Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Igen nem csoda hogy 15-20 ezrekért kapni blu ray játszókat.Azok arra alkalmasak hogy egy lapos Full HD-s TV-n nézhessük a szép penge képet.Ha házimoziban forrásként kell szerepelni arra már kevés.
HDMI-vel (kis túlzással) nincsenek nagy különbségek.
Mondjuk sokan a DUNE-t is analógon használják régebbi erősítőkel, de szerintem sokkal komolyabb lejátszók kellenek ehhez!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
A gond az, hogy ezekben a lejátszókban nagyon gyenge a DAC.
Mivel a lejátszó alakítja analóggá a jelet ezzel a gyenge DAC-kal, így gyakorlatilag rosszabb hangot kapsz, mintha koax kábellel összekötnéd.
Ilyen összeköttetéshez OPPO v. CA lejátszók ideálisak.
Igen nem csoda hogy 15-20 ezrekért kapni blu ray játszókat.Azok arra alkalmasak hogy egy lapos Full HD-s TV-n nézhessük a szép penge képet.Ha házimoziban forrásként kell szerepelni arra már kevés.
Segítség,kezdő vagyok!
Mivel a lejátszó alakítja analóggá a jelet ezzel a gyenge DAC-kal, így gyakorlatilag rosszabb hangot kapsz, mintha koax kábellel összekötnéd.
Ettől féltem én is, ebben az esetben marad a digit koax összekötés és azok a térhangzás szabványok amiket a CAV képes kezelni... Köszi!
Segítség,kezdő vagyok!
Szimpatikus, de olyat szeretnék ami blu-ray lejátszó is egyben.
Segítség,kezdő vagyok!
Egy popcorn A-210 -el biztos elégedett lennél bevált kiforrott készülék.
Szimpatikus, de olyat szeretnék ami blu-ray lejátszó is egyben.
Segítség,kezdő vagyok!
Egy popcorn A-210 -el biztos elégedett lennél bevált kiforrott készülék.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Média lejátszó kérdéskörben kérnék tanácsot. Van-e valakinek tapasztalata az alábbi típusokkal, illetve ár-érték arányban melyik az ajánlott vétel:
Egreat S900
http://en.egreatworld.com/en/product-detail-271.html
Ár: 52+áfa
Asus OPlay BDS-700
http://www.asus.com/Multimedia/Bluray_H ... ay_BDS700/
Ár: 45+áfa
Asus OPlay BDS-500
http://www.asus.hu/Multimedia/Bluray_HD ... ay_BDS500/
Ár: 37+áfa
Az Egreatnek van analóg 7.1 kimenete, ami nagy előny lenne számomra, mert az erősítőm "dekódere" nem tudja a HD térhangzást. Viszont félek az számomra ismeretlen márkától, és a belső ventilátora állítólag hangos.
CAV A8M erősítővel lenne a lejátszó párosítva, hangfalak száma a szobában 5.1. Mekkora a különbség egy sima Dolby Digital, és mondjuk a Dolby TrueHD között? Koncerteket is szeretnék jó minőségben hallgatni vele.
Köszi előre is a véleményeket!
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm a választ.Este mikor írtad rögtön olvasgattam neten.
Nekem van pont itthon egy nagy sűrűségű szivacsom ami 50cm széles 10cm vastag és 250cm magas.
Sok helyre raktam megtámasztva, de sokat változást nem hallottam. A változás akkor lett érdemben hallható mikor a hangfal mögé raktam a sarokba állítva ott nem sokkal, de jobb lett a mély viszont a terem elment ami megint csak elkeserített.
Aztán elkezdtem megint mozgatni a dobozokat most mintha lenne egy jó elhelyezés, de közel sem az igazi.
Egyenlőre olvasgatok még.Még egyszer köszönöm a segítséget.
Segítség,kezdő vagyok!
Beszivacsozzam a reflexnyílást?
Vigyem el tuningoltatni(pl.Hivox)?
Ennyire nagy lenne ebbe a szobába a doboz, de akkor mozin meg nem tudom élvezni a M2?
Esetleg kábel, mert most egy sima alap kábel van rajta?
Tudom, hogy popi sem igazán zenehallgatásra van kitalálva, de nekem baromi kényelmes a flac formátumok miatt.
Ennyi, bocs a hosszadalmas leírásért, de nem akarok hosszú köröket futni, hogy a jogos visszakérdezéseket megtegyétek ami fontos adat lenne.
Minden segítséget elfogadok.
