Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
- nikiherceg
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy gyors kédés erejéig melyik erősítővell járnék jobban házimozihoz, és zenehallgatáshoz.
kinéztem egy Pioneer vsx D1011-est THX-es, AIR studio által hangolt 18kg-os vasat ,de sajnos 10 éves sem hdmi, sem usb nincs rajta,
kontra egy újabb de gyengébb, hdmi-s vsx-920, vagy vsx-.521.(esetleg 1016)
Melyikkel élvezhetőbb jobb minőségben a zene, mozi? Hangminőség mennyiben függ a hdmi-kimenettől, és a led-tv-vel hogyan lehet megoldani egy réggebbi de komolyabb teljesítményű erősítőt "összehangolni" ill a lejátszóval (szintén pioneer, de hdmi-s dvd lejátszóval) Köszönöm előre is.
HDMI még egy dolog, az én Sony erősítőmön is van, de csak a képet képes továbbítani. Én úgy tudom, hogy csak a HD audio dekóderes erősítők tudnak hangot fogadni. Ha van rajta optikai vagy coax akkor nincs gond, max később lesznek vele gondok, ha HD audió hangsávval ellátot filmet nézel, mert akkor azt le kell kevertetni a lejátszóval (gondolom stereora), hogy az erősítő értelmezni tudja. Ezt pont ma próbáltam ki, bár még manapság a legtöbb BD lemezen van DD is meg DTS.
Kette 1: Vertstärker: SONY STR-DH500, Lautsprechers: JBL LOFT, TV: Samsung UE32ES5500, noname IC und lautsprecherkabel
Kette 2: Vertstärker: ONKYO TX-SV727R, Lautsprechers: AEG+Somogyi, TV: LG LM640S, noname IC und lautsprecherkabel
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 20
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy gyors kédés erejéig melyik erősítővell járnék jobban házimozihoz, és zenehallgatáshoz.
kinéztem egy Pioneer vsx D1011-est THX-es, AIR studio által hangolt 18kg-os vasat ,de sajnos 10 éves sem hdmi, sem usb nincs rajta,
kontra egy újabb de gyengébb, hdmi-s vsx-920, vagy vsx-.521.(esetleg 1016)
Melyikkel élvezhetőbb jobb minőségben a zene, mozi? Hangminőség mennyiben függ a hdmi-kimenettől, és a led-tv-vel hogyan lehet megoldani egy réggebbi de komolyabb teljesítményű erősítőt "összehangolni" ill a lejátszóval (szintén pioneer, de hdmi-s dvd lejátszóval) Köszönöm előre is.
- nikiherceg
Segítség,kezdő vagyok!
Sejtettem, hogy csak sztereó erősítő, azért akarok soundbart venni, mert a saját szobámban van egy sony erősítőm jbl hangfalakkal, de az is elég húzós volt árban összepakolgatni (és sosincs vége ) ), a fejlesztgetések még legalább 300 ezer forint.... A nappaliba azért lenne ideális egy soundbar, mert viszonylag olcsón megvan és a hangja sem rossz (én magam is hallottam már és meglepően jó), míg egy házimozinál maga a kábelezés 100 ezer ft.... A nappaliban csak úgy is hangfalat is kéne cserélni, így sajna húzós.
Szerinted sztereó erősítőnek jó lenne? Külföldi fórumokon jókat mondtak róla, JBL LOFT frontjával és egy kácsa féle IC kábellel egész jó szólt. Van még egy pár Yahama sztereó erősítőm meg egy régi német erősítőm (valami olyasmi van ráírva, hogy komolyzenére kifejlesztve), majd megkeresem őket. Igazából én is gondolkodtam, hogy a sony mellé berakok egy sztereót.
