Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Vettem, összedugtam. 1.4. (most csak próba, de veszek majd jobb minőséget) Eddig az erősítő kiírta, hogy ha a lemez DTS volt, most csak sztereóba hozza a bd lemezeket is. Ugyanazt a lemezt betettem ami DTS és azt is csak sztereóba hozza.
Ha van valami ötlet, hogy mi a gond akkor azt nagyon megköszönném. Addig elkocogok a gyógyszertárba.....
A lejátszó beállitásaiban keresd meg a HDMI-t és ott a digitális kimenetet állitsd auto, RAW vagy bitsream de ne PCM,dovnmix vagy bármi másra se és engedélyzd a HD-t is ha kell (ezért irom igy mert nem tudom milyen lejátszód van).
Erősitőnek alapból vinni kell de nézd meg a surround- módot is: direktbe rakd vagy auto-ra.
Segítség,kezdő vagyok!
Egyszerüen összedugod a BD játszóval az Onkyót, tévébe is viszel az Onkyóbolt egy HDMI- töbit a készülékek megoldják.... nem kell álitani semmit, csak bekapcsolni mindent és inditani a lejátszást. onkyo dekódol ás máris mükszik minden.
Vettem, összedugtam. 1.4. (most csak próba, de veszek majd jobb minőséget) Eddig az erősítő kiírta, hogy ha a lemez DTS volt, most csak sztereóba hozza a bd lemezeket is. Ugyanazt a lemezt betettem ami DTS és azt is csak sztereóba hozza.
Ha van valami ötlet, hogy mi a gond akkor azt nagyon megköszönném. Addig elkocogok a gyógyszertárba.....
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Egyszerüen összedugod a BD játszóval az Onkyót, tévébe is viszel az Onkyóbolt egy HDMI- töbit a készülékek megoldják.... nem kell álitani semmit, csak bekapcsolni mindent és inditani a lejátszást. onkyo dekódol ás máris mükszik minden.
Így van, de annyit hozzátennék, hogy nem érdemes a legolcsóbb HDMI kábelt használni, mert főleg képminőségben nagyon nagy különbséget jelent egy márkásabb kicsit drágább HDMI kábel.
Segítség,kezdő vagyok!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, dehogy. Az a pár levél seduxen segített...... Amúgy nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítetett. ONKYO NR 609 az erősítő.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, dehogy. Az a pár levél seduxen segített...... Amúgy nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítetett. ONKYO NR 609 az erősítő.
Milyen blu-ray lejátszót vettél végül?
Segítség,kezdő vagyok!
Szegény most biztos levegő után kapkod
Segítség,kezdő vagyok!
Ez függ az erősítődtől is. Ahogy Sanci írta.
Attól függ az erősítő mit támogat.
HDMI 1.0 (2002):
- 8 (7.1) csatornás hang 192kHz/24bit; DD; DTS
- 720p; 1080i/50Hz
HDMI 1.1 (2004)
- DVD-A támogatás (2 csatornás 192kHz/24bit vagy 6 csatornás 96kHz/24bit)
- HDCP másolásvédelem támogatása
HDMI 1.2 (2005)
- SACD DSD támogatás
- PC támogatás
HDMI 1.3 (2006)
- 1080p/90Hz támogatás
- 24/30/36/48bit RGB támogatás
- Blu-Ray / HD-DVD támogatás
És az 1.4...
Ráadásul vannak ezeknek is verzióik, mondjuk az én erősítőmön 1.3c HDMI van.
Csak azért, hogy még jobban belekavarodj.
Koax kábelen keresztül nem kapsz HD hangot. A szabványt viszont úgy csinálták meg, hogy, mondjuk a DTS HD Master Audio tartalmazza a DTS-t is, ezért a filmben kiválaszthatod a HD hangsávot és koax kábellel is továbbíthatod, de akkor a Core változatot fogod megkapni, ami kicsit turbózott DTS.
Meg kellene jegyezni itt a PCM és a Bitstream közötti különbséget is.
A HD hang a lemezen van. Ezt valaminek dekódolni kell. A lejátszó továbbküldheti bitstream-ként - ilyenkor az erősítőben kell lenni dekódernek - és ha van a lejátszóban dekóder, akkor LPCM-ként is.
Ezt akár HDMI kábelen keresztül. Ha egy erősítő tudja fogadni HDMI kábelen keresztül az LPCM-et, akkor így is megkaphatod a HD hangot.
