Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm! Megfogadom a tanácsod. Eredetileg HTPC-t akartam összerakni de nem fog menni. Az integrált alaplapokon Radeon HD4250 (vagy más 4XXX sorozat) szokott lenni, és az nem tudja a TrueHD-t HDMI-n kiadni. Utánanéztem. A HTPC-nek való lapoknál az APU-ba igaz hogy 5XXX sorozatot integrálnak, és azok már tudják a TrueHD-t, de azok HTPC-nek jók, sajnos semmi másra (a processzor nem elég erős). Nekem meg muszáj új szgépet vennem (egyéb okokból), és nincs annyi pénzem hogy még külön HTPC-t is vegyek. Így inkább összerakok egy microATX alaplapos kisebb méretű gépet fekvő házzal, ami befér az erősítő alá. Majd próbálok hozzá passzív hűtőket használni. Ezt a kártyát találtam: nVidia GT610. Azért nVidia, mert Linux alatt is megy a hadware támogatása (nekem ez fontos). Van ATI kártyás gépem, és Linux alatt a támogatása borzalmas. Erről az nVidiáról is azt írják hogy tudja a TrueHD-t, és van belőle passzív hűtős változat például: http://hu.gigabyte.c.../gv-n610sl-1gi/
Van valami más különös oka annak, hogy Radeon-t javasoltál?
Nem volt különösebb oka az ATI kártya ajánlásának.
Én most adom el a HTPC-m részeit. Sikerült egy olyan brutálisat csinálni, hogy játékra tökéletes volt, de másra nem.
Sajnos vettem egy 580-as Nvidia kártyát - ez meg a HD hangokat nem kezeli.
Ha most kellene HTPC-t összerakni, akkor én biztosan vmi Zotac mini ITX alaplapot tennék a gépbe. Minden rajta van, ami csak kellhet.
Ezen egyébként, ha jól tudom Nvidia chip van.
A bajom nekem is hasonló volt az egésszel. Vagy HTPC, vagy játékgép. Akármilyen ventilátor is van a gépben, az már hangos lesz.
Az új játékokhoz meg brutális táp és jó videókártya kell.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem cseréld le a videókártyát vmilyen ATI Radeon-ra, amelyik tudja a HD hangokat.
Megéri.
+töltsd le és használd a HD-s XBMC progit.
Köszönöm! Megfogadom a tanácsod. Eredetileg HTPC-t akartam összerakni de nem fog menni. Az integrált alaplapokon Radeon HD4250 (vagy más 4XXX sorozat) szokott lenni, és az nem tudja a TrueHD-t HDMI-n kiadni. Utánanéztem. A HTPC-nek való lapoknál az APU-ba igaz hogy 5XXX sorozatot integrálnak, és azok már tudják a TrueHD-t, de azok HTPC-nek jók, sajnos semmi másra (a processzor nem elég erős). Nekem meg muszáj új szgépet vennem (egyéb okokból), és nincs annyi pénzem hogy még külön HTPC-t is vegyek. Így inkább összerakok egy microATX alaplapos kisebb méretű gépet fekvő házzal, ami befér az erősítő alá. Majd próbálok hozzá passzív hűtőket használni. Ezt a kártyát találtam: nVidia GT610. Azért nVidia, mert Linux alatt is megy a hadware támogatása (nekem ez fontos). Van ATI kártyás gépem, és Linux alatt a támogatása borzalmas. Erről az nVidiáról is azt írják hogy tudja a TrueHD-t, és van belőle passzív hűtős változat például: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n610sl-1gi/
Van valami más különös oka annak, hogy Radeon-t javasoltál?
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Ez Dolby TrueHD. Viszont megtaláltam a megoldást itt:
http://forum.slysoft...ead.php?t=16079
A lényeg hogy a TrueHD az egy lossless formátum, és ebben a formátumban nem küldhető át koax vagy optikai kábelen, mert annak (szabvány szerint) nincs elég átviteli sebessége. Itt az idézet:
"Do I have to use HDMI? What about S/PDIF or Coaxial?
