Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Pont a végére. Támogatom azt aki úgy dönt hogy elő/végfokot vesz.Mert jobb minden téren.Sőt ha zenét is egyformán hallgat mint filmet néz akkor meg főleg! (Nem kell gyakorlott vájtfülnek lenni még a nejem is mondta hogy neki is jobban tetszett pl a Within Temptation koncert az Emo/Rotellel.)
Nem kizárt hogy nem teszem meg ezt a lépést majd újra!! Szóval hagyom az időt menni majd kiforrja magát. Ha úgy érzem később szükségem lesz rá akkor valőszínüleg váltok .Semmi nem kizárt.Most elvagyok így és nézem a filmeket. A hobbi nem a készülékek miatt alakul ki,akinél így van az már nem jó.Akkor is imádtam mozizni mikor az 575-ös Onkyom volt az öreg Yamaha dobozokkal a 2000-évek elején.Csak akkor még nagyobb értékrendel bírtak a készülékek,szép idők voltak azok...
Jó éjt mindenkinek!
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Ugye hogy nem egy hálás feladat nyitni egy ilyen topikot, én már megbántam....
Nem a topik nyitás a probléma.Ha a döntésem egy "eladó családi okok miatt" követte volna nem lenne most itt ez téma. De valahol igazad van,mert ha valaki "nyitott" akkor vállalni kell a következményeit.
fodesz moziszobája
Ugye hogy nem egy hálás feladat nyitni egy ilyen topikot, én már megbántam....
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
No, akkor én is hozzászólok.
Fodesz kapott hideget is meleget is. Sokan nem értik ezt a lépést. Ha elért valamilyen szintet, akkor inkább a téliszalámit, vagy a szokásos esti kaviárt kell elfelejteni - van ilyen álláspont.
Leírom a véleményemet és remélem nem sértődik meg Fodesz!
Az Emo proci+Rotel végfok biztosan jobb volt. Szépen megtámogatta jó kábelekkel. Az erősítő rész tökéletesnek tűnt.
De a többi? Akárhogy is nézzük az egész rendszert kell megítélni. A forrás és a hangfalak egyszerűen nem illettek a minőségi proci-végfokhoz.
Persze jó mozit tudtak "csinálni", de a részletek megmutatásához, az apró finomságokhoz a lejátszónak is és a hangfalaknak is fel kell nőniük.
Én sohasem értettem egyet az olyan állásponttal, hogy nekem mozira kell - arra tökéletes. Mozi=akciómozi? Szerintem nem! A jó mozit a részletek, az apró neszek, a hangtisztaság stb. különbözteti meg a többitől. A legbrutálisabb akciómozi is rengeteg részletet tartalmaz.
Egy jó példa a Star Wars fogatverseny jelenete. nem tudom észrevettétek-e, de közben szól a zene és azzal is fokozzák a hangulatot. Nagyon szépen ki lehet venni az igencsak kemény jelenetek között a hangszerek hangját is!
vagy mondjuk a Sólyom végveszélyben filmben lehet, hogy a szobában köröz a helikopter, de érdemes másra is odafigyelni!
Az Onkyo a térábrázolásával, az erejével és a jobb EQ-val (szerintem az Emo EQ-t senki sem használja) akciómozira a Clarus hangfalakkal pont elég.
Az egész olyan - kis túlzással -, mint Fodesz projektorát egy OPPO 105-ös lejátszóval etetni, vagy egy csúcs JVC projektort egy DVD lejátszóval.
Mindenesetre Fodesz lelkesedése biztosan nem múlt el és neki is fáj a szíve a proci-végfok miatt, de a tökéletes mozi elérése lehetetlen feladat és az egész egy nagy pénznyelő!
Amit írsz abban nagy igazság hogy egy feneketlen vödör és egy pénznyelő a hobbi abban az esetben ha nagyon beleássa az ember magát és ha van is pénze költeni. De persze a forrás készülékem is tudom nem csúcsmodell ,mert nem is igénylem pl az Oppo fullos készülékeit többek közt a pénz miatt is mert szerintem a nejem el is válna ha kiadnék 250-300 ezret csak egy lejátszóért. Valahol ezt is szem előtt kell tartani,így is voltak "háborúk" köztünk néha. Úgy gondolom hogy ami jelenleg van nekem megfelelő és bőven kiszolgál.