Ha a lejátszóban van 7.1 analóg kimenet, akkor analóg kábelen keresztül is ugyanez az eredmény.
A kérdésedre az a választ panzer egyszerűbben megadta.
A HDMI kábelnek is meg kell felelni a szabványoknak.
1.3-as kábelt vegyél lehetőleg!
Szegény most biztos levegő után kapkod
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Te is észrevetted?
Nekifutok még egyszer. Eddig sima coax kábel DVD-erősítő között. Szól az összes hangfal. Van egy blu ray lejátszóm. Blu ray összeköt erősítővel HDMI-vel. Így is ugyanaz lesz? Lehet, hogy annyira egyértelmű a válasz, hogy ilyet nem is szoktak kérdezni, ezért nem sikerül rendesen megkérdeznem. Na most már én is bekavarodtam.
Ez függ az erősítődtől is. Ahogy Sanci írta.
Attól függ az erősítő mit támogat.
HDMI 1.0 (2002):
- 8 (7.1) csatornás hang 192kHz/24bit; DD; DTS
- 720p; 1080i/50Hz
HDMI 1.1 (2004)
- DVD-A támogatás (2 csatornás 192kHz/24bit vagy 6 csatornás 96kHz/24bit)
- HDCP másolásvédelem támogatása
HDMI 1.2 (2005)
- SACD DSD támogatás
- PC támogatás
HDMI 1.3 (2006)
- 1080p/90Hz támogatás
- 24/30/36/48bit RGB támogatás
- Blu-Ray / HD-DVD támogatás
És az 1.4...
Ráadásul vannak ezeknek is verzióik, mondjuk az én erősítőmön 1.3c HDMI van.
Csak azért, hogy még jobban belekavarodj.
Koax kábelen keresztül nem kapsz HD hangot. A szabványt viszont úgy csinálták meg, hogy, mondjuk a DTS HD Master Audio tartalmazza a DTS-t is, ezért a filmben kiválaszthatod a HD hangsávot és koax kábellel is továbbíthatod, de akkor a Core változatot fogod megkapni, ami kicsit turbózott DTS.
Meg kellene jegyezni itt a PCM és a Bitstream közötti különbséget is.
A HD hang a lemezen van. Ezt valaminek dekódolni kell. A lejátszó továbbküldheti bitstream-ként - ilyenkor az erősítőben kell lenni dekódernek - és ha van a lejátszóban dekóder, akkor LPCM-ként is.
Ezt akár HDMI kábelen keresztül. Ha egy erősítő tudja fogadni HDMI kábelen keresztül az LPCM-et, akkor így is megkaphatod a HD hangot.
Ha a lejátszóban van 7.1 analóg kimenet, akkor analóg kábelen keresztül is ugyanez az eredmény.
A kérdésedre az a választ panzer egyszerűbben megadta.
A HDMI kábelnek is meg kell felelni a szabványoknak.
1.3-as kábelt vegyél lehetőleg!
Segítség,kezdő vagyok!
1.4a akart lenni....
Segítség,kezdő vagyok!
Te is észrevetted?
Nekifutok még egyszer. Eddig sima coax kábel DVD-erősítő között. Szól az összes hangfal. Van egy blu ray lejátszóm. Blu ray összeköt erősítővel HDMI-vel. Így is ugyanaz lesz? Lehet, hogy annyira egyértelmű a válasz, hogy ilyet nem is szoktak kérdezni, ezért nem sikerül rendesen megkérdeznem. Na most már én is bekavarodtam.
HDMI-vel s ugyanugy kapsz hangot, sőt a HDMI 1.3-on vagy jobb verzión (1,2a) mennek át a HD hangok egyedül. És a kép is megy vele tehát elsőrangú/elsődleges kötésként használandó.
Segítség,kezdő vagyok!
Van egy blu ray lejátszóm. Blu ray összeköt erősítővel HDMI-vel. Így is ugyanaz lesz?
Igen
Segítség,kezdő vagyok!
Van egy blu ray lejátszóm. Blu ray összeköt erősítővel HDMI-vel. Így is ugyanaz lesz?
Igen
Segítség,kezdő vagyok!
Basszus, próbáltam értelmezni a kérdésedet, de nem sikerült!
Tényleg nem vagy túl jól szerintem!
Te is észrevetted?