Kette 1: Vertstärker: SONY STR-DH500, Lautsprechers: JBL LOFT, TV: Samsung UE32ES5500, noname IC und lautsprecherkabel
Kette 2: Vertstärker: ONKYO TX-SV727R, Lautsprechers: AEG+Somogyi, TV: LG LM640S, noname IC und lautsprecherkabel
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Remélem jó helyre tettem fel kérdésem. Szóval van egy Onkyo TX-SV727R erősítőm, mivel ez már elég koros darab így esélytelen a digitális bemenet rá. Nyáron venni akarok egy Soundbart a nappaliba, így új erősítőt már nem akarok venni, ezt meghagynám csak sztereónak. Szóval a kérdés, hogy hogyan tudnék átvinni RCA kábelen többcsatornás jelet az erősítőnek? Az erősítő tud DD,DS,DProL1-et. Ha a DVD-n beállítom az analóg kimeneten, hogy 5.1 akkor csak az effektek vannak, azok viszont úgy szólnak ahogy kellenek, térbeli. De a beszédhang nem jelenik meg. Van egy sejtésem, hogy így nem fog működni, csak ha ő sztereó jelből keveri fel, csak akkor azt nem értem, hogy akkoriban hogy tárolták küldték rá a 6 csatornás hangot.... Egy Cambridge Audio D/A konverterrel fogok megdobni a rendszert (számitógépről akarok zenét hallgatni), szerintetek ezzel sikerül DTS hangot analóg dolbyba alakítani?
Erre az erősítőre sehogyan sem küldték a DD és DTS hangot.
Ez egy Dolby Pro Logic-os erősítő. Vannak saját térhangzásai, különböző DSP módok.
Ha a CA DAC-ot használod és lesz soundbar, akkor inkább vegyél egy olcsóbb sztereó erősítőt zenehallgatásra.
Vagy, mivel a hangfalaid gondolom megvannak, a soundbar helyett mégis venni kellene egy újabb Dolby Digital és DTS képes erősítőt, amit sztereóra is használhatsz.
- nikiherceg
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Remélem jó helyre tettem fel kérdésem. Szóval van egy Onkyo TX-SV727R erősítőm, mivel ez már elég koros darab így esélytelen a digitális bemenet rá. Nyáron venni akarok egy Soundbart a nappaliba, így új erősítőt már nem akarok venni, ezt meghagynám csak sztereónak. Szóval a kérdés, hogy hogyan tudnék átvinni RCA kábelen többcsatornás jelet az erősítőnek? Az erősítő tud DD,DS,DProL1-et. Ha a DVD-n beállítom az analóg kimeneten, hogy 5.1 akkor csak az effektek vannak, azok viszont úgy szólnak ahogy kellenek, térbeli. De a beszédhang nem jelenik meg. Van egy sejtésem, hogy így nem fog működni, csak ha ő sztereó jelből keveri fel, csak akkor azt nem értem, hogy akkoriban hogy tárolták küldték rá a 6 csatornás hangot.... Egy Cambridge Audio D/A konverterrel fogok megdobni a rendszert (számitógépről akarok zenét hallgatni), szerintetek ezzel sikerül DTS hangot analóg dolbyba alakítani?
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 295
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
A "Milyen hangfalat" topicban már írtam a problémámról, de leírom újra, tanácsot kérve.
Adott ez a lehetőség (sajna):
Az lenne a kérdésem, hogy az adott, helyhez mérten, milyen hangfalat javasolnátok, avagy esetleg más típusú erősítőt.
A jelenlegi erősítő: Onkyo TX NR609, de gondolkodom egy sony str dh820-on. Szeretnék egy kicsit jobb hangzást sztereóban. Ugyanis az onkyo - heco páros sehogy sem szól.
A center és hátterek, most nem számítanak, amég nem végleges a front.
Az átlagnál szerintem sokkal rosszabb
A hangfal heco victa 501.
Ja, és egy sony subláda.
Előre is köszi
Szia Én a helyedben mindenképp kivenném a hangsugárzókat a szekrényből,nem egy szerencsés elhelyezés és gondolom még reflexnyilás is van a hátulján,ne is csodálkozz hogy úgy szól ahogy szól.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a segítséget.