A filmben lévő zenék fontossága és a részletek amiket írsz eddig is jelentősen számítottak,hiszen alapból fontosnak tartom a zenét,mind mind hozzájárul a jó mozihanghoz és nagyon is számít..Azt hittem azon már túl vagyunk hogy csak az őrült robbanások és zúzások miatt mozizunk.
A lelkesedésem nem múlt el,ahogy írtam!! Ezek a sorok után is épp filmezni készülök... A STONE-t szemeltem ki a polcról.Késő este nem vadulok.
fodesz moziszobája
Azért annyival kiegészíteném, hogy a moziszobát magának építi a fodesz és nem a topic olvasóknak.
Az , hogy kinek mi az érdekes az meg relatív.
Persze szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy beleláttunk a fejlődés lépéseibe.
De azt kritizálni, hogy mivel most visszalépés történt amit a topic gazda nem feltétlenül annak él meg , az erős túlzás.
Nagyon életszerű lépés, amit olyanok is meglépnek akiknek nincs saját topicuk.
Semmiről sem fölösleges írni amit Fodesz arra érdemesnek tart.
Legfeljebb nem olvasod el Bubu.
:-)
Bocs ha Off voltam.
Sok mindenben igazad van.
A moziszobát fodesz tényleg magának építi nem a többi fórumosnak.
Szerintem sincs olyan, hogy felesleges valamiről is írni.
Lehet életszerű lépésnek is nevezni a visszalépést, hiszen ha fodesznek nagyobb szerelem a gitározás akkor temészetes, hogy inkább azt helyezi előtérbe
Viszont azt nem tartom jónak, hogy a lelke megnyugtatása érdekében, azt mondja, hogy van ugyan különbség az Onkyo 876 és az Emo-Rotel páros között, de nem számottevő. Az lehet, hogy a heti 2-3 filmhez neki tökéletesen megfelel az Onkyo, de attól még a hangminőségben nagyon nagy különbségek vannak.
Ez csupán azért fontos hagsúlyozni, mert fodesz topikja rendkívűl látogatott és sok fórumozó, aki még nem tapasztalt egy proci-végfok párost, nagyon könnyen azt a következtetést vonhatja le, hogy nem érdemes egy AVR-t lecserélni, mert nagyon kis javulást lehet elérni és ez nagyon nem így van
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Persze vágom amit mondasz de nem érzem túlzásnak mivel ha visszanézzük az elő/végfok páros nyújtotta élménybeszámolót akkor nem nüansznyi különbségről olvashattunk akkor viszont az egyik vagy a másik élménybeszámoló egy kicsit el lett túlozva.Nincs ezzel semmi gond csak nekem ez jött le és leírtam.Ettől még olvasni fogom mert ez a lényege a topiknak nem csak UHH Gratula az túl egysíkú
Igen pontosan ,mert akkor a 876-tól gyengébb 806 ról váltottam elő/végfokra és ha nehezen hihető is ott jóval nagyobb volt a különbség.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Szia Fodesz.
Szerintem egy ilyen topik akkor érdekes ha az ember fejleszt és előre lép esetleg jó ötletekkel és megoldásokkal gazdagítja a moziszobáját ezt jó nézni.
Az ember ha nem is tudja meghallgatni élőben akkor oda képzeli magát és ez jó.
De nyilván sok pénzről van szó és tudjuk hogy az a legkevesebb.
Ki győzné állandó újításokkal ami többnyire nem kis pénz és munka fenntartani a topik érdekességét.
Ez főleg az elején volt jó amikor a nagy Denon a giga centersugárzó és a projektor érkezett.
Szerintem fölösleges beszámolókat írni arról hogy milyen egy AVR egy elő és végfok páros után.
Minden tekintetben visszalépés ami ha neked nem baj ez rendben is van.Úgy is az emberek többségében úgy jön le hogy ez önmegnyugtatás.