Köszönöm Bálint
A szivacsot kipróbálhatod, más basszust fogsz kapni, de ez általában akkor hasznos, ha nagyon puffog a hangfal.
Nagyon mély hangokhoz kell a nagy szoba, de nálad nem ez lehet a probléma.
A jó kábellel inkább a kontrolláltabb, tisztább és pontosabb basszus hangok érhetők el, ha nincs mélyhang, akkor az akusztikai probléma.
Nem is igazán a Popi a gyenge, nagyon sok függ az erősítőben lévő DAC-tól.
A mélyhangok egyik szörnyű tulajdonsága, hogy a falakról és egyéb tárgyakról visszaverődve a hullámok kioltják egymást, vagy álló hullámok alakulnak ki.
(ezt lehet rosszul írom, nem vagyok szakértő)
Erre vannak házilagos jó megoldások is. Mivel van ahol hallod a mélyeket ez lehet a gond.
Érdemes lenne neked utánanézni a neten!
Olyat keress, hogy "bass trap", vagy "basszus csapda".
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Megint csak segítség kellene, mert hiába már 2 éve, hogy elkezdtem a házimozival és zenéléssel foglalkozni jelen állás szerint is még csak a felszínt karcolgatom egyes dolgokban és ezért kellene nekem tapasztaltabb emberek véleménye.
A következő a helyzet.A szoba 15m2 a frontok Tannoy Venus 507 ami egymáslót 190cm van.A hátsófaltól 40cm az oldalsó faltól pedig 50cm-re.A doboz első reflexnyílású.A dobozok gránit lapon vannak tüskéken állnak.
Egy Denon AVR1910 hajtom jelenleg őket és egy popcornnal.
A szobát kb. 2 hete teljesen átrendeztem méghozzá úgy, hogy ne alakítsak ki a dobozoknak a bútorokkal külön még egy "dobozt" és ez által megerősítsem a mélyet vagy épp nagy legyen a búgás stb.A régi berendezésekkel ezek a dolgok fent álltak.
A hallgatási távolságom 270cm és a hangfalak most rám irányultan vannak beállítva.
Na már most a tapasztalatom a következő.Eltűnt a mélyem és nem értem miért.Ha forgatom a dobozokat akkor is vagy gyengébb lesz vagy mint eredetileg volt amikor felém fordul a doboz.
Ami még fontos, hogy a két doboz közt van a tv szekrény, de azoktól kijjebb van a hangfal doboza.
Amikor viszont arra a falra ülök ami merőleges a hallgatási pozícióra és így a hangfal zenélése az orrom előtt megy el(remélem így érthető) akkor ott hallom azokat a mélyeket amiket szeretnék.
Ami még fontos tetőtéri szoba, de a tető ferdeség kicsi.
Még fontosabb az, hogy kipróbáltam ugyan oda berakni állványra és ugyan abba a pozícióba egy Tannoy m2 és ott megjött a mély amit szeretnék.A tere is jobb lett, mint a Venusnak.
Viszont az a baj, hogy mozin nekem kevesek a M2-ők.
Tehát mit tanácsoltok?
Nekem vannak elméleteim aztán ti majd megmondjátok, hogy mennyire ostobák.
Mindenképpen fogok venni egy integrált sztereó erősítőt ez is egy elméletem, hogy azzal biztos jobban kifognak jönni a mélyek.
Beszivacsozzam a reflexnyílást?
Vigyem el tuningoltatni(pl.Hivox)?
Ennyire nagy lenne ebbe a szobába a doboz, de akkor mozin meg nem tudom élvezni a M2?
Esetleg kábel, mert most egy sima alap kábel van rajta?
Tudom, hogy popi sem igazán zenehallgatásra van kitalálva, de nekem baromi kényelmes a flac formátumok miatt.
Ennyi, bocs a hosszadalmas leírásért, de nem akarok hosszú köröket futni, hogy a jogos visszakérdezéseket megtegyétek ami fontos adat lenne.
Minden segítséget elfogadok.
Köszönöm Bálint
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon köszi a választ! A tökömnek van erre kerete, gondolhatod, ráadásul tök gyanús, hogy a haverom 100eft-os lejátszója is nyekereg tőle... Lehet a Pio nem bírja a filmet Nem tudom, egyelőre jegelem a sztorit, aztán meglátjuk mi lesz. Szeretnék Pioneer-nél maradni mert nagyon elégedett vagyok vele (ha jól láttam a BD-player neked is az azért ) de ez így tök gáz... :S Mindegy, ezek szerint túl sokat ne akarjam a filmet nézni Köszi a segítséget még egyszer!!!!!!!!!!