Segítség,kezdő vagyok!
Ha veszek egy sztereó erősítőt, akkor kell másik hangfal is hozzá? Vagy meg lehet oldani erről az egy pár heco-ról?
Csak "kábel-dugdosással", illetve lehet vásárolni hangfal-átkapcsolót. Ez 10-15 ezer forint.
Segítség,kezdő vagyok!
Ha veszek egy sztereó erősítőt, akkor kell másik hangfal is hozzá? Vagy meg lehet oldani erről az egy pár heco-ról?
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi szépen! A hangfalszett használt! És igen, még egy subot keresnem kell hozzá! Ja, és igen, onkyo lett csak nem a 616, hanem a 717!
Sok jó mozit és zenét kívánok hozzá!
Írd be a tapasztalataidat az Onkyo-ról!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
A "Milyen hangfalat" topicban már írtam a problémámról, de leírom újra, tanácsot kérve.
Az lenne a kérdésem, hogy az adott, helyhez mérten, milyen hangfalat javasolnátok, avagy esetleg más típusú erősítőt.
A jelenlegi erősítő: Onkyo TX NR609, de gondolkodom egy sony str dh820-on. Szeretnék egy kicsit jobb hangzást sztereóban. Ugyanis az onkyo - heco páros sehogy sem szól.
Ja, és egy sony subláda.
Előre is köszi
Ha az alap kategóriából választasz másikat, akkor talán egy Denon v. Marantz erősítő érné meg a legjobban, ha egy kicsit jobb hangot szeretnél sztereóban.
Ennél a kategóriánál azonban egy alap sztereó erősítő (akár egy 20 ezer forintos is) sokkal jobban szól.
A te esetedben érdemesebb venni egy külön sztereó erősítőt.
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi szépen! A hangfalszett használt! És igen, még egy subot keresnem kell hozzá! Ja, és igen, onkyo lett csak nem a 616, hanem a 717!
A két erősítő közül szerintem az Onkyo-t érdemesebb megvenni! Kapható hozzá wifi adapter.
Hangfalszettnél talán lehet még nézelődni. Nehéz ajánlani, de talán vmi használt szettel jobban jársz, nem érdemes újat venned.
A subot ne hagyd ki, akármilyen jó is a front hangfal!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Ja, és egy sony subláda.
Előre is köszi
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Én is új vagyok még a témából. Igazából kinéztem már 2 erősítőt, de nem tudom, hogy melyiket válasszam: Pioneer VSX-922 vagy Onkyo TX-NR616? Igazából nekem fontos lenne a wifi, illetve az azzal való bővíthetőség (ha jól tudom, mindegyikhez kapható gyári wifi adapter), mivel elég sokat hallgatok internet rádiót, illetve sajnos a lan kábel elvezetése elég macerás lenne!
Vagy esetleg tudtok ajánlani vami hasonló kaliberű készüléket?
Előre is köszönöm a válaszokat! És még egy kérdés, a Quadral quintas 500-as hangfalszettről mi a véleméynetek? Kezdésnek jó lenne a fenti erősítők vmelyikéhez?
Üdv.
Gábor
A két erősítő közül szerintem az Onkyo-t érdemesebb megvenni! Kapható hozzá wifi adapter.
Hangfalszettnél talán lehet még nézelődni. Nehéz ajánlani, de talán vmi használt szettel jobban jársz, nem érdemes újat venned.
A subot ne hagyd ki, akármilyen jó is a front hangfal!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Én is új vagyok még a témából. Igazából kinéztem már 2 erősítőt, de nem tudom, hogy melyiket válasszam: Pioneer VSX-922 vagy Onkyo TX-NR616? Igazából nekem fontos lenne a wifi, illetve az azzal való bővíthetőség (ha jól tudom, mindegyikhez kapható gyári wifi adapter), mivel elég sokat hallgatok internet rádiót, illetve sajnos a lan kábel elvezetése elég macerás lenne!