Remélem nem értesz félre én csak azt mondom hogy most egy kicsit kevésbé érdekes a dolog, de ne feledjük hogy amit itt elértél nézettségben a moziszoba kategóriában az tiszteletre méltó.
Gratulálok
Köszi bubu semmi baj,nem értettelek félre.Persze nem tudok és nem is akarok másnak megfelelni ahogy raczjani is írta,mert az egésznek a fontossága az hogy ezután is ugyanolyan örömmel ülök le filmet nézni mint eddig.De azért mindenről mindíg írtam valamit ezt valahol fontosnak tartottam és ezután is fogom.Nem hagyott alább a kedvem csak van aki azt hiszi,vagy úgy könyveli el magában,ezért sem haragszom.De természetesen nem én vagyok az egyedüli aki ebben az irányban visszalépett már.
Nem írtam fölösleges dolgokat csak azt hogy azért nem olyan óriási mértékű a váltás mint azt gondolni lehetne.Én azt sokkal nagyobb visszalépésnek élem meg ha valaki egyik pillanatról a másikra moziról vált sztereóra. Ha fölöslegesnek gondolod akkor talán nem is kellett volna megosztanom ezt sem.
Természetesen soha nem lesz olyan szinten egy AVR-sem,mint az elő/végfok ezzel tisztában voltam mikor váltottam. És le is írtam ha alább visszakeresed.Mégis nagyon tetszett a teszteken az Onkyo.A kiszemeltem is azért volt az ő mert őszintén szólva a Denon 2××× modellek szóba sem jöhettek volna,3××× illetve 4××× sorozatait is kevésnek találom hozzá képest mozira, csak az AVC széria jöhetne ott szóba,magasabb áron,azok kiválóak.Marantz illetve Yamaha-kal annyira nem szerettem volna próbálkozni,nem akartam újra vadászatba kezdeni majd melyik lenne megfelelő.Pioneer-ek háza táján ismerek sokat a nagyobb szériákból de mivel fontosnak tartottam a HD tudást így az LX60, 70 jöhettek volna szóba,mert azok szintén kiválóak,de nem ütik meg a lécet ,876 illetve 906 ami volt a kiválasztott..906 nem volt sajnos eladó sehol.Hányan vannak akik komplett rendszereket számolnak fel más okok miatt? Az már más irányú probléma és sajnos nem jó.Amiért én léptem az egészen más és számomra fontos.
Azért annyival kiegészíteném, hogy a moziszobát magának építi a fodesz és nem a topic olvasóknak.
Persze szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy beleláttunk a fejlődés lépéseibe.
De azt kritizálni, hogy mivel most visszalépés történt amit a topic gazda nem feltétlenül annak él meg , az erős túlzás.
Bocs ha Off voltam.
Köszi raczjani,nem voltál OFF! Ha a jövőben semmi nem változik minden marad akkor már ezek szerint is ellaposodik a topik?Mert akkor mi lenne új amiről írnék? ,Így ezzel az erővel akkor sem lenne olvasott a topik.
Igen visszalépés történt csak az a nehezen emészthető szerintem hogy egy elő/végfok után hogy is tetszhet egy AVR előadása. Pedig az eddig demózott anyagok alapján eléggé kellemeset csalódtam pozitív értelemben ezen a téren,még ha azon az állásponton is voltam mindeddig hogy már vissza nem váltok!!Még akkor is ha kifinomultságban és részleteiben nem olyan minőséget nyújt,mint a nála sokkal drágább külön komponensek,amit szinte csak a nagyobb demózások alkalmával tudtam kihasználni magamban,mert a legtöbb esetben nem egyedül filmezek,hanem a családdal. Sőt a nagyobbik fiammal is egyre többet.Ők nem igénylik a lehengerlő hangerőt. Így akkor próbálom kihasználni ha magam vagyok.