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A HDMI kábel tud 5.1-et, vagy itt a HD hangok produkálják a "nagyonjólvagyok" érzést?
Kezdek ebbe.
Előre is köszönöm
Basszus, próbáltam értelmezni a kérdésedet, de nem sikerült!
Tényleg nem vagy túl jól szerintem!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A HDMI kábel tud 5.1-et, vagy itt a HD hangok produkálják a "nagyonjólvagyok" érzést?
Kezdek ebbe.
Előre is köszönöm
Segítség,kezdő vagyok!
A kérdés nem bugyuta és jobban végiggondolva elég nehéz rá válaszolni.
Talán úgy módosítanám, hogy 3D-s TV-hez milyen lejátszót érdemes venni?
Vannak ugye az eredeti blu-ray lemezek (sima és 3D) és vannak a "saját részre készített biztonsági másolatok" és ezeknek a tömörített (mkv) verziói.
Ezeknek az aránya számít a válasznál.
A kérdésedre válaszolva vannak médialejátszók (Dune, Popcorn és még rengeteg), amikkel az mkv fájlokat és mondjuk a BD rippeket le tudod játszani természetesen HD hanggal együtt.
Ezek viszont szinte kivétel nélkül nem alkalmasak a 3D blu-ray lejátszására.
De lehetőség van PC-vel és akár Playstation 3-mal is lejátszani a filmeket, itt is megkaphatod a HD hangot és akár a 3D képet is.
De vannak olyan 3D-s blu-ray lejátszók is, amik le tudják esetleg az mkv fájlokat is játszani, ezek viszont szinte kivétel nélkül nem játsszák le a BD rippet.
Kicsit kesze-kusza a dolog...
Szerintem:
Most érdemes venni egy olcsóbb LG, vagy Samsung 3D blu-ray lejátszót, ami (viszonylag jól) viszi az mkv fájlokat. Jövőre viszont sok cég kiad médialejátszót ami talán mindenre alkalmas lesz és akkor majd azt kell megvenni.
Szia, köszi a választ, tanácsod megfogadom.
Üdv: István
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Kérdéssel (lehet butyuta) felétek. Veszek egy SAMSUNG UE40ES 6560 TV-ét. Van egy ONKYO NR609 erősítőm. 3D filmet is szeretnék nézni. Csak és kimondottam blu ray lejátszóval lehet megvalósítani, hogy a az összes HD hangformátumot élvezni tudjam, vagy van valami más megoldás is?
Előre is köszönöm. István
A kérdés nem bugyuta és jobban végiggondolva elég nehéz rá válaszolni.
Talán úgy módosítanám, hogy 3D-s TV-hez milyen lejátszót érdemes venni?
Vannak ugye az eredeti blu-ray lemezek (sima és 3D) és vannak a "saját részre készített biztonsági másolatok" és ezeknek a tömörített (mkv) verziói.
Ezeknek az aránya számít a válasznál.
A kérdésedre válaszolva vannak médialejátszók (Dune, Popcorn és még rengeteg), amikkel az mkv fájlokat és mondjuk a BD rippeket le tudod játszani természetesen HD hanggal együtt.
Ezek viszont szinte kivétel nélkül nem alkalmasak a 3D blu-ray lejátszására.
De lehetőség van PC-vel és akár Playstation 3-mal is lejátszani a filmeket, itt is megkaphatod a HD hangot és akár a 3D képet is.
De vannak olyan 3D-s blu-ray lejátszók is, amik le tudják esetleg az mkv fájlokat is játszani, ezek viszont szinte kivétel nélkül nem játsszák le a BD rippet.
Kicsit kesze-kusza a dolog...
Szerintem:
Most érdemes venni egy olcsóbb LG, vagy Samsung 3D blu-ray lejátszót, ami (viszonylag jól) viszi az mkv fájlokat. Jövőre viszont sok cég kiad médialejátszót ami talán mindenre alkalmas lesz és akkor majd azt kell megvenni.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Kérdéssel (lehet butyuta) felétek. Veszek egy SAMSUNG UE40ES 6560 TV-ét. Van egy ONKYO NR609 erősítőm. 3D filmet is szeretnék nézni. Csak és kimondottam blu ray lejátszóval lehet megvalósítani, hogy a az összes HD hangformátumot élvezni tudjam, vagy van valami más megoldás is?
Előre is köszönöm. István
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Most fogom összerakni a vetítőt. 2500 LUMENS fényerejű projektorral mekkora képet lehet vetíteni ami még jól látható?
