Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

master33
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: master33 »

Én a Yamaha 440-hez anno Mission dobozokat használtam.
Ha álló dobozokat el tudsz helyezni, akkor ezt ajánlom: http://www.argep.hu/product_411741.html (4 ohm). Használtan olcsóbban is kifoghatod. Ha nincs pénzed egyből a hozzávaló centerre, akkor se vegyél gyengébbet, inkább gyűjts rá és vedd meg később, megéri. A center amúgy sem létszükséglet. Egy jól megválasztott hangfaltípus túléli az erősítőt, akár többet is kiszolgálhat.
Ez sem rossz: http://www.netdepo.hu/tannoy-mercury-v4 ... hun/&kap=1 (8 ohm), esetleg még ez: http://www.netdepo.hu/heco-victa-2-701-2617.html/hun/ (4-8 ohm).

Köszi a segitséget a választásban!Annyit tudnál még mondani hogy centert kb milyen árban nézzek?
Vagy milyen márkát?

Üdv.: master33

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!

Kezdő vagyok a házimozi & hifi világában ezért szeretnék kérni  némi útmutatást :-)
Van egy yamaha rx-v440rds erőlködőm amihez szeretnék centert + front hangfalakat de nem tudom melyik márka illetve
ehez az erősitöhöz melyik lenne jó választás.Filmezéshez és zenéhez(Trance) kellene de a zene másodlagos!
16m2 szobában lenne elhejezve.100-150 huf összegre szánnék rá.
Nem tudom milyen infó kell esetleg még hogy szűkiteni lehesen a kört ennyi jutot eszembe most.

Köszönöm
Üdv.:master33

Én a Yamaha 440-hez anno Mission dobozokat használtam.
Ha álló dobozokat el tudsz helyezni, akkor ezt ajánlom: http://www.argep.hu/product_411741.html (4 ohm). Használtan olcsóbban is kifoghatod. Ha nincs pénzed egyből a hozzávaló centerre, akkor se vegyél gyengébbet, inkább gyűjts rá és vedd meg később, megéri. A center amúgy sem létszükséglet. Egy jól megválasztott hangfaltípus túléli az erősítőt, akár többet is kiszolgálhat.
Ez sem rossz: http://www.netdepo.hu/tannoy-mercury-v4 ... hun/&kap=1 (8 ohm), esetleg még ez: http://www.netdepo.hu/heco-victa-2-701-2617.html/hun/ (4-8 ohm).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

master33
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: master33 »

Sziasztok!

Kezdő vagyok a házimozi & hifi világában ezért szeretnék kérni  némi útmutatást :-)
Van egy yamaha rx-v440rds erőlködőm amihez szeretnék centert + front hangfalakat de nem tudom melyik márka illetve
ehez az erősitöhöz melyik lenne jó választás.Filmezéshez és zenéhez(Trance) kellene de a zene másodlagos!
16m2 szobában lenne elhejezve.100-150 huf összegre szánnék rá.
Nem tudom milyen infó kell esetleg még hogy szűkiteni lehesen a kört ennyi jutot eszembe most.

Köszönöm
Üdv.:master33

lattis
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lattis »

Köszönöm a válaszaitokat.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Dali Lektor,JBL  Studio 580 szett,Tannoy Mercury, Valamint ATC-ben nézz egy nem lomha, hanem részletező stilusú, vagy zenére való szetttet. ott ha zenére valót találsz,ahhoz a nagyobb dobozokhoz ezüstözött kábelt, ha ütős akkor ofc és másfelestől induljon.
Ha lehetőségem lesz cserére,milyen hangfalak illenének a vsx922-höz leginkább?A választ köszönöm.

lattis

Segítség,kezdő vagyok!

Ha lehetőségem lesz cserére,milyen hangfalak illenének a vsx922-höz leginkább?A választ köszönöm.

lattis

Segítség,kezdő vagyok!

Köszönöm megfogadom a tanácsot

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia.
 Hangszórók a leggyengébb láncszemek a rendszeredben, igy hiába is ajánlanánk bármit... Bizony a 922 nem gyenge gép és sokkal jobb hangdobozokat is kiszolgálna, és itt nem az erőre vagy a teljesitményre gondolok. Így nem nagyon tud senki ajánlani mert nem jön ki a különbség. Szerintem vedd meg ezt, ezzel is jól jársz, és jobb hangdobozokkal se vall szégyent.

Egyetértek.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sziasztok!
Full kezdő vagyok! Pioneer vsx922+Jamo s606 belépő szett főképp házimozi.Milyen kábeleket javasoltok?Tudnék rászánni kB 3-4000 huf. méterenként.Segítséget előre is köszönöm.