Azt még leírnám hogy ami hozzá járulhat még ahhoz hogy eddig minden készülék magához mérten kellően jól teljesített,nagy szerepet játszhat az,hogy úgy gondolom nálam eléggé jó a szobaakusztika ami nagyon fontos,erre az elejétől figyeltem és próbáltam abban is úgymond előre lépni.Ez is látható a topik elejétől képeken is,illetve írtam is róla.Sőt akik nálam jártak mind kivétel nélkül megjegyezték hogy nagyon jó.Alapvetően a szoba kialakítása a kevés üvegfelület illetve a sok elnyelő anyag mind hozzájárulnak ehhez.
fodesz moziszobája
Üdv fodesz. Grat újra az Onkyo-ók táborában. Egy kis tanácsot szeretnék adni. Mivel neked külön moziszobád van ezért nem érzem a szükségét, hogy használd a D.Eq. Igazából ennek olyan helyen van létjogosultsága mint egy nappali ahol nam zavarva másokat kis hangerőn is marad a dinamika. Nálad ennek nincs jelentősége mivel nyugodtan elengedheted a lóerőket. Hallható alapzaj van a D.Eq használatakor. Az előfok/végfok tulajdonosoknak, jobb a rendszerük és pont. Nem kell megkövezni senkit aki nem azt használja.
fodesz moziszobája
No, akkor én is hozzászólok.
Fodesz kapott hideget is meleget is. Sokan nem értik ezt a lépést. Ha elért valamilyen szintet, akkor inkább a téliszalámit, vagy a szokásos esti kaviárt kell elfelejteni - van ilyen álláspont.
Leírom a véleményemet és remélem nem sértődik meg Fodesz!
Az Emo proci+Rotel végfok biztosan jobb volt. Szépen megtámogatta jó kábelekkel. Az erősítő rész tökéletesnek tűnt.
De a többi? Akárhogy is nézzük az egész rendszert kell megítélni. A forrás és a hangfalak egyszerűen nem illettek a minőségi proci-végfokhoz.
Persze jó mozit tudtak "csinálni", de a részletek megmutatásához, az apró finomságokhoz a lejátszónak is és a hangfalaknak is fel kell nőniük.
Én sohasem értettem egyet az olyan állásponttal, hogy nekem mozira kell - arra tökéletes. Mozi=akciómozi? Szerintem nem! A jó mozit a részletek, az apró neszek, a hangtisztaság stb. különbözteti meg a többitől. A legbrutálisabb akciómozi is rengeteg részletet tartalmaz.
Egy jó példa a Star Wars fogatverseny jelenete. nem tudom észrevettétek-e, de közben szól a zene és azzal is fokozzák a hangulatot. Nagyon szépen ki lehet venni az igencsak kemény jelenetek között a hangszerek hangját is!
vagy mondjuk a Sólyom végveszélyben filmben lehet, hogy a szobában köröz a helikopter, de érdemes másra is odafigyelni!
Az Onkyo a térábrázolásával, az erejével és a jobb EQ-val (szerintem az Emo EQ-t senki sem használja) akciómozira a Clarus hangfalakkal pont elég.
Az egész olyan - kis túlzással -, mint Fodesz projektorát egy OPPO 105-ös lejátszóval etetni, vagy egy csúcs JVC projektort egy DVD lejátszóval.
Mindenesetre Fodesz lelkesedése biztosan nem múlt el és neki is fáj a szíve a proci-végfok miatt, de a tökéletes mozi elérése lehetetlen feladat és az egész egy nagy pénznyelő!
fodesz moziszobája
Persze vágom amit mondasz de nem érzem túlzásnak mivel ha visszanézzük az elő/végfok páros nyújtotta élménybeszámolót akkor nem nüansznyi különbségről olvashattunk akkor viszont az egyik vagy a másik élménybeszámoló egy kicsit el lett túlozva.Nincs ezzel semmi gond csak nekem ez jött le és leírtam.Ettől még olvasni fogom mert ez a lényege a topiknak nem csak UHH Gratula az túl egysíkú
fodesz moziszobája
Bocs ha Off voltam.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
fodesz moziszobája
Szia Fodesz.
Szerintem egy ilyen topik akkor érdekes ha az ember fejleszt és előre lép esetleg jó ötletekkel és megoldásokkal gazdagítja a moziszobáját ezt jó nézni.