Yes.You cannot use S/PDIF or coaxial audio connectors due its limited bandiwidth. Since the information on a lossless audio format is so large, these cables cannot transmit the information required fast enough. If you use these connections, Powerdvd will downconvert the signal to its lossy core."
Bár azt írják, hogy LPCM formában át lehetne küldeni. Mondjuk megelégednék azzal is, ha lehetne recode-olni DD formátumra (ami veszteséges). De nem találtam ilyen codec-et. Az fddshow-ban legalábbis nem jöttem rá hogy lehetne beállítani. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata akkor ne habozzon megosztani velem. :-)
Szerintem cseréld le a videókártyát vmilyen ATI Radeon-ra, amelyik tudja a HD hangokat.
Megéri.
+töltsd le és használd a HD-s XBMC progit.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!
Most akkor Dolby TrueHD-ról beszélünk (aminek DD a magja) vagy DTSHD-MA-ról (aminek DTS a magja) ?
Ez Dolby TrueHD. Viszont megtaláltam a megoldást itt:
http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=16079
A lényeg hogy a TrueHD az egy lossless formátum, és ebben a formátumban nem küldhető át koax vagy optikai kábelen, mert annak (szabvány szerint) nincs elég átviteli sebessége. Itt az idézet:
"Do I have to use HDMI? What about S/PDIF or Coaxial?
Yes.You cannot use S/PDIF or coaxial audio connectors due its limited bandiwidth. Since the information on a lossless audio format is so large, these cables cannot transmit the information required fast enough. If you use these connections, Powerdvd will downconvert the signal to its lossy core."
Bár azt írják, hogy LPCM formában át lehetne küldeni. Mondjuk megelégednék azzal is, ha lehetne recode-olni DD formátumra (ami veszteséges). De nem találtam ilyen codec-et. Az fddshow-ban legalábbis nem jöttem rá hogy lehetne beállítani. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata akkor ne habozzon megosztani velem. :-)
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!
DVI-n nem megy ki hang, így onnan nem tudod kinyerni átalakítóval sem.
ű
Valahol mintha azt olvastam volna hogy bizonyos kártyákhoz adnak/vehető olyan átalakító ami a hangot is kicsikarja belőle. De lehet hogy hülyeség. Hát ez nagy baj nekem! Mert ez azt jelenti, hogy új számítógépet kell vennem. (De legalábbis új videókártyát.) Vagy lemondok a TrueHD hangról. Vagy nem tudom mi más megoldás van még. Esetleg szoftveresen át lehet kódolni TrueHD-t digital formátumba valahogy? A proci elég erős hozzá, csak azt nem tudom hogy van-e ilyen fddshow codec. A csere annál is inkább érik, mivel várhatóan egyre több film lesz TrueHD-ban. :-(
Segítség,kezdő vagyok!
Oké. A videokártyám egy nVidia GT9200 vagy valami hasonló. Csak DVI kimenet van rajta, HDMI nincs. Elképzelhető hogy egy DVI->HDMI átalakítóval ki tudom belőle erőszakolni a TrueHD hangot? Vagy inkább felejtsem el, és vegyek másik videokártyát (vagy gépet)?
DVI-n nem megy ki hang, így onnan nem tudod kinyerni átalakítóval sem.
Segítség,kezdő vagyok!
Igen, de ez nem Dolby Digital. A Dolby Digital forrásnál jól működik, nincs vele semmi gond. Csak DTS TrueHD -nál nem akarja vinni.
Most akkor Dolby TrueHD-ról beszélünk (aminek DD a magja) vagy DTSHD-MA-ról (aminek DTS a magja) ?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Úgy tudom, hogy a TrueHD és a többi HD-s formátum, csak HDMI-n működik.
Oké. A videokártyám egy nVidia GT9200 vagy valami hasonló. Csak DVI kimenet van rajta, HDMI nincs. Elképzelhető hogy egy DVI->HDMI átalakítóval ki tudom belőle erőszakolni a TrueHD hangot? Vagy inkább felejtsem el, és vegyek másik videokártyát (vagy gépet)?