Szia.
 Hangszórók a leggyengébb láncszemek a rendszeredben, igy hiába is ajánlanánk bármit... Bizony a 922 nem gyenge gép és sokkal jobb hangdobozokat is kiszolgálna, és itt nem az erőre vagy a teljesitményre gondolok. Így nem nagyon tud senki ajánlani mert nem jön ki a különbség. Szerintem vedd meg ezt, ezzel is jól jársz, és jobb hangdobozokkal se vall szégyent.

lattis

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Full kezdő vagyok! Pioneer vsx922+Jamo s606 belépő szett főképp házimozi.Milyen kábeleket javasoltok?Tudnék rászánni kB 3-4000 huf. méterenként.Segítséget előre is köszönöm.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Igen, akár ez is megteszi.

Szerintem, benne van a RIAA korrektor is.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Akár ez is megteszi? "picit" olcsóbb az általad példázottnál.
És ezekben bent van RIAA korrektor is, vagy azt még be kell iktatnom a körbe?

Igen, akár ez is megteszi.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Steve666

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Steve666 »

Szia!

Semmi sem megoldhatatlan. Jelen esetben, szükséged lesz egy phono előerősítőre. Például, egy ilyenre: http://www.procinema...osito/nad-pp-2.

Akár ez is megteszi? "picit" olcsóbb az általad példázottnál.
És ezekben bent van RIAA korrektor is, vagy azt még be kell iktatnom a körbe?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy megoldható-e ennek a két "ketyerének" az összekötése? Ha igen, mi kell hozzá?
Amim van: Technics SL-DD33
Amit kinéztem: http://www.arukereso...html#properties
Mindenképp valami hasonót szeretnék venni (ár érték arányba), mert nem enged a pénztárca többet és faterom meg csesztet érte, hogy nincs min gallgatni az AC/DC koncert dvd-t.
Köszi! Üdv: Steve

Szia!

Semmi sem megoldhatatlan. Jelen esetben, szükséged lesz egy phono előerősítőre. Például, egy ilyenre: http://www.procinema.hu/termek/phono-el ... o/nad-pp-2.

Steve666

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Steve666 »

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy megoldható-e ennek a két "ketyerének" az összekötése? Ha igen, mi kell hozzá?
Amim van: Technics SL-DD33
Amit kinéztem: http://www.arukereso.hu/hazimozi-rendsz ... properties
Mindenképp valami hasonót szeretnék venni (ár érték arányba), mert nem enged a pénztárca többet és faterom meg csesztet érte, hogy nincs min gallgatni az AC/DC koncert dvd-t.
Köszi! Üdv: Steve

karicsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: karicsek »

Szia Én a helyedben mindenképp kivenném a hangsugárzókat a szekrényből,nem egy szerencsés elhelyezés és gondolom még reflexnyilás is van a hátulján,ne is csodálkozz hogy úgy szól ahogy szól.

Szívesen megtenném, de sajna panel lakás és nem tudom máshová tenni. (most már) Ezért gondoltam esetleg egy fali hangfal vagy valami.

nikiherceg

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nikiherceg »

2313 Denon ja, biztos brutál a cucc, de hát az ára is ott van. De csak a filmek miatt kell neki, arra meg elég egy soundbar is mélynyomóval szerintem. Nem nekem venné, nekem Sony van JBL-el ) De zenére majd turizok valami jobb stereo erősítőt Bár elöbb megnézem amiket nemrég szereztem... Valami Norman(d) vagy mi annak a hangjára kiváncsi vagyok, mondjuk a sonyt is kint vettem 20 ezerért, annyit megért. Ami miatt én belefektettem a HM erősítőbe az a DTS zenék, nekem nagyon bejönnek, csak sajna halott lett ez is :S, pro logic ii-vel próbálkozom sima zenéknél, country zenéknél egész jól bejön, de pl Whintesnake-nél már borzalmas , stereoba átkapcsolva nem rossz, de azt mondják itt az okosok, hogy egy jó sztereó erősítő odaveri,na de majd meglátjuk

Kette 1: Vertstärker: SONY STR-DH500, Lautsprechers: JBL LOFT, TV: Samsung UE32ES5500, noname IC und lautsprecherkabel

Kette 2: Vertstärker: ONKYO TX-SV727R, Lautsprechers: AEG+Somogyi, TV: LG LM640S, noname IC und lautsprecherkabel

Vasy

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vasy »

Sok jó mozit és zenét kívánok hozzá!
Írd be a tapasztalataidat az Onkyo-ról!