Nekem az Apollo 13-mal volt hasonló tapasztalatom (igaz egy Oppo-n). Némi töprengés után próbából letiltottam a BD-Live-ot, még a memóriából is kiürítettem. Azóta jól működik. Próbáld ki, hátha...
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm. Figyelmetlen is voltam. (van rajta irányjelölés) AQ FOREST van. Blu ray-ből erősítőbe, erősítőböl TV. A nyil mutasson ebben a sorrendben? Tehát nyilcskás vége erösítőbe, a másik kábel nyilcsakás vége TV-be?
Igen. blu-ray ->>erősitő->> tévé
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm. Figyelmetlen is voltam. (van rajta irányjelölés) AQ FOREST van. Blu ray-ből erősítőbe, erősítőböl TV. A nyil mutasson ebben a sorrendben? Tehát nyilcskás vége erösítőbe, a másik kábel nyilcsakás vége TV-be?
Igen a jel a haladás irányát mutatja tehát arra menjen a jel: lejátszó ->erősitő-> tévé irányban.
Amennyiben nincs nyil akkor általánosságban véve a vezetéket lévő szöveg olvasás iránya jelzi a nyil (áram folyás) irányát.
Segítség,kezdő vagyok!
A jobb kábeleknél meg van adva az irány.(nyillal jelzik)
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
HDMI kábelnél is kell figyelni az irányra?
Választ előre is köszönöm: István
A jobb kábeleknél meg van adva az irány.(nyillal jelzik)
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
HDMI kábelnél is kell figyelni az irányra?
Választ előre is köszönöm: István
- fodesz
- V.I.P.
Segítség,kezdő vagyok!
Tök fölöslegesen tökölsz vele! Tök sok tökös film van még!
Tök jó pl a Tökös,a török,az ör meg a nő Tökszedést követően töksötétben,tökrészegen!

ON
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon köszi a választ! A tökömnek van erre kerete, gondolhatod, ráadásul tök gyanús, hogy a haverom 100eft-os lejátszója is nyekereg tőle... Lehet a Pio nem bírja a filmet Nem tudom, egyelőre jegelem a sztorit, aztán meglátjuk mi lesz. Szeretnék Pioneer-nél maradni mert nagyon elégedett vagyok vele (ha jól láttam a BD-player neked is az azért ) de ez így tök gáz... :S Mindegy, ezek szerint túl sokat ne akarjam a filmet nézni Köszi a segítséget még egyszer!!!!!!!!!!
Tök fölöslegesen tökölsz vele! Tök sok tökös film van még!
Segítség,kezdő vagyok!
Abszolút elvetem azt a lehetőséget hogy intercom,vagy 20thCentury fox ,azok a film készítői,semmi köze nincs a lemezen található információkhoz. Egy közönséges CD vagy DVD lemez(Akár írott) is ugyanúgy bennragadhat.Próbáltad esetleg azokkal? Nem jó dolog de elképzelhető hogy új vásárlás lesz. Az a baj hogy ezeket ha baja esik nem éri meg megcsináltatni.
Nekem korábban volt egy Philips SA963 DVD/SACD játékosom,ez kb 2004-05-ben volt amikor még értéke is volt. 110 volt az új ára és pár évesen elkezdett hasonlóan viselkedni.Majd azt követően kattogó hangot adott miközben olvasni kellett volna a lemezt. Csak azért írom le mert szétrobbantam az idegtől hogy akkoriban elég komolynak mondható készülék volt. Érvényes garancia volt még rajta asszem 3 éves még nem volt,de elvittem szervízben,azt mondták az egész transzportmechanikát cserélni kellene ami ennél kb 19-25 ezer ft. És mivel csak két év gari volt rá + egy év jótálás valami tö..öm tudja mire,így fitózetős volt. Vagy az a lehetőség van hogy 30 ezer ft értékű szelvényt kapok amiből vehetek egy újat. Elgondolkodtam és mérges is voltam,mert hittem benne hogy egy ilyen volumenű cucc tartósabb mint a slim olcsó társai. Az utóbbit választottam és vettem egy Panasonic DV-s30-at asszem. Minden szart lejátszott,még a bakelit lemezt is Aztán ez lett a vége.Otthagytam a Philips-et ,lehet megcsinálta magának a tag és jól járt vele,de nekem nem ért meg annyit. Nekem volt Pio BDP-120 de nem szerettem így ment a háztól. Remélem tudsz valamit kezdeni vele,bár lehet jobb egy másikat venni elég jó áron hírdetnek itt is a fórumon ha vész esetén kell és van is rávaló..