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!
A DD 640 kbps-es magot koaxon (vagy optikán) is ki lehet nyerni ( mint a DTSHD-ből a DTS magot). Ez médialejátszóval automatikusan történik, a számítógépes beállításokhoz nem értek.
Igen, de ez nem Dolby Digital. A Dolby Digital forrásnál jól működik, nincs vele semmi gond. Csak DTS TrueHD -nál nem akarja vinni.
Segítség,kezdő vagyok!
A DD 640 kbps-es magot koaxon (vagy optikán) is ki lehet nyerni ( mint a DTSHD-ből a DTS magot). Ez médialejátszóval automatikusan történik, a számítógépes beállításokhoz nem értek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Pioneer VSX-LX52 erősítőm, nem viszi a TrueHD-t. A forrás tömörítetlen BDVM, és két hangsáv van rajta:
Dolby Digital Audio Hungarian 192 kbps 5.1 / 48 kHz / 192 kbps
Dolby TrueHD Audio English 1790 kbps 5.1 / 48 kHz / 1790 kbps / 16-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz
/ 640 kbps)
Számítógépről játszanám. A összekötés koax kábelen át van (digitális). Próbáltam Media Player-rel játszani, illetve KMPlayer-rel is. fddshow van fönt, a "Mixer" részben be van pipálva "Pass-through"-nál a "Dolby TrueHD". Az erősítő meg auto-n van, és azt írja ki hogy "STEREO". Meg úgy is szól sajnos. Másfajta filmeknél (pl. DTS vagy AC3) fel szokta ismerni a formátumot és kiírja hogy épp mit játszik. De TrueHD-vel nem. Ráadásul nem tudok hangsávot választani. Mit csinálok rosszul?
Szia!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Pioneer VSX-LX52 erősítőm, nem viszi a TrueHD-t. A forrás tömörítetlen BDVM, és két hangsáv van rajta:
Dolby Digital Audio Hungarian 192 kbps 5.1 / 48 kHz / 192 kbps
Dolby TrueHD Audio English 1790 kbps 5.1 / 48 kHz / 1790 kbps / 16-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz
/ 640 kbps)
Számítógépről játszanám. A összekötés koax kábelen át van (digitális). Próbáltam Media Player-rel játszani, illetve KMPlayer-rel is. fddshow van fönt, a "Mixer" részben be van pipálva "Pass-through"-nál a "Dolby TrueHD". Az erősítő meg auto-n van, és azt írja ki hogy "STEREO". Meg úgy is szól sajnos. Másfajta filmeknél (pl. DTS vagy AC3) fel szokta ismerni a formátumot és kiírja hogy épp mit játszik. De TrueHD-vel nem. Ráadásul nem tudok hangsávot választani. Mit csinálok rosszul?
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
sziasztok , van egy Jamo 210 subom , hogy tudom összekötni a házimozi erősítőmmel? Az erősítőn 1 rca sub kimenet van a subon pedig 2 rca van . Közönöm a választ előre is.
Használhatsz Y-kábelt is, de elég, ha a LEFT-be dugod az erősítő LFE, vagy SW PRE-OUT kimenetéről.
Segítség,kezdő vagyok!
sziasztok , van egy Jamo 210 subom , hogy tudom összekötni a házimozi erősítőmmel? Az erősítőn 1 rca sub kimenet van a subon pedig 2 rca van . Közönöm a választ előre is.
Segítség,kezdő vagyok!
http://www.electropa...top-p73934.html vagy http://www.kacsa-aud...60/aa648g.p.524
Köszi, én is ilyenen gondolkodtam, csak nem tudtam, hogy melyik a jó...