Ok, elvileg holnap megyek érte. Remélem, hogy a hanfalak is meglesznek legkésőbb kedden! Ha beizzítottam, írok majd, hogy milyen.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Zárt "hangszigetelt" faajtóval. Ez egy 4x5-es szoba, A hosszabik oldalon az egyik oldalon ablakok, míg a másikon bútorok helyezkednek el, a rövidoldalon meg sarokülő szembe vele meg a lowboard. Maga a hangszórók elhelyezesével is gondjaim voltak. A saját szobámban is elég nehézkesen oldottam meg, igaz az csak 4x4-es így valamennyire meg tudtam oldani az optimálishoz közeli hallgatási pontot. Ekkor kerestem alternatíva után és így leltem a soundbarra. Olvastam a JBL-nek a hangprojektoráról (pontosítva a 2.1-es rendszerről) majd elmentem meghallgatni egyett meg megnéztem egy Philips és LG is, de a JBL meggyőzőtt. Vagy ez a megoldás lesz ami kijönne dúrván 120-ból bár most láttam 89-ért is, vagy hagyom hogy öregem hozzon egy AVR-2013-ast németből 160-ért.

Más:

Egy Asus Oplay Midi-m van, szerinted ehhez vegyek DAC-ot vagy inkább vegyek a Dune HD maxot? Vagy egy jó DAC elkell oda is? Igazából szeretem az ASUS-t, csak múltkor kiáncsiságból behoztam egy régi Pioneer CD 5700-et (van vagy 20 éves) és hát hangzásban odaverte az Asus-t, flac ide optikai kábel oda...

Ha tetszett a JBL, nem lebeszélni szeretnélek róla, de gondolni kell a későbbiekre. Azt nem igazán tudod fejleszteni.
A 2113 (erre gondotál?) Denon, ha az öreged veszi a legjobb megoldás!!
Ha neked kell fizetned, akkor azért olcsóbban lehet találni jobb erősítőket.

A DAC sokat javít a készülékek hangján, de sokat számít maga a készülék is felépítése is, plusz a kábelek.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Köszi, értem annyi a különbség árban a vsx920 kétszer annyiba kerül használtan mint amennyi a vsx-d1011-es lenne:) Nem tudom hogy megéri-e az árkülönbözetet kiadni érte vagy inkább azt a rendszer más részére fordítani (most fogom megvásárolni a komplett rendszert)

Szerintem régi erősítőt csak akkor érdemes venni, ha sikerül egy top kategóriásat vásárolnod nagyon olcsón.
Pioneer AX10Ai, Denon AVC-A1SRA, vagy hasonló, esetleg Arcam.

A technika fejlődött és maga a mozi-élmény jobb már az újakon. Plusz rendszerben kell gondolkodni. Hiába vennél egy AX10Ai-t, csak akkor kapsz jobb hangot, ha veszel jó kábeleket, lejátszót és hangfalakat.

A hangminősége lehet, hogy jobb a réginek, de az újak egyéb dolgokkal behozzák a különbséget.

nikiherceg

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: nikiherceg »

Zárt "hangszigetelt" faajtóval. Ez egy 4x5-es szoba, A hosszabik oldalon az egyik oldalon ablakok, míg a másikon bútorok helyezkednek el, a rövidoldalon meg sarokülő szembe vele meg a lowboard. Maga a hangszórók elhelyezesével is gondjaim voltak. A saját szobámban is elég nehézkesen oldottam meg, igaz az csak 4x4-es így valamennyire meg tudtam oldani az optimálishoz közeli hallgatási pontot. Ekkor kerestem alternatíva után és így leltem a soundbarra. Olvastam a JBL-nek a hangprojektoráról (pontosítva a 2.1-es rendszerről) majd elmentem meghallgatni egyett meg megnéztem egy Philips és LG is, de a JBL meggyőzőtt. Vagy ez a megoldás lesz ami kijönne dúrván 120-ból bár most láttam 89-ért is, vagy hagyom hogy öregem hozzon egy AVR-2013-ast németből 160-ért.

Más:

Egy Asus Oplay Midi-m van, szerinted ehhez vegyek DAC-ot vagy inkább vegyek a Dune HD maxot? Vagy egy jó DAC elkell oda is? Igazából szeretem az ASUS-t, csak múltkor kiáncsiságból behoztam egy régi Pioneer CD 5700-et (van vagy 20 éves) és hát hangzásban odaverte az Asus-t, flac ide optikai kábel oda...

Kette 1: Vertstärker: SONY STR-DH500, Lautsprechers: JBL LOFT, TV: Samsung UE32ES5500, noname IC und lautsprecherkabel

Kette 2: Vertstärker: ONKYO TX-SV727R, Lautsprechers: AEG+Somogyi, TV: LG LM640S, noname IC und lautsprecherkabel

gabesz8207
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: gabesz8207 »

A felsoroltak közül a vsx-920-at venném a helyedben.
Ha később nagyon nem jön be a sztereó hangja, akkor mellé egy külön sztereó erősítőt kellene venni csak zenehallgatásra.