- TomGambler
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Segítség,kezdő vagyok!
Még lenne egy kérdésem: hol tudnék megfelelő kábelt venni, illetve mit keresek pontosan? Hangfalkábel, csatlakozó nélkül?
Sajnos attól tartok, a csatlakozók egybeöntöttek, sajnos most nem vagyok az eszköz közelében, de a pár kép alapján, amit készítettem róla, úgy néz ki, hogy egybe van öntve... Ebben az esetben az egyetlen lehetőségem a kábel toldása és a hangminőség kockáztatása?
- fodesz
- V.I.P.
Segítség,kezdő vagyok!
A hangfal felőli oldalra nem emlékszem milyen, de majd megnézem. Köszönöm a segítséget, reménykedtem benne, hogy esetleg van gyári megoldás hozzá, de akkor marad a garancia bukása és a kábelek kicserélése.
Ha a kábelek másik oldala csupaszolt,akkor lehetőség van toldásra forrasztással és szigeteléssel.Ám az ronthat a hangminőségen,én nem javasolnám. A színkódos csatlakozók félő hogy nem szerelhetőek hanem egybe van öntve a végeken...
Ezzel még a garancia megmarad a készülékre.
Így van,mivel ha bármit vissza kell vinni kábeleket soha nem kérnek.
Segítség,kezdő vagyok!
A hangfal felőli oldalra nem emlékszem milyen, de majd megnézem. Köszönöm a segítséget, reménykedtem benne, hogy esetleg van gyári megoldás hozzá, de akkor marad a garancia bukása és a kábelek kicserélése.
Ezzel még a garancia megmarad a készülékre.
- TomGambler
Segítség,kezdő vagyok!
- fodesz
- V.I.P.
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
Én kezdő vagyok, mondhatni, tudatlan a házimozi rendszerek témájában. A következő a problémám: kaptam nemrégiben egy Pioneer DCS-222K típusú házimozi rendszert, ez egy DVD lejátszós 5.1-es konstrukció. A problémám az, hogy nem elég hosszúak a kábelek a szatelit hangfalakhoz, szeretném őket hosszabbítani, de olyan csatlakozóval kell őket kötni a lejátszóhoz, amilyet még soha nem láttam. Sajnos, semmit nem találok a leírásban vagy a hivatalos gyártói oldalon, hogy mi ennek a csatlakozónak a neve, vagy hogy lehetne hosszabbító kábelt szerezni vagy gyártani hozzá. Igazából még képet sem találtam a csatlakozóról sehol. A csatlakozók a lejátszó hátulján így néznek ki:
Ha valaki tudna bármit mondani, iszonyú nagy segítség lenne.
Hát igen ez a baj az egydobozos rendszereknél,hogy nem fejleszthetőek és nem lehet sokat variálni rajtuk. Szerintem meg kell venned a kívánt hosszban a kábeleket ráadásul nem is kell vastag mert adott a méret és a színkódolt dugókat egyszerűen levágni a régiről,blankolni majd újra kötni. Ezt egy egyszerű műszerész pillanatok alatt megcsinálja. Ha van ismerősöd vagy bárki elviszed megmutatod milyen az eredeti kábel csatlakozó és ráköti a hosszabb vezetékre.Más megoldás nincs az biztos.Adott az aljzatban a polaritás,látni a fotón(Két tű) azt figyelembe véve a dugóknál úgy kell kötni. Gondolom a hangfalak felőli oldalon csupaszolt a kábel és rugós "csiptetős" az aljzat.Nagyából ennyi ez nem nagy probléma.Meg lehet oldani.
- TomGambler
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
Én kezdő vagyok, mondhatni, tudatlan a házimozi rendszerek témájában. A következő a problémám: kaptam nemrégiben egy Pioneer DCS-222K típusú házimozi rendszert, ez egy DVD lejátszós 5.1-es konstrukció. A problémám az, hogy nem elég hosszúak a kábelek a szatelit hangfalakhoz, szeretném őket hosszabbítani, de olyan csatlakozóval kell őket kötni a lejátszóhoz, amilyet még soha nem láttam. Sajnos, semmit nem találok a leírásban vagy a hivatalos gyártói oldalon, hogy mi ennek a csatlakozónak a neve, vagy hogy lehetne hosszabbító kábelt szerezni vagy gyártani hozzá. Igazából még képet sem találtam a csatlakozóról sehol. A csatlakozók a lejátszó hátulján így néznek ki:
Ha valaki tudna bármit mondani, iszonyú nagy segítség lenne.