Hosszában vetítek a szobában. Azt már lemértem hogy a szoba legvégéből kb. 2.3 méter széles képet vetít. Ha közelebb viszem a szoba közepe felé akkor kisebbet, de előre el kell dönteni hogy hol legyen. A vászon átlátszatlan, és pontosan az ablakok elé lehet majd leereszteni, tehát nappal is viszonylag sötétet tudok csinálni, illetve a vászont hátulról fogja sütni az a kevéske napfény ami bejön. De inkább este terveztem használni. (Nappal egy nagyobb IPS monitoron fogom nézem a filmeket, tehát nem kell hogy nappal is jól működjön.)
A másik kérdés hogy milyen messzire legyen a fotel a vászontól. Azt olvastam hogy a kép magasságának kb. kétszerese az ideális. Kinek van ilyen irányú tapasztalata? A jelenlegi elrendezésben 16:9 arányú képnél a kép magassága kb. 130 cm lenne, a kanapé távolsága ettől kb. 230 cm. Messzebre nem nagyon tudom vinni.
Azért kérdezem ezeket mert utólag már nehéz lesz módosítani az elrendezésen. Mivel külön állványt kell csináltatnom a projektornak, és ha már egyszer föl lesz fúrva a plafonra vagy föltéve a falra akkor nem nagyon tudom megváltoztatni a helyét. Utána már csak az optikai zoom-ot lehet használni, de az kb. 15% méret változtatást tesz lehetővé, nem többet.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
Vevőként jártam náluk, milyen meglepő, udvarias fogadtatás és segítőkész kiszolgálás volt a jellemző, de ez a dolga minden valamire való kereskedőnek, így ebből messziremenő következtetéseket nem lehet és nem is szeretnék levonni.
Nekem volt egy olyan élményem ott, hogy csak egy ifjú hölgy volt a boltban, mert a többiek elmentek szerelni, és egyedül nekiállhattam tesztelni az ott levő cuccokat. Hangfalat kerestem éppen, 3 volt odarakva, én meg élvezkedtem, pakoltam, dugdostam, próbálgattam, nagyon jó volt. Le is írtam annak idején az ottani fórumban. Nem hiszem, hogy ezt sok helyen megengednék, mellesleg. Igaz, hogy egyszer atc is otthagyott egyedül a boltjában, az sem volt rossz.
Ehhez képest volt olyan bolt, ahol konkrétan elküldtek, mondván, most a hifisóra készülnek, nincs idejük rám, hiába mondtam, hogy vidékről jöttem. Sőt, amikor előre megbeszélt hallgatózásra mentem (még egy esélyt adtam, én balga) hiába mondtam, hogy cd-t akarok venni, éppen csak dvd-lejátszó volt kéznél, azt kellett hallgatnom...
Ezek után, meg egyébként is szomorú, hogy be kell zárni egy hifiboltnak.
A többiről meg talán jobb is, ha nem tudunk.
Segítség,kezdő vagyok!
Vevőként jártam náluk, milyen meglepő, udvarias fogadtatás és segítőkész kiszolgálás volt a jellemző, de ez a dolga minden valamire való kereskedőnek, így ebből messziremenő következtetéseket nem lehet és nem is szeretnék levonni.
Nekem volt egy olyan élményem ott, hogy csak egy ifjú hölgy volt a boltban, mert a többiek elmentek szerelni, és egyedül nekiállhattam tesztelni az ott levő cuccokat. Hangfalat kerestem éppen, 3 volt odarakva, én meg élvezkedtem, pakoltam, dugdostam, próbálgattam, nagyon jó volt. Le is írtam annak idején az ottani fórumban. Nem hiszem, hogy ezt sok helyen megengednék, mellesleg. Igaz, hogy egyszer atc is otthagyott egyedül a boltjában, az sem volt rossz.
Ehhez képest volt olyan bolt, ahol konkrétan elküldtek, mondván, most a hifisóra készülnek, nincs idejük rám, hiába mondtam, hogy vidékről jöttem. Sőt, amikor előre megbeszélt hallgatózásra mentem (még egy esélyt adtam, én balga) hiába mondtam, hogy cd-t akarok venni, éppen csak dvd-lejátszó volt kéznél, azt kellett hallgatnom...
Ezek után, meg egyébként is szomorú, hogy be kell zárni egy hifiboltnak.