TV: Samsung 32B450, HD Player: HTPC, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Keresek: Cseresznye színű JBL SCS-178 subot!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Van egy Denon AVR-1705-ös erősítőm és egy JBL SCS-178-as 5.1 es rendszerem. Szeretnék még egy subot kötni a rendszerre, mert féloldalasnak találom a mélyet. Az erősítőn csak egy sub csati van, hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre 2 mélysugárzót köthessek rá? Milyen csatlakozó vagy kábel kell hozzá? Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Gergő
http://www.electropark.hu/hama-42717-ad ... 73934.html vagy http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... 648g.p.524
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
Van egy Denon AVR-1705-ös erősítőm és egy JBL SCS-178-as 5.1 es rendszerem. Szeretnék még egy subot kötni a rendszerre, mert féloldalasnak találom a mélyet. Az erősítőn csak egy sub csati van, hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre 2 mélysugárzót köthessek rá? Milyen csatlakozó vagy kábel kell hozzá? Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Gergő
TV: Samsung 32B450, HD Player: HTPC, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Keresek: Cseresznye színű JBL SCS-178 subot!
Segítség,kezdő vagyok!
Pár nappal előtte ugyanilyen splittert vettem, nálam tökéletesen működik. LG plazma, meg vetítő. A másik fórumba direkt beírtam, hogy jó cucc.
Kár, hogy messze lakik, akkor egy cserével megállapíthatnánk, hogy hardverhiba, vagy csak inkompatibilitás.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Annyira trükkös, hogy teljesen kiszámíthatatlan.
A CA-nál ráadásul nincs olyan lehetőség, amit írtál. Mindent csak továbbít.
A rejtélyes handshake nem jön így létre.
Nálam van egy régebbi 1 to 4 1.3-as HDMI splitter. Kipróbáltam vele és működött a CA 650R erősítővel.
Amit Terminator vett elég komoly darabnak tűnik, de másikat kell venni sajnos.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
A következő problémával fordulnék hozzátok, miután az Onkyo876-ról átváltottam a CA650-re szembesülnöm kellet azzal a gonddal, hogy a 650-esnek csak 1 hdmi kimenete van, míg a 876-nál ez 2db. Gondoltam, sebaj, veszek egy Splitter-t és meg van oldva a gond, és mehet a jel az Lg plazmának és az Epson 5000-es projektornak is. Meg is rendeltem ezt a kis masinát hozzá: http://pchelpline.hu/termek/equip_33271 ... hd_3d.html
Tegnap meg is érkezet és nagy boldogan összedugtam, ahogy kell, de itt jött a lefagyás nem küldte a jelet a tv-nek. Átmentem Tonyka mesterhez és nála is kipróbáltuk, ha a dvd vagy BD játékos +elosztó + tv volt a jelút akkor átment a kép is meg a hang is. Viszont ha már erősítő + elosztó + tv-nél nem volt sem kép sem hang. Na, ez vajon mért van, az erősítőből másmilyen hdmi jel jön ki a tv felé, mint a BD lejátszóból? Ha valakinek van valami tippje a dologgal kapcsolatban, akkor kérem, írjon vissza. Szívesen veszek minden hozzászólás, illetve ha ajánlotok másik típust, azt is megköszönöm, persze nem valami nagyon drágát szeretnék venni, ha ezzel nem jönne össze a dolog.
Üdv Terminátor76!
Szevasz!
Trükkös találmány ez a HDMI szabvány.Próbáltad már úgy is,hogy az erősítő video"professzorát" off üzemmódba állítod? Persze nem tudom ennél a tipusnál van-e rá mód,ha igen egy próbát megér.Viszont ha így sem műkszik,akkor lehet hogy egy másik splitter lesz a nyerő,persze előtte érdemes mindenképpen hozzáértő tanácsát kikérni.
Az álltalad belinkelt splitter nagyon kedvező áru cucc,de lehet hogy pont ez a bibi ami a minőségét illeti,de ez csak találgatás részemről.Mindenesetre kiváncsi vagyok én is mi lehet az oka annak hogy nem megy át a jel.Én is tervezem egy splitter beszerzését igaz nem teljesen erre a célra kell. Amit én kinéztem az ennek több mint a duplájába kerül,de ez sem biztosíték sokszor a jó választáshoz.
