcson egy masik hasonlo videokartyat.nalam regebben ezzel a win el,hasonlo ati val,mas alaplap,proci,siman megjelent a hdmi hangezkoz.soha nem volt gond .
Köszi...most vettem a kártyát , igaz nem újonnan- pár hónapos volt, de láttam a számlát is, így biztos hogy nem leharcolt darab- ettől még lehet hogy rossz---- értem én.
Tehát látnia kellene alapból, vagy telepítés után lehetne látni az eszközt....vagy azért nem tudom telepíteni, mert nem érzékeli a HDMI-t. (Tyúk vagy a tojás:)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Sajnos napok óta szívok egy egyszerűnek vélt beállítással, ami nem más, mint HDMI kábellel hang átküldése AV erősítőre. Nem nagyon szoktam tanácsot kérni, inkább keresgetek googlin stb. Most is túl vagyok ezen a fázison, de eddig semmi használható. Végeredmény szerintem az lesz, hogy "rakd újra a gépet"- amit nem akarok, kb 1 hónapos win7 64bit van rajta, tehát ha lenne más megoldás, az nagyon felemelő volna.
A helyzet:
- win7 64bit
- ati HD7750
- GA-MA770 alaplap
- X2 5000+ proci
- STR-DG820: http://www.sony.hu/product/hcs-home-cin ... /str-dg820
Legújabb ATI catalyst, és legújabb Realtek van a gépen.
Letöltöttem a Realtek honlapjáról az ATI HDMI Audio Device-t : http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false ....... Itt kezdődik a probléma.
Nem tudom telepíteni a programot, mert a telepítés vége előtt kiírja, hogy:
"Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó."
Így kilép a telepítésből. Független, hogy az erősítő be van e kapcsolva arra a bemenetre vagy nincs. Ha be van, akkor monitorként értelmezi az ATI és meg is jeleníti a catalystban azt.
Google-ban a következőket találtam és próbáltam ki:
- nem 64bit-es drivert töltöttem le - találtam Vista 64/7 64bit-est R270---ugyan azt írta ki
- töröljem le a realtek és ATI drivert és csak az ATI HDMI Audio Device-t rakjam fel----ugyan azt írta ki
- biosban tíltsam le az integrált AUDIO-t- ugyan azt írta ki
- verziók nem kompatibilisak a géppel, próbáljak régebbit leszedni- R228-től egészen napjainkban kiadott verzióval is azt írja ki
az eszközkezelő nem is hozza, illetve írja hogy lenne HDMI audio (nem tudom hogy program telepítése előtt hogy kéne viselkednie- tehát látnia kellene e vagy nem), csak Realtek High Definition Audio-t hozza és passz. A lejátszó eszközöknél sem jeleníti meg.
Ha van valakinek észrevétele vagy ötlete, mit próbáljak még ki az újratelepítésen kívül, azt nagyon megköszönném
-
szerintem kerj kolcson egy masik hasonlo videokartyat.nalam regebben ezzel a win el,hasonlo ati val,mas alaplap,proci,siman megjelent a hdmi hangezkoz.soha nem volt gond .
- Sedwick
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Sajnos napok óta szívok egy egyszerűnek vélt beállítással, ami nem más, mint HDMI kábellel hang átküldése AV erősítőre. Nem nagyon szoktam tanácsot kérni, inkább keresgetek googlin stb. Most is túl vagyok ezen a fázison, de eddig semmi használható. Végeredmény szerintem az lesz, hogy "rakd újra a gépet"- amit nem akarok, kb 1 hónapos win7 64bit van rajta, tehát ha lenne más megoldás, az nagyon felemelő volna.
A helyzet:
- win7 64bit
- ati HD7750
- GA-MA770 alaplap
- X2 5000+ proci
- STR-DG820: http://www.sony.hu/product/hcs-home-cin ... /str-dg820
Legújabb ATI catalyst, és legújabb Realtek van a gépen.
Letöltöttem a Realtek honlapjáról az ATI HDMI Audio Device-t : http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false ....... Itt kezdődik a probléma.
Nem tudom telepíteni a programot, mert a telepítés vége előtt kiírja, hogy:
"Nem található a jelen eszközmeghajtó programcsomag által támogatott eszközmeghajtó."