Az ember ha nem is tudja meghallgatni élőben akkor oda képzeli magát és ez jó.
De nyilván sok pénzről van szó és tudjuk hogy az a legkevesebb.
Ki győzné állandó újításokkal ami többnyire nem kis pénz és munka fenntartani a topik érdekességét.
Ez főleg az elején volt jó amikor a nagy Denon a giga centersugárzó és a projektor érkezett.
Szerintem fölösleges beszámolókat írni arról hogy milyen egy AVR egy elő és végfok páros után.
Minden tekintetben visszalépés ami ha neked nem baj ez rendben is van.Úgy is az emberek többségében úgy jön le hogy ez önmegnyugtatás.
Remélem nem értesz félre én csak azt mondom hogy most egy kicsit kevésbé érdekes a dolog, de ne feledjük hogy amit itt elértél nézettségben a moziszoba kategóriában az tiszteletre méltó.
Gratulálok
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Gratulálok az Onkyo 876-hoz , használd egészséggel
Viszont pár gondolatot hozzáfűznék a témához.
A HDMI kézfogást elhiszem, hogy jobb az Onkyo-n, az Emotiva UMC-1 legbosszantóbb hibája ez.
Viszont azt, hogy csak zenén van feltűnő különbség, mozin elenyésző, azt nehezen.
Akkor vagy a Rotel volt gyenge vagy a füleddel van gond. Bárhol hallottam az Emo-t, különböző végfokokkal(XPA-5-el, Rotel-el, Clarus-al), mind sokkal jobban szólt, mint az Onkyo-k( 805, 905), de akinek 875-76-os Onkyo-ja volt és cserélt elő-végfokra, azok is mind jelentős minőségjavulásról számoltak be. Többek között sokkal gyorsabb, dinamikusabb, nagyobb hangerőn sem zavaró hangról és rengeteg olyan apró részletről, amit egy AVR-nél nem is hallani.
Persze ezzel nem akarom a 876-t lebecsülni, hiszen a hangminőségével az emberek 99%-a kiegyezne. Viszont annak aki, egy nagy AVR után, kipróbált egy elő-végfok párost, nagyon nehéz elhinni, hogy apró különbségek vannak. Ez nekem kicsit, önámításnak tűnik Ne haragudj fodesz az őszinteségemért, de ez a véleményem.
Semmi baj kösz hogy írtál. Elég keserű szájízzel vágtam bele ebben a dologban azt őszintén mondom,egyébként hosszasan gondolkodtam rajta hogy megválljak-e tőlük vagy sem. De úgy gondoltam,hogy a heti két három alkalomra amit mozizásra fordítok nekem elég az általam jól ismert 876 is.
Nem önámítás,pusztán azt gondolom hogy elő/végfokot és AVR-t is használtam elég sok ideig hogy összevethessem őket és annyival nekem nem volt jobb a duó mint az árbeli különbség közöttük.Az Emo/Rotel szintjét azért nem hozza a 876 ezt le is írtam. Nemcsak zenén mozin sem.De nem sokkal marad alatta számomra.Én anno már a 806-al is kiegyeztem volna csak ott a szufla volt kevesebb és ezért lett "megvégfokozva".Ha akkor 876-ot használtam volna bele sem vágtam volna az Elő/végfokban,nem biztos de valószínű.,hogy így lett volna.Hidd el a fülemmel nincs gond.
Úgy érzem nekem ez a rendszer ami jelenleg van bőven megfelel.Most egyelőre nem szeretnék több pénzt beleölni.sok más dolog is a háttérbe szorult ,így biztosan nem lépek felljebb AVR-ről egy jódarabig.Jó lenne még komolyabb projektor is az Optoma helyett,bár nem mintha nem lennék elégedett vele,de az elkövetkezendő időkben biztos nem lesz pénzem sokszázezres projikra.Mert az lenne igazán érezhető képminőség javulása terén.