A hangminőség nem a hdmi kimenettől függ, sok minden befolyásolja. HD hangot legegyszerűbben egy gagyi médialejátszó HDMI kábel és egy HD képes erősítő segítségével lehet kapni.

Nincs mit összehangolni. A kép megy HDMI-n a TV-be, a hang meg koax-on az erősítőbe. (egy HDMI mentes erősítőnél)

Köszi, értem annyi a különbség árban a vsx920 kétszer annyiba kerül használtan mint amennyi a vsx-d1011-es lenne:) Nem tudom hogy megéri-e az árkülönbözetet kiadni érte vagy inkább azt a rendszer más részére fordítani (most fogom megvásárolni a komplett rendszert)

gabesz8207
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: gabesz8207 »

HDMI még egy dolog, az én Sony erősítőmön is van, de csak a képet képes továbbítani. Én úgy tudom, hogy csak a HD audio dekóderes erősítők tudnak hangot fogadni. Ha van rajta optikai vagy coax akkor nincs gond, max később lesznek vele gondok, ha HD audió hangsávval ellátot filmet nézel, mert akkor azt le kell kevertetni a lejátszóval (gondolom stereora), hogy az erősítő értelmezni tudja. Ezt pont ma próbáltam ki, bár még manapság a legtöbb BD lemezen van DD is meg DTS.

Köszi! Lehet hogy nem fogok foglalkozni azzal, hogy nincs hdmi kimenet rajta sajnos nincs összehasonlítási alapom de szerintem a hangminősége jobb lehet mint egy mai 8-9 kilós erősítőnek aminek fele akkor a súlya.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Egy gyors kédés erejéig melyik erősítővell járnék jobban házimozihoz, és zenehallgatáshoz.
kinéztem egy Pioneer vsx D1011-est THX-es, AIR studio által hangolt 18kg-os vasat ,de sajnos 10 éves sem hdmi, sem usb nincs rajta,
kontra egy újabb de gyengébb, hdmi-s vsx-920, vagy vsx-.521.(esetleg 1016)
Melyikkel élvezhetőbb jobb minőségben a zene, mozi? Hangminőség mennyiben függ a hdmi-kimenettől, és a led-tv-vel hogyan lehet megoldani egy réggebbi de komolyabb teljesítményű erősítőt "összehangolni" ill a lejátszóval (szintén pioneer, de hdmi-s dvd lejátszóval) Köszönöm előre is.

A felsoroltak közül a vsx-920-at venném a helyedben.
Ha később nagyon nem jön be a sztereó hangja, akkor mellé egy külön sztereó erősítőt kellene venni csak zenehallgatásra.

A hangminőség nem a hdmi kimenettől függ, sok minden befolyásolja. HD hangot legegyszerűbben egy gagyi médialejátszó HDMI kábel és egy HD képes erősítő segítségével lehet kapni.

Nincs mit összehangolni. A kép megy HDMI-n a TV-be, a hang meg koax-on az erősítőbe. (egy HDMI mentes erősítőnél)

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sejtettem, hogy csak sztereó erősítő, azért akarok soundbart venni, mert a saját szobámban van egy sony erősítőm jbl hangfalakkal, de az is elég húzós volt árban összepakolgatni (és sosincs vége ) ), a fejlesztgetések még legalább 300 ezer forint.... A nappaliba azért lenne ideális egy soundbar, mert viszonylag olcsón megvan és a hangja sem rossz (én magam is hallottam már és meglepően jó), míg egy házimozinál maga a kábelezés 100 ezer ft.... A nappaliban csak úgy is hangfalat is kéne cserélni, így sajna húzós.

Szerinted sztereó erősítőnek jó lenne? Külföldi fórumokon jókat mondtak róla, JBL LOFT frontjával és egy kácsa féle IC kábellel egész jó szólt. Van még egy pár Yahama sztereó erősítőm meg egy régi német erősítőm (valami olyasmi van ráírva, hogy komolyzenére kifejlesztve), majd megkeresem őket. Igazából én is gondolkodtam, hogy a sony mellé berakok egy sztereót.

Őszinte leszek! Szerintem ez az Onkyo már semmire sem jó!

A soundbar pedig csak akkor Ok, ha a nappali zárt szoba. Ha esetleg nyitott a konyha felé stb. akkor a soundbar nem szól jól.
A próbálkozása a háttér hangokkal dicséretes, de gondolj bele mekkora hangszórók vannak egy ilyen kütyüben!
Nem az igazi!! Ha normális mozit szeretnél, akkor felejtsd el a soundbar megoldásokat!

Ha a fejlesztést határozod el, érdemes úgy lépegetni, hogy a következő lépést ne csak az addigi rendszer eladásával lehessen megtenni.
Kevés pénzből is lehet jó mozit vásárolni - nem szabad kapkodni!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”