Segítség,kezdő vagyok!
sziasztok,
azon gondolkozom, hogy miért nem lehet upgradelni egy onkyo bdsp807 lejátszót, hogy video fájlokat is le tudjon játszani?
Van rajta ethernet port és kb 2 éves a készülék. Ez az onkyo politikájának a része így kényszerítve rá minket, hogy mindig a legújabb termékeket vagyük meg?
Nem értem, hogy ha zenét lejátszik hálózatról akkor videot miért nem?
üdv
Laci
Le kell annak játszani sztem, legalábbis úgy tudom a bluray lejátszókon mennek a videok csak az erősitő vonalon nem.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
sziasztok,
azon gondolkozom, hogy miért nem lehet upgradelni egy onkyo bdsp807 lejátszót, hogy video fájlokat is le tudjon játszani?
Van rajta ethernet port és kb 2 éves a készülék. Ez az onkyo politikájának a része így kényszerítve rá minket, hogy mindig a legújabb termékeket vagyük meg?
Nem értem, hogy ha zenét lejátszik hálózatról akkor videot miért nem?
üdv
Laci
- terminátor76
- Fórumlakó

- Értékelés: 46
Segítség,kezdő vagyok!
Üdv!
A következő problémával fordulnék hozzátok, miután az Onkyo876-ról átváltottam a CA650-re szembesülnöm kellet azzal a gonddal, hogy a 650-esnek csak 1 hdmi kimenete van, míg a 876-nál ez 2db. Gondoltam, sebaj, veszek egy Splitter-t és meg van oldva a gond, és mehet a jel az Lg plazmának és az Epson 5000-es projektornak is. Meg is rendeltem ezt a kis masinát hozzá: http://pchelpline.hu/termek/equip_33271 ... hd_3d.html
Tegnap meg is érkezet és nagy boldogan összedugtam, ahogy kell, de itt jött a lefagyás nem küldte a jelet a tv-nek. Átmentem Tonyka mesterhez és nála is kipróbáltuk, ha a dvd vagy BD játékos +elosztó + tv volt a jelút akkor átment a kép is meg a hang is. Viszont ha már erősítő + elosztó + tv-nél nem volt sem kép sem hang. Na, ez vajon mért van, az erősítőből másmilyen hdmi jel jön ki a tv felé, mint a BD lejátszóból? Ha valakinek van valami tippje a dologgal kapcsolatban, akkor kérem, írjon vissza. Szívesen veszek minden hozzászólás, illetve ha ajánlotok másik típust, azt is megköszönöm, persze nem valami nagyon drágát szeretnék venni, ha ezzel nem jönne össze a dolog.
Üdv Terminátor76!
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon köszönöm. Müxik. A kábel tanácsot is megfogadom. Még egy kérdésem lenne és hagyok mindekit aludni. :-) A dolby true hd hangot csak olyan lemezből tudok kicsikarni ami ezt támogatja? Jól gondolom, vagy .........
Igen csak a ha BD lemez tartalmazza, kb mint a dvd-n van: csak akkor indul el az erősitőn a trueHD hang ha a dekóder a vezérlőjelet megkapja.
Segítség,kezdő vagyok!
A lejátszó beállitásaiban keresd meg a HDMI-t és ott a digitális kimenetet állitsd auto, RAW vagy bitsream de ne PCM,dovnmix vagy bármi másra se és engedélyzd a HD-t is ha kell (ezért irom igy mert nem tudom milyen lejátszód van).
Erősitőnek alapból vinni kell de nézd meg a surround- módot is: direktbe rakd vagy auto-ra.
Nagyon köszönöm. Müxik. A kábel tanácsot is megfogadom. Még egy kérdésem lenne és hagyok mindekit aludni. :-) A dolby true hd hangot csak olyan lemezből tudok kicsikarni ami ezt támogatja? Jól gondolom, vagy .........