Így kilép a telepítésből. Független, hogy az erősítő be van e kapcsolva arra a bemenetre vagy nincs. Ha be van, akkor monitorként értelmezi az ATI és meg is jeleníti a catalystban azt.
Google-ban a következőket találtam és próbáltam ki:
- nem 64bit-es drivert töltöttem le - találtam Vista 64/7 64bit-est R270---ugyan azt írta ki
- töröljem le a realtek és ATI drivert és csak az ATI HDMI Audio Device-t rakjam fel----ugyan azt írta ki
- biosban tíltsam le az integrált AUDIO-t- ugyan azt írta ki
- verziók nem kompatibilisak a géppel, próbáljak régebbit leszedni- R228-től egészen napjainkban kiadott verzióval is azt írja ki
az eszközkezelő nem is hozza, illetve írja hogy lenne HDMI audio (nem tudom hogy program telepítése előtt hogy kéne viselkednie- tehát látnia kellene e vagy nem), csak Realtek High Definition Audio-t hozza és passz. A lejátszó eszközöknél sem jeleníti meg.
Ha van valakinek észrevétele vagy ötlete, mit próbáljak még ki az újratelepítésen kívül, azt nagyon megköszönném
-
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
A Linux nagyon szépen kezeli az ISO fájlrendszer összes verzióját.
A PS3 lemezek viszont nem ISO fs-t tartalmaznak, hanem UDF-t, abból is valami magasabb verziót (2.5 asszem), és van Linuxra UDF kernel modul is...
Sajnos a "konyhanyelvben" a CD/DVD/BD lemezekről készült image-fájlt egyszerűen ISO-nak hívják, ami általában pontatlan, mivel nem ISO fs van a lemezen/image-fájlban.
Visszatérve a Raspberry Pi-hez: Ha SACD rip alatt DSD streamet értesz, akkor valószínűleg tényleg nem tudja magában lejátszani, de van fórum, ahol hasonló hw/sw dolgot bütykölnek. Ha valami másra gondoltál, pl FLAC-ra, akkor nagy valószínűséggel viszont lejátssza. (Bár ezt nem próbáltam, csak MP3-t.)
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor pontosítok ps3 iso, meg mèg kitudjamilyen iso, lènyeg a lènyeg, a linux hozzájuk sem szagol.
A Linux nagyon szépen kezeli az ISO fájlrendszer összes verzióját.
A PS3 lemezek viszont nem ISO fs-t tartalmaznak, hanem UDF-t, abból is valami magasabb verziót (2.5 asszem), és van Linuxra UDF kernel modul is...
Sajnos a "konyhanyelvben" a CD/DVD/BD lemezekről készült image-fájlt egyszerűen ISO-nak hívják, ami általában pontatlan, mivel nem ISO fs van a lemezen/image-fájlban.
Visszatérve a Raspberry Pi-hez: Ha SACD rip alatt DSD streamet értesz, akkor valószínűleg tényleg nem tudja magában lejátszani, de van fórum, ahol hasonló hw/sw dolgot bütykölnek. Ha valami másra gondoltál, pl FLAC-ra, akkor nagy valószínűséggel viszont lejátssza. (Bár ezt nem próbáltam, csak MP3-t.)
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Az, hogy "SACD rip", az nem formátum. Csak annyit jelent, hogy SACD volt az eredeti forrás, amiből le lett lopva. A formátumról nem mondtál semmit.
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon sok zeném abban van, és nem akarom átkonvertálni. Csak ennyi a jelentősége.
Az, hogy "SACD rip", az nem formátum. Csak annyit jelent, hogy SACD volt az eredeti forrás, amiből le lett lopva. A formátumról nem mondtál semmit.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor ha jól veszem ki a szavaidból, nekem a minimserver-re lesz szükségem az SACD lejátszáshoz?
Ha SACD-t DSD-ben akarsz hálózaton stream-elni, akkor igen. Bár a foobar-nak is van DSD plugin-je. Azt én nem próbáltam.
Bár eddig csak a LUMIN tud hálózatról DSD-ben lejátszani. Ahhoz nagyon ajánlott a MinimServer.