fodesz moziszobája
Igen felettébb azok.Tegnap Menőmanó fórumtárs is eljött teszteltünk néhány filmet és egy BD koncertet.A lineáris PCM hangformátumú koncerttel már az első hangoknál kiderült hogy bizony lemarad a 876 az elő/végfok duótól.Hangnyomásban és a mélyekben jónak mondható,viszont nem olyan nyílt,talán tompábbnak hatott ugyanazokkal a beállításokkal,mint az Emo/Rotel duóval. A részletek sem voltak olyan meggyőzőek és nem durrant akkorát,nem volt olyan bombasztikus és lenyűgöző. Igazából ez is tükrözi azt hogy aki sokat hallgat zenéket és néz koncerteket akkor biztos érdemes elő/végfokban gondolkodni.
Viszont az Éli könyve jelenetei fantasztikusan szóltak! Mozin egészen más a készülék mintha kicseréltem volna vissza.Már jól ismert számtalanszor demózott részeket újra és újra megnéztük és érezhető volt hogy alig van különbség. Ütőerőben,dinamikában és a hangok pozicionálásában a térhatás és a pontosság is mind mind alátámasztották azt hogy nagyon jó választás receiverek terén egy ilyen modell aki főleg mozira választ magának. A melegedés az egyetlen hátrány ami felróható az Onkyo-nak.Egyébként minden OK.HDMI kézfogás és kommunikációs problémák abszolút nincsennek,tehát gond nélkül mehet a mozi.
Gratulálok az Onkyo 876-hoz , használd egészséggel
Viszont pár gondolatot hozzáfűznék a témához.
A HDMI kézfogást elhiszem, hogy jobb az Onkyo-n, az Emotiva UMC-1 legbosszantóbb hibája ez.
Viszont azt, hogy csak zenén van feltűnő különbség, mozin elenyésző, azt nehezen.
Akkor vagy a Rotel volt gyenge vagy a füleddel van gond. Bárhol hallottam az Emo-t, különböző végfokokkal(XPA-5-el, Rotel-el, Clarus-al), mind sokkal jobban szólt, mint az Onkyo-k( 805, 905), de akinek 875-76-os Onkyo-ja volt és cserélt elő-végfokra, azok is mind jelentős minőségjavulásról számoltak be. Többek között sokkal gyorsabb, dinamikusabb, nagyobb hangerőn sem zavaró hangról és rengeteg olyan apró részletről, amit egy AVR-nél nem is hallani.
Persze ezzel nem akarom a 876-t lebecsülni, hiszen a hangminőségével az emberek 99%-a kiegyezne. Viszont annak aki, egy nagy AVR után, kipróbált egy elő-végfok párost, nagyon nehéz elhinni, hogy apró különbségek vannak. Ez nekem kicsit, önámításnak tűnik Ne haragudj fodesz az őszinteségemért, de ez a véleményem.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Ezek nagyon értékes tapasztalatok, köszönöm!
(Én is hasonló véleményen voltam eddig is, de csak elméletben, konkrétan "egymás mellett" még nem tudtam letesztelni.)
Gratulálok a zenei vonalad darbjaihoz!
Igen felettébb azok.Tegnap Menőmanó fórumtárs is eljött teszteltünk néhány filmet és egy BD koncertet.A lineáris PCM hangformátumú koncerttel már az első hangoknál kiderült hogy bizony lemarad a 876 az elő/végfok duótól.Hangnyomásban és a mélyekben jónak mondható,viszont nem olyan nyílt,talán tompábbnak hatott ugyanazokkal a beállításokkal,mint az Emo/Rotel duóval. A részletek sem voltak olyan meggyőzőek és nem durrant akkorát,nem volt olyan bombasztikus és lenyűgöző. Igazából ez is tükrözi azt hogy aki sokat hallgat zenéket és néz koncerteket akkor biztos érdemes elő/végfokban gondolkodni.