Vagy esetleg tudtok ajánlani vami hasonló kaliberű készüléket?
Előre is köszönöm a válaszokat! És még egy kérdés, a Quadral quintas 500-as hangfalszettről mi a véleméynetek? Kezdésnek jó lenne a fenti erősítők vmelyikéhez?
Üdv.
Gábor
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi mindenkinek most már ezt is tudom:) már csak a hangfal-erősítő ügyben kell dűlőre jutnom, nem egyszerű a választás, olyan sok lehetőség van, remélem sikerül jól választanom. A hangszórók szerintem kef-ek lesznek, nem tudom miért de az jön be a legjobban, persze nem hallottam még sajnos, de valami miatt megfogott a külseje. Az erősítőt még nem tudom, ill. a lejátszót sem, muszáj lesz még kutakodnom.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 831
Segítség,kezdő vagyok!
A SUB hátulján van egy kapcsoló, vagy poti, amivel ezt a fázisfordítást/eltolást tudod állítani (0-180 fok).
Oda kell kapcsolni-állítani, ahol a hallgatási pozícióban több mélyhangot hallasz.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Segítség,kezdő vagyok!
A SUB hátulján van egy kapcsoló, vagy poti, amivel ezt a fázisfordítást/eltolást tudod állítani (0-180 fok).
180-ra kell állítanod. Azért van rá szükség, mert a hátad mögött van és így fog jó lenni a frontokhoz.
Talán azért kell, hogy a frontok mélyeihez képest el legyen tolva, hogy ne oltsák ki egymást?
Vagy valami ilyesmi. Nem tudom pontosan.
Majd valami szaki szakszerűbben elmagyarázza. Ezt én már régebben próbáltam és így működött jól.
A kábel hosszúsága nem jelent problémát szerintem - amit szintén próbáltam nagy tisztaságú 50 ohmos árnyékolt vezetékkel, ezt nagyon régen a 10 Mbites hálózatok építéséhez használták. Kb. 150-180 Ft métere.)
Igen, most a maximalisták fanyalognak, de én nem vettem észre semmi különbséget.
Fázistolás, piros: 0° (eredeti), zöld: 90°, kék: 180°
Segítség,kezdő vagyok!
Szia! Köszönöm hogy fáradoztál és ilyen szépen megrajzolt ábrákkal illusztráltad! Bocs egy hülye kérdés ha a subot a surrandok közé rakom akkor kb 9-10 méter kábel kell hozzá az nem gond? És mi az a fázis fordított? És miért van szükség rá? Köszönöm mégegyszer! Küldök egy virtuális sört vagy csokit!
Nem gond, még 15 méteres is kapható.
Fázisforditott: minden subon van egy fázis (phase) kapcsoló, azt kell neked 0-ról 90 fokra állitani hogy ne legyen elnyelődés az alsó-közép frekvenciáknál -épp a beszédérthetőség is javul általa- ugyis észreveszed melyik lesz a jobb ,mert ez részben távolságfüggő is.
Kis kiegészités a képhez: annyi kiegészitésssel élnék hogy a frontokat jobban huzd el a faltól, legyen a fal és a hangfalak között minimum 0.3 méter távolság, ez egy távtartós hangfal-tartóval megoldható, és a halgató szinten legyenek ha lehet vagy csak alig feljebb, és a surround hangfalak lehetnek a kanapéhoz közelebb is ,nem baj hogy azok közelebb maradnak a falon, és akár mejdnem közöttük is ülhetsz a kanapén, valamint legyenek felemelve minimum 60 centivel a hallgatói pozició főlé. ezeket hallgatással ellenőrizheted közben.
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn
Segítség,kezdő vagyok!
Szia! Köszönöm hogy fáradoztál és ilyen szépen megrajzolt ábrákkal illusztráltad! Bocs egy hülye kérdés ha a subot a surrandok közé rakom akkor kb 9-10 méter kábel kell hozzá az nem gond? És mi az a fázis fordított? És miért van szükség rá? Köszönöm mégegyszer! Küldök egy virtuális sört vagy csokit!