- gyurmaember
- Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Van saját fejlesztésű gépünk. Nem csak egy media lejátszó, hanem NAS is egyben. LINUX alapú, XBMC fut rajta. A NAS Twonky media legmegfelelőbb verziója (sajnálatosan nem a legfrissebb a legjobb). Ezenkívül a DSD (SACD) streamelés megköveteli a MinimServer futását is.
Így egy gépben van a hálózati szerver és a lejátszó is. HDMI-vel mehet a az AV rendszerhez, ethernelen a hálózati audio lejátszókhoz.
Tárkapacitás 2-18T háztól függően. Igény esetén RAID funkcióval ellátva a NAS-t. Főként nagyobb adatmennyiség esetén ez már szükséges lehet, ha nem akarunk adatvesztést. Természetesen full iPad, iPhone, Android és PC kontroll lehetséges a saját IR táv mellett.
Természetesen az USB DAC is csatlakoztatható hozzá, ha nincs hálózati audio lejátszó.
Akkor ha jól veszem ki a szavaidból, nekem a minimserver-re lesz szükségem az SACD lejátszáshoz?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Ma Vásároltam egy Pioneer erősítőt. A HTPC-vel kötöttem össze digitális koax kábellel! Itt jön a gond. Az erősítő használati utasításában azt írja hogy nem fogad PCM formátumot az erősítő! Kérdésem meg tudom oldani hogy a gép ne PCM formátumban küldje a hangot? Vagy marad az analog összekötés? A segítséget előre is köszönöm!üdv
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Szia tudsz dobni linkeket róla, illetve ami még érdekelne saját házba beszerelhető lenne-e, és analóg hang kijárattal fel lehet-e szerelni? Természetesen RCA, nem jack, HD hangot tud-e kezelni, dekódolni? Ha sok akkor priviben is válaszolhatsz, de szerintem Nektek is jó nekünk is jó, ha itt válaszolsz, hátha más is kedvet kapna
Nincs link, mivel ez nem egy gyári termék. A mi alkalmazásaink elsősorban a HDMI kimenetet igénylik. AV processzorra, erősítőre megy a HDMI kimenet. A hangot az csinálja. (Vagy egy Linn DSM) Mint NAS pedig a LAN hálózatra csatlakozik.
Ha nagyon nincs sem AV processzor, erősítő, hálózati audio lejátszó, DSM, akkor USB DAC-ot lehet rákötni.
Az analóg hangkimenet számunkra eddig nem bírt jelentőséggel.
Természetesen az összes HDMI HD formátumot kezeli. USB-n 192/24 megy rajta. Tovább nem próbáltuk.
A ház Gigabyte, Silverstone.... igény szerint.
Htpc (Home Theatre PC)
Van saját fejlesztésű gépünk. Nem csak egy media lejátszó, hanem NAS is egyben. LINUX alapú, XBMC fut rajta. A NAS Twonky media legmegfelelőbb verziója (sajnálatosan nem a legfrissebb a legjobb). Ezenkívül a DSD (SACD) streamelés megköveteli a MinimServer futását is.
Így egy gépben van a hálózati szerver és a lejátszó is. HDMI-vel mehet a az AV rendszerhez, ethernelen a hálózati audio lejátszókhoz.
Tárkapacitás 2-18T háztól függően. Igény esetén RAID funkcióval ellátva a NAS-t. Főként nagyobb adatmennyiség esetén ez már szükséges lehet, ha nem akarunk adatvesztést. Természetesen full iPad, iPhone, Android és PC kontroll lehetséges a saját IR táv mellett.
Természetesen az USB DAC is csatlakoztatható hozzá, ha nincs hálózati audio lejátszó.
Szia tudsz dobni linkeket róla, illetve ami még érdekelne saját házba beszerelhető lenne-e, és analóg hang kijárattal fel lehet-e szerelni? Természetesen RCA, nem jack, HD hangot tud-e kezelni, dekódolni? Ha sok akkor priviben is válaszolhatsz, de szerintem Nektek is jó nekünk is jó, ha itt válaszolsz, hátha más is kedvet kapna
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Így néz ki a Linn Kinsky kezelőfelülete. A MinimServer SACD rip-eket küld DSD-ben a LUMIN hálózati lejátszó felé.