A többiről meg talán jobb is, ha nem tudunk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
"Kit, mikor, miért vert át vagy sem, én nem tudom"
Nem véletlenül tettem hozzá ezt a mondandómhoz, mindenesetre tényleg félreérthető volt kicsit amit írtál, mert nem konkrétan SF-ről volt szó, hanem a top10 tanács jött szóba, de ezen remélem nem veszünk össze Ahogy látom neked az egyénnl van problémád, amihez én nem tudok hozzászólni, mivel nem ismertem, csupán egyszer találkoztam vele. Vevőként jártam náluk, milyen meglepő, udvarias fogadtatás és segítőkész kiszolgálás volt a jellemző, de ez a dolga minden valamire való kereskedőnek, így ebből messziremenő következtetéseket nem lehet és nem is szeretnék levonni.
Valószinűleg ezért válaszoltam azt, amit.
Segítség,kezdő vagyok!
Nem is értem miért lett félreértve amit mondtam. Én egy személyt jellemeztem nem a weboldalán lévő fórumot. Amik tanácsok le vannak írva, egy sem SF-től származott. Nem szeretnék belemenni a vitába, nincs is értelme. Ti igy látjátok, én meg tudom mi volt a mögöttes tartalom:)
További szép napot!
"Kit, mikor, miért vert át vagy sem, én nem tudom"
Nem véletlenül tettem hozzá ezt a mondandómhoz, mindenesetre tényleg félreérthető volt kicsit amit írtál, mert nem konkrétan SF-ről volt szó, hanem a top10 tanács jött szóba, de ezen remélem nem veszünk össze Ahogy látom neked az egyénnl van problémád, amihez én nem tudok hozzászólni, mivel nem ismertem, csupán egyszer találkoztam vele. Vevőként jártam náluk, milyen meglepő, udvarias fogadtatás és segítőkész kiszolgálás volt a jellemző, de ez a dolga minden valamire való kereskedőnek, így ebből messziremenő következtetéseket nem lehet és nem is szeretnék levonni.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Nem is értem miért lett félreértve amit mondtam. Én egy személyt jellemeztem nem a weboldalán lévő fórumot. Amik tanácsok le vannak írva, egy sem SF-től származott. Nem szeretnék belemenni a vitába, nincs is értelme. Ti igy látjátok, én meg tudom mi volt a mögöttes tartalom:)
További szép napot!
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Egyetértek a hozzászólókkal. A reklám meg természetes, van az itt is. Ha a fórumon megismert vélemények alapján valami felkelti az érdeklődésemet oda megyek meghallgatni, ahol lehetőség van rá. Ha új készüléket vennék nem sajnálnám rá az időt, hogy akár pl. Szegedre lemenjek a bemutatóterembe meghallgatni és összehasonlítani másokkal.
( nekem korábban szerencsém volt, mert az ajánlott hm set-et a Lurdy házban lévő Toshiba shop forgalmazta- sajnos azóta ez is megszűnt.)
Segítség,kezdő vagyok!
Nem tudok( és nem is akarok) vitába szállni veled, mivel a hm nálam alapszinten maradt, majd a közelmúltban leépítésre került
DE
egy kezdőnek igen hasznos tanácsokat adott, ezt fenntartom. Én ott hallottam először a kábelek fontosságáról, irányáról, az akusztikáról, a hangsugárzók ( sub) elhelyezéséről stb. A nevével fémjelzett fórumon is igen sok infót lehetett leszedni, én például ott találkoztam először két igen aktív taggal ( Tigris és Doky) is. Tőlem 1 ft haszonra sem tett szert és nem is érzem azt, hogy bármiben is átvert volna.
Bizony bizony, jó hangulatú fórum volt az is, a Surányi féle Top10 hibás okító anyagot lehet kritizálni, csak semmi értelme, mert egy ingyenes a maga idelyében naprakész és a vásárlás buktatóin átlendítő segítség volt a fórummal eggyütt annak aki odavetődött, jó-jó volt benne reklám, meg biztos hiba is, de akkor is ingyen volt és annak aki kérte, énnyi.
Kit, mikor, miért vert át vagy sem, én nem tudom, de az tuti, hogy könnyebb volt annak a vásárlókedvű egyénnek ajánlani valami cuccost (erősítő,hangfal, stb.) aki olvasta a leckéket, mert tudta legalább, hogy mit és hogyan kérdezzen.