Viszont az Éli könyve jelenetei fantasztikusan szóltak! Mozin egészen más a készülék mintha kicseréltem volna vissza.Már jól ismert számtalanszor demózott részeket újra és újra megnéztük és érezhető volt hogy alig van különbség. Ütőerőben,dinamikában és a hangok pozicionálásában a térhatás és a pontosság is mind mind alátámasztották azt hogy nagyon jó választás receiverek terén egy ilyen modell aki főleg mozira választ magának. A melegedés az egyetlen hátrány ami felróható az Onkyo-nak.Egyébként minden OK.HDMI kézfogás és kommunikációs problémák abszolút nincsennek,tehát gond nélkül mehet a mozi.
fodesz moziszobája
...
Az Onkyo-t leteszteltem,megdolgoztattam és vártam mi az amit kaphatok vagy sem az előző igen kiváló Emo/Rotel páros után.A meglepő az hogy lehet furának tűnik,de nem érzem túlzottan "Downgrade"-nek az AVR-re való váltást,majd a következőkben leírom miért....Azt tudtam hogy a 806-os Onkyo-tól nagyobbat fog domborítani majd,de nem hittem volna,messze sem hogy még felülkerekedhet a Rotel pároson is.
...
A dolgok másik oldala az hogy úgy érzem nem kaptam annyival jobb mozit az elő/végfoktól mint az Onkyo-tól,ahhoz képest hogy több mint kétszer annyiba kerültek! Bele értve a nem kispályás analóg összekötőket amiket használhattam. Arra jutottam ,hogy nüansznyi különbségek vannak amik nem minden esetben érezhetők észrevehetők.
Ezek nagyon értékes tapasztalatok, köszönöm!
(Én is hasonló véleményen voltam eddig is, de csak elméletben, konkrétan "egymás mellett" még nem tudtam letesztelni.)
Gratulálok a zenei vonalad darbjaihoz!
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Ma esti műsor:
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Gratula a 876-hoz , és a többi cucchoz is.
Nekem is volt 876 , mozin tényleg nagyon jól teljesitett nálam is.
A D.Eq-t használod ?
Köszi kimi! Mi az a D.Eq? ...Persze hogy használom. A 806-nál is használtam.
fodesz moziszobája
Gratula a 876-hoz , és a többi cucchoz is.
Nekem is volt 876 , mozin tényleg nagyon jól teljesitett nálam is.
A D.Eq-t használod ?
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Még egy kép,a húrokról,pengetőkről..
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
csöpi,ráczjani,george köszi nektek!

fodesz moziszobája
A héten összeálítottam a hangszer elemeit is.Gondoltam mivel egy szobában kaptak helyet a mozival így a topikban is miért ne mutathatnám meg miket szereztem be. Meg is kértem ATC-t írja át a topik címét is.
Képek:
A farakás nem a szobában van Kint a jobb fényviszonyok miatt fotóztam illetve szilikonnal átpolíroztam a dobozok műbőr jellegű borítását ami bent zárt térben nem lett volna szerencsés...
Moziszoba újak! 003.jpg
~ Erősítő : Marshall ,G100-RCD 2×100W,4ohm.
~ Hangfal :Torque TS115H 100W,8ohm / ládánként 2db motorola magassugárzó és egy darab 40cm-es szélessávú Celestion sugárzóval.Igaz ezek szinte színpadi cuccok méretét és teljesítményét nézve,de egy hangfallal állítottam össze az erősítőt és elég is,csak darabra nem bírtam megvenni a dobozokat,így éppen nem baj ha kettő van.Ja és a Wattok itt valósak,nem összetévesztendőek a kis bögreméretű kommersz szettek adataival és sok esetben az álló dobozok "250W-os" teljesítményével sem.óriásit szólnak ha kell.
Moziszoba újak! 002.jpg
Gratulálok Fodesz a fej+ládákoz, jó választás volt a Marshall ,úgy mint a kis line6 pedál,
legyen benne sok örömöd, és kitartásod, az őrület elkezdődött
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
fodesz moziszobája
nagy up az Ibaneznek!!!
Szintén !!!
Jó kis felszerelést raktál össze. :-)
Jó zenélést kívánok.
OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 ,
fodesz moziszobája
Gratula Pisti!
Öröm ránézni erre a hangszerre!
Sok boldog -al töltött órát kívánok hozzá!
A 876-hoz meg sok jó filmet!!!
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030