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
A komponensek kiválasztásában sajnos nem tudok segíteni, de úgy gondolom, hogy nem is nagyon lehet.
Mindenkinek a maga ízlése szerint kell ezt megtenni.
Az elhelyezés már egy más dolog.
A drága vasak is tudnak pocsékul szólni, ha nem a helyükön vannak.
A leírtak alapján próbáltam megrajzolni a szobádat, kb. méretarányosan.
Az nem lenne nagy baj, hogy végig szekrény van a végében, ha az nem valami tömör ajtós, hanem polcos és ezt-azt tudsz oda pakolászni.
A többit szerintem a kép elmondja.
Én a középső megoldást választanám.
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn
Segítség,kezdő vagyok!
Köszi! Persze jobb lenne egy komolyabb Erősítővel kezdeni ez megoldható, viszont a szekrény sort nem tudom megbontani mert direkt így méretre lett gyártatva:( amúgy a hang sugárzók terén a kef-hez húz a szívem, nem tudom hogy HK-val vagy pio vsx-el milyen hangja lenne. Ha valakinek van ilyen összeállításban kérem szóljon:)de bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok-köszi
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Nem könnyű feladat előtt állsz. A TV két oldalán mindenképp meg kell oldanod a frontok elhelyezését valahogy.
A Jamo s606 szett szerintem jó választás lehet pl egy H/K-val vagy Pioneer erősítővel.Pl ha nincs vagy nem fér külön mélyláda a szobában a Jamo szettben a két front oldalában ott a két "húszcentis" mély ami pótolhatja a subládát egy ideig.Ezért ez a szett szerintem ebben az esetben praktikus lehet.
Ha az anyagiak megengedik azért próbálj a közép kategória felé hajolni mondjuk 520-as Pio-t illetve 1××-as H/K-t ne vegyél.Nem előírás hogy ha valaki kezdő akkor alapkategóriás erősítőt kell vennie.920 már jó!
Ha KEF vagy Tannoy a kiszemelt akkor a Denon és a Marantz szerintem erősítőnek jól passzol hozzájuk.
- gabesz8207
- Lefelé a lejtőn
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni 3,6méter széles 6 méter hosszú szobába(22nm)
szeretnék egy rendszert, fele-fele arányban zenéhez, ill. -mozizáshoz.
A keskenyebb falon végig szekrénysor található középpen egy 42"os tévével. Sajnos a frontokat nem tudom a tv mellett elhelyezni, hanem a két oldalt a szekrénysor előtt egy méterrel a fal mellé (már itt gondban vagyok hogy álló vagy monitor hangfal (állványon vagy fali tartóval)lenne a jobb?) a tv előtt a szoba 2/3-ánál van a kanapé, mögé tervezem kb 1 méterrel a surrandokat.
És a legfontosabb: nem tudok dönteni tapasztalanságom miatt,
Hangsugárzó jelöltjeim.
1. Jamo s606 hcs3 komplett szett
2. Kef iq3 vagy iq5 front, és iq1 hátsók+ kef center és sub
3. Tannoy mx3 front, mx1 vagy mx2 surrand+ center és sub
Erősítők:
1. Pioneer vsx 520-920??
2. Harman Kardon 970,132,..stb??
3. Esetleg denon vagy marantz de igazából az első két márkát preferálom, de hát az összhangnak meg kéne lenni emiatt szóba jöhetnek.
Kérem a tapasztaltabb fórumosok segítségét, nem szeretném, hogy egy rosszul összerakott rendszer miatt előről kéne kezdjem az egészet. - Előre is köszönöm:)
Segítség,kezdő vagyok!
Hello.Van egy Bowers 603s3+lcr60s3+600s3 hangfalszettem és le szeretném cserélni egy kef 3005 hangfalszettre.
Szerintetek fog olyan szépen szólni mi a Bowersek?
koszonom a valaszoktat.